Dnevnik Jednog Astrologa

~ ASTROLOSKE PREDIKCIJE ~ => Ostale metode predikcija => Temu započeo: Majana 18. Oktobar 2011. 00:07:04

Naslov: Saturnov Povratak - pitanja i odgovori
Poruka od: Majana 18. Oktobar 2011. 00:07:04
SATURNOV POVRATAK


:pik:


Saturnov povratak je trenutak kada se Saturn u putovanju nađe na istoj tački gde je bio i u trenutku rođenja. Saturnov ciklus traje 29 - 30. godina. Toliko vremena mu je potrebno da napravi pun krug i prođe sve znakove. U toku života možemo imati 3 Saturnova povratka: prvi oko 28 - 30. god; drugi oko 60-e god; treći oko 90-e...

Saturnov povratak donosi razdoblja preispitivanja i prvu krizu identiteta. Donosi odrastanje, sazrevanje, preuzimanje odgovornosti u životu, a usko je vezan za ono područje zivota kojim vlada i kuću u kojoj se natalno nalazi.

Sa Saturnom nema zavaravanja, on je naš veliki učitelj, i što ste iskreniji prema sebi, to će njegov tranzit lakše proći.

Donosi natusu određenu transformaciju ličnosti, a od nas zavisi hoće li ona biti na bolje ili ne.

Citat: Admin

Primer:

Kada na filmu neka scena prođe prebrzo, a mi nismo uspjeli sve da shvatimo, uzmemo daljinski upravljač i vratimo scenu usporeno, da bi tačno vidjeli što se tu ustvari desilo. Taj trik koristi i Saturn, jedino što ne ispušta daljinski upravljač sve dok osoba ne odgleda ceo film u »slow motion« varijanti. A film traje li traje, dok Saturn ne dopušta da ni malo zaćorimo tokom filma.

Obično je Saturnov tempo ljudima isuviše spor i zamoran, jer zbog dugotrajnosti filma nemaju osjećaj celine iskustva koje on pruža. Njegov manji ciklus je 7-godišnji. Za to vreme obično pređe prvi kvadrant i tek tada osoba dobije manju cjelinu na uvid, pa može vidjeti i bolje shvatiti „malo Saturnovo djelo“...

Dakle, dolaskom Saturna na ASC započinje ciklus »dugoročnog plana gradnje«

Osoba stvara novog »sebe« a to traje kasni Dođe čovjeku da se zapita, a posebno prve godine trajanja Saturnovog povratka : “Hoće li ovo ikada završiti?“ Ili da se na kraju izrazim jezikom astrologije….kaže se da individua počinje shvaćati svoju vlastitu karmu...


Naslov: Odg: Saturnov povratak
Poruka od: Majana 16. Januar 2012. 21:33:39
Prvi Saturnov ciklus
Prvi krug - sve do 28 godine - buđenje, sećanje i preispitivanje, vrlo važan u životu svih, poklapa se sa sazrevanjem i najčešće ukazuje na vrlo važne događaje.
Prelazak Saturna u prvom krugu, do prvog povratka, preko svih planeta zapravo ih aktivira karmički i podseća na stvari koje su se nekada dogodile, na iskustva koja smo imali (isto kao Sunce koje budi planete u prvom krugu).
Prošavši prvi krug završili smo sa podsećanjem na sva iskustva iz prethodnih inkarnacija. Stoga su događaji koje opisujemo u prvom Saturnovom krugu mnogo više oni koji su povezani sa okolnostima (roditelji, sredina, vaspitanje). Sam dolazak Saturna na natalnu poziciju predstavlja posebno iskustvo (objektivno izraženo kao sazrevanje) i u zavisnosti od natalne pozicije zavisi i njegovo dejstvo pri povratku.
Ljudi koji imaju oštećeniju 12. kuću u periodu prvog Saturnovog povratka će imati veće poteškoće i mogu ga doživeti kao relativno krizan period. Taj period traje od 2-3 godine i unutar njega se događaju stvari koje osobi nisu naročito ugodne.
Priroda iskustava koje čovek doživljava od rođenja do 28. godine opisuje ono što smo nekada davno doživeli u procesu evolucije naše duše i idu od najdaljih (rane godine života) do sve skorijih, tako da kada dođe kraj tog ciklusa suočavamo se sa iskustvima koja su vezana za neposrednu prethodnu inkarnaciju (događaji koji prethode Saturnovom povratku) i koji su po prirodi slični prirodi 12. kuće koja simboliše prethodnu inkarnaciju. Ovo možemo uporediti sa snom neposredno pre buđenja (12. kuća). I tu se jedan krug zatvara i započinje novi.
Drugi Saturnov ciklus
Drugi Saturnov ciklus predstavlja centralni deo života - stvaranje nove karme, vizije, svrhu, glavne stvari koje treba da se realizuju. Važi narednih 28 godina (od28 – 56. godine). Horoskop drugog Saturnovog povratka je mapa koja govori šta je to što osoba treba u ovom životu da stvori, koje zadatke treba da ispuni, i na koji način ispravlja karmičke greške kojih se podsetila u prvom krugu. Svako od nas ima zadatke posmatrano iz karmičkog ugla, a ti zadaci su definisani u vremenu, a na nama je da umemo da iz mape vremena procenimo kada će do njihovog rešavanja doći. Svaki od horoskopa povrataka možemo tumačiti kao mrtvu mapu koja opisuje potencijalna dešavanja, ali isto tako i kao mapu vremena obzirom da je period koji opisuje vremenski ograničen, pa su stoga ta dešavanja ograničena u određenom vremenu (za razliku od natalnog gde objektivno nije, odnosno jeste ukoliko se podrazumeva da je dužina trajanja života to ograničeno vreme).
Treći Saturnov ciklus
Dešava se oko 56. god. i važi za period od 56. do 84. godine.
Prvi i treći Saturnov povratak su srodni,
dok je drugi drugačiji.
Treći krug je faza vraćanja, sređivanje iskustava stečenih u drugom krugu. Srodan je prvom krugu, jer 1 je srodno sa 3, a drugi krug je kao točkić (povezan zupčanicima sa druga dva) koji se, za razliku od 1 i 2, kreće u suprotnom smeru.
Na nivou života prvi krug predstavlja ponavljanje davnih iskustava od najdaljeg do najskorijeg, drugi stvaranje novih iskustava, a treći ponavljanje i utvrđivanje novih iskustava pa je stoga po svojoj prirodi sličan prvom. Sam početak prvog kruga, prve 4 godine života, predstavljaju osnov na kojem gradimo sebe – isto kao i prva inkarnacija gde smo bili nemoćni, zatečeni i sl, i u kojoj smo počeli da se formiramo, pa u zavisnosti od toga koliko su nam te 4 godine bile udobne (na šta primarno utiče stanje majke i naš odnos sa njom) zavisi i kako smo dalje napredovali. Koliko su te 4 godine važne jasno je ukoliko se prisetimo da u tercijarnim progresijama prve 4 godine opisuju ceo prosečan životni vek.
Do 28. godine čovek se potpuno (više-manje) formira, a potom tako formiran gradi nešto novo. 3. krug je sličan 1 jer u tom krugu sumiramo iskustva iz drugog kruga, ali je smer suprotan – kao da idemo unazad, pa smo na kraju života zavisni od drugih i nemoćni slično kako smo bili nemoćni kao dete.

