Autor Tema: Odnos izmedu Slova i Brojeva (izracunavanje duse, ime... etc)  (Pročitano 19010 puta)

0 Članovi i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže Uhy.O*

 • * Drugar u prolazu *
 • **
 • Poruke: 123
 • Reputaciona snaga: 0
 • Uhy.O has no influence.
 • Pol: Žena
Odg: Odnos izmedu Slova i Brojeva (izracunavanje duse, ime... etc)
« Odgovor #40 poslato: 10. Mart 2013. 19:44:03 »
PET

Vaš životni put:


Vi ste bistra ustrajna osoba,sklona avanturama koja voli istraživati nova mjesta i nove ideje. Imate savršen ukus,uvijek ste dobro informirani  i vrijedni,pomalo ste kritički raspoloženi,pa ste istodobno i najveći sudac prema samom sebi. Veliki ste individualac, dobro zapažate sve oko sebe,volite čitati i istraživati. Dobar ste organizator  i možete druge nagovoriti da naprave dosadne poslove umjesto vas. Originalni ste i kreativni,ali se stalno bojite promašaja,te vas to dovodi do sukoba sa samim sobom. Ponekad možete biti nepredvidljivi,i neuviđavni,obuzeti samo sobom,ali u suštini ste pozitivna i suojećajna  osoba. Lako nalazite prijatelje i brzo pronalazite rješenja za životne neprilike.

Vaši osjećaji:

Vi se brzo i lako zaljubljujete i spremni ste na sve,pa i sam život podredite ljubavi. Bez ljubavi za vas bi malo što u životu imalo smisla. Vaše traganje za srećom praćeno je vedrinom,humorom,duhovitošću i zadovoljstvom. U ljubavnim problemima i kada ste u pravu ponašajte se kao diplomat. Skrivajte svoje misli i planove a odluke donosite nakon promišljanja.
Posao i financije;
Karakter vam je vječno mlad a skloni ste umjetnosti. Temperamentna ste i žustra osoba koja često mijenja svoje interese. Ne kritični ste i skloni novotarijama. Poslovni uspjesi u vašem životu vezani su uz sve što je povezano sa transportom ,ali i sve što je povezano uz komunikaciju. Svjesni ste da ponekad vaša financijska situacija nije sjajna ali se tješite i u pravu ste zahvaljujući svojoj domišljatosti znati ćete se izvući.

Zdravlje i Energija:

Doživjet ćete duboku starost. Element Petice je zrak,planeta je Mars ,a boja je plava. Pazite na svoju pretjeranu sklonost uživanja u hrani. Osjetljiva područja su vam živci i spolni organi. Osoba ste velike energije i temperamenta,živahni,puni duha,i oduševljenja. Stalno ste u pokretu i puni ste životnog optimizma. Vaš planet je Merkur također simbol brzine ,temperamenta,putovanja,i komunikacija. 


ŠEST

Vaš životni put:

Mirna ste i odgovorna osoba omiljena u društvu,osobito među djecom,ali u vama se osjeća snaga. Zanimaju vas razne stvari pa donekle rasipate svoju energiju. Volite biti dobro obaviješteni i u mnogim situacijama voditi glavnu riječ. Ako vam to ne uspije nećete se razljutiti i posvađati. Otići ćete na drugo mjesto gdje to možete ostvariti. Zbog svega toga ponekad vas je teško slijediti . No vi ste i osjećajna  osoba u nekim situacijama lako ranjiva. Najčešće se klonite brutalnosti i grubosti. Pogađa vas tuđa bol što neki mogu i iskoristiti,ali vi ste u stanju sve oprostiti. U tome je vaša snaga.

Vaši osjećaji:

U ljubavi ste topli,odani,i vjerni,ali zahtijevate vjernost od drugih. Možete predvidjeti i neke partnerove greške sve dok u ljubav vjerujete. Kad je vaš osjećaj pristojnosti napokon ugrožen,bez odlaganja i potpuno prekidate tu vezu . Volite sređen dom. Uvijek ćete biti pošteni i obzirni. Ne volite svađe iako  u svađama možete biti oštri i sarkastični. U ljubavi ovo je broj pod kojim jašu vještice ,stoga pripazite da se netko ne umiješa i ne pokvari vašu vezu koja se razvija baš onako kako se samo poželjeti može.

Posao i financije:

U poslu ste pouzdani i stabilni,znate što želite. Jaka ste ličnost pa nije lako s vama raditi. Suradnici vas ponekad ne razumiju jer ne mogu pratiti vaš tempo. Uvijek želite raspolagati svim informacijama a ako vam one nisu dostupne možete raskinuti ugovor ili dogovor. Poslovni uspjesi vezani su vam uz pedagogiju i dobročiniteljstva, no vrlo dobro se snalazite i u svim kreativnim zanimanjima s malo fizičkih napora. No morate paziti jer novci ne stižu uvijek onako brzo kako ste planirali. Ili planirajte bolje ili trošite ono što imate na racionalan način.

Zdravlje i energija:

Vaši su elementi zemlja i zrak, boja je crvena a planeta je Venera. Obično ste krhkog zdravlja iako tako na prvi pogled ne mora izgledati. Zato morate voditi računa o sebi. Plivajte i šetajte  jer  vam je srce najosjetljiviji organ. No ako o svom zdravlju budete vodili računa očekuje vas lijepa starost.

