Autor Tema: Mesec u Raku  (Pročitano 2388 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Swiss*

  • Gost
Mesec u Raku
« Odgovor #1 poslato: 03. Februar 2012. 22:47:01 »
MESEC U RAKU - domicil (milan sasic)


MESEC U ZNAKU RAKA
Znamo da je Mesec vladar znaka Raka i samim tim treba obratiti posebnu pažnju na prisustvo Meseca u tom znaku. Znak Raka je prirodno prebivalište Meseca. Petnaesti stepen znaka je stepen egzaltacije moćnog i dobrog Jupitera, dok je 28i stepen znaka, stepen debilitacije Marsa.

Rak je kardinalan, vodeni znak. Rođeni sa Mesecom u ovom znaku su podeljeni između dve velike želje. Kao razapeti između želje da vode jedan veoma aktivan javni život i težnje da se bave intimnim poslovima, porodičnim i domaćinskim uglavnom. Iz toga često proističe zainteresovanost za komunalne poslove, političku ekonomiju, rad u javnim poslovima i njihovo organizovanje.

U svakom slučaju znak Raka spada u red jednih od najmoćnijih znakova u zodijaku. Kada je u pitanju visoka politička moć, i to ona neizmenljiva, znajte da dolazi iz znaka Raka. Naročito Jupiterova dobra atmosfera i uticaj preko egzaltacije ojačava važnost pravosudnih poslova i kontakte sa zakonodavnom vlašću.

Pod uticajem Meseca, rođeni u ovom znaku, a sa istim u njemu, kao i sam znak, režiraju mesta i okolnosti početka života. Glavni i prioritetni interesi su im kuća, najpre rodna kuća, pa roditelji, i preko širenja stanova, zemlje, imanja i nepokretne imovine osmišljavaju lične poslove, intimni život i domaće poslove. Ovo je jedan veoma zatvoren krug prioriteta i načina samog bitisanja ovakvih osoba na ovoj planeti i u ovom životu.

Zavičaj, kao i sve stvari i osobe vezani za to mesto imaće odgovarajuću važnost tokom celog života osobe rođene sa Mesecom u znaku Raka. Uticaj roditelja na njih biće konstantno velik. Od početka pa do kraja života. Posedovaće izražen osećaj odgovornosti i porodičnog života, kao i naglašen osećaj za sve što je u vezi sa tim problemima i sa tom temom i stalno će nastojati na svaki način da ih se oslobodi. Mušičavo vrludanje Meseca pravi priličan nered u emocijama, tako da želja da se oslobodite problema gotovo nikako ne biva ispunjena.

Znači, društveni život, zajednički život, međuljudski odnosi, porodica, zavičaj, poreklo – biće pitanja od primarne važnosti u životu rođenih sa Mesecom u znaku Raka. Naravno da će samim tim imati mnogo prilika da pronalazi i uvek stvara nova i nova prijateljstva i da stalno bude u društvu i okružen prijateljima. Hteli to oni ili ne, rođeni sa Mesecom u ovom znaku veoma retko će biti sami. Čak ni kratko. Obaveze, kontakti, angažmani bilo koje vrste, nikad ne prestaju da se upliću u život rođenog u ovom znaku, i da obuzimaju njegov duh. I dušu. A Mesec je duša. Duša svakog od nas. A osobe rođene sa Mesecom u Raku, želeće da prodru u tajne prirode i tajanstvenost te ljudske duše.

Znak Raka je prebivalište Meseca, koji daje popularnost i ne retko izuzetnu naklonost drugih. Nije naravno retkost ni to da osoba bude poznata kao bela vrana u sferi svog delovanja. Često će se baviti mnogobrojnim da ih tako nazovem, vezanostima. Kao što sam već rekao najpre porodičnim vezama i domaćim problemima. Na neki način biće hendikepirani od svoje okoline ili preko porodičnih okolnosti. Rođeni sa Mesecom u Raku, su pametni, predostrožni i tajanstveni. Krasi ih mnogo uviđavnosti i malo priče. Obazrivi su u svojim akcijama. Priroda im je istovremeno i konvencionalna i ekscentrična. Jako su emotivni i sugestibilni, ali nikad ne dozvoljavaju da se to vidi i pokaže. Ipak su oni pripadnici jednog od najtajanstvenijih znakova od ovih koje znamo. Neobično su osetljivi na okolinu i na sve vrste nevidljivih sila, na one neopipljive stvari, suptilne. Veoma podložni astralnim upivima pa ne bi bilo loše da ne eksperimentišu puno sa takvim vidovima zanimanja a posebno ne isprobavanje na sebi lično.

U jednom periodu njihovog života, a najčešće u mladosti, traženje udobnosti i uživanja dominiraće njihovom prirodom i karakterom. Kasnije, pitanja koja se odnose na spiritualizam, ezoterizam i ljudsku psihu veoma će ih zainteresovati. Otvori im se jedan sasvim novi svet koji će želeti i da istraže, ali moraju biti naučeni a ne šarlatani.

A uglavnom se i dešava da završe neku od visokih škola i steknu visoko obrazovanje i obzirom da sam znak donosi po sebi želju za upoznavanjem starih stvari, osobe rođene sa ovakvom pozicijom obično krenu u studiranje istorije, arheologije, mrtvih jezika, svetih spisa ili starih knjiga o mudrosti. Sve što vuče u prošlost, tradiciju, folklor, može da ih i privuče i povuče. Mnogi steknu duboko poznavanje neke religiozne tradicije ili ezoterične nauke.

