Autor Tema: » ○ • ☆ Dnevna Ezoterija ☆ • ○ «  (Pročitano 25765 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Nenuš*

 • I dont fight because i hate what's in front of me. I fight because i love what's behind me.
 • * Ovaj može da menja Google *
 • *******
 • Poruke: 43246
 • Reputaciona snaga: 36229
 • Nenuš is awe-inspiring!Nenuš is awe-inspiring!Nenuš is awe-inspiring!Nenuš is awe-inspiring!Nenuš is awe-inspiring!Nenuš is awe-inspiring!Nenuš is awe-inspiring!Nenuš is awe-inspiring!Nenuš is awe-inspiring!Nenuš is awe-inspiring!Nenuš is awe-inspiring!Nenuš is awe-inspiring!
 • Pol: Žena
 • ♥ 061 17 04 231 ♥
  • Wordpress Dnevnik Jednog Astrologa
Odg: » ○ • ☆ Dnevna Ezoterija ☆ • ○ «
« Odgovor #647 poslato: 28. Septembar 2020. 07:09:58 »

     Oktobar 2020 nam počinje vrlo živahno ~ sam početak meseca a Saturn je već krenuo direktnim hodom, pa Pun Mesec u Ovnu baš prvog dana Oktobra, u pratnji Plutona koji takođe kreće direktnim hodom 04-10. Merkur je već u Škorpiji i od 14-10 kreće retrogradno, Venera takođe na početku meseca 02-10 iz Lava prelazi u znak Device i pred kraj meseca 28-10 prelazi u znak Vage, 16-10 imamo Mlad Mesec u Vagi, a i po drugi put u toku meseca 31-10 imamo Pun Mesec, al ovog puta u Biku. Naravno da će sve u suštini da se vrti oko ovog Merkura iz Škorpije i njegovog retrogradnog hoda, jer će on pred sam kraj meseca na kraće da se vrati u znak Vage , pa će poslednjeg dana Oktobra ponovo da sklopi aspekt sa Saturnom iz Jarca.

     Kombinacija Plutona koji kreće direktnim hodom uz Merkur iz Škorpije koji kreće retrogradnim hodom može da nam donese situacije u kojima će se mnoge tajne otkriti, ponajviše one medijske & javne. Retrogradni Merkur nam tako sa ovim Plutonom donosi mogućnost odličnog uvida u sve ono što je bilo skriveno od nas do sada i samim tim donosi nam nove (možda i bolje) mogućnosti da ispravimo neke situacije u našem životu i oslobodimo se negativnih energija koje kruže oko nas. Takođe, ova kombinacija će na videlo da izbaci sve nedorečene, konfuzne, dvosmislene izjave, intrige, zavere, manipulacije i pasivno-agresivne konflikte u toku ovog meseca.

     Pre nego što bude krenuo poslednji put za 2020 godinu u svoj retrogradni hod, Merkur iz Škorpije će druge nedelje Oktobra imati aspekt opozicije sa Uranom iz Bika, te će shodno simbolici Bika i Škorpije, biti stavljen akcenat na finansijama i (ne)pokretnoj imovini. Moguće je da ćemo u ovom periodu imati prilike da započnemo neke projekte koji za cilj imaju poboljšanje uslova života, a realizacija se može očekivati početkom Novembra kada se Merkur i Uran budu ponovo spojili preko opozicije (Merkur će tada krenuti direktnim hodom) U ovom periodu moraćemo da povedemo računa o bilo kakvim ulaganjima & kupovinama, ali i o dokumentima & birokratiji, i da se držimo realnih & praktičnih planova & projekata, ako želimo da postignemo svoj cilj i unapredimo svoj život (u tom materijalnom smislu)

     Ako uzmemo u obzir da je Uran simbolično povezan sa tehnologijom, uz ovu opoziciju sa Merkurom koji kreće retrogradno, već imamo u najavi potencijalne probleme u odnosima sa drugima, posebno preko modernih tehnoloških vidova komunikacije ~ mobilni & kompjuter. Ali, isto tako, ovaj aspekt može da donese period kvarova istih tih aparata, te da donese želju kod mnogih da se obnovi tehnologija u domu, kupovina novog mobilnog, nadogradnja sistema u kompjuteru itd… ali, to nije dobra ideja, jer bilo kakva kupovina u periodu retrogradnog Merkura posebno kada je reč o manjim ili većim kućnim aparatima (mehanika, tehnologija…) ni malo nije preporučljiva, jer su mogući kvarovi posle samo par dana kupovine, nevažeća garancija, pogrešno naručena roba online, poruke & paketi kasne ili ne stižu uopšte itd… Ako je ikako moguće, odložite kupovinu sve do sredine Novembra kada će popustiti uticaj Merkura (koji će tada biti u svojoj senci)

     Ako uzmemo u obzir da bez dobre komunikacije ne samo što mogu da se pojave problemi na radnom mestu, već mogu da se pojave i problemi u međuljudskim odnosima, posebno partnerskim, jer će u toku Oktobra Venera planeta ljubavi biti u znaku Device, koji joj ni malo ne prija (to je znak njenog „pada“) i uz ovaj aspekt između Merkura i Urana, može doći ne samo do nesporazuma, već i rasprava oko ljubomornih scena, preispitivanja samog odnosa i kvaliteta davanja & pružanja pažnje & ljubavi, a posebno od sredine Oktobra kada Venera bude imala opoziciju sa Neptunom i bude bio Mlad Mesec u Vagi (koji će imati pak loše aspekte egzaktno kvadrat sa Marsom i sa Jupiterom, Plutonom pa čak i Saturnom iz Jarca) moraćemo dobro da povedemo računa da jasno i glasno kažemo šta mislimo & osećamo kako bi naši emotivi odnosi (bilo sa ukućanima, bilo sa našom jačom & lepšom polovinom) koliko god je to moguće ostali stabilni.

     Od 22. Oktobra i Sunce prelazi u znak Škorpije, pa će tako do kraja meseca i ono da sklopi opoziciju sa Uranom iz Bika, istog dana kada bude bio i Mlad Mesec u Biku. U tom periodu i retrogradni Merkur će biti u znaku Vage opet, pa će ponovo da vraća u našu svakodnevnicu ljude i događaje iz perioda kraja Septembra i početka Oktobra, i ponovo će da nam da priliku da rasčistimo sa svim lošim što nam se dešavalo na početku Oktobra (zahvaljujući upravo ovom kvadratu sa Saturnom koji se ponavlja) Ovo će tako da bude period koji će kroz „muku i borbu“ zajedno sa potencijalnim preprekama u vidu loše komunikacije i problema sa tehnikom, birokratijom, ili u saobraćaju, od nas tražiti i poslednji atom snage, ali ako budemo disciplinovani, strpljivi i uporni u svojim namerama u želji da ostvarimo svoje ciljeve i projekte, možemo i da uspemo u tome, ali samo polako, nema žurbe, nema brzanja. Ako je potrebno potražite savet & pomoć starijih, iskusnijih od vas, i obratite pažnju na znake pored puta i uspeh je tu.

     Takođe, sredina meseca, tačnije 20-10 donosi nam Veliki Promenljivi T Kvadrat ~ Mesec i Južni Mesečev Čvor u Strelcu, Venera u Devici, Neptun u Ribama, Severni Mesečev Čvor u Blizancima ~ svi će biti povezani aspektom kvadrata tj opozicije. Ovo je vrlo moćna kombinacija, ali ne i dobra, jer nam donosi puno promenljivih i nestabilnih energija, posebno na polju emotivnih i porodičnih odnosa. Na sve ovo, u isto vreme imaćemo i kvadrat između Marsa i Jupitera (ponovo) te vidimo da će u ovom periodu subjektivni & emotivni način razmišljanja puno da utiče na racio, i da je moguće usled turbulentnih dešavanja u domu ili sa lepšom & jačom polovinom, da dođe do nepotrebnih troškova ili pak prenagljenih odluka, što najviše može da šteti poslu & karijeri & ugledu. Ova kombinacija takođe može da nam dovede tj vrati u život aktere neke emotivne priče iz prošlosti (kako konkretno od pre par meseci, tako i one karmičke, iz nekog od prošlih života ~ zbog uticaja Mesečevih Čvorova) sa kojima smo doživeli razočarenje ili pak prevaru, i koji sada pokušavaju da obnove odnos.

