Autor Tema: Mundana Astrologija (horoskop za grad,drzavu,kontinent...)  (Pročitano 27301 puta)

0 Članovi i 4 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže Anubis Bastet*

 • I dont fight because i hate what's in front of me. I fight because i love what's behind me.
 • * Ovaj može da menja Google *
 • *******
 • Poruke: 43235
 • Reputaciona snaga: 36225
 • Anubis Bastet is awe-inspiring!Anubis Bastet is awe-inspiring!Anubis Bastet is awe-inspiring!Anubis Bastet is awe-inspiring!Anubis Bastet is awe-inspiring!Anubis Bastet is awe-inspiring!Anubis Bastet is awe-inspiring!Anubis Bastet is awe-inspiring!Anubis Bastet is awe-inspiring!Anubis Bastet is awe-inspiring!Anubis Bastet is awe-inspiring!Anubis Bastet is awe-inspiring!
 • Pol: Žena
 • ♥ 061 17 04 231 ♥
  • Wordpress Dnevnik Jednog Astrologa
Odg: Mundana Astrologija (horoskop za grad,drzavu,kontinent...)
« Odgovor #29 poslato: 07. Maj 2019. 21:53:20 »
Citat: Končar
Нема боље похвале изворном астролошком учењу него кад релеватним принципима мундане астрологије одају признање баш они који их никад нису научили - једна модернистичка незналица ефективно разара (коришћењем аргумената које је прочитала у нашој групи) оправданост/утемељеност анализирања хороскопа момента неког догађаја (катархаи) који редовно користе њене колегинице/колеге при чему се игноришу надређени мундани нивои од којих је примаран ингрес СУ у кардинални знак који је самом догађају претходио.

Још једном - ако је асцендент прољетног ингреса у фиксном знаку, та карта важи читаву годину; ако је двотјелесни знак, карта важи до момента јесењег ингреса; ако је кардиналан знак, отвара се нова карта за ингрес СУ у сваки наредни кардинални знак што годину дијели на 4 периода од по 3 мјесеца.

Шта каже овогодишњи ингрес за Москву?

Саобраћај/кретање/путовања су симболизована свим кадентним пољима, при чему 9. и 3. имају бенефичне конотације док 12. и 6. приказују малефичнији контекст (прогонство, путовање из нужде, због несреће, и сл.)

Аутоматски привлачи пажњу ВЕ на самом врху 3. поља које је почело симбилизовати "краћа" путовања тек у доба арапске астрологије - у вријеме хеленистичке астрологије, оно је, као и 9., сасвим лијепо било у стању да прикаже и даља путовања и то овдје ваља имати на уму. Будући да су опозитна, ова поља ионако носе комплементарна значења. Дакле, ВЕ је у 3. знаку и на самом врху 3. мунданог поља и то у људском и ваздушном али и насилном знаку Водолије. Шта јој се дешава? Ништа посебно, осим што апицира партилним квадратом малефику који је удара зраком што представља нарочито декструктивну ситуацију по погођени планет - малтретирање https://klasicnaastrologija.wordpress.com

Авион се, из овог или оног разлога, запалио при поновном слијетању на писту (вишструко поскакивање видљиво на снимку које је довело до запаљења горива) што је чиста МА симболика. Осим што је у детрименту, он је и у малефичном 6. пољу сопственог радовања (повреда/несрећа) а влада 12. (идентичне сигнификације) док је и први триплицитетни владар 8. (смрт) и владар 4. поља (гроб/завршетак) - одлично опремљен да изазове несрећу овакве магнитуде, посебно ако се узме у обзир да ВЕ/МА квадрат достиже перфекцију прије ВЕ/ЈУ секстила. Додатно, МА дванаестина пада у Водолију, на ВЕ, док она дванаестином одлази у малефични, насилни 12. знак Шкорпиона.

Нису погинули сви путници захваљујући помоћи ЈУ као владара периода будући да он аспектира ВЕ супериорним секстилом са првог угла а ВЕ уз то даје и рецепцију МА - инфериорни тип рецепције али ипак доприноси смањењу његовог деструктивног потенцијала; да је МА давао рецепцију ВЕ (рецепција коју даје планет коме се аплицира је "права" рецепција) , његова оштрица би била још знатно тупља. ВЕ у термину МА додатно упадљиво свједочи о условима/околностима којима је подвргнута и под којима је принуђена да функционише.

