Autor Tema: Fēng Shuǐ 風 水 Feng Šui  (Pročitano 16188 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Grofica*

 • * Ovaj prešišao i Tolstoja *
 • ***
 • Poruke: 18564
 • Reputaciona snaga: 15708
 • Grofica is awe-inspiring!Grofica is awe-inspiring!Grofica is awe-inspiring!Grofica is awe-inspiring!Grofica is awe-inspiring!Grofica is awe-inspiring!Grofica is awe-inspiring!Grofica is awe-inspiring!Grofica is awe-inspiring!Grofica is awe-inspiring!Grofica is awe-inspiring!Grofica is awe-inspiring!
 • Pol: Žena
  • VRIL Feng Shui
Odg: Fēng Shuǐ 風 水 Feng Šui
« Odgovor #20 poslato: 25. Septembar 2012. 12:54:38 »
Oblici u poslovnom feng shuiju

Veoma je vazno da u poslovnom prostoru postoje dve vrste oblika, sto znaci da tu istovremeno treba da budu i ovalni i okrugli oblici zajedno sa cevtorougaonim oblicima...koji uglavnom treba da preovladavaju.
U poslovnom feng shuiju cetvrtasti oblici predstavljaju novac, a ovi drugi ideje, kreativnost...
imaginativnost.
Najlosija stvar u poslovnom feng shuiju jeste prisustvo samo cetvrtastih oblika, sto je do pre desetak godina, na nasem tlu, bilo striktno prisutno. Samo cetvrtasti oblici u poslovnom prostoru dovode do rigidnosti, netolerantnosti medju zaposlenima, stagnacije i raspada poslovnog sistema.
Kada je posao vecim delom vezan za kreativnost, umetnost, mastovitost, i zenske poslove...procenat oblih i cetvrtastih oblika treba da se krece 50%-50%.
Kada je posao vezan za tipicno muske poslove onda je procenat 60 % za cetvrtaste oblike, a 40% za ovalne oblike.
Na isti nacin kao sto okrugli oblici vode do rasplinjavanja i gubitaka, tako i ugaoni oblici dovode u poslu do osecaja sputanosti...propadanja.

Van mreže Grofica*

 • * Ovaj prešišao i Tolstoja *
 • ***
 • Poruke: 18564
 • Reputaciona snaga: 15708
 • Grofica is awe-inspiring!Grofica is awe-inspiring!Grofica is awe-inspiring!Grofica is awe-inspiring!Grofica is awe-inspiring!Grofica is awe-inspiring!Grofica is awe-inspiring!Grofica is awe-inspiring!Grofica is awe-inspiring!Grofica is awe-inspiring!Grofica is awe-inspiring!Grofica is awe-inspiring!
 • Pol: Žena
  • VRIL Feng Shui
Odg: Fēng Shuǐ 風 水 Feng Šui
« Odgovor #19 poslato: 25. Septembar 2012. 12:27:59 »
malo o odeci u biznisu...
Materijali

Koza,svila,vuna imaju u sebi veliku zastitnu energiju u koju je ugradjena jaka energija vatre.
Narocito se to odnosi na svilu. Ovi materijali se koriste kada nam teba jaka probojnost. Tople boje su jang boje, a hladne su jin.
Kom tipu pripadate-odredite po vasem KUA broju...
link:
http://www.wofs.com/index.php?option=com_jumi&fileid=4

COVEK TIPA VATRE- koordinira sa crvenom, zlatnom,oker, narandzastom..i treba da ih nosi onda kada se ne oseca dobro, kada je iscrpljen,gladan, kada mu je hladno i kada mu je potrebna dodatna energija.

COVEK TIPA DRVO- koordinira sa zelenom,plavom, zlatnom i zutom bojom.On treba da ove boje koristi protiv stresa, kad zapocinje novi posao,kad zuri.

COVEK TIPA ZEMLJE-koordinira sa zutom,i braon bojom...dobro je da ove boje koristi kada je bolestan, nesiguran,kada ga je strah, i kada treba da ocuva stabilnost svoje pozicije u poslu.

COVEK TIPA METALA-koordinira sa sivom,srebrnom,zlatnom,belom i ljubicastom...ove boje treba da koristi kada se oseca fizicki lose,i kada treba da pojacano kontrolise stvari u poslu.

COVEK TIPA VODE- koordinira sa plavom i crnom bojom.Treba da koristi ove boje kada mu nedostaje koncentracija u poslu, kada treba da uspori brzinu zbivanja u poslu i da stabilizuje posao.
__________________

Van mreže Grofica*

 • * Ovaj prešišao i Tolstoja *
 • ***
 • Poruke: 18564
 • Reputaciona snaga: 15708
 • Grofica is awe-inspiring!Grofica is awe-inspiring!Grofica is awe-inspiring!Grofica is awe-inspiring!Grofica is awe-inspiring!Grofica is awe-inspiring!Grofica is awe-inspiring!Grofica is awe-inspiring!Grofica is awe-inspiring!Grofica is awe-inspiring!Grofica is awe-inspiring!Grofica is awe-inspiring!
 • Pol: Žena
  • VRIL Feng Shui
Odg: Fēng Shuǐ 風 水 Feng Šui
« Odgovor #18 poslato: 25. Septembar 2012. 12:27:08 »
Prostor (poslovni)i boje

Plava boja je boja kompjutera, nauke, visoke tehnologije...elektronike.

