Autor Tema: PARAPSIHOLOGIJA  (Pročitano 3556 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Mad Astrologer*

 • *Drugar iz komšiluka *
 • ****
 • Poruke: 870
 • Reputaciona snaga: 203
 • Mad Astrologer is awe-inspiring!Mad Astrologer is awe-inspiring!Mad Astrologer is awe-inspiring!Mad Astrologer is awe-inspiring!Mad Astrologer is awe-inspiring!Mad Astrologer is awe-inspiring!Mad Astrologer is awe-inspiring!Mad Astrologer is awe-inspiring!Mad Astrologer is awe-inspiring!Mad Astrologer is awe-inspiring!Mad Astrologer is awe-inspiring!Mad Astrologer is awe-inspiring!
 • Pol: Muškarac
 • Vivere est militare!
Odg: PARAPSIHOLOGIJA
« Odgovor #4 poslato: 14. Avgust 2016. 17:24:06 »
gledam sad natal ovom Uriu, pitanje je koliko je vreme rođenja tačno jer je nekako očekivano da paranormalne sposobnosti odmah povežu sa  Škorpija a njemu je  :as: 4*  Škorpija
zanimljivo mi je da mu je Mesec na 19*  Škorpija (kao i Venera) na stepenu gde je i moj Mesec, dok je moj  :as: 6*  Škorpija
ništa, za sad ne savijam kašike umom, ali izlazim iz tela, ali sve je stvar treninga :lol: javljam kad pronađem tu naftu :D
koga zanima, Uri Geller natal

http://www.astrotheme.com/astrology/Uri_Geller
Labor omnia vincit.

Van mreže andjelikadepeures*

 • * Svraća na kafu *
 • ***
 • Poruke: 420
 • Reputaciona snaga: 83
 • andjelikadepeures is awe-inspiring!andjelikadepeures is awe-inspiring!andjelikadepeures is awe-inspiring!andjelikadepeures is awe-inspiring!andjelikadepeures is awe-inspiring!andjelikadepeures is awe-inspiring!andjelikadepeures is awe-inspiring!andjelikadepeures is awe-inspiring!andjelikadepeures is awe-inspiring!andjelikadepeures is awe-inspiring!andjelikadepeures is awe-inspiring!andjelikadepeures is awe-inspiring!
 • Pol: Žena
Odg: PARAPSIHOLOGIJA
« Odgovor #3 poslato: 15. Oktobar 2011. 22:36:20 »
Jasna Mikić Piora

Četvrtak, 01.04.2010

Psihokineza se odnosi na pokretanje ili utjecanje na pojedine stvari snagom uma. U granicama opće priznatih mehaničko-fizičkih zakona radi se o nemogućim ili barem neobjašnjivim fenomenima.

Riječ "psihokineza" doslovno znači pokretanje materijalnih objekata psihičkim djelovanjem, bez fizičkog kontakta. Međutim, tijekom vremena ta definicija je proširena, tako da se danas pod psihokinezom podrazumijeva svako djelovanje na objekte i pojave fizičkog svijeta psihičkom energijom. Krajem 20. stoljeća, Uri Geller je stekao slavu savijajući žlice i vilice na svojim nastupima. On bi ih blago dodirivao rukom ili bi ih trljao prstima i poslije nekog vremena komad bi se savio. Prema njemu, ovaj je fenomen nazvan GELLER EFEKT.

Uri Geller

U najpoznatije i istovremeno najspornije osobe čije su psihokinetičke sposobnosti pod laboratorijskim uvjetima istraživane, ubraja se spomenuti izraelac Uri Geller. On je u sedamdesetim godinama nastupio u više televizijskih emisija u kojima je psihokinetičkim moćima iskrivljavao žlica i noževe, i ponovno pokretao pokvarene satove. Tijekom tih emisija gledatelji su od doma mogli promatrati kako im se, primjerice, iskrivljuju žlice, itd.
Uri Geller je pred mnoštvom promatrača uspjevao saviti metalne žlice tako što ih je lagano dodirivao vrhom prsta; uspio je zaustaviti sat Big Ben u Londonu tako što je usmjerio psihičku energiju gledatelja na sat (to se dogodilo u 11:11 sati); zaustavio je lift na 11. katu (11 je njegov magični broj); pomagao je policiji u hvatanju kriminalaca, pomoću telepatije; on može pogoditi broj koji druga osoba zamisli, jer ga upravo on natjera da zamisli taj broj; u IBM-u je pokazao svoju sposobnost izbrisavši podatke s diskete pomoću psihokineze; otkrio je mnoga izvorišta nafte, pa sada živi kao milijunaš...