Osobe rođene sa Mesecom u Raku žive u kuli od slonovače i čuvaju tajnu svojih poslova i svojih privatnih problema. Tajne, one lične i porodične nikad ne otkriva.

Međuljudska simpatija, saosećanje, kod žena izraženo materinsko osećanje – glavne su karakteristike ovih ljudi. Oni se trude da drugima pronađu zaklon, ne retko one sa problemima uzimaju u svoju kuću i štite ih od problema, bodre i snaže, hrane, zbrinjavaju i podržavaju a posebno ako se radi o srodniku. Pokazuju moćnu volju da štite svojtu i čuvaju njihove interese. Decom se bave od ranih godina, kao i sa slabašnima i bolesnima. Težnja koja se ne gasi, za hranjenjem, zbrinjavanjem, oblačenjem i zaštitom onih koji su u nevolji. Ženski članovi njihove porodice, a naročito majka i žene uopšte imaju značajno mesto u njihovom životu.

Izuzetno su uporni i vezuju se za ono što imaju, ne bitno da li je stvar ili biće u pitanju, sa retkom upornošću. Ni malo ih nije lako odvratiti od neke odluke.

Pokazuju sklonost da kolekcioniraju, nagomilavaju i skupljaju sve vrste stvari, a kada je u pitanju nešto što vole sposobni su na beskrajno strpljenje.

Mesec u znaku Raka upravlja takođe životom u kontaktu sa morem, lukama, lađama, navigacijom, rečnom i pomorskom trgovinom. Na većinu pripadnika ovog znaka okean, recimo, ili more, vrši stvarnu fascinaciju. I uvek čeznu za prekomorskim putovanjima.

Osobe rođene sa Mesecom u Raku žele da imaju svoju kuću i svoj kućni mir, ali će u isto vreme želeti i promenu. Naglašeno su sklone tome da se smeste u harmonične okolnosti i u sve što ima veze i podrazumeva udobnost čoveka.

Uvek nastoje da na sebe privuku simpatije i interesovanje društva. Uvek sa željom da postanu predsednici bilo čega. Institucije, grupe, zajednice, stoga se često odluče na bavljenje politikom i mahom i dobijaju priliku i ukaže im se šansa da uzmu reč u javnosti, u smislu konferencija, zastupanja, nastave i sl. Ali preduzimaju sve potrebne mere da se udalje i da budu što dalje od mučnih i neprijateljskih okolnosti kako bi izbegli eventualni gubitak u oblasti u kojoj je trenutno. Mahom kada biraju kontakte i prijateljstva traže naklonost mudrih i blagonaklonih osoba.

Rođeni sa Mesecom u znaku Raka slični su školjki koja se uvlači u stenu, da bi provodila zatvoren i siguran život, među vrtlozima promena i dešavanja svih vrsta. Ako je horoskop dobro aspektovan, osoba će postići povoljne domaće okolnosti, dobru porodicu, sve vrste profita i prednosti proistekle iz mesta rođenja, roditelja, starijih, rodne zemlje, ako su u pitanju ravničarski krajevi ili šume, a nekad i veća preduzeće tipa kamenoloma, ili rudnika kada je u pitanju takva konfiguracija terena. Naravno u primorskim delovima su to navigacija, ribolov, pomorska trgovina i sl. Tu su naravno i poslovi sa nekretninama, društveni uspeh i vrlo verovatna popularnost iz koje prozilazi i luksuz i komfor.

U loše aspektovanom horoskopu, rođeni sa Mesecom u Raku, su izloženi ozbiljnim hendikepima u počecima života. Porodičnim teškoćama, finansijskim ili sa nekretninama, problemima pravne ili religiozne prirode. Naglašeno je talasanje i sreće i sudbine, kao i strahovi i fobije svih vrsta. Domaćinstvo loše uređeno, nesloga u porodici, ozbiljni problemi sa ženama, i ne retko majkom koja je ekstremno loša, i nasilnim promenama mesta stanovanja.

Jedna od opasnosti za rođene sa Mesecom u Raku može da bude i preveliko vezivanje za svoju rodbinu, grupu, saradnike u kancelariji ili poslu i sl. što dovodi do toga da nikad ne postignu nikakvo razumevanje među onima koji žive izvan tih granica. Moraju se čuvati i izvesne sklonosti prema protekcionizmu, patriotizmu a i rasizmu.

Hipermotivisanost, prevelika osetljivost, hirovitost raspoloženja, biće uvek začetnik većine problema u svakidašnjem životu.

Viši tip rođenog sa Mesecom u Raku, može da se svrsta u kategoriju zaštitnika, utešitelja, proroka, istoričara, antikvara, državnika ili crkvenih velikodostojnika, dok u niži tip spadaju mahom nacionalisti, rasisti, koristoljubci, verski licemeri, politikanti iz fotelje ili kafanske stolice.

Boja koja se vezuje za rođene sa Mesecom u znaku Raka i koja im pripada je svetlo – smaragdna. Kada je zdravlje u pitanju tu je uvek problem trome probave, anemija, gojaznost, previše vode, rak, histerija, hipertrofija.

Ljubav uvek kriju, jer se uvek nadaju nečem boljem.Nekoj važnijoj vezi. Često se zaljubljuju u svoje nadređene i senzibilni su. Ako im se neko iskreno udvara nisu imuni, i padnu. Ako ih izneverite trpe, i vole da budu shvaćeni. Druga ljubav im je obično mnogo važnija.