Autor Tema: Mesec  (Pročitano 45946 puta)

0 Članovi i 13 gostiju pregledaju ovu temu.

laborant 55*

 • Gost
Odg: Mesec
« Odgovor #30 poslato: 28. Februar 2012. 17:08:25 »
aha...tako dakle...hvala Neno...ja stalno imam neki osjećaj u sebi da ću biti dobar roditelj, jer mnogi ljudi koji me znaju mi to govore zbog odnosa kakav imam sa svojim psom...ja njega stalno grlim i ljubim, pa eto tako me doživljavaju, iako to naravno nemora imati nikakve veze s roditeljstvom...
uglavnom....ja se tome svemu jako radujem, ali i po malo strahujem zbog ovog modernog doba...
voljela bih imati barem troje djece, ako neko i ne posvojim, a sad vidjet ćemo koliko Bog bude dao ...i strpljenja naravno :D :D

Zujalica*

 • Gost
Odg: Mesec
« Odgovor #29 poslato: 28. Februar 2012. 16:50:30 »
..kod tebe ja ne bih gledala  Mesec :0: Merkur vec samo  :90: sa  Saturn i Jupiter..sto se tice Fortuna kod mene je orbis 1* separacija...i ne bih ja uzimala velik orbis za nju...u astro.com su orbisi veci, za neke aspekte, nego sto bi trebalo....jer tako samo lutas analizirajuci..aspekt sto je egzaktniji to jace deluje i na njih treba da se obrati najvise paznje.

Swiss*

 • Gost
Odg: Mesec
« Odgovor #28 poslato: 28. Februar 2012. 16:43:32 »
Ako gledam po TA meni je Mesec aspektovan samo sa  Fortuna  :60:..da li je ovo dobro ili lose, sto ne pravi aspekte sa nekom od 6 planeta...jer je dodatno u padu.


I ja imam  Fortuna  :0:  Mesec u 11, mada se nalazi na samom vrhu 12te pa tu je Ukljestena, jer pravi i sa  Merkur :0:....mada neznam kako se gleda orbis od  Fortuna...u stvari, moja Fortuna je ukljucena u T-Kvadrat pa nezam kako to da tumacim?! U ostalom, i Fixna Regulus je tu isto...pa sad tek neznam nista :)

Znq li ko?

Zujalica*

 • Gost
Odg: Mesec
« Odgovor #27 poslato: 28. Februar 2012. 16:12:42 »
Ako gledam po TA meni je Mesec aspektovan samo sa  Fortuna  :60:..da li je ovo dobro ili lose, sto ne pravi aspekte sa nekom od 6 planeta...jer je dodatno u padu.

Van mreže Nenuška*

 • I dont fight because i hate what's in front of me. I fight because i love what's behind me.
 • * Glavni & Odgovorni *
 • * Ovaj može da menja Google *
 • *******
 • Poruke: 43595
 • Reputaciona snaga: 36347
 • Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!
 • Pol: Žena
 • ♥ 061 17 04 231 ♥
  • Wordpress Dnevnik Jednog Astrologa
Odg: Mesec
« Odgovor #26 poslato: 28. Februar 2012. 15:10:43 »
Dali isključivo  Mesec određuje kakva ću biti kao roditelj ?

 :joc:

     Mesec će pokazati TVOJ doživljaj TVOJE porodice, majke, bake, svih ženskih članova porodice, njegova postavka (znak, polje) će dodatno da nam približe taj doživljaj, a aspekti će nam pokazati na koji način je taj doživljaj manifestovan (dobri aspekti ~ uticaj porodice na tebe je dobar, aflikacije ~ uticaj porodice na tebe je loš... itd...) i u stvari taj doživljaj koji ti nosiš u sebi je realno osnova za stvaranjem tvoje porodice ~ muž (kakva ćeš da pokušaš da budeš supruga) deca (kakva ćeš da pokušaš da budeš majka) itd...[1] Sve ostale palente moraju da se ubace u igru prilikom analize kakav će neko da bude roditelj ~ Sunce će da pokaže koliko autoriteta ćeš ti imati na porodicu, Merkur kao klasični signifikator dece će pokazati njih u globalnom smislu, tvoj stav prema njima, Venera će pokazati koliko ćeš ljubavi svima njima davati, Mars će pokazivati sa koliko volje, hrabrosti, snage ćeš se laktati i boriti za sve njih (ako oni ne mogu u datom trenutku) Jupiter će pokazati koliko ćeš uneti morala / razlikovanja dobrog i lošeg u vaspitanje (on mora da ide zajedno naravno sa Merkur u ovom slučaju) Saturn će pokazati koliko ćeš biti stroga, kolika ti je granica strpljenja, a ostale planete Uran Neptun Pluton će pokazati kako će društvo na tebe da deluje da shvatiš / prihvatiš ideju o braku / mužu / deci itd. 8)
 1. kažem "pokušaš" jer će u tim medjuljudskim odnosima na tvoj Mesec sad pa da dodatno deluju i partnerove planete, dečije planete, od svekrve i svekra itd ;)
:srce: Šmiš :mag: My Kipper on Imgur :pisac: Astrološke konsultacije & narudžbine :mail:

     Let me ask you something...
     If someone prays for patience, you think God gives them patience? Or does he give them the opportunity to be patient?
     If he prayed for courage, does God give him courage, or does he give him opportunities to be courageous?
     If someone prayed for the family to be closer, do you think God zaps them with warm fuzzy feelings, or does he give them opportunities to love each other?


~ 7 Lots ~ Lenormand  ~

laborant 55*

 • Gost
Odg: Mesec
« Odgovor #25 poslato: 28. Februar 2012. 14:29:49 »
Dali isključivo  Mesec određuje kakva ću biti kao roditelj ?

mikica*

 • Gost
☽ Uticaj Meseca ☽
« Odgovor #24 poslato: 17. Oktobar 2011. 14:55:13 »
Stanje praznog hoda

PRAZAN HOD MESECA

Van mreže Princess77*

 • *Drugar iz komšiluka *
 • ****
 • Poruke: 532
 • Reputaciona snaga: 130
 • Princess77 is awe-inspiring!Princess77 is awe-inspiring!Princess77 is awe-inspiring!Princess77 is awe-inspiring!Princess77 is awe-inspiring!Princess77 is awe-inspiring!Princess77 is awe-inspiring!Princess77 is awe-inspiring!Princess77 is awe-inspiring!Princess77 is awe-inspiring!Princess77 is awe-inspiring!Princess77 is awe-inspiring!
 • Pol: Žena
 • Coincidence is God's way of remaining anonymous...
Mesec
« Odgovor #23 poslato: 16. Oktobar 2011. 10:49:37 »
Mesec - kakva majka takva ćerka

Osnovna astrološka simbolika opisuje da Mesec, između ostalog, primarno ukazuje na našu majku. Znak, polje i aspekti govore o tome kakvog smo emotivnog sklopa, to jest šta nam je ona dala. Ali, ako želimo nešto konkretnije, na prvom mestu moramo uzeti u obzir kog je pola vlasnik natalne karte.

Ćerke mnogo "povuku" od majke

Pa tako, ako u ženskom horoskopu Venera opisuje kakva je ta osoba kao devojka, Mesec opisuje kakva će biti kada postane majka.

Dakle, dok je devojka ona je Venera, kada postane majka ona postaje onaj isti Mesec koji je opisao njen kompletan odnos sa majkom od perioda fetusa, pa do kraja života.

Još od davnina je ovo instiktivno primećeno i iz toga je izvučena poznata izreka "kakva majka, takva ćerka", jer, samo jedna astrološka slika opisuje kako je njena majka nju nosila i kako će ona jednog dana nositi svoju bebu u stomaku.

Primera radi, ako vlasnica horoskopa ima Mesec u lošem aspektu sa Plutonom (smrt, mržnja...), to govori da je njena majka u trudnoći možda želela da abortira ili je preživela neki drugi stres iz simbolike Plutona. Ovim aspektom osoba dobija problematičan odnos sa majkom na raznim nivoima - od mržnje, svadje i nerazumevanja, pa do najgoreg scenarija - njenog ranog gubitka. Slika se ponavlja kada i sama postane roditelj uz dodatne probleme sa matericom, produženim krvarenjima, kao i problematičnim i bolnim dojenjem.

Lančano, problem se seli sa kolena na koleno. Ovakav aspekt se često nalazi u genezi jedne familije. Znamo da se zbog delovanja hormona (Venera) žena trudnoćom potpuno menja.

