Autor Tema: Mjesec u Djevici  (Pročitano 4391 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

sunce01*

 • Gost
Odg: Mjesec u Djevici
« Odgovor #5 poslato: 25. Februar 2013. 15:34:55 »
Mjesec u Djevici je ekonomičan i praktičan. Osobi je posao jako važan i ima smisao za analize. Memorija je jako dobra. Mjesec u ovom položaju ističe ili napada emotivnost. I u jednom i u drugom slučaju osoba otežava svoj, ali i tuđi život, sitničari, brine, strahuje za sebe ili bliske osobe. Ako je Mjesec neharmoničan, psiha ove osobe uzrokovat će ozbiljne fizičke smetnje i bolesti. Česta je nervoza želudca, ali i ozbiljne probavne smetnje. Osoba koja se nauči opuštati, meditacijom ili nekom drugom tehnikom, s ovim položajem Mjeseca, odličan je terapeut, socijalni radnik ili savjetnik. Osoba posjeduje literarni talent.

Swiss*

 • Gost
Odg: Mjesec u Djevici
« Odgovor #4 poslato: 25. Februar 2013. 15:25:25 »
.: priča o Mesecu u Devici :.

Link: Jovana Lučić Gajić
 
Da nema neko od Vas pitanje, pa podpitanje, pa još koje pitanjce složeno na spisku? Opet je nešto ostalo nejasno? Samo polako, sedite i sve taksativno složite na papir. Uključujući i spisak neophodnih stvari koje morate da kupite sutra, pa i listu obaveza da se nešto ne zaboravi. Ne bi bilo loše da napravite i kalendar planova do kraja juna, ako stignete, jer ako vi to ne uradite ko će drugi.

Mesec u Devici gradi kuću polako, kamenčić po kamenčić, od svog rada i svog znoja, i nit’ ima, niti ovaj Mesec daje, nekome da priskoči u pomoć. Ne, nije Mesec u Devici mala kuća, to je kuća koja se iz malog stvara, ali nikad mala. Ovoj kući treba vreme i rad da naraste, jer ovu kuću su gradile vredne radničke ruke. Pa je i posao (lokal, radni prostor) u kuću smešten. Kad tad!

Mesec u Devici predstavlja i mali grad, pa u malom gradu i veliku pijacu. Pa i sitno iseckanu salatu i uredno složen pribor ili sudove. To je i žitarica, ali ovaj Mesec najmanje jede hleb. Ovo je žena koja je skuvala pirinač ili pasulj, ispekla ribu, napravila pastu iseckala zelenu salatu i pozvala vas na čaj.

On je onaj koji je tu da pomogne kad ne traže. Pa da ga iskoristi ko stigne. Ovo je osoba koja se bavi detaljima i tačnost i egzaktnost mu je najvažnija stvar. Dakle, kratko i jasno sa njim. I nemoj da kasniš, jer on nikada ne kasni. On je nažalost i onaj koji ne ceni dovoljno sebe, jer ni ne sluti koliko je dobar.
Ovo je sama žena, pa može da ima i deset muževa. Sama. Ovo je žena za jednog muškarca, sestra za ceo život, kolega za deset kolega.

I žena kod koje je dopuštena samo jedna greška! Makar ostala tu zauvek, sa vama je završila.
Ovo je majka radilica i majka koja je tu, čak i kad je bolesna. Majka rad! Žena koja služi, skuplja i stvara. Žena koja sve stigne. Ovo je i vaša majka koja je uzela pletivo u ruke i štrika ili veze pored peći, tek da se ne troši vreme uzalud.
Ovo ste i svi vi koji ne sednete da odmorite ni na kraju radne nedelje, a radili ste po tri smene. Ovo je ONA koja ne razume ONE koji ne žele da rade, jer njoj nije dobro kad se dosadjuje.

Ovo ste i vi koji računate, i nikad se ne prevarite.

Ovo je i brižan prijatelj, koji će biti uvek tu kad treba. Ovo je onaj koji će uvek brinuti da niste možda ljuti na njega. Ovo je i onaj koji će misliti da ga je nemoguće razumeti u potpunosti jer vi, za razliku od njega, ne sagledavate sve i ne bolujete zbog svega.