A. Imsiragic
Naslov: Odg: Saturnov povratak
Poruka od: Majana 16. Januar 2012. 21:34:31
Saturnov povratak kao podhoroskop, koji koristimo kada posmatramo sudbinu, zadatke, okolnosti, će nam ukazati koliko ćemo uspeti dobrog da izvučemo iz natalnog Saturna. Pa tako, ukoliko natalni Saturn ukazuje na neki dug, neku tegobu, a u horoskopu povratka ta tegoba je predstavljena dobrom postavkom Saturna, to ukazuje da će se osobi pružiti šansa da je u tom periodu reši.
Kako je Saturn planeta koja je vrlo često retrogradna kada pravimo horoskop povratka uvek koristimo trenutak kada je Saturn prvi put u tom ciklusu došao na natalnu poziciju (a može se desiti da više puta pređe preko natalne planete).
Ovo je horoskop koji je mapa vremena i koji opisuje 28 godina. Horoskop ima 12 kuća i stoga je jednom kućom (sistem jednakih kuća) krenuvši od Ascendenta, predstavljen dvoipogodišnji period (2.5x12=28). Dakle, prva kuća predstavlja (aproksimativno) prve 2.5 godine ciklusa (od trenutka povratka), 2. kuća naredne 2.5 itd. Sistem jednakih kuća koristimo da bismo procenili vreme, pri čemu koristimo aproksimativnu vrednost budući da ciklus ne traje tačno 28 godina, već kod nekog duže, a kod nekog kraće u zavisnosti od brzine kretanja Saturna. Možemo izračunati i tačno trajanje ciklusa pa tu vrednost podeliti sa 12 i tako dobili tačno vreme koje opisuje jedna kuća – ali za tako nešto nema potrebe budući da drugim tehnikama procenjujemo uže vreme – precizne događaje.
Naslov: Odg: Saturnov povratak
Poruka od: Majana 16. Januar 2012. 22:00:56
(https://www.dnevnikastrologa.com/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi40.tinypic.com%2F2lnic84.jpg&hash=1b42f69f11517577485b1cac419b5d62)

Ovo je karta mog supruga posto se on posle Saturnovog povratka drasticno promenio i uozbiljio. Napravila sam kartu sa jednakim kucama, koja pocinje novembra, dakle prva kuca vazi 2,5 godine, tj druga kuca ce biti aktivna od polovine 2012.
Ako pogledam tr.Saturna on je u prvoj kuci i samim tim stavlja veliki akcenat na istu tokom narednih 30 godina. Ovaj Saturn vlada 4 i 5 kucom, a nalazi se u prvoj. Ovo ukazuje da nesto oko doma i kuce, dece, ljubavi utice na njega jako. Posto je prva kuca i telo i karakter, Saturn mu je dodao ozbiljnost i odgovornost a kako vlada 5 kucom/prema deci, ljubavi...uskratio mu je razna zadovoljstva, sredio poroke i naglasio potencijale. Dispozitor je Venera u sedistu u 2 sto ukazuje na odlican nastavak cele price. Jos bolje ce biti sada kada pocne da deluje ta druga kuca jer je upravo venera kao vladar odlicno postavljena i u znaku i u kuci. Sam Asc u devici, prethodni je u Blizancima, takodje ukazuje na promene jer iako imaju istog vladara, Devica mu je dodalo proracunatost, analiziranje ali i kriticizam pa je sada vec polako postao i dzangrizalo :rolf: Merkur kao vladar u egz konjunkciji, sa Suncem cini mi se da je ovo kazimi. Kako je sve u 2, Skorpija su gubici, Merkur vlada njegovom karijerom, Sunce 12, ovo je sigurno neuspela firma koju je otvorio i donela je samo dugove. Eto tako nekako bi to islo :)
Naslov: Odg: Saturnov povratak
Poruka od: Neda 17. Januar 2012. 10:35:48
(https://www.dnevnikastrologa.com/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi39.tinypic.com%2Fkcj75.jpg&hash=417027a9fe104f6c40915339671cc93b)

Aj da probam ja ako uspijem šta povezat.
Saturn mi je u Škorpija u 4 polju, a još vlada i djelom 5. i 6. polja.Znaći djelovati će na dom,obitelj, djecu, zdravlje, svakodnevne obveze...
Saturn mi je u  :0: SMČ(koji je u 3.polju), Merkur, tako da vjerovatno će se odrazit na način komunikacije i razmišljanj, da tu sazrijem . Nadam se da će utjecati i na odnos s bratom jer je Merkur inaće vladar 3 k(braće i sestara) pa da će nam se poboljšati odnosti tj nismo nikad imali neki posebni odnos, ni dobro ni loše.Merkur još vlada i 2 i 11 k. novci kao 2 k. 11 plaća od posla(2/10)?isto tako prijatelji. Ali kako je povezano sve i sa 4 i 6 poljem ,a m planiramo pokrenuti vlastiti biznis u poljoprivredi i eventualno s vremenom Eko turizmu, možda se tu pokrene nešto pa bude kakvih nagrada na novčanom planu(nadam se da neće biti ništa loše jer nema aflikacija Saturna).E ali imam 30° Pluton koji je u Jarac u 5. polju. Neznam kako da to tumačim?Nadam se da se neće nešto loše odrazit na djecu?I u Jarcu kojem vlada saturn imam još  Fortuna u 6. polju ali je u  :90: na Sunce . Valjda neće bit da će me skroz reća naputit.

Slobodno me ispravite i recite šta vi mislite.Dapaće bila bi vam jako zahvalna ;)
Naslov: Odg: Saturnov povratak
Poruka od: Majana 17. Januar 2012. 11:41:38
Bolje je kada imas sistem jednakih kuca, tako da ti je po ovoj karti od 2013 do polovina 2016 aktuelna 1 kuca. Tu je Mars u 1 kao vladar 9, pa ce akcenat biti na njemu, kao i Sunce u 3 u Vagi. Sama osa 3/9 ukazuje na putovanja ali i kraca putovanja, rodbinske veze, pa sam Mars u DEvici moze govoriti o tome da ces se boriti sama sa sobom/1 kuca i analizirati i praviti planove, kako je dispozitor Merkur u 4, to ce biti planovi u vezi kuce, doma, porodice. Tu je bitno i Sunce koje je u padu i u 3, pa je akcenat ponovo na rodbini i okruzenju. U tom periodu ce sigurno biti akcenat na tom marsu, a sama priroda marsa jeste borba i to tvoja borba, Mars u Devici je i rad, pa mozda pocnes i raditi na sebi, a kako vlada 9 poljem sto je polje viseg uma i filozofije, mozda promenis i zivotnu filozofiju. Ali posto je u pitanju Devica, verovatno ces se malo spustiti na zemlju i postati prakticnija i malo vrednija. Merkur u 4 u Skorpiji moze ukazivati na neke transformacije u samom domu, mozda se odrazi i na privatan posao ako ga imas. Ovo se sada sve treba potvrditi preko nekih predikcija koje opisuju blizi period, dakle direkcije, pa progresije i tranziti.
Naslov: Odg: Saturnov povratak
Poruka od: Neda 17. Januar 2012. 11:58:04
Hvala ti Majana na trudu i pomoći...Ima puno veze  s mojim planovima..tj. već sve to to aktiviralo i pokrenilo..i znam da su mi sljedeće 2-3 godine jako bitne za sve moje planove. 
Naslov: Odg: Saturnov povratak
Poruka od: laborant 55 18. Januar 2012. 16:41:36
meni fali još jako malo da mi dođe saturn na natalni, i onda staje na 0 step škorpije, a kako kreće u drugom mjesecu retrogradno jer meni tada počinje njegov povratak ?  :fool:
Naslov: Odg: Saturnov povratak
Poruka od: Majana 18. Januar 2012. 16:42:49
Uzima se datum kada prvi put dodirne nat.Saturna.
Naslov: Odg: Saturnov povratak
Poruka od: laborant 55 18. Januar 2012. 16:45:02
Uzima se datum kada prvi put dodirne nat.Saturna.

oho...znači meni je to sad svaki tren, jer mi je na 29 step, a natalni je na 0 step škorp...o čovječe, ja sve nešto gledala da će to biti na jesen, a meni je praktički sad do kraja tjedna ide....
Naslov: Odg: Saturnov povratak
Poruka od: Swiss 18. Januar 2012. 17:21:35
Ma ostaces ziva, nece ti nista biti sto neces moci podneti, ne brini :)
Naslov: Odg: Saturnov povratak
Poruka od: laborant 55 18. Januar 2012. 17:29:38
Ma ostaces ziva, nece ti nista biti sto neces moci podneti, ne brini :)

 :ok: :wrumwrum: :ple:
Naslov: Odg: Saturnov povratak
Poruka od: Majana 18. Januar 2012. 18:04:45
Nece, prvi kontakt je 6 oktobra 7:02 pm , evo i charta :)
(https://www.dnevnikastrologa.com/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi41.tinypic.com%2F24e1736.jpg&hash=cbbb5a5d2b77f9f7be21f7bf014f2e20)
Naslov: Odg: Saturnov povratak
Poruka od: Swiss 18. Januar 2012. 18:20:35
Labor, postoji izreka da po rodjenju dobije svako od nas svoj Krst (saturn) i nositi ga mora dok ga ne iznese na vrh brda (saturn), tim cinom pokazuje pokornost sili Neba, pokornost zakonu, pokazuje da sve ima svoje al i da tim cinom kroimo sebi naredno (inkarnaciju), ko to ranije shvati, da je otimanje za vidljivo vrednije od onog sto osecamo u dubini? Tezi ce mu Krst biti na ledjima!

