Autor Tema: Pravo  (Pročitano 13893 puta)

0 Članovi i 3 gostiju pregledaju ovu temu.

Amry*

 • Gost
Odg: pravo
« Odgovor #26 poslato: 02. Maj 2013. 15:29:31 »
                         


        Simbolikas koja bi mogla biti korisna po kucama


2 kuca                               
 
banka i sve finansijske institucije
pokretna imovina
vlasnistvo
svedoci, vestaci koje tuzilac poziva kao svoj dokaz u postupku dokazivanja na sudu kod direktog ispitivanja
testament na sudu kao 8 od 7
sav gubitak u transportu  npr kod naknade stete kao 12 od 3

3 kuca                 

uvodne reci kao i zavrsne reci na sudu ( mada se ovo moze gledati i kao 9 kuca kao 3 od 7 posto je 7 sud pa reci na sudu )
svi ugovori
zapisnicar
spisi..
novac svih finansijskih institucija pa i banaka
promena testamenta


5 kuca             

svi rizici koji se preduzimaju
sav novac od nekretnina
brokeri dileri
sva iznenadjenja na sudu  jer je 11 od 7

Ja cu se izgleda baviti iskljucivo finansijama i privrednim pravom :). Sad polazem pravosudni ispit, pa se jos nisam usmjerila, mada po onome sto mi je Soel protumacio na temi finansije to mi se pise :). Magistrirala sam međunarodno pravo, garađansko, možda mi i to negdje posluži :) Vrh 11 mi je u Vaga :)


Primal*

 • Gost
Odg: pravo
« Odgovor #25 poslato: 02. Maj 2013. 15:21:37 »
Thanks  <3 Nisam verovala da cu uopste upisati prava, uvek sam bila za filozofiju i knjizevnost, ali u trecoj godini srednje skole sam promenila pravac razmisljanja i pocela da razmisljam o pravima. Samo je problem inertna Vaga i Mars kao aktivnost i zivotna energija, jos vladar Skorpije tu, koji ne voli mucenje, pa mislim da cu sve olako postici, a nije tako.  Sve u svemu, sigurno gradjansko pravo, sa ugovorima bolje baratam nego sa imperativnim normama krivicnog prava.

Van mreže Soel*

 • *Drugar iz komšiluka *
 • ****
 • Poruke: 858
 • Reputaciona snaga: 8631
 • Soel is awe-inspiring!Soel is awe-inspiring!Soel is awe-inspiring!Soel is awe-inspiring!Soel is awe-inspiring!Soel is awe-inspiring!Soel is awe-inspiring!Soel is awe-inspiring!Soel is awe-inspiring!Soel is awe-inspiring!Soel is awe-inspiring!Soel is awe-inspiring!
 • Pol: Muškarac
Odg: pravo
« Odgovor #24 poslato: 02. Maj 2013. 15:13:41 »
Hvala venerice  <3 I inace me najdublje pogadjaju stvari vezane za porodicu, jer sam nesto od toga sama osetila na svojoj kozi. Veza mojih roditelja , nekompatibilni Rak i Vaga, desete kuce u odnosu kvadrata. Svako zeli nesto drugo...

Pa nekako kod tebe ocigledano da se sve vrti oko prava...mesec (ako se brzo krece) I sunce u devetoj kuci I na vrhu asc je jarac koji je isto vezan za zakon.Sam Jupiter u sestoj ukazuje da cesh na poslu sretati sve u simbolici jupitera...a posto je Jupiter u raku, mozda to bude nesto vezano za zastitu imovine...sta znam, stvarno pravo, gradjansko pravo...a mozda I porodicno...svakako nekako u tvojoj karti je ocigledno cesh biti to sto cesh biti...

Primal*

 • Gost
Odg: pravo
« Odgovor #23 poslato: 02. Maj 2013. 14:45:32 »
Hvala venerice  <3 Inace me najdublje pogadjaju stvari vezane za porodicu, jer sam nesto od toga sama osetila na svojoj kozi. Veza mojih roditelja , nekompatibilni Rak i Vaga, desete kuce u odnosu kvadrata. Svako zeli nesto drugo...