Tamnoplava i zelena boja putovanja, komunikacije, medija,muzike, edukacije.

Crna i braon - gradjevinarstvo, agrikultura,proizvodnja.

Crvena-banke,zlatare, parfimerije, finansijske institucije.

Siva-konsalting, politicke ustanove,milicija,vojska.

Krem,bez-farmacija,medicinske ustanove, proizvodnja pica

Bela-spekulacije, igre na srecu, berza, lutrija

Zuta-pravne, drzavne i vladine institucije.

Van mreže Šmišonja Večiti Putnik*

 • Mnogi bi se nesporazumi izbegli kad bi muškarci počeli da čitaju svaku napisanu reč, a žene prestale da čitaju izmedju redova
 • * Glavni & Odgovorni *
 • * Ovaj može da menja Google *
 • *******
 • Poruke: 41831
 • Reputaciona snaga: 35728
 • Šmišonja Večiti Putnik is awe-inspiring!Šmišonja Večiti Putnik is awe-inspiring!Šmišonja Večiti Putnik is awe-inspiring!Šmišonja Večiti Putnik is awe-inspiring!Šmišonja Večiti Putnik is awe-inspiring!Šmišonja Večiti Putnik is awe-inspiring!Šmišonja Večiti Putnik is awe-inspiring!Šmišonja Večiti Putnik is awe-inspiring!Šmišonja Večiti Putnik is awe-inspiring!Šmišonja Večiti Putnik is awe-inspiring!Šmišonja Večiti Putnik is awe-inspiring!Šmišonja Večiti Putnik is awe-inspiring!
 • Pol: Žena
 • ♥ 061 17 04 231 ♥
  • Wordpress Dnevnik Jednog Astrologa
Odg: Fēng Shuǐ 風 水 Feng Šui
« Odgovor #17 poslato: 14. Oktobar 2011. 19:53:44 »
Strane sveta
U feng shuiju se smatra da strane sveta snazno uticu na nas zivot.

Svakoj strani sveta se pridaju odredjeni kvaliteti, a sa primenom feng shuija mozemo poceti tako sto cemo procitati nesto vise o stranama sveta i odabrati onu/e koja ce nas podrzati u tekucim, odredjenim aktivnostima (spavanje, rad, obedovanje.Pred poznavaocima feng shuija, posebno tradicionalnog, nalazi se sirok izbor kompasnih formula na osnovu kojih se moze urediti prostor. Tako, postoje formule koje prostore i ljude dele u dve kategorije: istocne i zapadne; ovde se prostor uredjuje tako sto se uticaj pojedinih strana sveta podstice - ili smanjuje. Neki praktikanti prostor uredjuju na osnovu orijentacije ulaznih vrata, ili ga uskladjuju sa stranama sveta. Prostor se moze urediti i na osnovu orijentacije zdanja (pri cemu ulazna vrata nisu merodavna), ili karakteristika geomantske karte u svakoj od prostorija...
Opste karakteristike strana sveta
Istok se dovodi u vezu sa zacecem, rodjenjem, budjenjem i novim pocecima.
Okretanje ka istoku se preporucuje onima koji se spremaju da zapocnu nove stvari, kao i svima kojima nedostaju ideje. Svoj radni sto mozemo da okrenemo ka istoku kada zelimo vise poslovnih aktivnosti i bolju poslovnu srecu.
Zapad podrzava racionalno i jasno misljenje, preciznost, organizaciju i biznis. U feng shuiju se dovodi u vezu sa umetnoscu, stvaralastvom, slobodnim vremenom, decom i kucnim ljubimcima.
Na zapadu Sunce zalazi, pa je energija ove strane sveta smirujuca, a zapadne prostorije su pogodne za odmor. Svoj radni sto mozemo da okrenemo ka zapadu ako vodimo dobro razradjeni posao, ili se bavimo knjigovodstvenim uslugama i umetnickim delatnostima...
Sever je izvor mirne energije, i zato se ka ovoj strani sveta okrecemo kada postoji potreba za smirenjem i pauziranjem od aktivnosti. Okretanje uzglavlja ka severu podrzava dubok san i pomaze kod nesanice. Svoj radni sto mozemo da okrenemo ka severu ako se bavimo lecenjem i zdravljem, kada je u poslu koji obavljamo vazna intuicija, kada zelimo da poboljsamo planiranje...
Jug je u vezi sa toplinom, intimnoscu i bliskoscu. Ova strana sveta u nas zivot unosi strast i aktivnost, i idealna je za orijentaciju uzglavlja svih koji tragaju za izgubljenom strascu. Ipak, treba voditi racuna da dugotrajno izlaganje jugu moze doneti hiperaktivnost i probleme sa spavanjem.
Ka jugu se okrecemo kada postoji potreba za samostalnoscu i odvajanjem od drugih, kada zelimo priznanja, poboljsanje statusa i ugleda.
Severozapad je pravac odakle dolaze autoritet, samokontrola i smireno vodjstvo. Onima koji zele da povecaju poslovni autoritet, orijentacija radnog stola ka SZ moze biti odlicna pomoc. Ova strana sveta pogoduje dubokom snu, ali je treba koristiti oprezno, jer one koji imaju puno obaveza moze dodatno opteretiti.

