Autor Tema: Planeta Zemlja  (Pročitano 2115 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Grofica*

 • Feng Šui Majstor
 • * Ovaj prešišao i Tolstoja *
 • ***
 • Poruke: 18564
 • Reputaciona snaga: 15708
 • Grofica is awe-inspiring!Grofica is awe-inspiring!Grofica is awe-inspiring!Grofica is awe-inspiring!Grofica is awe-inspiring!Grofica is awe-inspiring!Grofica is awe-inspiring!Grofica is awe-inspiring!Grofica is awe-inspiring!Grofica is awe-inspiring!Grofica is awe-inspiring!Grofica is awe-inspiring!
 • Pol: Žena
  • VRIL Feng Shui
Odg: Planeta Zemlja
« Odgovor #3 poslato: 25. April 2012. 10:36:19 »
izvor:http://profesionalnaastrologija.com/clanak.php?id=90

Spas Evrozone
Na samitu šefova država ili vlada članica EU, se 9.12.2011. god. odlučivalo o tome da li će biti prihvaćena preporuka Evropske komisije da se Srbiji dodeli status kandidata, ali su se razmatrale ključne odluke i o sudbini evra. Naravno da je javnost u Srbiji bila više privučena pitanjem oko dodeljivanja statusa kandidata, dok je ostatak sveta više bio zainteresovan za sudbinu evra.

Lideri 17 zemalja koje kao valutu koriste evro i politički prvaci 6 drugih država postigli su okvrini dogovor o promenama sporazuma EU. Promene unose strože budžetske propise, čime je otvoren put za rešenje dužničke krize u evrozoni, ali i za uspostavljanje Evrope „na dva koloseka“. Napori Nemačke i Francuske da uvere svih 27 zemalja članica da prihvate promene sporazuma nisu dali željene rezultate, uglavnom zato što je Velika Britanija odbila da pristane na to da se odrekne dela ovlašćenja.

Dakle, dogovor o novim fiskalnim pravilima će uključivati 17 država evrozone, plus šest drugih zemalja Evropske unije, ali ne svih 27 država članica. Sporazum nisu prihvatile Velika Britanija i Mađarska, dok su zasad neodlučne Češka i Švedska koje će o tome raspravljati u nacionalnim parlamentima.

Lideri Nemačke i Francuske, kancelarka Angela Merkel i predsednik Nikola Sarkozi, su bili najveći zagovornici ovog novog sporazuma. „Evropa nikada nije bila toliko neophodna, nikada nije bila toliko u opasnosti. Nikada toliko zemalja nije želelo da se priključi Evropi, nikada nije bio toliko veliki rizik da Evropa eksplodira“ – reči su francuskog predsednika.

12º promenljivih znakova

U mundanoj astrologiji 11. kuća predstavlja parlament ali i budžet države.  Horoskop EU ima vrh 11 (budžet) na 12º Blizanaca, a direktivni Mesec EU je upravo na 12º Blizanaca! U pitanju je egzaktna konjunkcija (direkcije rađene za 9.12.2011, za dan samita). Mesec, pored toga što je simbol naroda, ovde predstavlja i ženu na vlasti u jednoj od država članica EU, budući da je Mesec u karti EU položen u 10 – vlast, pa je ovo slika Angele Merkel koja ima jaku bitnu ulogu u krojenju budžeta EU, sasvim sigurno. Pored toga, ona je i Rak u horoskopu, pa Mesec (kao vladar ovog znaka) prirodno opisuje baš nju na ovom položaju.

U karti Francuske 5. Republike Mesec je vladar Asc, i predstavlja francuski narod, stanje u naciji. U sekundarnim progresijama vidimo da je sekundarni Mesec trenutno na 12. stepenu Blizanaca, u konjunkciji sa vrhom 11 (budžet) EU, i sa direktvinim Mesecom EU (narod EU, ali i neka žena na vlasti u EU). Ovo je pokazatelj da će Francuska imati udela u krojenju budžeta EU.

 

 

 

 

Dalje, Nemačka, u svom horoskopu ima Marsa na 12º Blizanaca, a Mars je vladar 11 – budžet države i položen je u 7 – odnosi sa inostranstvom.