Nosio ga je i Isus, dokaz da Saturnova ideja Radi najbolje i da ga treba Ostro uzeti u obzir kad se gleda natal, jer Saturn daje ono pravo, uci onom pravom, daje istinsko zadovoljstvo....i cemu onda Strah kad dobro znas da ponesen Krst na dan rodjenja nikad nece biti tezi od ljudske malodusnosti koju posedujemo i njome zagorcavamo sebi stanje umesto da se prepustimo i ucimo kroz dato nam na Srebrnoj Tacni, od njega, od Satrurna :)

Makar nama Astrolozima i poluAstrolozima i onima kojima su Zvezde hobi onako kao meni, treba da bude jasno da nam je tajna odkrivena totalno ili delimicno, pa sad, ako hoces svesno izbeci, spremi se da preuzmes i odgovornost ;)


Zato nemoj da se plasis jer krst koji nosis nije tezi od straha koji imas ;)
Naslov: Odg: Saturnov povratak
Poruka od: laborant 55 18. Januar 2012. 20:32:34
Nece, prvi kontakt je 6 oktobra 7:02 pm , evo i charta :)
(https://www.dnevnikastrologa.com/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi41.tinypic.com%2F24e1736.jpg&hash=cbbb5a5d2b77f9f7be21f7bf014f2e20)


hmmm....sad sam malo zbunjena, jer sad za koji dan staje na natalni, pa kako se to onda gleda ? 
Naslov: Odg: Saturnov povratak
Poruka od: Majana 18. Januar 2012. 20:35:45
Haha pa kako za koji dan kada Saturn ne stize do 0 stepena do oktobra? Virni malo u efemeride.
Naslov: Odg: Saturnov povratak
Poruka od: laborant 55 18. Januar 2012. 20:39:28
Haha pa kako za koji dan kada Saturn ne stize do 0 stepena do oktobra? Virni malo u efemeride.

ah tooo....ja gledala tranzite u svom natalu pa sam po tome zaključila da to sad kreće kod mene...eh... :uci: :ovca: :fool:
Naslov: Odg: Saturnov povratak
Poruka od: Majana 29. Januar 2012. 12:52:48
U Kepleru se mora uzeti i natalna i tranzitna da bude Saturn, onda izadje karta kao u Janusu.
Naslov: Odg: Saturnov povratak
Poruka od: Swiss 29. Januar 2012. 14:28:20
SATURNOV POVRATAK KROZ CIKLUSESatunov povratak nosi glavne sudbinske smernice na isti način kao i natalni
horoskop – on je podhoroskop. Za jedan prosečan ljudski vek, imamo tri
Saturnova ciklusa (§ ciklus je oko 28 godina, što znači da imamo tri ciklusa u
84 godine - 3 x 28 = 84).  Događa se 2-3 puta u životu i stoga je  horoskop
Saturnovog povratka veoma važan horoskop. To je horoskop koji opisuje trećine
našeg života, te je  samo za trećinu slabiji od natalnog horoskopa. On je realna
slika vremena tokom 28 godina.
 

Prvi Saturnov ciklus   

Prvi krug - sve do 28 godine - buđenje, sećanje i preispitivanje, vrlo važan u
životu svih, poklapa se sa sazrevanjem i najčešće ukazuje na vrlo važne događaje.
 
Prelazak Saturna u prvom krugu, do prvog povratka, preko svih planeta zapravo ih
aktivira karmički i podseća na stvari koje su se nekada dogodile, na iskustva koja
smo imali (isto kao Sunce koje budi planete u prvom krugu).
Prošavši prvi krug završili smo sa podsećanjem na sva iskustva iz prethodnih
inkarnacija. Stoga su događaji koje opisujemo u prvom Saturnovom  krugu mnogo
više oni koji su povezani sa okolnostima (roditelji, sredina, vaspitanje). Sam
dolazak Saturna na natalnu poziciju predstavlja posebno iskustvo (objektivno
izraženo kao sazrevanje) i u zavisnosti od natalne pozicije zavisi i njegovo dejstvo
pri povratku.
Ljudi koji imaju oštećeniju 12. kuću u periodu prvog Saturnovog povratka će imati
veće poteškoće i mogu ga doživeti kao relativno krizan period. Taj period traje od
2-3 godine i unutar njega se događaju stvari koje osobi nisu naročito ugodne. 
Priroda iskustava koje čovek doživljava od rođenja do 28. godine opisuje ono što
smo nekada davno doživeli u procesu evolucije naše duše i idu od najdaljih (rane
godine života) do sve skorijih, tako da kada dođe kraj tog ciklusa suočavamo se sa
iskustvima koja su vezana za neposrednu prethodnu inkarnaciju (događaji koji
prethode Saturnovom povratku) i koji su po prirodi slični prirodi 12. kuće koja
simboliše prethodnu inkarnaciju. Ovo možemo uporediti sa snom neposredno pre
buđenja (12. kuća). I tu se jedan krug zatvara i započinje novi.   
 


Drugi Saturnov ciklus   

Drugi Saturnov ciklus predstavlja centralni deo života - stvaranje nove karme,
vizije, svrhu, glavne stvari koje treba da se realizuju. Važi narednih 28 godina
(od 28 – 56. godine).Horoskop drugog Saturnovog  povratka je mapa koja govori šta
je to što osoba treba u ovom životu da stvori, koje zadatke treba da ispuni, i na koji
način ispravlja karmičke greške kojih se podsetila u prvom krugu. Svako od nas
ima zadatke posmatrano iz karmičkog ugla, a ti zadaci su definisani u vremenu, a
na nama je da umemo da iz mape vremena procenimo kada će do njihovog
rešavanja doći. Svaki od horoskopa povrataka možemo tumačiti kao mrtvu mapu
koja opisuje potencijalna dešavanja, ali isto tako i kao mapu vremena obzirom da
je period koji opisuje vremenski ograničen, pa su stoga ta dešavanja ograničena u
određenom vremenu (za razliku od natalnog gde objektivno nije, odnosno jeste
ukoliko se podrazumeva da je dužina trajanja života to ograničeno vreme).

 

Treći Saturnov ciklus   

Dešava se oko 56. god. i važi za period od 56. do 84. godine.

Prvi  i treći Saturnov povratak su srodni,  dok je drugi drugačiji.   
Treći krug je faza vraćanja, sređivanje iskustava stečenih u drugom krugu. Srodan
je prvom krugu, jer 1 je srodno sa 3, a drugi krug je kao točkić (povezan
zupčanicima sa druga dva) koji se, za razliku od 1 i 2, kreće u suprotnom smeru. 
Na nivou života prvi krug predstavlja ponavljanje davnih iskustava od najdaljeg do
najskorijeg, drugi stvaranje novih iskustava, a treći ponavljanje i utvrđivanje novih
iskustava pa je stoga po svojoj prirodi sličan prvom. Sam početak prvog kruga,
prve 4 godine života, predstavljaju osnov na kojem gradimo sebe – isto kao i prva
inkarnacija gde smo bili nemoćni, zatečeni i sl, i u kojoj smo počeli da se
formiramo, pa u zavisnosti od toga koliko su nam te 4 godine bile udobne (na šta
primarno utiče stanje majke i naš odnos sa njom) zavisi i kako smo dalje
napredovali. Koliko su te 4 godine važne jasno je ukoliko se prisetimo da u
tercijarnim progresijama prve 4 godine opisuju ceo prosečan životni vek.
Do 28. godine čovek se potpuno (više-manje) formira, a potom tako formiran gradi
nešto novo. 3. krug je sličan 1 jer u tom krugu sumiramo iskustva iz drugog kruga,
ali je smer suprotan  – kao da idemo unazad, pa smo na kraju života zavisni od
drugih i nemoćni slično kako smo bili nemoćni kao dete. 


