Autor Tema: Heliocentrična Astrologija  (Pročitano 6275 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Swiss*

 • Gost
Odg: Heliocentrična Astrologija
« Odgovor #4 poslato: 22. Jul 2012. 12:53:55 »
Na Primer:

Kako koristiti Heliocentricnu Astrologiju uz "Finansijsku Astrologiju"?

Od kako je prvi čovek zagledao se u zvezde, imali smo osećaj da nekako, na neki način, zvezde su pokazatelj o tome što se događa na Zemlji. Hiljadama godina, astrolozi su proučavali zvezde i "pravili" predviđanja. Neka su bili prilično dobara predviđanja bila, ali neka predviđanja su tako daleko bila da  astrolozi bili ismejavani.  Vrlo malo astrologa uzima u obzir Heliocentricno poravnanje planeta iako smo upoznati sa njima  jako dugo vremena. Ali Heliocentricna Astrologija ispunjava posljednju veliku rupu u obrazovanju astrologa. Ispod je primjer zašto smo to rekli.

Korištenjem Heliocentricne Astrilogije "Pad" Berze 1987 je bio "očigledan"

Ne bilo da se radi o CAC formaciji izmedju dve osobe, ili oko usklađivanja na nebu u bilo kojem trenutku. Veliki krst pravi sest turbulentnih uglova i to je veoma neuobicajena pojava.

Od dana drevnih hebrejskih proroka do današnjih dana, najboljim astrolozima oduvek je bilo poznato da kada četiri planeta prave Veliki krst na nebu, to je znak da se nešto problematično moglo desiti. Veliki krst se smatra da je najgore moguće poravnanje četiri planete koje mogu formirati. U stvari, na dan najgoreg pada berze u istoriji, bio je Dupli Veliki Krst. Ali Dupli Veliki Krst dogodio se samo u Heliocentricnoj dimenziji astrologije.

Ispod je Heliocentricni Chart za "Pad" 1987, pravljen za 20. oktobar 1987 u 13:30 sati. Za sve vas koji, mozda ne znate, položaj Zemlje Zemlja pojavljuje se u Heliocentricnom chartu, je nacrtan linijama koje ukazuju na mesto koje predstavlja zemlju. Kao što je slučaj sa geocentričnim chartovima,Heliocentricni Grafikon uključuje geografsku širinu, koje su heliocentricni ekvivalenti deklinacijama.Tokom najgorih sati pada berze 1987, celokupna vrednost svih zaliha u SAD-u je smanjena za gotovo 50 posto. To je bila najgora berza, jedini  događaj katastrofe u istoriji. (U dnu "Pad" od 1929, gubici su samo 25%.)

Pad je započeo 1987 na otvaranju  19. oktobra 1987 i bio je u svom najgorem "piku" sledeći dan u 13:30 sati. To je u osnovi tačan trenutak kada je  Heliocentricni Dvostruki Dupli Krst  bio najprecizniji i stime najgori. Kako se duli Veliki krst počeo "raspadati" (zbog kretanja Merkura), berza je takođe počela se oporavljati.

Imajte na umu da je i "nuklearni udarni aspekt"* (objasnjenje je na dnu strane) bio na heliocentricnom nebu tokom 1987 za vreme pada berze. (Sada znate jedan razlog da se mi zovemo to poravnanje Nuklearni udar.) Nuklearni udar je nastao u širinama. Geografske širine su heliocentričani ekvivalent deklinacijama geografskim širinama pa će se pojaviti u svim heliocentricnim kartama.

Glavna stvar ovde je da astrolog nije uzeo u obzir heliocentricnu kartu za 1987. nesreće, i uključuju i Hirona i njegovu  geografsku širinu, onda astrolog ne bi znao o ključnim astrološkim znakova koji jasno su mu rekli za pad koji se dogodio.

24-satno Pravilo

Ono kaže da kada se znacajno poravnanje planeta dogodi, stvarni maksimum aktivanog uticaja poravnanja može biti 24 sata pre ili nakon vrhunca formiranja poravnjanja. Vrhunac je definisan kao vreme kada je poravnjane najtacnije. Nego, važno je imati na umu da se efekti tacnog poravnjanja mogu osetiti jos nekoliko dana pak i ponekad celu nedelju.

