Autor Tema: Polni izgled Znakova  (Pročitano 7704 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Swiss*

  • Gost
Odg: Polni izgled Znakova
« Odgovor #3 poslato: 08. Mart 2012. 23:37:21 »
BIK

 Bik ima vrlo jaku nagonsku prirodu, uglavnom fizicku, ali u ljubavi nije niposto nestalan znak.  Bik muskarac je cesto bludan. To ga ponekad moze dovesti do ekscesa. Popustljivost prema seksualnim nagonima je uporediva sa jednako snaznim tendencijama ka preteranom jelu i vecinom je izazvana cisto animalnim instinktima, a ne trazenjem ideala, ljubavlju ka promeni ili zeljom za novim iskustvima koje se iskazuju kod mnogih drugih znakova U srcu, Bik je veran, dobre naravi, lako zavodljiv i strpljiv. Kao muz, ne voli promene, srecan je i zadovoljan ako su njegove papuce dobro ugrejane, njegov rucak obilan i po njegovom ukusu. Jedna od najznacajnijih karakteristika ovog znaka je, ipak, svojeglavost. Osim uzbudjenja, tesko ista moze pokrenuti zenu ili muskarca sa Ascendentom u Biku. Bik je cutljiv znak, ne mnogo otvoren. Osecanja su duboka i jaka, sklona da budu posesivna, mada ne kao kod drugih znakova, narocito Raka. Novac je znacajan u braku Bika, zbog toga sto je Bik po prirodi znak koji upravlja novcem. To ponekad dovodi do sklapanja brakova radi novca, ali ne uvek. Moze da se desi i suprotna situacija, da zbog nedostatka novca do|e do krize u braku. Druga zna~ajna osobina Bika u razmatranju polnosti i braka je istinoljubivost i isceljujuca snaga, sto cini rodjenog u ovom znaku dobrim partnerom nekome sa preterano osetljivim nervnim sistemom. Bik i Blizanci se dosta dobro slazu. Bik pruza sigurnost, ravnotezu i mir koji su potrebni rodjenima u znaku Blizanaca, ali na mentalnom nivou moze doci do sukoba mdj|u njima. Spori um Bika ne moze drzati korak sa briljantnoscu i brzinom nacina misljenja Blizanaca. Brak Blizanca - muskarca i Bika - zene moze biti izuzetno uspesan. Zena moze ostvariti muskarceve ideje u praksi daleko bolje od njega samog. Brak Blizanca - zene sa Bikom - muskarcem obicno nije tako uspesan. U tom slucaju sve zavisi od zene. Ona moze biti od ogromne poslovne i finansijske pomoci musu ujedinivsi njenu ostroumnost sa njegovom stabilnom i prakticnom poslovnom sposobnoscu. Ali cesto, umerena intelektualna mogucnost stvara atmosferu svesne superiornosti u zeni koja iritira cak i tako miran znak kao sto je Bik. U takvim slucajevima brak je osudjen na neuspeh.   

Swiss*

  • Gost
Odg: Polni izgled Znakova
« Odgovor #2 poslato: 08. Mart 2012. 23:20:31 »
OVAN

Ovan je plah, nagao i tvrdoglav znak, impulsivan u ljubavi i braku kao i svemu drugom. Strastven je. U isto vreme poseduje i crtu idealizma. Seksualnost mu je pre stvar neocekivanog impulsa nego promisljenog nastojanja. To je samouveren, tvrdoglav tip koji se ne slaze dobro sa partnerom istih osobina. Naginje tome da trazi nekoga slabije prirode koga moze zastiti i impresionirati svojim muzevnim kvalitetima. Muskarca sa Ovnom na Ascendentu privlaci lepa i ocigledno bespomocna zena. On treba zenu zadovoljnu time da ostane u pozadini i pravovremeno se divi njegovom junastvu i sposobnostima kad se to od nje ocekuje. Normalno, Ovan je bolji znak za muskarce nego za zene. Zena Ovan je previse samovoljna, u kuci je poput oluje. Ona je sposobna, plemenita, ali lako postaje glasna, sujetna, svadljiva i "gazda" kada je pod aflikcijom. Priroda Ovna je jaka, sposobna za naglo nasilje i veliku ljubomoru. Sa odgovarajucom aflikcijom, narocito od Marsa ili Urana, sadisticka tendencija se moze lako razviti. On sam je previse direktan, jednostavan i primitivan da bi bio sklon perverzijama. Ovan, bilo muskarac ili zena, tezi ka liderstvu. Ako se partner ne slozi da bude voljen razvije se konstantni sukobi. Delimicno stoga brakovi Ovna su cesto nesrecni mada i drugi faktori doprinose neskladu. Jedan od njih je tendencija ka psihickoj ili fizickoj polnoj nemoci koja je ponekad prisutna kod Ovna - muskarca, ili polnoj nezainteresovanosti Ovna - zene. Drugi je sklonost Ovna - muskarca, a ponekad i Ovna - zene, da se odaju prolaznim udvaranjima i ljubavnim avanturama. Ovaj drugi dovodi do laskanja tastine Ovna kao muskarca. Tu je najzad i dodatna instinktivna potraga za idealom, tako nesto kod muskarca, a koja je zest uzrok bracne nevernosti.

Swiss*

  • Gost
Polni izgled Znakova
« Odgovor #1 poslato: 08. Mart 2012. 23:11:39 »
-<>-POLNI IZGLED ZNAKOVA-<>-Pre donošenja astroloških zaključaka, potrebno je dobro razumevanje prirode zodijačkih znakova. U slučaju braka treba ne samo da razmatramo uticaj znaka na lični život i karakter osobe, veći na karakteristike partnera koje on oblikuje.
Najvažniji faktor u horoskopu je uspinjući znak, odnosno onaj koji se javlja na Ascendentu, jer preko njega natus kontaktira sa svetom.
Ako se horoskop zamisli kao kuća sa 12 odvojenih soba, Ascendent može biti upoređen sa glavnim vratima.
Razne aktivnosti se odvijaju unutar kuće, ali da bi se one manifestovale u spoljašnjem svetu za stanare je neophodno da oni imaju izlaz kroz ne samo glavna, već i jedina vrata koju takva kuća ima.
Svi izrazi, akcije i navike su determinisani Ascendentom. Bez obzira na snagu horoskopa, oni se ne mogu u potpunosti realizovati kroz slab Ascendentni znak.
Karakteristike ovog znaka uvek će biti jedan od najvažnijih faktora uzetih u obzir kada je u pitanju pol.  Puni opis uticaja svakog znaka bi zahtevao tomove i tomove knjiga, čak i ako bi neko imao znanje da to sakupi. Srećom, dobro poznavanje se može steći i lako proširiti ličnim posmatranjem. Svaka knjiga o Astrologiji se bavi uglavnom vrlinama svakog znaka, zanemarujući njegove mane i nedostatke.
U braku, pak, upravo su te mane od najveće važnosti. U svakodnevnom životu se preko njih može lako preći. Sledeće napomene namerno ističu manje prijatne karakteristike koje se pokazuju usled aflikcija.[/color]
Pogledajmo kako se to oslikava po znacima...