Autor Tema: Natalne Karte Republike Srbije  (Pročitano 8693 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Šišmiš*

 • I dont fight because i hate what's in front of me. I fight because i love what's behind me.
 • * Ovaj može da menja Google *
 • *******
 • Poruke: 42266
 • Reputaciona snaga: 35877
 • Šišmiš is awe-inspiring!Šišmiš is awe-inspiring!Šišmiš is awe-inspiring!Šišmiš is awe-inspiring!Šišmiš is awe-inspiring!Šišmiš is awe-inspiring!Šišmiš is awe-inspiring!Šišmiš is awe-inspiring!Šišmiš is awe-inspiring!Šišmiš is awe-inspiring!Šišmiš is awe-inspiring!Šišmiš is awe-inspiring!
 • Pol: Žena
 • ♥ 061 17 04 231 ♥
  • Wordpress Dnevnik Jednog Astrologa
Odg: Natalne Karte Republike Srbije
« Odgovor #8 poslato: 18. Oktobar 2016. 12:35:12 »
Ne znam da li je ovo spomenuto, ali problem sa horoskopom koji uzima XIII vek (1217 godina) kao vreme stvaranja prve srpske drzave je taj sto  taj datum i taj period verovatno ni priblizno ne mogu predstavljati momenat kada je osnovana prva srpska drzave. Izgleda da je srpskih drzava na ovim prostorim bilo i pre, a da je ova koju smatramo za prvu, u stvarnosti, samo jedna u nizu srpskih drzava na Balkanu...

Slažem se :ok:
🔮 Natalče šareno 🔮 My Kipper on Imgur

     Let me ask you something...
     If someone prays for patience, you think God gives them patience? Or does he give them the opportunity to be patient?
     If he prayed for courage, does God give him courage, or does he give him opportunities to be courageous?
     If someone prayed for the family to be closer, do you think God zaps them with warm fuzzy feelings, or does he give them opportunities to love each other?


~ 7 Lots ~ Lenormand  ~  Google Arhiva Slika ~

Van mreže SDJ*

 • * Padobranac *
 • Poruke: 1
 • Reputaciona snaga: 4
 • SDJ has no influence.
 • Pol: Muškarac
Odg: Natalne Karte Republike Srbije
« Odgovor #7 poslato: 17. Oktobar 2016. 21:17:17 »
Ne znam da li je ovo spomenuto, ali problem sa horoskopom koji uzima XIII vek (1217 godina) kao vreme stvaranja prve srpske drzave je taj sto  taj datum i taj period verovatno ni priblizno ne mogu predstavljati momenat kada je osnovana prva srpska drzave. Izgleda da je srpskih drzava na ovim prostorim bilo i pre, a da je ova koju smatramo za prvu, u stvarnosti, samo jedna u nizu srpskih drzava na Balkanu...

Van mreže ☆ swiss ☆*

 • Bibliotekar
 • * Ovaj može da menja Google *
 • ****
 • Poruke: 30275
 • Reputaciona snaga: 4
 • ☆ swiss ☆ has no influence.
 • Pol: Muškarac
Odg: Natalne Karte Republike Srbije
« Odgovor #6 poslato: 03. Novembar 2013. 20:58:13 »
Prognoza za Republiku Srbiju do kraja godine

piše. Domagoj Bažant
tekst objavljen: 19.10.2013.

Kada prognoziramo horoskop veći od same individue možemo se poslužiti sa mnogo tehnika ali ja ću posegnuti za najjednostavnijom i dostupnom početnicima. Da bismo prognozirali horoskop države i naroda posegnuti ćemo za genetskim horoskopom – odnosno natalnom kartom trenutka kada je ta država osnovana u prvoj varijanti. Neću dalje ulaziti u objašnjava povijesnih činjenica, pozvati ću se samo na expertizu Nikole Stojanovića, prema kojoj je Srbija genetski Jarac, sa podznakom Bika, kao najuvjerljivijom interpretacijom horoskopa Srbije i srpskog naroda.
U tim okolnostima mundanu kartu ćemo postaviti sa ASC  na 0 Bika , s obzirom da ću koristiti sustav cijelih kuća (jedan znak- jedna kuća) , i jednostavo „pobacati“ planete u adekvatne kuće i na osnovu toga dati prognozu ? Nije atomska znanost.