Korištenjem Heliocentrice Astrologije DNO berze 1932 je opet bilo"očigledno"

Većina ljudi ne zna, ali "PAD" od 1929 nije stvarno opustošilo američku ekonomiju i izazvalo Veliku depresiju. U stvari, nakon pada 1929-te, tržište deonica je zapravo oporavio većinu svojih gubitaka brzo. Ali je i dalje uslo u najgore "medvedje" trziste u istoriji. Tokom ovog najgoreg pada tržišta od svih, cene deonica izgubila su vrednost veoma brzo i jednostavno su se kretala ka dole do 8. jula 1932. Dana 3. septembra 1929, Dow Jones Industrial Average zatvorena je na 381.17. a dana 8. jula 1932, iznosila je 41.22, što je pad od gotovo 90 posto.

Neverovatno, ali ovo "dno dna" na američkom tržištu deonica je mogao biti "očigledan" pomoću heliocentricne astrologije! Bilo je Veliki krst na heliocentricnom nebu i da je  vrhunac bio 7. jula 1932 (setite se 24-satnog pravila).

Ispod je Heliocentricni chart najbize berze u americkoj istoriji 20.og veka, napravljen za 7. jul 1932 u podne.I kao sto se moze videte na chartu, tu i je i Nuklearni aspekt koji se dogodio tog dana.

JupiterHiron i SaturnHiron Aspekti Su značajni za financijska tržišta

Veruje se da su ove dve planete parovi pa su nam tako važni pa su im dati cak i posebni nazivi(Od strane neke tamo asicijacije astrologa/rec prevodilaca, tj mene Kire :) ). Čarobni Ugao između Jupitera i Chirona je Pepeljuga aspekt i Zlatni aspekt. Burni Ugao između Saturna i Chiron je aspekt Srcolomca.

Ta dva aspekta su presudna za astrologiju ljubavi, ali ta ista dva aspekta jednako su važni u Financijskoj Astrologiji, pogotovo ako se formiraju u širinama u heliocentricnoj astrologiji. Vrlo često, formiranje bilo kojeg od ova dva poravnanje po Hirona u heliocentricnim geografskim širinama mogu nam pomoći da predvidimo  kada ce biti  pad ili uspon na  financijskim tržištima. Na primer, to je bio slučaj u poslednja dva puta ta dva aspekta su formirana u oktobru 1997 i avgustu 1998.

SaturnHiron u Heliocentricnoj Astrologiji je Astrološki znak pada Valuta 1998-me.

Dana 25. avgusta 1998, na heliocentricnom nebu, Saturn je upravo kontra-paralela Hiron u širinama. Oni koji su  držal zatvoren devizni racun banka  će se prisetiti da su nedelju dana neposredno pre i posle tog datuma bilo najviše burnih nedelja svetskih financijskih tržišta još od Kuvajtskog rata i Pustinjska oluja( nesto vezano za ratovanje sa amerikom ili amerika sa nekim/rec autora). Za šest nedelja po zavrsetku 31. avgusta 1998, Dow Jones Industrial Average je pao više od 20 posto. To je mini-pad, ali pokazalo se da je najkraći u istoriji tržišta. U odnosu na globalne događaje, mini-pad je zbog pada valute tj te krize koja je pocela od  kolapsa ruske valute(rublje) i Ruskog dugovanja. Iz tog razloga, mnogi nazivaju ovaj mini-pad kriza Valutnog pada.

Ispod je Heliocentricni Chart za 25. avgust 1998meVerovatno ste iznenađeni da vidite osim aspekta Srcolomca je i formirana kontra-paralela Saturna i Chirona, a bio je formiran i snažan Veliki trougao. Slučaj  "Pada" od 1987 i to je bio i slučaj sa istorijskim padom deonica na berzi jula 1932ge. No, većinu vremena, na bilo koji dan, tu su i dobra i loša poravnanja formiranih od strane planeta u isto vreme. Kada se to dogodi, potrebno je odmeriti snage, protiv dobrih poravnanja protiv snaga onih loših. I neko nepisano pravilo kaze sledece:

Snaga Poravnjanja je obrnuto proporcijalna brzini planeta koje stvraju to poravnjanje.

