0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.
" Онај који чини лоша дела према другоме, примиће исти такав губитак или ће му се на други начин то лоше вратити, чак и преко његове породице и његове деце. "Отац ТадејČudno je to što se molimo Bogu da promeni neku situaciju, ne znajući da nam je On nju poslao, da bismo se promenili ~ mi...Nepoznat autorНе можемо се изговарати да је неко срећније време да бисмо и ми били срећнији. И у најбољем времену можемо изгубити и образ и душу, а у најгорем времену и у најтежим приликама можемо да сачувамо и образ и душу.Патријарх Павле
"Sve što me ne ubije čini me jačim!" - tako je govorio Niče, zatim je poudeo, a onda umro. Jer ovo su lepe reči, ali nisu istinite. Sve što nas ne ubije odmah, ubija nas malo po malo, neprimetno.Ubija našu dobrotu i lakovernost. Nežnost i iskrenost. Otvorenost, velikodušnost, jasan pogled i meko srce....Obmana, izdaja, podlost, nezahvalnost, surovost, nepravda možda vas neće odmah ubiti, ali kap po kap... Izdržite jednom, izdržite drugi put, ali ožiljak stvara grubu kožu.I možete se vi tešiti rečima, ojačao sam! Da. Ali u duši je pukla jedna žica, utihnulo je jedno zvono. U vašoj duši je umrla dobra vila ili mali anđeo. To je bio deo vaše duše.I vi sada tačno znate kako da odgovorite na udarac, na zlu misao, surovu reč - ogrubeli ste.I više niste zahvalni, sada ste se navikli na grubost. I vi jačate ali na uštrb drugih.Sve što nas ne ubije, jednostavno nas ne ubije odmah, ali nas ubija postepeno. I to više nismo mi, nego neko grubo stvorenje, neko drugi...Autor Ana Kirianova