Autor Tema: Mira Banjac (glumica)  (Pročitano 490 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Nenuška*

 • I dont fight because i hate what's in front of me. I fight because i love what's behind me.
 • * Glavni & Odgovorni *
 • * Ovaj može da menja Google *
 • *******
 • Poruke: 43612
 • Reputaciona snaga: 36353
 • Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!
 • Pol: Žena
 • ♥ 061 17 04 231 ♥
  • Wordpress Dnevnik Jednog Astrologa
Odg: Mira Banjac (glumica)
« Odgovor #2 poslato: 06. Decembar 2019. 10:45:26 »
     Ja imam druge podatke za njen natal :pamet:Mira Banjac, pravo ime Mirjana T. Banjac, rođena je u Erdeviku 04, Novembra 1929. godine.

Glumica je jednom rekla da je brak između njenih roditelja sklopljen a da se oni nisu ni poznavali – on, potomak srpskih iseljenika u Sjedinjene Američke Države, koji ne govori srpski — ona, devojka iz skromne vojvođanske porodice, koja ne govori engleski.

Kada je Mira imala samo četiri godine, otac se vratio u Deteoit, a majci i njoj poslao karte da mu se pridruže, koje one, na nagovor Mirinih ujaka, nikada nisu iskoristile.

Kada je počeo Drugi svetski rat pa su se granice zatvorile, Mirina majka, koja je radila u fabrici šećera u Beogradu, četiri godine nije videla svoju ćerku sa druge strane Dunava. Devojčica je odrastala uz baku i tetku sa očeve strane. Za vreme Drugog svetskog rata Mira je bila godinu dana u Prvoj proleterskoj brigadi.

Kada je diplomirala, odmah se udala i to za svoju prvu veliku ljubav, Andreju Jovanovića. Upoznali su se na studijama glume u Novom Sadu. Mira je već u 24. godini postala majka, i rodila sina Branislava Branu Jovanovića. Ali, posle samo 5 godina taj brak se prekida, ali ona ostaje u prijateljskim odnosima sa svojim bivšim suprugom sve do njegove smrti.

Mira je rođena samo 3 dana posle pomračenja Sunca (01-11) i odmah se vidi da joj život barem na početku ni malo neće biti lak.

Asc u Devici i Merkur u Vagi u kvadratu sa Plutonom u Raku obeležio je njeno detinjstvo ratom. Mesec i Saturn u Strelcu u 4 polju ukazuju na roditelje koji su bili (bukvalno) stranci jedan za drugog, a razdvajanje od oca vidimo iz postavke Meseca i Saturna u Strelcu u opoziciji sa Jupiterom iz Blizanaca u 10 polju, kao i konjukcije između Sunca i Južnog Mesečevog Čvora u Škorpionu.

Takođe, i razdvojenost od majke i odrastanje pored bake i tetke se takođe vidi iz ove postavke Meseca i Saturna u 4 polju.

Rano stupanje u brak i udaja za veliku ljubav se vidi iz postavke Venere u Vagi (sedište) u konjukciji sa Merkurom, koji imaju lep aspekt sekstila i sa Mesecom i Saturnom i lep aspekt trigona sa Jupiterom.

Ali, i samo (kratko) trajanje braka vidimo iz postavke Venere u kvadratu sa Plutonom tj Mesecom u opoziciji sa Jupiterom (jer je Jupiter suvladar njenog 7 polja, polja bračnog partnera) kao i naravno postavkom Neptuna (vladara 7 polja u 12 polju u Devici koji ima kvadrat sa Mesecom.

Venera u Vagi kao vladar 9 polja (obrazovanje) u konjukciji sa Merkurom vladarem 10 polja (posao) oboje postavljeni u 2 polju (izvor zarade) u dobrom aspektu sa Mesecom i Jupiterom iz 10 polja nam i daje lepu sliku njene glumačke karijere. Veliki usponi i padovi, kako karijere, tako i finansija, se naravno vide iz kvadrata koji postoji između Venere i Plutona.

Odnos sa sinom koji je predstavljen 5 poljem u Jarcu i ovim Saturnom u Strelcu u 4 polju u lepom aspektu sa Venerom i Merkurom nam pokazuje njen dobar odnos koji i dan danas ima sa njim, a preseljenje sa njim u Novi Sad vidimo iz ove opozicije koju Mesec (dom) i Saturn (sin) imaju sa Jupiterom (promena mesta boravka)

Najviše poznata po ulozi Katice, ćerke Radovana III, koja joj je krajem 1973 godine donela ogromnu slavu i popularnost.

Te godine vidimo da tranzitni Jupiter je u Vodoliji i sklapa benefični trigon ne samo sa Jupiterom iz njenog 10 polja, već i sa Venerom i Merkurom iz 2 polja. Tranzitni Saturn u Raku prolazi kroz 11 polje (uspeh) i ima jak trigon sa njenim Suncem i Marsom, a osa SMČ & JMČ Strelac Blizanci aktivira njenu osu 4/10 polja.