Узгред, имајте на уму да не постоји никакав "ђавољи степен" а УР не влада авионима - нигдје ништа битно у овом хороскопу не представља.


     Apropo ovog događaja : http://mondo.rs/a1184488/Info/Svet/Tragedija-u-avionu-u-Moskvi-neki-bezali-neki-spasavali-stvari.html
:srce: Šmiš :mag: My Kipper on Imgur :pisac: Astrološke konsultacije & narudžbine :mail:

     Let me ask you something...
     If someone prays for patience, you think God gives them patience? Or does he give them the opportunity to be patient?
     If he prayed for courage, does God give him courage, or does he give him opportunities to be courageous?
     If someone prayed for the family to be closer, do you think God zaps them with warm fuzzy feelings, or does he give them opportunities to love each other?


~ 7 Lots ~ Lenormand  ~  Google Arhiva Slika ~

Van mreže Grofica*

 • Feng Šui Majstor
 • * Ovaj prešišao i Tolstoja *
 • ***
 • Poruke: 18564
 • Reputaciona snaga: 15708
 • Grofica is awe-inspiring!Grofica is awe-inspiring!Grofica is awe-inspiring!Grofica is awe-inspiring!Grofica is awe-inspiring!Grofica is awe-inspiring!Grofica is awe-inspiring!Grofica is awe-inspiring!Grofica is awe-inspiring!Grofica is awe-inspiring!Grofica is awe-inspiring!Grofica is awe-inspiring!
 • Pol: Žena
  • VRIL Feng Shui
Odg: Mundana Astrologija (horoskop za grad,drzavu,kontinent...)
« Odgovor #28 poslato: 31. Jul 2013. 11:45:50 »

http://astrolog-mihailocukic.blogspot.com/2013/04/mundana-astrologija-2013.html

 MUNDANA ASTROLOGIJA 2013.


USIJANJE
Marsova sinodička konjunkcija


Jedan od osnovnih alata mundane astrologije jesu sinodičke konjunkcije i opozicije. Pored šest

redovnih mundanih karata koje se rade za kardinalne ulaske Sunca, vezene ili nevezane za karte velike konjunkcije, kao i karte eklipsi, ovo je jedan od najjasnijih pokazatelja globalnih dešavanja.

Sunce kao princip centralnog pokretača svih dešavanja, po snazi emitovanja svetlosti(ovde se ne radi o svetlosti kao delu fizike, moram da napomenem jer sam primetio da neki ne baš bistri astrolozi kad me kopiraju ne shvataju na šta tačno mislim) i samim tim nosilac primarnog principa života, a uz to i svih događanja kroz sinodičke konjunkcije i opozicije, snagu(ni ovde se ne radi o fizici) prenosi na planetu sa kojom je u kontaktu i time se simbolički bori ili uzajamo spaja.


