Autor Tema: Tose Proeski  (Pročitano 1687 puta)

0 Članovi i 3 gostiju pregledaju ovu temu.

Swiss*

 • Gost
Odg: Tose Proeski
« Odgovor #3 poslato: 16. Februar 2012. 01:04:13 »
TOŠE PROESKI (druga vezija njegovog natala)Rođen je 1981. god u Makedonskom gradu Prilepu. Momak koji je bio u svemu skroman, veseo, uvek spreman na vragolaste šale. Neizmeno je poštovao porodicu svoju. Od svoje 15 godine je osvojio prvu muzičku nagradu gde je bio pobednik na festivalu. Posedovao je neverovatne vokalne sposobnosti.

Na estradi je stupio sa svojih 18 godina kada je sa 19 godini objavio svoj prvi album "Nekade vo Nokta". Nikada se nije isticao sa skandalima, bio je zaljubljenik pesme gde je pesmu dao svima. Uvek je bio skroman i kulturan. Decu je neizmerno voleo gde se I sam znao poneti kao malo dete, voleo se igrati s njima.
Kada neko mlad umre ili pogine, uvek se čovek zapita “Zašto je baš tako rano morao stradati, umreti? Zašto Bog uzima tako dobre ljude? Zar je to pravda?” Kada roditelj izgubi svoje dete, bol je neizmerna, večna. Tada, kada se izubi neka draga osoba, svako traži odgovor, svako tada želi da sazna Istinu al samo Istinu.

Toše je mlad stradao u saobraćajnoj nesreći 16.10.2007 u 6:25. Smrt je nastupila u snu.

Kada ode jedan ovakav mlad, neiskvaren, pošten momak, mnogi se zgroze, petrpe očaj, tugu, bol te se stalno pitaju, zašto, zašto? Astrolozi još kako mogu dati odgovore jel sigurno je jedno, da se SMRT kod svakoga čoveka vidi I kada će umreti. Problem je kod mnogih astrologa što nikada nejdu u analizama dubiozno, što nastoje da uvek iskrive stvarnost. Drugi problem jeste, što mnogi ne žele da saznaju istinu, radije vole da žive u fantaziji I u lažima.
Analizirati nečiju kartu, iziskuje puno vremena a I živaca što das mahom svi rade na brzinu, zbog takve brzine prave I nejasnoće kod sebe a I kod drugih ljudi. Astrolozi se mahom kada tumače horoskop, sveće to na najkraće što mogu I svakak ubediti da je volja ta glavna, da se u astrologiji ne mogu videti mnoge stvari, laž, laž, laž!!!

Koliko je potrebno da neko strada, koliko je potrebno da neko pogrešno nešto učini samo zato, što astrolozi truju mlade osobe sa lažima I glupostima? Koliko je potrebno da mladi ljudi, budu u ubeđenju da su živeli pre, te da ispaštaju u ovom životu a da im ne kaže pravu istinu? Toše je veovao u Boga ali isto tako mu je astrolog tumačio njegovu natalnu kartu, govoreći mu o slavi, kako će se oženiti, imati decu, proricati mu ko zna šta a da najglavnije ga ne UPOZORITI na određeni datum krizne opasnosti.

Želim reći, da se svaki čovek zapita, dokle više varanja I laži? Dokle se igrati sa tuđim osećanjima, životima I na tome graditi svoju sreću, slavu, popularnost, karijeru? Astrolozi bi tu trebali malo zakočiti I konačno okrenuti se ozbiljnim radom I učenju. Toša je bio žrtva astrologa, gde mu se sortirala laž. Ne znam, da li će se sada astrolozi ti koji su pisali u časopisu da će dobiti dete, super sledeća godina, ženidba

itd.. da li će se zastideti sada I svatiti svoje ne znanje? Da li će I dalje lagati I ubeđivati sve, kako se u astrologiji ne može videti SMRT samo neke prepostavke ili mogućnosti? Smrt nema granice I ona ne bira koga, kada dođe vreme svakome, eto nje.
Toše je u pravilnom horoskopu Jarac sa podznakom u Ovnu. Ovan mu je dao ti jaku energiju koju je Toša imao. Mesec u Devici mu je doneo da bude toliko radan I zaposlen. Ali, već na prvi pogled njegovog horoskopa, može se odma videti da Toša neće biti dugog veka I da je upravo način smrti saobraćajna nezgoda u snu.
Ovde je Jupiter strašno negativan koji ga baš I ne štiti. Ono što je jako strašno jeste, da nikada ne smeju svetlosne planete biti uključene sa Saturnom I Jupiterom. Na samu žalost, kod Tošeta su te planete čvrsto povezane.
Ovo je siguran znak da osoba neće doživeti 30. Ciklus Saturna je 29 ipo godina, međutim, retrogradnost smanjiva broj godina I kada se izračuna sve, dobija se dužina života najviše 28 godina i pet dana.

