Autor Tema: Mesec u Blizancima  (Pročitano 2166 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Swiss*

  • Gost
Mesec u Blizancima
« Odgovor #1 poslato: 03. Februar 2012. 22:53:02 »
MESEC U ZNAKU BLIZANACA (milan sasic)Merkur ni sa kim ne deli svoj vazdušni i promenljivi sektor. U ovom slučaju prikaz jednog znaka nije životinja nego čovečiji lik, a taj lik je pri tom dvojak. U početku se nije radilo o dva brata ili prijatelja koji se drže za ruke, kao što je to na slici koja asocira na legendu o Kastoru i Poluksu, već o ženi i čoveku sjedinjenim u ljubavi. Blizanci su dakle, znak opštenja, zajedničkog života, intimnog sjedinjenja. Mentalna udvostručenost je odlika osoba rođenih u vreme kada se Mesec nalazi u ovom znaku. Mada u osnovi gledano, svi rođeni u znaku Blizanaca trpe dvostruki uticaj. Jedan je spiritualan a drugi krajnje materijalistički. Ali ta dvostrukost nije normalno opažljiva kao što nagoveštava tesna veza dve osobe u znaku. To što ostaje jeste dvostruki karakter proživljenih iskustava.

U životu osoba rođenih sa Mesecom u Blizancima postoje periodi kada će doživeti dva vrlo različita iskustva. Gotovo redovno i to čak jako oprečna. Uvek su u nastojanju da steknu dve ili više stvari u isto vreme. Okupacije misli, centri interesovanja, stanovi, vezanosti a posebno one bračne ili partnerske, često idu udvoje i nije redak slučaj da se osoba tog znaka nađe angažovana u dvostrukom životu iako to možda i nije htela. Često su u pitanju paralelne veze i dva posla u isto vreme, kao i dvoličnost uopšte. A Mesec astronomski gledano pokazuje uvek samo jednu stranu lica Zemlji. Onu tamnu stranu vrlo je teško videti i otkriti. Ostaje nam samo da naslućujemo i da maštamo šta to ima na tamnoj strani Meseca.

Znak Blizanaca, i njegov treći stepen je stepen egzaltacije Zmajeve glave tj.Severnog mesečevog čvora, i u isto vreme i stepen debilitacije Zmajevog repa, tj Južnog mesečevog čvora. Rahua i Ketua, mada u indijskom horoskopu prebivalište Rahua je u Vodoliji a egzaltacija u Biku, a Ketua je u Ribama prebivalište a egzaltacija u Škorpiji.

Neki stari tekstovi kažu da su rođeni sa Mesecom u Blizancima privrženi Bogu i spiritualnim bićima, dok su sa druge strane opisani kao ličnosti zlonamerne u poslovima, i kao ličnost koja sebi uvek postavlja pitanje – kako da iskoristi svoje ideje i da zaradi mnogo novca. Karakter Merkura koji vlada znakom, daje boju ovom liku. A njegov karakter je prično takav da se uvek prikloni tamo gde mu je bolje, i čim oseti da je na drugoj strani lepše i bolje odlazi tamo. Veoma je vešt i slobodno mogu reći da je privrženost Bogu i ona druga karakterizacija jednostavno spojena. Ide jedna uz drugu ili jedna sa drugom u isto vreme. Imaju vrlo jasnu predstavu o Bogu i veri, i religiji uopšte. Oni jednostavno znaju šta se tu ustvari dešava i smatraju da se kao takvi jednostavno dopadaju Bogu, mada ga oni ne doživljavaju onako kako ga mahom crkva predstavlja. I simpatije su uglavnom obostrane, ma kako izgledao Tvorac i kako sav taj sistem funkcionisao.

Duh im je okretan, istančan i suptilan. Lako uče i brzo postaju verzirani u nekoj grani, obično tehničkoj, umetničkoj ili naučnoj. Oni ne moraju nužno biti cerebralci ali će im svakako biti potrebno nešto vremena da steknu tehnički prtljag potreban za ostvarenje svojih planova. U dobrom horoskopu, Mesec u znaku Blizanaca može doneti veliku erudiciju.