Problematični odnosi su kada se Sunce nađe u konjunkciji ili opziciji sa maleficima, Marsom i Saturnom,  jer je to siguran predznak nevolje. Podsećanja radi prethodna Marsova sinodička opozicija, zajedno sa njegovom retrogradnošću simbolizovala je haos u Siriji i sve nasilne događaje na srednjem istoku.
Ova sadašnja konjunkcija se dešava u znaku Ovna, i ma kako se Japan astrološki kotirao, njegov stalni simbol kao zemlje izlazećeg Sunca, asocira na područje gde će se usijanje i desiti.
Naime već više od 50 godina dve Koreje su u stanju zamrznutog rata, popularno zvanom primirje. Ratno stanje navodno uvedeno pre par dana od strane režima na Severu je obična propaganda, jer tamo rat nikad zvanično nije okončan. Ne postoji ozbiljan međunarodni ugovor niti volja u odnosu podeljene države da se stvari prevaziđu mirnim putem. Severna Koreja je igračka u rukama Kine, a Južna u rukama SAD. Znači da od ove dve sile i zavisi rasplet. Svi na  gomilu su jedni drugima potrebni kao dežurni krivci za opravdavanje svih svojih grešaka.
Kad se izuzmu prosti politički poeni u nadigravanju, postavlja se esencijalno astološko pitanje može li doći do rata na dalekom istoku.
Odgovor je može, i to neće biti prvi put da se na tom terenu dešavaju sukobi.
Takođe nije ovo ni prvi Marsov sinod od kako je uspostavljeno primirje pa neće ni početi sukob samo zbog ovakvog položaja planete koja je simbolika boga rata.
Presudne karte su momenat ulaska Sunca u Ovna, kao i karta adekvatne eklipse. Ta eklipsa se desila u maju prošle godine, 20./21. maja 2012. i spada u anularne, a to je kada su Sunce i Mesec poravnani, ali zbog veličine Sunca igleda kao da je prsten oko Meseca.
Predeo nad kojim se kretala eklipsa-prsten je od južne Kine, preko Japana do Teksasa u SAD-u. Taj prostor se smatra „naglašenim“ u narednim mundanim dešavanjima.
Takođe karta marsovog sinoda nije svuda ista, recimo za sinod u Beogradu gledano, ascedent je u Strelcu i sam sinod je na vrhu petog polja, odnosno sledujućeg polja ša ne može simbolizovati ništa strukturalno u smislu promena, dok je za Pjongjang i Seula na samo ascedentu, u znaku Ovna što je jedan od simbola sukoba. Datum sinoda je 17./18. april što je već za neki dan.
Mars u mundanim kartama, posebno u karti ulaska Sunca u znak Ovna, tzv. Aries ingress-a, po tumačenjima drevnih autora gotovo sigurno znači rat, ali karta sinoda nema "snagu" kao kardinalni ulasci te je za nijansu njegova pozicija razblažena.
Po svim mundanim parametrima trenutni aspekti ukazuju na težak sukob koji sledi na prostoru dalekog istoka. Hoće li krenuti rat ili druga vrsta vojnog sukoba uoči samog sinoda manje je bitno, jer već neko vreme svi mundani pokazatelji ukazuju na usijanje spremno za sukob globalnih razmera, tokom narednih par godina a uoči promene tripliciteta konjunkcije hronokratora.
Izmeni poruku

Van mreže Grofica*

 • Feng Šui Majstor
 • * Ovaj prešišao i Tolstoja *
 • ***
 • Poruke: 18564
 • Reputaciona snaga: 15708
 • Grofica is awe-inspiring!Grofica is awe-inspiring!Grofica is awe-inspiring!Grofica is awe-inspiring!Grofica is awe-inspiring!Grofica is awe-inspiring!Grofica is awe-inspiring!Grofica is awe-inspiring!Grofica is awe-inspiring!Grofica is awe-inspiring!Grofica is awe-inspiring!Grofica is awe-inspiring!
 • Pol: Žena
  • VRIL Feng Shui
Odg: Mundana Astrologija (horoskop za grad,drzavu,kontinent...)
« Odgovor #27 poslato: 31. Jul 2013. 11:45:01 »
nastavak texta...

 Venera + Jupiter = Neptun

Svemu dodajem i jednu zanimljivost, a to je da se Argentina dodatno, posebno, zainteresovala za povraćaj suvereniteta nad ovim delom teritorije od kad su nedavno baš u teritorijalnim vodama oko ovih ostrva pronađena velika nalazišta nafte (Venera + Jupiter = Neputn = nafta) koja su istraživači nazvali – Morski (Neptun) Lav (21º Lava).

I sada nam defitinitivno postaje jasno šta je izazov za ove dve zemlje u narednom periodu – da druga čakra (Venera, Argentina) se spoji sa šestom čakrom (Jupiter, Engleska), da napravi prsten (krug) oko centralne, četvrte, lunarne čakre (Mesec) i tako postane kanal za Neptuna (nafta u ovom slučaju). Inače, u Neptunu upravo nalazimo polje kolektivnih emotivnih odnosa, a ne ličnih...

Preko Venerine čakre mi između ostalog uživamo i u materijalnim vrednostima. Preko ovog energetskog centra mi možemo da živimo naš san (Venera egzaltira u znaku Riba – san, a u karti Elizabete II jeste u Ribama, i u sebi nosi Sunce iz Bika – materijalizacija sna). Kako je baš Argentina vezana za ovaj energetski centar, onda možemo zaključiti da je ova zemlja pre svega zainteresovana za materiju, tj. prihode od nalazišta nafte...

