Autor Tema: Tijana Dapčević  (Pročitano 523 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Swiss*

  • Gost
Tijana Dapčević
« Odgovor #1 poslato: 17. Avgust 2012. 20:01:14 »
TIJANA DAPČEVIĆTijana Dapčević je rođena u zodijačkom znaku Vodolije, s Ascendentom u Vagi. Sunce u znaku Vodolije daje Tijani želju da bude nezavisna, svoja, originalna, a pomalo i hirovita ili ekscentrična. Vodolija je ljudski, human znak, pa je Tijana pravedna i prema svima se ophodi prijateljski. Važna joj je samostalnost i spremna je na rizik kada je to potrebno. Osobe sa Suncem u Vodoliji inače teško prihvataju tuđi autoritet i ne dozvoljavaju da im drugi nameću svoju volju, a kod Tijane je to posebno naglašeno, jer je Sunce u kvadratu sa svojim dispozitorom, Uranom. Treba da budete posebno originalni, gotovo genijalni, da bi ona priznala da je vaša ideja bolja od njene. Svako insistiranje na nečem što ona smatra prosečnim i običnim isprvociraće je da sve prekine i ode neverovatnom brzinom.

Njen nedavni nastup u partizanskoj uniformi izazvao je dosta pozornosti. Interesantno je da su upravo partizani, kao i cela komunistička ideologija pod vladavinom Vodolije i Urana. Naime, Vodolija vlada drugovima i drugaricama, socijalizmom, poziva na jednakost i pobunu. Venera predstavlja odeću, a s obzirom da je u sekstilu s Uranom, videsmo Tijanu kao mladu partizanku. Inače ova kombinacija generalno daje originalnost u odevanju i nastupu.

Ascendent u Vagi pred Tijanu stavlja kao najvažniji zadatak da nauči da na pravi način gradi i održava odnose s drugim ljudima. Iako su svim Vagama odnosi s drugima veoma važni, to je lekcija koju najteže savladavaju. U Tijaninom slučaju to zaista nije jednostavno. Dok Vaga insistira na povezivanju s drugima, Vodolija zahteva očuvanje svoje slobode. Zbog toga je značajno da na samom startu jasno stavi do znanja koliko je spremna da sebe daje drugima, kao i da od druge strane ništa ne očekuje.

I pored toga što se prema drugima odnosi prijateljski, i Vodolija i Vaga su vazdušni znaci, pa Tijana uglavnom drži ljude oko sebe na izvesnoj distanci i ne prepušta se lako emocijama. Oni koji uspeju da joj se potpuno približe su malobrojni, ali imaju priliku da upoznaju jednu drugu Tijanu, romantičnu, maštovitu i saosećajnu. Te osobine joj daje Mesec u Ribama.

Vladar Ascendenta, Venera, nalazi se u znaku Jarca, što znači da Tijana može da upravlja sopstvenim osećanjima, postojana je i ima razvijen osećaj dužnosti prema onima koje voli. Međutim, zbog kvadrata Venere i Plutona, može biti previše posesivna i pokazivati znake ljubomore, kada su u pitanju osobe za koje je emotivno vezana.