Autor Tema: AMERICKI PREDSEDNICKI IZBORI  (Pročitano 1179 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Vladarka*

 • Numerolog
 • *Drugar iz komšiluka *
 • ****
 • Poruke: 1269
 • Reputaciona snaga: 1621
 • Vladarka is awe-inspiring!Vladarka is awe-inspiring!Vladarka is awe-inspiring!Vladarka is awe-inspiring!Vladarka is awe-inspiring!Vladarka is awe-inspiring!Vladarka is awe-inspiring!Vladarka is awe-inspiring!Vladarka is awe-inspiring!Vladarka is awe-inspiring!Vladarka is awe-inspiring!Vladarka is awe-inspiring!
 • Pol: Žena
 • duboko plavo more....
Odg: AMERICKI PREDSEDNICKI IZBORI
« Odgovor #3 poslato: 12. Novembar 2016. 23:41:38 »
Ako bismo neku planetu u okviru astrologije mogli da zamolimo da nam se predstavi kao vrhovni Učitelj i delitelj evolutivnih lekcija, to bi svakako bio Saturn, planeta, u čijem znaku boravi Pluton, jedan od dva aktera kvadrata sa Uranom, a koji će u svoj znak Jarca (Saturn) ući 21. 12. 2017. godine, najavljujući intenzivno suočavanje čovečanstva sa lekcijama koje nije savladalo. Od tog perioda, duhovi naše mračne prošlosti će biti pušteni iz boce, a najintenzivniji period ovih tendencija će se osećati od januara meseca 2020. godine, kada se u egzaktnoj konjunkciji tokom toga meseca budu susreli Saturn i Pluton u znaku Jarca! Sve ono što sada vidimo oko nas, samo je prethodnica vrhunca našeg suočavanja sa nerazrešenim i nenaučenim lekcijama, a koje će nas u tom periodu sačekati u svojoj punoj snazi.

Saturn u Jarcu sa sve Plutonom u svom znaku opisuje sve ono, što već sada u prethodnici njegovog puta vidimo: potpuno jačanje desnih struja na svim stranama sveta, povampirenje fašizma i ultradesničarskih struja, kao i dodatno snaženje radikalnog Islama. Pojava Donalda Trampa kao prozvanog od strane Duha vremena, je samo buduća slika sveta ka kojoj idemo, a u kojoj će se odvijati dramatično učenje naše zajedničke lekcije o podeli nečega što nikada nije  smelo biti niti jeste podeljeno u Jednoti svega što jeste.

Lekcije o konfrantaciji i moći su one koje nam pomažu da se uzdignemo sa nivoa primitivizma i životinjskih instikata, ka probuđenom čoveku uzdignute kosmičke svesti, kojom raspoznaje da je sve deo celine, čiji je deo svako od nas. Svako od nas je ćelija jednog velikog organizma, koga čine najrazličitiji oblici postojanja od ćelija, organa, organizama, preko planeta, zvezda, sazvežđa, galaksija, našeg univerzuma do multiverzuma! Ukoliko se ćelije u našem telu konfrontiraju jedna drugoj, a u potrebi da ovladaju drugima, bez želje da zajedno sarađuju, šta dobijamo? Karcinom i raspad čitavog sistema! 

Dakle, sama epidemija malignih bolesti na globalnom nivou je ista lekcija koja nam se šalje kako za naše odrastanje na mikro tako i na makro nivou, jer sve je deo HOLOGRAFSKOG UNIVERZUMA! Iz tog razloga je primitivno misliti da nas se ne tiče to što “naša vlada” baca bombe po tamo nekoj zemlji ili direktno utiče na raspaljivanje međusobne mržnje i konfrontacije, jer na kraju te reke ljudi, bežeći od užasa rata koji smo i mi izazvali, i tekako počinju da nas se tiču, jer ruše i naš “uljuljkani, uštirkani svet”. Dakle, akcija uvek stvara reakciju jer je sve uvezano u Jedan sistem čitavog postojanja.Van mreže Vladarka*