 

 

 

 

 

Zanimljivo je i to da Grčka (država članica EU), zemlja koja je u velikoj ekonomskoj krizi, baš u ovom trenutku ima sekundarni Mesec (narod) na 12º Strelca što pravi opoziciju na gore pomenuti 12º Blizanaca. Grčka je Rak na Asc, tako da ovde Mesec kao vladar Ascendenta (pored svoje esencijalne simbolike za narod) i predstavlja grčki narod.

Iako od skoro nije više na vlasti (pogledati članak Zvjezdane Pančić „Konačni kraj luckastog imperatora“), bivši italijanski premijer, Silvio Berluskoni, je ovde isto nekako „interesantan“, tj. njegov horoskop. On i dalje živi u svesti italijanskog naroda kao neko bitan, kao neko iz čijeg horoskopa se i dalje može pratiti sudbina naroda u vremenu, s obzirom na 17 godina dominacije u italijanskoj politici. Naime, u njegovom horoskopu je upravo Mesec (narod) na 12º Riba, što je vrh promenjivog T- kvadrata na gore pomenutu opoziciju 12º Blizanaca / Strelca. Ako je pravilo da je planeta koja je vrh T – kvadrata ključna u ovakvoj konfiguraciji, onda svakako možemo zaključiti da je pitanje mogućeg bankrota Italije i te kako ovde važno!

 

 

Mesec, pored toga što predstavalja italijanski narod, predstavlja i samog Berluskonija, budući da je vladar uklještenog znaka Raka u 10 – on kao predsednik. Sam 12º, uklještenost, pozicija u 12. znaku, znaku Riba, je sasvim sigurno slika njega u tajnim, „mutnim“, nejasnim  radnjama...

 

 

 

Slike stepenova zodijaka:

Sabijski simboli i ovde dodatno „boje“ čitavu ovu priču...

Sabijski simbol za 12º Blizanaca (u knjizi Igora Ognjenovića „360 Pandorinih kutija“ pogledati 13º) glasi: „Veliki umetnik, svetski poznati klavirist, pred brojnom publikom sjedi na pozornici za svojim instrumentom.“ – profinjavanje, disciplina, veština... Francuski narod, Angela Merkel i budžet EU  se susreću na 12 Blizanaca, dakle, ove dve zemlje zaista ovde „diriguju“ pred brojnom publikom – pred ostalim državama članicama.

Grčki narod je ovde predstavljen 12º Strelca, a sabijski sibmol ovde glasi (gledati u knjizi 13º Strelca): „Sjetna mlada žena odjevena u crno je iznenađenja pojavljivanjem toplog prijateljstva koje joj se do sada činilo potpuno stranim“ – revizija. Nije li ovo prilika za grčki narod, koji je tužan (žena odevena u crnom)?! Kako je ovo ujedno i stepen naspram 12º Blizanaca, i govori o ishodu, ovde je ishod budžeta EU – revizija, dakle, neka promena, novi sporazum EU?!

Stepen koji predstavlja Berluskonija, i sam italijanski narod je, kao što smo videli, 12º Riba, a sabijski simbol za ovaj stepen (u knjizi gledati 13º Riba) glasi: „U muzeju je starom oružju pripao najmirniji kutak. U posebnoj staklenoj vitrini izložen je slavni mač.“ – hrabrost, borba...  Ako pogledamo i stepen naspram, 12º Device, onda možemo videti i ishod (u knjizi gledati 13º Device), a simbol je: „Državnik stoji ispred gomile. On „čvrstom“ rukom transformira političku histeriju u novi entuzijazam.“ – smirivanje...

I na kraju, treba naglasiti i to da je u horoskopu EU vladar 2. kuće (valuta, ovde evro) upravo retrogradni Merkur, koji sasvim sigurno ukazuje na moguće probleme u bankarskom sistemu EU, na moguće probleme sa samom valutom. Kako je dispozitor Mars/Pluton konjunkcija u opoziciji sa Mesecom (žena) u 10 (vlast), sa ovim problemom se najviše i bori neka žena na vlasti u nekoj od država članica EU, Angela Merkel?! Kako je u pitanju znak Škorpiona, znak gde je Mesec u padu, onda pitanje oko stabilnosti evra nemačku kancelarku može nekako odvući u neki vid „pada“, problem svakako. Biće zanimljivo samo proleće 2012, kada sekundarni Mesec iz karte EU (žena na vlasti u EU) napravi kvadrat sa sekundarnim Merkurom (vladar 2 u horoskopu EU – evro), budući da su u samoj karti EU ove dve planete preko dispozitora Merkura (Mars/Pluton konjunkcije) u opoziciji sa Mesecom. Sasvim je izvesno da Angelu Merkel čeka borba oko evropske valute...