Jupiter I Merkur su uvek čvrsto povezani a iz natalne karte se može uočiti opasnost u saobraćaju. Vladar 3 polja je otišao u 11 polje prijatelja. Merkur je brža planeta a ona je u separacionalnoj konjukciji sa Marsom
Pod nasilnom smrću od saobraćaja se lako može uočiti, jel tu igra glavnu ulogu Mars vladar 8 polja u kvadrati sa podznakom gde dopunuje da Južni Mesečev Ćvor iz 10. kuće. Kada su krcato 6 polje I to sa veoma teškim planetama pod vladavinom satelita Meseca a 6 polje je ujedno, gde se ugrožava naš izgled, takvo ugrožavanje može sami učiniti ili nam drugi ugroziti izgled, gde je Mars u inokonjukciji sa vrhom 6 polja a Jupiter suvovladar 8 polja u čvrstoj retrogradnoj konjukciji sa Saturnom.

vladarom 8 kuće smrti. Merkur je u Jarcu (stariji). Kada se astrološki to lepo pretoči, glasiće: Toša se ići na duži put (Merkur u Jarcu – duzi put) , voziće ga prijatelj stariji Mars u Egzaltaciji 11 polje.Toše će spavati u kolima (Neptun san u 8 polju). Kako je vladar 3 polja puta Merkur, to označava da se mora voditi računa o Merkuru I njegovom
tranzitnom hodu. Tranzitni Merkur je bio retrogradan kada se dogodila nesreća I to na vrlo opasnom 14 stupnju Vage, gde izaziva saobračajne nesreće I smrti I to u direktnoj a na 15 stupnju Vage je stepen teške magije. Naravno, ovde se ne radi o magiji nikako. Moram naznačiti da je kod Toše Mars u Combustu, od strane Sunca (život), dok je Merkur veoma loše postavljen.

Tranzitni Jupiter opet je bio u znaku Škorpije u 8 polju Tošeta, gde Jupiter nema baš neku svoju jačunu. Povrh svega, Tranzitni Neptun je bio sa natalnim Marsom u konjukciji I to retrogradan, što govori o premoru I neispavanosti.. Planeta Lilit se nalazi na fiksnoj zvezdi Vindemiatrix gde ta fiksna zvezda ima narav Saturna I Merkura. Retrogradan Merkur tranzitni je aktivira ovu fiksnu zvezdu I planetu Lili gde je ta planeta u jakoj konjukciji sa fiksnom zvezdom. Merkur je ovde bio vrlo uključen za nesreću I za smrt kao I Jupiter. Kada se uradi Primarna direkcija, Pluton vladar 8 polja je kvadratu sa Merkurom natalnim. Pod ovakvim aspektom, osoba teško da može izbegnuti smrtnu opasnost u saobraćaju.

Može izbeći jedino ako celu jednu godinu ne koristi saobraćaj. Isto tako, kada se izradi Godišnja karta za 2007. Godinu koja je prosto katastrofalna I vrlo opasna. U godišnoj karti podznak je na 10 stupnju Škorpiji što označava
da je aktivna 8 polje natalno. Toše u godišnoj karti ima težak aspekat Jupiter kvadrat Uran I Saturn opozicija Neptun. Dok su vladaoci života u kvadratu. Natalni Jupiter je opet u konjukciji a kada se pojavi u solarnoj karti kvadrat, tada
donosi vrlo velikih kriza I opasnosti za samu osobu. Gubitak je neizbežan. Ovakav aspekat se uvek odrazi ali naravno ne
kroz smrt, zavisi samo u kojoj se kući nalazi konjukcija. Kako je kod Toše konjukcija u 6 polju izgleda a u dodiru sa 3 kućom saobraćaja, ona se odražava na saobraćaj. Saturn predstavlja kamione, a upravo od prikolice od kamiona gde je vozač hteo da zaobiđe, usled jake brzine I premora vozača, vozač je udario u prikolicu a onda u ogradu. Udarac u prikolicu od kamiona je bio silovit. Toše je spavao na desnoj strani gde je udarac bio. Na mestu je Toše ostao mrtav. Vozač teško povređ.