Van mreže Uhy.O*

 • * Drugar u prolazu *
 • **
 • Poruke: 123
 • Reputaciona snaga: 0
 • Uhy.O has no influence.
 • Pol: Žena
Odg: Odnos izmedu Slova i Brojeva (izracunavanje duse, ime... etc)
« Odgovor #39 poslato: 10. Mart 2013. 18:22:34 »
Izvor: "Numerologija" 1999
TRI

Vaš životni put:


Posjedujete veliki dar zapažanja i puni ste originalnih ideja. Kreativni ste poduzetni i rafinirani duhovno i materijalno. Brzo mislite,a sve promatrate jasno i sveobuhvatno. Višestranost je jedna od vaših glavnih odlika. Imate osjećaj za red i pravdu,spremno prihvaćate disciplinu. Ponekad se znate ponašati diktatorski i tvrdoglavo. U razgovoru možete biti previše direktni i zato pogrešno shvaćeni no jedna ste od rijetkih osoba u kojoj nema ni malo zlobe,a teško vam pada i sama pomisao na to da ste nekoga povrijedili. Iako ste ponosni i neovisni pridajete veliki značaj što drugi misle o vama.

Vaši osjećaji

U ljubavi ste odani, osjećajni, impulzivni, i ne pretjerano impulzivni, uvijek spremni okončati vezu bez većih problema. Volite lijepo okruženje ,ali možete tolerirati i ne savršene domove. Svoje životne interese volite dijeliti sa svojim partnerom,smatrajući sve ostalo manje važnim. U ljubavi vam ponekad zbog utjecaja sa strane postoji opasnost od gubljenja zanosa. Na to možete utjecati svojom ustrajnošću da razgovorom riješite sve probleme.

Posao i financije:

Niste pretjerano zainteresirani za novac. Volite imati sve pod svojom kontrolom čak i nesvjesno, a svojim sposobnostima riješit ćete mirnim putem čak i najzapetljanije probleme. Poslovni uspjesi u životu vezani su vam uz poslove koji imaju vezu sa društvenošću i umjetničkim aktivnostima. U to se ubrajaju reklame odnosi sa javnošću i sl. Savjet;ovo je sretan broj koji će vam donijeti dobitak,a na vama je da odredite u kakvoj igri i s kim.

Zdravlje i energija:


Vaša boja je Žuta - element vatra a čuva vas planet Jupiter. Najosjetljiviji su vam: želudac,jetra i srce. Kada se energija broja 3 koristi pozitivno postiže se uspjeh u protivnom označava nemarnost,lakomislenost i rasipanje talenta.


ČETRI

Vaš životni put:

Snalažljivi ste i brzo reagirate u svakoj prilici. Lako donosite odluke i rijetko vam se događa da pogrješite ili da se kasnije kajete. Vaš praktični duh svaku ideju bilo da je ona tuđa ili vaša brzo ostvari i iskoristi što vam daje ne mali broj zavidnika i neprijatelja. U svome ste radu vrlo ozbiljni,ne trpite površnost. Odlično se snalazite u svakoj situaciji. Budući da svakom poslu prilazite s puno odgovornosti,često vam se događa da i slobodno vrijeme koristite za izvršavanje svojih obaveza. Zbog toga vam je i sam život ponekad previše služben što vas čini nezadovoljnim i pomalo nedruštvenim iako ste otvorena osoba. No vi i to možete prevladati jer ste puni unutrašnje energije.

Vaši osjećaji:


Vaša ljubav prema obitelji,tradiciji, i sposobnost da razum stavite ispred osjećaja znači da najprije mislite a tek poslije osjećate. Znate biti tvrdoglavi. Mrzite neiskrenost i izdaju više od svake druge slabosti. U ljubavi vam je potrebna ravnoteža. Zato ne donosite nagle odluke. Uvijek o svemu prvo dobro razmislite pa tek tada odlučite što ćete poduzeti.

Posao i financije 

Možete biti uspješni gotovo u svakoj situaciji. Vaša je mana ili vrlina što nikada ne volite biti u sjeni. Veliki uspjesi u poslovnom životu vezani su uz poljoprivredu i sve što je s tom djelatnošću u dodiru. To vam pruža razne mogućnosti koje ćete svojim sposobnostima sigurno i ostvariti. No uspjeh se može postići raznim putevima no pravi ćete odabrati samo razmišljanjem i vlastitom mudrošću.

Zdravlje i Energija:

Vaša boja je Smeđa a vama upravlja Saturn,težak planet. Zbog toga je osobito važno da pronađete svoj način opuštanja.
Četvorke cvatu kod pravilnog dnevnog rasporeda puno sna,redovita prehrana,bavljenje sportom. Ako vas prodrma kakav neočekivani događaj,obično patite od umora ili bolesti želuca. Inače imate dovoljno unutrašnje energije i snage za rad i organizaciju rada. Vaš planet Saturn je i vaša kočnica koja prigušuje vaše zdravlje i strasti i stalno vas vraća u stvarnost.

Van mreže Uhy.O*

 • * Drugar u prolazu *
 • **
 • Poruke: 123
 • Reputaciona snaga: 0
 • Uhy.O has no influence.
 • Pol: Žena
Odg: Odnos izmedu Slova i Brojeva (izracunavanje duse, ime... etc)
« Odgovor #38 poslato: 10. Mart 2013. 03:14:07 »
Izvor: "Numerologija" 1999

DVA

Vaš životni put:


Vi ste kreativna osoba s puno mašte ,ali u životu volite ostati po strani od glavnih zbivanja. Veoma ste vrijedni i skromni. Duhovni ste, šarmantni i ljubazni,i osjećajni. No promjenjivog ste raspoloženja pa često možete biti melankolični i depresivni,pogotovo u situacijama kada vam je ugrožena vlastita sigurnost ili se bojite vaših zamišljenih strepnji. Kao i mjesec imate i svoju mračnu stranu koja vas čini posesivnim,netolerantnim, i pretjerano kritičnim prema svemu što vas okružuje. Kad pogrješite dugo i duboko patite i imate osjećaj pre naglašene krivnje.