Rođeni sa Mesecom u znaku Blizanaca veoma vole život i uživanje. U društvu se pokazuju veseli i puni privlačnosti. Ali oni koji ih bolje poznaju znaju da su oni manje bezbrižni nego što se čini i da lako padaju u teskobu, depresiju i zbrku, iz koje se jako teško ispetljavaju.

Umetnost ih nikad ne ostavlja ravnodušnim i neosetljivim. Posebno dobro su u stanju da ovladaju muzikom i plesom. Ne retko su izuzetni fudbaleri, i golmani posebno.

Aktivni su ali prevrtljivi. Sposobni, sad za fantaziju i boemstvo, sad opet za ozbiljnost kao da su ekstra poslovni ljudi.

Sam znak nagoveštava rasturanje životne neugodnosti u domaćinstvu, promene stana, stalnu akciju i mnogobrojne premeštaje.

Intelekt osoba sa Mesecom u Blizancima je veoma brz, inventivan i kritičan. Uvek kao pod naponom. Ne daju svom umu ni trenutak odmora. Osećaju se pozvanim u svim pravcima gde se može steći znanje. Ideje im nikad ne manjkaju, imaju naglašen smisao za humor, rečiti su vanserijski a i umiljati. U večnoj težnji za pokretom i kretanjem, a samim tim i za putovanjima.

Kontakti sa bližnjima pokazuju težnju da dobiju naročitu važnost. Često se dešava da su rođeni sa Mesecom u znaku Blizanaca, isuviše tesno dirnuti poslovima rođaka ili prijatelja ili da ovi zadnji ispoljavaju prevelik interes za njihove poslove.

Sredstva komunikacije i relacije postaju deo njihovog svakodnevnog života. I to sa godinama sve više i više. Ovo se mahom svodi na knjige, rukopise, prepiske, dokumenta, telefone, medije, publicitet, štampu, agencije, automobile itd. Spektar interesovanja je sve što ima veze sa nabrojanim.

Neki od njih će biti privučeni književnošću i imaće prilike za kontakte sa izdavačkim svetom ili štampom, u ovom slučaju književnom.

Neodlučnost, nedostatak postojanosti, rasejanost, spadaju u red krupnijih nedostataka osoba rođenih sa Mesecom u znaku Blizanaca. Često će osetiti potrebu za čvršćim i odlučnijim stavom. I imaće velike muke da zadrže neku stvar čvrsto i konačno.A prilike u konkretnom obliku kao što je novac, neće se ukazivati baš previše. A i kad se ukažu, novac biva proćerdan mnogo lakše nego što je stečen. Mnogi sa Mesecom u ovom znaku upoznaju kroz život promenljivost sreće. Stari tekstovi i sanovnici navode reči koje kažu – novac će biti izgubljen na putevima.

Mesec u Blizancima čini osobu nervoznom i zabrinutom. Njegova okolina ga zabrinjava a i često on sam izaziva zabrinutost svojih bližnjih. Mnoge nemire sami izazivaju. Nemir izazvan od njih drugima i od drugih njemu.Nemiri koji se skoro nikako ne gase.

Naglašena im je težnja ka vezama svih vrsta i obožavaju seksualne odnose. I to što je više seksualnih kontakata tim su srećniji.

Promena planova kao i opsednutost im nikad ne nedostaju. Spašava ih to što su laki i sebi i drugima. Kroz život talasaju u smislu, danas jesmo sutra ko zna gde smo. I gotovo nikada osobe sa Mesecom u Blizancima nisu malodušne, obeshrabrene i pokunjene.

Mnoga svoja iskustva podele sa članovima porodice i to prvenstveno sa sestrama i bližim rođacima.

