Autor Tema: Ratobornost  (Pročitano 927 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

lina*

  • Gost
Ratobornost
« Odgovor #1 poslato: 17. Oktobar 2011. 20:29:15 »
RATOBORNOST - proističe iz dominantnog Marsovog uticaja, a pojačana je afliktovanim Uranom, koji uvek teži iskakanju iz šablona i neslaganju sa drugima. Kada se nađe u vazdušnom elementu Mars više teži mentalnoj ratobornosti (v. POLEMIČNOST). Primitivni Škorpion je, usled preosetljivosti i neprekidnog osećanja omalovaženosti, naročito ratoboran.
U kartama osoba poznatim po svojoj tvrdoglavosti Mesec u Škorpionu se javlja sa velikom učestalošću, najavljujući možda i svadljivost u političkom životu, kao n. pr. kod De Valere, Majkla Kolinsa, Kevina O'Higinsa, DŽ.H.Tomasa; a često se ista pozicija nalazi i u kartama istaknutih sportskih takmičara, na primer, u teniskom svetu nalazimo je kod Ostina, Lenglena, Kraforda i Helen Džekobs.
Mesec u Biku nije tako redak među osobama koji vole da se raspravljaju ili rečima ili na sportskom polju. Sunce u Vagi je sklono sporenju i ova pozicija se javlja sa neobičnom učestalošću u horoskopima vojnih lidera. Nasuprot opštem mišljenju daleko češće ga nalazimo kod vojnih lica negoli Sunce u Ovnu ili Škorpionu.