Postoje još oznake a pogotovo sa fiksnim zveudama I sa arapsik tačkama, ali je I ovo sasvim dovoljno da se vidi nečija smrt u horoskopu. Tranzitne planete samo aktiviraju natalne ili progresivne planete pod uslovom da postoji u natalnoj karti tako nešto.
Pre nego što je Toše poginuo, godinu dana je Toša mora osećati da će mu se nešto desiti, jel mu je intuicija I predosećaji bili istaknuti. Neptun u 8 polju uvek govori da osoba oseća da će se oprostiti od zemaljskog života, pogotovo kada se Neptun nalazi na fiksnoj zvezdi Bunguli, gde ima prirodu Jupitera, Venere I Saturna. Neptun svakako daje pružanje pomoći jel je pod vladavinom znaka Ribe I Strelca. Zbog Neptuna u konjukciji sa ovom zvezdom, donosi osobi karijeru I umetnost kao I da osoba izuzetno pomogne drugima, pogotovo onim osobama koji su teški invalidi, bolesnici, siromašnima. Toše je upravo to I činio. Izuzetno je puno pomagao prijateljima, siromašnima, deci. Decu je obožavao jel je 5 kuća u znaku Raka pod vladavinom Meseca. Emocije su mu bile izuzetno velike kada su deca u pitanju jel je zvezda Sunce u trigonu sa satelitom zemljanim Mesecom a sve je obojeno sa Jupiterom koji pravi sekstil sa vrhom 5 kuće.

Planeta Merkur je izašao posle Sunca što ima značenje dosta negativno I još se nalazi u znaku Jarca, dok je vladar 5 polja u konjukciji sa Saturnom u Devici, vladarom 10 kuće. Ovakva pozicija donosi osobi vrlo velikih problema oko potomstva. Kada Merkur izađe posle Sunca I nađe se u kombinaciji sa Saturnom, vladarem 5 kuće sa konjukcijom, osoba nema dece zbog nesretnog slučaja a često je u pitanju I sama smrt same osobe, pošto je satelit Mesec nosioc života. Pogotovo što je prvi nosioc života Sunce u kombinaciji sa Jarcem I Saturnom.

Saturn samo će osobi doneti stabilnu karijeru, uspeha dosta I slavu jel je Sunce u 10 polju samoj osobi a Saturn je ipak smešten u Devici a Jupiter planeta potomstva je opet u čvrstoj konjukciji sa Saturnom. Svi glavni pokazatelji dece su kod Tošeta malefični. Vladajuća planeta mu je Venera koja mu se nalazi u Strelcu pod uplivom Jupitera. Ovde je Venera najača gde najviše pokazuje svoje dobre strane. Osobi uvek donosi da bude dobrodušna, srdačna, iskrena, kulturna, ogromne talente za umetnost, ljubav prema Bogu, jaku veru, optimizam. Daleko više pruža jel se nalazi na mestu Jupitera. Sve ove osobine je posedovao Toša. Ostaće zapamćen po dobroti, kvalitetnim pesmama, humanosti, kulturi, tradiciji.


(iz moje arhive a knjige tose proeski vidjen okom astrologa branka zivotin)

Van mreže Majana*

 • *Drugar iz komšiluka *
 • ****
 • Poruke: 1078
 • Reputaciona snaga: 1757
 • Majana is awe-inspiring!Majana is awe-inspiring!Majana is awe-inspiring!Majana is awe-inspiring!Majana is awe-inspiring!Majana is awe-inspiring!Majana is awe-inspiring!Majana is awe-inspiring!Majana is awe-inspiring!Majana is awe-inspiring!Majana is awe-inspiring!Majana is awe-inspiring!
 • Pol: Žena
Odg: Tose Proeski
« Odgovor #2 poslato: 16. Februar 2012. 00:37:48 »

