Autor Tema: Iz Astroloskih Magazina...  (Pročitano 3353 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže jadrankar*

 • * Podstanar na Forumu *
 • ****
 • Poruke: 3236
 • Reputaciona snaga: 2820
 • jadrankar is awe-inspiring!jadrankar is awe-inspiring!jadrankar is awe-inspiring!jadrankar is awe-inspiring!jadrankar is awe-inspiring!jadrankar is awe-inspiring!jadrankar is awe-inspiring!jadrankar is awe-inspiring!jadrankar is awe-inspiring!jadrankar is awe-inspiring!jadrankar is awe-inspiring!jadrankar is awe-inspiring!
 • Pol: Žena
  • Astro Vulkan
:lucky: http://tinypic.com/view.php?pic=vo215z&s=9#.VmA65V4so-g[/url]

Astroloske konsultacije u poslovnom prostoru Astro vulkan u Borci Zakazivanje na 060-3320-559 :lucky: 

Sajt: http://strelac662010.wix.com/astro-vulkan
Blog: http://astro-vulkan.bloginternet.net
Blog: http://astro-vulkan.blogspot.com/

Van mreže Šišmiš*

 • I dont fight because i hate what's in front of me. I fight because i love what's behind me.
 • * Glavni & Odgovorni *
 • * Ovaj može da menja Google *
 • *******
 • Poruke: 42249
 • Reputaciona snaga: 35872
 • Šišmiš is awe-inspiring!Šišmiš is awe-inspiring!Šišmiš is awe-inspiring!Šišmiš is awe-inspiring!Šišmiš is awe-inspiring!Šišmiš is awe-inspiring!Šišmiš is awe-inspiring!Šišmiš is awe-inspiring!Šišmiš is awe-inspiring!Šišmiš is awe-inspiring!Šišmiš is awe-inspiring!Šišmiš is awe-inspiring!
 • Pol: Žena
 • ♥ 061 17 04 231 ♥
  • Wordpress Dnevnik Jednog Astrologa
Odg: Iz Astroloskih Magazina...
« Odgovor #7 poslato: 24. Februar 2012. 18:48:47 »
Na nasem podrucju "na zalost" nemamo ovako bogatog Astroloskog stiva kao u Svetu, pa dole postavljeni naslovi su na Engleskom.


The Decans in Astrology (benjamin dykes)

The Decan/Face Mini-Course

Decans in Astrology - PLANETARY RULERS

Traditional Astrology, On the Nine Spheres of Heawen (peter stockinger)
🔮 Natalče šareno 🔮 My Kipper on Imgur

     Let me ask you something...
     If someone prays for patience, you think God gives them patience? Or does he give them the opportunity to be patient?
     If he prayed for courage, does God give him courage, or does he give him opportunities to be courageous?
     If someone prayed for the family to be closer, do you think God zaps them with warm fuzzy feelings, or does he give them opportunities to love each other?


~ 7 Lots ~ Lenormand  ~  Google Arhiva Slika ~

Van mreže boninika*

 • * Drugar u prolazu *
 • **
 • Poruke: 49
 • Reputaciona snaga: 0
 • boninika has no influence.
 • Pol: Žena
 • Volim te dugo,duže od vremena duže od večnosti
Odg: Iz Astroloskih Magazina...
« Odgovor #6 poslato: 01. Novembar 2011. 17:03:41 »
 :srce:

Sve zavisi od senzibiliteta osobe,vremena protoka energije,susreta,povratne energije partnera,kada saznamo da li je usledio njegov pristanak,tako da može da bude i usred zime.Sećate li se pesme"Topla zima ,plava žena"Seja Pitića?
Najviše venčanja ima baš u ranu  jesen,tako da treba samo da molimo Boga da nam se neka ljubav dogodi,a kada ,uopšte nije važno,samo neka se pojavi čovek vašeg života,pristajemo na sva godišnja doba! :puf: :Lhug: :sex:

Van mreže jadrankar*

 • * Podstanar na Forumu *
 • ****
 • Poruke: 3236
 • Reputaciona snaga: 2820
 • jadrankar is awe-inspiring!jadrankar is awe-inspiring!jadrankar is awe-inspiring!jadrankar is awe-inspiring!jadrankar is awe-inspiring!jadrankar is awe-inspiring!jadrankar is awe-inspiring!jadrankar is awe-inspiring!jadrankar is awe-inspiring!jadrankar is awe-inspiring!jadrankar is awe-inspiring!jadrankar is awe-inspiring!
 • Pol: Žena
  • Astro Vulkan
Odg: Iz Astroloskih Magazina...
« Odgovor #5 poslato: 01. Novembar 2011. 16:55:57 »
ZAŠTO JE PROLEĆE VREME LJUBAVI

(tekst objavljen u časopisu „Bilje i zdravlje" kompanije Novosti marta 2008.)
         
