Autor Tema: Simbolika Sunca po aspektima  (Pročitano 1204 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Evge*

  • Gost
Odg: Simbolika Sunca po aspektima
« Odgovor #2 poslato: 16. Januar 2016. 12:15:03 »
Aspekti SunceMerkur

Sunce sa  Merkur može imati samo dobar aspekt tj  :0: ili kazimi...to je bliska konjukcija od razdaljine 17 minuta..zove se još i planeta u srcu kralja...to je najbolje slučajno dostojanstvo..tako da planeta uglavnom ispoljava svoje pozitivno djelovanje

Ovo je riječit otac, otac koji voli pričati, govornik...njegovo mišljenje je tašto..ovo može biti i svaki tašst mislioc koji govori, objašnjava, tumači. Ovo je čovjek koji ima potrebu da uči, uči od kakvog propovjednika, od Cicerona, glumca nekog, uglavnom se kreće u simbolici muškarca.  Ovo je svako učenje radi slave. Ovdje se slavi muškost. U XII. ovo je kakav naočit svečenik ili doktor, u VI. polju ovo je advokat ili veterinar, u V. polju ovo je odličan trener. Vrlo bitno je ovdje da sunce nema aflikacija (zbog gore navednog razloga)..tada je ovo vitalnost, vitalnost koja je nasljedna, zdrav razum, zdravo dijete, ovo je događaj kad iz jednog plodnog jajašca genijalan um se stvara. Ovo je ruka koja pokazuje na sunce. Ruka koja zaklanja oči od sunca. Ovo je čovjek koji upire prstom u nekog koga je prepoznao..netko tko mu je samo sličan na nekog trećeg. Ovo je slika oca i sina. Slika svih škola. Sve okrugle table i svi nacrtani krugovi. Ovo smo mi dok crtamo horoskop. Ovo su svi odlični crtači Ovo je otac koji dodiruje glavu ili je stavio prst na čelo. Ovo je slika oca kojem je vjetar nanio trun u oko. otac koji dodiruje svoje uho. Ovo je školsko dvorište. Ovo su svi grafiti političke prirode. Ovo je sudac koji izriče presudu. Ovo je otac koji naređuju. Ovo je predsjenik koji čita svoj govor. Ovo je učitelj i njegov đak. Sa neptunom, XII. ili Ribama ovo je čas kad se čovjek krst. Ovo je slika pogleda na metu. Netko tko govori javno, na tribi, a tribina je na trgu. Ovo su sve šale na račun stvarnosti. Ovo je netko tko nije maštovi a hoće da bude duhovit. Ovo su svi parkinzi sa rampom . Oovo je slika kružnog toga sa znakovima. Ovo su znakovi uopće. Ovo su sve posvete u knjigama. Ovo su knjige sa velikim naslovom. Ovo je naslov. Ovo su svi staklene izlozi u kojem stoje poredane knjige sa istaknutom cijenom. Ovo je slika lava koji je digao šapu, mačke koja liže svoje šape. Ovo je slika svakakog djeteta koje siše palac ako je u biku ili u dodatnoj konjukciji sa venerom. Ovo je ram, ovo je ogledalo, okruglo ogledalo, zlatna narukvica, zlatne naušnice, zlatni lanac. Ptaznični dan. Ovo je čovjek koji gledajući u kaledanr pokazuje praznični dan. Ovo su nedilje označene crvenom bojom u kalendaru. Ovo je čovjek koji piše. Ovo je cigara koja se odlaže na okruglu pepeljaru. Ovo je čovjek koji namješta naočale, dvogled, tleskop. Ovo je zabilježena rečenica zbog nekog višeg smisla. Ovo je slica oca koji drži volan, ovo je sin koji ide u školu i razmišlja kako će imati dobar auto poput oca. Ovo su učitelji, nastavnici i profesori koji komuniciraju dok se voze. Ovo je slavni pisac koji piše i drži arak papira kružno zamotan. Danas sa Uranom ovo je pošta. Ovo su ograde, imena na ogradi. Ovo je čitanje zarad učitelja ili oca, roditelj koji se pita o sudbini svoje djece. Ovo je berba, znaci će označiti čega. Ovo je reprodukcija muške geneze.   

