Autor Tema: Poljoprivreda  (Pročitano 1970 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Neda*

  • * Svraća na kafu *
  • ***
  • Poruke: 288
  • Reputaciona snaga: 138
  • Neda is awe-inspiring!Neda is awe-inspiring!Neda is awe-inspiring!Neda is awe-inspiring!Neda is awe-inspiring!Neda is awe-inspiring!Neda is awe-inspiring!Neda is awe-inspiring!Neda is awe-inspiring!Neda is awe-inspiring!Neda is awe-inspiring!Neda is awe-inspiring!
  • Pol: Žena
Odg: Poljoprivreda
« Odgovor #2 poslato: 18. Oktobar 2011. 23:44:11 »
Ako gledam Mc, 2 polje(zarade), 6 polje(služba) sve mi je u zemljanim znakovima. Vladar Mc-a je u 6 polju u  u   MC i  koji je vladar 4 polja a nalazi se u 2 polju u .Ono šta me brine je ovaj (sjeme, klijanje, biljke, hrana) i njegov   (kopanje, vrijeme potrebno za plodove, đubrište )i     (vladar MC-a)
Šta vi mislite? Da napomenem zašto pitam...jer sam u dogovoru s mojim roditeljima i mužem se dogovorila da krećemo ja i mama  u poljoprivredne vode  jer tata ima neku zemlju pa bi mi sadile i prodavale. Pa kad se to proširi čak napravile internetsku prodaju  s dostavom na adresu(naravno zdravo i prirodne bez g-molova)

mikica*

  • Gost
Poljoprivreda
« Odgovor #1 poslato: 17. Oktobar 2011. 00:14:01 »
Poljoprivreda:

Poljoprivreda je jedna od najstarijih ljudskih djelatnosti, jer su ljudi davno shvatili....ako stave sjeme u zemlju, zalijevaju ga i brinu se o njemu da će im kroz neko vrijeme zemljica dati plod. Poljoprivreda podrazumjeva rad na zemlji kroz uzgajanje biljčica i životinja, te proizvodnju tvari za prehranu čovjeka i ishranu životinja.

Za profesiju poljoprivrednika važni su pojmovi: zemlja, biljke, životinje, hrana, briga, proizvodnja. Kako je u samoj osnovi ove profesije element zemlje, on je naglašen i dobro je kada zauzima polja profesije.


• Za poljoprivredu su u fokusu dvije planete: Mjesec (sjeme, klijanje, biljke, hrana) i Saturn (kopanje, vrijeme potrebno za plodove, đubrište ).

• Od polja to su 2. polje: (zemlja, imovina), 4. polje (biljke, klima/hidrometeorološka situacija, svojina) i 6. polje (domaće životinje, žetva).

Dobro je ako postoji skladna veza Saturna (trud/kopanje/oranje), 4. polja (farma) i Venere (plod) jer to garantira dobre usjeve. (zvučim k'o onaj striček iz nedjeljne emisije Plodovi zemlje )


U prehrambenoj industriji postoji cijeli niz zanimanja, od proizvodnje i uzgoja sasvim specifične vrste hrane, pekara kruha, pa sve.....do restoranskog biznisa.

Kao i kod svake profesije važna je pozicija vladara, pa tako vladar 2. polja u 4. polju govori o novcu i profitu koji se ostvaruje kroz poslove povezane s hranom i zemljom. Također vladar MC-a u 4. polju ukazuje na vezu profesije (MC) i samostalne proizvodnje hrane.

Vladar 2. polja u 6. polju govori o profitu ostvarenom kroz usluge vezane uz zdravu hranu (restoran zdrave hrane). Vladar MC-a u 6. polju stvara vezu profesija - zdravlje/ishrana.


http://astro.axisdraw.com/forum/index.php