0 Članovi i 2 gostiju pregledaju ovu temu.
Ne znam, Šmišo, instalirala sam najnoviji i kao podesila šta je trebalo ali mi opet lagna ode ceo znak unapred. Evo ti podataka pa ako te ne mrzi postavi kartu * * * .Gasimetrija, da, slično kao po zapadnom princupu, ljudi sa jakim Sa ne osete njegov povratak, tj. oni ga osećaju celog života.
Kod mene su zapocete Sade sati. U prvoj sam fazi.Ako "vratim" unazad za 24 stepena natalni , bice u skorpiji na 23 stepenu, a takodje kad vratim i tr. saturn za toliko, bice u vagi na 21 stepenu.Dakle traju mi Sade sati- prva faza!Sada je tr. saturn u 7 kuci u vagi, a mesec je u 8 kuci u skorpiji. Jel dobro gledam?Zatim... trebalo bi da tumacim, Saturnove aspekte trece, sedme i desete kuce od trenutacnog položaja Saturna u tranzitnom horoskopu.psRece mi Swiss da sam ja saturn (jer mi je saturn na ASC) I da ja necu ni OSETITI Sade sate?Vracam jupitera na 24 stepen bika, u 3 kucu,marsa na 22 device u 7 kucu,i u 9 nemam ni jednu planetu (ako mesec vratim 24 st. unazad!Takodje, znam da se posebno stavlja naglasak na period kada je DEBILITIRAN, DIREKCIONI ili RETROGRADAN. Ali, kako da sve te "kockice"sklopim? Sta da ocekujem...
Gasimetrija, da, slično kao po zapadnom princupu, ljudi sa jakim Sa ne osete njegov povratak, tj. oni ga osećaju celog života.
Druga kućaDruga kuća predstavlja porodicu, keš i materijalno bogatstvo. Ona predstavlja moral, hranu, jelo i piće i naše održavanje uopšte. Svaka kuća brojano od bilo koje kuće u horoskopu će nam pokazati održavanje date kuće. Ako je ona pod veoma lošim aspektima ili se tu nalaze loše planete (prirodni malefici kao što su Šani, Mangal, Rahu ili Ketu) održavanje je loše i oni teže da to još više uskrate. Ona takođe predstavlja oči, odnosno desno oko kod muškaraca i levo oko kod žena. Na sociološkom planu ova kuća predstavlja našu primarnu i sekundarnu porodicu, kao i drugi brak budući da je osma (dugovečnost) od sedme kuće (prvi brak). Na fiziološkom planu ona predstavlja lice i grlo.Peta kućaPeta kuća pre svega predstavlja decu i budućnost. Deca su naš plod i kao takva predstavljaju produženje naše loze. Na sociološkom planu ona još predstavlja i učenike i sve ljude koje mi na neki način podučavamo (podređeni i sl.). Ova kuća predstavlja i molitve, mantre, kao i svo znanje. Ako se u njoj nađu malefične/loše planete one mogu u potpunosti da zamagle viziju budućnosti osobe te usled toga osoba nema jasnu sliku svog puta i usmerenost, da daju probleme sa pamćenjem (Sa), a takođe i strahove, konfuzije. Dobre planete su ovde odlično smeštene i težiće da daju najbolje od njenih značenja. Na sociološkom planu ona predstavlja i očevog oca budući da je deveta (otac) od devete (naš otac). Na fiziološkom planu ona predstavlja stomak.Šesta kućaPored treće kuće i šesta kuća se naziva Upačaja ili razvojna kuća. Dakle, sva značenja planeta koje su ovde se mogu podići ulaganjem napora i radom. Ovo je kuća službe i rada. U njoj se nalaze naši neprijatelji. Ovo je kuća koja predstavlja grehe i grešne radnje koje svesno činimo stvarajući na taj način lošu sudbinsku sreću zbog čega moramo iskusiti patnju kroz bolesti ili slične probleme. Benefične planete nisu ovde dobro smeštene, dok malefici generalno jesu budući da oni daju osobi snagu da se bori. Takođe predstavlja i polje očevog posla, jer je deseta (karijera, posao) od devete (otac). Na sociološkom planu ona još predstavlja majčinu rodbinu, posebno ujake i tetke, jer je to treća kuća (braća i sestre) od četvrte (majka). Na fiziološkom planu ona predstalja donji abdomen.