Vaši osjećaji:


Dvojke su u braku nježni,privrženi partneri kojima je potrebna stalna podrška i uvjeravanje da su voljeni. Uvijek su spremni na kompromise, Vole lijep i udoban život a kao roditelji su dobri i tolerantni. U ljubavi niste baš uvjereni da druga osoba živi samo za vas stoga padate u ljubomoru. Jeste li u pravu obično vam vrlo brzo pokaže neki događaj.

Posao i financije:

Strpljivi ste u svemu pa i u poslu. vaša vas kreativnost i intuicija sigurno vode u tijeku cijelog života. Za vaš je posao dobro što ste o svemu i u svakoj prilici spremni mirno i razložno porazgovarati. Na vas se poslovni partneri u potpunosti mogu osloniti. Uspjesi su vam najčešće vezani za one poslove koji se mogu obavljati u kući (primjerice nešto u vezi kuhanja, namještaja,vrta...) Savjet ako se koncentrirate samo na posao uslijedit će dobitak, u protivnom ako ne pazite dohodak će biti manji ali također primljen s radošću.

Zdravlje i energija:


Vaša boja je narančasta, po prirodi ste miroljubivi. Najosjetljivija područja vašeg tijela su: živčani sustav i bubrezi. Zato pijte mnogo vode i uživajte u dugim uspavljujućim kupkama. Vama upravlja Mjesec a voda vas čini svemirskim vodičem energije. Ako svoju energiju ne koristite pozetivno snaga vaše energije se pretvara u licenjerje strah i povučenost u sebe.

Van mreže Uhy.O*

 • * Drugar u prolazu *
 • **
 • Poruke: 123
 • Reputaciona snaga: 0
 • Uhy.O has no influence.
 • Pol: Žena
Odg: Odnos izmedu Slova i Brojeva (izracunavanje duse, ime... etc)
« Odgovor #37 poslato: 10. Mart 2013. 02:33:52 »
Izvor: "Numerologija" 1999

TABLICA ZA IZRAČUNAVANJE PREMA KABALISTIČKOJ METODI


1  2  3  4  5  6  7  8  9
A  B  C  D  E  F  G  H  I
J   K  L  M  N O  P  Q  R
S  T  U  V  W X  Y  Z
[/table

Brojeve za slova koja nisu u ovoj tablici odredit ćete na sljedeći način:

Za Ć i Č uzima se isti broj kao za C - broj 3

Za Đ uzima se isti broj kao za D - broj 4

Za uzima se isti broj kao za D - broj 4 + broj 8 za slovo Z KAKO BROJEVI MORAJU BITI JEDNOZNAMENKASTI TAKO SE BROJ 12 ZA SLOVO ĐŽ ZBRAJA (1+2) ŠTO U KONAČNICI SLOVU DŽ DAJE NUMERIČKU VRIJEDNOST BROJA 3. ISTO VRIJEDI I ZA SLOVA LJ i NJ

Za Š uzima se isti broj kao za S - broj 1

Za Ž uzima se isti broj kao za Z - broj 8

KAKO IZRAČUNATI SVOJ BROJ

Napišite svoje puno ime i prezime, te svakom slovu dodajte njegovu numeričku vrjednost. Potom zbrojite sve brojeve i krajnji rezultat svedite na jednu znamenku


OBJAŠNJENJE ZA ODREĐENE BROJEVE

JEDAN

Vaš životni put

Vi ste samostalan i aktivan,hrabar istraživač i inovator. Vaš duh odlikuje znanstvena radoznalost i kreativna imaginacija. Inteligentni ste i ustrajni ponekad dosadno logični ali s mnogo ljubazne agresivnosti. Vaš planet je Sunce. Jedinice često uspjevaju postignuti autoritet i dobiti moć. Povremeno pokazujete i negativne strane tih vaših osobina, u tim trenutcima ste nadmeni,nepromišljeni i oholi. Skloni ste kritizirati druge ali ne dozvoljavate da drugi kritiziraju vas. Vitalni ste i energični u stanu ste savladati sve prepreke i boli,a da se pri tom nikad i nikome ne požalite. Budite oprezni nemojte nametati svoje misli i ideje drugima,jer zbog toga možete stradati.

Vaši osjećaji:

Veoma ste širokogrudni znate opraštati imate veliki utjecaj na ljude oko sebe. Duboko va je usađen osječaj odgovornosti prema onima koje volite. Iako niste posebno ljubomorni postajete nemilosrdni kada saznate za nevjernost voljene osobe. Ponekad mislite da bi u ljubavi mogli izgubiti a još imate toliko aduta koje niste upotri:cenzura:li. Malo više inicijative sa vaše strane u takvim slučajevima potpuno mjenja situaciju.

Posao i financije:


Sami se teško odlučujete na pokretanje poslova, radije ćete čekati odluke i poticaje drugih. Kada jednom prionete na posao možete postići puno više nego drugi. Poslovni uspjeh je moguć u svim onim zanimanjima koja su vezana za neka istraživanja,analize,i otkrivanje novih uzročno - posledičnih veza, odnosno za rad u grupama. Ekonomični ste. Taktika koje ste se dosad pridržavali pokazale se uspješnom pa zato nastavite sa njom i dalje. Ako treba neka vam pomogne netko čije ime daje broj 1.

Zdravlje i energija:

Vaša boja je crvena - element vatra - narav eksplozivna. najosjetljivije područje na tijelu vam je koža. Vodite računa o svojim živcima jer broj 1 utječe na živčani sustav,a pogotovo talmus (regulra sposobnost sa kojom živčani završetci u tijelu prenose poruke do mozga) Moć volje (energija) je toliko razvijena u kružnom tjeku broja 1 da ova osoba može sebi postaviti svaki cilj i doseći ga. No kad nije angažirana na ostvarenju vlastita cilja priroda te osobe se mijenja i može postati uobražena,okrutna i sebična. Kao svoj cilj pred sebe tada postavlja malodušnost, a svoje postupke objašnjava kao svoju dužnost.

