Autor Tema: Zvezde i Mrsavljenje  (Pročitano 1343 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

beskrajnost555*

  • Gost
Odg: Zvezde i Mrsavljenje
« Odgovor #2 poslato: 15. Septembar 2014. 23:19:40 »
Moram komentirat, da kad je meni  Saturn isao kroz 6 kucu u 1999 i 2000 ja sam doista izgubila kg i promjenila vrsta hrane i drzala sam se tog jako cvrsto. Sad dok prolazi kroz 1 nista pomoglo je 2013 i izgubila sam negdje oko 14kg i dobro sam se osjecala, al sad ova  :180: nista ne pomaze, posebno jer ovaj  :tr: Jupiter :120: :nat: Jupiter:90: :nat: :as: i istovremeno  :tr: Saturn :90:. Da bar mogu imat taku volju.
Najvise me zeza  Jupiter u 2 , te  Venera :180: Neptun....  :out: :hepi:

Swiss mlo ispravi  zvezde  :D

Van mreže ☆ swiss ☆*

  • Bibliotekar
  • * Ovaj može da menja Google *
  • ****
  • Poruke: 30275
  • Reputaciona snaga: 4
  • ☆ swiss ☆ has no influence.
  • Pol: Muškarac
Zvezde i Mrsavljenje
« Odgovor #1 poslato: 15. Septembar 2014. 22:45:50 »
ZVEZDE I MRSAVLJENJE

autor
astrolog
IVONA BEARA

Znamo da Saturn pored ostalih njegovih vrlina i mana simbolizuje disciplinu a Jupiter nediscipinu jer nas vodi ka našim uživanjima. Dobro i Neptun… da ..da .. Hrana ..pa većina ljudi uživa u njoj..istina.  Ja samo kad pomislim na onu policu u drugom redu sa leve strane u “Maxi“-ju, gde su čokolade ..meni nije dobro.. pekaru neću ni spominjati. Mislim na miris iz pekare…

Ako vam je stalo do lepog izgleda kao i zdravlja a imate predispozicije u natalu ka gojenju onda morate biti stvarno disiplinovani posebno u zrelim godinama. Još ako imate aspekte u natalu koji ukazuju na sklonost k gojenju onda …

Saturn simbolizuje disciplinu. A znamo da moramo biti disciplinovani ako želimo da budemo zadovoljni svojim izgledom. Prva kuća  simbolizuje nas same jer to smo mi. Saturnov tranzit kroz ovu kuću jeste od ličnog značaja.To je vatrena kuća  ( prirodno kuća Ovnovima ) i vlada našim identitetom kao i telom. Upoznati smo dobro sa svojim godinama, osećamo ih, neko više a neko  još više a i tada vidimo naše telo sasvim jasno.  Nema osobe koja se ne zapita da li je zadovoljna svojim izgledom u periodu kretanja Saturna kroz prvu kuću.

Stanemo lepo pred ogledalo i vidimo jasno ono što želimo ili ono što ne želimo. Takođe se naš pogled na život menja, kreće se nekim ozbiljnijim pravcem, polako ali kreće se. Odlično vreme za drugačiji režim ishrane kao i dijete, vežbanje. U početku Saturnovog kretanja dolazi do nesigurnosti, frustracije kao i odustajanja od svega planiranog. Ali dobar je Saturn on vas polako i sigurno natera i pored povremenog nesamopouzdanja. I to vreme iskoristite da dovedete svoje telo do željenog izgleda. Da li će biti brzo, naravno da neće ali će rezultati biti dugotrajni. U periodima direktnog kretanja sve ide lakše a u periodima retrogradnog kretanja dolazi do odustajanja i osećaja obeshrabrenosti. Saturn ne toleriše bilo kakve iluzije o sebi, telu, ličnim sposobnostima.

Do mršavljenja dolazi  i kad:

1.

Saturn prolazi kroz 6. kuću horoskopa – Ovo je kuća zdravlja, ishrane i vežbanja. Postajemo ozbiljniji i disciplinovaniji po tim pitanjima. Takođe simbolika je još jača ako je vladar prve kuće u šestoj kući. Pratite periode kretanja Saturna. Takođe i dok se Saturn kreće kroz 12. kuću dolazi do promena prvo svesti, do gubitka kilaže, prestanka pušenja. Tj. uklanjanja loših navika.

2.

Uran tranzitira ascedent, prvu kuću ili vladara prve kuće. Ova planeta vas samo odjednom okrene naopačke i donese veliku promenu. Samo vas udari. Mršavljenje može biti brzo ali pazite nije dobro ići na rigorozne dijete, stradaće zdravlje.  I on Vas tera da se promenite, mada sa Uranom promena može da bude drastična.

3.

Uran tranzitira 6. kuću kao i vladar 6. kuće. Tokom tog perioda možete isprobavati nove ili drugačije oblike vežbanja a i možete početi da jedete ono što nikada niste voleli. U tom periodu ćete shvatiti da imate vremena i za vežbanje iako će biti haotično.

4.

Pluton tranzitira ascedent, vladara prve kuće. E ovde može doći do velikog preobražaja jer znamo da je Pluton planeta transformacije. On kad dotakne ascedent možete se odlučiti za baš velike promene. Pluton, njegova kretanja, njegovo delovanje je veoma pogodno za osobe koje imaju veći višak kilograma.

5.

Pluton tranzitira 6. kuću ili vladar 6. kuće. Takođe dolazi do mršavljenja ako ste čvrsto odlučili ali ako budete previše opsednuti svojim izgledom možete preterati. Videla sam neke osobe koje su sebe dovele do anoreksije. Zato pažljivo da ne bude posledica po vaše zdravlje.

 

Znamo da mnoge osobe, prvenstveno žene ali i muškarci koji se osećaju frustrirano, nezadovoljno, koji si neispunjeni svojom emocijama, bračnim i porodičnim odnosima i obavezama da to nezadovoljstvo utapaju u hrani. Imaju osećaj zarobljenosti to je jasno. Treba živeti sopstveni život a ne život u kome se ne nalazimo. Takve osobe umesto da izraze bes, da promene nešto, da krenu novim putem, ta loša osećanja ili svoju ličnu nesposobnost zamenjjuju hranom.

Ako ne možete da kažete NE životu koji ne volite, osobama koje vas dovode do loših stanja itd kako ćete reći NE hrani.

sve sto vidis lepo u meni to si ti,
sve ostalo sam ja!

***
U zlu bi se moglo naci dobra
samo kad se zlo ne bi menjalo nonstop i prilagodjavalo dobrom da ga upropasti.
***
Ne, neće ti saturn doneti mudrost ili nagrade za pretrpljenu bol. saturn hoće da te ubije. Za to što ste preživeli zahvalite se ostatku svoje karte, jer da je po saturnu, niko od nas sada ne bi bio ovde.

-vivi-