Van mreže Grofica*

 • Feng Šui Majstor
 • * Ovaj prešišao i Tolstoja *
 • ***
 • Poruke: 18564
 • Reputaciona snaga: 15708
 • Grofica is awe-inspiring!Grofica is awe-inspiring!Grofica is awe-inspiring!Grofica is awe-inspiring!Grofica is awe-inspiring!Grofica is awe-inspiring!Grofica is awe-inspiring!Grofica is awe-inspiring!Grofica is awe-inspiring!Grofica is awe-inspiring!Grofica is awe-inspiring!Grofica is awe-inspiring!
 • Pol: Žena
  • VRIL Feng Shui
Odg: Planeta Zemlja
« Odgovor #2 poslato: 25. April 2012. 10:28:24 »
izvor: http://profesionalnaastrologija.com/clanak.php?id=102

2012

Usuditi se proceniti dešavanja tokom 2012. nije „mali zalogaj“ jer je u pitanju godina koja je po mnogima posebna, egzotična i presudna u razvoju svesti čovečanstva. Novi potop, kataklizma, kolektivno „uzdizanje“ ili zapravo ništa od toga? Koji astrološki faktori bi trebalo da ukažu na dovoljan broj avatara koji nas, nesavršene i nedovoljno svesne, ipak, uprkos tome što iskazujemo radost i zadovoljstvo zbog dolaska ove posebne godine bacanjem pirotehničkih sredstava, vode na viši nivo na kojem nema petardi, Pink-a, a ni glamuroznog Mosta na Adi koji puštamo u promet na egzaktan kvadrat Merkura u izgonu i Marsa koji je dispozitor Urana (most), jasno ukazujući na nivo kolektivne (ne)svesti?

Godina pred nama jeste godina velikih promena jer je karakteriše prelazak Jupitera u Blizance, završni „udarac“ Saturna u Vagi i prelazak u Škorpiona, definitivni prelazak Neptuna u znak Riba, prelazak Mesečevih čvorova u Bika i Škorpiona, kao i već aktuelni kvadrat Urana iz Ovna i Plutona iz Jarca. Ovo je definitivno godina promena i početka uspostavljanja novih sistema vrednosti. No, Pluton je u Jarcu, znaku koji ne vezujemo za budućnost, već prošlost, a Pluton je još uvek granica našeg Sunčevog sistema kao najudaljenija planeta – vrata za više nivoe, i sigurno je da je njegov uticaj od presudne važnosti za proboj u druge dimenzije, pa je pitanje da li ćemo uspeti da se vinemo do neslućenih visina, daljina, dubina pre njegovog prelaska u znak Vodolije 2023, jer pred „vratima“ je troglavi Kerber pa proći mogu samo odabrani. Nije sporno da vrata ima, pitanje je samo da li baš ove godine prolazimo svi, bez izuzetka, ili će se vinuti samo poneki Ganimed, a ostali biti „prinuđeni“ da izdrže kako znaju i umeju  „čišćenje“ Plutona čiji tranzit kroz Jarca ruši granice, transformiše genetiku, menja vreme i stvara ništavilo iz čega će se tek nakon 2023. ulaskom Plutona u Vodoliju, Neptuna u Ovna i Uranom u Bliznace roditi Fenix!

Ova godina je samo jedna od ključnih godina tranzicije, gde će „vrata“ mnogi probati da otvore uz pomoć kvadrata pomalo nasilnog Urana u Ovnu, ne znajući da se upravo tada aktiviraju najsigurnosniji sistemi zaštite, jer lozinka nije sila izražena kvadratom Urana koja neminovno uključuje alarm, već potpun mir i tišina koje ni Kerber ne oseća i ne čuje...