Nina Kulagina

Ruskinja Nina Kulagina se rodila 1927. godine. Imala je teško djetinjstvo, a već sa 17 godina služila je u ratu protiv Nemačke. Kao radio-operater u jednome tenku, Nina Kulagina se borila u bitci za Lenjingrad, gdje je bila teško ranjena u artiljerijskoj vatri, nakon koje je otpuštena iz vojske. Do 1961. mlada žena nije znala ništa o svojim paranormalnim moćima, a jednoga dana je postala svjesna da ,dok plete, uvijek izvadi poželjni konac u točnoj boji iz kutije, bez gledanja. Tada se prijavljuje za znanstvena istraživanja te u 70-tim godinama postaje međunarodno poznata kao medij. U jednome eksperimentu, koji se odigrao u jednom laboratoriju u Moskvi, imala je mogućnost pokazati svoje sposobnosti: Pred njom na laboratorijskom stolu plivalo je u slanoj tekućini izolirano srce od žabe. Pod normalnim uvjetima amfibijsko srce bi trebalo nastaviti kucati najmanje pola sata nakon što je izvađeno iz tijela. Međutim, srce žabe koje je ležalo pred Ninom Kulaginom na stolu, već je poslije nekoliko minuta prestalo kucati. Izgleda da se kroz ogromni koncentracijski rad, tijekom kojega je Nina izgubila gotovo dva kilograma težine, zaustavilo.

I dr. Jürgen Keil, profesor sveučilišta u Tasmaniji, godine 1974. imao je mogućnost uvjeriti se u Ninine psihokinetičke sposobnosti. Eksperiment je izgledao ovako: Jedna teniska loptica visila je na jednome tankom spiralnom ovojniku unutar 10 kubnih cm velike kocke od pleksi-stakla, oko 0,15 cm iznad poda. Ta je konstrukcija inače trebala olakšati kretanje loptice prema gore u slučaju Ninina utjecaja. No, čini se da su nastali izvjesni problemi u komunikaciji. Naime, Kulagina nije navela loptu, kao što je Keil planirao, prema gore, nego je pustila da se ljulja. Zidovi kocke prvo nisu bili dodirnuti. No, odjednom je lopta više puta udarila na unutrašnje strane kocke koje su ležale preko puta. Potom se dogodilo jedno čudno kretanje lopte: Na ovojnici, viseća se lopta vukla polako prema dolje na pod kocke. Odatle se kretala polako na stranu koja je bila okrenuta prema Nini. Kada se ona opustila, lopta na ovojnica je skočila natrag u početni položaj. Prof. Keil i danas tvrdi da manipulacije nisu bile moguće.
Elektromagnetska djelovanja, koja se rado uzimaju kao objašnjenje za ovakve učinke, u slučaju Nine odavno su isključena. To dokazuju i mjerenja iz 1973. godine s jednim vrlo osjetljivim magneto-metrom na Tehničkom sveučilištu u Lenjingradu.

Nina Kulagina je umrla 1990. godine u 63. godini, a misterij o njoj i dalje traje. Sve do danas znanstvenici nisu uspjeli objasniti učinke koje je ona postizala.

Psihokinetički tečaj

Psihokinetički tečaj obično ima dva stupnja. Na 1. stupnju rukama se savijaju žlice i vilice. Na 2. stupnju samo se drže u ruci dok se same savijaju. U to se ubraja i djelovanje na sjemenke pšenice i kukuruza tako da one za 5-10 minuta puste vidljivu klicu. Na Psihokinetičkom tečaju ćete, poslije pripreme i meditacije, savijati žlice i vilice rukama, ali tako kako ih nikada niste savili. Što to znači? Pročitajte pažljivo sljedeće riječi: Poslije odgovarajuće pripreme i meditacije, u jednome trenutku, na mjestu na koje ste se koncentrirali, metal postaje mekan kao komad deblje gume i može se saviti s vrlo malim naporom! Na tome mjestu metal postaje topao, skoro vruć. To razdoblje, kada je moguće saviti metal s malim naporom, ili bez napora, traje kratko, 5-10 sekundi, ali nekada i znatno duže.

