Autor Tema: Milena Dravić (glumica)  (Pročitano 680 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Nenuška*

 • I dont fight because i hate what's in front of me. I fight because i love what's behind me.
 • * Glavni & Odgovorni *
 • * Ovaj može da menja Google *
 • *******
 • Poruke: 43612
 • Reputaciona snaga: 36353
 • Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!
 • Pol: Žena
 • ♥ 061 17 04 231 ♥
  • Wordpress Dnevnik Jednog Astrologa
Odg: Milena Dravić (glumica)
« Odgovor #3 poslato: 06. Decembar 2019. 10:51:05 »
Milena Dravić »Anđeo na Zemlji«Kada je vreme rođenja nepoznato, a nije moguće uraditi rektifikaciju vremena, najbolji metod je uzeti samo Sunce i postaviti ga kao Asc. U slučaju Milene Dravić mnogi smatraju da joj je Asc u Strelcu, ali pošto se ne zna vreme rođenja, to je onda samo predpostavka.

Ja sam uzela Asc = Sunce i postavila stepen Asc da bude na 11° Vage gde se nalazi njeno Sunce. Čak se ovakva postavka, barem po meni, mnogo više uklapa u njen život.

Milena je bila rođena između dve eklipse ~ 01-10-40 pomračenje Sunca, a 15-10-40 pomračenje Meseca.

Fizički izgled :

Dupla Vaga, a Venera u Lavu. Opšte poznato da su Vage jedan od najlepših znakova Zodijaka, a sa Venerom kao vladarem u Lavu i to pored fixne zvezde Regulus, vidimo da je Milena bila i ostala jedna od naših najlepših glumica.

Znak Vage može da da visinu, ali sam znak Lava ume da umanji tu visinu ~ ova kombinacija je "Mala džepna Venera" u suštini. Sunce kod Asc daje specifično dostojanstveno lice i ponašanje, sama Venera u Lavu prefinjenost, urođenu lakoću "biti dama i u najvećem blatu" napr... Sam Mesec u Strelcu u 3 polju dao joj je specifičnu lepotu, prepoznatljive oči i osmeh.

Posao & odakle dolazi zarada :

• 2 polje (zarada) u Škorpionu, a Pluton u Lavu u 11 polju ~ javnost, preko nekih grupa ili udruženja, sam Lav se i vezuje za glumu i TV, a s druge strane Mars u Devici u 12 polju ~ nešto "iza zavese" skriveno, potrebna disciplina, pa tako tu imamo i pozirište.

• 10 polje (posao) u Raku, a Mesec vladar u Strelcu u 3 polju ~ prvo je počela sa baletom, i manekentvom, ali tek kada je otišla u Sarajevo kod tetke (3 polje ~ rođaci, kraći put, Strelac ~ putovanje) dolazi do svoje prve uloge ~ Mesec u trigonu sa Plutonom.

○ prvu ulogu (leto 1958) je dobila sasvim neočekivano upravo dok je bila kod tetke u Sarajevu ~ tranzitni Uran u Lavu je baš tada prelazio preko tog njenog Plutona ~ dok je tranzitni Jupiter prolazio kroz 1 polje u Vagi i sklapao lep sekstil sa natalnom Venerom, preko koje je pak prelazio tranzitni Pluton. Sve ostalo je istorija...

Privatan život :

Ona je imala 3 braka, prvi sa Mladomirom Purišom Đorđevićem (od 1960 do 1961) Drugi sa Vojislavom Kokanom Rakonjcem (od 1967 do 1969 ~ brak je trajao kratko jer je on na žalost vrlo rano preminuo) Treći suprug Dragan Nikolić (od 1971 do 2016) koji je na žalost preminuo u Martu 2016.

Njeno 7 polje je u Ovnu i vidimo Mars na samom kraju znaka Device u 12 polju. Generalno, nije baš najbolja postavka jer ukazuje na gubitke partnera. Sam Mars u konjukciji sa Neptunom, pa tu vidimo da će partneri biti ili vezani za filmsko platno (Neptun, ilzuja) ili pak da će ih gubiti zbog njihovih bolesti (Neptun ~ bolnica) U samom 7 polju imamo Južni Mesečev Čvor, koji takođe može da ukaže i na kraći brak ili pak na rano udovištvo.

