Autor Tema: Nik Vujićić (ivalid koji to nije)  (Pročitano 499 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Swiss*

  • Gost
Nik Vujićić (ivalid koji to nije)
« Odgovor #1 poslato: 26. Septembar 2012. 13:52:22 »
NIK VUJIČIĆ

:herc:

INVALID MOCNE POZITIVNE ENERGIJE KOJA MOTIVISE
U drevnom vedskom inicijacijskom mitu “Veličanstveni Saturn” u kome su opisane najteže lekcije Saturna koje je dodelio moćnom kralju Vikarami (Saturn u Škorpionu), a koje su ga lišile ne samo kraljevstva i bogatsva, već i zdravlja i ljudskog dostojanstva, najveći među planetarnim učiteljima – Veličanstveni Saturn je ovom kralju darovao najdublji preobražaj kroz spoznavanje suštinskih ljudskih vrednosti i unutrašnje snage njegovog Bića.Neverovatna harizma, iskrenost, optimizam, snaga duha i ljubav prema životu i ljudima, čine portet ove velike Duše utovljene u hendikepirano telo, koja je na sebe preuzela izuzetan “saturnovski” zadatak da se inkarnira u našem vremenu sa svim svojim telesnim nedostacima, kako bi ljudima sveta obznanila enormnu snagu Duha koja počiva u nama uz čiju pomoć se možemo nositi sa svim preprekama i ograničenjima u životu. Ovaj mladi čovek pun života i pored velikih ograničenja svoga tela, uspeo je ne samo da izgradi uspešan i ispunjen život, već i da utiče na milione ljudi širom sveta da pronađu svrhu i radost postojanja u vlastitim životima.

U ovoj Sunčevoj karti Nikovog rođenja, putem stelijuma u znaku Strelca, vidimo ovu suštinsku jupiterijansku prirodu, čija ličnost odiše optimizmom i stremljenjem  ka najvišim idealima ljudskog bića. Ipak, vladar Asc ove Sunčeve karte se nalazi u znaku Škorpiona u 12. kući, pa u snažnoj opoziciji sa Kironom (ranjenim isceliteljem) u 6. kući ukazuje na telesni hendikep, koji čini ne samo suštinsku okosnicu Nikovog života, već ukazuje svojim dispozitorom Venerom u konjunkciji sa Merkurom u Strelcu i na svrhu ove Duše da svojim motivacionim govorima budi radost života i optimizma u drugima.

Ipak, ovaj moderni Vikarama je opisan i Saturnom na 0º Škorpiona, koji se dodatno nalazi u bliskoj konjunkciji sa dispozitorom vladara Asc – Plutonom, pa je ovo svakako slika najtežih životnih iskušenja kroz telesna ograničenja. Pa da li je onda slučajno što je ovaj svetski govornik ujedno i glasnik ovog dvogodišnjeg tranzita, ako znamo da se njegov Saturn (vladar 3. kuće) nalazi u egzaktnoj konjunkciji sa Merkurom i Saturnom mundane karte početka Saturnovog tranzita kroz znak Škorpiona?

Stoga je i karmički zadatak ove duše (Saturn u sunčevoj karti je dispozitor Južnog Čvora) da u ovom vremenu služi kao putokaz svetu na putu ka ovom transformacijskom periodu pred kojim se nalazimo. Snaga njegove volje, koja budi i snagu Duha u drugima se ogleda u egzaltiranom dispozitoru Jupitera i Saturna njegove Sunčeve karte – Marsu u konjunkciji sa vrhom 3. kuće, a u egzaktnom trigonu sa njegovim Kironom u 6. kući, čime dobijamo sliku snage volje koja prevazilazi prepreke svog telesnog ograničenja.

Priča o Niku Vujičiću nam ukazuje na još jednu ključnu dimenziju našega postojanja koja nam predočava da se sve što postoji izvan nas nalazi u nama samima, jer sve je Jedno i da stoga snagom Duha svakoga od nas, možemo uzdići snagu Duha čitavog čovečanstva u vremenima koja su pred nama.Preuzeto sa Linka ProfesionalnaAstrologija