Ovo je onaj koji je uzeo lupu sa police, brižljivo je očistio, i svet gleda kroz nju. Pa traži i grešku i tamo gde je nema. Pa zamera za svaku reč, jer on pazi šta priča, i ne razume nečiju nepromišljenost.
I sedi on/ona zauvek na obali i broji sitne kamenčiće i diše miris jezera, reke ili mora, jer Devica je i obala, a obala je zdravlje. Ovo je i relacija Hrvatske ili Slovenije, Švajcarske ili Grčke, bar u prolazu, bar u detinjstvu.

A muškarac sa Mesecom u Devici? O da. Ovo je i muškarac koji traži služavku, servirku. Muškarac u savršenom odelu ili beloj uniformi. Sistematičan, pedantan i radan čovek, muškarac koji se zaneo u kalkulaciji i onaj koji kad zagusti beži na posao. Ovo je i muško zanovetalo ali i onaj koji će biti tu kada zatreba stvarno pomoć, kako zdravstvena, tako i ljudska.

Naravno, naćićete vi ovde, dragi prijatelji sa Mesecom u Devici milion grešaka, mnogo toga bi vi drugačije rekli, ali.... kratko i jasno, to ste vi. I samo bez dodatnih pitanja, molim vas. Toliko za ovaj put :)

Van mreže jadrankar*

 • * Ovaj bre stalno tu *
 • *****
 • Poruke: 3234
 • Reputaciona snaga: 2819
 • jadrankar is awe-inspiring!jadrankar is awe-inspiring!jadrankar is awe-inspiring!jadrankar is awe-inspiring!jadrankar is awe-inspiring!jadrankar is awe-inspiring!jadrankar is awe-inspiring!jadrankar is awe-inspiring!jadrankar is awe-inspiring!jadrankar is awe-inspiring!jadrankar is awe-inspiring!jadrankar is awe-inspiring!
 • Pol: Žena
  • Astro Vulkan
Odg: Mesec u Devici
« Odgovor #3 poslato: 24. Februar 2012. 15:45:13 »
Osvešćivanje nesvesnog

Petoro ljudi sedi u kancelariji, deleći prostor i vreme, ali svako u svojim mislima i aktivnostima. Tišinu prekida koleginica koja inače najviše priča i koju svi vole jer im je zabavna. Započevši glasno razgovor i zadirkivanje kolega, budi i ostale iz njihove svakodnevne učmalosti i polako se svi uključuju. Za to vreme vi i dalje ozbiljno proučavate papire pred sobom, ne dozvoljavajući da vas žamor poremeti. Naravno, kako znakom u kome je položen vaš Mesec vlada planeta Merkur, vi sa podjednakom pažnjom obavljate svoj posao i pratite njihove šale, ne uključujući se u iste. U nekom momentu, priča poprima ozbiljniji ton, jer je jedna osoba u prostoriji povela priču o svom zdravstvenom problemu.

To je delovalo kao okidač na vas i po prvi put tokom dana vi uzimate reč, svesrdno nudeći svoju pomoć. Raspitujete se o detaljima, kako biste imali što bolju sliku problema i pružili adekvatnu pomoć i podršku. Odjednom potpuno nesvesno, vi dominirate prostorom, nudeći se bezrezervno bez obzira što vam ta osoba i nije preterano simpatična. Svi se oko vas čude, jer od osobe koju znaju kao prilično uzdržanu, hladnu, rezervisanu i ne preterano komunikativnu, a koja uglavnom zna da kritikuje, ne očekuju toliku požrtvovanost. Međutim, njihov glavni problem je što ne shvataju da je vaš osnovni poriv briga o čoveku, bez obzira ko je, odakle je, kakav je...
 
Oni ne shvataju da zbog svoje urođene skormnosti i stidljivosti vi ne želite biti u centru pažnje, a pritom takav stav vam dodatno omogućava bolju i lakšu analizu svega što se oko vas dešava. Isto tako ne shvataju koliko oni sami imaju uticaj na vaša najdublja osećanja. Ne znaju da svako narušavanje reda vi doživljavate kao atak na svoju duševnost. Svoje zadovoljstvo, radost i sigurnost nalazite u detaljima. Veoma dobro razumete značaj jedne reči, jednog slova, jedne misli. Svesni ste uzajamne povezanosti svega što vas okružuje, i veoma svesni da promena samo jedne, pa i najmanje stvari, može uzrokovati promene svega ostalog. Svesni ste da je svaka kap u moru važna jer je od kaplji i sačinjeno...