 • Numerolog
 • *Drugar iz komšiluka *
 • ****
 • Poruke: 1269
 • Reputaciona snaga: 1621
 • Vladarka is awe-inspiring!Vladarka is awe-inspiring!Vladarka is awe-inspiring!Vladarka is awe-inspiring!Vladarka is awe-inspiring!Vladarka is awe-inspiring!Vladarka is awe-inspiring!Vladarka is awe-inspiring!Vladarka is awe-inspiring!Vladarka is awe-inspiring!Vladarka is awe-inspiring!Vladarka is awe-inspiring!
 • Pol: Žena
 • duboko plavo more....
Odg: AMERICKI PREDSEDNICKI IZBORI
« Odgovor #2 poslato: 12. Novembar 2016. 23:39:36 »
U našem istorijskom sećanju na prethodni put kada je Uran iz znaka Ovna obrazovao egzaktan kvadrat sa Plutonom u znaku Raka, možemo da pobudimo sliku samog osvita početka Drugog Svetskog rata, tačnije između 1932. i 1933. godine kada je ovaj kvadrat formiran, a čijim uticajem je Hitler sa svojom nacističkom ideologijom dobio vetar u leđa za osvajanje sveta, putem ideje o istrebljivanju Jevreja (Pluton u Raku), a koja mu je poslužila kao paravan za njegovu nezajažljivu, devijantnu želju da ovlada celim svetom. Tridesetih godina prošlog veka, ovaj kvadrat je direktno uticao i na slom berze i veliku depresiju koja je prethodila velikom svetskom ratu.

Ovoga puta, prvi u seriji od sedam kvadrata tokom tri godine, formiran je 24. juna 2012, sa pozicijom Plutona u znaku Jarca, što je pokrenulo divljanje islamskog radikalnog fundamentalizma, eskalaciju terorističkih akcija, jačanje desnih i profašističkih struja u Evropi i čitavom svetu, ali i ponovljeni egzodus čitavih naroda koji su postali “Jevreji” modernog doba, odnosno narodi arapskog sveta, čija religija se može jasno prepoznati kroz znake Škorpiona (u kome je u periodu početka esklacije sukoba na Bliskom istoku boravio Saturn u Škorpionu), kao i znaka Jarca, u kome boravi Pluton. Slika egzaktne opozicije, koju u natalnoj karti Evropske Unije formira Mesec (narod) iz 10. kuće ove karte i konjunkcije Marsa i Plutona u Škorpionu u 4. kući, jasno ukazuje na velike probleme sa islamskim terorizmom, koju će Evropa uz pomoć ove opozicione ose preko svoje 10. kuće (vlada i vlast) i 4. kuće (teritorije, domovine i naroda Evrope), imati na svom tlu, a što je dominantno počelo da eskalira još u periodu kada je tranzitni Saturn prelazio preko natalne konjunkcije Marsa i Plutona u karti EU, zajedno sa njima obrazovavši egzaktnu opoziciju sa Mesecom EU.

Ipak, sedam egzaktnih kvadrata Urana i Plutona su nas takođe vratili i u sećanje na period Hladnog rata, kroz sve veću pretnju upotrebe nuklearnog oružja u ime zastrašivanja neprijatelja i takmičenja u “ego tripovima” vladara najmoćnijih naroda sveta, čija taština im potpuno zamagljuje vid pred činjenicom da nisu dorasli predvodništvu čovečanstva a pred kojim već stoji sve realnija pretnja da se dovede do poslednje stanice svog istorijskog puta, i pre nego što bude skuvano na ovoj, sve toplijoj i zagađenoj planeti. Ipak, u samom kvadratu ove dve mundane planete stoji i poruka suštastvene lekcije za čovečanstvo, a koja govori o konfrontaciji, podeli i borbi za moć, što se vidi iz podeljene slike sveta, koja je izronila iz mraka Drugog Svetskog rata, odnosno kroz utemeljivanje dve ključne suprotstavljene osovine moći: Varšavskog pakta i NATO saveza. S’obzirom da lekciju o konfrontaciji i strahotama koje ona sa sobom nosi nismo naučili po završetku Drugog Svetskog rata, ponovljena ista lekcija je došla ovoga puta kroz ukupno 7 egzaktnih kvadrata tokom samo tri godine! Ovo je bio alarm za buđenje koga niko nije čuo!