Van mreže venerica*

 • Podigni prstic, docrtaj SMAJLIJA na svaki turobni lik. :-) To je tvoj KRSTIĆ, tvoja AMAJLIJA koja te izbavlja od svih.
 • Savetnik
 • *Drugar iz komšiluka *
 • ***
 • Poruke: 1216
 • Reputaciona snaga: 2365
 • venerica is awe-inspiring!venerica is awe-inspiring!venerica is awe-inspiring!venerica is awe-inspiring!venerica is awe-inspiring!venerica is awe-inspiring!venerica is awe-inspiring!venerica is awe-inspiring!venerica is awe-inspiring!venerica is awe-inspiring!venerica is awe-inspiring!venerica is awe-inspiring!
 • Pol: Žena
 • *Zadrhtacu bez sumnje- ako se ikad budemo sreli*
Odg: pravo
« Odgovor #22 poslato: 02. Maj 2013. 14:39:49 »
Mislim da kod mene i jaka deveta (prava) u Vagi (pravda) utice na to sto bas studiram to a ne nesto drugo. Kao i trigon Jupiter Sunce. A cime cu da se bavim nemam pojma. Zelela bih da zavrsim jos jedan fakultet. (ako prezivim ovaj xD)

 MesecMarsVaga
borba ( Mars) za ljudska, narodna ( MesecVaga (prava)
cesto za ljude koji studiraju prava ili rade u sudu maju neke veze sa vagom (pravdom)
i sa jupiterom, a tebi je i  Venera disp u strelcu, i opet  Jupiter disp. u raku.... pravi branilac :)
mogla bi da vodis bracne parnice zbog vage (brak) i marsa koji u  Vaga mogu da budu (posvadjani bracni partneri) sad mi pade na pamet :)
Natal

A volela ga je puno, i previše ako mene pitate. Mislim da ni sama nije znala zašto i na koji način, ali volela ga je.
Koketirala je sa drugima, da se razumemo, i ljubila je druge, puno njih... Ali nije imala tu iskru u očima i taj osmeh na licu kao kada bi pričala sa njim...

Primal*

 • Gost
Odg: pravo
« Odgovor #21 poslato: 02. Maj 2013. 14:26:07 »
Mislim da kod mene i jaka deveta (prava) u Vagi (pravda) utice na to sto bas studiram to a ne nesto drugo. Kao i trigon Jupiter Sunce. A cime cu da se bavim nemam pojma. Zelela bih da zavrsim jos jedan fakultet. (ako prezivim ovaj xD)

Van mreže Soel*

 • *Drugar iz komšiluka *
 • ****
 • Poruke: 858
 • Reputaciona snaga: 8631
 • Soel is awe-inspiring!Soel is awe-inspiring!Soel is awe-inspiring!Soel is awe-inspiring!Soel is awe-inspiring!Soel is awe-inspiring!Soel is awe-inspiring!Soel is awe-inspiring!Soel is awe-inspiring!Soel is awe-inspiring!Soel is awe-inspiring!Soel is awe-inspiring!
 • Pol: Muškarac
Odg: pravo
« Odgovor #20 poslato: 24. Februar 2013. 17:51:11 »
Ima neki tekst..mislim da je od Imasiragica..lepo je covek dao neke primere iz licnog zivota I objasnio sta je potrebno za pravnicku struku...je nemam taj tekst, ali ako neko ima I zna za njega voleo bih da ga stavi :)

sunce01*

 • Gost
Odg: pravo
« Odgovor #19 poslato: 24. Februar 2013. 17:24:48 »
da malo nadodam...

Pravnička struka

Kod ove vrste profesije naglasak je na dva planeta, Venera (pravda) i Jupiter (istina), a od znakova prije svega znak vage jer je on klasično vezan uz pravo.