     Sve u svemu, u toku Oktobra možemo da očekujemo neočekivano. Pripremite se da se iznenadite neobičnim obrtom Sudbine, posebno u onim situacijama u kojima ste skoro pa digli ruke od svega. Da bi pregurali Oktobar, sada je vrlo važno da vežbamo koncentraciju i disciplinu, da jasno i glasno u bilo kom trenutku kažemo šta želimo & osećamo, da sve planove i projekte prvo pažljivo iskonstruišemo na papiru, posle da se konsultujemo sa mudrim ili stručnim osobama, pa tek posle da polako krenemo u njihovu realizaciju (iako bi bilo najbolje da se početak realizacije ostavi za sredinu Novembra) Takođe, u toku Oktobra moraćemo nekoliko puta da se prilagodimo situacijama koje nam baš i ne odgovaraju, ali upravo dogovorom i spremnošću za kompromis, kasnije ćemo lakše doći do onoga što zaista želimo za sebe. Zbog svakodnevne dinamike i povremenih stresova, naravno da ćemo morati i posebnu pažnju da obratimo na naše zdravlje i da jačamo imunitet ne samo pravilnom i redovnom ishranom, već i ispravnim mentalnim stavom, sklanjajući od sebe bilo koji izvor negativne energije (bilo da se radio o nekoj situaciji, bilo da se radi o osobi)

https://eternalamarnat.wordpress.com/2020/09/28/mesecni-horoskop-za-oktobar-2020/


:srce: Šmiš :mag: My Kipper on Imgur :pisac: Astrološke konsultacije & narudžbine :mail:

     Let me ask you something...
     If someone prays for patience, you think God gives them patience? Or does he give them the opportunity to be patient?
     If he prayed for courage, does God give him courage, or does he give him opportunities to be courageous?
     If someone prayed for the family to be closer, do you think God zaps them with warm fuzzy feelings, or does he give them opportunities to love each other?


~ 7 Lots ~ Lenormand  ~  Google Arhiva Slika ~

Van mreže Nenuš*

 • I dont fight because i hate what's in front of me. I fight because i love what's behind me.
 • * Ovaj može da menja Google *
 • *******
 • Poruke: 43246
 • Reputaciona snaga: 36229
 • Nenuš is awe-inspiring!Nenuš is awe-inspiring!Nenuš is awe-inspiring!Nenuš is awe-inspiring!Nenuš is awe-inspiring!Nenuš is awe-inspiring!Nenuš is awe-inspiring!Nenuš is awe-inspiring!Nenuš is awe-inspiring!Nenuš is awe-inspiring!Nenuš is awe-inspiring!Nenuš is awe-inspiring!
 • Pol: Žena
 • ♥ 061 17 04 231 ♥
  • Wordpress Dnevnik Jednog Astrologa
Odg: » ○ • ☆ Dnevna Ezoterija ☆ • ○ «
« Odgovor #646 poslato: 26. Septembar 2020. 02:19:01 »

Dinamični kraj Septembra 2020

Poslednji dani Septembra biće ispunjeni mešovitim energijama od strane Venere, Marsa i Saturna. S jedne strane Venera i Mars se spajaju preko skladnog lepog i snažnog vatrenog aspekta trigona, ali u isto vreme Venera će imati minorni aspekt inkonjukcije sa Saturnom, a Mars pak ponovo napeti teški aspekt kvadrata sa Saturnom.

Na neki način, ovaj vatreni trigon će imati „izlaz“ u ovom Saturnu koji na sve je potpuno usporio jer poslednjeg dana Septembra (napokon) kreće direktnim hodom.

Venera iz Lava u trigonu sa retrogradnim Marsom iz Ovna priča jednu strastvenu priču, priču koja se najverovatnije ponavlja, daje priliku za ponovnim pokušajem da se učini & napravi nešto lepo i važno… ali uz prisustvo ovog Saturna iz Jarca, vidimo da će sve to teško ići, jer postoje dosta velike i ozbiljne prepreke ka ostvarenju tih naših planova i snova (Saturn em kreće direktnim hodom, em je u svom sedištu)

Idemo redom ~ mala škola Astrologije (podsetnik) :

Venera iz Lava u aspektu inkonjukcije sa Saturnom iz Jarca

Ovo nije povoljan aspekt, ovo je aspekt dobrovoljnog podmoranja, ili preko volje & na silu prilagođavanja datoj situaciji, koja je daleko od željene. Ovo je aspekt koji tera Veneru da zaboravi na ovozemaljska uživanja i da se posveti monotonoj svakodnevnici i svojim dužnostima i obavezama. Saturn je primorava da ne gleda sebe, već da se potpuno posveti drugima, pružajući im pažnju, naklonost i ljubav, htela ona to ili ne.

Ovaj aspekt utiče na nas kao da nosimo veliki krst na leđima, osećanje ogromnog opterećenja i osećanja krivice što želimo da nam se desi nešto lepo, ali nas život za sad gura u drugom, mnogo manje lepom pravcu.

Naravno, sve ovo ima veze sa teškom nerešenom Karmom iz prošlih života, nekom ljubavlju koju smo imali nekada davno i koju nismo primećivali ili smo se prema toj osobi ponašali vrlo loše, i sada nam se to vraća u istom obliku, dolazimo u situaciju da doživljavamo odnos sa nama dragim ljudima kao opterećenje, imamo osećaj da nas ne primećuju, da nas izbegavaju, da nas ne poštuju i da nas iskorišćavaju (najviše ili na polju telesnih uživanja ili pak finansijski)

Mars iz Ovna ponovo u aspektu kvadrata sa Saturnom iz Jarca

Generalno, Saturn je sve ono najgore u čoveku, a kvadrat sa Marsom samo će sve to negativno da kad-tad izbaci na površinu. Aspekt donosi ogromne frustracije, jer sprečava osobu da kaže ono što misli ili da pokaže ono što oseća u datom trenutku ~ Mars gura napred, a Saturn mu stao na put i nema dalje, te se tako ova energija gomila, do tačke pucanja, koja ume da bude vrlo gadna.

Ponavljaju se situacije kada ništa ne ide od ruke, krene pa stane, pa najednom nam treba planinarska oprema da prevaziđemo ogromne prepreke koje su nam se samo najednom potpuno neočekivano našle na našem Putu.

Ovo je aspekt sprečavanja, blokade, koji u čoveku donosi i negativni odbrambeni stan, pasivno-agresivni pristup rešavanju problema ~ a upravo tu leži najveća opsanost ~ što više forsiramo, manje šanse i da uspemo, a da se prepustimo i kažemo „Šta Bog da, biće“ šanse nema, jer ni Mars ni Saturn kad su povezani sa ovim aspektom niti žele, niti umeju da se opuste & prepuste Sudbini.

Venera u trigonu sa retrogradnim Marsom

Ovo je jako lep aspekt. Naravno da prvenstveno budi emocije, osećanja, strasti, želju da se voli i bude voljen i da se uživa u svim čarima ovozemaljskog života. Ali isto tako, aspekt koji je odličan i za poboljšanje finansija i poslovne situacije, jer pojačava harizmu i donosi hrabrost & samopouzdanje. Ovaj aspekt nam donosi mogućnost da uz pomoć preporuka i poznavanja „odgovarajućih osoba“ u našem društvenom okruženju poboljša kvalitet života, uveća komfor u domu i ulepša privatan život.

Odličan period kada možemo da pokažemo svoju kreativnost i talente i uz minimalno truda da zablistamo u javnosti zahvaljujući svojim posebnim veštinama koje nas vidno izdvajaju iz mase.

Zahvaljujući ovom vatrenom trigonu, život nam ponovo daje mogućnost da budemo u situaciji da probamo da ostvarimo neke svoje želje i planove, ili da bolje organizujemo svoju svakodnevnicu, ili pak da odradimo neke birokratske obaveze koje smo do sad ostavljali po strani, a možda čak i da aktivnije se pozabavimo svojim domom & porodicom & proširenjem za još jednog člana, ili kupo-prodajom nekretnine, automobila, ili pak porazmislimo o potencijalnoj relokaciji koja je možda vezana za promenu posla & karijere.

Ono što je ovde važno, da se setimo šta znači kada je planeta stacionarna : prvo da se podsetimo šta je retrogradna, a šta direktna, planeta?

Retrogradna planeta nas vraća na nešto, pokušava da nas usmeri na neku osobu ili vrati u neku situaciju koju nismo do kraja razrešili (naravno da retrogradnost je čista Karma) i daje nam priliku da ispravimo nešto ili poboljšamo nešto u svom životu.

Kada je planeta direktnog hoda, ona nas okreće ka budućnosti, usmerava naše misli ka organizaciji i planiranju, ali ne onom „šta bi bilo kad bi bilo“ već onom konkretnom, planskom. Ona nam posredno nudi priliku da koliko god je to moguće pripremimo za budućnost.

A šta je onda stacionarna planeta? Šta nas ona uči? Ona nas uči sadašnjosti, životu u ovom trenutku, u ovoj sekundi. Ovde i sada, to je jedino važno. Pošto je baš u pitanju Saturn, Gospodar Karme, sada nam je prilika da učinimo nešto sa svojim privatnim, ili poslovnim životom i preokrenemo situaciju u svoju korist.

Šta tako dobijamo sa ovom kombinacijom Venera & Mars vrs. Saturn ?