Van mreže Uhy.O*

 • * Drugar u prolazu *
 • **
 • Poruke: 123
 • Reputaciona snaga: 0
 • Uhy.O has no influence.
 • Pol: Žena
Odg: Odnos izmedu Slova i Brojeva
« Odgovor #36 poslato: 10. Mart 2013. 00:44:56 »
Izvor:http://numerologijajv.blogspot.com/


ZNACENJE SLOVA
******************A
-sila ,vlast,autoritet,sklonost komandovanju,nametljivost,
agresivnost,liderstvo,ne voli mesanje sa strane,ne prihvata savete ,matrijalna
dobra,komfor,fini ljudi.
-------------------------------------------------------------------------------------
B
-sposobnost za velika i duboka osecanja,promenljivost,
dobri radnici u timu,muzikalnost,dobri saradnici sa partnerima,zelja za putovanjima,
naporni za okolinu.
-------------------------------------------------------------------------------------
V
-nepostojanost,otsustvo sistematicnosti,osoba ima velike
planove,velike promene,nervoza,razni poduhvati.
-------------------------------------------------------------------------------------
G
-tajanstvenost,tvrdoglavost,vole da su same,kreativne osobine,
samopostovanje.
-------------------------------------------------------------------------------------
D
-drustvenost,kontaktnost,prakticnost,istrajnost ,treba da
izbegava konzervatizamstojimu uspeh ako ima jak karakter.
-------------------------------------------------------------------------------------
Đ
-donosi prakticnost,dugo rade za ono što žele,život na
ivici treba da izbegava,mogućnost ostvarenja planova jak karakter,uspeh stoji.
-------------------------------------------------------------------------------------
E
-sposobnost mobilizirovanja,vitalnost, prilagodivost,
putovanja,direktnost, popularnost,nema okolo oko kragujevca nego direktno-gospoda.
-------------------------------------------------------------------------------------
Ž
-neuverenost,slava,prepoznatljivost,uživanje i luksuz,moć,dobro
za finansije,
-------------------------------------------------------------------------------------
Z
-sklonost ka sumnjama,nezadovoljstvo,metafizika i kultovi,važan
im je porodičan život.
-------------------------------------------------------------------------------------
I
-napetost,utisak,idealisti,neprakticnost,romanticari,osecajnost,
nemesanje u tuđe stvari.
-------------------------------------------------------------------------------------
J
-liderstvo ali uz podršku drugih osoba, izraženo samopoštovanje,
vredni,potreban je oprez da bi bili uspešni.
-------------------------------------------------------------------------------------
K
-napetost,veliko pitanje,dobra intuicija,inspiratori drugih ljudi
na uspeh,mogu da sire negativnu energiju zbog svog idealizma.
-------------------------------------------------------------------------------------
L
-logicnost,može da bude veliki pronalazac,velika privlačnost,
kritičari,vole okupljanja,znaju da vole.
-------------------------------------------------------------------------------------
LJ
-osobe magnetne privlacnosti,znaju da iskažu svoja osećanja,
znaju da vole privlače ljude,sredeniji sigurniji su nego što izgledaju.
-------------------------------------------------------------------------------------
M
-vredan ,marljiv, pedantan,prakticni ali su željni ljubavi i
izbudjenja,usponi i padovi ih ocekuju u životu,jaka volja,kompromisna bića,
integritet im je vrlo bitan.
-------------------------------------------------------------------------------------
N
-energičnost,ambicija,stvaralaštvo,osećajni,vole okruženje
dragih ljudi,prisutno je ponavljanje grešaka,promene i uživanja ne zaobilaze,
disciplinom mogu da ostvare sve što žele.
-------------------------------------------------------------------------------------
NJ
-vole da uživaju u životu,vole da su u društvu,osećajni,
često rade i po dva puta istu stvar,prepoznatljivost im je vrlina.
-------------------------------------------------------------------------------------
O
-emocionalnost ,sklonost ka misticnim dozivljajima,sigurni
u sebe,dobijaju ono sto zele,jaka snaga volje i discipline,prilagodljivi u kuci.
-------------------------------------------------------------------------------------
P
-skromnost,ljubav ka samoci,distanciranje od ljudi,
usamljenost,inteligentni ljudi,dosta razmisljanja,znanje,religija i metafizika
kao interesovanje,moguca iznenadenja bez upozorenja.
-------------------------------------------------------------------------------------
R
-jaka emocionalnost,stalna napetost,ali samopouzdani ljudi,
humanisti,trcanje za novcem,pomagaci -pomazu i drugima,,kreativni,puno puta
ih iskoriste.
-------------------------------------------------------------------------------------
S
-nervoza,depresija,potistenost,usponi i padovi su normalnost
za ovo slovo,ambicioznost,mogu biti nepouzdani,mogu se povuci u sebe,jake osobe.
-------------------------------------------------------------------------------------
T
-beskonacno trazenje ideala,nervoza,poverenje, puno ljubavi,
dobri prijatelji,takticnost,vise vole da ih drugi vode nego da oni budu predvodnici.
-------------------------------------------------------------------------------------
Ć
-druželjubivi,dobro se iskazuju,pažljivi,kratak fitilj imaju,ali
prakticari dobri.
-------------------------------------------------------------------------------------
U
-intuicija,sklonost ka čestim rastrojstvima,ali i uživanje,
druženje,imaju sreće ali je i lako gube,ponekad neodlučne,srećno slovo.
-------------------------------------------------------------------------------------
F
-nežnost,umno prilagodavanje okolnostima ,prilikama,
uslovima,potrebna je harmonija i ravnoteža,odgovorne,nisu sigurni kao sto
izgledaju,prijateljski nastrojene,dobar glas imaju.
-------------------------------------------------------------------------------------
H
-seksualni problemi,kao da nemaju osećanja,ne bira srestva
da dode do uspeha,nezavisni,novac im je jako bitan,metodični,zanimaju ih nova
desavanja.
-------------------------------------------------------------------------------------
C
-kad se iznerviraju teško se smiruju,dobro se dokazuju pred
drugima ,druželjubivi obraćaju pažnju ali i primaju ka sebi,vrlo kreativni.
-------------------------------------------------------------------------------------
Č
-vernost,osećajnost vole da se pokazuju,kreativni,praktični,
lako iskaču iz ravnoteže,vole da su u društvu.
-------------------------------------------------------------------------------------
DZ
-realno sagledavaju život,praktični u svemu,ume da ostavi
ono sto dobro funkcioniše.
-------------------------------------------------------------------------------------
Š
-beskompromisnost,revnost,oblik mu kaže sve gore dole,
usponi padovi ,ambicioznost,nepouzdanost,povlačenje u sebe..
-------------------------------------------------------------------------------------

