Autor Tema: Zdravko Čolić  (Pročitano 1694 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Swiss*

  • Gost
Zdravko Čolić
« Odgovor #1 poslato: 16. Avgust 2012. 02:10:29 »
   ZDRAVKO ČOLIĆ

:karo:Zdravko Čolić je rođen u znaku Blizanaca, s Ascendentom u znaku Škorpiona. Sunce u Blizancima govori o komunikativnoj osobi, koja je stalno u pokretu, društvena, prilagodljiva, spontana, vedra i sklona promenama. Ove osobine su naglašene i time što je vladar Ascendenta, Mars, takođe u znaku Blizanaca.
Ascendent u znaku Škorpiona donosi Sunčevom znaku temeprament, snagu ličnosti i jačinu volje i dodaje mu dubinu, što je u ovom horoskopu posebno povoljno, s obzirom da su Blizanci promenljiv znak, kome nedostaju čvrstina i istrajnost. Škorpion je strastven, istrajan znak, dubokih i snažnih emocija. Ove osobine u kombinaciji sa izvanrednim pamćenjem imaju za posledicu da vam Zdravko neće ništa zaboraviti – ni dobro, ni loše. Ovaj podznak krasi dobro zdravlje i žilavost, a donosi i sklonost sportu i fizičkim aktivnostima.

Kada vladar Ascendenta ode u sedmu kuću horoskopa, već formiramo sliku osobe koja ima potrebu da izađe u javnost da bi se ostvarila. Lav na vrhu desete kuće nagoveštava uspešnu karijeru, a pozicija njegovog vladara, Sunca, u sedmoj kući u konjunkciji i paralelu sa vladarem Ascendenta govori da je ovo horoskop poznate i popularne osobe. Horoskopom dominira harmoničan aspekt između konjunkcije Sunca i Marsa i konjunkcije Meseca i Jupitera. Sekstil Sunca i Jupitera donosi slavu, a kako Jupiter vlada drugom kućom horoskopa, ni finansijski efekti karijere nisu zanemarljivi. Konjunkcija Meseca i Jupitera predstavlja jaku zaštitu, daje optimizam, uzdiže dušu i takođe donosi popularnost. Mars u dobrom aspektu sa Jupiterom opisuje Zdravka kao poštenu, častoljubivu osobu i borca za pravdu. Trigon Meseca sa Plutonom daje harizmatičnu i impulsivnu prirodu.

Poseban pečat horoskopu, a samim tim i osobitu životnu priču jedne osobe (a priznaćete da nema mnogo pevača koji su postigli toliku popularnost i koji su tako dugo i uspešno na muzičkoj sceni), donose fiksne zvezde, kada se nađu u konjunkciji sa važnim planetama ili uglovima. Zdravko Čolić se može pohvaliti sa dve od ukupno četiri kraljevske zvezde, koje najavljuju da će čovek biti «kralj» u svojoj branši. To su Regulus (Čuvar Severa) na MC-u (vrhu desete kuće) i Aldebaran (Čuvar Istoka) u konjunkciji sa Suncem.
U desetoj kući je umetnut ceo znak Device, čiji se vladar Merkur, nalazi na 140 Bika. Kako je tu dekanat Meseca i lice Sunca, a Bik vlada pevačima, upravo deo od 10 – 150 Bika daje popularne pevače.

Vladar druge kuće, Jupiter, u petoj kući može, u zavisnosti od toga kako je aspektovan, doneti finansijske dobitke ili gubitke preko mesta za zabavu. Peta kuća označava i koncerte, pa iz konjunkcije Jupitera i Meseca već vidimo brojnu publiku, a sekstil sa Suncem garantuje povoljan ishod. Međutim, Jupiter ima egzaktan kvadrat sa Uranom, što može da donese velike iznenadne gubitke novca. Osobe sa ovim aspektom ne treba nikada da se kockaju, niti da ulaze u bilo kakav finansijski rizik. Srećom, dispozitori ovog lošeg aspekta, Mesec i Mars, su u povoljnom aspektu i daju mogućnost da se eventualna šteta nadoknadi vrednim radom.

(zorica ilievski)