Autor Tema: Ostale metode predikcija  (Pročitano 3003 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže uranija*

  • Savetnik
  • * Podstanar na Forumu *
  • ***
  • Poruke: 3540
  • Reputaciona snaga: 13418
  • uranija is awe-inspiring!uranija is awe-inspiring!uranija is awe-inspiring!uranija is awe-inspiring!uranija is awe-inspiring!uranija is awe-inspiring!uranija is awe-inspiring!uranija is awe-inspiring!uranija is awe-inspiring!uranija is awe-inspiring!uranija is awe-inspiring!uranija is awe-inspiring!
  • Pol: Žena
  • zivot je lepsi sa nadom u bolje sutra
Ostale metode predikcija
« Odgovor #1 poslato: 16. Oktobar 2011. 12:23:12 »
Citat: Šmišonja
Evo kako to je uokvirio Imširagić ( a ja se 10000% slažem sa tim ) :

Nivoi delovanja prediktivnih tehnika preko elemenata horoskopa :

-1- element Zemlje : najgušći nivo postojanja, fizičko telo, ćelijski novo egzistencije :
~ tranziti
~ diurnali
~ eklipse
~ lunacije

-2- elemnt Vode : razredjeniji nivo postojanja, eterično telo, molekularni nivo postojanja :
~ sekundarne progresije
~ tercijarne progresije
~ minorne progresije
~ harmonične progresije
~ sve konverzne progresije
~ solarni povratak
~ lunarni povratak
~ povratak drugih planeta

-3- elemnt Vatre : još razredjeniji novo posotjanja, astroalno telo, atomski nivo postojanja :
~ primarne direkcije
~ direkcije solarnog luka
~ direkcije Naibodovog luka
~ sekundarne direkcije
~ tercijarne direkcije
~ profekcije

-4- element Vazduha :[najrazradjeniji nivo postojanja, subatomski nivo postojanja, kauzalno telo ili kvantnomehaničko telo :
~ planetarni periodi
~ fidarije
~ orbisni lukovi

Znači ~ rezime svega ovoga : SVE ovo treba odraditi da bi se dobila potpuna i kompletna predikcija za neku godinu & mesec & dan, a ne da se zadrži na opciji ~ solar, ili tranziti ili sl. Znači SVE... ovo će vam dobro doći sledeći put kad budete radili sebi ili nekome drugome predikcije za željenu godinu / mesec / dan ... zar ne?

Evo sad malo da "gnjavim" sa pravilima predikcije :

-1- prvo i najvažnije pravilo ~ dok radimo predikciju uvek moramo da se vraćamo na mogućnosti koje su naznačene u natalnom čartu

-2- drugo : posmatranje od šireg ka užem, tj. krećemo, opet, od natala, pa tek onda tražimo detalje iz njega preko prediktivnih metoda.

-3- tumačanje planete u odnosu na znak u kojem se nalazi (bilo koji način predikcije da je u pitanju ~ solar, direkcija, tranziti...) jer će ta planeta da se ponaša u skladu sa tim znakom ali u isto vreme će se ponašati kao i planeta koja vlada tim znakom u kome se ona našla (pr. tr.Venera je u Blizancima, pa će se ona "ponašati" na isti način kao da se nalazi tamo gde natus ima natalni Merkur ~ pa napr. taj natalni Merkur je u Ribama u znaku svg i izgona i svog pada ~ ali ~ Venera je egzaltirana u Ribama. Drugim rečima ~ ovo će za osobu biti dobar period za ljubav, period koji će krenuti traljavo i završiti se odlično. Ili pak, natalni Merkur je u Devici, on je tu u svom sedištu, ali ako tutnemo tu Veneru, ona je u znaku svog pada ~ u prevodu : osobi će ovaj period naročito u ljubavi biti loš, krenuće jako lepo, a završiće se najverovatnije vrlo loše) Samim tim -3- pravilo za tumačenje predikcija se prvenstveno vezuje za tranzite, direkcije i progresije.

-4- ovo pravilo se odnosi na posmatranje kroz koje polje prolazi planeta iz nešeg prediktivnog čarta (kako iz prediktivnog čarta, bilo kojeg, tako i natalnog čarta) Ono što je najbitnije, ta planeta iz predikcija će se ponašati onako i davati rezultat predikcije na način na koji je u natalu povezana sa tim poljem koje posmatrano (tj.njegovim vladarom) Na primer, ako je tr. Mars u Biku i prolazi kroz natalno II polje, a u samom natalu Mars je u skladnom aspektu sa vladarom II polja ili plantama u njemu, ovaj period će osobi doneti da kroz velika ulaganja dobije i veliku nagradu, naravno aflikacije ukazuju na suprotan efekat.

-5- treba se truditi da aspekti koje posmatramo budu što manjeg orbisa ~ tj. što su manji orbisi, predikcija je tačnija i konkretnija (naravno ako je podržana iz natala) Mali orbis važi i za separaiciju i za aplikaciju. Ovo važi samo za klasične čartove predikcije, ne za čartove povrataka (solrni povratak, lunarni povratak, i sl.) pa se ondak uzima klasičan dozvoljeni orbis za aspekte.

-6- poslednje (a po meni najbitnije) pravilo je da se jedan dogadjaj koji smo pronašli u jednom prediktivnom čartu, na primer u solaru, mora potvrditi u ostalim prediktivnim čartovima da bi dobio na validnosti, tj. da bi mogao i da se ostvari (zato ja stalno "trubim" da analiza solara kojima je svima vama najpraktičnija, nije dovoljna...)