S’ druge strane, preko šeste (Jupiter) čakre mi menjamo stvari izmenom svojih stavova, uverenja... Stoga bi Velika Britanija trebalo da bude ta koja će u ovom odnosu poraditi na poverenju, veri (Neptun je u karti kraljice Elizabete II upravo na stepenu svog pada), da otvori svoje srce i prepusti se... Venera (2. čakra) u karti kraljice majke jeste na stepenu pada Merkura (upravo preko pete, grlene – Merkur, čakre mi otvaramo prolaz ka 6. čakri – Jupiter), pa bi ona sama, u tišini (13º Riba – pad Merkura) trebala da načini preokret, da se nekako „probudi“, jer će tako sa lakoćom (trigon) doći do svog srca (...Pluton na 13º Raka – 4. srčana, lunarna čakra, Mesec, blizina 15º Raka (Centar Duše)) u kojem će prvo pronaći Ljubav prema sebi, a potom i prema Argentini. Ipak, kraljica Eillzabeta II sa Venerom u Ribama u trigonu sa Plutonom je mitološka Persefona, tako da je ljubav ka ovoj najjužnijoj zemlji na svetu (Argenitni) – nešto što u njenoj karti živi. Ovde je zaista potrebno da Velika Britanija u Istini vidi Lepotu, a Istina je da postoji neka vrsta neralnih očekivanja sa njene strane, neka vrsta iluzije... Ova zemlja „odbija“ da vidi realnost...

Saturnov povratak kraljice Elizabete II

Kako se u periodu šestog Uran-Pluton kvadrata (od 15.12.2014. do 17.03.2015.) dešava i Saturnov povratak kraljice Elizabete II, onda je veoma zanimljivo pogledati i tu kartu.

Kako Saturn ima ciklus od 27-30 godina, onda prva kuća u ovoj karti uvek predstavlja period od prve 2,5 godine. U ovoj karti nalazimo Asc na 27º Raka, veoma blizu 28º Raka-stepenu pada Marsa, pa ovo već može biti slika nekih sukoba, neke borbe bolje rečeno, borbe za nešto od pre – vladar Asc (Elizabeta II) je Mesec na 29º (nešto od pre) Ovna, u separacionoj (prošlost) opoziciji sa Merkurom (pregovori, dogovori), pa je sve ovo slika neuspelih dogovora u prošlosti. Ovde je bilo teško uskladiti emocije (Mesec) i razum (Merkur), Srce i glavu...

29º Raka – „Treće Oko“

No, ovaj Mesec pravi baš egzaktan kvadrat na 29º Raka – sa stepenom koji se i vezuje za „Treće Oko“ (Jupiter čakra između ostalog) koje se na čoveku nalazi između obrva, u predelu čela, između levog (Rak) i desnog (Lav) oka. Znamo da je 29º Raka veoma poseban stepen jer je to mesto gde se dva svetla, dva oka – spajaju. Ovo je mesto u Zodijaku koje nam omogućava da „vidimo dalje“... Kvadrat ovde naglašava akciju, tj. jaku unutrašnju potrebu kraljice majke (samim tim i britanskog naroda), da dovrši stvari koje su nekako ostale „na pola puta“..., koje su nekada (29º) prekinute...

Sposobnost prihvatanja će ovde biti ono najvažnije, što i jeste lekcija za kraljicu Elizabetu II u vreme tranizita Saturna kroz znak Škorpiona i povratka na njenu natalnu poziciju. Dispozicija (Mars u Jarcu) vodi Mesec (kraljica, narod) u znak svog izgona (oslabljeno dostojanstvo) i u konjunkciju sa Plutonom (transformacija) u 9 (inostranstvo) od 10 (ona kao vladar) u znak Jarca (Argentina), te se Velika Britanija zaista nalazi pred izazovnim periodom u kojem će proći kroz duboku transformaciju koja će joj ipak doneti oslobađanje (Pluton na 11º Jarca)...


Autor: Smiljana Gavrančić
Izmeni poruku

Van mreže Grofica*

 • Feng Šui Majstor
 • * Ovaj prešišao i Tolstoja *
 • ***
 • Poruke: 18564
 • Reputaciona snaga: 15708
 • Grofica is awe-inspiring!Grofica is awe-inspiring!Grofica is awe-inspiring!Grofica is awe-inspiring!Grofica is awe-inspiring!Grofica is awe-inspiring!Grofica is awe-inspiring!Grofica is awe-inspiring!Grofica is awe-inspiring!Grofica is awe-inspiring!Grofica is awe-inspiring!Grofica is awe-inspiring!
 • Pol: Žena
  • VRIL Feng Shui
Odg: Mundana Astrologija (horoskop za grad,drzavu,kontinent...)
« Odgovor #26 poslato: 31. Jul 2013. 11:35:49 »

nastavak texta...