Ali, astrološko objašnjenje zbog čega neke žene dožive trajne transformacije je upravo u preuzimanju drugačije energije koja je predstavljena Mesecom.

Pa tako, na primer, Venera u Ovnu, Mesec u Biku jednog ženskog horoskopa (ukoliko i ostatak horoskopa to potvrdi), daće vitku energičnu devojku koja nakon porođaja potpuno menja svoju fizionomiju i trajno ostaje gojazna. Ili, Mesec u Jarcu opisaće da će nakon porođaja biti depresivna, hladna i plačljiva, zapuštenog izgleda.

U muškom horoskopu Mesec, osim njegove majke, opisuje i kako on zamišlja ženu koja bi mogla biti majka njegove dece, dok Venera govori kakvu on devojku želi za zabavu i kakve mu se cure sviđaju.

Pa tako, hteo on to ili ne, kao što mnogi muškarci to i priznaju, kada vidi lepu Veneru (curu), on zamisli nju u ulozi svog Meseca, zamisli je u ulozi žene-majke po onom principu po kojem je to naučio u svojoj kući i odmah zna da li je to cura samo za zabavu ili možda za nešto ozbiljnije.

Problem nastaje kada su ove dve planete loše položene, onda on ne može da proceni šta želi. Zbog toga, često čujemo da je neko oženio devojku koja uopšte nije njegov tip, pa pored svoje majke koja ga, zbog problematičnog položaja Meseca frustrira, on dobija još jednu majku, ali svoje dece.

Dakle, ako u muškom horoskopu imamo dobar aspekt između ove dve planete, znamo da će taj srećnik oženiti ženu svojih snova.


--kakva-majka-takva-cerka-" target="_blank" rel="nofollow">izvor

Van mreže Princess77*

 • *Drugar iz komšiluka *
 • ****
 • Poruke: 532
 • Reputaciona snaga: 130
 • Princess77 is awe-inspiring!Princess77 is awe-inspiring!Princess77 is awe-inspiring!Princess77 is awe-inspiring!Princess77 is awe-inspiring!Princess77 is awe-inspiring!Princess77 is awe-inspiring!Princess77 is awe-inspiring!Princess77 is awe-inspiring!Princess77 is awe-inspiring!Princess77 is awe-inspiring!Princess77 is awe-inspiring!
 • Pol: Žena
 • Coincidence is God's way of remaining anonymous...
Mesec
« Odgovor #22 poslato: 16. Oktobar 2011. 10:48:10 »
MESEC
(Romana Horvat)

Kad astrološki promatramo Mjesec, onda ne govorimo o njemu samo kao o Zemljinom satelitu, najbržem nebeskom tijelu koje, kao niti ostali sateliti i planeti, nema vlastitu svjetlost, već o njemu govorimo jezikom simbola kao, između ostaloga, i svim drugim sastavnicama horoskopa, odnosno astrologije. U astrologiji Mjesec tretiramo planetom te uz Sunce drugim svjetlom. Sunce je nositelj najznačajnijeg dijela astrološkog identiteta, no Mjesec koji odražava Sunčevu energiju, na noćnom nebu svijetli njegovom svjetlošću, kao da i na taj način ukazuje na jednaku simboličku težinu dva tijela moćnog para, Sunca i Mjeseca.

Kad se vratimo u prošlost, sjetit ćemo se da je ovaj noćni lampaš oduvijek fascinirao ljude. Kao božanstvo, štovao se u raznim kulturama. Negdje je to bila Izis, ali i Hekata, boginja noći, Jin i Jang u kineskoj kulturi. Tijekom matrijarhata bio je povezan s Velikom Majkom (Magna Mater), središnjom božicom koja je predstavljala plodnost. U sadašnjim okolnostima govorimo o poznatom i nepoznatom, onom što skrivamo i onom što pokazujemo.