Pa mnogo što-šta. Možemo da upadnemo u ljubavni trougao ili pak da donesemo pogrešnu odluku o nekoj ljubavnoj vezi koju želimo da započnemo ili prekinemo, možemo da dođemo u situaciju da nas kolege stave u mat-poziciju da biramo stranu i da tako zakomplikujemo i ovako konfuznu situaciju na radnom mestu, ili pak da se nađemo između dve vatre nama dragih osoba i da neplanirano budemo golub mira koji će na kraju možda ostati bez perija…

U ovom periodu vrlo je važno ostati „hladne glave“ koliko god je to moguće, držati se svojih uverenja, ne dozvoliti da se bude nečiji „tepih“ i samo zarad „mira u kući“ trpeti neke nepravde, diplomatski reći sve ono što se misli ili oseća, ali bez prevelikih očekivanja da će druga strana razumeti ili prihvatiti taj naš stav ili ideju. Ne smemo da se zalećemo i da dozvolimo da nam subjektivni osećaj utiče na racio, jer možemo da napravimo grešku, već da polako i strpljivo se prilagodimo datoj situaciji i iskoristimo ono najbolje iz nje. Kasnije, sve to će nam se itekako isplatiti.

https://eternalamarnat.wordpress.com/2020/09/26/dinamicni-kraj-septembra-2020/
:srce: Šmiš :mag: My Kipper on Imgur :pisac: Astrološke konsultacije & narudžbine :mail:

     Let me ask you something...
     If someone prays for patience, you think God gives them patience? Or does he give them the opportunity to be patient?
     If he prayed for courage, does God give him courage, or does he give him opportunities to be courageous?
     If someone prayed for the family to be closer, do you think God zaps them with warm fuzzy feelings, or does he give them opportunities to love each other?


~ 7 Lots ~ Lenormand  ~  Google Arhiva Slika ~

Van mreže Nenuš*

 • I dont fight because i hate what's in front of me. I fight because i love what's behind me.
 • * Ovaj može da menja Google *
 • *******
 • Poruke: 43246
 • Reputaciona snaga: 36229
 • Nenuš is awe-inspiring!Nenuš is awe-inspiring!Nenuš is awe-inspiring!Nenuš is awe-inspiring!Nenuš is awe-inspiring!Nenuš is awe-inspiring!Nenuš is awe-inspiring!Nenuš is awe-inspiring!Nenuš is awe-inspiring!Nenuš is awe-inspiring!Nenuš is awe-inspiring!Nenuš is awe-inspiring!
 • Pol: Žena
 • ♥ 061 17 04 231 ♥
  • Wordpress Dnevnik Jednog Astrologa
Odg: » ○ • ☆ Dnevna Ezoterija ☆ • ○ «
« Odgovor #645 poslato: 23. Septembar 2020. 19:44:07 »

Od 27. Septembra pa sve do 01. Decembra imaćemo tranzitni Merkur u znaku Škorpiona. On se obično zadržava u jednom znaku oko -/+ 3 nedelje, ali ovog puta pošto će od 14. Oktobra do 03. Novembra biti retrogradan, malo duže će se zadržati u ovom fiksnom, vodenom znaku Škorpije.

On je u svojoj senci već od 23. Septembra, i pre nego što bude krenuo retrogradnim hodom od 14. Oktobra. Njegova senka se završava 19. Novembra i tada ćemo tek da osetimo rasterećenje od njegovog retrogradnog uticaja, koji će ovog puta zbog same postavke u znaku Škorpiona da nam donese neke vrlo neočekivane i zanimljive promene u naš život.

"Primećujemo da se u Tradiciji Merkur povezuje sa verom i ljubavlju prema Bogu, dok se u modernoj astrologiji to isključivo pripisuje Jupiteru. Povezanost Merkura sa verom u Boga uopšte ne treba da čudi, ako imamo u vidu činjenicu da on upravo povezuje Boga i čoveka bilo preko nauke ili divinacije ili neke druge stvari. Za razliku od Jupitera, Merkur predstavlja veru u svakodnevici, njenu praktičnu primenu kroz propovedi, rituale ili simboličke predmete. Bonati upravo zato navodi kako dobro postavljeni Merkur može označavati osobe koje imaju dobru veru i koje će odlaziti u hramove i Crkve."

Merkur je planeta koja vlada našim mislima, idejama i načinom komunikacije sa drugima, naš Um, IQ, logika i „crno na belo“. Znak Škorpije je vodeni, tiha voda breg roni znak, ima izuzetno naglašene emocije ali nije nerealan, već samo dopušta da na njegovo razmišljanje utiču te njegove emocije i osećanja.

Merkur je retrogradan 3 puta u toku godine. Produženo dejstvo retrogradnog uticaja naravno da će biti zbog ove njegove senke i to su oni periodi u životu kada nam se iznebuha dešavaju potpuno neočekivani i nelogični baksuzi & maleri & lapsusi ~ i neki put taj period senke je čak teži od samog retrogradnog perioda. Poseban loš akcenat bude tada na komunikaciji & sporazumevanju kao i načinu razmišljanja & pamćenju.

Ono što dodatno povremeno otežava njegov retrogradni hod je činjenica da on ne može da bude udaljen od tranzitnog Sunca više od 30° pa samim tim vrlo je često ili pod sunčevim zracima (udaljenost Merkura od Sunca od 08°30 do 15°00′) ili pak je spaljen (udaljenost Merkura od Sunca od 0°17′ do 08°30′) a jedini trenutak kad čak i kad je retrogradan ovaj Merkur ima vajde od Sunca je kada je u aspektu kazimi-konjukcije sa njim (orbis od 0°00′ do 0°17′) a pošto znamo da kada je Merkur pod uticajem Sunca ovako njegove pozitivne osobine se smanjuju, dolazimo do zaključka da kada je u senci tj retrogradan, naravno da donosi situacije u kojima se hvatamo za glavu i na licu mesta smišljamo nove psovke i kletve…

Tranzit Merkura kroz znak Škorpiona donosi nam period koji stavlja fokus na smislenim komunikacijama i ogromnom potrebom da se po cenu bilo čega uspostavi sporazum & dogovor sa drugima. Škorpija je jedan vrlo snažan, tajnovit, instinktivan znak, njegove dubine su vrlo često nepoznate i njoj. Kod nje je sve ozbiljno, sve mora da bude logično, ali i praktično, jer njen unutrašnji oganj vrlo često zbog uticaja Vode ubaci emocije u rasuđivanje i tada može da nastane haos. Zajedno sa Merkurom, ovo će biti period kada ćemo dobiti mogućnost da sagledamo sve situacije do najstinijih detalja, da razumemo i „pročitamo“ sagovornika u potpunosti (čak i ono što je on pokušao i od sebe da sakrije)

MERKUR U ŠKORPIJI VAM JE JEDAN FANTASTIČAN MIKROSKOP KOJI VAM DAJE MOGUĆNOST DA PRONIKNETE U NAJDUBLJE LAVIRINTE LJUDSKOG UMA, PA TAKO I DA PREDVIDITE ŠTA ĆE SE DALJE DEŠAVATI U SKLADU SA LOGIČKIM I ANALITIČKIM PROCENAMA TE OSOBE & SITUACIJE.

Ovaj naredni period će najbolje da odgovara svima onima koji su do sad ćutali ili prećutkivali nešto što im smeta, jer znajući Škorpiju ona ne ćuti nikome, ona se ne brine da „zarad mira u kući“ ne kaže ono što misli ili oseća ~ što na um, to na drum, a to će sad maximalno da bude naglašeno zbog pričljivog Merkura. Ovo će tako biti period kada će se gomilati misli i informacije i u datom trenutku argumentovano će se reći ono što se zaista misli i time rešiti neki veliki problem koji je kočio dalji napredak. Merkur u Škorpiji kao tranzit daje direktnu i vrlo ogoljenu komunikaciju, nema ulepšavanja i „uvijanja u celofan“ kao kada je tranzitni Merkur u Vagi.

STARI ASTROLOZI SU MERKUR U ŠKORPIJI OPISIVALI I KAO „NEMI ZNAK“ ALI NE U SMISLU DA JE O MUTAV MERKUR, VEĆ DA KAD JEDNOM ZAĆUTI, TO JE TO, NEMA VIŠE PROMENA, MERKUR JE DONEO ODLUKU I NEMA BOGA DA MU SE PROMENI MIŠLJENJE.

Tranzt Merkura kroz znak Škorpije čak i kada bude bio u svom retrogradnom hodu neće puno da uspori i umanji efekat logike i praktike. Ovo je Merkur koji iz zabave i da bi se odmorio se igra sa Rubikovom kockom, rešava Sudoku ili ukrštene reči na stranom jeziku, jer njegov način posmatranja & analize & zaključivanja je daleko od onog običnog i svakodnevnog. Vrlo često, upravo zbog te dubine uma, kad neko u natalu ima ovakav Merkur, teško se sporazumeva sa drugima i drugi ga izbegavaju, jer im deluje čudno, drugačije i pomalo ga se plaše.

Merkur u Škorpionu kao tranzit donosi nam mogućnost da snagom svog uma, uz argumente & logiku, postignemo željene ciljeve, ali u tom procesu moramo da razmišljamo malo van utvrđenih granica. Astrolozi u šali kažu da je osoba koja je izmislila limunadu imala Merkur u Škorpiji, jer je razmišljala izvan granica da je to samo limun, već je gledala da taj limun pored toga što je samo kiseo ima i neku drugu, praktičniju, svrhu u našem životu. Tranzit Merkura će tako u narednom periodu da nam donese transformaciju načina razmišljanja i planiranja, pa ako ovaj Merkur se nađe u dobrom polju ili ima dobre aspekte sa vašim natalnim planetama, eto vam perioda koji vam garantuje uspeh i ostvarenje želja & ciljeva & planova!