 Drugi Uran-Pluton kvadrat i atkiviranje 2. čakre (Venera)

Kako smo od 19.09.2012. pod uticajem drugog Uran-Pluton kvadrata (od ukupno 7 u periodu od 24.06.2012. do 17.03.2015.) koji je aktivirao drugi (Venera) energetski nivo (čakru) unutar svakog nas, a koji se na nivou planete Zemlje nalazi u području Južne Amerike – ovaj deo sveta bi zaista mogao biti bitan u energetskom smislu u narednom periodu. Do sada smo se i uverili da je ovaj deo sveta postao veoma bitan, i to u religijskom smislu, budući da je novi papa baš izabran u ovom periodu i da je to neko ko nam i dolazi iz Južne Amerike, tačnije Argentine. Ono što je u ovoj priči za nas zanimljivo je da je sam Ascendent (opšte okolnosti, stanje u naciji) Argentine na 19º Lava 30’, u veoma bliskoj konjunkciji sa stepenom pada Neptuna (21º Lava) sa stepenom koji vezujem za Veliku Britaniju! Da postoji mogućnost da se sa lakoćom Argentina i Velika Britanija nakon 180 godina usaglase, govori i činjenica da je sekundarno Sunce Argentine (na dan drugog Uran-Pluton kvadrata koji se između ostalog baš i vezuje za Južnu Ameriku) sa 21º Strelca pravio trigon (lakoća) na 21º Lava (Velika Britanija)!

Šesti Uran-Pluton kvadrat i aktiviranje 6. čakre (Jupiter)

No, kako druga čakra (Venera) pravi srednji prsten oko centralne (srčane, lunarne, Mesec) čakre sa šestom čakrom (Jupiter) koja se nalazi baš u području Engleske, i koja će biti aktivirana 15.12.2014. kada se i dešava šesti kvadrat Urana i Plutona, onda nije slučajno što „stari“ problem između Argentine i Velike Britanije oko suvereniteta nad Foklandskim ostrvima dobija ponovo na značaju. Prvo što je argentinska predsednica Kristina Fernandez zatražila od novog pape je upravo bilo da posreduje u sporu sa Velikom Britanijom oko Foklanda!!! S’ druge strane, britanski premijer, Dejvid Kameron, poručuje da sa Argentinom o svemu mogu da pregovaraju, osim na temu Foklanda...

Ako pogledamo kartu za šesti Uran-Pluton kvadrat, onda upravo nalazimo vladara Ascendenta u Strelcu – Jupitera, na 22º Lava 34’, veoma blizu stepena pada Neptuna (21º Lava), stepena koji vezujemo za Veliku Britaniju, što zaista naglašava značaj baš ove zemlje u periodu do sedmog Uran-Pluton kvadrata (17.03.2015.)

Sasvim je izvesno da će u vremenu ispred nas ove dve zemlje biti prozvane da diplomatskim putem konačno zaokruže ovu priču, budući da ih ovo muči već 180 godina. Foklandska ostrva jesu britanska prekomorska teritorija, ali Argentina tvrdi da su Foklandi i njena teritorija. S’ druge strane postoji i rezolucija UN-a po kojoj se obe strane pozivaju na dijalog i rešenje ovog spora diplomatskim, mirnim putem. Argentina je zainteresovana više nego ikad da se ovaj spor konačno reši, dok Britanija odbija bilo kakve pregovore, jer je i dalje veoma „povređena“ time što je 19. marta 1982. godine Argentina predvođena vojnom huntom započela rat time što je izvrišila ofanzivni napad i pokušala da preotme Foklande Britaniji (na isti dan, ove, 2013. godine je inaugurisan novi papa, Franja I, koji nam dolazi baš iz Argentine, što isto u sebi nosi „znak pored puta“). Tadašnja premijerka Velike Britanije, čuvena „čelična dama“ – Margeret Tačer, bila je prinuđena da pošalje britansku vojsku na ovo ostrvo kako bi odbranila suverenitet. Inače, pre toga je i ona sama bila spremna da pregovara sa Argentinom o vraćanju Foklanda baš kao što je to učinjeno kasnije i sa Hong Kongom koji je vraćen Kini. No, Britanija je bila veoma iznenađena i zatečena napadom Argentine, što je za rezultat imalo da i dan danas čvrsto odbija da pregovara sa Argentinom na ovu temu. Rat je trajao relativno kratko, od 02. aprila do 14. juna 1982. i Britanija je pobedila.
Izmeni poruku