Jugoistok je u vezi sa novcem, ustedjevinom i imovinom. Ova strana sveta podstice aktivnost, a spavanje sa glavom ka jugoistoku poboljsava raspolozenje, podstice drustveni zivot i kreativno ispoljavanje. Svoj radni sto mozemo da okrenemo ka jugoistoku kada nam treba vise srece u poslu, kada zelimo ekspanziju kontakata i ideja.
Jugozapad rukovodi srecom u odnosima, pre svega u ljubavi i braku. Orijentacija uzglavlja ka ovom pravcu smiruje bracne nesuglasice i podstice atmosferu bliskosti i razumevanja medju partnerima.
Jugozapad je sediste zenske energije, i njegovim aktiviranjem se mogu ojacati zene i njihov uticaj u prostoru. Ovo je dobar pravac za orijentaciju radnog stola onih koji se bave odnosima u kolektivu, rukovode timskim radom ili rade sa zenama i bracnim parovima...
Severoistok je u vezi sa obrazovanjem i znanjem. Orijentacija ka ovoj strani sveta jaca volju i motivaciju, ali ne pogoduje odmoru (ovaj pravac je u feng shuiju poznat kao "pravac nocnih mora").
Svoj radni sto mozemo da okrenemo ka severoistoku ako su nam potrebni cvrstina i dalekovidost u onome sto radimo, ili kada zelimo da ojacamo koncentraciju i upornost.

Kako bojama uskladiti prostor sa stranama sveta
Bojama efikasno mozemo da podstaknemo ili oslabimo uticaj pojedinih strana sveta.
Jugoistok, istok: element Drvo koji rukovodi ovim stranama sveta podsticu plava, zelena i crna boja, a slabe ga crvena i bela.
Severozapad, zapad: element Metal koji rukovodi ovim stranama sveta podsticu boje zemlje, bela i svi metalni akcenti, a slabe ga crna, teget i crvena.
Jug: element Vatra koji rukovodi ovim stranama sveta podsticu zelena i crvena boja, a slabe ga plava, teget i zuta.
Sever: element Voda koji rukovodi ovim stranama sveta podsticu plava, crna i bela boja (kao i svi metalni akcenti), a slabe ga boje Zemlje i zelena.
Centar, jugozapad, severoistok: element Zemlja koji rukovodi ovim stranama sveta podsticu boje zemlje (zuta, krem, braon) i crvena, a slabe ga zelena i bela boja.
🔮 Natalče šareno 🔮 My Kipper on Imgur

     Let me ask you something...
     If someone prays for patience, you think God gives them patience? Or does he give them the opportunity to be patient?
     If he prayed for courage, does God give him courage, or does he give him opportunities to be courageous?
     If someone prayed for the family to be closer, do you think God zaps them with warm fuzzy feelings, or does he give them opportunities to love each other?


~ 7 Lots ~ Lenormand  ~  Google Arhiva Slika ~

Van mreže Šmišonja Večiti Putnik*

 • Mnogi bi se nesporazumi izbegli kad bi muškarci počeli da čitaju svaku napisanu reč, a žene prestale da čitaju izmedju redova
 • * Glavni & Odgovorni *
 • * Ovaj može da menja Google *
 • *******
 • Poruke: 41831
 • Reputaciona snaga: 35728
 • Šmišonja Večiti Putnik is awe-inspiring!Šmišonja Večiti Putnik is awe-inspiring!Šmišonja Večiti Putnik is awe-inspiring!Šmišonja Večiti Putnik is awe-inspiring!Šmišonja Večiti Putnik is awe-inspiring!Šmišonja Večiti Putnik is awe-inspiring!Šmišonja Večiti Putnik is awe-inspiring!Šmišonja Večiti Putnik is awe-inspiring!Šmišonja Večiti Putnik is awe-inspiring!Šmišonja Večiti Putnik is awe-inspiring!Šmišonja Večiti Putnik is awe-inspiring!Šmišonja Večiti Putnik is awe-inspiring!
 • Pol: Žena
 • ♥ 061 17 04 231 ♥
  • Wordpress Dnevnik Jednog Astrologa
Odg: Fēng Shuǐ 風 水 Feng Šui
« Odgovor #16 poslato: 14. Oktobar 2011. 19:53:16 »
Uređenjem doma prema drevnoj kineskoj tradiciji do harmonije

Spavaća soba bez  fotografija i cveća

Filozofija stanovanja po feng šuiju spavaću sobu vidi kao najvažniju prostoriju bilo kog doma. Tu su sakrivene otrovne strelice i či energija koju stvaraju nevidljivi zvezdani brojevi, pa je izuzetno važno da mesto gde se krijete od ostatka sveta uredite na pravi način.

Spavaća soba je poput oltara. Tu možete sebi da date oduška i budete zaista ono što jeste, a da biste to postigli važna je udobnost. Dekorišite je u skladu sa vašom ličnošću i načinom života koji vodite.

Ako se nađete u bilo kakvoj novoj, ali praznoj spavaćoj sobi, osetićete prazninu či energije. Dekorišući u skladu sa feng šuijem, vašu oazu ćete pretvoriti u prostor koji opušta. Evo nekih saveta koji će vam pomoći da pravila feng šuija primenite u vašoj sobi za odmor.

Izbor kreveta

Uvek birajte krevet koji je dvostruko širi od vas, a ukoliko spavate sa partnerom, kada legnete trebalo bi da ostane mesta za još jednu osobu. Ako spavate na maloj površini, umanjujete svoje mogućnosti za postizanje uspeha. Visokim osobama se preporučuje da pronađu dušeke većih dimenzija od uobičajenih. Ipak, ne preterujte. Preveliki kreveti bi mogli da vas uvuku u ekscesne situacije.