Simbolika Škorpije se takođe povezuje sa strahovima, pa tako u ovom periodu ovaj tranzitni Merkru može da uveća strahove, sumnje, ali u isto vreme baš zbog tog straha može da probudi i hrabrost kod mnogih od nas, zar ne? Merkur u Škorpiji je tajni agent 007 celog Zodijaka, zna sve tajne i „čita“ sve laži, on je Šerlok Holms, fanatični detektiv koji je u večitoj potrazi za istinom, ma kakva ona bila, dobra ili loša. Takođe, Merkur u Škorpiji se povezuje i sa osiguranjem, štednjom, ulaganjima, pozajmicama (zbog simbolike Škorpije tj 8 polja) i u ovom periodu će nas dovesti u situacije vezane za ovo navedeno gde treba da uključimo kefalo i da dobro porazmislimo šta i kako dalje, a ne samo slepo da verujemo da će sve da bude dobro i da će se ipak i posle prepreka rešiti problem.

Merkur u Škorpiji ne veruje nikome, on sumnja u sve i svakoga, čak i u sebe, zato stalno razmišlja, analizira, traži skrivene poruke „između redova“ (čak i kada ih i nema) pa povremeno može malo da odluta u paniku i paranoju, te tako u ovom periodu dok on bude prolazio kroz ovaj znak, možemo povremeno da imamo problema sa napadima panike ili preteranim strahovima i sumnjama, te je vrlo važno održavati mentalni i emotivni balans sa onim što nas opušta ~ nekome će to biti čitanje knjiga, nekome meditacija, nekome šetnja pored reke. U ovom periodu nikako ne smemo da dozvolimo da nas misli (pa tako i emocije) zatrpaju (ne)bitnim informacijama, jer će tako polako ali sigurno da se nagomilava negativna energija (kojoj je ovaj Merkur u Škorpiji vrlo sklon) i posle će se to loše odraziti ne samo na naš posao, finansije ili međuljudske odnose, već i na zdravlje.

https://eternalamarnat.wordpress.com/2020/09/23/merkur-u-skorpiji/
:srce: Šmiš :mag: My Kipper on Imgur :pisac: Astrološke konsultacije & narudžbine :mail:

     Let me ask you something...
     If someone prays for patience, you think God gives them patience? Or does he give them the opportunity to be patient?
     If he prayed for courage, does God give him courage, or does he give him opportunities to be courageous?
     If someone prayed for the family to be closer, do you think God zaps them with warm fuzzy feelings, or does he give them opportunities to love each other?


~ 7 Lots ~ Lenormand  ~  Google Arhiva Slika ~

Van mreže Nenuš*

 • I dont fight because i hate what's in front of me. I fight because i love what's behind me.
 • * Ovaj može da menja Google *
 • *******
 • Poruke: 43246
 • Reputaciona snaga: 36229
 • Nenuš is awe-inspiring!Nenuš is awe-inspiring!Nenuš is awe-inspiring!Nenuš is awe-inspiring!Nenuš is awe-inspiring!Nenuš is awe-inspiring!Nenuš is awe-inspiring!Nenuš is awe-inspiring!Nenuš is awe-inspiring!Nenuš is awe-inspiring!Nenuš is awe-inspiring!Nenuš is awe-inspiring!
 • Pol: Žena
 • ♥ 061 17 04 231 ♥
  • Wordpress Dnevnik Jednog Astrologa
Odg: » ○ • ☆ Dnevna Ezoterija ☆ • ○ «
« Odgovor #644 poslato: 21. Septembar 2020. 11:35:49 »


od 22. Septembra do 22. Oktobra

Mi Vage smo čudne živuljke… u stvari, mi smo jedini predmet u Zodijaku i to nam često stvara velike probleme jer predmet je predmet, nema misli, nema osećanja, jednostavno samo postoji tu u prostoru i ako se ne koristi, gubi smisao svog postojanja…

Neki put nas je teško razumeti, jer vrlo često ne razumemo ni same sebe… Stalno nešto odmeravamo, analiziramo, premišljamo se, pa se smorimo sa tim i onda krenemo da beremo cveće, slikamo, pevamo, čitamo i odlutamo „tamo negde daleko“ ili pak razgledamo izloge dok grickamo neki slatkiš, da bi ponovo „napunile baterije“. Ako nemamo neki cilj ili motivaciju koja će nas (po)gurati da ustanemo ujutru iz kreveta, umemo da budemo i jedan od najdepresivnijih i najnegativnijih znakova Zodijaka. O, da… pravi Dr Džekil i Mr Hajd neki put… ja lično smatram da je znak Vage u stvari dualni  znak (kao napr Blizanci ili Ribe)

Mnogi veruju da je Sunce u Vagi vrlo neodlučno i neodgovorno (jer ipak je to znak gde je Sunce u padu i gde gubi jako puno toga od svojih kvaliteta) ali, mi Vage samo želimo da donesemo najispravniju odluku, da ne bi ili nekog povredili ili nekog oštetili, uvek gledamo da svi imaju neku vajdu od naše odluke (čak iako ta odluka nema blage veze sa njihovim životima) ali kada donesemo odluku, ni Bog ni Otac nas neće odvratiti od toga, neki kažu da smo tvrdoglavije tada čak i od Gospodara Tvrdoglavosti, Sunca u Biku. Mnogi nas smatraju i razmaženim i prezahtevnim, mi na to gledamo da smo samo utopisti i da želimo najbolje, jer to i zaslužujemo.

Neretko smatraju nas i lenjim, neodgovornim i sebičnim, a u suštini mi se povodimo onom starom narodnom „Sve što je brzo, to je i kuso“ tj ako ja sama nisam dobro (bilo zdravstveno, bilo psihički, emotivno, finansijski…) kako mogu da pomognem bilo kome? Nikako. Samo ću biti teret drugome i odmagati toj osobi maksimalno. Zato, vrlo pažljivo analiziramo „za i protiv“ i da, za to je potrebno jako puno vremena, jer uvek postoji jako puno informacija koje treba obraditi, ali u suštini, mi retko kad donesemo baš lošu odluku i često nas pitaju za savet zbog toga (sem u slučaju da nam je Sunce ili Venera u natalu „ubiveno“ sa lošim aspektima, da, bićemo Kraljevi Loših Odluka… zagarantovano)

Neretko, umemo da budemo vrlo lakomislene, da imamo previše poverenja u nekoga, ali umemo i da budemo i površne, jer kao i svaki Vazdušni Znak, nas brzo prođe volja i želja za nekim ili nečim, ako to nešto & neko nam ne daje željenu „inicijalnu kapislu“. Posebno brzo gubimo interesovanje za situacije i ljude koji su na bilo koji način neprijatni, ružni, nevaspitani, pa i opasni. Nije da mi Vage ne umemo da se snađemo, svađamo i borimo, umemo vala i da se potučemo ako treba, umemo itekako da isteramo pravdu, ali mi to smatramo potpunim gubljenjem vremena, jer ima toliko lepših i boljih stvari da se (u)radi u ovom vrlo kratkom životu koji nam je dat.

Tako, i ovo tranzitno Sunce u Vagi će u toku svog trajanja ~ od 22. Septembra do 22. Oktobra ~ da nam donese sve i svašta, puno uspona i padova, skale na našem kantaru uvek su u pokretu, jer ako nema dešavanja, ako nema dinamike, to je ravna linija, a ravna linija znači samo jedno ~ smrt ~ i to ne valja, naše „gore-dole“ oscilacije nas samo uče da kada je loš period, tada učimo nešto i nadograđujemo svoje životno iskustvo, odrađujemo svoje karmičke greške, a kada se kantar ponovo pokrene i podigne, dobijamo nagradu za uloženi trud i naučenu lekciju (nije džabe Gospodar Karme Učitelj Saturn egzaltiran u znaku Vage)

Sunce u Vagi od svih nas traži da budemo „timski igrač“, da naučimo da vidimo i najmanju sitnicu onu lepu, kreativnu, pozitivnu i u najtežim životnim situacijama. Uči nas da budemo taktičniji, diplomate, da kanališemo svoje energije u neki kreativni staralački smer, da naučimo da pronađemo „zlatnu sredinu“ i da naučimo da ispravno donosimo odluke, da argumentovano se svađamo i da zahvaljujući dobroj proceni usmerimo sebe i druge na Pravi Put. Takođe, stavlja veliki akcenat na emotivne i poslovne odnose, želju da se privatan život ili poslovna situacija urede tako da odišu pozitivnim, srećnim i izbalansiranim energijama, tako da u ovom periodu mnogi partnerski odnosi (emotivni & poslovni) će dobiti svoju svrhu i smisao ♥

https://eternalamarnat.wordpress.com/2020/09/03/sunce-u-vagi-2/
:srce: Šmiš :mag: My Kipper on Imgur :pisac: Astrološke konsultacije & narudžbine :mail:

     Let me ask you something...
     If someone prays for patience, you think God gives them patience? Or does he give them the opportunity to be patient?
     If he prayed for courage, does God give him courage, or does he give him opportunities to be courageous?
     If someone prayed for the family to be closer, do you think God zaps them with warm fuzzy feelings, or does he give them opportunities to love each other?