Prema tradiciji sam znak Blizanaca je znak božanskog intelekta. Stoga rođeni sa Mesecom u ovom znaku imaju protekciju i ne retko imaju i inspiraciju i genijalnost, kojom dolaze do velikih pronalazaka i otkrića posebno knjiga i retkih rukopisa. A posebno imaju misaone kvalitete. Svakako život u celini gledano ih tera i donosi im to da upoznaju stalan napredak u vrednostima vaspitanja, nauke, a posebno ručnih i duhovnih veština.

Rođeni sa Mesecom u znaku Blizanaca trudiće se da ovladaju osećanjima drugih i da pridobiju njihovu naklonost i veoma im je stalo do svog načina izražavanja. U umetničkim vodama obično prave sjajne izložbe, večno želeći samo pohvale. Smisao postojanja i sopstva takođe nalaze i u posedovanju automobila. Uglavnom rade na samosvojnim ostvarenjima bilo kakvi da su prostori. Mada je spektar mahom u prostorima ili duhovnim ili umetničkim.

Ako je horoskop povoljan, i sa dobrim aspektima, samo vaspitanje i obrazovanje im tada biva jako široko ali kompletno. Tada su obdareni jakom inteligencijom i stiču veliku stručnu sposobnost. I šta god da postanu, možda veliki umetnici ili sl.ali uvek će dati dokaz određene genijalnosti u svojoj struci.

Mahom uspevaju da ostvare dva ili više izvora prihoda, ostvaruju želje vezane za putovanja i to studijska ali prijatna, i doživljavaju periode umetničkih i drugih nadahnuća pa i na kraju intelektualnog prosvetljenja.

Ona druga strana, loši aspekti, dovode do raskalašnosti, rasturanja i ekstravagancije, nedostatka zatvorenosti i moralnih načela, ne disciplinovanog seksualnog života, manjka volje i istrajnosti, i preterane odbojnosti prema neophodnim potrebama. A obzirom da su jako teško mogući uvek samo dobri aspekti, sve ovo će biti slabosti koje će rođene sa Mesecom u Blizancima kroz život dovoditi i odvoditi u neprijatna iskustva.

Može se dogoditi, ili slobodno da kažem, dogodiće se da vlasnik Meseca u ovom znaku bude toliko obuzet svojim životnom problemima, da će iskusiti velike teškoće da pronađe svoje polazište. Moraće da načini veliki napor da bi došao i do najmanjeg otrežnjenja.

A ako je horoskop kritičan, onda se valja bojati loše upotrebe mentalnih sposobnosti, gde se ubraja krađa, laž, kriminal u svim oblicima.

Rođeni sa Mesecom u znaku Blizanaca, izlažu se nenormalnim mentalnim patnjama, opasnim premeštajima, bolnim seksualnim iskustvima, depresiji, gubitku poverenja, sumnjama i nesigurnosti.A tada se uglavnom osećaju kao ptica u kavezu. Sa sebi sličnima trpe mnoge muke kada dele život i pate od lošeg stanja nervnog sistema.

Viši tip je uglavnom književnik, pesnik, naučnik, genije..svakako nadahnuta osoba.

Onaj niži tip je obično tvorac uznemirenja, neko ko se u sve petlja, rasejan i nemaran tip. Lupež, kako bi to pisalo u stripovima.

Boja koja odgovara i koja se vezuje za osobe sa Mesecom u znaku Blizanaca je limun-zelena.

Zdravstveno, mahom imaju problema sa otežanim disanjem i astmom, bronhitisom, plućima, tumorima a sve to izaziva vlaga koja im pravi sve probeme i treba da je izbegavaju.

U ljubavi su strašno radoznali i znatiželjni i potrebno je da se prvo edukuju na temu erotika. Zaljube se na prvi pogled, rano stupaju u brak i imaju puno veza. Nisu postojani i skloni su paralelnim vezama. Muškarac se svuda i uvek udvara i neprekidno flertuje, liči na majku i razočara se kada ga odbiju. Decu ne zna da vaspita i živi nagonski i boemski.