Samo Sunce (suprug) je pored Severnog Mesečevog Čvora (tj osa 1/7 polja kod Milene se povezuje sa ova dva pomračenja koja su bila u Oktobru 1940) te tako imamo opciju ili da će ona imati nekoliko brakova kratkog veka ili pak da će ranije gubiti svoje supružnike zbog njihove bolesti.

Ako pogledamo iz ugla tradicionalne astrologije, 7 polje u Ovnu za dnevni čart daje VT (vladare tripliciteta) Sunce Jupiter Saturn što može da ukaže na tri različita tipa muškaraca koji su obeležili njen privatan život. Imamo Sunce u padu, brak koji je trajao vrlo kratko. Imamo Jupiter u Biku u 8 polju, ali i Saturna u Biku u 8 polju, vidimo opciju ili vrlo ranog udovištva ili pak da će suprug živeti kraće od nje.

Njen prvi brak je počeo baš kada je ona ušla u Firdariju Jupitera (jednog od vladara tripliciteta 7 polja) koji pored konjukcije sa Saturnom u 8 polju ima širu opoziciju sa Merkurom iz Škorpiona ~ brak je trajao vrlo kratko.

Drugi brak i dalje Firdarija Jupitera, a podperiod Merkura ~ vrtimo se u krug, Merkur u Škorpionu u 2 polju (derivatno 8 polje partnera) u široj opoziciji sa Saturnom i Jupiterom ~ na žalost drugi brak traje kratko zbog prerane smrti supružnika.

Treći brak dolazi 31-12-1971 i to sa prijateljem i kolegom Draganom Nikolićem ~ tranzitni SMČ JMČ (Vodolija Lav) prelazili preko natalne ose 5/11 polja, tranzitni Jupiter prešao preko natalnog Meseca i sklapao trigon sa natalnom Venerom, tranzitni Saturn u Blizancima retrogradan trigon sa natalnim Marsom. I dalje je bila u Firdariji Jupitera, a u podperiodu Saturna (trećeg vladara 7 polja)

Iz ovoga vidimo da će je taj brak biti i poslednji, i da će dugo da traje nasuprot uverenju okoline da to baš i neće biti tako (Jupiter Saturn u 8 polju pa opozicija onaj Merkur u Škorpionu) i da će oboma promeniti život iz korena i da će vrlo verovatno dosta brzo posle smrti supruga i ona teško da se razboli i ode i ona (8 polje)

Kada je izgubila Gagu bila je u glavnom periodu, ali i pod-periodu Meseca (u čijem se dekanatu nalaze i Jupiter i Saturn u 8 polju) i koji je jedan od Vladara Tripliciteta polja smrti. Tranzitni Saturn je prelazio preko natalnog Meseca, tranzitni Jupiter u njenom 12 polju (gubici) je sklapao trigon sa natalnim Jupiterom & Saturnom iz 8 polja (polje smrti)

Ona nas je napustila nedavno, nekoliko dana posle svog 78 rođendana, kada je bila u glavnom periodu Meseca i pod-periodu Jupitera, tranzitni Jupiter u Škorpionu sklapao je opoziciju sa natalnim Jupiterom & Saturnom iz 8 polja i sklapao je i kvadarat sa natalnom Venerom vladarem Asc i samog 8 polja.

https://dnevnikjednogastrologablogspot.wordpress.com/2018/10/20/milena-dravic/
:srce: Šmiš :mag: My Kipper on Imgur :pisac: Astrološke konsultacije & narudžbine :mail:

     Let me ask you something...
     If someone prays for patience, you think God gives them patience? Or does he give them the opportunity to be patient?
     If he prayed for courage, does God give him courage, or does he give him opportunities to be courageous?
     If someone prayed for the family to be closer, do you think God zaps them with warm fuzzy feelings, or does he give them opportunities to love each other?


