Autor Tema: Medicina  (Pročitano 3101 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Šmišonja*

 • One often meets his destiny on the road he tries to avoid it ~ Master Oogway
 • * Glavni & Odgovorni *
 • * Alhemičar *
 • *******
 • Poruke: 44874
 • Reputaciona snaga: 36878
 • Šmišonja is awe-inspiring!Šmišonja is awe-inspiring!Šmišonja is awe-inspiring!Šmišonja is awe-inspiring!Šmišonja is awe-inspiring!Šmišonja is awe-inspiring!Šmišonja is awe-inspiring!Šmišonja is awe-inspiring!Šmišonja is awe-inspiring!Šmišonja is awe-inspiring!Šmišonja is awe-inspiring!Šmišonja is awe-inspiring!
 • Pol: Žena
 • Um traži, ali srce nalazi...
  • Wordpress Dnevnik Jednog Astrologa
Odg: Medicina
« Odgovor #2 poslato: 16. Oktobar 2011. 23:58:34 »
Lekar (moj dobar prijatelj) :

Lekar (moj jako dobar prijatelj) :

Lekar kineske i tibetanske medicine i moj učitelj :

Kardiolog (moja bivša komšinica i mamina jako dobra drugarica) :

Lekar (prijateljica iz NS) :

Zubar (moj drug) :

Fizioterapeut (nesudjena svekrva) :

Njena ćerka psiholog :

Fizioterapeut & maser (moja venčana kuma) :

Nutricionista /dobra porodična prijateljcia) :

Nutricionoista (isto dobra porodična prijateljica) :

Psiholog (drugarica) :

Psiholog (drugarica) :

Psiholog (moje kumče) :

Farmaceut (moj deda) :

Njegova supruga i pomoćnik u apoteci (moja baka)


Namerno pišem ko mi je šta jer tako potvrdjujem da imam dozvolu da ostavim ove natalne karte ovde  :rule:
:stars: Šmiš :stars:

     Let me ask you something...
     If someone prays for patience, you think God gives them patience? Or does he give them the opportunity to be patient?
     If he prayed for courage, does God give him courage, or does he give him opportunities to be courageous?
     If someone prayed for the family to be closer, do you think God zaps them with warm fuzzy feelings, or does he give them opportunities to love each other more?
     Do not try to fix whatever comes in your life. Fix yourself in such a way that whatever comes, you will be fine.


~ 7 Lots ~ Lenormand  ~ Letnje Astrološke Konsultacije

mikica*

 • Gost
Medicina
« Odgovor #1 poslato: 16. Oktobar 2011. 23:42:43 »
Klasična medicina

Kod medicine su u fokusu vodene kuće, tj. 6. 8. i 12. polje. Ako osoba radi u državnoj službi što je čest slučaj, onda je istaknuto i 10. polje. Medicina nudi veliki broj zanimanja, ali u samom fokusu medicinske struke stoji humanost, viši ideali poput izliječenja bolesnih i nemoćnih osoba, a također medicina u svojoj izvedbi koristi ljekove. Stoga je planeta medicine Neptun, znaci djevica i riba (služenje), kao i analogna polja 6. polje (bolesti) i 12. polje (bolnica).

Stomatologija:

Stomatologija je grana medicine koja se bavi liječenjem ljudske usne šupljine. U prvom redu tu su zubi koje treba popravljati i liječiti. Zubi su astrološkom simbolikom predstavljeni Saturnom. Stomatolog je liječnik koji koristi ruke, on u svojoj biti osim dobre medicinske podloge mora biti i majstor svog zanata. Nekada su zubari stavljali tamne plombe koje bi samo poravnali (zvane aerodromke ), ali danas više nije tako, a popravljeni zubak je pravo malo umjetničko djelo. Zbog toga stomatolog ima izraženo 6. polje (majstorstvo, popravlja, higijena, radnik, zdravlje, preciznost, ruke), a od planeta tu su Saturn (zubi, kosti) i Mars (glava, vilica, kosti lubanje, korjen zuba, operacija, bušilica). Mars može biti istaknut i kroz znak škorpiona (rupa, dubina, regeneracija zuba).