Ovom prilikom pozabavićemo se procenom 2012. ne iz ugla tranzita koji će se odigrati, već iz ugla samog trenutka početka godine, koji poput svakog rođenja ima snagu da opiše ceo period, odnosno celu godinu. Budući da je Zemlja podeljena na 24 vremenske zone, nova godina ne počinje istovremeno u svim delovima planete, već najpre na najistočnijem 180. meridijanu i taj trenutak zapravo predstavlja momenat rođenja godine na nivou cele planete (ako izuzmemo važnost Griniča kao standardne odrednice) i sliku potencijala koji možemo očekivati.

Godinu značajno definišu Uran i Jupiter na nultim stepenovima ukazujući na novine u njihovoj simbolici i skladu sa znacima Ovna i Bika. Za očekivati je stoga nove proboje na nivou nauke, tehnologije, patenata, posebno novih vrsta naoružanja, ali i sredstava komunikacije i saobraćaja budući da je u pitanju Uran a u konjunkciji sa zvezdama iz Pegaza (Leteći konj). No, kako je dispozitor Urana u kvadratu sa Merkurom, a Kerb (zvezda iz Pegaza) je u prirodi Mars-Merkur, to svakako možemo očekivati i povećan broj saobraćajnih nesreća, posebno u avionskom saobraćaju, a moguće i kao posledicu terorističkih napada i otmica budući da je u pitanju Mars u ljudskom znaku i u konjunkciji sa zvezdom Denebola koja može ukazati na atentate i katastrofe. Ovo potvrđuje i Merkur koji se nalazi na zvezdi Masim iz Herkula, a Herkul je ispunjavao postavljene zadatke što može odgovarati, budući da je u kvadratu sa malefikom na nezgodnoj zvezdi, simbolici plaćenika.

S druge strane, kako je u pitanju intelektualni znak Device, a Merkur i u konjunkciji sa zvezdom Atria iz sazvežđa Južni trougao, to možemo očekivati i mnoga nova znanja, tajna povezivanja, naglašeniju aktivnost tajnih udruženja koja vladaju svetom.

Jupiter će ukazati na nove sisteme vrednosti, nove finansijske postulate, a kao rezultanta kvadrata Merkura i Marsa, to i na početak koji sledi nakon određenog sukoba, problema, a koji će se zasnivati na snažnoj finansijskoj osnovi i određenom odnosu jer je Jupiter u trigonu sa Plutonom u zemljanom Jarcu orbisa 7º. No, i Uran je istovremeno u kvadratu sa Plutonom orbisa 7, pa će svakako neki važni odnosi „popucati“ moguće i na vrlo dramatičan način. Uticaj vrlo moćne muške osobe biće od važnosti za ceo svet na šta upućuje Sunce u konjunkciji sa Plutonom, a istovremeno u trigonu i sa Jupiterom, kao i Marsom, pa evo pokušaja vladavine iz vrlo moćnog centra, ali i mogućnosti pada određenih drevnih struktura jer će Sunce put kroz Jarca završiti kvadratom ka Saturnu – ukloniće ga neko kome veruje i koga štiti i poštuje (Sunce voli Saturna), a ko uopšte nema ista „osećanja“ (Saturn u znaku Sunčevog pada), a ko ima podršku potpuno „nevidljivih“ sila (trigon Neptun iz Vodolije, koji iz ovog znaka takođe Sunce ne podržava).

Veoma je zanimljiva i pozicija Meseca kao glavnog nosioca opšte atmosfere koji se nalazi u skoro egzaktnoj konjunkciji sa Uranom, potvrđujući dinamičnost godine koja je pred nama, potpuno neočekivane obrte, naglašenu „vatrenost“, potrebu za borbom, oslobođenjem, koja može rezultirati i žrtvama jer je prvi aspekt koji pravi kvadrat sa Plutonom, nakon sledi kvadrat sa Suncem, pa ćemo biti svedoci suprotstavljenih interesa naroda i vođa. Pozicija na Deneb Kaitosu (zvezdi iz Cetusa) je vrlo zahtevna, budući da može ukazati na velike katastrofe, ali istovremeno biti i inicijacija za najdublje promene bilo na nivou uma bilo tela (što je logična posledica), jer je dispozitor u Devici, znaku koji simboliše fiziologiju. No, ovladavanje umom, što za posledicu ima i ovladavanje telom, može biti vrlo, vrlo problematično, jer je zajedno sa Mesecom tu i Uran koji će svakako um činiti vrlo nemirnim, duše rastrzanim, kao i telo, pa su uz kvadrat od Plutona u Jarcu, mogući opet neki „čudni“ virusi, na šta upućuje i dispozitor u Devici, a izvor može biti ljudska greška ili, pak, namera...