Dušek

U ram od kreveta nikada ne stavljajte više od jednog dušeka. Ako na bračni krevet stavite dva dušeka, iniciraćete razdvajanje od životnog partnera. Bolje je imati dva razdvojena kreveta, nego jedan sa dva dušeka, pokriven velikim prekrivačem.

Zid iza kreveta

Ne birajte krevet bez uzglavlja. Zid koji se nalazi iza vašeg uzglavlja predstavlja oslonac, kao da vas štiti planina. Najbolja opcija je da taj zid nema prozore, a ako su oni neibežni, prekrijte ih zavesama.

Slike

Na zidove spavaće sobe nikada ne stavljajte slike ili krzna životinja, kao ni motive rata, aviona, velikih vodenih površina. U obzir ne dolaze ni oblici oštrih ivica i uglova. Izaberite slike koje će u vama izazivati osećanja radosti i spokoja. Izbegavajte i kačenje fotografija i postera, koji su uokvireni i u staklu, jer predstavljaju smrtonosno ogledalo.

Možete i sami da naslikate nešto (ukoliko imate takvih afiniteta) i ukrasite zidove spavaće sobe. Iza uzglavlja se preporučuju planinski motivi (bez vodopada), koji pojačavaju osećaj sigurnosti.

Osvetljenje

Meka svetlost sa obe strane kreveta je uvek preporučljiva, a najbolja boja je bela. Ukoliko želite, držite lampu upaljenu i dok spavate. Na taj način ćete formirati prijatnu atmosferu. Važno je samo da jačina svetla ne bude prejaka.

Noćni stočić

Sa svake strane kreveta po jedan, da bi se stvorio balans i harmonija. Povoljni predmeti koje možete držati na noćnom stočiću su: vaza u boji zlata (simbol koji štiti vašu imovinu i dok spavate) i "vu lou" (mala feng šui amajlija, koja je simbol dobrog zdravlja). Jedan od nepovoljnih predmeta je sveže cveće u vazi, vaza treba da ostane prazna.

Noćni stočić nije dobro mesto za uramljene fotografije vaših voljenih, ili onih sa venčanja, jer se veruje da njihovo prisustvo u spavaćoj sobi (jin prostorija) može dovesti do razdvajanja ili gubitka. Pogodna prostorija za fotografije je ona u kojoj radite (jang prostorija).

Sveće

Sve što se tiče sveća u spavaćoj sobi je veliki tabu. Plamen se lako širi i izmiče kontroli, pa se obuzdajte od paljenja sveća dok spavate.

Jastuci

Boje jastuka treba da budu u skladu sa ostalim predmetima u spavaćoj sobi. Jastučnice sa printovima simbola su poželjni i to u crvenim i žutim nijansama.

Zavese

Ima mnogo onih koji uveče vole da navuku zavese, da bi ujutru mogli što duže da spavaju. Drugi, više vole da ih probudi jutarnja svetlost sunca. Ako ste se pronašli u prvoj grupi, izaberite zavese tamnijih boja, ali neka one budu iz dva dela, da bi bar poneki sunčev zrak okupao vašu spavaću sobu.

Nepoželjno

- Velika ogledala nasuprot kreveta
- Žive biljke
- Slike na kojima je voda
- Ribice
- Nered ispod kreveta
- Slike na kojima su domaće životinje
- Površine koje reflektuju svetlost nasuprot kreveta


Poželjno

- Da krevet ne bude u uglu sobe, ali ni na samoj sredini
- Da stopala i glava ne "gledaju" direktno u vrata
- Da krevet ne dodiruje zid koji je zajednički sa kupatilom
- Da se krevet ne nalazi ispod kupatila, na spratu niže
- Da krevet ne dodiruje predmete oštrih ivica i uglova
- Da se uzglavlje nalazi ispred nosećeg zida.
🔮 Natalče šareno 🔮 My Kipper on Imgur

     Let me ask you something...
     If someone prays for patience, you think God gives them patience? Or does he give them the opportunity to be patient?
     If he prayed for courage, does God give him courage, or does he give him opportunities to be courageous?
     If someone prayed for the family to be closer, do you think God zaps them with warm fuzzy feelings, or does he give them opportunities to love each other?


~ 7 Lots ~ Lenormand  ~  Google Arhiva Slika ~

Van mreže Šmišonja Večiti Putnik*

 • Mnogi bi se nesporazumi izbegli kad bi muškarci počeli da čitaju svaku napisanu reč, a žene prestale da čitaju izmedju redova
 • * Glavni & Odgovorni *
 • * Ovaj može da menja Google *
 • *******
 • Poruke: 41831
 • Reputaciona snaga: 35728
 • Šmišonja Večiti Putnik is awe-inspiring!Šmišonja Večiti Putnik is awe-inspiring!Šmišonja Večiti Putnik is awe-inspiring!Šmišonja Večiti Putnik is awe-inspiring!Šmišonja Večiti Putnik is awe-inspiring!Šmišonja Večiti Putnik is awe-inspiring!Šmišonja Večiti Putnik is awe-inspiring!Šmišonja Večiti Putnik is awe-inspiring!Šmišonja Večiti Putnik is awe-inspiring!Šmišonja Večiti Putnik is awe-inspiring!Šmišonja Večiti Putnik is awe-inspiring!Šmišonja Večiti Putnik is awe-inspiring!
 • Pol: Žena
 • ♥ 061 17 04 231 ♥
  • Wordpress Dnevnik Jednog Astrologa
Odg: Fēng Shuǐ 風 水 Feng Šui
« Odgovor #15 poslato: 14. Oktobar 2011. 19:52:51 »