~ 7 Lots ~ Lenormand  ~  Google Arhiva Slika ~

Van mreže Nenuš*

 • I dont fight because i hate what's in front of me. I fight because i love what's behind me.
 • * Ovaj može da menja Google *
 • *******
 • Poruke: 43246
 • Reputaciona snaga: 36229
 • Nenuš is awe-inspiring!Nenuš is awe-inspiring!Nenuš is awe-inspiring!Nenuš is awe-inspiring!Nenuš is awe-inspiring!Nenuš is awe-inspiring!Nenuš is awe-inspiring!Nenuš is awe-inspiring!Nenuš is awe-inspiring!Nenuš is awe-inspiring!Nenuš is awe-inspiring!Nenuš is awe-inspiring!
 • Pol: Žena
 • ♥ 061 17 04 231 ♥
  • Wordpress Dnevnik Jednog Astrologa
Odg: » ○ • ☆ Dnevna Ezoterija ☆ • ○ «
« Odgovor #643 poslato: 15. Septembar 2020. 15:01:56 »
AKO VAM SE ILI VENERA ILI URAN NALAZE U :

-1- polju : možete se osećati po malo „van šeme utvrdjenih pravila“ i imaćete problema u socijalnim odnosima sa drugima oko vas. Biće vam u narednom periodu problem da se uklopite, jer ćete želeti da se posvetite samo sebi, što može da donese prekorni pogled ili „jači“ ne baš kulturan komentar ljudi iz vaše okoline. 

-2- polju : promene vezane za sopstvene vrednosti, lomovi vezani za samopouzdanje, mnogi od vas će želeti da imaju „svoj novac“ da bi se oslobodili kontrole ili nekog člana porodice ili pak samog partnera. Trebalo bi da povedete računa o tom svom novcu i da ne trošite previše, jer je ovo vrlo opasan aspekt za vaš novčanik (u ovom periodu vaše samopouzdanje će i biti usko povezano sa vašim novčanikom) 

-3- polju : komunikacija vam neće biti jača strana, okolina vas često neće razumeti, pa su mogući i nesporazumi i konflikti. Odnos sa rodjacima ili komšijama u ovom periodu će biti dosta na „staklenim nogicama“ pa se potrudite ako je moguće ili da se sklonite iz tog razgovora ili da ne donosite na prečac odluke. Pripazite se u prevozu, naravno. 

-4- polju : situacija u domu sa članovima porodice biće dosta „naelektrisana“ u ovom periodu, vi sami ćete osećati gušenje u ta „monotona 4 zida“, želećete da promenite makar raspored nameštaja u domu (koji neće biti odobren od strane porodičnog veća, jer će kućni budžet biti pod „vetom“) ili pak će vam najednom doći da jednostavno se spakujete i potražite svoj „krov nad glavom“. 

-5- polju : kao polje emocija, zabavljanja, sexa, uz ovakve tranzite, biće veliki izazov da se kanališe sva ta silna energija koja će da „ključa“ u vama u narednom periodu. Neki će pokušati da kanališu sve to kroz neki vid umetnosti, slikanja, plesa, ili pak sporta. Isto tako i ovde važi opomena da ne trošite novac na besmislene zabave, poklone i „krpice“ da se ne bi kasnije pitali „kud mi bila pamet“ (vrlo često, ovakav tranzit donosi i neplanirane trudnoće) 

-6- polju : ovaj tranzitn će vam totalno poremetiti svakodnevnicu i radne navike, doneće vam više napora i stresa, pa je moguće i da će vam se dobro zdravlje pokvariti (ovo posebno važi za srčane bolesnike i osobe starije od 70 godina) Mnogo više nego obično će vas pratiti baksuz i mnogi od vas mogu da budu hodajući primer Marfijevog zakona (ne)verovatnoće. 

-7- polju : ako ste sami, ne očekujte ništa pametno (trajnije) u toku ovog tranzita, ako ste u vezi, očekujte da će da bude trzavica i želje za „pauzom“, a ako ste u braku, spremite se na udare munja i gromova, neočekivane situacije koje će debelo da testiraju ljubav i posvećenost koju imate prema svojoj lepšoj / jačoj polovini. 

-8- polju : više nego bilo u kom drugom polju ovde stoji znak uzvika i opominje da morate da se pazite svuda u svemu, posebno što se zdravlja tiče, ali i finansija, jer ovaj tranzit može potpuno neočekivano da vas uvuče u neki kredit & dug iz kojeg ili ćete se uz velike žrtve jedva izvući ili pak se nećete izvući i možete tako da dodjete (skoro pa bukvalno) do „prosjačkog štapa“. 

-9- polju : ovde ovaj tranzit ukazuje da ćete puno toga promeniti u svojoj životnoj filozofiji, uverenjima, pa čak i Veri. Isto tako, ovaj tranzit zbog svog malefičnog „odjeka“ može da vam donese probleme sa zakonom & državom. Ako treba da putujete, dobro se organizujte i pripremite se za neočekivana (i ne baš prijatna) iznenadjenja. 

-10- polju : ako nemate posao, u ovom periodu ga ili nećete ni naći ili će sve da bude „rekla kazala“ i „nije zlato sve što sija“ opcija. Ako ste zaposleni, potrudite se da ne „štrčite“ previše iz kolektiva, jer ne samo što će vas kolege „uzeti na zub“ već ni sami nadredjeni neće imati puno strpljenja sa vama. „Use i u svoje kljuse“ i ćutite (sem naravno ako već niste planirali da napustite to radno mesto – onda je ovo odličan period za to) 

-11- polju : društvena previranja, prekidanja dugogodišnjih prijateljstava, ili pak neočekivano upoznavanje neobičnih ljudi. Ovo baš i nije period kada možete da ostvarite svoje planove i želje. Angažovanje oko drugih vam neće ići od ruke u ovom periodu, jer ma koliko se trudili, nećete umeti ni da im se prilagodite niti da ih razumete. 

-12- polju : period kada ćete morati da se odlučite da li želite da budete u centru pažnje ili da se povučete u totalnu osamu – ali to će biti mač sa dve oštrice ~ ako odlučite da „izadjete u svet“ to vam neće prijati, ako odlučite da se „sklonite“ ni to vam neće prijati. Dosta naporan tranzit za ovo polje, pa tako pokušajte da nadjete kakvu takvu „zlatnu sredinu“ dok on ne prodje.

https://eternalamarnat.wordpress.com/2020/09/15/these-boots-are-made-for-walkin-venera-kvadrat-uran/


:srce: Šmiš :mag: My Kipper on Imgur :pisac: Astrološke konsultacije & narudžbine :mail:

     Let me ask you something...
     If someone prays for patience, you think God gives them patience? Or does he give them the opportunity to be patient?
     If he prayed for courage, does God give him courage, or does he give him opportunities to be courageous?
     If someone prayed for the family to be closer, do you think God zaps them with warm fuzzy feelings, or does he give them opportunities to love each other?


~ 7 Lots ~ Lenormand  ~  Google Arhiva Slika ~

Van mreže Nenuš*

 • I dont fight because i hate what's in front of me. I fight because i love what's behind me.
 • * Ovaj može da menja Google *
 • *******
 • Poruke: 43246
 • Reputaciona snaga: 36229
 • Nenuš is awe-inspiring!Nenuš is awe-inspiring!Nenuš is awe-inspiring!Nenuš is awe-inspiring!Nenuš is awe-inspiring!Nenuš is awe-inspiring!Nenuš is awe-inspiring!Nenuš is awe-inspiring!Nenuš is awe-inspiring!Nenuš is awe-inspiring!Nenuš is awe-inspiring!Nenuš is awe-inspiring!
 • Pol: Žena
 • ♥ 061 17 04 231 ♥
  • Wordpress Dnevnik Jednog Astrologa
Odg: » ○ • ☆ Dnevna Ezoterija ☆ • ○ «
« Odgovor #642 poslato: 15. Septembar 2020. 14:59:45 »

15. SEPTEMBRA IMAMO NA NEBU NAPETI ASPEKT KVADRATA IZMEĐU VENERE IZ LAVA I URANA IZ BIKA

Dodatno, ovak neobični i nepredvidljivi aspekt između Venere i Urana biće ispraćen i snažnim vatrenim aspektom trigona između Meseca u Lavu i retrogradnog Mara iz Ovna, te tako vidimo da će zasigurno ovaj aspekt kvadrata u narednih par dana da nam stavi fokus na emocije, osećanja, dom & porodicu, privatan život i ponajviše pronalaženje najboljeg načina da proširimo granice svoje zone komfora i na taj način obezbedimo naš dalji Put u nove životne avanture.

