Autor Tema: Goran Bregović  (Pročitano 419 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Swiss*

  • Gost
Goran Bregović
« Odgovor #1 poslato: 16. Avgust 2012. 02:21:09 »
   GORAN BREGOVIĆ

:karo:Goran Bregović je rođen u znaku Ovna, s Ascendentom u Vagi. Sunce je u zodijačkom znaku Ovna egzaltirano, što znači da svoje osobine ispoljava na pozitivan način. Ono daje Goranu borbenost, strastvenost, snažnu volju za probijanje kroz život, kao i neiscrpne radne sposobnosti.

Negativna strana ovog znaka može biti naglašen ego i velika usemrenost na sebe i sopstvene potrebe. Zbog toga se može pokazati nedovoljno osetljivim kada su u pitanju tuđa osećanja. Sunce je u opoziciji sa svojim dispozitorom, Marsom, što mu pored energičnosti i ambicija, daje i aroganciju, kao i sklonost da se lako ulazi u sukobe. S obzirom da Sunce obrazuje i kvadrat s Uranom, jasno je da Goran ne priznaje ničiji autoritet i da drugi ne mogu da mu nametnu svoju volju.

Podznak Vaga ga predstavlja kao šarmantnu, prijatnu i komunikativnu osobu. S godinama je Goran naučio da donekle kontroliše svoje strasti, pa u prvim kontaktima ostavlja pozitivan utisak, iako može biti pomalo rezervisan. Osobe koje ga bolje poznaju znaju da se ispod prijatne spoljašnjosti krije temperamentna osoba, naglih reakcija.
Neptun se nalazi u prvoj kući, pa je Gorana treško prozreti, uvek ostaje pomalo nedokučiv i tajanstve. S druge strane, on ima sposobnost da sa lakoćom «čita» druge ljude.

Ova pozicija Neptuna Goranu omogućava i da se vešto izvuče iz svake nezgodne situacije. Takođe, Neptun u prvoj kući je odličan za umetnost, jer naglašava talenat i daje snažne impresije, vizije i izvođačku spretnost, što je ovde naročito naglašeno Neptunovim egzaktnim trigonom sa svojim dispozitorom – Venerom.

Vladar Ascendenta, Venera, nalazi se u znaku Vodolije, što mu daje originalnost, slobodoumnost i humanost. Goranu je izuzetno važan osećaj slobode i nije sklon da se za bilo šta jako vezuje. Ako uzmemo u obzir da je Venera u petoj kući, kući talenata i kreativnosti, jasno je da je u ovom horoskopu naglašen umetnički potencijal. Međutim, to nam govori i da Gorana ne možete zadržati u kući, nego ćete ga naći na onim mestima koja nude dobru zabavu.

Pozicija vladara Ascendenta u petoj kući nam govori da se vlasnik horoskopa najbolje oseća na mestima za zabavu i da tu i provodi dosta vremena.
Vrh desete kuće se nalazi u znaku Raka, što često daje popularnost i karijeru koja je vezana za javnost. Vladar desete kuće, Mesec se nalazi u Biku, znaku svoje egzaltacije. To je kombinacija koja daje zaista brojnu publiku. Iako je Mesec u kvadratu s vladarem ascendenta, Venerom, u trigonu je sa Saturnom, Venerinim dispozitorom, što mu je donelo izuzetan uspeh u karijeri. Aspekti Meseca sa Saturnom i Plutonom nam daju informaciju da Goran neguje etno stil.