Lucky bamboo ili ti zdravo narodno rečeno bambus


Što je bambus?
Kao prvo vas sve moram razočarati jer ova biljka koju svi tako rado nazivaju bambusom sreće uopće nije bambus, to je biljka koja pripada porodici dracena kao što su drvo života, drvo ljubavi i sl. Njezina domicilna zemlja je Vijetnam, a u naše krajeve dolazi iz stakleničke proizvodnje diljem svijeta.

3 osnovna tipa bambusa
1. tip je ravni bambus
2. tip je uvijeni bambus
3. tip je bambus tzv. slobodnog stila
iz ovih varijeteta razvile su se kasnije razne forme koje se mogu danas naći u prodaji.

Uvjeti rasta i održavanja
Ovo je biljka namjenjena uzgoju u vodi, vrlo je pogodna za poslovne prostore i zaboravne domaćice, ne traži posebnu skrb i njegu, bitno je napomenuti da ne voli direktnu sunčevu svjetlost stoga treba je smjestiti u sjenu ili polusjenu a jako dobro uspijeva i u prostorima samo s umjetnom rasvjetom. Vodu treba sipati do maksimalnih 10 cm visine u vazi u kojoj se drže biljke, vaza može biti prozirna a i ne mora, to ne igra nikakvu ulogu. Vodu je potrebno promjeniti svakih 10 do 14 dana ili redovito je nadosipavati, koristiti običnu vodovodnu vodu a ne destiliranu ili demineraliziranu vodu jer dracena sanderina se hrani mineralima koji se nalaze u pitkoj vodi.

Ovo je vrlo dekorativna biljka i jako se lijepo uklapa u moderne prostore, pogodna je za minimalistički izražaj, nadalje u Kineskoj kulturi ova biljka simbolizira dobro zdravlje i sreću tako da tri štapa dracene simboliziraju zdravlje, sreću i dug život.

Puno sreće s ovom biljkom!

Marko Bijelić
🔮 Natalče šareno 🔮 My Kipper on Imgur

     Let me ask you something...
     If someone prays for patience, you think God gives them patience? Or does he give them the opportunity to be patient?
     If he prayed for courage, does God give him courage, or does he give him opportunities to be courageous?
     If someone prayed for the family to be closer, do you think God zaps them with warm fuzzy feelings, or does he give them opportunities to love each other?


~ 7 Lots ~ Lenormand  ~  Google Arhiva Slika ~

Van mreže Šmišonja Večiti Putnik*

 • Mnogi bi se nesporazumi izbegli kad bi muškarci počeli da čitaju svaku napisanu reč, a žene prestale da čitaju izmedju redova
 • * Glavni & Odgovorni *
 • * Ovaj može da menja Google *
 • *******
 • Poruke: 41831
 • Reputaciona snaga: 35728
 • Šmišonja Večiti Putnik is awe-inspiring!Šmišonja Večiti Putnik is awe-inspiring!Šmišonja Večiti Putnik is awe-inspiring!Šmišonja Večiti Putnik is awe-inspiring!Šmišonja Večiti Putnik is awe-inspiring!Šmišonja Večiti Putnik is awe-inspiring!Šmišonja Večiti Putnik is awe-inspiring!Šmišonja Večiti Putnik is awe-inspiring!Šmišonja Večiti Putnik is awe-inspiring!Šmišonja Večiti Putnik is awe-inspiring!Šmišonja Večiti Putnik is awe-inspiring!Šmišonja Večiti Putnik is awe-inspiring!
 • Pol: Žena
 • ♥ 061 17 04 231 ♥
  • Wordpress Dnevnik Jednog Astrologa
Odg: Fēng Shuǐ 風 水 Feng Šui
« Odgovor #14 poslato: 14. Oktobar 2011. 19:52:27 »
Unosite cveće jarkih boja

Ponovo je leto! Po principima Feng šuija, ovo godišnje doba ima elemente vatre. To je vreme za akciju i ekspanziju svetla. Boje vatre su tople, žare i uključuju roze, narandžastu, bordo i crvenu. Vatreni organ ljudskog organizma je srce i ono se povezuje sa osećajem veselja i radosti. Ovo su osnovne preporuke Feng šui filosofije življenja, ako želite da vam ovog leta srca budu ispunjena i da zračite pozitivno.

Ukoliko to već niste učinili, oplemenite svoj dom elementima vatre, kao što su crvene sveće i lampioni.
Pozabavite se svojom baštom. Naime, usled aktivnog društvenog života (koji je leti uvek izražajniji nego zimi), narušava se "či" energija, pa će vas zelenilio i biljke "prizemljiti".

Duži vremenski period ostavite otvorene prozore. Na ovaj način ćete svoju kuću napuniti životnom snagom i vitalnošću.
Organizujte veliko prolećno spremanje. Brisanjem, ribanjem i glancanjem ćete privući pozitivne vibracije u vaše okruženje.

U ishrani birajte namirnice koje su lake za varenje, na primer voće, salate i hladne sokove. Slavite život unošenjem cveća jarkih boja u vaš dom, posebno ukoliko ne možete da boravite napolju onoliko koliko biste želeli.