Nema osobe koja se ne oseća u proleće pomalo čudno. Većina je veoma egzaltirana, oduševljena dolaskom proleća, mnogi umorni, ali preovladava opšti osećaj nekakvog čudnog iščekivanja šta će se dogoditi u narednim mesecima. Maltene, svi očekuju da se zaljube ili bar da im se dogodi nešto lepo i uzbudljivo.
Dolaskom proleća Merkur ulazi u znak Ovna (optimista, dinamičan, preduzimljiv, seksualno aktivan,- sve znake čini takvim) koji je pod vlašću planete Marsa, koji simbolizuje seksulanu energiju. On je inače simbol životne sile, rasta i utiče na pojačane emocije, koje ponekada mogu biti izražene u vidu nestrpljenja ili prejakih emocija. Kako su dve planete najbliže Suncu, i najudaljenije od njega za 45 stepeni one mogu biti ili u znaku Riba, eventualno početkom proleća na poslednjim stepenima Vodolije, ili u znaku Bika, eventualno na prvim stepenima Blizanaca. Krajem proleća obe planete mogu biti i u znaku Lava. I šta nam se tada dešava? Vladalac znaka Blizanaca, odgovoran za našu mentalnu energiju, za brzinu razmišljanja, za naše ideje, želju za komunikacijom, putovanjima, ako se nalazi u znaku Vodolije podstiče kod svih osoba želju za originalnim idejama, kada je u Ribama stvara potrebu za analiziranjem osećanja, motivaciju i traženje dubljeg značenja stvari a kada je u Ovnu tera osobe na brze reakcije. Prelaskom preko znaka Bika stvara želju za lakom i brzom komunikacijom, baziranu na slatkorečivosti, u Blizancima omogućava lako uspostavljanje kontakata, u Raku sentimentalnost a u Lavu želju za putovanjima.

Uticaj Venere u proleće

Venera je planeta koja utiče na naš sistem vrednosti na naše emocije, osećaj zaljubljenosti, ljubavi koju osećamo ne samo prema suprotnom polu već ljubav prema prirodi, životnim zadovoljstvima, kada je u Ribama nalazi se u znaku u kome je veoma „jaka" i tada je osoba posebno romantično raspoložena. Kada uđe u znak Ovna stvara jake emocije, potrebu za uzbuđenjima, sadražajnim erotskim životom. U Biku je takođe u svom sedištu i tada svako „procveta", postaje lepši, zaljubljeniji, zadovoljniji. Opasnost je jedino od prevelikih apetita i lenjosti jer može dovesti do viška težine. Nije dobro kada je  u tome periodu u retrogradnom hodu, tada može doći do ljubavnih problema, nesporazuma, nesmostrenog trošenja novca. Kada uđe u Blizance, može stvoriti sklonost ka paralelnim vezama, u Raku je takođe „jaka" i doprinosti popustljivosti i pojačanoj želji za romantičnim doživljajima a u Lavu pojačava strastvenost.

Tranzit Sunca nad znakom Ovna

Sunce Kada se nađe na 19. setpenu Ovna, a to je uglavnom 8.aprila, ono je na vrhuncu svoje moći, daje osobama jako naglašen ponos, ego, samopouzdanje i energičnost. Tada sve osobe imaju potrebu za dokazivanjem, umetnici dobijaju inspiraciju, sportisti su posebno spremni da se upuste u oštru borbu sa konkurencijom. Tada se sjajno osećaju Ovnovi, , Lavovi, Vage, Strelci i Vodolije dok na Rakove, Jarce, Device i Škorpije ovaj period može delovati pomalo razdražujuće jer se ne snalaze baš najbolje u periodu kada je  s astrološke tačke gledišta najjače. Upravo tada ovi drugi mogu donositi pogrešne odluke u vezi sa ljubavnim životom, raskidati u afektu, imati poriv za osvetoljubivošću ili, u najboljem slučaju, pokazati pojačanu ambiciju ka sticanju društvene reputacije.

Ipak, svako proleće nije isto. Kakvo će biti, zavisi u velikoj meri od planeta u natalnom horoskopu jer tranzit brzih planeta preko znaka Ovna, Bika i Blzanaca u toku kojih traje kalendarsko proleće, kod nekih može obrazovati dobre, a kod drugih napete, tj. loše aspekte sa Marsom, Uranom, Saturnom ili Plutonom u njihovim natalnim horoskopima zbog čega oni neće biti previše sigurni u sebe mogu biti preosetljivi, nespremni da se suoče sa realnošću i uglavnom skloni konfliktima. Ipak, ti konflikti uglavnom proizilaze iz duboko povređenih emocija, a često i iz povređenog ega. Ako su pri tom i logika i emocije u retrogradnom hodu, nastaje haos, slanje SMS sa pogrešnim sadržajem, zvanje partnera svaki čas, potreba za svađom, sitničarenje i često dolazi do raskida koje mogu biti plod intriga.
Ako međutim, te planete obrazuju dobre aspekte sa tim planetama, nesporazumi će biti ne samo ređi nego će se mnogo lakše i razrešiti. Može se dogoditi da se mlada žena ili devojka zaljube u mnogo starijeg partnera, ili da ga upoznaju na nekom važnom skupu, simpozijumu i sl.

U vreme vladavine znaka Ovna, Lavovi i Strelci su najmanje otporni na čari suprotnog pola, u vreme vladavine znaka Bika, Škorpije i Jarci dok u vreme vladavine znaka Blizanaca, Strelci i Vodolije. Kada pri tom u blizini njihovog natalnog Sunca padne i poneka Mesečeva četvrt, posebno mlad ili pun , ljubav je na vidiku.
Mnogi čekaju proleće da bi se zaljubili a to im se nikada ne dogodi, naprotiv, baš tada, iako vole to godišnje doba, raskinu vezu, osećaju se usamljeno, neshvaćeno, napušteno.
 