Drugim recima sto je poravnjanje sporije jacina njegova je jaca, naravno sto je poravnjanje brze onda je slabije.

U slučaju Velikog trogula formiranog u avgustu 25og, 1998 heliocentricni Charta,Veliki trougao je formiran od strane Venere koja se vrlo brzo kreće kao planeta. Dakle, snaga velikog trougla je minimalana. Unutar Velikog trougla, tu je trigon koji čine Jupiter i Chiron i tim se planete kreću malko sporije od Venere. No, vrhunac ovoga aspekta ( je bio tačan) osamnaest dana ranije. Sto se opet javlja opet neko nepisano pravilo:

Snaga aspekta je najaca kada je poravnjanje najtacnije.

Budući da je aspekt Jupiter - Hiron bio u "piku" 18 dana ranije, onda on nije imao nikakvu stvarnu snagu 25. avgusta 1998. (Ali je imao snažan uticaj u podupiranju financijskih tržišta pre nego što je dostigao vrhunac, kao što dokazuje i činjenica da je na američko tržište deonica dozivelo mali porast tokom dve nedelje  pre vrha, a zatim padla naglo tokom dve nedelje nakon toga.)

Zadnji Jupiter - Hiron Kontra - Paralel Tempiran u porastu u roku od 3 dana

Saturn- Hiron aspekt je koristan u tempiranju vremena pada na financijskim tržištima, a Jupiter-Chiron magicni ugao je koristan u tempiranju vremena porasta u financijskim tržištima.

Dana 5.oktobra 1997, Jupiter i Hiron formiraju tačno kontra-paralel u širinama na heliocentricnom nebu. 5. oktobra je nedelja i američko financijsko tržište je zatvoreno. Jupiter - Hiron magicni uglovi ce nam pomoći da tempiramo bolje poraste. Stvarni srednje porast je napravio tri dana kasnije, u sredu, 8. oktobra. Samo tri nedelje kasnije, američko tržište deonica dozivelo je pad od 10 posto, sto je jedan od najvećih  padova ikada za 3 nedelje.

Ispod je Heliocentricni Chart za 5. oktobar 1997, dan kada je Jupiter - Hiron aspekt doziveo svoj vrhunac.
Rec prevodioca:

Izvinite na mogucim greskama i mozda sam nesto slucajno omanuo po pitanju terminologije i tih cuda, sve sto treba da se menja pricajte, ovo sam negde iskopao ne znam ni ja sam odakle tako da je podlozno greskama zbog prevoda i kao sto sam rekao zbog terminologije koja se koristi a ja ne znam. :)

_________________________________________________________________________________________
* nuklearni udar dešava kada je saturn na udarnim uglovima, udarni uglovi - Aspekt između planeta bilo koje dve karte koje je 90 ° ili 180 °. Sukobi su takođe formirana kontra-paralelom, kontraindikacija geografske širine i quincunx(150°) aspekata, ako je jedan od te dve planete Saturn
Made In Kira

:)

Van mreže Kira*

 • King of Heroes
 • * Svraća na kafu *
 • *****
 • Poruke: 386
 • Reputaciona snaga: 28
 • Kira might someday be someone...Kira might someday be someone...Kira might someday be someone...Kira might someday be someone...
 • Pol: Muškarac
 • I'll tell you my sins and you can sharpen ...
Heliocentrična Astrologija
« Odgovor #3 poslato: 22. Jul 2012. 04:31:24 »
Šta je Heliocentrična Astrologija?


Moderna i Tradicionalna Astrologija temelje se da natalni chartovi budu sa "Zemljom u središtu". Iz tog razloga, ovaj oblik astrologije naziva "Geocentrična Astrologija", jer zemlja (geo) je u središtu (centric). Za Heliocentričnu Astrologiju koriste se astrološke karte gde su položaji planeta "napravljeni" tako da je  Sunce u Centru. Pojam "Helio" dolazi od grčke reči "Helios", što znači SUNCE. Heliocentar jednostavno znači da je SUNCE u CENTRU, sedistu, oko koga se sve okrece uz dodatak da Heliocentricna Astrologija pokazuje "momentalno stanje na nebu", znaci, Astronomsko Racunanje polozaja Planeta (sideralna) a ima i po tradicionalnom racunanje (tropska)!