No, nakon toga Mesec hvata našu sjajnu Venericu u Vodoliji, a kako nam ovaj horoskop ima trajnost od 24h (poput solarnog povratka gde posmatramo šta će se desiti u okviru od 24h), to je Mesečev poslednji aspekt upravo sa Venerom, a „uhvatiće“ je sa Alferaca (zvezda iz Andromede), pa uz aktiviranog Meseca i Urana na Pegazu, kao i Jupitera na Mirahu (pojas Andromede) koja je vrlo srećna zvezda koja govori o dobroj sreći, lepoti, slavi, plodnosti i opraštanju, to možemo očekivati i da godina bude obojena velikim ljubavima i velikim umetničkim postignućima (Pegaz).

Andromeda je konstelacija iz Kraljevske porodice kojoj pripadaju i Kefej, Kasiopeja, Persej, Pegaz i Cetus, pa uz Herkula koji je potomak Perseja, imamo jasnu sliku naglašene priče primarnih sazvežđa, onih koja govore o uzroku i posledici, a ove godine mnogi će poput Andromede imati želju da se oslobode. Želje se uvek ispunjavaju samo je pitanje kako ih u svom umu definišemo. Andromedu u jednoj verziji oslobađa Persej ubivši Cetusa, u drugoj završava u Cetusovoj utrobi. I jedno i drugo je oslobođenje – samo je pitanje nivoa. Neke Andromede bi pre živele sa Persejem nego u Cetusovom stomaku, a neke pre završile u stomaku kita sa šansom da prođu kao prorok Jona...

A da bismo tako prošli potrebno je prihvatanje neminovnosti kojih će ove godine biti u izobilju, a na tome treba da budemo zahvalni jer su šansa za napredak na lestvici razvoja...

Van mreže Grofica*

 • Feng Šui Majstor
 • * Ovaj prešišao i Tolstoja *
 • ***
 • Poruke: 18564
 • Reputaciona snaga: 15708
 • Grofica is awe-inspiring!Grofica is awe-inspiring!Grofica is awe-inspiring!Grofica is awe-inspiring!Grofica is awe-inspiring!Grofica is awe-inspiring!Grofica is awe-inspiring!Grofica is awe-inspiring!Grofica is awe-inspiring!Grofica is awe-inspiring!Grofica is awe-inspiring!Grofica is awe-inspiring!
 • Pol: Žena
  • VRIL Feng Shui
Planeta Zemlja
« Odgovor #1 poslato: 23. April 2012. 15:06:43 »
nisam znala gde cu sa textom,pa ga premestite ako mozete,pliz

link:
http://profesionalnaastrologija.com/clanak.php?id=174
Dan planete zemlje
Dan planete Zemlje se slavi već po 42. put. Dvadeset drugi april je određen od strane Ujedinjenih Nacija kao “dan planete Zemlje” radi očuvanja životne sredine i naše planete Zemlje.

U ovim vremenima, posebno ove 2012. godine, puno se priča o planeti Zemlji i o raznim uticajima na nju (od katastrofa, promena namagnetisanja, do susreta sa vanzemaljcima). To je samo odraz naše kolektivne svesti koja je spremna za promene, a te moguće promene svi doživljavaju kroz svoju ličnu prizmu i tako dobijamo mnoštvo ideja.

Dvadeset drugi april jeste “dan Zemlje”, a iz astrološkog ugla posmatrano to odgovara Suncu na 3º Bika se uzima (stepenu egzaltacije Meseca), pa se baš ovaj stepen uzima kao “stepen planete Zemlje” – odnosno onaj stepen na kome se slavi život na ovoj planeti (egzaltacija Meseca).

Astrološka karta za ulazak Sunca na 3º Bika, posmatrano sa primarnog meridijana, izgleda ovako:

Ako posmatramo ovu kartu kao kartu planete Zemlje za ovu godinu, možemo dobiti puno informacija o tome kroz šta naša planeta prolazi. Treći stepen Bika je stepen egzaltacije Meseca, a sam Mesec je najbliže nebesko telo našoj planeti, zavisi od nje i predstavlja njen nerazdvojivi deo. Kroz njegovu poziciju se najviše vidi iskustvo kroz koje naša planeta prolazi.