Obrazlozenje:
 
Ako Saturna posmatramo kao stepen kvaliteta života onda i njegova postavka u
natalnom horoskopu ukazuje koliko kvalitetnim možemo učiniti svoj život, a
kvalitet podrazumeva trajnost, odnosno koliko je to što jesmo i što stvaramo trajno
u vremenu. Kultura predstavlja najboljeg Saturna jer ono što je kvalitetno je i
trajno i ne nestaje u vremenu – stoga je Saturn egzaltiran u Vagi koja simboliše
kulturu.
Saturnov povratak kao podhoroskop, koji koristimo kada posmatramo sudbinu,
zadatke, okolnosti, će nam ukazati koliko ćemo uspeti dobrog da izvučemo iz
natalnog Saturna. Pa tako, ukoliko natalni Saturn ukazuje na neki dug, neku
tegobu, a u horoskopu povratka ta tegoba je predstavljena dobrom postavkom
Saturna, to ukazuje da će se osobi pružiti šansa da je u tom periodu reši.
 
Kako je Saturn planeta koja je vrlo često retrogradna kada pravimo horoskop
povratka uvek koristimo trenutak kada je Saturn prvi put u tom ciklusu došao na
natalnu poziciju (a može se desiti da više puta pređe preko natalne planete).
 
Ovo je horoskop koji je mapa vremena i koji opisuje 28 godina. Horoskop ima 12
kuća i stoga je jednom kućom (sistem jednakih kuća) krenuvši od Ascendenta,
predstavljen dvoipogodišnji period (2.5x12=28). Dakle, prva kuća predstavlja
(aproksimativno) prve 2.5 godine ciklusa (od trenutka povratka), 2. kuća naredne
2.5 itd. Sistem jednakih kuća koristimo da bismo procenili vreme, pri čemu 
koristimo aproksimativnu vrednost budući da ciklus ne traje tačno 28 godina, već
kod nekog duže, a kod nekog kraće u zavisnosti od brzine kretanja Saturna.
Možemo izračunati i tačno trajanje ciklusa pa tu vrednost podeliti sa 12 i tako
dobili tačno vreme koje opisuje  jedna kuća – ali za tako nešto nema potrebe
budući da drugim tehnikama procenjujemo uže vreme – precizne događaje.

Mapa će ukazati na vreme kada se ostvaruje ono  što je u natalu od Saturna obećano.   
Ovo je slika sudbinskih dešavanja. Ono što će ova mapa na objektivnom nivou
pokazati su uspeh i rezultati sprovedenih akcija, jer Saturna interesuju samo
rezultati. Najviše će govoriti o karijeri, ali i o oblastima kojima Saturn u natalu
upravlja. Najveća razlika između Sunca i Saturna, budući da obe planete opisuju
karijeru i uspeh, je u tome što je Saturn stvarno usmeren na karijeru i cilj i
rezultate, a Sunce voli da se pokazuje i raduje, voli da se nađe u Zenitu i dominira.
Stoga je Saturn na tom polju dominantniji. 
Horoskop Saturnovog povratka opisuje potencijal za ostvarenje onoga što Saturn u
natalu predstavlja. Pa, ukoliko smo zaslužili dobro taj horoskop će to i pokazati –
Saturn će nam biti naklonjen i njegova postavka će ukazati da smo na putu uspeha.
Ako ne (Saturn je oštećen), ukazaće na poteškoće u oblastima kojima upravlja.
Ovo je slika dugova iz prethodnih života koja osoba upravo po ‘’buđenju’’ mora da
vraća.

Natalni horoskop je osnovni okvir i spram njega treba da tumačimo Saturnov
povratak: nijedan njegov povratak ne može ukazati na nešto što natalom već nije
predodređeno. Ako je natalni Saturn loše postavljen dobro postavljen Saturn u
horoskopu povratka može ukasati samo na povoljnije okolnosti, ali ne i na uspeh u
poljima koja su natalno oštećena. Na primer, mogli bismo dobar horoskop
Saturnovog povratka, pri čemu je natalni Saturn oštećen, uporediti sa prognozom
za lepo vreme u januaru mesecu – a januar je ipak zima pa lepo vreme ipak
podrazumeva, čak iako je sunčano, da je hladno. 
Kako jedan period opisuje pozicija planete, i njena dispozicija, i u ovom slučaju u
horoskopu Saturnovog povratka sama pozicija Saturna opisuje prvi deo tog perioda
(od 28 do 42), a dispozitor drugi deo.
 
 
(mislim da je ovo pisano delo imshiragica, ispravite me ako nije, jer iz moje arhive je)
 
Naslov: Odg: Saturnov povratak
Poruka od: Večiti Putnik Šmišonja 29. Januar 2012. 18:37:41
     Deluje mi da jeste, nadjoh ovo : http://dc225.4shared.com/doc/9RqTV6SP/preview.html  na netu 8)
Naslov: Odg: Saturnov povratak
Poruka od: Majana 29. Januar 2012. 18:53:09
Neno jel si gledala chart?
Naslov: Odg: Saturnov povratak
Poruka od: Večiti Putnik Šmišonja 30. Januar 2012. 00:03:50
     Jesam i krenula sam da kucam, al me em Duda odvukla u sobu da se igramo, em nešto :taz: krenuo da  :kenjac: pa ću sad da nastavim dalje da kucam :pisac:
Naslov: Odg: Saturnov povratak
Poruka od: Swiss 30. Januar 2012. 00:26:41
     Deluje mi da jeste, nadjoh ovo : http://dc225.4shared.com/doc/9RqTV6SP/preview.html  na netu 8)

Vidi, pa ima i JU..... A ja imam bez JU (hvala sad imam i to), al ne pise autor grrr, nema veze :)
Naslov: Odg: Saturnov povratak
Poruka od: Večiti Putnik Šmišonja 30. Januar 2012. 00:31:07
     Umesto autora, stavi IZVOR : i ovaj link i to je to ;)
Naslov: Odg: Saturnov povratak
Poruka od: Putnik kroz vreme 06. Maj 2012. 15:32:38
Da li u kartu za saturnov povratak stavljamo mesto rodjenja, ili mesto trenutnog stanovanja?
Naslov: Odg: Saturnov povratak
Poruka od: Večiti Putnik Šmišonja 06. Maj 2012. 19:41:47
     Mislim da se uzima mesto rodjenja za ovaj čart ~ će piše o tome Majana, ona je to lepo prostudirala :aha:
Naslov: Odg: Saturnov povratak
Poruka od: Majana 08. Maj 2012. 08:40:47
Da li u kartu za saturnov povratak stavljamo mesto rodjenja, ili mesto trenutnog stanovanja?
Mesto rodjenja kao i za bilo koje druge predikcije, osim solara.