Častite svoje telo zracima sunca i energijom morske vode. Organizam će prirodno odgovoriti na ekspanzivnu letnju snagu, samo ukoliko mnogo vremena provodite na svežem vazduhu.

Uz svetlost sveća (crvenih i roze) večerajte pod zvezdanim nebom. Zlatasti sjaj vatre simbolizuje svetlost, opuštanje i vezu sa vašim unutrašnjim svetom.

Uz pomoć boja lako ćete popraviti svoje raspoloženje i podsetiti se da je leto tu. Nosite svetlu odeću i dekorišite svoj dom i baštu u boje višnje, limuna, kajsije.

Osvrnite se unazad i razmislite šta ste postigli u poslednjih godinu dana. Pripremite se za nastupajuću godinu, planirajte i uredite svoj životni i poslovni prostor u skladu sa tim idejama.
🔮 Natalče šareno 🔮 My Kipper on Imgur

     Let me ask you something...
     If someone prays for patience, you think God gives them patience? Or does he give them the opportunity to be patient?
     If he prayed for courage, does God give him courage, or does he give him opportunities to be courageous?
     If someone prayed for the family to be closer, do you think God zaps them with warm fuzzy feelings, or does he give them opportunities to love each other?


~ 7 Lots ~ Lenormand  ~  Google Arhiva Slika ~

Van mreže Šmišonja Večiti Putnik*

 • Mnogi bi se nesporazumi izbegli kad bi muškarci počeli da čitaju svaku napisanu reč, a žene prestale da čitaju izmedju redova
 • * Glavni & Odgovorni *
 • * Ovaj može da menja Google *
 • *******
 • Poruke: 41831
 • Reputaciona snaga: 35728
 • Šmišonja Večiti Putnik is awe-inspiring!Šmišonja Večiti Putnik is awe-inspiring!Šmišonja Večiti Putnik is awe-inspiring!Šmišonja Večiti Putnik is awe-inspiring!Šmišonja Večiti Putnik is awe-inspiring!Šmišonja Večiti Putnik is awe-inspiring!Šmišonja Večiti Putnik is awe-inspiring!Šmišonja Večiti Putnik is awe-inspiring!Šmišonja Večiti Putnik is awe-inspiring!Šmišonja Večiti Putnik is awe-inspiring!Šmišonja Večiti Putnik is awe-inspiring!Šmišonja Večiti Putnik is awe-inspiring!
 • Pol: Žena
 • ♥ 061 17 04 231 ♥
  • Wordpress Dnevnik Jednog Astrologa
Odg: Fēng Shuǐ 風 水 Feng Šui
« Odgovor #13 poslato: 14. Oktobar 2011. 19:51:48 »
Casa bogatstva

Casa ili sud bogatstva treba da je izradjena od metala: bronze, zlata ili srebra, mozemo se posluziti i casom ili vazom od keramike ili kristala, no niposto netreba biti od stakla ili plastike. Idealna forma za casu bogatstva -je da podseca na tikvu kojoj je odsecen vrh. Grlo case treba da je dovoljno siroko, no ne sire od sredine. Potom se pristupa punjenju.

Postoje tri vazna objekta koja je neophodno postaviti u vazu, u protivnom sve nema smisla.

1. Izaberite od svojih poznanika nekoga ko je uspesan i bogat (pazite molim kako je to stekao!). Otidjite u posetu i zamolite domacina da vam da pelcer od sobnog ili vrtnog bilja ili saku zemlje (mislim da je bilje bolji izbor da ljudi koji nisu upoznati sa F>S>ne bi mislili kojesta..)
Niposto nemojte uzeti nista bez znanja domacina!
Stavite pelcer u crvenu vrecicu ili koverat, paketic.Uzimanje pelcera moze da bude problem,jer postoji verovanje da drvo sa kojeg se uzima pelcer uz znanje vlasnika posle toga pocinje da vene.Uzdajte se da covek od koga trazite pelcer,ne veruje u te stvari.

2. Devet kineskih novcica, povezite crvenom trakom tako sto ce te napraviti niz sa pravilno okrenitom stranom novcica. i njih takodje stavite u crvenu vrecicu.

3. Sadasnji novac u zeljenoj valuti u sumi 988 (9 dolara i 88 centi) ili ako imate novca to moze biti i 988$... Njih takodje stavite u crvenu vrecicu.

Kada su ova tri elementa pripremljena polozite ih u vazu (3 vrecice),a potom dopunite vazuoludragim kamenjem, sto vise to bolje. To mogu biti :ametist, korali gorski kristal, ahat, malahit serdolik..., mogu biti pojedinacni ili pak predmeti ukraseni njima. Moze i jednostavnije stavite u casu sav svoj zlatan nakit, ako ga imate u dovoljnoj meri. Glavno je da vaza bude puna!
Mozete u vazu staviti jedan zlatan predmet - glavni simbol bogatstva i dopuniti je "zlatnim"kamenjem, u vazu mozete staviti i sisarke, orahe.
Postoji nekoliko simbola koji nisu obavezni, no mogu posluziti pri punjenju case bogatstva. To su figure dva slona dve ribe dve zabe, cvet lotosa.
Unutar velike vaze, stavite malu vazicu. Srecu se vazice koje nisu vece od3-4cm u visinu, simbol nebeskoga svoda nije neophodan no dobro je dosao, mozete ga i sami nacrtati onako kako vi zamisljate nebesa koja vas hrane.