Saturn svojim boravkom u 7 polju Srbije jasno predstavlja otvorene neprijatelje i izazove sa kojima se država suočava. Saturn u Škorpionu je slika inkvizitora, slika nekoga tko  uzima, a ne vraća ništa. Karcinom. Istom analogijom, svaki političar ili osoba na vlasti u Srbiji koja je u znaku Škorpiona, će svojim odlukama donositi katastrofalne posljedice za sudbinu zemlje sve do izlaska Saturna iz Škorpiona kroz godinu i pol dana. (Saturn u 7 polju države „guši“ Sunce ministara i rukovodica, zamračeni su ne vide, ne mogu , predaju“).

Što se konkretno događa sa rukovodiocima države pogledati ćemo kroz tranzitno Sunce koje uskoro ulazi u fatalnu zonu Škorpiona. Sunce ulaskom u 7 polje polje, dolazi na mač Saturna, onoga trenutka čim ostavi zadnji stupanj Vage. Pored Saturna, društvo će mu praviti i sjeverni čvor.

Interpretacija: javna, politička, osoba koja od 24.10.-1.11.2013 „objavi“ odluku koja se tiče financiranja javne potrošnje, radničkih prava ili tečaja domaće valute će do kraja godine biti ili smijenjena ili uhapšena. Ovdje se svakako radi o državnom rukovodiocu – ministru, pomoćniku ministra, šefu narodne banke (ili nešto u tom stilu).

Naime, Škorpion između ostalog opisuje tuđi novac, tuđa prava, tuđe vrijednosti, a Saturn sa druge strane je taj koji uvijek uzima, kažnjava, i ograničava. Jedno Sunce koje koje uđe u tako mortalnu zonu ne može izbjeći oštricu Škorpiona i pasti pod njom.

Ako se udaljimo na tren od turobne političke svakodnevice i obratimo pažnju na javno-estradna događanja, pažnju plijeni Mars u Djevici u čistoj opoziciji sa Neptunom (kojeg uzimamo u obzir prilikom mundanih analiza). Ovdje nije potrebno mnogo mudrosti : u idućih 30 dana poznati sportaš (Mars u Djevici ...možda borilačke vještine ??) biva razotkriven kao dopingista, ili drogeraš, ili kao povezan sa kriminalnim aktinvostima. Pad u očima mase, razočaranje – to nosi Mars 180 Neptun. U najgoroj varijanti: utapanje i smrt.

Zaključno, vladar ASC- , odnosno tijela i namjere u slučaju Srbije je uvijek Venera, ona se nalazi u znaku Strijelca u 8 polju , čime ipak sugerira da su ljudi ipak više orijentirani na vedrije strane života, daleko od gorde političko-eknomske svakodnevice. Sve što trebamo jest pretvoriti Veneru u Strijelcu u ljude i događaje: do kraja godine označava otvaranje velikog, gigantskog objekta/projekta , kić, velik novac, slavljenje, euforija....

Venera u Strijelcu opisuje trošenje, zabavu, visinu, a svojom pojavom u polju 8 označava i trošenje. Tako da je u mojoj glavi jedna od najizglednijih varijanti zapravo otvaranje velikog šoping centra, ili možemo reći otvaranje veliko sajma , ili društvenog događaja. Suština interpretacije jest u tome da se radi o nečemu što nije svakodnevnog tipa.

Prve tri, toliko za sada

Domagoj Bažant (19.10.2013.)

(http://exact-astrology.com/srbija.html)
 
sve sto vidis lepo u meni to si ti,
sve ostalo sam ja!

***
U zlu bi se moglo naci dobra
samo kad se zlo ne bi menjalo nonstop i prilagodjavalo dobrom da ga upropasti.
***
Ne, neće ti saturn doneti mudrost ili nagrade za pretrpljenu bol. saturn hoće da te ubije. Za to što ste preživeli zahvalite se ostatku svoje karte, jer da je po saturnu, niko od nas sada ne bi bio ovde.