Mjesec uvijek vezujemo uz naš unutarnji svijet, našu dušu, podsvijest, spontane reakcije i osjećaje. On gospodari područjem nesvjesnog, intuicijom, instinktima. Kao što i sam primajući svjetlost Sunca neprestano mijenja i prikazuje nam drugi oblik, tako ga simbolički vezujemo uz promjenjivost, pogotovo promjenjivost raspoloženja, nestalnost, višestrukost. Simbol je rasta i preobrazbe. Pokazuje nam prvotan, djetinji dio naše osobnosti, maštu. Označava snove, navike. Prošlost i podrijetlo područja su Mjesečeve odgovornosti.
Mjesec je simbol žene, majke, supruge. Na univerzalnom nivou snažan je simbol ženskog principa i energije pa upravlja majčinstvom, novorođenčadi, djetinjstvom i trudnoćom. Utječe na izmjenu tekućina, na rad hormona, fizički i na plodnost i mjesečnicu u žena. Psihički utječe na oba spola podjednako.

Mjesec, prijenosnik Sunčeve energije, ljude rođene u noćnim satima dariva izraženijim psihičkim osobinama znaka u kojem se nalazi Sunce. Tako npr. osoba koja je rođena noću u vrijeme vladavine horoskopskog znaka Lava, bit će emotivniji Lav, s više empatije i zaštitničkog instinkta, naglasit će osjećaje, odnosno ono što se ne vidi. Dnevno rođenje naglasit će prvenstveno one vidljive potrebe osobe sa Suncem u Lavu, kao što su potrebe za: vodstvom, dominacijom, centrom pažnje.

U dječjoj dobi položaj Mjeseca je očitiji jer smo u to doba svi spontaniji, lakše pokazujemo što osjećamo i mislimo, a odgoj i ostali faktori još uvijek nisu izvršili svoj veliki utjecaj. Sunce i Mjesec djeluju udruženo i opisuju vezu između fizičkog i psihičkog.


OVAN

Osnovnoj osobini znaka rođenja, Mjesec svojim smještajem u Ovnu dodaje oduševljenje, polet, povećava avanturizam. Osoba se povodi za instinktima i osjećajima koji su vrlo intenzivni, no ne traju dugo. Sebičnost u odnosima joj je velika mana. Inače je puna ideja i planova. Svojim optimizmom djeluje zarazno, često potiče druge na realizaciju njenih zamisli. Neharmonični tranziti i razdoblja kriza uništavaju ovaj pretjerani zanos, a osoba će krivca za nesigurnost koja iz toga proizlazi pronaći na području kojim Mjesec vlada.

BIK

S Mjesecom u Biku osoba postiže stabilnost i uravnoteženost, maštovita je s velikom potrebom za ljubavlju i izraženim senzibilitetom. Izražena je tvrdoglavost i potreba za materijalnom sigurnošću. Sklona je i partnera tretirati kao vlasništvo. Stres lijeći hranom i pićem. Mjesec u Blizancima sve analizira pa i svoja i tuđa duševna stanja. Uvijek ima objašnjenje za sve, ma koliko to bilo nejasno ili čak neobjašnjivo. Vrlo je aktivna, proučava, čita i priča intenzivno, ali sve to radi površno. Ovu osobu romantika ne očarava, ali je očarava mogućnost da objasni to djelovanje.

RAK

Mjesec u Raku nalazi se u znaku kojim prirodno vlada. Naglašava preosjetljivost, ranjivost, zaštitničke instinkte, maštovitost. Osoba zapaža nijanse u svemu pa i u raspoloženjima ljudi. Memorija je jako dobra. Ovo je odličan položaj za stvaratelje i umjetnike, ali u životu ometa samostalnost. Mjesec u Lavu naglašava potrebu za ljubavi, poticanjem i ohrabrenjem.

LAV

Ako osobi to nedostaje, osjeća se izgubljenom. Izražen je osjećaj časti, ali i želja za dominacijom. Osoba je sklona misliti kako zna sve najbolje. Pretjerana hvalisavost skriva jako loše samopouzdanje. Ako je Mjesec neharmoničan, osoba je pod stalnim naponom prikrivenog duševnog stresa. Često, zbog ove nesigurnosti, jedno osjeća, a sasvim drugo pokazuje, zbog čega može imati velike poteškoće u emocionalnim odnosima.