Polja koja su bitna za pravničku profesiju su 7. polje (ugovor) i 9. polje (viši um).


Sudac:

Profesija sudca osim navedenog ima naglasak na 10. polju jer je on istaknuta pojedinačna figura u pravničkoj struci. A također i odgovorna osoba koja donosi odluku vezanu uz pravo (Venera) i obaveze (Saturn), kao autoritet unutar društva (10. polje) u kojem živimo. Sudačka odluka se zove presuda (Saturn).

Sudac mora biti obrazovana, pametna i mudra osoba, ali i ozbiljna, odgovorna i "stijena" osoba. Pa su kod profesije sudca naglašena dva neosobna planeta Jupiter (mudrost) i Saturn (odgovornost) kao i to da su ta dva planeta posebno povezana u natalnoj karti.


Odvjetnik:

Odvjetnička profesija je prilično aktivna profesija u pravničkoj struci. On mora braniti svog klijenta, a kako je njegov isključiv cilj pobjeda, to se ogleda i kroz planet Mars koji je vidljiv u profesiji odvjetnika.  Mars kod odvjetnika treba biti povezan s Jupiterom (spas , preuveličavanje, iskrenost, čast, dostojanstvo) i 7. poljem (klijent, javnost, ortak, ugovor). U slučaju odvjetnika Mars je u funkciji pravde i zakona (Jupiter) i vrhovnog suda (Saturn). Odvjetnici često imaju Jupiter u 10. polju.

Od poželjnih individualnih vještina, odvjetničke retoričke sposobnosti se ogledaju kroz planet Merkur (lukavost, rječitost) i planet Veneru (šarm, ubjedljivost, kompromis, timski rad), pa je dobro ako su ta dva planeta povezana.

Sorcière*

 • Gost
Odg: pravo
« Odgovor #18 poslato: 17. Jul 2012. 16:06:56 »
Dosta mojih klijenata su advokati i to samostalni i svi redom imaju  Saturn u 10. polju. Jako su se namučili u karijeri, ali im je i profesija stabilna :)

Pa da-to je to :D
Ja sam se mučila između prava i psihologije ali eto Sa pobedio :)
A da li ću se baviti hmmm možda da možda ne!

Van mreže Nenuška*

 • I dont fight because i hate what's in front of me. I fight because i love what's behind me.
 • * Glavni & Odgovorni *
 • * Ovaj može da menja Google *
 • *******
 • Poruke: 43595
 • Reputaciona snaga: 36347
 • Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!
 • Pol: Žena
 • ♥ 061 17 04 231 ♥
  • Wordpress Dnevnik Jednog Astrologa
Odg: pravo
« Odgovor #17 poslato: 09. Jul 2012. 13:44:21 »
jao, ja studiram pravo i htjla bih biti advokat, ali nemam  Saturn u 10. polju  ;(

     Da, ali ti želiš biti advokat a sam Saturn je više vezan za sudiju kao zanimanje. A dodatno, tebi je Mars vl. 9 polja (fax) pod vladavimo Saturn + Venera (profesija) ti je isto tako pod vladavinom Saturn tj. u :0: sa njim ~ nema boljeg :) Ovo je po meni :ok: postavka za tužioca više nego za branioca advokata iako mi deluje da ti studiraš da budeš advokat da bi branila one koji su na neki način "potlačeni i ugroženi" (Venera :0: Saturn :120: Mesec u Devica + Sunce u Vodolija ...) :aha:
:srce: Šmiš :mag: My Kipper on Imgur :pisac: Astrološke konsultacije & narudžbine :mail:

     Let me ask you something...
     If someone prays for patience, you think God gives them patience? Or does he give them the opportunity to be patient?
     If he prayed for courage, does God give him courage, or does he give him opportunities to be courageous?
     If someone prayed for the family to be closer, do you think God zaps them with warm fuzzy feelings, or does he give them opportunities to love each other?


~ 7 Lots ~ Lenormand  ~