-vivi-

Van mreže Grofica*

 • Feng Šui Majstor
 • * Ovaj prešišao i Tolstoja *
 • ***
 • Poruke: 18564
 • Reputaciona snaga: 15708
 • Grofica is awe-inspiring!Grofica is awe-inspiring!Grofica is awe-inspiring!Grofica is awe-inspiring!Grofica is awe-inspiring!Grofica is awe-inspiring!Grofica is awe-inspiring!Grofica is awe-inspiring!Grofica is awe-inspiring!Grofica is awe-inspiring!Grofica is awe-inspiring!Grofica is awe-inspiring!
 • Pol: Žena
  • VRIL Feng Shui
Odg: Natalne Karte Republike Srbije
« Odgovor #5 poslato: 13. Jun 2013. 08:15:52 »
10 fantastičnih činjenica iz SRPSKE istorije
Za koje sigurno niste čuli, mozda bude i pomoglo u proucavanju astroloske karte Srbije

1. Karlo Veliki je u 9.veku izdao jasnu naredbu:  Ako Česi napadnu njegovo Franačko carstvo da se digne trećina vojske. Ali ako napadnu Srbi, da se digne cela vojska.

2. Na komemoraciji Nikoli Tesli u New Yorku po njegovoj želji svirana je srpska rodoljubna pesma Tamo daleko. Govorio je gradonačelnik Njujorka, Fjorelo la Gvardija a sve prenosio Radio Njujork.Teslini posmrtniostaci su kasnije preneti u Beograd.

3. U Skadarliji je tridesetih godina prošlog veka profesor Velike škole Đorđe P. Jovanović pronašao  lobanju "Beogradskog neandertalca". Prvi "Beograđanin" je dakle živeo pre dalekih  40 - 70.000 godina.

 
4. Rimski bunar na Kalemegdanu zapravo nije rimski nego austrijski i zidan je od 1717. do 1731. godine, a dubok je 51 metar. Kao i cela tvrđava bio je pravo tehnološko čudo za to vreme.
 
5. Mošti Svetog Save nisu spaljene na Vračaru nego na Tašmajdanu, otprilike tamo gde se danas nalazi restoran „Poslednja šansa“ a koji je u to doba nazivan Čupinaumka.
 
6. Vuk Karadžić je 1861.godine imenovan počasnim građaninom Zagreba, a Povelja je iz poštovanja prema srpskom velikanu napisana na našoj ćirilici!
 
7. Beogradsku mumiju je 1888. godine Hadži Pavle Riđički poklonio Narodnom muzeju u Beogradu. Mumifikovane ostatke egipatskog sveštenika Nesmina, stare 2.300 godina je Riđički kupio na svom putovanju u Egiptu. Nije ukradena ili oteta!
 
8. U Prvom svetskom ratu, Srbija je bila okupirana, vlada izmeštena a kralj u izbeglištvu, ali vrednost srpskog dinara je sve vreme ostala stabilna a kurs nepromenjen - 88 franaka za 100 dinara.
 
9. Osamnaest dugih dana srpski vojnici su u Prvom svetskom ratupokušavali da osvoje Kajmakčalan od Bugara i na kraju uspeli, preuzimajući važno strateško mesto. Osmatračnica srpske Vrhovne komande je posle rata prenesena u Pionirski park ispred Narodne skupštine gde i danas ponosno stoji.
 
10. Srbija je prva zemlja koja je u Evropi posle Francuske ukinula feudalizam. Sretenski ustav iz 1835.godine je bio toliko liberalan da je Austrija tražila njegovo hitno ukidanje a ruski ambasador ga je pogrdno nazvao "francuskim semenom na Balkanu".
 
11. (dodatak) U holuzgrade Međunarodnog Crvenogkrsta u Ženevi se nalazi tabla sa natpisom: "Budi tako human kao što je bila humana Srbija 1885. godine". Postavljena je u znak sećanja na priznanje koje je ova organizacija dodelila srpskom Crvenomkrstu za pomoć Bugarskoj, zemlji sa kojom je Srbija bila u ratu.