Uticaj proleća na genaricije

To može biti slučaj kod godišta koje ima Saturna u Raku (sredina 40.tih i 70.tih) u Devici (početak 50.i 80.) ili Saturna u Vagi (sredina 50. i sredina 80.tih) ili Jarcu (kraj 50.i 80.). Na one koji su rođeni krajem 60.tih tranzit planeta preko znaka Ovna može aktivirati njihovog Saturna koji je inače loše postavljen u Ovnu, i čini ih konfuznim i nesigurnim u sebe na polju emocija i može, posebno žene, činiti sklonim da traže utehu u zagrljaju mnogo starijeg muškarca. Ali, upravo zbog svoje nesigurnosti, mogu biti sumnjičave prema njihovim iskrenim namerama i takođe u afektu prekinuti vezu na samom počektu. Takođe jedan od razloga zbog čega proleće može doneti setu je preterana emotivnost i sanjalačko raspoloženje onih koji imaju naglašenu dvanaestu astrološku kuću koja pada u znak Ovna ili Bika pa će tako upravo osobe koje su u podznaku ,  ili, ma koji da im je solarni znak, naročito ako u nekom od ovih znakova imaju planetu emocija (ili Veneru ) ili egzaltiranosti ili još gore, planetu koja simbolizuje sumorno raspoloženje, Saturna (rođeni krajem 60.tih,početkom 70.tih,i u drugoj polovini 90.tih) biti skloni melanholiji.

Kada osoba u svom natalnom horoskopu ima Marsa, planetu seksulanosti u Ovnu, Lavu, Vagi, Strelcu ili Jarcu, najverovatnije je da će u proleće biti veoma aktivna, puna samopouzdanja, ali i prilično impulsivna. Zbog toga će te osobe prolaziti kroz najveće emotivne bure u prolećnom periodu i ako im je  u Ovnu, Lavu, ili Jarcu poneće se previše agresivno ili samouvereno, ako im je u Vagi povlačiće se u sebe očekujući da druga strana da podstreka ili da ih „uveri"u u svoju ljubav, a ako ako je u Strelcu mogu biti previše površni u ljubavnim vezama i ne pogrešan način pokušati da reše eventualni i najmanji ljubavni problem. U svakom slučaju, oni će biti i najaktivniji, dok će osobe sa Marsom u Blizancima ili u Vodoliji uglavnom u toku tog perioda biti verbalno aktivne ali moguće i sklone paralelnim vezama, davanju obećanja bez pokrića.

Kada počinju krize?

Ako se rodi ljubav u proleće, prva kriza može nastupiti u jesen, kaledarski tačno šest meseci nakon početka veze. Prvi manji nesporazum ili ljubomorna scena nastupaju oko 45 dana, nakon početka veze, zatim nakon tri meseca. Ako se svi ti periodi prebrode bez većih trzavica, sledeći „opasan" period je mesec i po dana pre prve godišnjice. To se odnosi i na brak. U svakoj vezi, svake godine to su kritični periodi.

Ko se najčešće zaljubljuje u proleće?

Najviše sklonosti da se zaljube u proleće imaju osobe sa Marsom u Vagi, Škorpiji ili Ovnu, ili sa Mesecom u Ovnu, Biku, Blizancima, Škorpiji. Prolećni periodi mladog i punog Meseca donose razna uzbuđenja, i ako se nađu pored natalnog Meseca, Venere ili Marsa mogu napraviti čitav haos u sferi emocija.
U toku ovog proleća u aprilu vlada manja napetost na nebu jer će  ući u temperamentnog Ovna koji je prilično nestrpljiv u ljubavi a njegov vladalac  je u tzv.padu u Raku i  će praviti pogrešne ljubavne proračune i poteze. Malo više inicijative ne bi bilo na odmet. To se isto odnosi i na , Škorpije i Rakove. Na Jarce će to delovati iritirajuće i bolje da ne započinju „veliko čišćenje" u emotivnom životu, mogu raskinuti s nekim ko im je izuzetno drag ili reći nešto što će ih naterati da partner sam poželi da ih napusti..

Čuvajte se Algola

Venera će 1. maja ući u svoje sedište u znak Bika i svi će da se osećaju malo lakše, čak i ako pravi bilo kakve napete aspekte unutar njihovog natalnog horoskopa. Ali pazite se. Sredina maja je veoma opasan period za sve. tada, između 13. i 21.svake godine prelazi preko Plejada, fiksnih zvezda za koje je narodski naziv „sestrinske suze" a tačno 21.ove godine će i  doći nad najgoru fiksnu zvezdu Algol (svake godine je nad njom drugog datuma) koja znači „seču glava". U simboličnom smislu bar kada je ljubav u pitanju to znači ono dobro pozanto osećanje kada se „gubi glava" zbog ljubavi i kada je osoba spremna na sve i svašta zbog voljene osobe. Nije maj, stoga bez razloga, nazvan mesecom ljubavi. Znak Bika vlada islamom i tada mnogi požele da odu na turistička putovanja na Bliski istok i mogu se sjajno provesti tamo i doživeti nezaboravne momente udvoje. Ako baš nemate mogućnost za to, koristite u maju parfeme koji imaju primesu sandalovine, ružinih i jasminovih esencija, bolje ćete se osećati i „dozvati" ljubav. Tada se nosi žad, smaragd, zeleni turmalin, zeleni opal, malaihit, takođe donosi sreću. Sve što nosi u sebi primesu orijenta činiće vas bolje raspoloženim.

Kada ovog proleća bude ušlo u bezbrižne pričljive Blizance, 22.maja, će već ući u Lava i malo im pomoći, a i svim ostalim znacima, da bolje verbalizuju svoje emocije. Talenti, posebno u sferi umetnosti dolaze do punog izražaja, a oni koji se bave muzikom mogu dobiti veliku inspiracjuu za komponovanje. Tada su dozvoljene sve moguće luckaste ideje, čak i za konzervativne i pomalo statične Bikove koji ne vole da rizikuju. U junu važi pravilo - ko reskira taj dobija. Ipak, ništa ne potpisujte, jer će (dokumenta) ići retrogradnim hodom, pa možete potpisati i ono što vas neće usrećiti, moguće i venčani list, zato sačekajte sa odlukama te vrste.