***OVA ABECEDA JE ZA NASU UPOTREBU***

1
A,F,N,V

2
B,G,NJ,Z

3
C,H,O,Ž

4
Č,I,P

5
Ć,J,R

6
D,K,S

7
DŽ,L,Š

8
Đ,LJ,T

9
E,M,U

**Treba obratiti paznju kad se vrsi obrada licne godine da se obavezno pogleda i koje slovo ima uticaj na tu godinu,tako cemo lakse uvideti koji nam dogadaji slede ,dali na fizickom ili emotivnom planu..Ime nam govori o emotivnom planu a Prezime na fiziskom planu.

**Kao sto iz datuma rodenja pravimo pitagorin kvadrat tako i iz imena i prezimena mozemo napraviti kvadrat.Napisemo ime i prezime ,numerisemo brojevima i popunimo kvadrat kao i kod datuma rodenja.Brojevi koji nam nedostaju su u stvari nasa karma koju treba da otplatimo,to jest da radimo na tim nedostacima na koje nas upucuju nedostajuci brojevi.

Van mreže Uhy.O*

 • * Drugar u prolazu *
 • **
 • Poruke: 123
 • Reputaciona snaga: 0
 • Uhy.O has no influence.
 • Pol: Žena
Odg: Odnos izmedu Slova i Brojeva
« Odgovor #35 poslato: 10. Mart 2013. 00:44:37 »
Izvor:http://numerologijajv.blogspot.com/

Ako imamo-1 SLOVO

INTUICIJE-nove i zanimljive ideje,dobro će koristiti svoj instikt,
UMNO-dobar mislilac,može biti neoprezan, nestrpliv,uvek bi nešto na nov način da radi.
EMOCIONALNO-optimista ,originalna ideja, voli da bude dominantan.
FIZIČKO--dosta radni ,duhoviti,mogu biti predvodnici.

Ako ima 2-SLOVA

INTUICIJE-
osecajni ,duhovni,pomalo i nesigurni,intuicija im je jača strana,sa ovim brojem mogu da otkriju svoje fizičke sposobnosti.
UMNA--dobri saradnici,detaljisti, sakupljači znanja,kao vaga vide i jednu i drugu stranu problema.
EMOCIONALNA-ne vole da su sami treba im društvo,veoma osetljivi,
FIZIČKA--dosta ljubazne osobe,dobro saraduju u grupi,poboljšavaju ono sto je neko započeo,


Ako ima 3-SLOVA

INTUICIJE-mastoviti,intuiciju i instikt mogu dosta kreativno da iskoriste u umetnosti.
UMNA-stalno mora neko da ih podstice,zivot im je kao igra ne shvataju ga ozbiljno,u resavanju problema koriste kreativnost.
EMOCIONALNA-snove ,ljubav, želje pokazuju tako da svi vide ,dosta verni a i vole vernost odanost privrzenost,kad im nesto dosadi napuštaju i idu dalje.
FIZIČKA-voli da se pokaže ,uživa u popularnosti ako je popularan,voli umetnost,nemirnog duha ali dosta zabavan.

Ako ima 4-slova


INTUICIJE-religiozan covek,logicnost i prakticnost su mu jaca strana,ne veruje bas mnogo svojoj intuiciji a trebaobi.
UMNA-prakticar,dobri planeri ciji sa planovi u vecini slucajeva ostvaruju,logicnim postupcima resavaju zamrsene umne probleme,umeju da budu staromodni u svojim zamislima.
EMOCIONALNA-prisutna je ozbiljnost kad se radi o osecanjima,dosta verna osoba alimoze biti i ljubomorna pa i nekad neverna.
FIZICKA-besposlenost ih cini nervoznim i nezadovoljnim,njihov izbor posla bi bio nesto sto se radi sa rukama.

Ako ima 5-slova


INTUICIJE
-steta sto ne veruju svojoj intuiciji vec uvek traze dokaz crno na belo,reakcije drustva umeju da prihvate.
UMNA-vole da menjaju,novine ih privlace,razmisljaju veoma brzo 100 na sat o vise tema,
EMOCIONALNA-svoja interesovanja brzo menjaju,njima je sloboda mnogo bitna,ne treba ih ogranicavati,avanturisti u dusi,popularni u drustvu.
FIZICKA-aktivni,radni,dobri saradnici sa drugima, dobro podnose promene,iz teskih situacija izlaze veoma snalazljivo.

