Autor Tema: Ognjen Amidzić (voditelj)  (Pročitano 541 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Swiss*

  • Gost
Ognjen Amidzić (voditelj)
« Odgovor #1 poslato: 17. Avgust 2012. 19:56:06 »
OGNJEN AMIDZIĆOgnjen Amidžić je rođen u znaku Blizanaca, s Ascendentom u Strelcu. Sunce u Blizancima ga čini komunikativnim, praktičnim, spretnim i duhovitim. Okrenut je pre intelektu, nego emocijama, a s obzirom da je u Sunčev dispozitor, Merkur, takođe u Blizancima, Ognjen je vrlo inteligentan. Merkur je u sekstilu s Marsom, što daje sposobnost brzog mišljenja i zaključivanja, oštar intelekt i direktnost u komunikaciji. Sekstil Merkura i Jupitera mu daje odličnu logiku i sposobnost da ono što nauči teoretski, uspešno primeni u praksi. Takođe, ovaj aspekt je dobar kako za uspeh u visokom obrazovanju, tako i za putovanja.

Ascendent u znaku Strelca Ognjenu daje avanturistički duh, optimizam i široke poglede na svet. Iako je pripadnike ovog znaka teško zadržati u kući, Ognjen tom pogledu nije tipičan Strelac, jer mu se vladar Ascenenta nalazi u četvrtoj kući – kući doma. S obzirom da je Jupiter u konjunkciji sa snažnim Marsom, on tu ulaže mnogo energije. Moguće je da veći deo svog posla obavlja kod kuće ili sprovodi u delo svoje ideje kako da poboljša svoj životni prostor. Ova konjunkcija mu ne daje previše diplomatičnosti, a samosavladavanje je jedna od važnih lekcija koje treba da savlada. Njegova sklonost isterivanju pravde može ga učiniti vrlo direktnim, čak i sremnim da se sukobljava. Kako je ova konjunkcija u kvadratu sa Saturnom, Ognjen mora da nauči da prihvati da nije uvek u pravu. Tek kad bude sposoban da prihvati odgovornost za sopstvene greške, neće imati osećaj da ga drugi bezrazložno napadaju i sputavaju u onom što on inicira.

Kvadrat Jupitera i Saturna ga može učiniti žrtvom sistema – promene na širem nivou mogu mu prouzrokovati materijalne gubitke, kao da sve počne ili prerano ili prekasno.
Interesantno je da se u ovom horoskopu devet planeta nalazi u muškim znacima, a samo jedna u ženskim. Ognjen sigurno pokazuje puno inicijative, s lakoćom započinje stvari i samostalno donosi odluku da li da stupi u akciju i kada. Ipak, zbog manjka planeta u ženskim znacima nema adekvatnu reakciju kada je u pitanju tuđa inicijativa.
Ravnoteža postoji i u rasporedu planeta po elementima. U zemljanim znacima se ne nalazi ni jedna planeta. Manjak zemlje u horoskopu obično daje nedostatak praktičnosti, ali kada ona potpuno izostane, osoba se ponaša kao da je reč o dominantnom elementu. To znači da Ognjen može previše da brine zbog materijalne sigurnosti i da mnogo energije usmerava na posao i zaradu.

Takođe, postoji manjak planeta u vodenim znacima, zbog čega mu je teško da otvoreno pokaže svoje emocije. Svet oko sebe posmatra pre svega racionalno, zbog čega može pokazati manjak empatije i razumevanja za tuđa osećanja. Umesto empatije, može pokazati preteranu brigu.
Veliki broj planeta u kardinalnim znacima, a manjak u fiksnim Ognjenu može dati sklonost da stvari izuzetno lako započinje, ali da teže u njima istrajava.
Mesec u desetoj kući u Vagi u egzaktnom sekstilu s Neptunom mu daje odlične mogućnosti za popularnost, javne nastupe i umetnički potencijal.

(zorica ilievski)