Mogao bi neko prokementarisati svoju kartu Saturnovog povratka, ja do mog još nisam stugla :D
Naslov: Odg: Saturnov povratak
Poruka od: laborant 55 08. Maj 2012. 10:15:46
ja bih vrlo rado svoj, ali neznam :D :D
Naslov: Odg: Saturnov povratak
Poruka od: Majana 08. Maj 2012. 10:57:55
Nece, prvi kontakt je 6 oktobra 7:02 pm , evo i charta :)
(https://www.dnevnikastrologa.com/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fi41.tinypic.com%2F24e1736.jpg&hash=cbbb5a5d2b77f9f7be21f7bf014f2e20)
Labi evo ti na prethodnoj strani
Naslov: Odg: Saturnov povratak
Poruka od: laborant 55 08. Maj 2012. 11:07:47
Labi evo ti na prethodnoj strani

e Majo sad nek neko da objašnjenje, ja ću samo potvrditi da je tako ahhahahahha :D :D :D

ja mogu dati neka svoja osobna zapažanja, jer sam rekla da ću sebe pratiti tokom povratka kako se ponašam...pa sam primjetila ovako... dosta sam povučena, osjećam u sebi ko da se nešto čisti u meni, nešto se događa ali nemogu precizirati što osim da to usporedim sa čiščenjem, zatim, mnogo razmišljam o obrazovanju i svemu što je povezano sa intelektualnošću, mislim da to i je dio 3p, zatim odnos sa bratom je mnogo blaži, čak mi je za rođendan kupio u Njem. kad se vraćao doma, 5 velikih Milka čokolada, jednu bombonjeru od Milke, i još neke Kinder čokoladice + dvije velike teglice Nutele od pola kile !!!! što je mene doslovno zaprepastilo jer taj nije znao prije niti da mi kruh kupi ako ja nebih otišla u dućan ili da naloži peć ako je zima u kući, sve sam morala ja, a on je taj moj rad za njega uzimao zdravo za gotovo, izgleda da se tu dosta toga mijenja dakle između nas dvoje...malo me više udario ego, sad neznam imali to veze sa povratkom, ali postala sam malo stroža prema nekim ljudima koji su mi bili kao prijatelji, i još mi se dodvoravaju ali ih ne doživljavam, što bi prije bilo obrnuto da sam se ja njima dodvoravala samo da bi ih zadržala pokraj sebe, sad sam postala ravnodušna , tak mi je sve jedno hoće li biti tu ili neće....evo to je moj doprinos što sam kod sebe zapazila, pa ako se može povezati s povratkom to je onda to :)
Naslov: Odg: Saturnov povratak
Poruka od: Večiti Putnik Šmišonja 08. Maj 2012. 12:24:08
Saturnov povratak kao podhoroskop,
(click to show/hide)
precizne događaje.

     Da probam i ja :

Ovo je čart mog Saturn povratka : 26-07-2005 letnje vreme : 00h52min02sec Bgd

(https://www.dnevnikastrologa.com/proxy.php?request=http%3A%2F%2Fwww.dodaj.rs%2Ff%2F1F%2FSY%2F1pgYQJwY%2Fjawrigc2.jpg&hash=e4e1ef27a3982a44197c9ccc80ec0fcc)

Po sistemu podele ~ 1 polje = 2 ipo godine (za Saturn povrtak je potrebno da prodje 28 godina) uz sistem jednakih polja, imam sledeće :

~ od ASC do vrha II polja ~ prve dve ipo godine ~ ASC je 02° Blizanci a Saturn :0: Sunce u 3 polju...

- znači orijentaciono od kraja Jula 2005 pa do kraja Januara 2008. Ovo je period kada sam radila po dve smene svaki dan, bez maltene dana pauze / odmora, jer je tata non-stop bio u bolnici zbog raznoraznih zdravstvenih problema ~ Saturn :0: Sunce :180: Hiron ~ pa je mene s jedne strane mrzelo da sedim kući i javila sam se za taj tempo posla, dodatno imala sam duplu platu, pa sam koliko toliko makar mogla da ne brnem oko finansija ~ nat. Sunce Pluton :0: ovaj Jupiter ~ smene su obično bile popodnevna ~ Lav ~ i noćna ~ Saturn Sunce u donjem delu čarta. Ovde imam i nat. Mars u 1 polju koji ima :120: sa mojim nat. Merkur koji se pak pa našao u ovom čartu u 6 polju :0: Vertex ~ dovoljno snage i volje da se radi toliko puno (tj učiniću sve svesno da iscrpim sebe do max. zarad bolje zarade... Blizanci "dupli posao"...)

- Venera u Devica na vrhu 5 polja kod mog nat. Mesec a preko antiscije Venera :0: Mars a moj Mesec preko antiscije :0: ovaj Mesec koji se našao na mom nat. Jupiter ~ ovo je za mene bio najlepši period mog privatnog života, jeste da je bila u pitanju tajna ljubav ~ povezanost emotivnih planeta i 5-11-12 polja ~ a upravo čovek sa kojim sam se zabavljaja ima u natalu Mesec Mars u Ovan ! Venera vladar 5-12 polja ~ sunce Pluton natalni u 5 polju :0: ovaj Jupiter vladar 7 polja ~ ljubav na radnom mestu, ali ta Venera ima i :180: sa Uran Ribe i :90: sam ASC ~ afera, on bio oženjen u datom trenutku... dodatno taj Mesec :0: Mars kod mog i nat. Jupiter i kod mog nat. Desc i imaju :120: sa Pluton Strelac iz 7 polja + vl. 5 polja u 4 polju ~ ljubav dolazi u kuću, Venera u pad ~ na neki način to nije ljubavna veza koja će ili da potraje ili koja ima trajniju sreću... i tako i jeste bilo...

- trudnoća : 25-09-2007 : vl. 1 -5 polja taj Merkur Lav u 4 polju koji ima i :120: sa Mesec Ovan iz 12 polja (onaj Mesec koji je preko antiscije u :0: sa mojim nat. Mesec ...) em ima :60: sa mojim nat. Merkur i :120: sa mojim nat. Jupiter ... neplanirano / iznenadno začeće : vl. 12 polja na vrhu 5 polja Venera Devica pad ~ pa :180: Uran Ribe (inače postavljen u mom nat. 5 polju) Radila sam do kraja Decembra 2007 i posle dala otkaz, što zbog trudnoće, što zbog činjenice da je tata opet bio zaglavio u bolnici baš tu negde krajem Januara 2008.

~ naredni period od vrha II polja do vrha III polja ~ "ASC" je 02° Rak i Mesec Ovan preuzima ulogu... znači od kraja Januara 2008 do kraja Jula 2010 :
- početak tog perioda - ja trudna, ne nešto preterano srećna, ovde imam Saturn Sunce na vrhu "novog" 2 polja ~ finansije otišle u :cenzura: Vreme provodim najviše u kući ~ "novo" 4 polje Vaga tu mi natal Sunce Pluton i ovaj JMČ kod nat. Merkur ... posle dolazi porodjaj, podporodjajna depresija, prodaja porodične kuće na selu, kupovina drugog stana koji se i dan danas izdaje i to je to... totalna :pustahija: od perioda...

~ naredni period od vrha III polja do vrha IV polja ~ "ASC" je 02° Lav i tu su Sunce :0: Saturn Lav ... period od kraja Jula 2010 do kraja Januara 2013 ... još uvek sam u tom periodu... Psihički najviše težak period ~ Saturn je ovde vladar "novog" 6 polja spaljen od Sunce (otac) Period kada sam na žalost izgubila kontakt sa dosta prijatelja ~ Merkur Lav vladar "novog" 11 polja pa :180: Neptun ... Finansije isto osciliraju, Merkur vladar tog "novog" 2 polja a tu je i Venera Devica koja ima :180: sa Uran a ona je vladar "novog" 10 polja...
- potpuna koncentracija na dete ~ "novo" 5 polje je u Strelac sa Jupiter na mom nat. Sunce Pluton i na njeno zdravlje ~ Venera je vladar njenog 6 polja (iz ovog čarta 12 polje) koja je u padu i u njenom 10 polju (lečenje) Jupiter :120: Neptun :180: Merkur ~ problemi sa govorom i samom djagnozom zdravstvenog problema...
Naslov: Odg: Saturnov Povratak (znacenje)
Poruka od: Grofica 14. Maj 2013. 09:01:36
Shvatila sam da imam "rupu"u znanju...pa resih lepo da vas pitam...
zanima me , kad nekom gledate kad ce u prvi brak...
pa se nekom "lepo vidi" da ne bi trebalo u brak pre 28-29 godine, pre Saturnovog povratka, a nekom to nema veze...
Ne znam da li sam jasno postavila pitanje...
Molim da mi neko, ko je raspolozen, a zna, objasni na primeru svog, ili necijeg natala.
Hvala unapred. :)
Naslov: Odg: Odg: Saturnov Povratak (znacenje)
Poruka od: Grofica 14. Maj 2013. 13:39:44
Pitala sam ovo i Jovanu Luci Gajic-odmah mi je zena odgovorila-