Napunjenu casu je neophodno pravilno postaviti: dobro mesto je - spavaca soba, casa treba da je postavljena tako da kada god vlasnik udje u sobu pogled pada na nju, nije obavezno postaviti je na JI, ali ako mozete da iskoritite pravac nemojte to propustiti.
Nikako je ne treba postaviti u sobe u koje zalaze drugi ljudi, ukoliko neko bude zabadao nos u vasu casu umesto da raste svo vase bogatstvo ce odlaziti.
🔮 Natalče šareno 🔮 My Kipper on Imgur

     Let me ask you something...
     If someone prays for patience, you think God gives them patience? Or does he give them the opportunity to be patient?
     If he prayed for courage, does God give him courage, or does he give him opportunities to be courageous?
     If someone prayed for the family to be closer, do you think God zaps them with warm fuzzy feelings, or does he give them opportunities to love each other?


~ 7 Lots ~ Lenormand  ~  Google Arhiva Slika ~

Van mreže Šmišonja Večiti Putnik*

 • Mnogi bi se nesporazumi izbegli kad bi muškarci počeli da čitaju svaku napisanu reč, a žene prestale da čitaju izmedju redova
 • * Glavni & Odgovorni *
 • * Ovaj može da menja Google *
 • *******
 • Poruke: 41831
 • Reputaciona snaga: 35728
 • Šmišonja Večiti Putnik is awe-inspiring!Šmišonja Večiti Putnik is awe-inspiring!Šmišonja Večiti Putnik is awe-inspiring!Šmišonja Večiti Putnik is awe-inspiring!Šmišonja Večiti Putnik is awe-inspiring!Šmišonja Večiti Putnik is awe-inspiring!Šmišonja Večiti Putnik is awe-inspiring!Šmišonja Večiti Putnik is awe-inspiring!Šmišonja Večiti Putnik is awe-inspiring!Šmišonja Večiti Putnik is awe-inspiring!Šmišonja Večiti Putnik is awe-inspiring!Šmišonja Večiti Putnik is awe-inspiring!
 • Pol: Žena
 • ♥ 061 17 04 231 ♥
  • Wordpress Dnevnik Jednog Astrologa
Odg: Fēng Shuǐ 風 水 Feng Šui
« Odgovor #12 poslato: 14. Oktobar 2011. 19:51:26 »
Kristali

Prema boji mozemo uslovno odrediti namenu kristala:

crveni i narandzasti podsticu fizicku aktivnost, poboljsavaju cirkulaciju energije u prostoru, aktiviraju ustajalu i uspavanu vibraciju. Ako je negde slab protok energije ili nedostaje snazna nota, postavite neki jaspis, karneol ili kalcit crvene ili oranz boje. Na primer, u velikim sobama opremljenim namestajem hladnih ili tamnih boja dobro ce doci komad kristala u jarkim, toplim tonovima. U tamnim prostorijama isto ce pomoci neki veci svetlucavi kamen.

Kristali zute boje Za podsticaj mentalne aktivnosti, uravnotezenosti ili boljeg apetita i varenja preporucujem tople zute citrine, tigrovo oko ili cilibar, koji sijaju i greju poput sunca i raduju nas um. Takodje, figurice oblika jaja, lopte i oble posude od zuto-zelenog oniksa sluze istoj svrsi. Dobri su za trpezarije i radne sobe.

Zeleni kristali unose harmoniju, regenerisu i podsticu isceliteljsku energiju u prostoru i u nama, bude pozitivne emocije. Najbolje je da ih smestite u dnevnu sobu i prostoriju za odmor. Zeleno zrace: zad, hrizopraz i hrizopal, koji su svetliji ili prazem, ahat, aventurin, malahit, koji su tamnije zelene varijante.

Plavi minerali inspirisu kreativan rad i imaju zastitni potencijal. Oni nas stite od stetnih zracenja podzemnih voda, ruda, raznih uticaja kojima smo i ne znajuci izlozeni, a koja dolaze iz zemlje i svemira, potom od elektromagnetnih talasa i drugih tehnickih uticaja, prouzrokovanih savremenim nacinom zivota. Zastitu nam pruzaju svetloplavi, kao sto su: akvamarin, kalcedon, tirkiz. Sokolovo oko, svilenkasti tamno plavi kristal sa petrolej prugama, moze vam pomoci kod zracenja kompjutera i televizora. Za istu svrhu delotvoran je tamno plavi lapis lazuli i azurit.

Ljubicasti kristali unose mir i harmoniju u prostor, opustaju i omogucavaju lak san. Svojim prijatnim talasima smiruju misli, poboljsavaju koncentraciju, pa su preporucljivi i za radne prostore i za spavace sobe. Ametist je posebno dobar za miran san, ali i za mentalne aktivnosti, poput ucenja i kreativnog rada. Za lepe snove mozete manji kristal postaviti na uzglavlje ili veci na nocni ormaric pored kreveta. Takodje, jedna mala piramida ljubicastog fluorita na radnom solu omogucice vam da lakse ucite i brze se inspirisete za inventivne ideje.