Svesni ste da su reči važne jer one čine govor, a jedna reč može promeniti smisao...Vaša osnovna mera vrednosti je ona najmanja, od koje ustvari sve i potiče... Smatrate da je u malom sažeto sve... U malom je veliko, jer bez jednog činioca celina nema smisao. Još kao sasvim malo dete mogao se uočiti vaš osećaj za detalje. Voleli ste se igrati sitnim igračkama, kockicama, štapićima, da bi tokom odrastanja i širenja svesti, sve više postajali fascinirani ukrštenim rečima, ručnim radovima, pametnim igračkama poput Elektropionira od koga se prave razne male mašine... Ali isto tako mogla se veoma rano uočiti vaša nesigurnost, labilnost i određeni strahovi. Sa polaskom u školu, pružaju vam se prvi alati za sticanje samopouzdanja i jačanja ega preuzimanjem odgovornosti za svoje obaveze, i odrađivanje istih na najbolji mogući način, gotovo dovođenjem do perfekcionizma. Vaše sveske su najurednije sveske u razredu, vaša školska torba uvek uredno sređena gde svaka stvar ima svoje određeno mesto... Vaša školska uniforma, čista, ispeglana i naravno ukrašena nekim detaljem koji ste verovatno sami napravili, jer već u najranijem periodu shvatićete da imate zlatne ruke...

Vaš jedini problem u plasiranju svoje kreativnosti može biti svesno sputavanje mašte, koje će na neki način uskratiti lepotu i vrednost onoga što stvarate, jer ćete se vi lako zadovoljiti osrednjom ocenom vašeg rada. Problem je opet u strahu, jer se bojite preterane mašte i onoga što zamišljate. Bojite se da se prepustite, jer onda imate osećaj da stvari ne držite pod kontrolom. E tu se dolazi do srži problema Meseca u Devici. Tu dolazi do sukoba. Mesec želi pokazati i izraziti čistu emociju, ljubav, maštu, osećanja, dok se znak Device želi zadržati na racionalnosti i potpunoj kontroli stvari. Usled te kolizije javljaju vam se strahovi čiji koren je usađen ustvari u strahu od izražavanja emocija. Plašite se najpre svoje emocije ali i tuđe. Plašite se neljudskog u ljudima. Plašite se tajne života samog kao i tajne nastanka sveta, jer tu ne možete pronaći osnovnu ćeliju, tu ne možete uhvatiti najsitniji činilac, a onda se u celini gubite kao u nepreglednom okeanu. Iz tog razloga, spas nalazite u svakodnevnom zalaganju i trudu, osećanju doprinosa opštoj sigurnosti i osećanju da je čovek koristan i potreban drugima.

Vas ne fasciniraju velike stvari... Ne fascinira vas velelepna građevina, koliko će vas fascinirati cigla ili kamen koja je prva postavljena u temelj... Ne fascinira vas hrana, koliko svest o tome da su upravo  one sitne finese, začini, namirnice upravo učinile da jelo ima takav ukus... Ne fascinira vas cvet, koliko seme iz koga će cvet izrasti... Ne fascinira vas rođenje, koliko vas fascinira začeće i svest o tome da u zametku vi ustvari vidite razvoj istog, od čoveka, do svesnog bića u koje će se pretvoriti, a čija će lepota zavisiti od okoline koja ga formira i opredeljuje.
Veoma ste svesni uzajamno posledične veze svih stvari i svih ljudi. Čovek je vaša mera za sve. Vaša vera je vera u čoveka, vaša briga je briga o čoveku, a vaša ljubav je ljubav prema čoveku. Čistota duše, misli i dela vaše su merilo u odnosima sa ljudima. Čovek je za vas tajna koju pokušavate da razumete. Verujete da znanje uzdiže ljude i da vraća veru, optimizam i razumevanje. Trudite se da živite svoja moralna načela i da se priklanjate moralnim ljudima, ali sve više vas brine put kojim čovečanstvo ide, a vi rešenje ne vidite.