Na ovakvim se tečajevima osobe zaprepaste što su u stanju učiniti svojim koncentriranim mislima. Zato ovakav tečaj bitno mijenja našu sliku svijeta i naše odnose s okolinom. Prvi stupanj psihokineze je uvjet za sudjelovanje na višem, drugom stupnju. On će vam stvoriti neophodno samopouzdanje i uvid da možete djelovati na metal svojom voljom, odnosno, svojim mislima! Atmosfera na Psihokinetičkim tečajevima je opuštena i prijateljska, ali su posljedice nepredvidljive. Tko može znati u kojim ćemo korisnim oblastima kasnije primijeniti ovu moć?

Van mreže andjelikadepeures*

 • * Svraća na kafu *
 • ***
 • Poruke: 420
 • Reputaciona snaga: 83
 • andjelikadepeures is awe-inspiring!andjelikadepeures is awe-inspiring!andjelikadepeures is awe-inspiring!andjelikadepeures is awe-inspiring!andjelikadepeures is awe-inspiring!andjelikadepeures is awe-inspiring!andjelikadepeures is awe-inspiring!andjelikadepeures is awe-inspiring!andjelikadepeures is awe-inspiring!andjelikadepeures is awe-inspiring!andjelikadepeures is awe-inspiring!andjelikadepeures is awe-inspiring!
 • Pol: Žena
Odg: PARAPSIHOLOGIJA
« Odgovor #2 poslato: 15. Oktobar 2011. 22:36:01 »
PRETSKAZANJE

Krunoslav Đurđević
Ponedjeljak, 12.04.2010

Jesmo li nekada imali čudnovati, gotovo stvarni san koji je bio simbolični predznak nekog sretnog ili nesretnog događaja koji nas je zadesio u nadolazećim danima? Jesmo li prema nekim tajanstvenim znacima na našem tijelu ili u našoj okolini predosjetili događaje koji bi nam se uskoro mogli desiti? Odgovor na ova pitanja vjerojatno bi bio potvrdan. Postoje na tisuće i milijune slučajeva koji su se odigrali, i odvijaju se svakodnevno, u kojima su prisutni ovakvi znaci koje intuitivno osjećamo kao vjesnike i predznake nekih sretnih ili nesretnih okolnosti koje bi nas mogle zadesiti u bliskoj budućnosti.
Šalju li nam to snovi i čudnovati simptomi na tijelu kao što su drhtanje, trzanje, ispuštanja neartikuliranih zvukova za vrijeme sna itd., tajanstvene poruke koje ne bismo trebali u ni kojem slučaju zaobići i zanemariti?
No, glavno pitanje koje se nameće u svezi ove problematike jest može li netko sa sigurnošću protumačiti takve znakove i njihovo značenje? Dakako, postoje brojni astrolozi, gatare, vidovnjaci i proroci koji pretskazuju inidividualne ili kolektivne buduće događaje. No, koliko su oni uistinu kvalificirani "vidovnjaci" u koje možemo imati potpuno povjerenje?
Na ovu temu u Indiji postoji cijela jedna literatura koja se stručno naziva "Shakuna-shastra". Također, postoje i mnogi drugi bliski tekstovi kao što su "Brihat-samhita" od učenjaka Varaha Mihire, te spisi poput "Shivaswarodaya" i "Swarachintamani" koji se bave značenjem znakova koji proizlaze iz disanja. Spis pod nazivom "Prashna-marga" ima nekoliko sekcija o simbolici shakuni, gatanju i tumačenju znakova i simbola na bezbroj načina.
Postoji također i tekst zvan "Shakunauti" iz indijske države Rajastan, zapisan u lokalnom dijalektu, a koji je zapravo prijevod većeg broja starodrevnih tekstova koji vuku svoje korijene iz sanskrta.
Drugi poznati tekst je "Bashantaraja-shakunodaya" zapisan prije više od 800 godina. "Garga-samhita" posjeduje poglavlja o shakuni, posebno ona temeljena na pashaki - bacanju kocke.
Ta skupina literature uglavnom se naziva, kao što smo gore spomenuli, "Shukuna-shastra", a govori o raznim načinima pretskazivanja. Njih su drevni mudraci grupirali u osam grupa: Bhauma, Utpaata, Svapna, Ulkapata, Anga, Vyanjana, Lakshana, Svarodaya.
"Shakuna-shastra" je izvorno proistekla od pretskazivanja događaja pomoću zvukova ptica. Poznato nam je kako su mudraci za vrijeme trajanja vedske kulture na našem planetu živjeli u gustim šumama te nisu bili urbani građani ili stanovnici naseljenih mjesta. Na taj način bili su upućeni u jezik ptica i znakovlja koja su one pretzkazivale svojim glasanjem. Kasnije je taj termin uključio i druge znakove kao što smo gore spomenuli. Ovdje ćemo dati samo kratki opis osam glavnih grupa pretskazanja.
Osam glavnih grupa pretskazanja