"ukoliko postoji bilo koji aspekt Saturna i Venere, ili je Saturn u vezi sa 07.polje (kao vladar 07. ili u odnosu prema vladaru) Saturnov ciklus ce biti vazan. Na zalost ono sto je uslovljeno natalnom kartom se mora desiti, pa ako postoje jasne naznake za razvod ili odvajanje bilo koje vrste, nikakva elekcija nece mnogo pomoci."
Naslov: Odg: Odg: Saturnov Povratak (znacenje)
Poruka od: Grofica 11. Jul 2013. 14:01:42
upravo me pitala drugarica moje cerke
za taj famozni saturnov povratak..
a ima natalno skolski primer
vladar 7 (bik) veneru u devici,koja je u kvadratu sa saturnom u strelcu..
i naravno da njoj taj saturnov poratak deluje na veneru...
Naslov: Odg: Odg: Saturnov Povratak (znacenje)
Poruka od: laborant 55 11. Jul 2013. 17:51:32
Pitala sam ovo i Jovanu Luci Gajic-odmah mi je zena odgovorila-

"ukoliko postoji bilo koji aspekt Saturna i Venere, ili je Saturn u vezi sa 07.polje (kao vladar 07. ili u odnosu prema vladaru) Saturnov ciklus ce biti vazan. Na zalost ono sto je uslovljeno natalnom kartom se mora desiti, pa ako postoje jasne naznake za razvod ili odvajanje bilo koje vrste, nikakva elekcija nece mnogo pomoci."

hmmm Gasi dali bi moj natal mogao biti kao primjer, jer ja imam  Saturn :120: Venera, i s tim da mi je  Mesec u 7p u  Vodolija ? 
Naslov: Odg: Saturnov Povratak - pitanja i odgovori
Poruka od: Grofica 12. Jul 2013. 07:53:29
Labi, kod tebe je opcija da je saturn (po TA) vladar 7 -Vodolije.
A natalno saturn ima trigon sa venerom...pa ce kod tebe isto biti vazan saturnov povratak.Ipak,aspekt trigon je dobar aspekt (pa mozda krenes u neku bitnu vezu,ili brak u tom periodu).
:)
Naslov: Odg: Saturnov Povratak - pitanja i odgovori
Poruka od: laborant 55 12. Jul 2013. 11:43:51
Labi, kod tebe je opcija da je saturn (po TA) vladar 7 -Vodolije.
A natalno saturn ima trigon sa venerom...pa ce kod tebe isto biti vazan saturnov povratak.Ipak,aspekt trigon je dobar aspekt (pa mozda krenes u neku bitnu vezu,ili brak u tom periodu).
:)

da, zato sam vam i htjela dati svoj natal kao primjer, e sad kod mene se još ništa ne događa, a ko zna što me čeka sutra :)  <3
Naslov: Odg: Saturnov Povratak - pitanja i odgovori
Poruka od: laborant 55 25. Septembar 2013. 20:46:36
Imam jedan problem, ovako jedna me prijateljica malo zbunila što se tiče povratka, ona meni kaže da joj je povratak trajao 10 mjeseci, pa zar povratak ne traje onoliko dugo koliko saturn boravi u dotičnoj kući gdje se nalazi natalni, dakle meni je u škorpiji i tu će biti oko 2,5 god. i to je period koliko traje povratak ? dali dobro mislim ?
Naslov: Odg: Saturnov Povratak - pitanja i odgovori
Poruka od: Soel 25. Septembar 2013. 22:18:19
Imam jedan problem, ovako jedna me prijateljica malo zbunila što se tiče povratka, ona meni kaže da joj je povratak trajao 10 mjeseci, pa zar povratak ne traje onoliko dugo koliko saturn boravi u dotičnoj kući gdje se nalazi natalni, dakle meni je u škorpiji i tu će biti oko 2,5 god. i to je period koliko traje povratak ? dali dobro mislim ?

Saturnov povratak je onaj trenutak kada tranzitni Saturn dodje na natalnu poziciju(natalni Saturn) opet (naravno pod pretpostavkom da nije retrogradan).Ako je Saturn pak retrogradan po mom misljenju bi bilo logicno gledati ne prvu nego drugu konjukciju saturna po povratku.Ovo je sve bitno jer se po ovome sastavlja karta saturnovog povratka koja moze da da opste naznake kako ce se odvijati narednih 30 godina zivota (do sledeceg povratka).Ova desavanja ce valjda najvise da se reflektuju na polje na cijim vrhovima su jarac I vodolija.
Naslov: Odg: Saturnov Povratak - pitanja i odgovori
Poruka od: laborant 55 25. Septembar 2013. 23:03:53
Saturnov povratak je onaj trenutak kada tranzitni Saturn dodje na natalnu poziciju(natalni Saturn) opet (naravno pod pretpostavkom da nije retrogradan).Ako je Saturn pak retrogradan po mom misljenju bi bilo logicno gledati ne prvu nego drugu konjukciju saturna po povratku.Ovo je sve bitno jer se po ovome sastavlja karta saturnovog povratka koja moze da da opste naznake kako ce se odvijati narednih 30 godina zivota (do sledeceg povratka).Ova desavanja ce valjda najvise da se reflektuju na polje na cijim vrhovima su jarac I vodolija.

ok...znači kod mene je prošao :)
Naslov: Odg: Saturnov Povratak - pitanja i odgovori
Poruka od: sunflower 28. Septembar 2013. 09:17:16
kako se u horoskopu  Saturn povratka tumace separacije?
u smislu, da li se samo aplikacioni aspekti tumace kao nesto sto dolazi ili se i separacije tumace kao dogadjaji u tom periodu?
ili kako već?  :229s:
Naslov: Odg: Saturnov Povratak - pitanja i odgovori
Poruka od: Soel 28. Septembar 2013. 18:32:54
kako se u horoskopu  Saturn povratka tumace separacije?
u smislu, da li se samo aplikacioni aspekti tumace kao nesto sto dolazi ili se i separacije tumace kao dogadjaji u tom periodu?
ili kako već?  :229s:

E ovo je zanimljivo...npr. separacija je aspect koji ce sve vise da jenjava tokom vremena I postaje slabiji, aplikacija je aspect koji ce te nauciti nesto u zivotu (naraavno zavisi od prirode aspekta) a egzaktan aspect ce se ceo zivot ispoljavati.Dakle, aplikacija predstavlja buducnost, separacija proslost a egzaktan aspect ce da simbolizuje neku zaokruzenu celinu I trajace co zivot...
Naslov: Odg: Saturnov Povratak - pitanja i odgovori
Poruka od: Laby 55 15. Novembar 2013. 15:53:18
dali kod saturnovog povratka mora nešto obavezno da se završi ili može baš da se nastavi i dalje ali u pozivitnom smislu...dakle neki događaj, nešto... ?
Naslov: Odg: Saturnov Povratak - pitanja i odgovori
Poruka od: beskrajnost555 02. Oktobar 2014. 22:46:15
Sve zavisi kako je zivot napravljen tjekom tih 30godina i kako se sve postavilo. Kod mene povratak  Saturn je bio dosta tezak psihicki za nevjerovat. Kad sam to prezivila sve ostalo nece biti problem. Mislim da sam nakon tog stvarno odrasla i zavisno od kuce u kojoj se nalazi , meni je u 12 kuci pa su se moji najveci strahovi ostvarili i zavisno od kuce kojima  Saturn vlada meni je kroz 3/4 kucu doista pokazalo sto mi sve to znaci sto jeste. Sve je uzrujalo i uznemirilo. No dobro je sad.
Naslov: Odg: Saturnov Povratak - pitanja i odgovori
Poruka od: ganci 03. Oktobar 2014. 12:44:43
Meni je cele sledece godine aktuelan  Saturn povratak. I tada se aktivira  :90: sa vl.ascedenta. Inace vladar cetvrte i pete natalno. Onda se resava pitanje ljubavi, dece, doma??
Naslov: Odg: Saturnov Povratak - pitanja i odgovori
Poruka od: Lorelei 03. Oktobar 2014. 13:17:10
Meni je cele sledece godine aktuelan  Saturn povratak. I tada se aktivira  :90: sa vl.ascedenta. Inace vladar cetvrte i pete natalno. Onda se resava pitanje ljubavi, dece, doma??

