Autor Tema: Billy Idol (rok pevac)  (Pročitano 501 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Swiss*

  • Gost
Billy Idol (rok pevac)
« Odgovor #1 poslato: 17. Avgust 2012. 20:31:52 »
   BILLY IDOLBilly Idol je rođen u zodijačkom znaku Strelca, s Mesecom u Blizancima. Zbog nepoznatog vremena rođenja ne možemo odrediti podznak, niti vrhove kuća. Sunce u Strelcu ga predstavlja kao osobu koja ima dosta optimizma i koja na život gleda s pozitivne strane. Njegovo interesovanje pobuđuje sve što je daleko ili apstraktno. Može biti i sklon olakom davanju obećanja, nemaran i netaktičan. Odlikuje ga avanturistički duh i sklonost ekstremima. Mesec u Blizancima mu daje racionalnost i praktičnost. Po glavi mu se uvek mota bezbroj raznih ideja i asocijacija, ali mu može nedostajati koncentracija i sistematičnost.

Izgleda da u njegovom životu veliku ulogu igra konjunkcija Marsa i Neptuna, koja je u kvadratu s Uranom. Mars i Neptun su u aspektu u horoskopima onih ljudi koji su spremni da se bore za sopstvenu veru i viziju. Međutim, konjunkcija, kao i teški aspekti, donosi probleme zbog droga i alkohola. 1994. godine je zbog prevelike količine droge smešten u bolnicu. Tada mu je direktivni Neptun bio u konjunkciji sa Suncem, a tranzitni Pluton se našao u kvadratu s natalnim Plutonom.

Kvadrat Marsa i Urana daje eksplozivnu, buntovnu prirodu i sklonost anarhiji, kao i ulazak u rizike, bez obzira na mogući ishod. Kada mu je 1984. godine direktivni Uran došao u konjunkciju s Jupiterom i trigon s Venerom, Billy Idol je izdao najtiražniji album u svojoj karijeri, pod imenom «Rebel Yell», što bi u prevodu značilo «Buntovnički vrisak». Naziv je u potpunom skladu s njegovom prirodom. Istovremeno je direktivna Venera došla u kvadrat s Neptunom i na taj način je aktiviran natalni sekstil ove dve planete, koji daje izuzetan osećaj za muziku, snažnu inspiraciju i profinjena čula.

Sunce u trigonu s Uranom daje snažnu ličnost i naglašenu individualnost. Originalnost, ali i nagle, potpuno neočekivane promene imidža karakterišu ovog muzičara. Sam kreira sopstvenu sudbinu, kao da mu pomoć okoline nije potrebna. U stanju je da bez napora u svakoj prilici bude autentičan. Važno mu je da sačuva svoju samostalnost i nezavisnost.