To neznanje budi vam osećaj nedoraslosti velikim problemima, pa zato čitate, učite, slušate, gledate naučne programe ne bi li što bolje savladali univerzalni zakon i pravili što manje grešaka. Trudite se da svoja znanja prenosite i da ličnim primerom utičete na druge. Verujete  da je spas u pravednom uređenju društva, i da u njemu visoke pozicije treba da zauzimaju ljudi birani isključivo po čovečnosti. Veoma ste osetljivi na sve ljude koji nemaju posao, koji nemaju egzistencijalnu sigurnost, zdravstvenu negu, krov nad glavom... Veoma vam je žao svih ljudi koji bi želeli da se obrazuju, a nemaju sredstava za to... Veoma vam je žao bolesnih, nemoćnih, zloupotrebljenih... Jednom rečju vi brinete za ceo svet, ipak će vas ljudi često doživeti kao hladne, praktične, racionalne i ne preterano emotivne i osetljive. Suprotno tome, vas sve pogađa, sve vas boli... Od tuđe drskosti se razbolite, od tuđe nepažnje naljutite, a svako poniženje povećava sumnju u sopstvene sposobnosti. Neophodno je da naučite sebe da volite, vrednujete i zastupate svoje stavove.

Vaša opažanja i osećaj za detalje, od vaše sredine često se razumeju kao banalna. Iz tog razloga vi vremenom postajete veoma oprezni... Pored toga, iako ste svesni, savesni, tačni, odgovorni i uredni vaš rad nikada nije dovoljno vrednovan. Neprimećivanjem vašeg zalaganja i perfekcije u radu bivate povređeni. Ali i pored toga, ne bunite se, ne zahtevate, nego ćutite, radite i nosite svoju bol. Svaki put ponovo kažete da nećete više toliko raditi i tako kvalitetno, ali nikada ustvari to ne zaživi. Nastavljate da činite to isto kao i ranije, možda čak i bolje jer i dalje treperite da čujete pohvalu za vaš rad, ali pohvala ne stiže, i vremenom se polako mirite sa podređenim položajem. Međutim vi sve to  beležite, kako u svojoj duši tako i na papiru, jer sve proživljeno imate potrebu da opišete pisanom rečju. Živa reč je ono čemu pridajete najviše značaja, ali kao racionalno i svesno biće znate da pisana reč ima trajnost.

Vi ste neko ko uvek ima šta da radi, i ko ume sebi da ispuni svaki minut. Koliko god fizički lepo izgledali, vi se nikada nećete truditi da budete primećeni. Koliko god talenata imali, koliko god svojim radom postigli, koliko god sanjali o slavi stečenoj svojim radom, neće vas lako naterati da se popnete pred svetla pozirnice i pokažete svoje znanje ili talenat. Vi ćete pre poželeti da se pobrinete o tehničkim detaljima oko bine, da proverite da li su svi reflektori upereni kako treba, da li mikrofon radi, da li je na odgovarajućoj visini i pod odgovarajućim nagibom itd... itd... a vaši saradnici će prevrtati očima i pitati se da li postoji veći sitničar od vas... Oni ne shvataju da sve mora biti savršeno...

Kada je u pitanju ljubav upravo je razum ono što vam daje osnov za emociju, poverenje, zbližavanje sa drugom osobom. Ljubav je nešto što vi ne možete razumeti, sagledati, dosegnuti... te iz tog razloga i ne pridajete veliki značaj istoj. Međutim kada to raščlanite na razumevanje, prihvatanje, poverenje i uzajamnu brigu i kada sve to dobro izanalizirate, onda možete napraviti procenu da li se treba upuštati sa tom osobom u dublji odnos ili ne, a dotle se ona možda već odavno okrenula i otišla... Uglavnom za partnerstvo prihvatate samo istomišljenike, i ogledate se u njihovim očima... Njihovo divljenje vam je neophodno radi jačanja samopouzdanja... Kako u ljubavi ne možete pobeći u rad i posao, ostajete nesigurni na tom terenu i potreban vam je taj neko kako biste izgradili sliku o sebi i prepoznali svoje potrebe. Patnja, radost, siromaštvo, bogatstvo, mudrost i sve drugo su stvari sa kojima ćete se lako izneti, ali ljubav je definitivno teren na kome ste najranjiviji.