1. Bhauma – zemljotresi, podrhtavanja, vulkani i druge stvari neposredno povezane sa zemljom ispod naših stopala, loši su znaci.
2. Utpaata – nedaće i neobični događaji, kao što su suša, horde štakora, kiša koja izgleda poput krvi ili mlijeka, loši su znaci.
3. Svapna – snovi.
4. Ulkaapaata – događaji u atmosferi. Pojavljivanja nebeskih tijela u neobičnim oblicima, što uključuje pomračenja, komete, meteore, i sl.
5. Anga – udaranje ili trzanje udova. Uglavnom, ako nije drukčije navedeno, bilo koji učinak na muškome tijelu imat će isti učinak i na ženskom ako se pojavi na suprotnoj strani tijela. To znači, ako se, primjerice, neki simbolični znak pojavi na desnoj strani muškarca i on pretskazuje neku sretnu okolnost, tada će taj znak imati isto značenje ukoliko se pojavi na lijevoj strani tijela žene.
6. Vyanjana – uključuje madeže i druge slične znakove na tijelu.
7. Lakshana – čitanje crta, tjelesnih značajki (fiziogamija). Čitanje dlana, hasta samudrika (opisana detaljno u spisu pod nazivom "Samudrika-shastra") proistječe iz Lakshane.
8. Svarodaya – hrkanje, disanje iz jedne ili druge nosnice, zvuci glazbenih instrumenata, zov ptica, ton glasa.

Van mreže andjelikadepeures*

 • * Svraća na kafu *
 • ***
 • Poruke: 420
 • Reputaciona snaga: 83
 • andjelikadepeures is awe-inspiring!andjelikadepeures is awe-inspiring!andjelikadepeures is awe-inspiring!andjelikadepeures is awe-inspiring!andjelikadepeures is awe-inspiring!andjelikadepeures is awe-inspiring!andjelikadepeures is awe-inspiring!andjelikadepeures is awe-inspiring!andjelikadepeures is awe-inspiring!andjelikadepeures is awe-inspiring!andjelikadepeures is awe-inspiring!andjelikadepeures is awe-inspiring!
 • Pol: Žena
PARAPSIHOLOGIJA
« Odgovor #1 poslato: 15. Oktobar 2011. 22:35:46 »
INTUICIJA - PUT KA ISTINI
Maja Vodopija Delić
Utorak, 13.04.2010

Piše: Maja Vodopija Delić

U današnje vrijeme kada je naše društvo doseglo svoj intelektualni vrhunac, a sve se veći naglasak stavlja na razvoj tehnologije i znanosti, čovjek bi trebao dobro promotriti sebe. Razvili smo tehnologiju do tih razmjera da možemo putovati na Mjesec, "zagospodarili" smo materijalnim svijetom, no ipak... Zašto smo tako neispunjeni i izgubljeni u vlastitim životima? Zašto nam nedostaje ljubavi? Zašto su ona najvažnija pitanja "tko smo?", "kamo idemo?" i "koji je smisao našeg postojanja?" ostala neodgovorena? Nismo li možda zaboravili sebe?