Van mreže jadrankar*

 • * Podstanar na Forumu *
 • ****
 • Poruke: 3236
 • Reputaciona snaga: 2820
 • jadrankar is awe-inspiring!jadrankar is awe-inspiring!jadrankar is awe-inspiring!jadrankar is awe-inspiring!jadrankar is awe-inspiring!jadrankar is awe-inspiring!jadrankar is awe-inspiring!jadrankar is awe-inspiring!jadrankar is awe-inspiring!jadrankar is awe-inspiring!jadrankar is awe-inspiring!jadrankar is awe-inspiring!
 • Pol: Žena
  • Astro Vulkan
Tose Proeski
« Odgovor #1 poslato: 15. Februar 2012. 22:58:35 »

TOSE PROESKI ILI PRICA O SATURNU

Krajem 2007. godine nase prostore potresla je vest o tragicnoj smrti harizmaticnog mladog pevaca adjeoskog glasa.
Poginuo je u saobracajnoj nesreci u ranim jutarnjim satima, 16. oktobra, na autoputu Zagreb - Lipovac, blizu mesta Nova Gradiska u Hrvatskoj.

Sta su nam zvezde porucile u trenutku rodjenja ovog momka.Rodjen je 25. januara 1981. godine, u 10.48 AM. Prilep, Makedonija.

Sunce na 5. stepenu vodolije, ascedent 8. stepen Bika i Mesec na 5. stepenu Vage.
Ako krenemo od ascendenta (njegovog fizickog izgleda i nacina na koji se predstavljao) uocicemo da, izmedju ostalog, Bik na vrhu prvog polja daje sirok, stamen vrat i jaku, nabijenu gradju. Dalje, potrazicemo planetu koja vlada Bikom, njene aspekte, znak u kojem je smestena kao planetu koja vlada tim znakom i, konacno, aspekte koje pravi.

Dakle, Bikom vlada Venera, nalazi se blizu vrha 10. polja (polje statusa ali i prirodno polje Jarca) u znaku Jarca i pod dejstvom je Saturna koji je smesten u 6. polju u znaku Vage.

Aspekti Saturna nam ukazuju koliko je ova planeta kljucna za Tosetov horoskop. Konkretno, ovde nailazimo na konjukciju Meseca, Saturna i Jupitera koja je u trigonu sa Suncem u Vodoliji. Saturn u Vagi je egzaltiran (ima svoje najjace dejstvo) i pojacava svu simboliku kako Vage tako i svih planeta i aspekata koji su ukljuceni u ovu sliku.

Ovakav raspored planeta vec na prvi pogled govori da se ovde radi o izuzetno jakoj (Venera u Jarcu) fizickoj konstituciji. Markantan, crn izgled (simbolika Jarca), neobicna blagost, ozbiljnost i melanholicnost u izrazu lica (Saturn/Mesec u Vagi).

Gledajuci Tosetove fotografije i snimke sa nastupa uocavamo da je najcesce nosio crnu garderobu (naravno, ne bas uvek, ali ocigledno mu je crna boja bila boja prvog izbora), i veliki kao modni detalj skoro uvek krst oko vrata.

Kao sto smo vec rekli, ascendent, vladar ascedenta kao i aspekti koje pravi opisuju ne samo kako neko izgleda, vec opsirno i kako se neko predstavlja.
Dakle, vladar ascendenta Venera u Jarcu opisuje crnu boju kao boju prvog izbora (Jarac - crna boja, koza, farmerke, pamuk, retro stil, konzervativnost, skromnost).
Jarcem vlada Saturn smesten u znaku Vage (koja vlada, izmedju ostalog, modom i stajlingom) i u konjukciji je sa Mesecom i Jupiterom.

U astrologiji simbol krsta je planeta Saturn pa ovde nalazimo odgovor zbog cega je nosio ne bas mali krst oko vrata. Ali, ovde cemo se zaustaviti i pogledati malo opsirnije da li je krst nosio samo kao modni detalj (Saturn u modernoj Vagi mogao bi dati tako nesto) ili je bio istinski vernik. Obzirom da Saturn osim sto vlada 10. poljem (polje statusa, profesije, najviseg polozaja kao i jednog roditelja itd...) vlada i 9. poljem (polje dalekih puteva, religije, filozofije, visokih obrazovanja) pa odmah mozemo uociti da je Tosetov krst (Saturn) bio istinski duboko iskren i da je bio simbol njegove vere u Boga.
Ovo potvrdjuju i planete koje su u konjukciji sa Saturnom (Mesec - dusa i Jupiter - prirodni dispozitor 9. polja, dakle, - religija).