Heliocentricna protiv Geocentricne Astrologije

Gotovo svi tradicionalni i moderni Astrolozi imaju jednu zajedničku stvar: oni dele jasnu odbojnost prema heliocentricnoj Astrologiji i jednostavno je zanemaruju. Veruje se  da je to prvenstveno zbog činjenice da gotovo sve alatke Tradicionalne i Moderne Astrologije  virtuelno nedostaju u Heliocentricnoj Astrologiji.

Heliocentricna Astrologija nema Sunce ono je Centar, ima Mesec u sastavu  Zemlja, bez kuće je, bez uzlaznog i silaznog cvora, niti bilo koja druga planeta je retrogradana u Heliocentricnoj Astrologiji "ALI" zato je ukljucena ZEMLJA - Zemlja . I ne samo to, kada je planeta u jednom znaku u Geocentričnoj Astrologiji, planeta je ponekad u drugom znaku u Heliocentricnoj Astrologiji. Na primer Planeta Zemlja ce se uvek naci na suprot Vasem Znaku Rodjenja sto znaci da ako ste rodjeni u Devica Planeta Zemlja ce se naci u znaku Ribe ili Danasnji Saturn se po Heliocentricnoj Astrologiji nalazi u Devica a ne u Vaga, pa tako Ova činjenica je zapravo kontradikcija jer to nije temeljno načelo Tradicionalne i Moderne Astrologije jer GeoCentricni Sistem stavlja ZEMLJU u centar oko koje se sve okrece (da je raspored planeta u određenom znaku ima predvidljivo značenje koji od Heliocentricnog sistema odstupa za 30* itd).

Kao što smo rekli, Heliocentricna Astrologija ne dopušta bilo koju od uobičajenih tehnika koje se koriste u Tradicionalnoj i Modernoj Astrologiji.

Heliocentricna Astrologija ne racuna Sunce, ni kuće, ni Ascendants ni Retrogradne planete ali zato u svom racunanju uzima u obzir i Planetu  Zemlja . Pa šta onda Heliocentricna Astrologija ima kao "nova Astroloska Nauka"?

Odgovor je jednostavan:

Heliocentricna astrologija ima Planetarnu GEOMETRIJU.
Još važnije, Heliocentricna Astrologija ima SAMO Planetarnu geometriju. Što znači da je savršena za "Magijsku" Astrologiju jer je kamen temeljac "magijske" Astrologije  Planetarna geometrija.

"Magijsko" društvo nije izmislilo heliocentricnu astrologiju. Oni su samo napravili ogromne i veoma značajne napretke u boljem razumevanju istinskog značenja heliocentričnih planetarnih poravnanja. To znanje je dugo bilo deo visoko zaštićenih tajni magijskog društva. No, mnogi od tih tajni će sada napokon biti otkrivene.

Heliocentricna Astrologija je nejasana. Čak i većina astrologa znaju vrlo malo o tome. Ali postoji jedna skupina astrologa koji su posvećeni heliocentricnoj astrologiji. Za neko vreme, Heliocentricna Astrologija je omiljeni alat financijskih Astrologa. Izvan magijskog društva, to su financijski Astrolozi koji su bili najviše svesni vrednosti Heliocentricne Astrologije. Iz tog razloga, naša prva lekcija na Heliocentricnoj Astrologiji će biti oko financijske astrologije.

(nastavak ispod)
Pametan nadje izlaz, a budala opravdanje.

Van mreže Nenuška*

 • I dont fight because i hate what's in front of me. I fight because i love what's behind me.
 • * Glavni & Odgovorni *
 • * Ovaj može da menja Google *
 • *******
 • Poruke: 43694
 • Reputaciona snaga: 36380
 • Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!
 • Pol: Žena
 • 0611704231 ♥ 0631450039
  • Wordpress Dnevnik Jednog Astrologa
Odg: Heliocentrična Astrologija
« Odgovor #2 poslato: 05. Jul 2012. 18:31:53 »
Kosmogram - Heliocentrični horoskop

     Kosmogram ili heliocentrični horoskop je horoskop koji se zasniva na heliocentričnoj teoriji, to jest da je Sunce središte našeg planetarnog sistema, za razliku od klasičnih horoskopa, koji su geocentrični, to jest središtem sveta smatraju Zemlju.