VENERA PREDSTAVLJA SVE NAŠE ŽELJE I POTREBE, KAKO EMOTIVNE, TAKO I FIZIČKE

Ona je naš osećaj za lepo, kulturno, kreativno, za stvaranje, potreba da volimo i da budemo voljeni, a isto tako ona je tu da nam obezbedi komfor i osećanje zadovoljstva, pa se tako posredno vezuje i za materijalno & finansije, pa se takodje samim tim vezuje i za pokretnu imovinu (kola, nameštaj, lepa odeća, torbe, tašne itd… sve ono što nam daje osećanje „baš mi paše ovo“ tj sve ono što je po našem ličnom ukusu ~ pa tako i hranu) 

URAN PAK JE SVE ONO ŠTO JE NOVO, NEOBIČNO, DRUGAČIJE, ONA TANKA LINIJA IZMEDJU GENIJA I LUDAKA

Naša potreba da budemo jedinstveni, primećeni, on je eklektik / ekscentrik, potreba mnogih od nas da spojimo nešto što je nespojivo, on je taj koji od raznoraznih sistema vrednosti & uverenja uzima ono što mu je najviše paše i modifikuje svojom životnom filozofijom i ponaša se tako u skladu sa tim, te je on i čovekova želja za slobodom, iznenadjenjima i svim onim što se ne uklapa u klasične (tabu) društvene stavove. 

Aspekt kvadrata je loš aspekt, jer ume da deluje na silu, da primorava osobu da bira izmedju dve opcije koje su mu podjednako bitne, ovo je aspekt koji zbog svoje siline se vezuje za simboliku planete Mars, on gura, tera, forsira i retko ko može da izvuče nešto pozitivno iz njega.

Ali, ipak, neki put, aspekt kvadrata dobro dodje, jer upravo ta potisna sila kojom on vlada bude na neki način mnogima od nas „inicijalna kapisla“ da mrdnemo „pozadinu na kojoj sedimo“ sa mrtve tačke i donesemo odluku ili uradimo nešto (pametno i konkretno)   

Posebno je dobro da postoji makar jedan kvadrat u natalnu ako dominiraju benefični aspekti sekstila i trigona (jer generalno osobe koje imaju dominaciju benefičnih aspekata u svom natalu umeju da budu „lako ćemo“, „ima vremena“, „polako, kud žuriš“ tj da ih život jednostavno „mazi“ i da generalno sve što požele na kraju uz jako malo truda dobiju servirano na tacni – posebno to važi za aspekt trigona) 

Pa tako, oni koji imaju u svom natalnom čartu Veneru u kvadratu sa Uranom često vode bitku sami sa sobom, posebno Zemljani i Vodeni znaci, jer oni ni malo ne vole da se prilagodjavaju i da menjaju nešto u svom životu, što s druge strane Vatreni, a posebno Vazdušni znaci ne samo što vole, već i forsiraju i jedva čekaju promene, jer ih ne drži  dugo mesto ~ i često preteraju u tome…

POSEBNO „RVANJE“ SE JAVLJA NA PRIVATNOM PLANU KADA JE REČ O VENERI U KVADRATU SA URANOM

Venera želi da voli bezuslovno „ja + ti = večno“, a Uran bi da ipak postoji mesta za „disanje“ i povremenu „šetnju“ okolo naokolo (daleko od toga da je Uran vetropir, već samo jednostavno ne može da živi u atmosferi gde je sve isplanirano i gde se sve „podrazumeva jer je to (ne)pisano pravilo“ kojoj je Venera dosta sklona)

Ovaj aspekt osobi donosi potrebu i da bude u stabilnoj emotivnoj vezi, takodje omogućava joj da voli jako, snažno, čak i da bude vrlo romantična, ali da u isto vreme ima svoju slobodu kretanja i svojih „5 minuta mira i tišine“, ali sam kvadrat joj to neće omogućiti (kao što će osoba sa Venerom koja ima sekstil ili trigon sa Uranom uspeti u tome da obezbedi sebi svojih „5 minuta“)

Aspekt kvadrata nije po prirodi takav, ume da bude dosta fanatičan, pa tako uslovljava osobu ili da ide protiv sebe i svojih želja (da sedi i ćuti i umire u dosadnoj emotivnoj vezi & braku i da na kraju eksplodira i otera sve u „peršun“ i jednostavno nestane) ili pak da totalno odbije od sebe svaku opciju emotivnog zbližavanja sa nekim, samo da ne bi bila u situaciji da mora da donosi odluku šta dalje (i da tako dobije neslavnu titulu „sa cveta na cvet“)

Idelna ljubavna priča za Venera kvadrat Uran je da oboje budu slobodni, da svako ima svoj život, ali da imaju zajedničke stavove i ciljeve koji na neki način ne ugrožavaju ili sputavaju onog drugog i da postoji podudaranje što se tiče emotivno & fizičkih potreba.

Na neki način, neformalni odnos se ovde i preporučuje od strane Astrologa (tj ne brak u smislu potpisivanja „ugovora o posedovanju“ u Opštini ili izgovaranja „strašne“ reči „zauvek“ pod budinim okom Boga i Crkve, već zajednički život uz dozu slobode, dobijene po dogovoru izmedju obe strane)

Što se tiče ovog tranzita izmedju Venere u Lavu i Urana iz Bika pa još usput što su se ovom aspektu pridružili i Mesec trigon retro Mars a sledi i Mlad Mesec u Devici za 2 dana, u narednom periodu, doneće veliki izazov mnogima od nas koji su ili u nekom odnosu ili u braku, biće stavljena na test i vernost i odanost, kao i poverenje koje treba da postoji izmedju dve zaljublejne duše.

Napr ako gledamo uporedni, ili pak Dejvison, pa se pojavi Venera kvadrat Uran, to ne znači da taj ljubavni odnos je osuđen na razvod, ne… samo je važno da zajednički život u sebi ima i opciju „svojih 5 minuta“ ~ idealna opcija kuća na sprat i da svako ima svoj sprat za sebe ako je potrebno ~ ili pak skromnija varijanta, da svako ima svoju sobu kada želi da se osami i „napuni baterije“) i da postoji iskrena podrška i razumevanje za tu osamu.

https://eternalamarnat.wordpress.com/2020/09/15/these-boots-are-made-for-walkin-venera-kvadrat-uran/
:srce: Šmiš :mag: My Kipper on Imgur :pisac: Astrološke konsultacije & narudžbine :mail:

     Let me ask you something...
     If someone prays for patience, you think God gives them patience? Or does he give them the opportunity to be patient?
     If he prayed for courage, does God give him courage, or does he give him opportunities to be courageous?
     If someone prayed for the family to be closer, do you think God zaps them with warm fuzzy feelings, or does he give them opportunities to love each other?


~ 7 Lots ~ Lenormand  ~  Google Arhiva Slika ~

Van mreže Nenuš*

 • I dont fight because i hate what's in front of me. I fight because i love what's behind me.
 • * Ovaj može da menja Google *
 • *******
 • Poruke: 43246
 • Reputaciona snaga: 36229
 • Nenuš is awe-inspiring!Nenuš is awe-inspiring!Nenuš is awe-inspiring!Nenuš is awe-inspiring!Nenuš is awe-inspiring!Nenuš is awe-inspiring!Nenuš is awe-inspiring!Nenuš is awe-inspiring!Nenuš is awe-inspiring!Nenuš is awe-inspiring!Nenuš is awe-inspiring!Nenuš is awe-inspiring!
 • Pol: Žena
 • ♥ 061 17 04 231 ♥
  • Wordpress Dnevnik Jednog Astrologa
Odg: » ○ • ☆ Dnevna Ezoterija ☆ • ○ «
« Odgovor #641 poslato: 14. Septembar 2020. 14:20:19 »
10 polje & Podznak u Raku : u ovom periodu na vašem radnom mestu će biti ili „kom obojci, kom opanci“ ili produžetak sage „Igre prestola“. Mnogo toga će ići naopako, a posebno vaš odnos sa nadređenima i kolegama. Svi će biti „na 3 ćoške“ i mnogi od njih (kolege) će pokušavati da vam natovare svoje poslovne obaveze, a da posle toga preuzmu zaslugu za njih. Ne fer-plej, osećanje zavisti, konkurencija, napetost, vernice koje povremeno potpuno naruše radnu atmsferu. Vaši planovi da poboljšate uslove na radnom mestu će naići na veliko neodobravanje, pa se naravno može javiti i velika frustracija koja može da vas odvede i do ideje da date otkaz (a negde situacija može da bude toliko „čupava“ i da se dobije otkaz na pravdi Boga) Osećaćete se kao Don Kihot u njegovoj borbi protiv vetrenjača. Sve ono što se do sada normalno podrazumevalo da treba da bude vaše, jer vam pripada po zasluzi (unapređenje, povišica, pohvala itd…) u ovom periodu će stagnirati i „čekati bolje dane“ jer će neki na radnom mestu smatrati da više zaslužuju od vas i koristiće se prljavim metodama da dođu do željenog cilja. Vama ostaje da samo vežbate strpljenje i toleranciju na ljudsku pohlepu i da nikako ne forsirate ništa, jer to samo može da pogorša situaciju.