O njegovom fizickom izgledu moglo bi se nasiroko analizirati, ali ovo bi bio kratki opis tacnosti horoskopa koji je pred nama.
Talenat

Prvo polje i vladajuca planeta ne opisuju samo izgled vec i sve nase prve izbore. Opisuje nacin naseg delovanja i gde usmeravamo svoju paznju.
Bik vlada pevanjem, grlom, glasom, muzikom, sto ne znaci da je svako ko je rodjen sa podznakom Bika pevac. Za to cemo pogledati polozaj Venere i sve aspekte koje ona pravi.

Venera je na vrhu 10. polja (polje statusa, profesije, slave) pa je jasno vec na prvi pogled da je rodjen da peva i da ce u tome biti poznat. Takodje, ovde nalazimo da je talenat nasledio od oca (10. polje - otac) sto se moze naci u tekstovima o Tosetu.
Ali, ni to nije dovoljno za vrhunsku slavu i vrtoglavu popularnost koja je Toseta pratila u njegovoj kratkoj karijeri.
Venera u Jarcu je usamljena i tuzna. Cvet u kamenu po recima Mileta Dupora.
Opojni, adjeoski tuzan glas.
Podsetimo se, Venerom vlada Saturn koji se smestio u 6. polje u, za njega, najjaci znak Vagu. Vrhunska lepota i senzibilitet. Mocni talenat veci od andjeoskih krila.

Poboznost

Opet krecemo od Saturna, planete sudbine i puta kojim mi ne upravljamo. Planeta karme i duga zbog kojeg stizemo na ovaj svet. Osim sto vlada Venerom, Tosetovim ascendentom, 10. i 9. poljem, poklopio je svojim mocnim krilima i Mesec (dusa, emocije) i zaokruzio tuznu prirodu, suze kojim se dusa mije. Empatiju, sazaljivost i teske misli koje su Toseta pratile od rodjenja. (Kontakt Meseca sa Saturnom, u astrologiji, opisuje tesku tugu, suze, bolecivost prema siromasnima, starima, tesku sudbinu cak i onda kada ona to realno nije).

Tose je svoj spas pronalazio u dubokoj iskrenoj religioznosti i posvecenosti Bogu. Ovde, takodje, nalazimo i njegovu veliku potrebu da pomaze manastiru u svom rodnom Krusevu. (Mesec, izmedju ostalog, simbolizuje i domovinu, kucu/dom iz koje smo potekli).

Ovu njegovu potrebu potvrdjuje i konjukcija Saturna i Jupitera koji dolazi iz 8. polja koji vlada Neptunom, vladarom 12. polja (manastiri, daleka udaljena mesta. Medjutim, na to da ce se ta potreba i realizovati ukazuje jos jedan aspekt o kome cemo malo kasnije.

Mesec vlada 4. poljem - (majka, dom, rodno mesto) u konjukciji sa Saturnom i Jupiterom - u emisiji koja je snimana za televiziju (Jupiter - televizija) Tose je, izmedju ostalog, u kadru snimanom u manastiru ciji je on dobrocinitelj, izjavio, da zna da ce na kraju, kad se sve zavrsi (4. polje - kraj, zavrsetak), on zavrsiti, kako je doslovno rekao "tu" (Mesec/Jupiter - crkva u rodnom mestu). Kao da je predosecao svoj prerani odlazak...
Humanitarni rad

Mnogo ljudi zivi sa teskim aspektom Saturna i Meseca bez mogucnosti da nadju nacin da tu energiju malo ublaze i zamene tudjom. Najjaca uteha (ili astroloski receno - zamena energije za ovakav aspekt) je da se osoba, umesto utapanja u svoju tugu (Mesec/Saturn) posveti paznju tudjoj muci (Mesec - ljudi, zene / Saturn - stari ljudi, sirotinja, beda, muka, glad - pa se iz toga mogu izvuci razni profili ljudi kojima bi osobe, vlasnici ovakvog aspekta, mogli da "sluze" i na taj nacin olaksaju planinu koju nose na srcu).

Da bi se neko "izvukao" iz ovog aspekta i realizovao ovu energiju mora u svom horoskopu imati "izlaz", tj. povoljan aspekt koji daje tu mogucnost.