~ 7 Lots ~ Lenormand  ~

Van mreže kosmopolita*

 • *Drugar iz komšiluka *
 • ****
 • Poruke: 1054
 • Reputaciona snaga: 1267
 • kosmopolita is awe-inspiring!kosmopolita is awe-inspiring!kosmopolita is awe-inspiring!kosmopolita is awe-inspiring!kosmopolita is awe-inspiring!kosmopolita is awe-inspiring!kosmopolita is awe-inspiring!kosmopolita is awe-inspiring!kosmopolita is awe-inspiring!kosmopolita is awe-inspiring!kosmopolita is awe-inspiring!kosmopolita is awe-inspiring!
 • Pol: Žena
Odg: Milena Dravić (glumica)
« Odgovor #2 poslato: 18. Avgust 2012. 08:38:29 »
 VeneraLav,i ona je svoju ljubav na vreme srela,i zivot prozivela.
Kosmo Natal

O Bogu – dok ne utvrdiš vjeru u Njega,
O tuđem grijehu – dok se ne sjetiš svoga,
i o sutrašnjem danu – dok ne svane."

Swiss*

 • Gost
Milena Dravić (glumica)
« Odgovor #1 poslato: 17. Avgust 2012. 20:39:05 »
MILENA DRAVIĆ

:karo:Milena Dravić je rođena u zodijačkom znaku Vage. S obzirom da je vreme rođenja nepoznato, ne možemo odrediti gde se nalazi Ascendent, niti raspored kuća u njenoj natalnoj karti. Sunce u Vagi je predstavlja kao ljubaznu osobu, koja teži harmoniji i ne voli neprijatne i napete situacije. Prijatna je, šarmantna i sklona kompromisima. Naročito joj je važan sklad u braku.

Iako su partnerski odnosi često teža lekcija za Vage, one ne vole da budu same. Sve žele da rade u društvu. S obzirom da ovim znakom vlada Venera, planeta umetnosti i lepote, Vage se vrlo često bave nekom vrstom umetnosti ili bar uživaju kada su okružene lepim stvarima. Takođe, to je znak javnosti, pa se mnogi pripadnici ovog znaka bave nekim javnim poslom. Milena je ovo sve spojila u pozivu glumice. Najveća mana njenog znaka je neodlučnost. U želji da odvaga sve argumente za i protiv i da ispoštuje svačije mišljenje, njen proces odlučivanja ponekad predugo traje.

Mesec se nalazi u znaku Strelca, što je predstavlja kao dobrodušnu osobu, širokih pogleda. Tolerantna je i sposobna da sa lakoćom i iskreno oprašta. Ovu plemenitost i razumevanje je nasledila od majke. Mesec u Strelcu često vuče osobu na dalja putovanja. Često osoba sa ovakvom pozicijom Meseca ima rođake u inostranstvu ili delimično neko strano poreklo (što bismo, naravno, morali potvrditi iz četvrte kuće horoskopa, koja govori o genetici). U svakom slučaju, Milena rado putuje preko granice.

Ako je rođena posle podne ili uveče, Mesec je u sekstilu sa Suncem. To je aspekt koji govori o unutrašnjem skladu kojim osoba zrači, pa često donosi popularnost.
Merkur je u znaku Škorpiona u jakom aplikacionom kvadratu s Plutonom. Kada se Milena naljuti, ume da bude vrlo oštra, sarkastična i cinična. Ovaj aspekt joj je mogao doneti i neprijatnosti u saobraćaju, posebno oko dvadeset devete i tridesetprve godine života, kada su se ove dve planete po direkcijama našle u trigonu. S druge strane, Merkur je u sekstilu s Venerom, ona ume da bude vrlo duhovita, vedra i vesela. Ovo joj daje talenat za igru, muziku, crtanje ili ručne radove.

Konjunkcija Jupitera i Saturna u Biku joj je verovatno bar jednom u životu donela ozbiljan materijalni gubitak. Osobama s ovim aspektom promene u društvenom sistemu obično ne idu na ruku. S druge strane, ova kombinacija joj daje i upornost, konstruktivnost i visok moral.