Pošto lekcija na nivou čovečanstva nije naučena, sada prisustvujemo upravo toj slici na nivou samih Sjedinjenih američkih država, koje inače predstavljaju svet u malom, a u kojoj se ove podele i konfrontacije najsnažnije očituju na svim društvenim i političkim nivoima, konfrontirajući i deleći i sam narod Amerike. Kroz slike kvadrata Urana i Plutona, a posebno i kroz uticaje zodijačkih znakova u kojima oni borave, važno je razumeti da Uran u Ovnu traži potpuno oslobađanje od nametnutih pravila i stega, težeći ka sve snažnijoj potrebi da uspostavi potpuno nova pravila igre. Uran ne bi bio to što jeste, kada se za svoju slobodu ne bi borio na potpuno šokante i nepredviđene načine, a čije smo aktere prepoznavali kroz Asanža, Snoudena i konačno Trampa! Sve veće nezadovoljstvo radničke klase širom sveta neravnopravnom raspodelom kapitala, kao i osećajem potlačenosti mnogih naroda sveta u odnosu na svetskog policajca i vladara (SAD-a), a koji u snažnom stisku drži svet iz nezajažljive potrebe za moći, bogaćenjem i vladanjem, doprineo je sve snažnijoj potrebi uticaja Urana u Ovnu da se suprotstavi neprikosnovenoj moći Plutona u Jarcu na mnogim nivoima društvenog i političkog delovanja. Kada razumemo dublju sliku i potrebu ovako suprotstavljenog Urana u kvadratnom odnosu sa Plutonom, više nas uopšte ne iznenađuje činjenica da je izbor Donalda Trampa za predsednika, zapravo bio potpuno logičan sled događaja.

Van mreže Vladarka*

 • Numerolog
 • *Drugar iz komšiluka *
 • ****
 • Poruke: 1269
 • Reputaciona snaga: 1621
 • Vladarka is awe-inspiring!Vladarka is awe-inspiring!Vladarka is awe-inspiring!Vladarka is awe-inspiring!Vladarka is awe-inspiring!Vladarka is awe-inspiring!Vladarka is awe-inspiring!Vladarka is awe-inspiring!Vladarka is awe-inspiring!Vladarka is awe-inspiring!Vladarka is awe-inspiring!Vladarka is awe-inspiring!
 • Pol: Žena
 • duboko plavo more....
AMERICKI PREDSEDNICKI IZBORI
« Odgovor #1 poslato: 12. Novembar 2016. 23:30:04 »
   Posle japanskog zemljotresa iz marta 2011. godine, koji je svojom razornom silinom udara pomerio rotaciju planete Zemlje za 10 cm, nijedan događaj nije  imao toliko sličnosti sa prethodno pomenutim, koliko izbor Donalda Trampa za predsednika SAD-a. U kojoj meri će ovaj zemljotres pokrenuti geopolitički cunami i sa kojim posledicama, predstoji da vidimo u bližoj budućnosti!  Ovaj članak nema za cilj samo da iz astrološkog ugla potvrdi pobedu Donalda Trampa na predsedničkim izborima u SAD-u, već da pruži dublje razumevanje  potreba Duha vremena koji direktno poziva učesnike i nosioce istorijskih tokova da učestvuju u promenama sveta, a koji zapravo predstavlja pravog glasača na predsedničkim izborima. Pa šta nam to u astrološkom smislu pomaže da proniknemo u potrebe Duha vremena i koji su to sve astrološki „igrači“ koji učestvuju u stvaranju trendova i potreba jednog vremena?
Osim Prolećne tačke (koja određuje doba, ere), tu je svakako i fiksna zvezda Regulus, kao veliki predvodnik čovečanstva, a čije kretanje kroz svaki znak Zodijaka od po 2160 godina, veoma dominantno utiče na istoriju ljudske civilizacije, a o čemu detaljnije možete pročitati u knjizi „Odiseja 2012“, od autora Nie Nedeljković i Aleksandra Imširagića. Na dalje u užem smislu ovih velikih vremenskih odrednica koje kreiraju Prolećna tačka i Regulus, dva velika hronokratora - Saturn i Jupiter, kao i transcendente planete i njihova kretanja su sledeći, uži nivo vremenskih odrednica koje kreiraju potrebe manjih jedinica vremena u okviru velikih ciklusa.