Pretpostavljam da je tako , u Morinusu ima da se napravi i karta za Saturn povratak pa se uporedjuje sa natalom :)
Meni pocinje 14.12 ove godine :)
Naslov: Odg: Saturnov Povratak - pitanja i odgovori
Poruka od: beskrajnost555 03. Oktobar 2014. 13:28:04
Pretpostavljam da je tako , u Morinusu ima da se napravi i karta za Saturn povratak pa se uporedjuje sa natalom :)
Meni pocinje 14.12 ove godine :)
Ja sve pomislim da si ti starija neg ja :D
Naslov: Odg: Saturnov Povratak - pitanja i odgovori
Poruka od: Lorelei 03. Oktobar 2014. 15:51:35
Ja sve pomislim da si ti starija neg ja :D

Hehe nisam , mozda je zbog slike taj dojam tu :D
Naslov: Odg: Saturnov Povratak - pitanja i odgovori
Poruka od: beskrajnost555 03. Oktobar 2014. 16:04:50
:D Da moze bit da jeste. Nadam se da ce tvoj povratak bit bolji neg moj :)
Naslov: Odg: Saturnov Povratak - pitanja i odgovori
Poruka od: Lorelei 03. Oktobar 2014. 16:15:34
:D Da moze bit da jeste. Nadam se da ce tvoj povratak bit bolji neg moj :)

Ti meni zato ostavljas utisak mladje , sto mislim da je zbog avatara takodje (a i imas neki entuzijazam mladje osobe ) :)

Mislim da ce proci ok , barem se nadam :)
Gledala sam sledeci solar i odigrava se u solarnoj 10 kuci , natalnoj 11 kuci i u karti Saturnovog povratka u 9 kuci . E sada kako ce proci to cu tek videti , ali pre nekih 2 godine sam na rodjendan dobila taj neki osecaj da od 27 godine ima da ide samo na bolje tako da sam resila da se drzim istog :D

Naslov: Odg: Saturnov Povratak - pitanja i odgovori
Poruka od: Majana 13. Oktobar 2014. 12:47:16
bas evo citam o Saturnovom povratku meni bi ovo bio period 28-30 i sad mi je presao preko natalnog Saturna i trenutno mi prelazi preko Sunca ...
Ova 2014 pa i kraj 2013 su mi prelomne godine , toliko odluka i promena cak i drzave i mesta boravka , selidbe, vracanja sad cini mi se i za posao mi utice ...Treba da radim novu oblast ... Lose mi pada i melanholija i neodlucnost pa i zdravlje... Samo se pitam dokle ce to trajati ?

Kako mogu da uradim tu kartu Saturnovog povratka ako ona utice na narednih 30 god? jel neko to radio ? ili radi ?

 Škorpija
Kako izgleda život sa SAtunom na Suncu? :)
Naslov: Odg: Saturnov Povratak - pitanja i odgovori
Poruka od: Grofica 13. Oktobar 2014. 12:54:26
to i mene zanima , ima li neko iskustvo sa tr. Saturna na nat. Suncu?
Naslov: Odg: Saturnov Povratak - pitanja i odgovori
Poruka od: beskrajnost555 13. Oktobar 2014. 13:08:35
Meni je je  :tr: Saturn isao preko  :nat: Sunce i bilo je najteze razdoblje, jako usamljeno i tesko, i onda mi je jedan bliski rodjak umro kojeg i dan danas ne mogu prezalit.
Naslov: Odg: Saturnov Povratak - pitanja i odgovori
Poruka od: Lorelei 13. Oktobar 2014. 13:11:37
to i mene zanima , ima li neko iskustvo sa tr. Saturna na nat. Suncu?

Moi :)

Iskreno ne mogu previse da se zalim sa tranzitnim Saturnom na Suncu . Prvi prelaz - deda je umro i tata zavrsio u bolnici (slepo crevo ) , zatim je doneo pare (bonus na poslu  tranzitni Saturn konjukcija natalno Sunce i Jupiter je radio trigon na Sunce ) . U retrogradnom hodu je doneo vise posla i malo vise cimanja oko istog sa ugovorima i javni nastup sa plesnom skolom . Ne znam da li sve to mogu da pripisem samo Saturnu jer je kod mene profekcioni vladar Venera koja je u natalu vladar 5 i 10 kuce i na Mc-u. Ali ako gledam period dok je Saturn kaocio Sunce to je to sto se desavalo :)
Naslov: Odg: Saturnov Povratak - pitanja i odgovori
Poruka od: Grofica 13. Oktobar 2014. 13:16:47
Nina, bas gledam tvoj natal, ...
tebi je saturn vladar ASC, a dispozitor tog tranzitnog saturna na nat.suncu je mars u vagi (koji je tu slab, u padu), i verujem da zato nije nesto posebno bio tezak period.
Naslov: Odg: Saturnov Povratak - pitanja i odgovori
Poruka od: Lorelei 13. Oktobar 2014. 13:29:37
Nina, bas gledam tvoj natal, ...
tebi je saturn vladar ASC, a dispozitor tog tranzitnog saturna na nat.suncu je mars u vagi (koji je tu slab, u padu), i verujem da zato nije nesto posebno bio tezak period.

Iskreno jos uvek nisam sigurna oko toga koji mi je dispoziter Sunca , Mars nije jer je u averziji sa Suncem (a kako je i almuten Sco Mars onda ne znam koju planetu dalje da gledam )... Dok npr u solaru Mars jeste dispozitor ali je u devici pa ne znam koliko bi on tu dobro doneo... :)
Naslov: Odg: Saturnov Povratak - pitanja i odgovori
Poruka od: Lorelei 13. Oktobar 2014. 13:34:38
Pretpostavljam da bismo ustanovili kako cemo Saturnov povratak podneti treba da prvo vidimo natalnu postavku Saturna pa onda kako je postavljen u solaru u kom se isti odigrava?
Naslov: Odg: Saturnov Povratak - pitanja i odgovori
Poruka od: Grofica 13. Oktobar 2014. 13:37:44
po meni -tebi je venera u vagi na MC-u amulten , tj. najvaznjija planeta u natalu!
Naslov: Odg: Saturnov Povratak - pitanja i odgovori
Poruka od: Lorelei 13. Oktobar 2014. 14:30:49
Venera jeste almuten karte , ali da bih ustanovila dispozitera Sunca treba da gledam almuten stepena na kom se Sunce nalazi ali kako je almuten tog stepena opet Mars on ne moze da bude dispoziter Sunca :)

Dispoziter treba da vidi planetu koju dispozituje (valjda se tako kaze ) preko znaka , a Mars i Sunce se ne vide pa samim  tim iskljucujem njega :)

Npr Kod mene je dispoziter Jupitera Saturn u Sco , iako ne grade aspekt oni se vide preko znaka . Dispoziter Meseca i Marsa je Venera , a dispoziter Merkura je Jupiter . Dok Saturn i Sunce nemaju dispozitera (tj mozda i imaju ali ne znam kako se dalje gleda ako je almuten njihov u averziji sa njima) :)

Dok kod vas je ista situacija sa Suncem , Sunce vam je u Raku a Mesec koji je i almuten sunca i vladar Raka kao dispozitor ne vidi Sunce pa samim tim Suncu mesec nije dispozitor .
Naslov: Odg: Saturnov Povratak - pitanja i odgovori
Poruka od: beskrajnost555 13. Oktobar 2014. 14:34:07
Nisam znala da se gleda to tako vezano za almuten. Mislim da bi bilo prirodno da je vladar znaka  Škorpija  Mars.
Meni je dispozitor  Sunce  Venera i  Venera mi se nalazi u terminu  Sunce, ali  Venera i  Sunce se ne vide, jedino recepcija izmedju  Merkur i  Venera postoji, al ne mislim da je moguce drugacije gledat.
Naslov: Odg: Saturnov Povratak - pitanja i odgovori
Poruka od: Lorelei 13. Oktobar 2014. 14:40:40
Nisam znala da se gleda to tako vezano za almuten. Mislim da bi bilo prirodno da je vladar znaka  Škorpija  Mars.
Meni je dispozitor  Sunce  Venera i  Venera mi se nalazi u terminu  Sunce, ali  Venera i  Sunce se ne vide, jedino recepcija izmedju  Merkur i  Venera postoji, al ne mislim da je moguce drugacije gledat.