11 polje & Podznak u Blizancima : ovo će biti period „brigo moja pređi na drugoga“ i puno loše energije može da krene tj da se pojavi u vašem krugu prijatelja i poznanika. Takođe, period kada je pojačan osećaj kritikovanja i optuživanja da je neko drugi kriv što vama ne ide onako kako ste isplanirali i kako bi želeli (jer zaista, mnogo planova i projekata u ovom periodu vam jednostavno neće ići i mnogo toga ćete morati da odložite, pa čak i od nečega da odustanete) Samim tim ovo će biti period kada će na test da bude stavljen vaš odnos sa prijateljima, poznanicima, ili pak „vezama“, jer će mnogi odnosi da se baziraju samo na „tante za tante“ sada. Period kada će vidno da izostane podrška prijatelja i njihovo razumevanje i saosećanje, ali isto tako i kod vas se može desiti promena stava prema njima, pa da vi (kao i oni prema vama) nemate strpljenja za neka njihova ponašanja i postupke. Takođe, ovaj period će staviti fokus i na vaš odnos prema društvenim događanjima i aktivnostima na društvenim mrežama. Imaćete prilike da promenite (voljno ~ ne voljno) neke stvoje stavove i uverenja i da možda potražite & promenite krug istomišljenika, jer će vaše prisustvo na društvenim mrežama biti vidnije i „bučnije“ nego obično (pa su mogući i konflikti sa ljudima koji ne dele vaše mišljenje i stavove u ovom periodu)

12 polje & Podznak u Biku : zbog malefične simbolike ovog polja, naredni period će biti okrenut ispravljanju grešaka koje ste napravili svesno ili ne, i ispaštanju zbog pogrešnih odluka koje ste doneli u prošlom periodu ~ jer ovo je polje loših odluka i stranputica. Osećanje kao da vas je neko saterao u mračni ćošak neke napuštene uličice i osećanje bespomoćnosti da ne možete da brzo pronađete izlaz iz nje može da donese veliki bes i frustraciju, nervozu, bučno i agresivno ponašanje (najviše prema samom sebi na žalost) Pojačavaju se strahovi, brige, panika, najednom svi su se okrenuli protiv vas i žele da vam na neki način naude. Energija, snaga i volja vam se crpi mnogo brže nego što možete da „napunite baterije“ i zbog toga može stradati zdravlje. U ovom periodu ćete i biti skloniji baksuzluku i nesrećama, ali vi nećete biti razlog, već neki loši ljudi iz vaše okoline, koji će tražiti načina da vam naruše ugled & čast & dostojanstvo (pa eto potencijalnih problema u međuljudskim odnosima, posebno na poslu ili u odnosu na suprotan pol) Mnogo toga napornog i izazovnog vas čeka u ovom periodu i imaćete situacije koje će tražiti od vas maksimalnu posvećenost i odlučnost, ako želite da ostvarite neki cilj ili se oslobodite štetnog uticaja neke situacije ili osobe u vašem životu. Pazite se lopova i nasilnika, izbegavajte nepoznate puteve, mračne ulice i putovanja na lokacije gde niste upoznati sa svim informacijama i podacima koji vam mogu omogućiti sigurnost.

https://eternalamarnat.wordpress.com/2020/09/04/uticaj-retrogradnog-marsa-iz-ovna/
:srce: Šmiš :mag: My Kipper on Imgur :pisac: Astrološke konsultacije & narudžbine :mail:

     Let me ask you something...
     If someone prays for patience, you think God gives them patience? Or does he give them the opportunity to be patient?
     If he prayed for courage, does God give him courage, or does he give him opportunities to be courageous?
     If someone prayed for the family to be closer, do you think God zaps them with warm fuzzy feelings, or does he give them opportunities to love each other?


~ 7 Lots ~ Lenormand  ~  Google Arhiva Slika ~

Van mreže Nenuš*

 • I dont fight because i hate what's in front of me. I fight because i love what's behind me.
 • * Ovaj može da menja Google *
 • *******
 • Poruke: 43246
 • Reputaciona snaga: 36229
 • Nenuš is awe-inspiring!Nenuš is awe-inspiring!Nenuš is awe-inspiring!Nenuš is awe-inspiring!Nenuš is awe-inspiring!Nenuš is awe-inspiring!Nenuš is awe-inspiring!Nenuš is awe-inspiring!Nenuš is awe-inspiring!Nenuš is awe-inspiring!Nenuš is awe-inspiring!Nenuš is awe-inspiring!
 • Pol: Žena
 • ♥ 061 17 04 231 ♥
  • Wordpress Dnevnik Jednog Astrologa
Odg: » ○ • ☆ Dnevna Ezoterija ☆ • ○ «
« Odgovor #640 poslato: 14. Septembar 2020. 14:17:53 »
7 polje & Podznak u Vagi : odnosi sa lepšom & jačom polovinom će vam jako puno oduzimati vremena, jer će druga strana više nego obično da se ponaša drugačije od očekivanog, biće vrlo emotivna, nervozna i sve će posmatrati vrlo subjektivno, a u isto vreme neće ni malo želeti da pristane na neki kompromis, ili pak da prestane da sumnja u stabilnost & kvalitet vašeg odnosa i da se muči & opterećuje sa ljubomorom i posesivnošću. Tako, u narednom periodu „pod lupu“ će biti stavljeni odnosi sa dragom osobom i vrlo je važno da obnovite svoja prava osećanja (i vi i oni) i da ne bazirate svoj odnos samo na fizičkom izražavanju ljubavi, već da se vratite na početak kada je razgovor i prijateljsko druženje bilo ono što je i dalo osnova za početak vašeg odnosa. Ovo nije period za poslovne projekte koji podrazumevaju udruživanje sa poslovnim partnerima, jer će vremenom druga strana da počne previše da mudruje i izvoljeva i da na kraju preuzme zasluge (pa tako i zaradu) za vaš uložen trud oko posla & klijenata.

8 polje & Podznak u Devici : u narednom periodu moraćete više da se pozabavite svojim zdravljem i svojim energijama u telu, koje mogu biti u dis-balansu i doneti potencijalne zdravstvene probleme. Joga, meditacija, pilates, Tai Qi bi mogli puno da pomognu i da spreče potencijalne intervencije lekara. Isto tako, u narednom periodu moraćete da povedete računa o finansijama i (ne)pokretnoj imovini, izbegavajte sumnjiva ulaganja (brzu zaradu) ili pak pozajmice (podizanje kredita) Obratite pažnju da li su vam svi računi & dugovi (is)plaćeni. Sada je vreme kada se konkretni fizički & materijalni karmički dugovi regulišu, ali isto tako ako bude potrebno, imaćete prilike i da ispravite i neke karmičke greške koje su vas do sad sprečavale da imate harmoničan odnos sa ukućanima ili jačom & lepošom polovinom. Naravno, ovo baš i nije najbolja postavka što se tiče potencijalnih opasnosti od povreda ili nezgoda, a naravno obratite pažnju i na svoje zdravlje, kao i na kretanje u saobraćaju.

9 polje & Podznak u Lavu : u narednom periodu imaćete veliku potrebu da pokrenete nove i zanimljivije stvari u vašem životu, da manje budete kod kuće u „4 zida“ ali situacija će biti takva da ćete imati malo uslova za realizaciju tih želja. Potreba da se intelektualno izdignete iz okoline, želja za novim znanjima i učenjima vas može dovesti u kontakt sa ljudima koji su na neki način povezani sa višim & stručnim školama, učenjacima koji su specijalisti u svojoj struci, i koji vam mogu dati vrlo vredne savete i usmeriti vaš život u pozitivnijem pravcu. Želja za putovanjima će biti izražena, ali najverovatnije neće biti mogućnosti da se i ode na neki put. Mnogi će u ovom periodu rešavati neke sudske & birokratske probleme, ili pak promeniti svoj odnos prema autoritetu i nadređenima (poslodavcima) pa je moguće i da će imati promene vezane za posao i karijeru u ovom periodu, koji će kasnije da donesu i boljitak u životu (posebno što se tiče društvenog statusa i finansija)
:srce: Šmiš :mag: My Kipper on Imgur :pisac: Astrološke konsultacije & narudžbine :mail:

     Let me ask you something...
     If someone prays for patience, you think God gives them patience? Or does he give them the opportunity to be patient?
     If he prayed for courage, does God give him courage, or does he give him opportunities to be courageous?
     If someone prayed for the family to be closer, do you think God zaps them with warm fuzzy feelings, or does he give them opportunities to love each other?


~ 7 Lots ~ Lenormand  ~  Google Arhiva Slika ~

Van mreže Nenuš*

 • I dont fight because i hate what's in front of me. I fight because i love what's behind me.
 • * Ovaj može da menja Google *
 • *******
 • Poruke: 43246
 • Reputaciona snaga: 36229
 • Nenuš is awe-inspiring!Nenuš is awe-inspiring!Nenuš is awe-inspiring!Nenuš is awe-inspiring!Nenuš is awe-inspiring!Nenuš is awe-inspiring!Nenuš is awe-inspiring!Nenuš is awe-inspiring!Nenuš is awe-inspiring!Nenuš is awe-inspiring!Nenuš is awe-inspiring!Nenuš is awe-inspiring!
 • Pol: Žena
 • ♥ 061 17 04 231 ♥
  • Wordpress Dnevnik Jednog Astrologa
Odg: » ○ • ☆ Dnevna Ezoterija ☆ • ○ «
« Odgovor #639 poslato: 14. Septembar 2020. 14:17:05 »
4 polje & Podznak u Jarcu : preispitivanje sopstvenih vrednosti i svega onoga što vam donosi osećanje smisla vašeg postojanja, vaše sigurnosti i vaše zone komfora. Period koji će u vama da probudi želju da promenite mnogo toga u svom životu kako bi ponovo uspostavili ravnotežu u svom domu, pa tako i vama samima. Napete (negativne) energije u vašem domu čine komnunikaciju sa ukućanima dosta izazovnom, te u moguće česte rasprave i nesporazumi. Ni vi ni drugi članovi vaše porodice niste raspoloženi za diplomatiju i kompromise. Dobar period za renoviranje doma, kako bi se obnovile energije, ili pak pokretanje projekta vezanog za kupo-prodaju & preseljenje ~ konkretna realizacija još nije povoljna, sačekajte da Mars krene direktnim hodom. Dodatno, mogući su električni i tehnički kvarovi po kući, pa tako češći susreti sa majstorima i ne planirani troškovi (nikako ne budite „sam svoj majstor“!!!)

