Autor Tema: Mundana podela Polja po TA  (Pročitano 1447 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Šišmiš*

 • I dont fight because i hate what's in front of me. I fight because i love what's behind me.
 • * Ovaj može da menja Google *
 • *******
 • Poruke: 42266
 • Reputaciona snaga: 35877
 • Šišmiš is awe-inspiring!Šišmiš is awe-inspiring!Šišmiš is awe-inspiring!Šišmiš is awe-inspiring!Šišmiš is awe-inspiring!Šišmiš is awe-inspiring!Šišmiš is awe-inspiring!Šišmiš is awe-inspiring!Šišmiš is awe-inspiring!Šišmiš is awe-inspiring!Šišmiš is awe-inspiring!Šišmiš is awe-inspiring!
 • Pol: Žena
 • ♥ 061 17 04 231 ♥
  • Wordpress Dnevnik Jednog Astrologa
Odg: Mundana podela Polja po TA
« Odgovor #2 poslato: 23. Oktobar 2017. 13:58:37 »
:book: https://klasicnaastrologija.wordpress.com/2014/05/22/mundana-astrologija-abu-mashar-al-balkhi-o-velikim-konjunkcijama/ :ok:
Citat
Segmenti koji su narocito povezani sa perzijskom nadogradnjom helenisticke astrologije su

1) perzijske astronomske tablice i vremenski ciklusi, od kojih su neki izvedeni iz modela indijske astrologije

2) teorija o konjunkcijama JU/SA

3) Dawr

4) Firdar

5) teorija o dvije mundane tacke

6) astroloska doktrina tranzita
🔮 Natalče šareno 🔮 My Kipper on Imgur

     Let me ask you something...
     If someone prays for patience, you think God gives them patience? Or does he give them the opportunity to be patient?
     If he prayed for courage, does God give him courage, or does he give him opportunities to be courageous?
     If someone prayed for the family to be closer, do you think God zaps them with warm fuzzy feelings, or does he give them opportunities to love each other?


~ 7 Lots ~ Lenormand  ~  Google Arhiva Slika ~

Swiss*

 • Gost
Mundana podela Polja po TA
« Odgovor #1 poslato: 03. Avgust 2013. 23:35:52 »
ASTROLOGIJA i MUNDANA PODELA POLJA PO TA

:karo:

ASCEDENT-1. KUĆA
Saturn

Kako horoskop deluje na jedinku tako deluje i na skup jedinki, u krajnjoj instanci naciju ili državu, što se naziva mundanim uticajem. U pogledu horoskopa države prvo polje predstavlja narod, stanje u državi, i naciju kao celinu, nacionalne karakteristike i prirodu države.

2. KUĆA
Jupiter

U mudanoj astrologiji drugo polje prikazuje finansisko stanje nacije, banke, trgovinu, prihode, nacionalne proizvode.
Pripada kućama koje se nazivaju sledujuće, (sleduje iza ugaone-bitne kuće).

3. KUĆA
Mars

Mundana ili svetska astrologija kroz treće polje prati saobraćajnu i železničku infrastrukturu, ulice, javni gradski prevoz. Pošta i telekomunikacije se takođe deo simbolike, ali i svi javni radio-difuzni sistemi, kablovski, knjige, novine i publikacije uopšte i osnovno školsko obrazovanje. Na ovaj način gledano nameće se prosto poređenje da narod sa rupama na ulicama i putevima ima kolektivni problem sa razmišljanjem-„rupe na putevima rupe u glavi“. Predstavlja i okolne države i spoljnu politiku na nižem nivou.

4. POLJE
Sunce

Neodvojiv je uticaj mundane i natalne astrologije, jer su nacije izvedene iz porodica, klanova, plemena, etnosa-etnički srodnih grupa istog porekla. Predstavlja put od nomadskihgrupa (pokret, treća kuća), ka stalnim naseobinama i vezivanju određene plemenske ili etničke grupe za prostore na kojima žive, odnosno nastanak država. Ova kuća jeste temelj društva, narod u najširem smislu, tradiciju, ali i opoziciju, kao i ideologiju mase. Klima, poljoprivreda, rudnici, stambena i javna izgradnja izgradnja pod uticajem su četvrtog polja.

