Tehnika orbisnih lukova :
Osnova ove vrste predikcije je pravilo da za 1° = 7 godina starosti natusa. primarna vrednost orbisnog luka se bazira na orbisu aspekata izmedju natalnih planeta i sklapanju aspekata izmedju njih.
Poreklo nastanka orbisnog luka se zasnva na 7 godina koje čine četvrt ciklusa progresivnog Meseca ili tranzitnog Saturna (sade sati)
Kao što se i na svakih 7 dana

kreće od Mladog Meseca, do druge četvrtine, preko Punog Meseca do treče četvrtine.
Tako na primer 4° predstavlja pun ciklus Progresivnog Meseca u svoje 4 faze od 28 godina (7 x 4 = 28) a takvih ciklusa imamo upravo 90 u jednom Zodijaku što bi numerološki moglo da se poistoveti sa max. starosnom dobi natusa. Svaka četvrtina samim tim, kao i čevrtina Meseca, kod natusa će predstavljati jedan zaokruženi deo života :
~ 1/4 : detinjstvo
~ 2/4 (Mlad

) : mladost
~ 3/4 : srednje doba
~ 4/4 (Pun

) : starost
Samim tim, metod orbisnog luka se može koristiti za bilo koji orbis izmedju natalnih planeta ~ od 0° do 12°... iako po pravilu ide do 10° (70god. života, al ja sam optimista pa koristim širi orbis jer smatram da natus može živeti i duže od 70god...)
Suština koja daje veliku popularnost da se koristi orbisni luk, je u stvari njegova jednostavnost ~ potrebno je samo papir, olovka, a i aj' da kažem digitron ~ i eto - pola posla je već odradjeno.
Pravila tumačenja su sledeća :
• orbisni luk nema pravu preciznost, već se smatra da deluje u orbisu od 7god. To znači da deluje i njegova druga polovina ~ onih 3 ipo godine, kad podelimo period na dva dela, što opet ipak daje malkice precizniji period za analizu.
Evo sad primera : natalna

je na 29° 31' Lava i vladar je VII polja i nalazi se u X polju, ima 60° sa natalnim Marsom na 25° 32' Blizanaca koji je vladar VI polja i umetnut je u VIII polju ~ način izračunavanja njihovog orbisnog luka je sledeći :
Marsu treba još 04°28' da predje u znak Raka, imamo 30° Raka i 29°30' od pozicije Venere ~ to kad saberemo :
04°28'
30°00'
29°31'
-------
63°59' a razlika u orbisu egz,60° je tih 3°59' ~ uzimamo tih 3°59' i množimo sa 7 (orbisni luk) i dobijamo opciju 26.53godinu kao potencijalnu godinu kada će se osobi desiti nešto vrlo bitno na ♥ planu. Tako je i bilo ~ velika ♥ na poslu baš u tom periodu.
E sad ako bi detaljisali u "sitna crevca" i poželeli da tih 7god još više preciziramo, ide se na sledeću matematiku :
• 1° ili 60' = 7 godina ili 84 meseca (7x12)
○ podelimo to sa 2 i dobijamo 0°30' = 42 meseca (ili 3 ipo godine)
• ondak to podelimo sa 2 opet i dobijemo 0°15' = 21 mesec
○ pa ondak opet podelimo sad 3 i dobijemo 0°05' = 7 meseci (ili 210 dana)
• ondak opet podelimo sa 5 i na kraju dobijemo 0°01' = 42 dana, tj. 1 mesec 12 dana
~ 1° = 7 godina
~ 0°30' = 3 godine 6 meseci
~ 0°15' = 1 godina 9 meseci
~ 0°05' = 7 meseci
~ 0°01' = 1 mesec 12 dana
Pa sad uzmemo primer od gore :

60°

/ 03°59' ~ ovo je po ovoj "matematici" ~ 3° x 7 = 21god, 59' x 7 = 413', tj. 6god i ostaje 53' koje pretvorimo u vremenski period od 74 meseca i 6 dana (tj. 6 godina 2 meseca i 6 dana) i to sve ~ 27godina 2 meseca 6 dana) dodamo na datum rodjenja :
03-10-1975
06-02-0027
------------
09-12-2002 je željeni datum ~ naravno treba ispoštovati pravilo 1 mesec "napred, nazad" što bi u ovom mom slučaju bilo da će se orbisni luk izmedju Venere i Marsa ostvariti u periodu Novembra/Decembra 2002/Januara 2003 ~ a tako je i bilo : tog mladića sam upoznala 05-01-2003 na poslu i dan-danas smo u povremenom kontaktu... al po mojoj logici s obzirom da izmedju moje Venere i Marsa je separacija, ja zato nisam uspela da i započnem tu vezu...