Evge*

  • Gost
Simbolika Sunca po aspektima
« Odgovor #1 poslato: 14. Januar 2016. 11:31:22 »
Sunce i Mesec u dobrim aspektima

Dobar aspekt sunca i mjeseca govori o genetskom srodstvu nepoznatog oca i majke. Oni će se pomiriti ili postati harmonični u času rođenja djeteta, a njihov brak tim stabilniji. Ovdje otac ima nešto majčinsko u sebi, iako vrlo često teško prihvaća ženski princip u smislu žene, majčinstva i rađanja. Otac ima potrebu da bude domaćin, da štiti svoje ukućane, da im daje potrebnu hrabrost. Ovo je i fizička plodnost, kao i psihička da se gradi i štiti porodica. Gradnja do u nedogled kuće, za se sve zaštiti te da se svima koji izniknu iz ove porodice osnuje dom ili barem postoji želja o navedom. Ovo je slika svakog kompromisa. Majka ovdje želi što više djece i ona je vrlo hrabra žena. Ovo je ženska zahvalnost i vjernost mužu.
Otac može biti slava, omiljen od ljudi, umjetnik, slikar ili samo onaj koji daje snagu životu i vitalnost drugima. Ovo je harmonija. Otac je ovdje patrijarh, posvećen obitelji. Ovo su zdrave oči. Ovo je čista idila. Istinska briga, istinska žrtva.

Sunce i Mesec u konjukciji

Ovo je dobro ako je konjukcija položena u dva različita znaka. Oni mogu dati sebe jedno drugom i međusobno se čuvati. Ako su u istom znaku dolazi do rivaliteta, etiteta karaktera. Ovdje su otac i majka isti, imaju iste ambicije. Samo dobri aspekti i vrhunska svijest ovu konjukciju mogu pretvoriti u zajednicu punu razumijevanja. Ovdje postoji rivalstvo između osnovnih principa majčinstva, kuće, roditeljstva, očinstva, genetskog i familijarnog rivaliteta. Donosi bolove u glavi. Slabiji vid. Sljepoća. Odvojenost oca i majke zato što u sebi prepoznaju svoje mane, muke i ono što ih međusobno boli. Oni su odvojeni zbog svoje taštine. Ovdje djete u svojim idealima luta od oca do majke, ali na kraju ipak bježi od kuće i vrlo često od domovine. Ovdje zlatne i plave zavjese vise na prozorima. Luster sa različitim žaruljama. Dva lustera barokna jedan renesansni, a treće donošen kao lampa što je visila u kakvoj staroj kući gdje je sve bilo uredu. Ovdje postoji potreba za vraćanjem u staru porodicu. Ovo su često bolesti srca.

Sunce i Mesec u lošim aspektima

Ovo je strah od samoće, siromaštva. Ovdje otac ne može da prihvati majku, ali tek poslje rođenja djeteta. Svako tjera po svome. Ovo su pas i mačka.  Potrebe su ovdje različite, u komunikaciji za odgoj djece, same obitelji, obrazovanje..Genetika je ovdje različita. Majka u svom mužu ne može da prepozna ni zrno svoga oca. Ovdje otac odbacuje majku. Ovo je svaka nužnost. Ovo su djeca koja imaju dva različita oka, nekad je ovo loš vid. Ove osobe kasno stupaju u brak . Ovo je istinska razapetost. Ovdje se traži razvoj duhovnosti na višoj razini, te vrhunsko obrazovanje, kao i iskrenost prema samom sebi, prema svojim potrebama. Ipak ovdje lebdi vječita nesigurnost i sumlja u ispravnost onoga što je istina i ono što je dobro. Vječita borba između volje za moći i sažaljenja. Natus se plaši braka zbog nametanja roditeljskog sebičluka da se odluči na koju će stranu otići, no ovo je prihvatanje obje strane koje će natus tek kasnije shvatiti. Duša i volja ovdje se brkaju pa će natus ispustiti naočale, gubiti ih ili slomiti, a zatim širom otvarati prozor zbog vječnog gušenja emocija ili volje. Upravo je to razlog zašto su ove osobe duže vremena same. Čekaju u vremenu nekoga. Ovo je strašan krik samoće. Zlosutno odbacivanje života ako ima još loših aspekata, suicidan aspekt koji odbacuje svaku mogućnost postojanja. Molitva za susret sa čudom. Ovo je pripadanjem nekom, a kome? Poklanja sebe samo onom u kojem dubinski ne osjeća strah. Ova će se osoba vječno predati nekom uz povjerenje, odsustvo straha i onom ko će ostati uz nju. Ovaj je natus spoznaja različitosti roditelja. Mržnja prema porodu i obitelji. Nemiri u duši. Ovo je nužnost pomirenja i praštanja.