Autor Tema: Samopuzdanje  (Pročitano 2136 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

beskrajnost555*

  • Gost
Odg: Samopuzdanje
« Odgovor #2 poslato: 25. Septembar 2014. 22:22:50 »
Kod mene stalno se vaga  Mesec :90: Mars sto se tice samopouzdanja. Nekad se osjecam super, a nekad ne znam ni sama zasto tako dodje da osjecam da bi najvise voljela bit nevidljiva. Ali kroz godine iskustva naucila sam kako da se borim i budem kad i treba da budem samopouzdana i kad nisam. To mi je uzelo dosta vremena izgradnje.  Mislim da te trenutne  :180: Sunce Mars Merkur mi strasno ljuljaju samopouzdanje i to me jako zivicira.  :107s: :25s: :shutup:

lina*

  • Gost
Samopuzdanje
« Odgovor #1 poslato: 16. Oktobar 2011. 17:55:40 »
SAMOPOUZDANJE - SUglavnom zavisi od istaknutosti Marsa, mada može proisteći iz gotovo bilo koje planete ako je ona jaka na Ascendentu ili je vladar horoskopa. Mesec, Venera i Neptun su najmanje samopouzdani. Neptunje umnogome povezan sa KOMPLEKSOM INFERIORNOSTI. Istaknut, ali afliktovan Mars dovodi do preteranog samopouzdanja, naročito ako je u kvadratu sa Suncem bez jakog Saturna kao protivteže. U prvom slučajujavlja se preterana samouverenost i spremnost da se prihvati svaki rizik, i često izgleda kao da natusov avanturizam opravdava sam sebe. Ljudima Ovna vrlo retko nedostaje samopouzdanja.
U slučaju jakog osećanja inferiornosti - "kompleksa inferiornosti" psihoanalitičara - u prvom planu su Saturnove aflikcije. Dobar primer je rođenje Nikolasa II, kome je u znatnoj meri nedostajalo samopouzdanjaikojije uvekmislio da su drugijačiodnjega. Mars je kadentan i bez aspekata, a Mesec je strašno afliktovan u Ovnu. Merkur i Sunce su nasuprot Saturnu. Vredi zapaziti da gotovo svi despoti (v. TIRANSKA DISPOZICIJA) imaju Merkura ili jedno od Svetala u aflikciji sa Saturnom, i to je obično u pitanju neka opozicija, tako da se čini kao da je u većini ovih slučajeva u pitanju kompleks inferiornosti, obično nesvestan, koji nagoni natusa na svesno potvrđivanje (fizičke) superiornosti svojih moći radi kompenzacije slabosti koja leži u osnovi.