Mlecno beli ili providni kristali pozitivno deluju na sve nase nivoe, jer isijavaju belu svetlost koja sadrzi sve boje, poput duge i unose univerzalnu, vrhunsku vibraciju. Zato beli kristali mogu da se postave svuda u stambenom ili radnom prostoru, najbolje pored prozora, gde prikupljaju dnevno svetlo i sire ga u okolinu. Oni izuzetno vole sunceve zrake, koji ih napajaju energijom. Providni, kao kvarcni gorski kristali, unose bistrinu vode i odsjaj neba i sunca u nas dom. Ako u prostorijama nemate dovoljno prozora i, samim tim, dnevnog svetla, postavite na istocnu ili juznu stranu sobe, u uglu, stocic sa lampom i kristalom koji zrake svetla reflektuje u prostor oko sebe.

Kristal uvek treba da bude dobro osvetljen, dnevnim ili vestackim svetlom, jer samo tako moze siriti svoj blagotvorni uticaj.
🔮 Natalče šareno 🔮 My Kipper on Imgur

     Let me ask you something...
     If someone prays for patience, you think God gives them patience? Or does he give them the opportunity to be patient?
     If he prayed for courage, does God give him courage, or does he give him opportunities to be courageous?
     If someone prayed for the family to be closer, do you think God zaps them with warm fuzzy feelings, or does he give them opportunities to love each other?


~ 7 Lots ~ Lenormand  ~  Google Arhiva Slika ~

Van mreže Šmišonja Večiti Putnik*

 • Mnogi bi se nesporazumi izbegli kad bi muškarci počeli da čitaju svaku napisanu reč, a žene prestale da čitaju izmedju redova
 • * Glavni & Odgovorni *
 • * Ovaj može da menja Google *
 • *******
 • Poruke: 41831
 • Reputaciona snaga: 35728
 • Šmišonja Večiti Putnik is awe-inspiring!Šmišonja Večiti Putnik is awe-inspiring!Šmišonja Večiti Putnik is awe-inspiring!Šmišonja Večiti Putnik is awe-inspiring!Šmišonja Večiti Putnik is awe-inspiring!Šmišonja Večiti Putnik is awe-inspiring!Šmišonja Večiti Putnik is awe-inspiring!Šmišonja Večiti Putnik is awe-inspiring!Šmišonja Večiti Putnik is awe-inspiring!Šmišonja Večiti Putnik is awe-inspiring!Šmišonja Večiti Putnik is awe-inspiring!Šmišonja Večiti Putnik is awe-inspiring!
 • Pol: Žena
 • ♥ 061 17 04 231 ♥
  • Wordpress Dnevnik Jednog Astrologa
Odg: Fēng Shuǐ 風 水 Feng Šui
« Odgovor #11 poslato: 14. Oktobar 2011. 19:50:48 »
Upotreba ogledala
Sama ogledala Kinezi su shvatali kao model Vasione, a na njihovoj poledjini su iscrtavali astroloske znake i zapise.

Feng shui ih uglavnom koristi inutitivno: jer im se u zadatak stavlja i da podsticu blagotvorni Chi, ali isto tako mogu da se koriste za skretanje stetnog Sha nazad ka izvoru.

Ogledala se smatraju tajnom dugog i srecnog braka. Za vencanje su ogledala poklanjana mladim bracnim parovima a na samom ritualu svadbe pomocu ogledala su na mladu usmeravani zraci svetlosti. Polomljeno"bracno" ogledalo je bilo znak predskazanja smrti jednog bracnog druga.

Ogledalo postavljeno iza kase (u poslovnim prostorijama) smatra se glavnim "krivcem" za uvecanje prihoda.

Ogledalo se ne sme stavljati tako, da sece prikaz lika glave kako najnizih tako i najvisih clanova porodice, jer se smatra da utice lose na mentalno zdravlje i pojavu glavobolje.


Ogledala su dakle najkorisceniji lek u feng shuiju. Ona se koriste da bi se njima:

- ispravile nepravilnosti u obliku prostora, najcesce nedostatak prostora;
- da bi se poboljsalo osvetljenje;
- da bi se kreiralo osecanje sirine (ili visine) u prostor
- da bi njima "uneli" vidike koje zelimo da imamo (reka, suma);
- da bi duplirali ono sto nam odgovara i sto dozivljavamo kao lepo;
- da bi njima odbili negativne i nepozeljne uticaje iz blize ili dalje okoline (groblje, crkva, otpad, skola, trzni centar, spomenik...);
- sprecilo rasipanje energije, i da bi se povecala kolicina energije u prostoru generalno, kao i u pojedinim zivotnim segmentima - oblastima prostora;
- da bi (konveksnim ogledalima) "smanjili" (i obrnuli odraz) visoke zgrade u susedstvu koja nam smeta ili zaklanja vidik (ogledala se u tu svrhu postavljaju cak i na krov);
- da bi se generalno zastitili i obezbedili svojoj kuci dobru srecu. U tu svrhu se koriste tzv. Ba-Gua (ili Pah Kwa ) ogledala, koja se postavljaju iznad ulaznih vrata, a predstavljaju koncentrat harmonije i sklada.
🔮 Natalče šareno 🔮 My Kipper on Imgur

     Let me ask you something...
     If someone prays for patience, you think God gives them patience? Or does he give them the opportunity to be patient?
     If he prayed for courage, does God give him courage, or does he give him opportunities to be courageous?
     If someone prayed for the family to be closer, do you think God zaps them with warm fuzzy feelings, or does he give them opportunities to love each other?


~ 7 Lots ~ Lenormand  ~  Google Arhiva Slika ~