Znanstveno je dokazano da čovjek koristi oko 7% svog mozga. Zapitamo li se ponekad što se krije u onih ostalih 93%? Bitno je shvatiti da postoje dvije vrste uma, logički i intuitivni. Logički dio uma koristimo svakodnevno, kako bi razmišljali, pamtili, zaključivali... On zna samo ono što smo u njega "utisnuli" tijekom sadašnjeg života, bilo odgojem, obrazovanjem ili drugim životnim iskustvima. On radi poput računala: što u njega pohranimo, u njemu se nalazi. Kako svatko ima drukčija životna iskustva, ima drukčije viđenje stvarnosti, a samim time vidi samo subjektivnu, RELATIVNU istinu. Centar na tijelu povezan s mentalnim procesima solarni je pleksus ili treća čakra. Intuitivni um, za razliku od logičkog uma, posjeduje APSOLUTNO ili objektivno znanje. U njemu su pohranjene informacije i iskustva iz svih naših života te odgovori na najdublja pitanja poput: "koja je moja svrha u ovom životu?", "što mi donosi budućnost?". Kako su te informacije pohranjene u našoj podsvijesti (onih 93%), do njih ne možemo doći uobičajenim, mentalnim, već "iracionalnim" putovima, tj. intuitivno.

INTUICIJA je naš UNUTARNJI GLAS, naše unutarnje vodstvo koje dolazi iz dubine duše. Kako je duša odraz božanskoga u nama, tako je i intuicija povezanost s Izvorom, Apsolutom ili Bogom. Naša podsvijest zna zašto smo uopće došli u ovaj život, koje lekcije moramo savladati, koje karmičke dugove moramo odraditi, a samim time i što je dobro za nas. Intuitivni um otvara vrata "četvrtoj dimenziji" tj. prepoznaje postojanje prošlosti, sadašnjosti i budućnosti u istoj prostornovremenskoj koordinati. Daleko od toga da logički um nije koristan. On ima svoju svrhu i dan nam je da se njime koristimo, no ne zna kako i kamo ići, pošto vidi samo tri dimenzije. Na našem tijelu centar za intuiciju je čakra treće oko. Logički um je povezan s našim materijalnim, a intuitivni um s našim duhovnim postojanjem. Kako bismo postojali kao potpuna bića, ujedinjena u duhu i tijelu, potrebno je koristiti intuiciju i logiku zajedno. INTUICIJA ĆE NAM REĆI KAMO IĆI, A LOGIKA KAKO DO TOGA DOĆI.

Intuicija govori na mnogo načina

INTUICIJA je naše urođeno svojstvo poput vida, sluha i njuha i data nam je na korištenje. Svi imamo intuiciju, no svi je i ne slušamo. Sjetite se samo koliko ste puta šetali gradom razmišljajući o osobi koju niste dugo vidjeli i, na vaše iznenađenje, susreli se s njom ili vas je nazvala na telefon. Objasnili ste si to kao slučajnost. Koliko puta ste potpisivali neki dokument, ulazili u posao ili posudili novac osjetivši da vas je nešto "presjeklo" u području želuca govoreći da nešto nije u redu? Taj ste osjećaj ignorirali smatravši ga nevažnim, no kasnije se pokazalo da je sitaucija za vas ispala vrlo nepovoljno. Koliko ste puta duboko u sebi znali da vam je netko neiskren, no nije bilo nikakvih logičkih "dokaza" za to, i vi ste mu odlučili vjerovati, da bi se kasnije vaš predosjećaj pokazao točnim? Koliko ste puta sanjali neki događaj, i tek kad se dogodio prepoznali važnost sna?

INTUICIJA je sposobnost da se zna što se to dogodilo u prošlosti, što će se dogoditi u budućnosti i što se događa u sadašnjosti negdje gdje niste fizički prisutni. Ona govori na više načina, ovisno o sposobnosti osobe da "primi" informaciju. Kako su neki ljudi više "vizualni" tipovi, oni će jednostavno VIDJETI što će se dogoditi. Onima koji su "akustični" tipovi, bit će rečeno i oni će "ČUTI" informaciju. Često puta ljudi kažu: "nešto mi je reklo na uho...". Tipovi koji su više "senzualni" OSJETIT će određenu vrstu senzacije (nemir, uzbuđenje, "leptiriće u trbuhu") koja će i otkriti vrstu događaja. Oni koji su pak "spoznajni" tipovi, jednostavno će ZNATI istinu. S tim povezano često puta čujemo: "znam da je sigurno tako, ali ne znam odakle znam...". Naša će nas intuicija voditi također i putem snova, sredstava proricanja i mnogih drugih kanala, a najčešće će govoriti jezikom simbola.