Vi uvek umete veoma dobro da prepoznate nečije vrline i mane, ne ustežući se da to i kažete. To vrlo često smeta vašim prijateljima, ali sa druge strane oni i dalje ostaju uz vas i traže vašu pažnju jer su veoma svesni da ćete za njih uvek biti tu. Vi tačno znate zašto nekoga poštujete, tačnije volite. U suprotnom ta osoba ne bi ni bila u vašem okruženju. U ljubavnom životu nailazite na prepreke jer imate stalnu potrebu za analiziranjem osećanja, dok istovremeno ispoljavate nesigurnost i probirljivost, međutim kada pronađete odgovarajuću osoba onda ste izuzetno verni. Tada očekujete trajnu vezu, jer vreme koje ste uložili u analiziranje i poručavanje ne bacate tako lako. Zbog same prirode znaka Device gde je Venera u padu na neki način vam nedostaje romantičnost i nežnost, ali zato imate jaku želju da bliskost iskusite kroz svakodnevne dužnosti i obaveze, tj. kroz praktičnu stranu života.

Kao roditelj veoma ste brižni, prvenstveno za zdravlje svog deteta, međutim povedite računa da vaša potreba za savršenstvom ne stvori određeni nepremostivi jaz između vas i potomstva. Jasno je da vi imate preciznu sliku kakvi bi ljudi morali postati, kojim putem da im idu životi, ali nemojte zaboraviti da su to ipak njihovi životi i da svoje puteve biraju sami, baš kao što ste i vi to činili. Kada je u pitanju vaše zdravlje slabe tačke su vam sistem za varenje, žuč, jetra, i naravno sama psiha. Odgovorni ste kao pacijent, i raspoloženi da vodite zdrav način života, tačnije da konzumirate zdravu ishranu jer vam je veoma bitan kvalitet iste. Volite i da se rekreirate, ali povedite računa da ne preterate.

(Tatjana Milošević)
:lucky: http://tinypic.com/view.php?pic=vo215z&s=9#.VmA65V4so-g[/url]

Astroloske konsultacije u poslovnom prostoru Astro vulkan u Borci Zakazivanje na 060-3320-559 :lucky: 

Sajt: http://strelac662010.wix.com/astro-vulkan
Blog: http://astro-vulkan.bloginternet.net
Blog: http://astro-vulkan.blogspot.com/

Swiss*

 • Gost
Mesec u Devici
« Odgovor #2 poslato: 03. Februar 2012. 22:38:53 »
MESEC U ZNAKU DEVICE
(milan sasic)

Devica, kao i znak Blizanci za vladara ima Merkur, i promenljive je i zemaljske prirode. To je znak službe, društvene koristi, rada, ali takođe i erudicije, enciklopedijskog znanja, i štaviše pobožnosti, čistote i požrtvovanja, odnosno davanja sebe. Trinaesti stepen znaka je stepen egzaltacije Merkura, a dvadeset sedmi stepen Device je stepen debilitacije Venere.

Rođen sa Mesecom u tom znaku je mudar, razuman, diskretan i obazriv. To je praktičan radnik. Poseduje kritičan duh, smisao za detalje, sklonost za savršrnstvo. Mada nije nužno veliki intelektualac, on je potkovan ili u najmanju ruku ima solidno praktično znanje. Dobro vlada svojim predmetom i može postati ekspert u svojoj struci. Ma kakva da su početna sredstava i okolnosti znaka, njemu je suđeno da mnogo radi, preduzima stalne napore, postaje sve predaniji i predaniji službi. Ulazi u kontakte sa radničkim slojevima, podređenima i zavisnim stvorenjima.

Oblačenje, ishrana, higijena, briga o telu, medicina – često će predstavljati veći deo života rođenih sa Mesecom u znaku Device. Veći deo od njihovih preokupacija.

Uglavnom su prilježni, brižljivi, marljivi, tačni, kritični, hiper kritični često. Dešavaće im se da uvrede druge a uopšte ne želeći to. Nedostaje im sigurnosti a njihova stidljivost može postati ozbiljan hendikep.