Tosetov tuzni i uplakan Mesec spas je nasao u egzaktnom trigonu sa Suncem u Vodoliji.
Ovaj trigon, osim sto po definiciji daje izvanredan odnos musko/zenskog principa, aseksualnost (a Tose je imao izgled musko/zenske lepote te je zato, izmedju ostalog, zracio energijom andjela) daje i veliku popularnost i uspeh. Potvrdjeno polozajem Sunca u 10. polju (polju moci) ali u - Vodoliji pa je ta moc i popularnost nasla put kroz Tosetov humanitarni rad (simbolika Vodolije) i silne donacije, poklone i posvecenost prvenstveno deci (Sunce vlada 5. poljem - deca).


Vodolija koja uopsteno vlada humanitarnim radom i humanitarcima, prijateljstvima, udruzenjima i raznim organizacijama, vlada i nervozom i brzom, neobicnom prirodom. Pa iz celog aspekta Mesec/Saturn trigon Sunce u Vodoliji mozemo zakljuciti da je Tose bio jako nestrpljiv i izrazito senzibilan na tudju muku i bol.

Empaticnost sa kojom je ziveo dolazila je iz licne tuge koju je nosio od rodjenja iako za to nije imao realnih "zemaljskih" razloga. Setimo se njegovog zastitnog znaka, recenice: "Ve sakam site" ("Sve vas volim").

Ovo je covek koji je imao dovoljno veliku dusu da u nju stanu sve tuzne duse ovoga sveta. Narocito ako su u pitanju deca (Sunce u prirodnom, ali i u Tosetovom horoskopu, vlada 5. poljem, koje osim dece simbolise srecu i svu nasu ljubav). Ovo je poklon neba mozda i veci od andjeoskog glasa koji mu je dat.
Ako se osvrnemo na njegove veze i ljubavi, vidimo da je Sunce u Vodoliji ojacano tuznim Mesecom - njegove su sve veze bile vodolijski kratke i pune preokreta. Velike ljubavi kratkog daha.

Opasnost u saobracaju

U Tosetovom horoskopu imamo minimum 2 pokazatelja opasnosti u saobracaju.
Saobracajem vlada 3. polje horoskopa kao i prirodni vladar planeta Merkur.
Njegovo 3. polje pocinje u Raku kojim vlada Mesec i opet dolazimo do konjukcije Meseca,Saturna i Jupitera.
S druge strane, Merkur, prirodni vladar saobracaja je u Vodoliji (brzina) u 11. polju (izmedju ostalog, polje prijatelja) u konjukciji sa Marsom (krs, lom, sudar).
Konjukcija Merkura i Marsa, takodje, ukazuje na mogucnost lomljenja ruku, nogu (a on je lomio nogu kako se navodi u nekim starijim novinskim tekstovima).

Obzirom da je sve to u 11. polju pa jos u Vodoliji prirodnom vladaru tog polja - jasna naznaka da je za njega bilo jako opasno ako je u prijateljevom autu ili ako prijatelj vozi njegov auto. U trenutku udesa - auto je vozio njegov prijatelj i vozac.

Drugi pokazatelj je 8. polje.
Ovo polje posmatramo uvek kada zelimo da vidimo gde nas vreba opasnost. Tosetovo 8. polje pocinje u Strelcu sa Jupiterom zarobljenim od Saturna u 6. polju (u vec gore opisanoj konjukciji). Pa iz ovoga mozemo izvuci slike - opasnost ili smrt u simbolici Strelca (na putu, auto-putu, u inostranstvu). U 6. polju - na poslu, zbog posla (put zbog posla).
Retrogradni Jupiter u konjukciji sa retrogradnim Saturnom (Saturn - kamion, retrogradni - koji stoji, ide unazad ili se sporo krece) pa je ovo slika udarca u kamion otpozadi!
Dakle, dva pokazatelja koji su jasno ukazivali na velike opasnosti.
Ali kad?
Prvo pravilo - dogadjaj se odigrava u trenutku kada sve planete preuzmu ulogu, svi aspekti se ispune.
U trenutku smrti Tosetov horoskop je potpuno bio ispunjen.
Doziveo je sve sto mu je rodjenjem dato.
Presao je kompletan put.
Venera na vrhu 10. polja - vrhunski uspeh i popularnost, Saturn/Mesec/Jupiter - ostavio je traga (Saturn), u svojoj zemlji (Mesec) ali i uspeh u inostranstvu (Jupiter).
Snimio sve sto se moglo snimiti pa i makedonske stare narodne pesme (Venera u Jarcu - muzika proslosti i starina).
Obnovio ljubav sa devojkom koju je nazvao ljubavlju svog zivota (Mesec/Saturn trigon Sunce - ljubav iz proslosti).
Krenuo na put sa prijateljem (Merkur/Mars u Vodoliji) i dao Uranu (vladaru Vodolije tj. prijatelju) da ga odvede u smrt (Uran je u Skorpiji koja u prirodnom horoskopu simbolizuje smrt).