5 polje & Podznak u Strelcu : u narednom periodu više nego obično reagovaćete na ljude i situacije oko vas sa mnogo više žara i emocija, mnogo lakše ćete biti povređeni & uvređeni, i trebalo bi da poradite na tome da vas ne uznemirava baš svaka opaska ili neočekivani obrt događaja. U isto vreme, emotivni odnosi će takođe da budu ispunjeni strastima, ljubomorom i posesivnošću (čak iako uopšte niste taj tip osobe) Želja da budete aktivniji u društvu, da se bavite nekim kreativnim hobijem ili sportom će u ovom periodu imati manje ponuda nego pre, pa možete biti po malo iznervirani što niste u mogućnosti da na kvalitetan način ispunite sebi dan. Ova blokada je samo trenutna i tu je da bi vas podsetila da postoje i drugi alternativni vidovi izražavanja osećanja & kreativnosti. Za mnoge ovo će biti period kada će više razmišljati o svom potomstvu, brinuti i nervirati se oko toga. Za one koji planiraju proširenje porodice, malo teži period kada neće baš sve ići željenim tokom, a za one koji već imaju svoj „ukras sveta“ pored sebe, u narednom periodu će češće imati nesporazume sa njima i moraće da budu strpljiviji u disciplinovanju i vaspitanju.

6 polje & Podznak u Škorpiji : vreme je za reorganizaciju svakodnevnih obaveza i načina na koji ih odrađujete. Promeniće vam se mnoge navike i vaša ustaljena rutina će takođe doći na reviziju. Mnogo toga treba da promenite u svom životu sada, kako bi ne samo sačuvali svoje zdravlje, i izbegli potencijalne probleme (koji u najgorem slučaju mogu da se završe sa hirurškom intervencijom) već i da bi uspostavili nove načine razmišljanja & ponašanja & rada, koji će vam poboljšati sam kvalitet života. Sada je vreme da se „požuri polako“, iako nema baš puno uslova, vi vežbajte strpljenje i korak po korak organizujte & planirajte svoje poslovne & privatne obaveze i tako na taj način ćete ponovo uspostaviti kontrolu nad svojim životom. Naravno da ovo nije povoljan period za zdravlje, jer će stres puno da utiče na vaš imunitet. Takođe, bićete skloniji povredama, pa se pripazite. Mnogi će morati da se konsultuju sa stručnjacima, koji pored toga što će im predložiti promenu terapije, mogu kao rešenje da predlože i hiruršku intervenciju.
:srce: Šmiš :mag: My Kipper on Imgur :pisac: Astrološke konsultacije & narudžbine :mail:

     Let me ask you something...
     If someone prays for patience, you think God gives them patience? Or does he give them the opportunity to be patient?
     If he prayed for courage, does God give him courage, or does he give him opportunities to be courageous?
     If someone prayed for the family to be closer, do you think God zaps them with warm fuzzy feelings, or does he give them opportunities to love each other?


~ 7 Lots ~ Lenormand  ~  Google Arhiva Slika ~

Van mreže Nenuš*

 • I dont fight because i hate what's in front of me. I fight because i love what's behind me.
 • * Ovaj može da menja Google *
 • *******
 • Poruke: 43246
 • Reputaciona snaga: 36229
 • Nenuš is awe-inspiring!Nenuš is awe-inspiring!Nenuš is awe-inspiring!Nenuš is awe-inspiring!Nenuš is awe-inspiring!Nenuš is awe-inspiring!Nenuš is awe-inspiring!Nenuš is awe-inspiring!Nenuš is awe-inspiring!Nenuš is awe-inspiring!Nenuš is awe-inspiring!Nenuš is awe-inspiring!
 • Pol: Žena
 • ♥ 061 17 04 231 ♥
  • Wordpress Dnevnik Jednog Astrologa
Odg: » ○ • ☆ Dnevna Ezoterija ☆ • ○ «
« Odgovor #638 poslato: 14. Septembar 2020. 14:16:26 »
UTICAJ TRANZITNOG RETROGRADNOG MARSA IZ OVNA KROZ NATALNA POLJA :

1 polje & Podznak u Ovnu : u toku je revizija vas kao ličnosti, preispitujete sebe iz svih uglova, želite da promenite sebe kako fizički, tako i mentalno. Pronalazite način da izmenom svoje unutrašnjosti utičete na tog razvoja događaja oko vas. Takođe, odličan period da se pozabavite nagomilanim besom i frustracijama koje su se nagomilale u poslednjih par meseci ~ pa tako, bavljenje nekim sportom nije loša ideja. Morate vežbati strpljenje, kako ne bi doveli sebe u situaciju da prinudnim podmoranjem morate da pravite neželjene kompromise ili da prećutite „zarad mira u kući“ (ili čuvanja radnog mesta) Naravno, ovo će biti period potencijalnih povreda i sporijeg „punjena baterija“ te bi bilo dobro da se pripazite i čuvate sebe kako na psihološkom, tako i na fizičkom planu. Izbegavajte da budete ljuti na sebe i na ideju da niste dovoljno uporni & snažni jer vam trenutno ne ide ništa kako ste zamislili. Naučite u ovom periodu da ne kritikujete sebe nepotrebno, već da budete sami sebi motivacioni trener i istaknete & nadogradite svoje najbolje osobine.

2 polje & Podznak u Ribama : preispitujete sopstvene vrednosti, stav prema novcu i (ne)pokretnoj imovini. U potrazi ste za stabilnijim izvorom prihoda, tražite način na koji možete da pokažete sebe u najboljem svetlu radeći svoj posao onako kako to vi najbolje znate, a ne kao do sada da se satirete na radnom mestu za jedva primetnu podršku kolega ili pohvalu poslodavca. Takođe, period kad morate da povedete računa o svojim izdacima, izbagavati brzopleta ulaganja i kupovine i zadržati se na najosnovnijem i nikako ne dolazite u situacije da pozajmljujete novac ili pak da od vas neko pozajmljuje novac, jer je vrlo moguće da taj novac ili nikada nećete dobiti (a taj odnos će se prekinuti) ili pak ćete dobiti samo delimični iznos pozajmljenog novca, te tako ideja o podizanju kredite sad nije najbolja jer se kasnije mogu iskomplikovati stvari i mesečna rata da bude veća od očekivane. Izdaci mogu biti povezani sa majstorima (kvarovi struje & elektrike u domu) ili pak kupovinom automobila (kupovina uslovljena kvarom vašeg starog automobila) U ovom periodu i vaše samopouzdanje i samovrednovanje će biti stavljeno na test, kao i vaše strpljenje i razumevanje tuđeg ulaganja truda & rada u nešto vredno & praktično.

3 polje & Podznak u Vodoliji : veština ispravnog načina razmišljanja, prezentacija ideja & planova tako da ih okolina razume & prihvati, kao i sama komunikacija sa drugima u ovom periodu će biti stavljena „pod lupu“. Imaćete prilike da poradite na tome i iz svega izvučete ono najbolje. Period kada se uči da se „kratak fitilj“ produži, i da se nauči strpljenju i diplomatiji. Takođe, period kada treba da se oslobodite starog načina razmišljanja, kako bi ustupili mesto drugom, novom, ličnijem životnom iskustvu & tj da ne zavisite od mišljenja drugih oko vas. Život vaših rođaka mnogo više nego obično remeti vašu organizovanu svakodnevnicu. Naravno, obratite posebno pažnju u saobraćaju, posebno u ranim jutarnjim i kasnim večernjim satima na užurbanim raskrsnicama (i proveravajte stanje svog automobila, za svaki slučaj) U ovom periodu biće na snazi stara narodna poslovica „Ono što misliš, to će da se i desi“, pa zato pripazite šta mislite…
:srce: Šmiš :mag: My Kipper on Imgur :pisac: Astrološke konsultacije & narudžbine :mail:

     Let me ask you something...
     If someone prays for patience, you think God gives them patience? Or does he give them the opportunity to be patient?
     If he prayed for courage, does God give him courage, or does he give him opportunities to be courageous?
     If someone prayed for the family to be closer, do you think God zaps them with warm fuzzy feelings, or does he give them opportunities to love each other?


~ 7 Lots ~ Lenormand  ~  Google Arhiva Slika ~