Novac rođenima sa Mesecom u ovom znaku zaklanja dobar deo vidika. Štedljivi su, ponekad čak i previše. Obazrivi su, ozbiljni i razboriti u svemo što se odnosi na finansijska pitanja. Daleko od toga da nisu u stanju da se pokažu kao velikodušni i dobronamerni. I tekako su za to sposobni.

Mahom se zadovoljavaju sa malim kada su u oblasti materijalnih interesa ali su jako zahtevni u pogledu onoga što se odnosi na kvalitet, preciznost, jasnost nekog posla, psihičke higijene i moralne čistote.

Puno su religiozni ali tajno, i takvi ostaju do kraja života bez obzira i uprkos izvesnim neslaganjima i negativnim reakcijama. I uvek pokazuju zainteresovanost kada su dela plemenitosti i milosrđa na tapetu.

Videćete ih često u društvu i uvek zainteresovane za susrete sa mudracima, tj. sa ljudima koji su jako uznapredovali u duhovnom pogledu. Vole lepe priče, pitke, kao što su avanturističke pripovetke, a i sami su obdareni da ih izmišljaju ili prepričavaju, ili da opisuju događaje koje su doživali. Pokazuju i izvesnu naklonjenost prema književnosti, nauci, prevođenju, tumačenju, analizi raznih tekstova pa je lako moguće da dokumenta, napisi, rečnici, knjižare, biblioteke, čine velikim delom njihov svakidašnji život u većem broju slučajeva.

Znak Device voli da uči. Rođenima sa Mesecom u ovom znaku pružiće se prilika da ode na neko vrlo dugo putovanje. Oni poštuju sve znanje i mudrost. U njma postoji izražena moć diskriminacije, ali njihov kritički smisao, sklonost za detalje i perfekciju često mogu učiniti da skrenu u suštinsko.

Pozicija Meseca u znaku Device ne daje vlasnicima ovog položaja, bar ne lako, materijalno blagostanje. Još manje uspeh i slavu. Velike i dugačke periode u svom životu rođeni sa ovim položajem Meseca će biti primorani da se drže u pozadini i mnogo rade bez vidljivih rezultata. Plodovi njihovih napora sporo sazrevaju, ali dobra žetva je praktično obezbeđena oko sredine ili pri kraju njihovog života. Počasti ne stiču drugačije nego po cenu izuzetnih teškoća. Ali to ipak bude neko izuzetno ostvarenje i rad od kvaliteta i priznanja.

Neprijateljstva, antipatije, prezir, biće često njihova prćija. Sentimentalni i bračni život neće uvek biti zadovoljavajući. Postoje i opasnosti u problemima prijateljstva i uzbuđenja u ljubavnim odnosima. Rođeni sa Mesecom u znaku Device ne mogu mnogo računati na pomoć drugih. Njihova sumnjičavost je odgovorna za takvo stanje stvari. Svakako više vole da se oslone sami na sebe pogotovo oko važnih pitanja. I kao što je za njih svaki detalj važan, tako lično izvrašavaju većinu svakodnevnih obaveza. Oni su skrupulozni i od poverenja. Efikasni i kvalifikovani. Ozbiljno shvataju život i po pravilu se puno nerviraju ili je možda pravi izraz sekiraju.

Obožavaju životinje i uvek gledaju da i one budu deo njihovog životnog okruženja.

Medicinska pitanja, paramedicinska, jednako kao i psihologija jako zanima rođene sa Mesecom u znaku Device. Može se desiti i da budu odvučeni u bavljenje poslovima sa nekretninama i rentom, kupovina, prodaja, kirija, iznajmljivanje a i poslovi vezani za poljoprivredu im nisu strani.

U svakom slučaju težiće ostvarenjima punim dostojanstva. I više će nastojati da zadovolje svoju savest nego da osvoje aplauze okoline. Njihov stav je zasnovan na načelu da solidne vrednosti, materijalne ili moralne, moraju činiti stub postojanja.

Njihovo htenje će biti da su neprekidno aktivni, korisni i efikasni. Uvek će sa čudnim ponosom u sebi i koncentracijom koja diše, obaviti težak posao, koji zahteva puno znanja, strpljenja i preciznosti. Uz stalno traženje savršenstva i insistiranjem na onu stranu koja produbljuje i proširuje neki zadatak. Sa konstantnom potrebom za obaveštenošću, testiranjem, iskušavanjem, ispitivanjem, i prosejavanjem kroz sito razuma.