Jasminka Holclajtner
:lucky: http://tinypic.com/view.php?pic=vo215z&s=9#.VmA65V4so-g[/url]

Astroloske konsultacije u poslovnom prostoru Astro vulkan u Borci Zakazivanje na 060-3320-559 :lucky: 

Sajt: http://strelac662010.wix.com/astro-vulkan
Blog: http://astro-vulkan.bloginternet.net
Blog: http://astro-vulkan.blogspot.com/

Van mreže jadrankar*

 • * Podstanar na Forumu *
 • ****
 • Poruke: 3236
 • Reputaciona snaga: 2820
 • jadrankar is awe-inspiring!jadrankar is awe-inspiring!jadrankar is awe-inspiring!jadrankar is awe-inspiring!jadrankar is awe-inspiring!jadrankar is awe-inspiring!jadrankar is awe-inspiring!jadrankar is awe-inspiring!jadrankar is awe-inspiring!jadrankar is awe-inspiring!jadrankar is awe-inspiring!jadrankar is awe-inspiring!
 • Pol: Žena
  • Astro Vulkan
Odg: Iz Astroloskih Magazina...
« Odgovor #4 poslato: 01. Novembar 2011. 16:50:40 »
ZASTO LETNJE LJUBAVU U GLAVNOM NE TRAJU DUGO?
   
(Tekst objavljen u časopisu "Biljei Zdravlje" jul 2008. pod nazivom "čini čuda")

Putovanja i odlazak na odmor, za mnoge. posebno slobodne, je često svojevrsni izazov kada je u pitanju moguće poznanstvo, avantura ili nešto mnogo dugotrajnije. Nažalost, često se letnje ljubavi završe sa prvim jesenjim kišama i malo ko ima pravo obješnjenje za to, osim da je blizina mora, reke, jezera ili nekog novog ambijenta učinila svoje i imala posebnu draž, veću od onoga zbog koga su zaklecala kolena ili brže lupalo srce.

Letnje ljubavi nisu varka. I nisu slabog intenziteta, što naravno ipak zavisi od slučaja do slučaja, tj. od horoskopa do horoskopa, a zašto se dešavaju postoji i te kako objašnjenje s astrološke tačke gledišta.
Na odmor se ide od maja do septembra, kada , planeta ljubavi prolazi kroz sve one znake u kojima je „jaka" i uglavnom je glavni „krivac" za sve što nam se dešava na letovanju. U maju, može biti u Ovnu, kada svojim položajem u ovom znaku tera osobe da se ponašaju drsko, zahtevno, strastveno i često impulsivno, a već sepbembru, može, ako je baš požurila biti u Škorpji gde svojim položem izaziva duboka,često kontradiktorna osećanja i često prmiskuitetno ponašanje. U svakom slučaju, čak i ako se nađe u tim znacima dovodi do pojačanog lučenja adrenalina. Ipak, kako je najviše 45 stepeni udaljena od Sunca a svaki znak ima 30 stepeni, ona je u stvari uvek negde oko njega i potencira njegovu snagu dok prelazi preko prolećnih i letnjih meseci tj. preko znaka Bika, Blizanaca, Raka, Lava i donekle Device. Ako želite mirno letovanje, idite posle 23. avgusta kada uđe u ovaj znak racionalnih ljudi i doživećete možda lepu i nežnu ljubav, ali najverovatnije i ne tako strastvenu, osim ako Venera u svom hodu ne kaska za Suncem pa se našla, dok je u Devici, u Raku ili Lavu ili je požurila pa je u Vagi.

Ima osoba koje žarko žele da im se dogodi ljubav na moru, morska obala i šum mora je za njih pod mesečinom i mirisom borova najbolji afrodizijak, a ono - ništa. Udvarača ni od traga, svi okolo idu zagrljeni jedino su one same. I smatraju sebe rođenim baksuzima. Onda u gradu, negde na autobuskoj stanici nađe se neko kada se ne nadaju da im se obrati i one prepoznaju „to nešto". Astro zaključak je da se „to nešto" ne mora desiti na moru, planini kada smo preplanuli, opušteni i zadovoljni, čak ni ako smo malo pod dejstvom alkohola, jer gde će se desiti susret „reći će" natalna karta. Ipak, nije svako letovanje isto. I za to postoji astro odgovor. Kada je 2005.2006. i do kraja leta 2007.  boravio u znaku Lava mnoge ljubavi su se prekidale upravo u toku letnjih perioda i to u vreme vladavine ovog znaka, posebno onima koji ne žele nikome da podnose račune.Samovoljni ili impulsivni su tada bili u krizi kao i osobe koje imaju u svojim ličnim horoskopima, ili Veneru u lošem aspektu sa bilo kojim stepenom Lava. I sve vreme dok je  išao preko ovog znaka, što direktnim, što retrogradnim hodom, one su bile nervozne i nezadovoljne, planeta discipline svojim položajem u Lavu gde je slab, stvarao je veću konfuziju muškarcima nego ženama. Oni nisu uspevali da shvate šta to njihovim partnerkama smeta kod njih a žene su bile mngo direktnije, zahtevnije i autoritativnije. Od jeseni 2007. kada je ušao u znak Device, oslobodio je znak Lava svog uticaja, a vrlo je važno koja planeta u toku letovanja prelazi upravo preko ovog znaka. Kada je u pitanju (ali nije slučaj ovog leta, nažalost) ljubavi su mnogo češće.

