Autor Tema: Frizer  (Pročitano 1981 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže andjelikadepeures*

  • * Svraća na kafu *
  • ***
  • Poruke: 420
  • Reputaciona snaga: 83
  • andjelikadepeures is awe-inspiring!andjelikadepeures is awe-inspiring!andjelikadepeures is awe-inspiring!andjelikadepeures is awe-inspiring!andjelikadepeures is awe-inspiring!andjelikadepeures is awe-inspiring!andjelikadepeures is awe-inspiring!andjelikadepeures is awe-inspiring!andjelikadepeures is awe-inspiring!andjelikadepeures is awe-inspiring!andjelikadepeures is awe-inspiring!andjelikadepeures is awe-inspiring!
  • Pol: Žena
Odg: Frizer
« Odgovor #3 poslato: 27. Decembar 2011. 19:09:16 »
ja sam htela da budem frizerka, al' mi ne dadoshe....
mada i danas pratim desavanja vezana za negu kose, frizure...
a poshto e i moja kosa jako zahtevna, onda se prilichno razumem u sve to, mada je kod mene naglasak na nezi, ne toliko na obliku

Rivenair*

  • Gost
Odg: Frizer
« Odgovor #2 poslato: 27. Decembar 2011. 16:00:52 »
Meni je uvijek bilo žao što nisam išla za frizerku, obožavam sve što ima veze s kosom, također imam i Mars u Vagi,a Merkur mi je vladar Asc. U šestoj mi je stelij. Fulala sam profesiju :xd Super tekstić btw. :)

mikica*

  • Gost
Frizer
« Odgovor #1 poslato: 17. Oktobar 2011. 00:07:35 »
Frizer:


Frizer je osoba koja šiša, boji i oblikuje kosu, zanimanje frizera ne traži veliku "pamet", ono traži prije svega vještinu koja se ogleda kroz spretnost ruku i svih deset prstića. Frizer sve radi i izvodi vlastitim ručicama.

Ova profesija traži razvijen osjećaj za lijepo i skladno, dobar osjećaj za boje i nijanse, komunikativnost, ljubaznost, da osoba voli raditi s ljudima.....što sve redom spada u domenu jake Venere. Aspekt koji daje ruke koje su sposobne i vješte "napraviti lijepo" je konjukcija/sekstil Venere i Merkura.

Što se polja tiče, naglasak je na donjoj polutci. U fokusu je 5. polje jer je ono kreativno polje, polje srednješkolskog obrazovanja, a također i polje primjene 3. polja (praktičnog uma). 3. polje predstavlja i polje svih mogućih tečajeva & vidova dodatne, mini obuke. Dobro je ako je 5. polje u znaku vage (kozmetika, ukrašavanje, simetrija, frizurica).

Sistem je slijedeći: treće polje treba "dati" urođenu spretnost ruku i koordinaciju pokreta ruku što je vezano uz odnos Merkur (ruke) i Mars/ovan (motorika, škare, rezanje) što mora biti povezano s 5. poljem (samoizražaj). Za profesiju frizera je tipičan Mars u vagi.

Dlake i kosa su astrološkom simbolikom opisane Saturnom (kroz položaj i aspekte Saturna mogu se vidjeti i kakve su).

Frizeri koji su isključivo "majstori" imaju istaknuto 6. polje (fizička kondicija, majstor, zanat, radnik, svakodnevica, ordinary people). To polje je istaknuto i kod tkz. muških frizera, jer oni osim kose oblikuju brkove, bradu, obrve (npr. kod Mesića ili Bozanića ) kao i ušne tj. nosne dlačke. Pa je kod takvih frizera naglasak više na praktičnosti i higijeni, a znatno manje na uljepšavanju i kreativnosti.