Rođeni sa Mesecom u znaku Device će nastojati uvek da uzdignu moralni ili higijenski nivo javnosti, da prilože svoj danak nekom delu očišćenja ili izlečenja. I želeće da postanu recimo sekretari neke organizacije. Bar.

U dobro aspektovanom horoskopu, Mesec u znaku Device daje osobine pogodne za upravo pomenutu sekretarsku službu. Daje rođenom sa ovom pozicijom takt, diskreciju, organizacione sposobnosti, efikasnost, inicijativnost, velike sposobnosti za tumačenje, komentare, prevođenje tekstova, erudiciju, uspeh u pitanjima nekretnina ili komercijalnim stvarima, dobro materijalno stanje, blagost, skromnost, uslužnost, čistotu, poštenje u svim iskušenjima. Oni savršeno prihvataju sve svoje profesionalne odgovornosti. I na neki način gotovo uživaju kada je napredovanje drugih u pitanju.

U nepovoljno aspektovanom horoskopu, osobe sa Mesecom u znaku Device se izlažu restrikcijama raznovrsne prirode, preteranom radu, naporima i mukama, sentimentalnim jadima, sumnji, strahu, anksioznosti i bolesnoj stidljivosti. Bivaju u opasnosti da dugo trpe u svojoj okolini ružne stvari i štetne osobe. Njihove profesionalne ambicije biće sputane, držaće se u senci, osećaće se zarobljenikom svih vrsta služenja, kućne okolnosti su nepovoljne, poslovi su izvor nerviranja, pogotovo ako se radi o nekretninama, kao i bračne i profesionalne teškoće koje će smatrati srećkom na lutriji života. Mahom je put vere izgubljen, a zdravlje neizvesno.

Nedostatak sigurnosti, pečalbarske težnje, navika kritikovanja, večitog htenja savršenstva, paralizovanje negativnim sitnicama – nalaziće se u osnovi mučnih iskustava rođenih sa Mesecom u znaku Device.

Viši tip, je čovek od zanata, ekspert, požrtvovani bolničar, tumač, prijatelj i ljudi i životinja, dok je niži, kritizer, uobraženi bolesnik, nezadovoljni sluga, bednik, i ograničeni intelektualac.

Boje koje pripadaju rođenima sa Mesecom u Devici su svetlo-zelena i srebrna. Kada je zdravlje u pitanju, izdvaja se kao problem, tromost creva, slepo crevo, nervi, nesanica, ekcem, žuč, i apatija.

U ljubavi izigravaju devicu i ne očekuju puno od ljubavi. Sve je nekako namešteno kod njih, a razočaraju partnera. Ako poljubac nije perfektan povlače se odmah. Sumnjiče i sebe i partnera. Uvek čekaju da dođe neki pravi momenat a vreme prolazi. Spontanosti nemaju jer puno analiziraju. To nikako ne ide. Zamišljam jedno spontano petočasovno analiziranje....

Astro Aisha*

 • Gost
Mjesec u Djevici
« Odgovor #1 poslato: 17. Decembar 2011. 16:15:27 »
> MESEC u DEVICI <Kao netko tko posjeduje Mjesec u Djevici red je da napišem i nekoliko redaka vezanih za njega