     O ovom horoskopu je izveštavano i na svetskom kongresu astrologije u Bazelu ove godine (Heidi Treier) i predstavljen je kao nov smer u Astrologiji centriranoj na dušu čoveka. Referisano je da ovaj horoskop može da ukaže na osobe koje su toku svog intenzivnog razvojnog procesa i koje su sposobne da se više ne identifikuju sa svojim osećanjima, već se kreću na mentalnoj ravni. Za njih se obično kaže da su „na stazi“ - Heliocentrično izračunat horoskop jasno ukazuje na mogući duhovno-spiritualni razvojni proces ličnosti.

--- ostatak ovog sjajnog teksta koji je Argus postavio kod sebe na sajtu još Avgusta 2004. možete naći ovde : http://www.astro-art.net/tx-161.html  :ok: :ok: :ok:
:srce: Šmiš :mag: My Kipper on Imgur :pisac: Astrološke konsultacije & narudžbine :mail:

     Let me ask you something...
     If someone prays for patience, you think God gives them patience? Or does he give them the opportunity to be patient?
     If he prayed for courage, does God give him courage, or does he give him opportunities to be courageous?
     If someone prayed for the family to be closer, do you think God zaps them with warm fuzzy feelings, or does he give them opportunities to love each other?


~ 7 Lots ~ Lenormand  ~

Swiss*

 • Gost
Heliocentrična Astrologija
« Odgovor #1 poslato: 29. Januar 2012. 20:23:10 »
:tref: HELIOCENTRČNA ASTROLOGIJA :tref:

Buducnost ili nova grana Astrologije?

Već pet vekova civilizacija živi u saznanju da je je naš sistem heliocentričan. Na putu ka ovom otkriću naučnicima se najviše suprotstavljla crkva uporno se trudeći da odbaci novu tezu. Uz to crkva je otvoreno zabranjivala astrologiju, ali se zato pouzdano zna da su je sve pape praktikovale. Ova spojka astrologije sa naukom ali i crkvom moze vam se zaista učiniti čudnom. S jedne strane moderna astrologija govereći o svom progonu povezuje se sa naukom, a opet sa druge strane i dalje posmatra nebo racunajuci zemlju kao referentnu tačku. Danas kada je vec i crkva priznala helocentrični sistem astrolozi uglavnom i dalje žive u „srednjem veku”.

Za ovo postoji objašnjenje. Da li je naučno otkriće dovoljno da bi ljudska podsvest prihvatila nove obrasce ponašanja? Da li smo mi kao indivudue sposobni da vidimo sebe realno i koliko? Shodno odgovorima koji vam se sami nameću shvatićete da smo mi mnogo skloniji da opisujemo svoje maske, dajući osobi preciznu sliku kako je drugi vide, kao ona sama reaguje i kroz šta daje najveće rezultate, oslanjajući se tako često samo na svoj ego i nekritično verovanje da je u pravu. To su upravo ona polja koja opisujemo govoreci o Suncu i ascedentu. Govoreći nadalje o Mesecu, ulazimo u sektor emocija a samim tim posebno subjektivnog, onog dela nas koji je željan primanja i davanja na najprijatniji način koji mu pozicija meseca nudi. To je ono što mi vidimo iz svoje perspektive. To je ono što su drevni vavilonski astrolozi videli sa zigurata.

Ono sto danas znamo je da se planete ne kreću retrogradno, da se referentni sistem vezuje za Sunce, a da aspekti koje koristimo u mnogim slučajevima zaista ne postoje.
Dakle u Heloicentričnoj Astrologiji ne postoje retrogradne planete, Ascedent i kuce kao ni Mesečev znak. Umesto toga pojavljuju se novi oblici: kvadrantni sistem polazeci od nultog stepena Ovna, znak u kome se nalazi Zemlja, kod aspekata paralel i kontraparalel dobijaju posebnan značaj, tumačenje Perihela (najveća blizina Suncu) i Afela (najveća udaljenost od Sunca) svake planete. Ovaj sistem nam takodje nudi i pogled na planete Sunčevog Sistema kao zajednicu, koja funkcionise bez obzira na to kako mi to vidimo ili doživljavamo.