Swiss*

 • Gost
Odg: Natalne Karte Republike Srbije
« Odgovor #4 poslato: 10. April 2013. 03:43:50 »
SVI DATUMI REPUBLIKE SRBIJE

~ Zicka Srbija, Januar 12, 1217 12.55 Manastir Žiča GK (po nekima 15.09.1219, na Krstovdan, 08:00 Žiča)

~ Jul 13, 1878, 14:58 LMT, Beograd - Nicholas Campion in The Book of World Horoscopes

~ Mart 6, 1882, 11:45 LMT, Beograd – Kraljevina Srbija - Zemunske novine, specijalan broj, Istorija radikalne  stranke od postanka do 1903. godine, godina IX, broj 190, nova serija broj 21, Zemun, avgust 1997, str. 52.

~ Kraljevina Srba, Hrvata I Slovenaca - Decembar 1, 1918, 20:00 CET, Beograd

~ SFR Jugoslavija - 29.11.1945, 17:35h CET Beograd

~ SR Jugoslavija - April 27, 1992, 14:04, Beograd – RTS prenos iz Skupštine Srbije

~ SR Srbija I Crna Gora Februar 4, 2003, 20:07 CET, Beograd - RTS prenos iz Skupštine Srbije

~ Republika Srbija - ?!


Swiss*

 • Gost
Odg: Natalne Karte Republike Srbije
« Odgovor #3 poslato: 24. Oktobar 2012. 20:11:49 »
Kritika suprotna Stojanovicu bi glasila ovako!


>>>> Horoskop prve srpske države koji zastupa gospodin Nikola Stojanović jeste interesantan ali nije zasnovan na istorijskim podacima. Naime, ako krenete da čačkate po datumima važnih dogadjaja iz srednjovekovne istorije Srbije ostaćete kratkih rukava. Kako se na nekim mestima pominje da je krunisanje moglo biti 1217 godine pomenuti astrolog je tražio horoskop koji bi mogao da liči na neke kasnije.

Kako je Algol zvezda koja je obeležila neke dramatične dogadjaje u istoriji Srbije gospodin Stojanović je ascendent za taj dogadjaj postavio baš u blizini Algola. Medjutim, kako se zaista ne zna ni tačna godina kad se taj dogadjaj mogao odigrati, ozbiljnije bi bilo da se uhvatimo za dogadjaje koji su isto toliko bitni a za koje je lakše pronaći datum.

Naša crkva slavi dan proglašenja autokefalnosti SPC 14 septembra (po julijanskom kalendaru) a kao godina pominje se 1219. Kako sam čula da se na ulazu u Manastir Žiča na spomen ploči nalazi datum 15 septembar, pozvala sam manastir i zamolila jednu monahinju da to proveri. Ona mi je potvrdno odgovorila i ja sam za taj datum napravila čart. Uzela sam za vreme 8 h jer su se tada liturgije održavale oko tog vremena.

Ono što je meni zapalo za oko je pozicija Meseca na istom stepenu kao i u horoskopu berlinske Srbije, zatim pozicija Venere koja je mogući vladar ascendenta tog dogadjaja je egzaktno na JMČ u hor. berlinske Srbije. Mars iz prvog u egzaktnom kvadratu sa Saturnom iz drugog. Saturn iz prvog u kvadratu(orbis 1 st) sa čvorovima iz drugog...

A kako se pominje i drugo krunisanje Stevana Prvovenčanog na Spasovdan 1220 ili 1221 god. ovde bi mogao lakše da se odredi validan čart za taj dogadjaj.Volela bih da se uključe svi koji vole mundanu astrologiju i ovu državu. Mislim da su ova dva dogadjaja jako bitna za nastanak prave srpske državnosti i da bi mogli da se pozabavimo njima. Šta drugi misle?
<<<<