Ako ima-6-slova

INTUICIJE
-ljudima malo veruje ali svojim osecanjima ili intuiciji da,sposobnost im je da sagledaju cinjenice i uporede sa intuicijom i donesu pravilnu odluku.
UMNIH-odgovornost im je na prvom mestu,uvidaju muke drugih ljudi,probleme resavaju svojom pamecu-kreativnoscu.
EMOCIONALNIH-porodica,umetnost,odgovornost-to je za ovakvog coveka svetinja.
FIZICKIH-vole lepo okruzenje d je oko njih ,cvece ,slike, sklupture,vole stabilnost na poslu,u porodici,dobri su saradnici na poslu ,mogu da iskazu svoju kreativnost kad im je sve po volji.

Ako ima 7-slova

INTUICIJE
-potreba za duhovnoscu jer imaju unutrasnju potrebu za tim ali ne slede to svoje unutrasnje ja,dobro svojom intuicijom znaju ko je ko,
UMNIH-vole da se osame kod donosenja nekih odluka,ne vole mesanje prilikom odlucivanja, inteligentni,dobro cuvaju tajne,dosta vide malo pricaju.
EMOCIONALNIH-kad se zaljube to je jedino bice za njih kao da druga ne postoje, tajnoviti, umeju da budu perfekcionisti.
FIZICKIH-kad rade vise vole da su u solo varijanti nego u timu,ne vole guzvu ,buku ,ali mogu da se adaptiraju i u grupi.

Ako ima 8-slova

INTUICIJE
-mogu da pomazu drugima sa svojom intuicijom,novcana pitanja i duhovnost mogu da ukomponuju da bi finansijski dobro prosli.
UMNIH-ko ce ako ne oni zaposao,jaka zelja za uspehom,pazljivo bi trebalo da rukuju novcem da se nebi desilo da puknu,u raspravama su jaki i teski.
EMOCIONALNIH-karijeristi, u ljubavi bi da su superiorni dominantni, kad ih neprilike nateraju mogu da se otude.
FIZICKIH-pravi sportista atleta,prave vode timova ko ce im se suprostaviti,dosta svesni mogucnosti pa tako postavljaju i ciljeve.

Ako ima 9-slova


INTUICIJE-dosta savesni ljudi ali posto vole da sanjare mogu postati ne prakticni,imaju veru u religiju.
UMNIH-nisu neki koji obracaju paznju na detalje ali vole da je sve pod njihovom kontrolom,dosta humane osobe,sanjaju o idealima da svi imaju.
EMOCIONALNIH-romanticne osobe imaju jaka osecanja ,mogu da zaplacu i kad gledaju film,verovanje u druge moze im doneti neprilike,ogovaranje pa cak i sud, raspolozenje ume da bude cas gore cas dole.
FIZICKIH-saosecajni, imaju inspiraciju ,pozeljno jeda imaju umetnicki ili dramaticni pristup.Van mreže Uhy.O*

 • * Drugar u prolazu *
 • **
 • Poruke: 123
 • Reputaciona snaga: 0
 • Uhy.O has no influence.
 • Pol: Žena
Odg: Odnos izmedu Slova i Brojeva
« Odgovor #34 poslato: 10. Mart 2013. 00:43:54 »
Izvor:http://numerologijajv.blogspot.com/

Nase ime nam pokazuje nase zelje, kako nas komsije vide i sta mi ustvari zelimo da radimo.
Prezime to je nas spoj sa porodicom i precima.

Slova iz imena i prezimena delimo na samoglasnike i suglasnike.


Samoglasnici .su**A.O,E,I,U-ili nebeski znaci.

Suglasnici SU SVI OSTALI.-zemaljski znaci.Abeceda koja moze dosta verno da se koristi prilikom numeroloske analize.


1-a .
2-b,ž,h,m,g,j,t,d,p,f
3-o
4-b,z,c,k,đ,dž,k
5-e , ,
6-r,s,n,č,l,š
7-i
8-lj,nj .ć
9-u


Evo i druge tabele----1-a,j,s,š
2-b,k,t
3-c,č.ć.l.lj.u
4-d,đ,dz,m,v,
5-e,n,nj,
6-f,o,h
7-g,p,
8-h,z,ž
9-i,r

pa izaberite i proverite u praksi tako sto cete ime i prezime numerisati brojevima i svesti na jedan broj.
primer ,,,j,,a,,r,,a,,c,,-v,,o,,d,,o,,l,,i,,j,,a
--------------------------------------------------
2.1,,6,,1,,4,,,4,,3..2,,3,6,7,2,1=42=4+2=6,
--------------------------------------------------
broj imena i prezimena je 6
---------------------------

broj samoglasnika =1+1+3+3+1+7=16=1+6=7
broj suglasnika je=2+6+4+4+2+6+2=26=2+6=8

Slova se mogu podeliti u tri grupe i to**


---pokretaci--to su slova koja nam daju mogucnost za pokretanje planova, nove ideje ,a to su

A,E,I,K,O,R,Z.
---------------

---Oni koji nastavljaju ideje,planove ili cak i poboljsavaju situaciju a to su,

B,F,H,J,N,P,S,T,U,W,Y,,ali ova slova krasi i neodlucnost.
----------------------

---Sve ovo neko mora i da zavrsi a to su slova,

C,D,G,L,M,V-zavrsavaju zapocete planove. poslove ,ideje.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Kako donosimo najvaznije odluke i kaki su nasi principi pokazace nam nasa narav -temperament kojeg mozemo videti iz sledeceg.
- Imamo 4-vrste podela slova i to -
------------------------------------------
INTUITIVNA---C, Č,Ć,F,K,U,V

FIZIČKA-----D,Đ,DZ,E,M

UMNA----A,G,H,J,L,LJ,N,NJ,P

EMOCIONALNA--B,I,O,R,S,Š,T,Z,Ž


----INTUITIVNA SLOVA,-nam pokazuju da ćemo uvek slediti svoj instikt,vole će da sanjare,neće imati praktičnost u životu, uobicajni poslovi nisu za ova slova.

