Autor Tema: Zadovoljstvo  (Pročitano 1040 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

lina*

  • Gost
Zadovoljstvo
« Odgovor #1 poslato: 16. Oktobar 2011. 17:59:08 »
ZADOVOLJSTVO– je manifestacija Venerinog znaka, i to više kroz Bika nego kroz Vagu. Nema pogovora da je Bik najzadovoljniji od svih znakova. On se obično zadovoljava jednostavnim stvarima i, skoro po pravilu, nema uznenuravajuće duhovne, pa čak ni materijalističke ambicije. Venera u ovom znaku, i u manjoj meri, Mesec, jesu izvrsni primeri čvrste ukorenjenosti u svetovnim zadovoljstvima i težnje da se u stvarima vidi samo ono najbolje.
Nezadovoljstvo može da se javi iz aflikcija u kardinalnim znacima, zahvaljujući osujećenim planovima i ambicijama, u fiksnim znacima zahvaljujući povređemm osećanjima, te potisnutoj ozlojeđenosti i mržnji, a u promenljivim znacima usled rđavog zdravlja. Mars i Uran uzrokuju nezadovoljstvo često zbog toga što natusi pod njihovim uticajem misle da su zanemareni i da njihov rad nije dovoljno priznat ali, generalno govoreći, ove planete su previše aktivne da bi dozvolile prepuštanje morbidmm osećanjima, mada ukoliko afliktuju druge planete, mogu da ih stvaraju indirektno. Saturn, osobito u vodenom elementu, često donosi mnogo nezadovoljstva ijada zbog neuspeha da se ostvare životne ambicije i izvede željeno delo. U Raku on čini natusa slabim i prožetim zloslutnim mislima, u Ribama morbidno senzitivnim, u Škorpionu, gorko ozlojeđenim.
Ove napomene odnose se ipak na osobe koje žude za materijalnim uspehom i nemaju snage da se okanu takvih ambicija. Blizanci su takođe znak koji je često nemiran i u stvari nezadovoljan. U stvari, izgleda da je ovo stanje mentalnog stresa i napetosti naročito izraženo oko šestog stepena Blizanaca.
Neptun donosi nezadovoljstvo zahvaljujući svojim visokim idealima i egzaktnim standardima koje postavlja sebi, a i drugima.