Kirurgija:

Kirurg je osoba koja je u fizičkom dodiru s čovjekovim tijelom, a cijela njegova profesija je vrlo invazivna. On koristi metalne instrumente i ruke koje moraju rezati i raditi vrlo precizno. Kirurzi odstranjuju tkiva i bolesne dijelove tijela uz pomoć vrlo oštrih predmeta poput noža i sklapela, a neprestano su u izravnom dodiru s krvlju. Zbog svega ovoga za kirurga je presudno da ima naglašen Mars (oštri metalni instrumenti, krv, rezanje, smjelost) i Pluton ("neosjetljivost", ekstremnost, regeneracija, odstranjivanje bolesnog, operacija). Ali i znake djevice (preciznost, spoj Merkur/Mars je bitan za preciznost ruku, higijena ruku, prva pomoć, tehnika) i ribe (humanost, duhovna dimenzija). Od polja naglašeno je 8. (operacija, regeneracija) i 12. (bolnica, anestezija).

Medicinska sestra:

Medicinska sestra je njegovateljica bolesnika. Ta profesija u sebi sadrži brižnu crtu, potrebu za služenjem i pomaganjem nemoćnima. U samom fokusu profesije je njega zbog čega su u žarištu dva planeta....Mjesec (briga, njega, "osjećaj" za nemoćne, suosjećanje) i Neptun (bolnica, anestezija). Profesija medicinske sestre traži i kvalitetnu medicinsku naobrazbu, da bi se moglo što učinkovitije pomoći osobi. Stoga je od znakova važan znak djevice (njega, stručnost, pomoć, radnik, lijek), a od polja je naglasak na 6. polju (zdravlje, pacijent, "obični ljudi") i 12. polju (zatvorena ustanova, služenje drugima).

Razlika između medicinske seste i liječnika se najviše ogleda u tome što je kod sestre težište na 6. polju (zaposlenik), a kod liječnika ide prema 10. polju i MC-u (karijera, status u društvu). To je i općenito faktor koji razlikuje "radnika" od "šefa".

Psihologija:

Psihologija je širok medicinski pojam, a kako se bavi ljudskom psihom nije egzaktna znanost. Pa ću se zadržati na dvije profesije koje su povezane, ali se prva od druge razlikuje u osnovnom pristupu. Psiholog ima više naglasak na "istraživačkom" dijelu, dok psihijatar rabi terapeutski pristup i izdaje lijekove.

Psiholog je osoba koja proučava ponašanje, motivaciju ljudskih međuodnosa i njihovih potencijala. Klinička psihologija se u svom radu koristi velikim brojem tehnika i istraživanja, psihološkim testovima sposobnosti i upitnicima ličnosti. Tim testovima se vrši evaluacija individualnih sposobnosti i crta osobnosti, pa je naglašena planeta Uran koja može biti istaknuta i kroz znak vodenjaka (istraživanje, humanistički i alternativan pristup, individualni pristup) i planeta Neptun (skriveno). Posebno su ta dva planeta naglašena kod grupe socijalne psihologije koja je grana psihologije koja se bavi proučavanjem i razlozima ljudskog društvenog ponašanja. Od polja naglasak je na 12. polju (podsvijest, psiha) i 6. polju (metode, analitičnost, evaluacija, testovi sposobnosti).

Psihijatar pomaže ljudima da se suoče sa svojim strahovima. On se bavi liječenjem duševnih poremećaja, tj. bavi se pitanjima duševnog zdravlja. Mora imati sposobnost da vidi unutar osobe, želju da zaviri ispod površine fizičkog tijela. Stoga su za profesiju psihijatra bitna dva neosobna planeta.... Pluton (istraživanje psihe i svega što se nalazi ispod površine, psihijatar je detektiv duše, duševni strahovi) i planet Neptun (psiha, duševna neshvaćenost, kaos, senzibilnost, tajna, antidepresivi), a od znakova znak ribe i škorpije. Polja su 12. (tajne, zatvorena ustanova/bolnica), 8. (prodornost, duševna rana, terapeut) i 6. polje (pacijent).