Vladar Sco jeste Mars. Ali u slucaju da Mars ne gradi ptolomejski aspekt sa planetom koja je Sco ili Ar onda se uzima almuten stepena na kom se planeta u Sco nalazi .
Kod tebe na primer ne bih znala da odredim dispozitera za Veneru jer je Merkur vladar Blizanaca a on se nalazi u Biku sto je u averziji i samim tim Merkur je almuten celig znaka tako da samim tim ne bi opet mogla da uzmes njega kao dispozitora.
Mozda bi dalje Vivi ili Soel umeli bolje da objasne. Videcu ja da postavim pitanje na temi TA o planetama :)
Naslov: Odg: Saturnov Povratak - pitanja i odgovori
Poruka od: Grofica 13. Oktobar 2014. 14:44:02
odlicno objasnjenje
http://www.slutilo.net/index.php?topic=506.0
Naslov: Odg: Saturnov Povratak - pitanja i odgovori
Poruka od: beskrajnost555 13. Oktobar 2014. 15:11:25
Vladar Sco jeste Mars. Ali u slucaju da Mars ne gradi ptolomejski aspekt sa planetom koja je Sco ili Ar onda se uzima almuten stepena na kom se planeta u Sco nalazi .
Kod tebe na primer ne bih znala da odredim dispozitera za Veneru jer je Merkur vladar Blizanaca a on se nalazi u Biku sto je u averziji i samim tim Merkur je almuten celig znaka tako da samim tim ne bi opet mogla da uzmes njega kao dispozitora.
Mozda bi dalje Vivi ili Soel umeli bolje da objasne. Videcu ja da postavim pitanje na temi TA o planetama :)

Hm citala sam o Almutenu tamo na temi, ali opet nisam dobro razumijela sve to.
Nista vidjet cemo sto majstori govore.
Naslov: Odg: Saturnov Povratak - pitanja i odgovori
Poruka od: Plava Orhideja 22. Oktobar 2014. 13:35:41
Joj pogresih drugi povratak tati ne treci nije toliko star  <3
Hoces da de,,Putin,, zaprepasti tolikim godinama.
Naslov: Odg: Saturnov Povratak - pitanja i odgovori
Poruka od: Obasjana Suncem :) 09. Decembar 2014. 12:25:57
Kako se tumači karta Saturnovog povratka u odnosu na natalnu kartu? Šta se najviše uzima u obzir, jel aspekti koje Sa pravi i da li se recimo može uporediti slaganje natalne karte i karte  Saturn povratka (palo mi je to na pamet, a vi mi ako znate ili možete recite ima li to kakvog smisla)? :) Hvala.  <3
Naslov: Odg: Saturnov Povratak - pitanja i odgovori
Poruka od: Beskrajnost55 10. Decembar 2014. 13:30:30
Iz iskustva dobro je pogledat  Saturn gdje se nalazi i kucama kojima vlada  znaci gledas  kojim kucama lezi  Jarac i  Vodolija, ako ima koja planeta kojom Saturn vlada.
Naslov: Odg: Saturnov Povratak - pitanja i odgovori
Poruka od: Obasjana Suncem :) 10. Decembar 2014. 14:46:13
Hvala ti puuuuno. :shmish: :*: <3 Natalni Sa mi vlada II i III poljem, nalazi se na Asc. I pravi lijepe aspekte sa Mo, Ju i Pl, a napete tj.  :0: sa Ve i Ur. i to aplikacione. U karti Saturnovog povratka vlada VII i VIII kućom, i nalazi se u 6. polju. Pravi mi konjukciju sa Suncem u Strijelcu u 6. polju orbisa 7 stepeni, trigon sa Mjesecom koji je u znaku Lava tj. na Regulusu orbisa 9 stepeni i oba ova aspekta su separaciona, potom mi pravi egzaktni sekstil sa Jupiterom koji se ovdje nalazi takođe u 4. polju u znaku Vage (inače nat. Ju mi je u Ovnu) i egzaktni trigon sa Uranom koji je ovdje u Ovnu r. u 10 polju (natalno mi je Ur u znaku Strijelca na Asc.). Imam još i egzaktni kvadrat sa Kironom i egzaktnu inkonkukciju koja je separaciona sa AC-om koji se ovdje nalazi u znaku Raka i pada na moje VIII natalno polje. Veoma zanimljivo. :)
Naslov: Odg: Saturnov Povratak - pitanja i odgovori
Poruka od: Beskrajnost55 17. Februar 2015. 13:03:40
Ovde mozemo i dalje pisat vezi  :tr: Saturn
Naslov: Odg: Saturnov Povratak - pitanja i odgovori
Poruka od: uvekpozitivna 15. Jul 2018. 21:41:13
Kako posmatrate povratak  Saturn , da li kada udje u znak u kom je natalni ili kada se priblizi natalnom nekih 2,3 stepena ?
I kakva su vam iskustva, meni je   Saturn u Jarcu  :retro: na 23 stepenu u 3 kuci  ima 180 sa  Sunce u Rak zatim 90sa  Mars u   Ovan u 6 i 120 sa  Venera u Blizanci ...

Sa 90 Ma bi mi mogao pokrenuti mozda svadje s ocem, neku bolest (pu pu daleko ga bilo ) ili pak nesto vezano za posaoo.
Sa 120 Ve kako je Ve vladalac 7 polja hmm neka ozbiljna veza ili brak ali to tek za 2 god tada ce biti egzaktnooo..


 

Naslov: Odg: Saturnov Povratak - pitanja i odgovori
Poruka od: Večiti Putnik Šmišonja 16. Jul 2018. 08:26:37
     Ja lično kažem " Saturn povratak" čim :tr: Saturn udje u znak gde je :nat: Saturn :pamet:

     Meni kad je :tr: Saturn šnjurao kroz Lav prolazio je kroz 11 polje i plus sam prolazila kroz Sadi Sate dodatno ( Saturn u Lav a Mesec u Devica )

~ to je bio period kada je imao znači :0: sa :nat: Saturn i :90: sa :nat: Uran pa sam "napredovala" na poslu da tako kažem (promenila firmu u stvari i dobila bolje radno mesto i bolju platu) Saturn sam vl. 4-5 polja; Uran vl. 5 pojla;

~ posle kada je sklopio :60: sa :nat: Pluton kazimi Sunce kod :as: i :120: :nat: Neptun iz 3 polja tata mi je imao operaciju na srcu (ko zna koja intervencija po redu, al ova bila kao "uspešna") Sunce vl. 11 polja; Pluton vl. 2 polja;

~ posle kad je ušao u 3.dekadu Lav sklapao je :60: :nat: Merkur iz 1 i :120: :nat: Jupiter iz 7 polja i :60: sa :nat: Mars iz 9 polja i tada sam prekinula vezu od 5god koju sam imala sa oženjenim čovekom (kolega) lepo smo se rastali, i dan danas se čujemo povremeno; Merkur vl. 9-12; Jupiter vl. 3-6 polja; Mars vl. 2-7 polja;

~ i kako se približavao :nat: Venera tako sam ja upoznala ćerkinog oca i počela da se zabavljam sa njim... Venera vl. :as: i 8 polja (i samo što je prešao u Devica - meni Venera 29° Lav - tako sam ostala neplanirano trudna)