Njena trenutna zdravstvena situacija koja je dosta usporava da radi posao koji voli, se vidi iz postavke tranzitnog Saturna koji prolazi kroz natalno 5 polje i koji sklapa kvadrat sa natalnim Merkrurom i Venerom, kao i tranzitnog Jupitera u Strelcu koji prelazi preko natalnog Saturna (vladara 6 polja ~ polja bolesti) i naravno tranzitnim Neptunom u Ribama koji već duže vreme ima opoziciju sa njenim natalnim Neptunom iz Riba i kvadrat sa natalnim Mesecom.

https://dnevnikjednogastrologablogspot.wordpress.com/2019/07/07/mira-banjac/
:srce: Šmiš :mag: My Kipper on Imgur :pisac: Astrološke konsultacije & narudžbine :mail:

     Let me ask you something...
     If someone prays for patience, you think God gives them patience? Or does he give them the opportunity to be patient?
     If he prayed for courage, does God give him courage, or does he give him opportunities to be courageous?
     If someone prayed for the family to be closer, do you think God zaps them with warm fuzzy feelings, or does he give them opportunities to love each other?


~ 7 Lots ~ Lenormand  ~

Swiss*

 • Gost
Mira Banjac (glumica)
« Odgovor #1 poslato: 17. Avgust 2012. 20:04:16 »
MIRA BANJAC

:karo:Mira Banjac je rođena u zodijačkom znaku Škorpiona, sa Ascendentom u istom znaku. Sunce u Škorpionu daje joj neiscrpnu energiju, nepokolebljivu volju, upornost i istinoljubivost. Sklonost dramatizaciji je u njenom slučaju odlično iskorišćena kroz glumu. Škorpioni teško podnose bilo čiji autoritet i uvek su spremni na borbu i rušenje svega što je negativno, površno i lažno. Škorpion je znak promene i transformacije, pa kada su njegove osobine dobro integrisane, kao što je slučaj u ovom horoskopu, iza svakog rušenja sledi gradnja novog, boljeg i kvalitetnijeg. Ima naglašenu sposobnost da uočava sve što je tragično i negativno, kao da kritikuje takve pojave.
Ascendent u Škorpionu naglašava osobine sunčevog znaka. Ovaj podznak povremeno donosi distancirano ponašanje i izvesnu tajanstvenost u prvim kontaktima. To je rezultat Škorpionove opreznosti i nepoverljivosti, kao i želje da prvo pronikne u suštinu druge osobe. Strastvena priroda i dobro pamćenje Škorpiona imaju za rezultat da vam oni ništa neće zaboraviti, niti će vam ostati dužni, pa je mnogo bolje ako vas Mira Banjac pamti po dobru. Čvrstina i sposobnost da se sama suoči i sa najtežim situacijama i savlada i najteže prepreke daju joj izvesnu količinu netolerancije. Od tako jake ličnosti nemojte očekivati razumevanje za slabost i kukavičluk.
Vladar Ascendenta i sunčevog znaka, Mars, nalazi se takođe u Škorpionu, što je znak njegovog sedišta, i obrazuje egzaktan trigon sa suvladarem, Plutonom. Zaista se ne sreću često horoskopi kojima u tolikoj meri dominira jedan znak. Čak i kod mekših znakova, Mars u Škorpionu uz malo loših aspekata donosi izuzetnu agresivnost i destruktivnost. Međutim, ovde imamo zaista redak slučaj da Mars nema ni jedan neharmoničan aspekt, pa se ispoljio na najbolji mogući način. Dao je Miri Banjac neiscrpne zalihe energije, zahvaljujući kojima je odigrala bezbroj uloga. Mars je u prvom polju horoskopa, a vlada šestim poljem, poljem rada, pa vidimo osobu koja je neumorno i fanatično radila.
Sve ovo bi pre dalo vojnika, policajca ili osobu koja se bavi nekim izuzetno opasnim zanimanjem, da se u polju karijere nije našao Neptun. Sa takvom pozicijom Neptuna možete da birate da li ćete ceo život pokušavati da se pronađete u nekom zanimanju ili ćete se odlučiti za poziv glumca ili lekara. Desetim poljem vlada Sunce i nalazi se u prvom polju, pa vidimo i da je to osoba koja želi da bude viđena i da dostigne neki ugled ili popularnost. Neptun vlada Ribama, koje su na vrhu petog polja odgovornog za zabavu i talente, pa ovo govori u prilog činjenici da je ovo horoskop glumice.
Škorpioni su uglavnom žilavi, a zdravlje ih dobro služi. Međutim, Venera, koja se nalazi u dvanaestoj kući u znaku Vage obrazuje kvadrat s Plutonom, pa Miri možemo preporučiti da obrati pažnju na bubrege i urinarni trakt. Ovako naglašen Mars može doneti i zapaljenske procese, ali s obzirom da je dobro aspektovan, to ne bi trebalo da predstavlja problem.

(zorica ilievski)