Van mreže Grofica*

 • Feng Šui Majstor
 • * Ovaj prešišao i Tolstoja *
 • ***
 • Poruke: 18564
 • Reputaciona snaga: 15708
 • Grofica is awe-inspiring!Grofica is awe-inspiring!Grofica is awe-inspiring!Grofica is awe-inspiring!Grofica is awe-inspiring!Grofica is awe-inspiring!Grofica is awe-inspiring!Grofica is awe-inspiring!Grofica is awe-inspiring!Grofica is awe-inspiring!Grofica is awe-inspiring!Grofica is awe-inspiring!
 • Pol: Žena
  • VRIL Feng Shui
Odg: Mundana Astrologija (horoskop za grad,drzavu,kontinent...)
« Odgovor #25 poslato: 31. Jul 2013. 11:35:04 »
izvor;
http://profesionalnaastrologija.com/clanak.php?id=426#.UchD8thSNkg

Velika Britanija i 21º Lava

 Na vrhuncu svoje moći (u periodu između XVIII i XX veka) za Britansko Carstvo se moglo reći da je „Carstvo u kojem Sunce nikad ne zalazi“! Sve ovo nas odmah može asocirati na znak Lava (tu je Sunce jako, ima snažno dostojanstvo). Međutim, sam stepen unutar ovog kraljevskog znaka koji možemo vezati za Veliku Britaniju je, ipak, stepen pada Neptuna (daljine, ostrva) – 21º Lava, budući na brojne kolonijalne i prekomorske teritorije u posedu ove zemlje, gotovo na svakom kontinentu.

Nakon Drugog svetskog rata započeo je proces dekolonizacije kojim je veliki broj kolonija stekao nezavisnost zbog čega je nekadašnja super sila svedena na nekoliko prekomorskih teritorija, obično previše malih ili siromašnih da opstanu kao nezavisne države. Sve je ovo slika pada Neptuna (21º Lava), zar ne?!

Dalje, kako je za Britansku obaveštajnu službu karakteristično da nakon 40 godina „skida“ oznaku tajnosti sa svojih dokumenata (čime ih čini javnim) – zar nam i to ne ide u prilog 21º Lava, stepenu pada Neptuna (tajna) – „tajna koja pada“?! Konačno, ovo je slika i čuvenog tajnog agenta 007, James Bonda, koji je zaštitni znak ove zemlje u novijoj istoriji a koji je i nastao iz pera Iana Fleminga – čoveka koji je i sam bio obaveštajac i koji je kroz romane o tajnom agentu 007 ustvari otkrivao tajne čuvene MI6 (Britanska obaveštajna služba)! Mogli bismo reći da je ovo slika i čuvenog matematičara, astrologa i alhemičara Džon Dija (John Dee), ličnog astrologa i savetnika kraljice Elizabete I, poznatog po tome da je imao sposobonost da zajedno sa samoprozvanim medijumom Edvardom Kelijem kontaktira Anđele (Neptun) zbog čega je kasnije i proteran (21º – pad) iz Engleske da bi svoja alhemičarska istraživanja nastavio u „zlatnom“ (Lav) Pragu, pod patronatom cara Rudolfa, velikog zaljubljenika u alhemiju i onostrano, inače sklonom napadima ludila – 21º Lava (pad Neptuna - ludilo). I konačno – nije li se baš ova nacija zvanično odrekla svoje katoličke vere i preuzela protestantizam? Sve je ovo slika pada Neptuna (religija, duhovnost...).

Po svemu sudeći, ovde (21º Lava) je teže bilo koju tajnu sačuvati, ali isto tako ovde je teže sačuvati i sve prekookeanske teritorije koje su u sastavu Velike Britanije, ukoliko i sami nemamo dovoljno vere (Neptun) u sebe...