Sustina Heliocentrična Astrologije je da daje sliku vaše duše, onakava kakva jeste, bez obzira na vaš ego, emocije i reakcije. Iz nje dobijamo informacije o tome šta u životu treba a ne šta je najlakše uraditi. Tačku vaše duše u najesen cijalnijem smislu predstavlja zemlja (nalazi se uvek nasuprot suncu iz geocentrične natalne karte). Semtoga ona predstavlja put ostvarenja, ono za čimtreba da tragamo isa čim treba da sesjedinimo.Iz ugla heliocentrične astrologije Mesec je samo zemljin satelit i ima uticaj koliko i neki satelit jupitera. Planeta zemlja u sebi ima integrisan mesec. Oni zajedno cone Jing, ženski princip, opisuju potrebu za stvaranjem, matrerijalizacijom, podrazumevajuci da u ljudima već postoji jak jang princip koji proizilazi iz toga sto je ceo referentni sistem postavljen u odnosu na Sunce. Stvari postavljene na taj nacin ukazuju da jedinka vec ima jaku svest o sebi, oslobođenu od egoizma i da se njena želja za ostvarenjem podrazumeva.

Tumacenje Planeta

Tumačenje planeta ostaje donekle veoma slično geocentričnom s tim što se malo bliže vraćamo izvoru. Heliocentričan sistem se ne odvaja previše od mitoloških vladarstava prilagodjavajući ih tumačenju potreba jedne duše, jedne inkarnacije.

Prvi niz Planeta prestavlja:

MERKUR

zadržava se na tome da on predstavlja mentalni
sklop čoveka i njegovu potrebu za komunikacijom.

VENERA

predstavlja našu potrebu za davanjem i primanjem
ljubavi i srećom (oslobođenu vladarstava nad materijalnim)

ZEMLJA

opisuje poriv za materijalizacijom i cak vise od
Venere - za stvaranjem i kreiranjem

MARS

opisuje motivaciju, poverenje i naravno energiju.


Ove četiri planete zajedno obrazuju sliku o čoveko-
vim najjačnim porivima i željama koje on bez obzira
na okolnosti izražava.


Drugi niz u grubom predstavlja naša stremljenja i lični rast.

JPITER

predstavlja put kroz duhovno i unutrašnju radost koju ispoljavamo
(geocentrična astrologija Jupitera tretira kao sreću koja nam se
smeši bez obzira kakvi smo mi).

SATURN

govori o barijerama koje stvaramo sami u sebi, ogranicama kojih
se plašimo i s toga radije ostajemo u njihovim okvirima, o odmoru
i smirenju koji dolaze nakon jupiterovog širenja.

simbolika
URANA

je pomalo neočekivana, on govori tome koliko je osoba iskrena
prema sebi, koliko ima poverenja u sebe i druge, stepenu na
 kom individua spoznaje sva svoja čula i ujedinjuje prikupljene
informacije, samim tim otvara vrata novim vidicima i otkrićima.

u pogledu
NEPTUNA

heliocentrična i geocentrična astrologija se malo razlikuju.
Neptun vlada duhovnim vrednostima, duhovnim i spiritualnim
rastom ali i konfuzijom koja često prati taj razvoj.

kada govorimo o
PLUTONU

stvari se malo menjaju. Sa njim se zajedno govori i njegovom
mesecu Haronu. Ova veza se opisuje kao veza izmedju Zemlje
i Mesca gde mesec predstavlja vezu sa planetom.Tako Haron
pomaže Plutonu da se izrazi svoju snagu i volju kao sto Mesec
 pomaze čoveku da ispolji svoje emocije. Izgleda da su Zemlja
i Pluton dve planete koje osobi daju potpunu realizaciju (jedan
materijalnu a drugi duhovnu) ali je njihovo delovanje toliko
unutrašnje da je izražavanje u spoljnom svetu moguće samo
 uz pomoć meseca kao poserednika.
Planete u Perihelu, Afeli i Juznom Cvoru

U tumačenju planetarnih uticaja Heliocentrična Astrologija se veoma oslanja na objektivno kretanje planeta u sunčevom sistemu, njihove tačke afela i perihela kao i severni i juzni čvor svake planete. Koliko se ove objektivne činjenice poklapaju za tačkama egzaltacija i tripliciteta prosudite sami.