----FIZIČKA SLOVA,
-će nam reći da ćemo radije raditi nego sedeti,više ćemo raditi nego razmišljati o tome,osoba je puna snage,energije,kod nje intuicija i emocije nisu na prvom mestu,
njima odgovaraju praktične i fizičke delatnosti.

----UMNA SLOVA,-ukazuju nam da osoba dosta razmišlja pre bilo kakve radnje -odluke.Odluke ce doneti posle kompletne analize stanja polako u tišini smireno,njima najviše odgovaraju statični poslovi gde treba dosta da se analizira i razmišlja.

----EMOCIONALNA,-srce ,snovi ,požuda,želje ,vode vas do odlučivanja ili do donošenja neke odluke,imaju sklonost ka umetnosti, oni bi trebalo da se bave kreativnim poslom ,modnom konfekcijom,pozoristem.

-Znači kad imamo neku od ovih grupa kao većinu slova u svom imenu možemo reći za tu osobu da je ,ili dosta radna, ili emocionalna ,ili triput meri jednom seće, ili da je instikt vidi kroz život.
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Kada napisemo nase ime i vidimo koliko imamo emocionalna,umna, fizička ili intuitivna slova mozemo videti sta možemo i kako da radimo u životu, da li da zapocinjemo ,završavamo ili unapredujemo nesto.


Van mreže Uhy.O*

 • * Drugar u prolazu *
 • **
 • Poruke: 123
 • Reputaciona snaga: 0
 • Uhy.O has no influence.
 • Pol: Žena
Odg: Odnos izmedu Slova i Brojeva
« Odgovor #33 poslato: 10. Mart 2013. 00:22:27 »
Izvor: "Abeceda Numerologije" Maria Duval


Inicijali su značajni jer obilježavaju najvažnija slova u punom imenu i prezimenu. Inicijali određenim vibracijama određuju ličnost.Inicijali sažimaju puno ime,često zamjenjuju puno ime u potpisivanju, parafiranju, ili ostavljanju poruke. Inicijale dakle posebno ističemo a njihovo značenje je sljedeće:

A - (intelektualno slovo) autoritet sklonost ka komandovanju.

B - (emotivno slovo) sentimentalnost,rezervisanost.

C - (intuitivno slovo) ekstrovertnost,izražavanje

D - (fizičko slovo) vrednoća razvoj

E - (fizičko slovo)  oktivnost,pokretljivost

F - (intuitivno slovo) odgovornost prilagođavanje

G - (intelektualno slovo) izolovanost,tajnovitost

H - (intelektualno slovo) ambicija,neurednost

I - (emotivno slovo) napetost,emotivnost

J - (intelektualno slovo) inteligentnost kreativnost

K - (intuitivno slovo) inspiracija,nervoza

L - (intelektualno slovo) analitičnost inventivnost

M - (fizičko slovo) rad,konstruktivnost

N - (intelektualno slovo) energija napredak

O - (emotivno slovo) skrivena osjećajnost,sentimentalnost

Q - (intuitivno slovo) nestabilnost,snaga

R - (emotivno slovo) emotivnost,napetost

S - (emotivno slovo) nervoza pritisak

T - (emotivno slovo) duhovnost uzdizanje

U - (intuitivno slovo) sputanost,napetost

V - (intuitivno slovo)  bežanje stabilnost

W - (fizičko slovo) nedoslednost,usponi i padovi

X - (emotivno slovo)  nervni i ljubavni problemi

Y - (intuitivno slovo) nesigurnost intuicija

Z - (emotivno slovo) sumljičavost,materijalnost

Sva slova klasificirajte u odnosu na to jesu li fizička emotivna,intelektualna  ili intuitivna kako bi shvatili osnovne sklonosti objekta vašeg proučavanja tj dali naginje fizičkom,intelektualnom,intuitivnom ili emotivnom načinu izražavanja.

Inicijale treba šifrovati napraviti njihov zbir i reducirati na jedan brojU nastavku osnovna značenja brojeva koje upotrijepiti za puno inicijala:

1.Izražavanje
2.Druženje
3.Izražavanje
4.Organizacija
5.Pokret promjena
6.Ravnoteža,ljubav
7.Unutrašnji život,razmišljanje
8.Materijalni uspjeh
9.ideali,veličina
11.Inspiracija,vještina
22.Ambicioznost,planovi.

Van mreže Uhy.O*

 • * Drugar u prolazu *
 • **
 • Poruke: 123
 • Reputaciona snaga: 0
 • Uhy.O has no influence.
 • Pol: Žena
Odg: Odnos izmedu Slova i Brojeva
« Odgovor #32 poslato: 09. Mart 2013. 23:58:35 »
TUMAČENJE KREATIVNOG BROJA (Suglasnici)


KREATIVNI BROJ 1:
Inicijativa i lično djelovanje,želi da blista i da komanduje.

KREATIVNI BROJ 2:
Timski i grupni rad. Saradnja.Dobri odnosi i drugarstvo.

KREATIVNI BROJ 3:
Život ispunjen kontaktima i promjenama. Otvorenost prema drugima. Društveni uspjeh.
 
KREATIVNI BROJ 4: Konstruktivan i strpljiv rad. Progresivan uspjeh zahvaljujući trudu. Traženje stabilnosti.

KREATIVNI BROJ 5:
Promjene. Pokretljivost i putovanja. Veoma različiti susreti i česte kratkotrajne veze.

