0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.
da, to mi je receno i po zapadnjackom natalurazumem,a sto se tice Vivija , i njegove prognoze za moju knjigu...rece mi ..., jako kvalitetna, ali neces izvuci ulozene paresto je tacno-takodjeKako se ovde , u Djotisu)gleda knjiga?Koja planeta ju predstavlja?Kako, na koji nacin da je reklamiram?..tu se izgleda ne da nista ucitinitako je pisano u natalupsa ja pisem drugu knjiguvec sam 100 str napisala, a treba da ubacim tek slike, tlocrte, ..i td.fakticki je zavrsavamako je budem stampala imace samo 50 komada, a ne 300 ko 1 knjiga
Kako sam ja shvatila ono što sam čitala od ono malo literature što ima po 'netu, benefik & malefik se odredjuje preko vladarstva nad nekom Bhavom. Takodje, treba uzeti i u obzir odnos samih planeta (prijatelji & neprijatelji) čini mi se za to (pored opcije da svaka planeta je po svojoj prirodi benefik ili malefik) Ovo što ja imam (tabelu za svaki benefik & malefik) sam prepisala iz jedne knjige koju imam odavno iz Djotiša i koja je pisana pre jedno skoro 40 godina. Neki strani autor, pa neko preveo na naš jezik (ne mogu da se setim autora, a sve knjige su mi u podrumu) Tako da je moguće da je sam taj autor (tj prevodilac) napravio grešku u toj tabeli. Dodatno, to je ta neka generalna tabela sa podelama ~ definitivno mora da se uporedi i sa samim D1 da bi se potvrdila priča o tome ko je ko. Po nekoj mojoj logici jedna planeta može da bude i benefik i malefik ~ napr. ako je vladar i VI polja ili pak ako je vladar i VIII polja. Klasika je da i benefična planeta postaje privremeni malefik ako je vladar malefičnih Bhava ili obrnuto, malefik postaje privremeni benefik (ili neutralan) ako je valdar benefičnih ili kendra Bhava (kao i ono pravilo ako je benefik u malefičnom polju on postaje privremeni malefik, a ono što je meni bilo vrlo neobično - da malefik u mačefičnom polju postaje benefik... kao preuzima negativnost tog polja na sebe) Kod Grofi, je loš, jer je em pad, em vladar malefičnog polja i u sa i posmatra ga dodatno preko 10-pogleda ~ ako ga gledamo kao vl. XII polja... je loš jer je vladar VIII u VI polju u znaku koji mu ne prija...
Kod tebe je neutralni benefik, tako da i sam SS ne bi trebalo previše teško da ti padne (pored same opcije da ti je u 1 polju, pa se podrazumeva kao i kada je u da ta osoba stoički podnosi SS periode) u kod tebe :- malefici su : - benefici su : - badhaka : - maraka : - yogakaraka : Znači (surpug, partner) (brak) (potpisivanje, ozvaničenje) su malefici, a je čak dvo-uticajna i Benefik & Yogakarka i Badhaka za tvoj Badhaka je teška opcija, veliki neprijatelj za kao što je Maraka najveći neprijatelj za čart ~ Yogakarka je nešto najbolje za čart. Samo ovo gledajući savet bi bio ne bi trebalo da se udaješ, već da živiš "slobodno" sa partnerom, jer čim dodje do ozbiljne priče, dolazi do raskida.