DEVICA

Mjesec u Djevici je ekonomičan i praktičan. Osobi je posao jako važan i ima smisao za analize. Memorija je jako dobra. Mjesec u ovom položaju ističe ili napada emotivnost. I u jednom i u drugom slučaju osoba otežava svoj, ali i tuđi život, sitničari, brine, strahuje za sebe ili bliske osobe. Ako je Mjesec neharmoničan, psiha ove osobe uzrokovat će ozbiljne fizičke smetnje i bolesti. Česta je nervoza želudca, ali i ozbiljne probavne smetnje. Osoba koja se nauči opuštati, meditacijom ili nekom drugom tehnikom, s ovim položajem Mjeseca, odličan je terapeut, socijalni radnik ili savjetnik. Osoba posjeduje literarni talent.

VAGA

Mjesec u Vagi naglašava profinjenost. Osoba je šarmantna, rođeni esteta, blaga, ne podnosi brutalnost, nasilje, čak ni buku. Zahtijeva lijepo i harmonično okruženje. Tiha je, romantična, senzibilna i često preuzima ulogu onoga koji miri i savjetuje. Suosjećajna je, puna razumijevanja za druge osobe te posjeduje sposobnost smirivanja i opuštanja ljudi.

SKORPIJA

Mjesec u Škorpionu posjeduje snažnu fantaziju. Osoba je često usmjerena na posebna filozofska razmišljanja o postanku, smislu, životu i smrti. Reakcije osobe su vrlo intenzivne i pri najmanjoj provokaciji. Osoba je sposobna druge stimulirati na izuzetne napore i rezultate. Ukoliko nauči koristiti ogromnu emocionalnu energiju i intuiciju na pozitivan način dobit će veliku unutarnju snagu. Potreban joj je osjećajan i senzualan partner.

STRELAC

Mjesec u Strijelcu je optimističan i entuzijastičan. Osoba brzo reagira no ne ulazi u dubinu pitanja i ne zamara se detaljima. Ima potrebu za kretanjem. Sanja o dalekim nedokučivim, egzotičnim putovanjima, a često sanjari na glas pa je sposobna i druge potaknuti na takva maštanja, ali i natjerati ih na realizaciju.

JARAC

Mjesec u Jarcu reakcije čini umjerenima i smirenima, a osjećaje suzdržanima. Potiče depresivna razmišljanja i stanja te distanciranost od drugih. Osoba posjeduje jak instinkt za ostvarenje visokih ambicija. Tek u dugoj i stabilnoj vezi koja daje sigurnost osoba pokazuje svoje osjećaje.

VODOLIJA

Mjesec u Vodenjaku osobi daje razigranu i slobodnu maštu, što je odlično za umjetnike i avangardne kreatore. U osobnom životu ovaj položaj naglašava nestalnost, premda je to često samo način čuvanja neovisnosti. Čak i kada se ovoj osobi dogodi prava ljubav, nakon prvog zanosa počinje tražiti razloge koji bi spriječili dublje vezivanje. Osoba rado isprobava svoj šarm, koketira, voli privlačiti pozornost.

RIBE

Mjesec u Ribama naglašava osjećajnost, senzibilitet za razumijevanje osjećaja drugih ljudi. Te osobe su u stanju čuti ono neizgovoreno, osjetiti što drugi žele. Imaju potrebu za dubokim razumijevanjem, za mistikom. Vrlo dobri su mediji.


Većina vas zna koji horoskopski znak je zauzelo Sunce u trenutku vašeg rođenja. Samim tim upoznati ste s načinom izražavanja vlastite individualnosti. Spoznajom pozicije Mjeseca u horoskopu otkrit ćete koja su to područja vaših emocionalnih uspona i padova. "

izvor: http://www.andelkasubasic.com/sadrzaj.php?id=40

Van mreže Princess77*

 • *Drugar iz komšiluka *
 • ****
 • Poruke: 532
 • Reputaciona snaga: 130
 • Princess77 is awe-inspiring!Princess77 is awe-inspiring!Princess77 is awe-inspiring!Princess77 is awe-inspiring!Princess77 is awe-inspiring!Princess77 is awe-inspiring!Princess77 is awe-inspiring!Princess77 is awe-inspiring!Princess77 is awe-inspiring!Princess77 is awe-inspiring!Princess77 is awe-inspiring!Princess77 is awe-inspiring!
 • Pol: Žena
 • Coincidence is God's way of remaining anonymous...
Mesec
« Odgovor #21 poslato: 16. Oktobar 2011. 10:46:37 »
A može i ovde da se nadje što-šta : http://www.123-astrology.com/articles