Kraljica Elizabeta II

Bilo kako bilo, ali stepen pada Neptuna je nešto što postoji i u karti kraljice Elizabete II, trenutnog britanskog monarha. Neptun se nalazi na 22º Lava (dakle u veoma bliskoj konjunkciji sa 21º Lava), i u sebi nosi egzaltiranu Veneru sa 13º Riba (stepen pada Merkura) kao vladara 6 (kolonije) od 10 (ona kao vladar), ali i Urana (nezavisnost) sa samog stepena egzaltacije Venere, 27º Riba (bezuslovna ljubav), što sve navodi na zaključak da nekadašnje britanske kolonije jednog dana postaju nezavisne i slobodne (Uran) države.

No, ono što je ovde važno, i to baš sada, u ovo vreme tranizita Saturna (granice) kroz znak Škorpiona (transformacija) od oktobra 2012. pa do jeseni 2015., je to da je u karti Elizabete II upravo Saturn u Škorpionu, a uz to je i centralna planeta fiksnog T-kvadrata. On se nalazi se na njenom MC-u (ona kao vladar), a vlada i 4. poljem (teritorija) od 10 (ona kao vladar). Dakle, pred njom su izazovi, pa samim tim i pred njenom zemljom, jer je ona neko iz čije karte možemo pratiti sudbinu čitave britanske nacije. Saturn uvek vraća na nešto od pre, „čekira“ (proverava) i traži od nas da se ne opiremo, da određene stvari prihvatimo a potom i „pustimo“ od sebe... Saturn kao centralna planeta fiksnog (nepromenljivost, tvrdoglavost) kvadrata – jeste i planeta na kojoj je glavno težište, stoga je posebno treba analizirati. Vidimo da preko dispozicije (Marsa) dolazi u znak svog sedišta (Vodolija), što je veoma dobar znak, kao i gotovo na stepen egzaltacije Neptuna (21º Vodolije – san, ideal), u konjunkciju sa Jupiterom (pravo), pa je sasvim sigurno da će Velika Britanija da se bori i „isteruje pravdu“ u vezi neke svoje teritorije. No, ovde ne smemo da zažmurimo na aplikacionu opoziciju sa Neptunom (prekomorske teritorije) gotovo na stepenu svog pada, jer to upravo ovde zamagljuje realnu sliku i odbija da stvari vidi realno. Ovde su razočarenja i te kako moguća, i to baš u ovom periodu Saturna u Škorpionu...

Van mreže Ninchey*

 • * Svraća na kafu *
 • ***
 • Poruke: 250
 • Reputaciona snaga: 401
 • Ninchey is awe-inspiring!Ninchey is awe-inspiring!Ninchey is awe-inspiring!Ninchey is awe-inspiring!Ninchey is awe-inspiring!Ninchey is awe-inspiring!Ninchey is awe-inspiring!Ninchey is awe-inspiring!Ninchey is awe-inspiring!Ninchey is awe-inspiring!Ninchey is awe-inspiring!Ninchey is awe-inspiring!
 • Pol: Žena
 • Veruj, nema života od sećanja!
Odg: Mundana Astrologija (horoskop za grad,drzavu,kontinent...)
« Odgovor #24 poslato: 18. Februar 2013. 22:54:35 »
Hvala puno. :) Ovo će meni biti neophodno kada budem uzela da pogledam konkretno, jer svi koji su mi gledali  :nat: kažu da me čeka sreća i život u inostranstvu.
Ja obožavam Španiju, ići ću sad u Barselonu na matursku u septembru, volela bih da živim tamo, vidim da je ona predstavljena  Strelac, ali mi svi kažu da je propala i da batalim to...