U trenutku udesa Neptun je tranzitirao Merkur/Mars u 11. polju pa bi mogli da pretpostavimo da je vozac zaspao (Neptun). 8. poljem je tranzitirao, za Toseta zlocudni Jupiter natovaren natalnom energijom sudbonosnog Saturna i Meseca.
Tacku na sve dodao je tranzitni Pluton u obliku prijatelja (noseci energiju iz natalnog horoskopa u kome je Uran - prijatelj u Skorpiji kojom vlada Pluton) koji je vec dugo tranzitirao oko Tosetovog natalnog Neptuna u 8. polju, polju smrti...

Veruje se da je Tose u trenutku udesa spavao. Astroloski to je tacno. Neptun u 8. polju govori da nismo svesni svoje smrti. Izvestaji kazu da je poginuo usled lomljenja vrata - astroloski i to je tacno. Merkur, vladar 2. polja (2. polje, prirodno polje Bika - vrat, grlo) u konjukciji sa Marsom, opisuje mogucnost povrede vrata.

Drugi pokazatelj, mozda egzaktniji, ascendent u Biku, sa Venerom u Jarcu i krajnjim dispozitorom Saturnom koji lomi i zavrsava. Sve mu je dao i odjednom uzeo. Zatvorio krug.

U trenutku je otisao u vecnost.
Za nas je ostalo mnogo nedorecenog, ali za njega, za ono sto mu je rodjenjem dato - on je sve svoje zavrsio.
U ovaj zivot je stigao da dovrsi ono sto je zapoceo u prethodnom.
Ljudi, obicni smrtnici, placu za ovakvim dusama. A njegova dusa se preselila na vise nivoe, tamo gde i svojom cistotom dokazano pripada.

Drzavne pocasti na sahrani, dan zalosti, ogroman publicitet, opsta euforija i tuga ne samo njegove rodne Makedonije vec celog Balkana obelezile su odlazak ovog mladog umetnika.
Ovoliku popularnost astroloski lako uocavamo - Mesec (siroke narodne mase, rodni kraj, mesto rodjenja) vlada 4.-im poljem (4. polje, izmedju ostalog, domovina, rodni kraj, ali i sahrana i nacin sahrane) u trigonu sa Suncem iz 10. polja koje simbolizuje drzavu, zvanicnike, priznanja, pocasti. Pa iz ovoga vidimo da sahrana nije mogla proci bez drzavnih pocasti. Mesec, takodje, izmedju ostalog, generalno simbolizuje dnevna desavanja, cesto je direktno "umesan" u simboliku neceg sto je "dnevno" pa se ovde vidi cak i dan zalosti koji je njegova domovina proglasila nakon njegove smrti.

Na kraju, obzirom da Saturn u prirodnom horoskopu vlada vremenom isudbinom, mozemo pretpostaviti da ce Tosetov pecat trajati duze od njegovog zemaljskog zivota. On ce ziveti i posle smrti. Ono sto je jos primetno, Mesec (sahrana) u konjukciji sa retrogradnim Saturnom (retrogradnost planete ukazuje, izmedju ostalog, na ponavljanje neke situacije) - pa to detaljnije daje sliku premestanja groba tj. ponovnu sahranu. Takodje, izvesno je da ce Toseta Proeskog vremenom, obicni ljudi, njegovi sunarodnici tretirati kao sveca sto ce se u daljoj buducnosti i ozvaniciti.


(astrosvastara)
:lucky: http://tinypic.com/view.php?pic=vo215z&s=9#.VmA65V4so-g[/url]

Astroloske konsultacije u poslovnom prostoru Astro vulkan u Borci Zakazivanje na 060-3320-559 :lucky: 

Sajt: http://strelac662010.wix.com/astro-vulkan
Blog: http://astro-vulkan.bloginternet.net
Blog: http://astro-vulkan.blogspot.com/