Mjesec nam u natalima ljudi govori o unutrašnjem stanju duše i kapacitetu emocija, dok nam venera govori više o onim izražen osobinama po pitanju emtovinosti koje svatko od nas može bez problema zamjetiti. Zato je izuzetno važno prilikom tumačenja horoskopa, pogledati razinu emotivnosti koju osoba pokazuje (Venera) i razinu emotivnosti koju ona sadrži (mjesec). Da bi stvar bila jasnija objasnit ću na jednostavnom primjeru: imate osobu sa Venerom u Blizancima, a Mjesecom u Škorpiji. Izvana ona vama djeluje kao vrckasta, zabavna, šarmantna i pomalo površna osoba. Emotivno vam djeluje kao da je sklona flertu sa svakime. No što ona zapravo jest unutar sebe reći će nam njezin Mjesec. Mjesec u Škorpiji je u lošem dostojanstvu. Ova osoba pomno promatra i prati situaciju i ponašanje svake osobe, iako djeluje kao da time nije ni najmanje opterećena. posesivna je i ljubomorna, iako to nikad ne bi pripisali značenju Venere u Blizancima. Ona je sposobna snažno voljeti nekoga i predati mu se, no tek onda kad zasita naiđe osoba koju će ona zavoljeti. Seksualno je motivirana, no rijetko će to pokazati. Iza nasmijanog lica i pričljivog jezika Venere u Blizancima, krije se mračniji unutarnji svijet koji žarko želi biti voljen i koji žarko želi stvoriti poseban, jedinstven svijet samo za sebe i osobu koju odabere. Često je to sebična ljubav koja može ugušiti drugog partnera, a tko bi reko da bi jedna venera u Blizancima ikad bila takva? I u tome se krije suština važnosti položaja Mjeseca.

 
A kakav je Mjesec u Djevici? Uplašen. Opterećen strahovima i sumnjama. Kako je vladar Djevice upravo Merkur, ovaj Mjesec poprima njegovo ruho pa postaje umno opterećen racionalnošću. Ovaj Mjesec radi sto na sat. Neprestano analizira stvari sve do sitnih detalja. Često osobe sa ovim položajem Mjeseca noći provode u analiziranju i beskrajnom razmišljanju što bi bilo kad bi bilo. I da je osoba u najsigurnijim rukama na svijetu, ona će biti nesigurna. Zašto? Jer je takva sama po sebi. Često će te primjetiti da ove osobe postavljaju potpitanja jer se uvijek vole dodatno uvjeriti u postojanost neke priče. Ovi ljudi su iznimno suosjećajni prema drugima, ali su često nepravedni prema sebi jer dok oni odmjere i izanaliziraju što i kako, emotivna prilika im prođe.Oni da mogu oplakali bi cijeli svijet i svačiji nesretan život. Također, ovi ljudi su kloni čestim depresivnim stanjima, a iz toga ih može izvući ostatak horoskopa. Njima treba ogromna motivacija i ogromna količina ljubavi, ali vam to nikada, ali baš nikada neće priznati. Mjesec u Djevici je izmrcvarena duša kao kotlet koji bacite na ražanj i toliko ga prepečete da bi bili sigurni da je dobro pečen i da nije krvav. To je onaj odrezak koji na kraju i bacite jer je toliko pocrnio, da ga je gadno jesti. E, upravo nešto slično se događa Mjesecu u Djevici. Ili odbaci sam sebe ili ga drugi odbace. jednostavno treba se pronaći osoba koja je toliko strpljiva da čekala da taj Mjesec odradi svojih 24h aktivnom razmišljanja i onda se prepusti.


Ovakvi ljudi su iznimno dobri socijalni radnici i doktori. Sve što rade-rade sa iznimnom posvećenošću. Odlični su analizatori, ali i psiholozi i psihijatri jer žude za shvaćanjem unutrašnjih pojava u čovjeku. Ovi ljudi će vas s jedne strane toliko dobro iskritizirati, a s druge strane truditi se pronaći ono najbolje u vama. Jer oni vas vole, na neki sebi svojstven način. A da li su škrti? Jesu, ali sami prema sebi. Uskraćuju si zadovoljstvo življenja, jer im logika ne dozvoljava prepuštanje. Za ljude sa ovakvim Mjesecom najbolje bi bilo da se bave nekim humanitarnim radom, budu kritičar, medicinar ili analitičar.često je majka ovih osoba brižna, ali i sitničava i izuzetno krtičarski nastrojena prema njima samima i svijetu, pa od tuda može poteći ta ogromna nesigurnost u sebe i svijet.  Ne treba zaboraviti da ovo mogu biti i veliki paničari. Pa će vas žena sa ovim položajem Mjeseca izluđivati tokom seksa i najmanje 100 puta pitati jeste li se dobro zaštitili, a muškarac sa ovim položajem će vas toliko temeljito obraditi da će te se možda početi osjećati kao meso na sigurnosnom pregledu za svinjsku gripu. I to je sasvim u redu :) To je njihov način življenja i najbitnije je da im dopustite  da budu svoji.

 

Astro Aisha