~Natalna~  

Van mreže Anubis Bastet*

 • I dont fight because i hate what's in front of me. I fight because i love what's behind me.
 • * Ovaj može da menja Google *
 • *******
 • Poruke: 43235
 • Reputaciona snaga: 36225
 • Anubis Bastet is awe-inspiring!Anubis Bastet is awe-inspiring!Anubis Bastet is awe-inspiring!Anubis Bastet is awe-inspiring!Anubis Bastet is awe-inspiring!Anubis Bastet is awe-inspiring!Anubis Bastet is awe-inspiring!Anubis Bastet is awe-inspiring!Anubis Bastet is awe-inspiring!Anubis Bastet is awe-inspiring!Anubis Bastet is awe-inspiring!Anubis Bastet is awe-inspiring!
 • Pol: Žena
 • ♥ 061 17 04 231 ♥
  • Wordpress Dnevnik Jednog Astrologa
Odg: Mundana Astrologija (horoskop za grad,drzavu,kontinent...)
« Odgovor #23 poslato: 18. Februar 2013. 07:36:13 »
Da li ima neke povezanosti znak koji predstavlja državu,  sa znakom gde je nama u  :nat: IX kuća? Ako je istaknuta želja za život u inostranstvu, može li da se poveže znak sa zemljom gde bi mogli jednog dana da živimo? :letim:

     Da, naravno, to je jedna i od opcija kada se posmatra natal / putovanja / život u drugom gradu & državi :aha:
:srce: Šmiš :mag: My Kipper on Imgur :pisac: Astrološke konsultacije & narudžbine :mail:

     Let me ask you something...
     If someone prays for patience, you think God gives them patience? Or does he give them the opportunity to be patient?
     If he prayed for courage, does God give him courage, or does he give him opportunities to be courageous?
     If someone prayed for the family to be closer, do you think God zaps them with warm fuzzy feelings, or does he give them opportunities to love each other?


~ 7 Lots ~ Lenormand  ~  Google Arhiva Slika ~

Van mreže Ninchey*

 • * Svraća na kafu *
 • ***
 • Poruke: 250
 • Reputaciona snaga: 401
 • Ninchey is awe-inspiring!Ninchey is awe-inspiring!Ninchey is awe-inspiring!Ninchey is awe-inspiring!Ninchey is awe-inspiring!Ninchey is awe-inspiring!Ninchey is awe-inspiring!Ninchey is awe-inspiring!Ninchey is awe-inspiring!Ninchey is awe-inspiring!Ninchey is awe-inspiring!Ninchey is awe-inspiring!
 • Pol: Žena
 • Veruj, nema života od sećanja!
Odg: Mundana Astrologija (horoskop za grad,drzavu,kontinent...)
« Odgovor #22 poslato: 16. Februar 2013. 02:01:12 »
Da li ima neke povezanosti znak koji predstavlja državu,  sa znakom gde je nama u  :nat: IX kuća? Ako je istaknuta želja za život u inostranstvu, može li da se poveže znak sa zemljom gde bi mogli jednog dana da živimo? :letim:~Natalna~  

Van mreže Vladarka*

 • Numerolog
 • *Drugar iz komšiluka *
 • ****
 • Poruke: 1269
 • Reputaciona snaga: 1621
 • Vladarka is awe-inspiring!Vladarka is awe-inspiring!Vladarka is awe-inspiring!Vladarka is awe-inspiring!Vladarka is awe-inspiring!Vladarka is awe-inspiring!Vladarka is awe-inspiring!Vladarka is awe-inspiring!Vladarka is awe-inspiring!Vladarka is awe-inspiring!Vladarka is awe-inspiring!Vladarka is awe-inspiring!
 • Pol: Žena
 • duboko plavo more....
Odg: Mundana astrologija
« Odgovor #21 poslato: 14. Jun 2012. 16:55:34 »
mislim da ipak treba gledati ovaj genetski horoskop...
Ne znam sto smo ugasili, kada JU krece kroz 1. polje....pa ce barem malo da ublazi ove vec postojece probleme, naravno to nije dovoljno. Mislim da negde PL i jeste mesto u 8 polju, i moze da znaci dobitak nekog nasledja, reformaciju bankarskog sistema i sl....
ali cinjenica jeste da se UR u ovnu nasao u tranzitu kao oponent nasem horoskopu...sta da se radi, ekonomska kriza utice, kao i globalne klimatske promene...

Mad Max*

 • Gost
Odg: Mundana astrologija
« Odgovor #20 poslato: 14. Jun 2012. 14:23:57 »
Po ovoj staroj srbiji smo ga ugasili načisto jer nam se tranzitni  Pluton švrlja kroz osmu kuću a imaćemo i  Uran na  Jupiter u 12oj a ur vlada tom osmom. Još imamo i povratak  Saturn. Nebih rekao da ova krata opisuje trenutnu situaciju mada opet poprilično sam površno pogledao.

Ima li eko tačno vreme za natal ove poslednje (aktuelne) Srbije?