Kako je u ovoj karti Mesec u svome znaku u 8. kući i u egzaktnoj konjunkciji sa Jupiterom (što je i najmakartnije u ovoj karti), a kako 8. kuća između ostalog predstavlja i “kuću trudnoće” vidimo da se planeta nalazi u “blagoslovenom stanju”. Ova slika je najsličnija trudnoj ženi, ženi u čijoj utrobi buja život. Odavde posmatrano čini se da su osnovane sve pretpostavke da će ova godina zasigurno doneti nešto novo i na samoj planeti.

Veoma je interesantan sabijski simbol za ovaj stepen (360 Pandorinih kutija, Igora Ognjenovića), koji doslovno pokazuje rađanje.

“NOVI KONTINENT, SVEŽ I ZELEN, IZRANJA IZ OKEANA”

Iz ovog simbola možemo dobiti puno metafora, ali svakako osim bukvalnog značenja, vidimo da se rađa nešto potpuno novo, da je vreme novog početka, kao i da je vreme da preuzmemo odgovornosti za svoju planetu i naše postupke.

Pacifička ostrva

Ako sada od ove karte napravimo Astrokartografsku mapu, videćemo da konjunkcija Meseca i Jupitera prolazi kroz Pacifička ostrva, pa upravo preko ovog dela sveta očekujemo rađanje i bujanje nečeg novog.

Ovo je mapa koja sadrži Mesec-Jupiter konjunkciju na ASC (žuta linija). Interesantan je i presek crvene i žute linije (ASC i MC), jer je na njima ujedno i Neptun (vladar 5. kuće) na MC, dok je Mars na IC-u. Takođe u tom delu Pacifika je i presek linija Venere (na ASC) i Merkur-Urana (na MC-u).

Kako bi inače mogli da odredimo, šta koja planeta ili znak prestavlja u odnosu na zemlju. Pretpostavila sam da vazdušne kuće (3,7,11), kao i vazdušni znaci, predstavljaju njenu atmosferu (njen intelekt), vodeni znaci i vodene kuće (4,8,12) njenu hidrosferu (emocije planete), zemljani znaci i kuće (2,6,10,) njene kontinente (njeno telo), dok vatreni znaci i kuće (1,5,9) prestavljaju njenu unutrašnjost ili životnu energiju naše planete.

Živi svet, tj. sve ono čemu je naša planeta majka, ono što predstvlja njenu ličnu kreaciju, jeste oblast pete kuće. Tu pored flore i faune spada i čovek, a ako bi malo pobliže želeli da vidimo ulogu čoveka na planeti, posmatrali bismo ljudske znake (Blizance, Devicu, Vodoliju), kao i kuće koje tim znacima odgovaraju (3,6,11) i – naravno – Merkura. U tim kućama se nalaze jaki malefici (Mars, Pluton, Uran), pa i ne možemo baš reći da su ljudi toliko prijateljski raspoloženi prema planeti na kojoj žive.

Pošto je Merkur u konjunkciji sa Uranom i liči na probuđenog čoveka, možda je ovo godina kada će se ljudi probuditi i shvatiti da je Zemlja najveće blago koje imaju. Napravljeni smo po njenom uzoru, imamo svoju atmosferu-intelekt, svoje vode-emocije i svoje telo – baš kao i ona. Vibriramo na istoj frekvenciji, namagnetisani smo baš kao i ona, pa zar nije krajnje vreme da se osvestimo i povedemo brigu o njoj, jer ćemo tako najviše pomoći i sami sebi?

Asc ove karte je takođe na osetljivom stepenu – stepenu zalaska (pada) Sunca (19º Vage). Vladarica ASC je Venera i ona ima ključnu ulogu u smislu energije kojom planeta ove godine raspolaže. Nalazi se u konjunkciji sa vrhom 9. kuće u znaku Blizanaca, znaku koji predstavlja atmosferu i samu inteligenciju planete, znaku komunikacije, informacije a u kući Boga je – tako da nam ne preostaje ništa drugo nego da imamo veru u svoju planetu, u informacije koje joj pristižu, jer očigledno ona zna šta radi.