Još 2011. godine, radeći na pomenutoj knjizi, koja je u javnost izašla u septembru iste godine, pokušala sam da objasnim šta je ono što će predvoditi svet u bližoj budućnosti, kroz slike ponovljenih istorijskih trendova, a koji će izroniti iz kolektivnog sećanja čovečanstva na tamno doba naše civilizacije i probuđenu aždaju koja je čovečanstvo, tokom Drugog Svetskog rata, povela u sumanutu borbu za prevlast, vodeći ga do same ivice samouništenja. Mislili smo da će sećanje na preživljene strahote stotina miliona ljudi tokom tog mračnog razdoblja predstavljati moćnu lekciju, čije poruke nikada nećemo zaboraviti. Ali, naša genetički utisnuta potreba i glad za moći i dominacijom, postaje naizgled večna lekcija, koju, na putu ka svom odrastanju, naša ljudska civilizacija uvek iznova uči, čini se, bez izgleda da će ispit svoje zrelosti konačno i položiti.

Da bismo razumeli na koji način je jedan politički autsajder došao na čelo najmoćnije države sveta i uspeo da se domogne samog vrha svetske političke moći u sudbonosnom vremenu po stanovnike ove planete, potrebno je da shvatimo da samo naizgled narodi biraju svoje predsednike. Onaj pravi, moćni vladar naših civilizacijskih puteva, koji stoji nevidljiv i sakriven od pogleda mnogih je zapravo sam Duh vremena, koji kroz kolektivno nesvesno utiče na izbore ljudi, kao i na geopolitičke tokove i čitavu našu istoriju. Upravo smo o tom moćnom vodiču civilizacije govorili u knjizi “Odiseja 2012.”, u kojoj smo opisali tendencije koje će biti probuđene u našoj bližoj i daljoj budućnosti, a čije odigravanje jasno vidimo i u današnjoj globalnoj slici sveta.

Osim velikih mundanih promena, koje su najavljene plesom transcendentnih planeta na nebu, tokom proteklih nekoliko godina, a uz koje je značajno spomenuti i promenu znaka  Regulusa – moćnog predvodnika čovečanstva, koji je posle 2160 godina prešao iz svog znaka Lava u jedini ženski ljudski znak Devicu, ne treba zaboraviti ni činjenicu, da je ovu veliku civilizacijsku promenu najavio i sam kraj velikog ciklusa Kalendara Maja, kao i ukupno sedam egzaktnih kvadrata Urana i Plutona, koji su se obrazovali između 2012. i 2015. godine, a čiji se uticaj još uvek veoma dominantno očituje na geopolitičkoj sceni, ne samo iz razloga što su njihove lekcije od fundamentalnog značaja za čovečanstvo, već i iz razloga što se još uvek nalaze u kvadratnim i kardinalnim znacima.

------------------------------------------------------------------------------------------------
 autor teksta Nia Nedeljkovic