Ipak ima nade za one koji žele ljubav na odmoru 2008 će 13. jula da uđe u znak Lava i da ostane u njemu do 6. avgusta i bilo bi dobro da oni koji su slobodni, ma kog da su znaka ako čak i ne idu na odmor, idu što češće na zabave, u prirodu, na sportske događaje, jer ima šanse za se dogodi ono što bi se dogodilo na odmoru.  je svoje odradio u ovom znaku od 10.maja do 2.jula kada je boravio u Lavu i ako su tada nastala neka poznanstva, nove ljubavi, treba biti vrlo taktičan sa partnerom sve do 19. septembra do kada je u Devici. Do tada treba pokazati maksimalno razumevanje za partnera i svakako izbegavati stavljanje primedbi, posebno to treba da čine Device, , Ovnova ili Blizanaci. Kada posle 19.avgusta  uđe u Vagu gde je „slab", počinju diskretnija udvaranja, ili se oni koji su se upoznali u maju pa malo zahladnili odnose mogu ponovo sresti. Nalet strasti možda neće biti kao u maju ali će osećanja biti mnogo dublja i načini izražavanja ljubavi prefinjeniji.

Ovog leta ide još jedna planetarna „opasnost". A to su dva pomračenja. Totalno pomračenje Sunca 1.avgusta nije dobro ni za muškarce ni za muževe. Znači udate žene i one koje imaju partnere, trebalo bi da im ne dozvole da gledaju u pomračenje Sunca jer može i njhova moć, ma šta ona značila opasti.
Ovo pomračenje će biti najjače na Dalekom Istoku a onda slabi što se više ide na zapad ka Evropu, ali se njegov uticaj oseća preko horoskopa. Ipak, to je na 10.stepenu Lava .Rođeni između 23.jula i 8. avgusta bilo koje godine su na udaru ovog pormačenja. Ono može doneti na ljubavnom planu vrlo burne i iznenadne ljubavi ili obrnuto. Pomračenje, pomračuje ono što se trenutno dešava. Ako ste usamljeni, može se situacija obrnuti i možete nekoga sresti, a ako ste u stalnoj vezi, posebno žene, mogu imati problema sa muškarcima, posebno mogu biti osetljive i očekivati od njih više pažnje ali će i oni biti sličnog raspoloženja, i konflikti su neminovni.

Kada bude delimično pomračenje Meseca 16.avgusta ono će biti vidljivo u najvećem delu Evrope, Afrike, Bliskog Istoka i sve do Tajlanda, a mnogo će manje uticati na one koji žive u Kadani, SAD, i na Novom Zelandu. Pomračenje Meseca će najviše pogoditi rođene između 10 i 26.avgusta. Na žene deluje deluje jače, ali letnja pomračenja Meseca su mnogo intenzivnija i posebno će ga osetiti rođeni između 10. i 26.novembra, januara i maja.

Ko se bude zaljubio negde na letovanju u drugoj polovini jula i u avgustu, može doći u ljubavnu krizu početkom oktobra i u prvoj plovini novembra.
Čak i ako veza izdrži sva iskušenja tamo negde u januaru počinje nov krizni period od mesec dana.
Mnogi se mogu zapitati, da li je to slučaj svake godine, da li ista planetarna situacija vlada u tom periodu i preti da letnje idile pretvori i razočarenje po povratku s letovanja. Naravno da ne, ali treba biti oprezan jer upravo tranzit Venere preko Bika, Bliznaca, Raka i Lava donosi egzaltiranost i uzbuđenja, a onih godina kada se u blizini Venere u vreme letnjih meseci dogodi npr. i konjukcija sa Marsom (aspekt jakog erotskog naboja) ili sa Mladim Mesecom, punim Mesecom ili nekim asteroidom ljubavi, zaljubljivanje je neminovno.
Ove godine uprao u vreme pomračenja Sunca 1. avgusta u bilizini će se naći u Lavu i asteroid Karma i asteroid Eros u Lavu a pri tom će i  biti u Lavu. Kako će istovremeno , planeta erotike praviti dobar aspekt sa Jupiterom u Jarcu žene će biti podložnije da se zaljubljuju u ambiciozne i uspešne mušakrce a oni će zavoditi jednim pogledom.

Duga putovanja u inostranstvo u avgustu donose i mogućnost avantura sa strankinjama jer će jači pol biti zbog Crnog Meseca Lilita (po mitologiji prva Adamova žena koja ga je pre Eve nadmudrila i zavela) koji će biti u Strelcu, znaku koji simbolizuje inostranstvo i egzotiku, što dalje otputuju, to će lakše podleći iskušenju. Ako se pri tom nađu negde blizu Tajlanda ili Filipina u vreme totalnog pomračenja Sunca 1. avgusta, neće im biti lako da se po povratku suoče sa realnošću. Muškarci treba da se čuvaju iskušenja u vidu egzotičnih lepotica jer njihov zanos će biti usmeren samo ka njihovom novčaniku pošto će Crni tada praviti napet aspekt sa Saturnom u Devici - malo praktičnog razmišljanja ne bi bilo na odmet.

Šta sa onima koji odu na letovanje u septembru ? Izgleda da će se sjajno provesti. Jer prefinjen znak Vage biće naglašen prisustvom Marsa, Venere i Merkura i romansa će početi kao prijatna konverzacija. Tada će i krenuti direktnim hodom preko znaka Jarca i mnogi mogu vrlo brzo nakon upoznavanja razmišljati o braku ili o ozbiljnom nastavku veze. Što je neko stariji, tj. u zrelim godinama, posebno se to odnosi na razvedene osobe, udovce ili udovice, to pre treba da se nada da će septembar doneti tako dugo očekivanu ljubav i ono o čemu dugo maštaju. Najvažnije je da će se raditi o partneru koji će  čvrsto stajati na zemlji a ipak biti sposoban da priredi nezaboravne romantične doživljaje.