                   Perihel              Afel       Severni čvor

Merkur      17 blizanaca    17 strelca         18 bika

       Venera      10 lava            10 vodolije       16 blizanaca

Zemlja       12 raka            12 jarca          Nema

  Mars       5 riba               5 device         19 bika

  Jupiter       15 ovna           15 vage           10 raka

   Saturn       2 raka             2 jarca            23 raka

          Uran       18 device         18 riba           13 blizanaca

    Neptun       24 bika            24 skorpije      11 lava

     Pluton       13 skorpije      13 bika            20 raka
Senzitivne tačke

Čvor planete predstavlja vezu sa opšitm pitanjima i stavovima planete čiji su to čvorovi. Jačina planete se povećava približavanjem planetarnim čvorovima bez obzira dali je to čvor te ili neke druge planete.

Severni čvor

predstavlja podsticaj za napredovanje, promenu, reformu i
progres, dok je u lošoj kombinaciji nezadovoljstvo i pobuna
protiv pravila.

Juzni čvor

vezuje se za nasleđe, tradiciju i osnovna znanja, lose postavljen
 ukazuje na dogmu, držanje u okviru krutih pravila, strah odpromene,
a kada su u pitanju teski aspekti i na šovinizam.


Kada govorimo o čvorovima vazno je obratiti pažnju i na sredinu izmedju dva čvora koja predstavlja neutralnost ali isto tako i nezainteresovanost osobe za učestvovanjem u aktivnostima tipa planete čiji je čvor. Sem toga on predstavlja i personifikaciju ciklusa, koji započinju u središnjoj tački od južnog ka severnom čvoru, a dostižu maksimum u suprotnoj tački kada su sile koje motivisu promene u skladu sa tradicijom čineci skladnu i postepenu promenu u životu i svetu.
Perihel i Afel

Drugu personifikaciju ciklusa života oslikavaju Perihel i Afel (perihel – planeta se nalazi najbliže Suncu, afel – planeta najdalja od Sunca). Ova osa opisuje lično angažovanje i fokus. Planeta koja se nalazi u perihelu podstiče jang energiju sunca za samoaktuelizacijom, otvara svu raspoloživu energiju da se planeta koja se nalazi na perihelu u potpunosti ispolji.

Perihel

zahteva rad na sebi dok afel zahteva rad na ili u grupama. Ova osa
pomalo podseca na osu Ovan - Vaga, ja - mi, s tim da se ulaže
mnogo više energije u ispunjenje cilja.

Afel

je veoma zastupljen u horoskopima psihologa, savetnika, sportista
u grupnim sportovima, a daje i snažan uticaj na brak. Osobe sa
naglasenim afelom uvek će se bolje snalaziti u situacijama kada
treba nešto deliti.

Središnja tačka između perihela i afela bice vazna za sve onekoji se bave proverom. Ova tacka, u zavisnosti sa koje strane se nalazi, utice na to da grupa proverava rad pojedinca, dok ce tacka od afela ka perihelu pokrenuti pojedinca iz mase da se uzdigne.
Ravnodnevnice, dugodnevnice i kratkodnevnice

One mogu vam dati dodatnu sliku o tome u kom pravcu se kreće određena planeta. Tumačenja nultih stepena kardinalnih znakova potpuno su identična tumačenjima na koja smo navikli u geocentričnij asrtologiji.
Ono sto čudi na ovom mestu je susret sa dogadjaima na zemlji. Heliocentrična astrologija veoma je ponosna na svoju objektivnost a ipak u tumačenju na primer Plutona vodiće računa o dogadjajima koji se pak dešavajau samo na zemlji. U svakom slucaju treba uzeti ove tačke u razmatranje ali sa dozom rezerve.