KREATIVNI BROJ 6: Mogućnost izbora koji nije uvijek lak.Uspješan društveni život. Traženje sklada na svim nivoima. Umjetnička karijera. UJ službi publike i klijenata.

KREATIVNI BROJ 7:
Orginalne djelatnosti (izumi i nove ideje) aktivan i neovisan život. Uspjeh nakon borbe.

KREATIVNI BROJ 8
: Iskren i prirodan pristup u društvu. Autoritet i znanje. Matrijalni uspjeh. Ravnoteža koju treba održavati.

KREATIVNI BROJ 9:
Predanost i osjetljivost u odnosima sa drugima. Ideali i profesionalnost. Nadarenost za moderna dostignuća(nove audio-vizualne tehnike,film,televizija...)

KREATIVNI BROJ 11: Ambicioznost. Intenzivna aktivnost. Teško se podređuje.Autoritativnost. Istrajnost na putu do cilja.

KREATIVNI BROJ 22: Konkretno ostvarenje velikih projekata(ponekad i univerzalnih) Uspijeh u društvu zbog rezultata u radu. Velika kreativnost.


TUMAČENJE AKTIVNOG BROJA (Ime)

AKTIVNI BROJ 1: Inventivnost,nervoza,oportunizam.

AKTIVNI BROJ 2: Kontakti,osjetljivost,prividni mir.

AKTIVNI BROJ3; Orginalnost,inteligencija,znanje.

AKTIVNI BROJ 4;Organizovanost,rad,red.

AKTIVNI BROJ 5: Pokretljivost,ljubav prema nauci,dinamika.

AKTIVNI BROJ 6: Sreća velikodušnost,ironija.

AKTIVNI BROJ 7
: Tajnovitost,posmatranje,ironija.

AKTIVNI BROJ 8: Tvrdoglavost,akcija,impulzivnost.

AKTIVNI BROJ 9: Altruizam,emotivnost,senzualnost.

AKTIVNI BROJ 11:
Moć znanje,nervoza.

AKTIVNI BROJ 22:
Ideali uzvišene želje,ostvarenje.


TUMAČENJE NASLJEĐENOG BROJA (Prezime)


NASLJEĐENI BROJ 1
:Hrabrost,pouzdanost.

NASLJEĐENI BROJ2: Uravnoteženost,društvenost.

NASLJEĐENI BROJ 3:
Kreativnost,prilagodljivost.

NASLJEĐENI BROJ 4: Metodičnost,red.

NASLJEĐENI BROJ 5: Borbenost,revnost.

NASLJEĐENI BROJ 6: Pravednost,velikodušnost.

NASLJEĐENI BROJ 7: Razum,mudrost.

NASLJEĐENI BROJ 8: Autoritet odlučnost

NASLJEĐENI BROJ 9:
Dostojanstvo,ponos.

NASLJEĐENI BROJ 11:
Inspiracija,moć.

NASLJEĐENI BROJ 22: Konstruktivnost,uzvišenost.


Izvor: "Abeceda Numerologije" Maria Duval

Van mreže Uhy.O*

 • * Drugar u prolazu *
 • **
 • Poruke: 123
 • Reputaciona snaga: 0
 • Uhy.O has no influence.
 • Pol: Žena
Odg: Odnos izmedu Slova i Brojeva
« Odgovor #31 poslato: 09. Mart 2013. 23:51:27 »
KARAKTER BROJA 9


Osobine:
Altruizam,predanost,osjećajnost i strastvena priroda,idealizam. Sklonost ka neradu,naivnosti,i suprotnostima.

Ljubav: Broj 9 neprestano traži dokaze ljubavi. Nije naručito romanitčan ali bi volio biti. Ima određene osobine lojalnosti i povjerljivosti. Neki brojevi 9 ne uspjevaju pronaći unutrašnju ravnotežu, upuštaju se u pustolovine.

Profesija:Broj 9 postiže uspjeh predanošću i velikom sposobnošću asimilacije. U svom djelovanju je uspješan samo ako vjeruje u ono što radi. Nema razvijen smisao za praktično i lako pada pod tuđi utjecaj.

Zdravlje: Slabe točke su mu duhovni život i krvotok.


KARAKTER BROJA 11


Osobine:
Moralna i fizička snaga,uzdizanje iznad drugih,sklonost nervozi,nestrpljivosti,pa čak i krutosti.

Ljubav: Broj 11 ima snažan karakter kojeg okolina mora da prihvati. Odiše privlačnošću i posebnim magnetizmom. Broj 11 dominira i teško podnosi protivljenje.

Profesija: Broj 11 ima bogat život i u većini slučajeva uspjeva u područjima koje ga interesuju. Zahtjeva odgovornost i ima smisao za komandovanje.

Zdravlje: Slabe točke su mu Mozak. Sklonost ka prenaprezanju i depresiji.

KARAKTER BROJA 22Osobine
: Spretnost, konstruktivan duh,inspiracija,radna i stvaralačka snaga. Sklonost ka ekstravaganciji i zasljepljenosti.

Ljubav: Broj 22 je opsjednut svojim projektima i ambicijama emotivni život je na drugom mjestu. Velika ljubav je moguća pod uslovom da druga strana prihvati njegove strasti i interese. Broj 22 je jaka ličnost koju treba shvatiti i prihvatiti.

Profesija:
Broj 22 je izrazito stvaralački duh sposoban da mijenja stvarnost. Uspješan pa i slavan postaje zbog svoje izuzetne radne snage pa i sposobnosti.

Zdravlje
: Slaba točka su mu kosti. Postoji opasnost od nervnih i psihičkih smetnji.

Izvor: "Abeceda Numerologije" Maria Duval