Jasminka Holclajtner
:lucky: http://tinypic.com/view.php?pic=vo215z&s=9#.VmA65V4so-g[/url]

Astroloske konsultacije u poslovnom prostoru Astro vulkan u Borci Zakazivanje na 060-3320-559 :lucky: 

Sajt: http://strelac662010.wix.com/astro-vulkan
Blog: http://astro-vulkan.bloginternet.net
Blog: http://astro-vulkan.blogspot.com/

Van mreže Maruška*

 • ~Daughter of Stars~
 • *Drugar iz komšiluka *
 • ****
 • Poruke: 1110
 • Reputaciona snaga: 267
 • Maruška is awe-inspiring!Maruška is awe-inspiring!Maruška is awe-inspiring!Maruška is awe-inspiring!Maruška is awe-inspiring!Maruška is awe-inspiring!Maruška is awe-inspiring!Maruška is awe-inspiring!Maruška is awe-inspiring!Maruška is awe-inspiring!Maruška is awe-inspiring!Maruška is awe-inspiring!
 • Pol: Žena
 • And then... God made a Woman...
  • Diary of Eternal Traveller
Odg: Iz Astroloskih Magazina...
« Odgovor #3 poslato: 19. Oktobar 2011. 13:18:14 »
Zanimljivosti u vezi Komete "Elenin" koja je u povratku nakon 12.000 godina, pogledajmo sta ima Arologija reci u vezi ovog tela...

KOMETA "ELENIN" i 11.11.2011

Van mreže Skorpija*

 • * Drugar u prolazu *
 • **
 • Poruke: 172
 • Reputaciona snaga: 31
 • Skorpija might someday be someone...Skorpija might someday be someone...Skorpija might someday be someone...Skorpija might someday be someone...
 • Pol: Žena
Odg: Iz Astroloskih Magazina...
« Odgovor #2 poslato: 17. Oktobar 2011. 20:57:22 »


-SAPTARISHIS ASTROLOGY-

Na ovom linku se "free" mogu skinuti magazini s tematikom vedske astrologije. Potrebna je jednostavna registracija i nakon toga je omogućen download magazina i članaka. Može se birati veličina datoteke od crno bijele, u boji, za tisak itd... tako da svatko može izabrati odgovarajući "download" s obzirom na internet brzinu i promet koji mu je dostupan.

>Saptarishis Astrology<

Ukoliko bude problema s registracijom i downloadom zainteresirani mi se mogu obratiti na pp.


Paznja:

Tekstovi su 95% na engleskom (barem u svim brojevima koje sam skinla)


Magazini s mnogo zanimljivih tekstova jyotish - zanimljivo za pogledati
vezano uz prethodni link


>Anniversary<

>Saptarishis Astrology -as read In 104 Countries-<

>Comparative Study Of BSP Vs BCP<

>A New Look Into Dasanatha<

>The Significance Of Birth Number In Horoscopes....<

>Moon, Mind & Kemadruma Yoga...<

>Bhrigu Nadi Jyotisham-2...<

>Agni Puran 105th Chapter Establishing Methods-City...<

>Life Time Achievement Award To Shri Iranganti Rangacharya...<

>The C.S.Patel Memorial...
<
[/center]

Van mreže uranija*

 • Savetnik
 • * Podstanar na Forumu *
 • ***
 • Poruke: 3514
 • Reputaciona snaga: 13410
 • uranija is awe-inspiring!uranija is awe-inspiring!uranija is awe-inspiring!uranija is awe-inspiring!uranija is awe-inspiring!uranija is awe-inspiring!uranija is awe-inspiring!uranija is awe-inspiring!uranija is awe-inspiring!uranija is awe-inspiring!uranija is awe-inspiring!uranija is awe-inspiring!
 • Pol: Žena
 • zivot je lepsi sa nadom u bolje sutra
Iz Astroloskih Magazina...
« Odgovor #1 poslato: 16. Oktobar 2011. 19:43:16 »
>Iz ASTROLOSKIH MAGAZINA<

 
:book:


Ovaj naslov je pokrenut u "smeru" da se ovde u buduce postavljaju citavi "ASTROLOSKI MAGAZINI" kao i detalji iz Astroloskih Novina koji ne dodiruju detaljno izucavanje u Astrologiji (natalima)....I povedite racuna gde je se "objavljeni tekst" nalazio, koja novina-casopis, koji magazin, internet link etc !

Razlika između jakog i slabog astrološkog znaka


Mnoge zbunjuje izraz „slab" ili „tipičan" znak, npr. Bik, Rak i sl. Ili ste rođeni u jednom znaku ili niste. Naravno tako bi trebalo da bude. Ali tako ne ispada baš uvek, bar ne kada se uradi detaljna profesionlna astrološka analiza natalne karte. I tada se nađe razlog zbog čega neka osoba nema ni izgled niti karakteristike, a ni ponašanje primereno tipičnom predstavniku znaka kome pripada.

Kada se Sunce nalazi u određenom znaku, onda se kaže da je osoba rođena u tom znaku. Međutim, izraz jak ili slab zavisi od stepena na kome se nalazi Sunce. Kako svaki znak ima 30 stpeni, ako ste rođeni početkom znaka, najverovatnije spadate u tzv.jake znake, što ne mora da bude uvek slučaj, dok ako vam je Sunce na 28.,29, ili 30. stepenu nekog znaka, smatra se da vam je znak „slab". Ipak, da li ste u stvari tipičan ( pogrešan izraz je jak i slab znak) predstavnik jednog znaka trebalo bi da bude u horoskopu taj znak pojačan prisustvom još neke planete u njemu. I nije svejedno koje. Kako svaki znak ima svog vladaoca, planetu koja vlada tim znakom, tako i svaka planeta ima „svoj" znak, onaj kojim vlada, onaj u kome njena svojstva dolaze do punog izražaja i one znake u kojima je njeno dejstvo slabo ili izvitopereneo. Šta to konkretno znači ?