Kvadrantni sistem

Kvadratntni sistem se naslanja na tumačenje nultih stepena
kardinalnih znakova. On deli horoskop na četiri prirodna kvadranta
po godišnjim dobima dajući svakom od njih ključnu reč za tumačenje.

Prvi kvadrant 

izražavanje volje

predstavlja napredak i razvoj, stvari koje se rade iz entuzijazma.
Ljudi ovog tipa otvoreni su za kritike i promene ali treba znati na
koji im način saopštiti da ih ne bi previše povredili.

Drugi kvadrant

 „izražavanje prostora

ukazuje na na poređenja. U ovom kvadrantu se integrišu prošli
događaji sa onima koji dolaze. Osobe ovog tipa sklone su logičnim
rasuđivanjima, povezivanju stvari tipa ako... onda. Njihov zadatak
je da nauče dobro da ocene svoje mogućnosti.

Treći kvadrant

posvećenje volji” i

ma veliku dozu samosvesti i zna svoje mogućnosti. Takvi ljudi uvek
znaju šta treba da kažu da bi zaštitili svoj interes, ali na taj način
propuštaju da zaista čuju tuđe mišljenje. Njihova je potreba da
ponovo prođu kroz svoj unutrašnji svet i preispitaju ga ali bez
 pomoći drugih.

Četvrti kvadrant

 „posvećenost prostoru

poseduje svest o sva tri predhodna stupnja, ali zato mnogo promišlja
svoje akcije. Ovi ljudi su sposobni da se brinu o sebi i drugima,
čak i da spasavaju svet ali im se i u obicnim situacijama stalno
nameće misao – gde je smisao?


Pripadnost kvadrantu određuje se po broju planeta. U zavisnosti od ranoteže planeta po kvadrantima određujemo zrelost osobe, unutrašnje konflikte i potrebu za partnerom koji dopunjuje. Kvadratni sistem generalno podseća na sistem koji su koristili prvi astrolozi pre usvajanja ascedenta.
Iz svega proizilazi da Heliocentrična Astrologija ima dobre osnove, pročišćene od mnogih dodataka vremena i mnogih nelogičnosti geocentrične astrologije. Ono što je drugo pitanje je koliko će se drugi astrolozi zainteresovati da pomognu, prihvate i istražuju astrologiju „iz početka”.


(autor isidora dimitrov)Kako izracunati?

Postoje dva nacina Izracunavanje Heliocentricnog Natala, Tradicionalni (tropski) i Sideralni (moderni). Na stranici Astro.com (link ispod) pod "OPTIONS" potrazite "ZODIAC" i tu pored klikni i pisace vam u redu "HELIOCENTRIC (sideral F/B)" - znaci "istinsko stanje na nebu" ili izaberes "HELIOCENTRIC (tropical)" - stanje neba po tradicionalnom sa razlikom od 30*, izaberite jedno od ta dva pa potvrdite izabrano i na kraju stranice pretisnite polje "click here..." i dajte vase licne podatke i dobicete izracunat Natal!

-> ASTRO.COM / HELIOCENTRIČNO IZRACUNAVANJE <-


Komentar:

Zanimljivo mi je bilo dok sam citao o Heliocentricnoj Astrologiji, koliko je jednostavna za gledanje (makar se tako cini), koliko je moguce na "prost" nacin uociti dosta toga sto Tradicionalna Astrologija pa i Moderna to drugacije gledaju na sve dogadjaje na nebu! U stvari, Heliocentricna nam objasnjava kako i sta dalje, svrhu postojanja itd (makar tako zakljucih).

Zato prijatelji moji dopisitevase vidjenje i ako imate sta novo o Heliocentrocnoj Astrologiji vi dopisite. U svakom slucaju bice zanimljivo znati ako vec pojedine ne zanima ova grana koja ce utrti put u "buducnost" kao sto je to ucinila Modrena Astrologija koja sabira i tri vanjska planeta URAN-NEPTUN-PLUTON dok Heliocentricna racuna i "Zemlju"  Zemlja  na kojoj zivimo, na koju su nam duse poslane da se ocistimo itd itd......izvolite, dopisite!Zivi mi bili :)