Da bismo svoju intuiciju doveli do točke kada se možemo u potpunosti oslonili na nju, potrebno je raditi na OSVJEŠTAVANJU intuicije. Radeći s ljudima shvatila sam da je najveća dilema u tome što većina ljudi nije sigurna da li određena informacija dolazi iz logičkog ili intuitivnog centra. Tako mnogi kažu: "prvo sam dobila jak dojam da je tako, onda sam pak pomislila da nije, ipak imam feeling da je tako, ma ništa ne znam...". Istina je, teško je razlučiti vodi li nas intuicija ili logika, no to dolazi s vremenom i nakon rada na osvještavanju intuicije.

Buđenje intuicije

Kako naš ego ima sposobnost da se "zamaskira" u um i odvrati nas od pravog puta, potrebno je uložiti trud kako bi se prepoznala ta razlika. SVI IMAMO INTUICIJU, no kod nekoga je ona manje, a kod nekoga više osviještena. Kod većine ljudi ona je "uspavana" i potrebno ju je probuditi. Rad na sebi, odnosno, rad na osvještavanju duha jedini je pravi put ka točnoj intuiciji. Mnoge su se tehnike, poput joge i meditacije, pokazale učinkovitima u razvoju intuicije i stoga ih toplo preporučam svima.

Postoje određene vježbe kojima je cilj osvijestiti intuiciju, a one su najčešće vezane uz rad s trećim okom. Kako je čakra "treće oko" između ostalog i centar za intuiciju, potrebno je probuditi taj centar i naučiti ga pravilno koristiti. U Indiji od davnina znaju za važnost "trećeg oka" kao centra duhovnih moći, te iz štovanja tih moći žene crtaju točku povrh nosa, između obrva. Kada u potpunosti osvijestimo intuiciju, dobivamo sigurno i točno vodstvo iz pravog izvora. Nestaje dvojbe što je ispravno, a što nije. Uvijek i u svakom trenutku možemo donijeti brzu i ispravnu odluku.

Zamislite npr... ulazite u novi poslovni projekat i trebate uložiti veću svotu novca. Pred vama se otvaraju dvije opcije, jedna da idete samostalno, a druga s partnerom. Ako idete sami potrebno vam je više novca pa biste trebali uzeti kredit ili prodati nekretninu. Ako pak odaberete varijantu partnerstva, imat ćete manje financijskih poteškoća, no i više obveza glede te osobe. Obje varijante izgledaju primamljivo i nema nikakvih logičkih naznaka o tome kamo koji put vodi. Vi ipak trebate donijeti odluku i odlučiti se za jedan put, znajući da ćete se i nositi s posljedicama iste... I kako znati što je bolje? Također, recimo da ulažete novac u tržište dionica, koje je po svojoj prirodi riskantno i nepredvidivo, donosi mogućnost velike zarade i velikih gubitaka. Kako znati, koje dionice kupiti te kada i da li ih prodati? Isto tako, dugo ste usamljeni i u potrazi za emotivnim partnerom. Privlače vas dvije osobe koje vam nude vezu. Obje su zanimljive i svaka vam se na određeni način i sviđa, no ako želite ozbiljno partnerstvo potrebno je "odabrati" jednu osobu, a drugu "propustiti". Odaberete li krivo, posljedice su poznate i nema natrag.... I kako znati? Kako prepoznati osobu koja vam odgovara i koja vam po karmi (sudbini) pripada?

Mnogo je situacija kada se trebamo odlučiti za jedan put, a za sobom ostaviti drugi, no samo je jedan ispravan i samo je jedan naš. Tada je važno znati osluhnuti svoju intuiciju koja prepoznaje naš pravi put. Intuicija će nas upozoriti na moguću nepovoljnu situaciju koja dolazi kako bismo se na nju mogli pripremiti. Intuicija će nam pomoći da prepoznao ono što je "naše", kako ne bismo gubili vrijeme na ono što nije. Pomoći će nam da prepoznamo dobre prilike kako ih ne bismo propustili. Intuicija će nas UVIJEK UPUTITI NA ISPRAVAN PUT, ona je ovdje da nam pomogne. Primjenjivanjem intuicije u konkretnim životnim situacijama dolazimo do stvarnih konkretnih rezultata. Oni koji ne vjeruju, i ne trebaju vjerovati riječima, neka pokušaju. Uzmite to kao eksperiment. Ponekad poslušajte intuiciju, a ponekad se oslonite a logičko zaključivanje, te sami uvidite rezultate.