Npr. Mars kao planeta akcije, energičnosti i dinamičnosti, simbol muškarca koji se može ženi svideti u ženskom horoskopu ili simbol muževnosti u muškom horoskopu i načina na koji je on izražava a drugačije se „ponaša" u zavisnosto od znaka u kome se našao u vreme rođenja. Mars vlada Ovnom i Škorpijom dok je jak u Jarcu i osoba koja je rođena u znaku Ovna, ako ima Marsa u Ovnu ili Jarcu biće mnogo „jači" tj. tipičniji predstavnik znaka Ovna od onog Ovna koji ima Marsa u Biku, Vagi ili Raku, u znacima u kojima je Mars slab, pa osoba nije dovoljno energična, ali u stvari može često pokazivati destruktivnu snagu Marsa, može biti plahovita, nepredvidiva, ili previše pasivna.

Silvester Stalone je primer netipične pozicije Marsa. Dugo se mislilo da je pravi bilder koji samo ulaže energiju u svoju muskulaturu i da mu je to jedina opsesija. Sve dok se ne pogleda njegov horoskop. Njegov Mars je u Devici i on je vrlo smišljeno zarad ( Devica) posla i imidža izgradio izgled mačo tipa jer mu je Merkur - intelekt u konjukciji sa Plutonom ( planeta najsličnija Marsu, oktava više od Marsa) u Lavu - jačina, borbenost, tako da je u stvari svesno napravio sebe onakvim kakvim je smatrao da bi se mogao dopasti filmskoj publici.

Ako osoba rođena u znaku Ovna npr. ima obrnutu poziciju planeta, npr. ima Veneru, vladaoca Vage i Bika koja je „slaba" u Ovnu upravo u tom znaku , a Mars je Biku ili Vagi, ta osoba uopšte ne ume da upravlja svojim osećanjima. Onda kada treba da bude energična ona je pasivna i poslvači se. Kada treba da pokaže emocije, ona je uzdržana i hladna i sl. Takve osobe, koje imaju planete u znacima u kojima njihova svojstva ne dolaze do punog izražaja imaju mnogo više problema i u realizaciji svojih ciljeva i u definisanju tih ciljeva, ali mogu pokazati veliku dozu svojeglavosti po nekim nebitnim pitanjima.

Za žene je mnogo važnije gde im se nalaze Venera i Mesec nego Mars i Sunce dok je kod muškaraca veoma važno gde im se nalaze Mars, Uran, Saturn, Sunce. Ukoliko želimo da saznamo senzibilitet neke osobe ili njene potencijale u ljubavi, mogućnosti sa kojima će biti suočena, moramo prvo da nju"skeniramo" i da je shvatimo preko pozicije tzv.ženskim planeta kakvo ona ima mišljenje o sebi, iz kakve porodice potiče, da li je pod uticajem autoritativne majke ili oca ( sve se može shvaititi na osnovu pozicija kako tzv. ženskih tako i muških planeta) i prvo nju sagledavamo kao ličnog.

Treba imati u vidu da se u analizi njene ličnosti i njenog senzibiliteta ( kao i kod muškarca) polazi prvo od sagledavanja gde se nalazi vladalac znaka u koji pada njen podznak. Ako imamo pred sobom Škorpiju možemo očekivati strastvenu zavodnicu, ali ako pogledamo gde joj pada podznak i vidimo da je npr. u konvencionalnom, patrijarhalnom i trpeljivom Jarcu, a pri tom je Saturn ( odricanje, žrtva, otac, autoriteti) vladalac znaka Jarca i njenog horoskopa loše postavljen u horoskopu npr. u Lavu ili Biku, imamo pred sobom svojeglavu osobu koja će ceo život da se na pogrešan način postavlja ne samo u ljubavi nego i u drugim segmentima života.

Ako joj je pri tom i Mesec loše postavljen u Jarcu u 1. astrološkoj kući njene ličnosti koja je analogna znaku Ovna, ona će se ponašati zahtevno ( Ovan) ali će svoje emocije ( Mesec) držati pod kontrolom ( Mesec u Jarcu). Od njenog škorpionskog duha u tom slučaju ne ostaje mnogo osim ako joj Mars i Pluton ( vladaoci Škorpije) nisu sjajno postavljeni bilo u znaku u kome su jaki ili u astrološkoj kući u kojoj njihova svojstva dolaze do punog izražaja. Na taj način joj se može savetovati kako da kompenzuje loše postavljene planete vladaoce horoskopa i njenih emocija (Saturna i Meseca).

Ako ta ista žena npr. ima Meseca u Biku uz svog vladaoca Saturna, a najverovatnije će biti u petoj astrološkoj kući ljubavi i dece, ona će očekivati starijeg ( Saturn) partnera koji se bavi privatnim biznisom ( Bik) i biće veoma požrtvovana ( Mesec u Biku) ali će svoju strastvenost ( peta kuća u Biku) držati pod kontrolom ( Mesec - emocije, Saturn - kontrola). Primer netipičnog Raka je Liv Tajler, američka glumica koja ima Mesec, vladalac Raka u Jarcu, Marsa i Saturna postavljenim u znacima u kojima su slabi i zbog toga ona nikada neće biti na prvi pogled prepoznatljiv Rak - zbog duguljastog lica koje je vrlo retko kod Rakova-

Žena koja ima dobro postavljene tzv. muške planete koje u stvari osobu teraju na muške aktivnosti, na bunt, upornost, revolucionarnost, a tzv. ženske planete loše postavljene, mogu imati velike probleme u ljubavnom životu. One kao po pravilu nalaze muškarce koji imaju loše postavljenog Marsa jer u stvari takvi muškarci pronađu ono što im nedostaje a one, kad tad imaju potrebu za jakom ličnosti koja može da im parira. Dženifer Lopez je primer prave Lavice sa četiri planete u vatrenim znacima a moguće i Mesecom u Strelcu ukoliko je rođena posle 12 h u podne.