5. POLJE
Venera

Mundano se odnosi na pozorišta, bioskope, estrada, terenima za sport, razonodu, sportskim klubovima, koncertima,plesnim dvoranama, kolektivnim i individualnim sportovima.
Kulturne manifestacije, izložbe i sajmovi jednim delom potpadaju pod simboliku petog polja. Deca, gledano kroz natalitet bitna su i za mundane astrološke uticaje, kao i srednje obrazovanje, naravno uz muzičke i ostale umetničke škole. Kroz ovo polje se gledaju svi sportski rezultati, kako klubova , tako i reprezentacije, sportska prognoza, klađenje i nacionalna lutrija. Svakako su tu i stadioni takmičenja i neizostavno Olimpiske igre.

6. POLJE
Merkur

Mundano u prvom redu državne službe, administrativni aparat, vojsku i policiju. Zdravstvo, socijalna politika, socijalne službe i službe pomoći, narodne kuhinje. Zaposlenost u jednoj državi i predispozicije otvaranja novih radnih mesta prate se uz pomoć šestog polja.
Radnici i kod nas odavno zaboravljena radnička klasa takođe su pod uticajem ovog polja kao i radničke sindikalne organizacije, i socijalistečke partije ( ne kod nas već u zapadnim zemljama).

DESCEDENT-7. POLJE
Mesec

Mundano predstavlja diplomatiju, odnose sa stranim zemljama, neprijateljstva (otvorena i javna),objavu rata, sklapanje mira, kapitulaciju,  međunarodne afere, ali i ugovore, saveze, ujedinjenja. Vrlo je bitno u horoskopima političara, pa recimo u karti još aktuelnog američkog predsednika Buša ukazuje na sklonost tajnim pregovorima, tajnim operacijama obaveštajnih službi i raznim nameštaljkama po sistemu:“culj opravdava sredstvo“.

8.POLJE
Saturn

Mundano vlada mortalitetom, grobljima u smislu javnih preduzeća i slično.
Osim ovoga utiče na javne finansije, kredite i međunarodne finansiske ugovore. Takođe predstavlja strana ulaganja, kao i berze, ali i poreze, finansiske kazne, kamate, i špekulacije.


9. POLJE
Jupiter

Mundano utiče na visoko obrazovanje, sveštenstvo religiju, spoljnu trgovinu, veletrgovinu, nauku i filozofiju. Odnosi sa inostranstvom, međunarodnu komunikaciju. Osim verujućih aspekata, zdrav razum naglašava potrebu za uređenjem društva zakonima, i zakonskim aktima. Univerzitet, i visokoškolske institucije spadaju u domen ovog polja.

10. POLJE
Mars

10 polje predstavlja strukturu vlasti, vladu, vladara i vladajuću oligarhiju, partije na vlasti vrhovni sud, ideale kojima teži društvo. Takođe predstavlja kako će drugi gledati na državu i društvo u celini. Najopasnije je da se u ovom polju nađe pomračenje, eklipsa, bilo sunca bilo meseca. Čak i u godišnjem horoskopu ovakva pozicija može ukazati na velike probleme.

11. POLJE
Sunce

Od 11 polja uticaji ogledaju se u segmentu penziskog i ličnog osiguranja, ali kroz društvene i institucionalne organe. Sindikati i političke partije, kao i udruženja i klubovi u organizacionom smislu. Parlament, od državne skupštine, do lokalnog nivoa, pa čak i zadruge. Sprovođenje zakona kroz institucije. Saradnja sa prijateljskim državama, kroz zajedničke međunarodne organizacije. Ujedinjene nacije, OEBS, trgovinski sporazumi kao na primer CEFTA, ili sporazum sa rusijom o slobodnoj trgovini, ogledaju se u simbolici jedanaestog polja.


12. POLJE
Venera

Mundani uticaji se ogledaju kroz tajne službe, kriminal, krijumčarenje, šverc, ali i dejstva špijuna, subverzivna delovanja stranih službi, unošenje nereda i panike, opšti osećaj nesigurnosti. Zavere, atentati, pokušaji prevrata, dezinformacije, rušenje poretka delo su dvanaestog polja. Ovde treba dodati i pobune u zatvorima, kao i afere vezane za zatvore, bolnice, ludnice.Објавио Mihailo Čukić
(http://astrolog-mihailocukic.blogspot.ch/2011/02/dvanaest-kapija-nebeskog-uticaja.html#more)