Natalna karta zamisljena od strane Kriticara

15.09.1219 (po novom 27.09)
(na Krstovdan 27.09)
8:00h Žiča (kraljevo)
Srbija


Swiss*

 • Gost
Odg: Natalne Karte Republike Srbije
« Odgovor #2 poslato: 24. Oktobar 2012. 19:49:47 »
Evo misljenja Astrologa Nikole Stojanovica o natalnoj "Zickoj Srbiji">>>> "Prva Srpska država stvorena je 04.01.1217.godine u 12.55 h u manastiru Žiča kada je Stevan Prvovenčani krunisan za kralja. Tačno vreme za ovaj horoskop pronašao je naš veliki astrolog Nikola Stojanović, čija je specijalnost pronalaženje tačnog vremena rođenja i događaja. Analizirajući ovaj horoskop možemo videti sve što će se kroz istoriju Srbiji dešavati.

U trenutku Kosovske bitke, Pluton, planeta smrti i uništenja, prolazila je preko ascendenta Srbije koji se nalazi na 25.stepenu Bika gde se trenitno nalazi zvezda Algol, odgovorna za najgora moguća stradanja. Ova zlokobna zvezda prolazi preko ascendenta Srbije već viće od 400 godina, što je dovelo do mnogih brutalnih događaja. Pogotovo je vezana za odsecanje glave. Iz tog razloga na Kosovu su poginuli najvredniji ljudi koje je Srbija tada imala, a Caru Lazaru je odsečena glava. Tada se ova zvezda nalazila vrlo blizu ascendenta pa je donela velika stradanja Srba.

Sve ovo, kao i ratovi koji su se kasnije dešavali, bombardovanja, ujedinjenja i raspada Jugoslavije, vidi se iz horoskopa Prve Srpske Države. Ako bi pogledali šta se dešava sa Mesecom u horoskopu, videćemo da se nalazi u naj gorem mogućem znaku u Škorpiji. To znači da će narod kroz vekove stradati i ratovati, jer Mesec je narod, a Škorpija predstavlja ratove i stradanja i smrt. Da je neko birao gori datum za osnivanje jedne države, mislim da ga nebi našao. Da je samo dva dana kasnije država osnovana, situacija bi bila daleko bolja."
<<<<


Swiss*

 • Gost
Natalne Karte Republike Srbije
« Odgovor #1 poslato: 24. Oktobar 2012. 19:33:07 »
REPUBLIKA SRBIJA

:herc:

Ovde ce biti postavljene sve dosadasnje karte Republike Srbije, ja cu poceti od Manastira Žiče jer "Prvi Kralj" je tamo proglasen a i "Crkvena Samostalnost...", u ostalom pogledajte ispod isecak iz istorije...

Žiča je srpski srednjovekovni manastir iz prve polovine XIII veka, koji se nalazi u blizini Kraljeva i pripada Eparhiji žičkoj Srpske pravoslavne crkva. Podigao ju je prvi kralj Srbije, Stefan Nemanjić (veliki župan 1196—1217, kralj 1217—1228), od 1206. do 1221. godine, a značajnu ulogu u njenom podizanju imao je i njegov brat,sveti Sava (1219—1233). Posle sticanja crkvene samostalnosti 1219. godine, u Žiči je smešteno sedište autokefalne srpske arhiepiskopije. Početkom poslednje decenije XIII veka, manastir je stradao u napadu Tatara, posle čega je sedište arhiepiskopije preneto u Svete Apostole kod Peći, a sam manastir je početkom XIV veka obnovio kralj Milutin (1282—1321). Tokom srednjeg veka, u Žiči su ustoličavani episkopi i ovenčavani kraljevi iz dinastije Nemanjića, zbog čega je poznata i kao Sedmovrata.....

NATALNA KARTA "ŽIČKE SRBIJE"

04.01.1217 (po novom 17.01)
12:55h Žiča (kraljevo)
Srbija

Po Modernoj


Po Tradicionalnoj


Smatram da Genetski Natal moze da odgonetne puno toga sto danas imamo,
jer poreklo je i te kako bitno u smislu odakle poceti gledati bas zato sto je Srbija
prezivela i pad i uspon i ujedinjenje itd...

Koga zanima neka pogleda i dopise, doda neku drugu Ntalnu Kartu....potpise svoje vidjenje i misljenje itd

:)