Mnogo je bolje kada muškarac ima dobro postavljene tzv. ženske planete Meseca i Veneru ( npr. Meseca u Biku, Raku ili Ribama, a Veneru u Biku, Vagi, Raku ili Ribama) nego ako ima loše postavljene ženske planete ( Meseca u Jarcu, Devici i Škorpiji i Veneru u Ovnu, Devici, Jarcu ili Škorpiji). Dobro postavljene tzv. ženske planete u muškom horoskopu daju mu senzibilitet neohodan da shvati žene i da se prema njima ponaša džentlmenski, a ako su loše smeštene po znacima ili astrološkim kućama čine muškarca odbojnim prema ženama ili nepoverljivim, hladnim i često osornim. Moguće je u tom slučaju da im je takva majka i da su od nje nasledili ili strah od suprotnog pola ili nemogućnost dobre komunikacije, strah od ljubavi.

U slučaju da osoba ima realtivno dobro postavljene i tzv. muške i tzv.ženske planete i po znacima i po kućama, ona će manje biti osetljiva na izazove koje donose tranziti planeta, u biće u stanju da prepozna opasnost. Čak iako uspe da je šarmira neko uz koga ne bi mogla biti naročito srećan, umeće ili da tu osobu prilagodi sebi ili da se ona prilagodi njemu, ako je erotska privlačnost jaka, mada kao po pravilu takve osobe se retko i sretnu, osim kada su u pitanju kratke strastvene avanture.

Tipičan predstavnik svog znaka uvek ima dobro postavljenu planetu koja vlada njegovim znakom i u harmoničnom odnosu sa bar nekoliko planeta u horoskopu. Takođe je tipičniji predstavnik svog znaka onaj koji ima dosta planeta u znacima koji su mu po elementu slični i pripadaju istoj grupi (vatreni - Ovan, Lav, Strelac), zemljani ( Bik, Devica, Jarac), vazdušni ( Blizanci, Vaga, Vodolija) i vodeni ( Rak, Škorpija, Ribe). Pravilo je da se najbolje slažu vatreni sa vatrenim i vazdušnim a zemljani sa zemljanim i vodenim zancima. Međutim, neko može da ima npr. Sunce u Ovnu ( rođen je znači u znaku Ovna) a da ima mnogo planeta i podznak u nekom od vodenih znakova. Npr. zamislite Ovna sa podznakom u Raku i mnogo planeta u Ribama.

Tog nećete naterati ni da potrči, ni da se takmiči niti da bude preterano aktivan, osim ako nema bar Marsa u Lavu ili Strelcu. Mnogo"vodenog" elementa daće mu mnogo prefinjeniju i slojevitiju senziblnost nego što bi to bio slučaj da ima mnogo planeta u vazdušnim ili vatrenim zancima i sa jakim Marsom u Lavu, može da bude pravi Don Žuan. Romantičan kada zavodi, a efikasan kada se to od njega očekuje. Za razliku od njega, Ovan sa Marsom u Vagi i Mesecom u Devici ili Jarcu ali napr. jakim Plutonom u Škorpji može da bude tihi despot, gunđalo koga nijedna žena ne može da usreći jer njega nešto tera da stalno bude nezadovoljan. To nešto je njegova narav.

Kao što je svaki pacijent slučaj za sebe tako je i svaki čovek s atrološke tačke gledišta jedinstven, čak i ako je rođen istog dana, u isto vreme u istom mestu, jer iz njegovog horoskopa „progovaraju" i geni njegovih roditelja. Lični horoskop je ne ne samo slika ličnosti nego i astro genetski zapis njegovih predaka. Zbog toga i važi pravilo „ Kada uzimaš kćerku, gledaj majku" ili „Kakav otac, takav sin" i ako je nešto nedovoljno jasno u analizi horoskopa jedne ličnosti koja se ponaša netipično za svoj znak ili stalno nailazi na prepreke treba joj pomoći da njeno Sunce ( simbol znaka u kome jer rođena ) zasija u punom sjaju.

A to se može dogoditi tako će se odblokirati energija ( loši aspekti Sunca i drugih planeta ) koja je sputava ( simbol planeta koje prave loše aspekte) a koja je u stvari simbol njenih predaka, često je simbol pogrešno odabarnog partnera. Upravo da se ne bi odabaro pogrešan partner, treba prvo dobro upoznati samog sebe preko simbolike planeta koje ukazuju svojim položajem u horoskopu, šta nam je potrebno, šta očekujemo, šta želimo, koliko ljubavi pružamo, da bismo to i našli a ne praveći pogrešan izbog dali prostor da loši aspekti između planeta svojim uticajem navedu na pogrešne odluke.Ne treba zaboraviti da loši aspekti posebno između vladaoca horoskopa i Sunca uvek imaju tenedenciju da preovladaju kao zabranjeno voće koje uvek mami čoveka da ga ubere.


Link: http://www.astrozenit.com/astro-magazin/astro-magazin-broj-3/razlika-izmeu-jakog-i-slabog-astrolokog-znaka