Autor Tema: » ○ ♥ ☆ Dnevna Ezoterija ☆ ♥ ○ «  (Pročitano 28645 puta)

0 Članovi i 3 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže Nenuška*

 • I dont fight because i hate what's in front of me. I fight because i love what's behind me.
 • * Ovaj može da menja Google *
 • *******
 • Poruke: 43621
 • Reputaciona snaga: 36356
 • Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!
 • Pol: Žena
 • 0611704231 ♥ 0631450039
  • Wordpress Dnevnik Jednog Astrologa
Odg: » ○ • ☆ Dnevna Ezoterija ☆ • ○ «
« Odgovor #551 poslato: 31. Mart 2020. 02:28:46 »
»Nedeljni horoskop
od 30. Marta do 5. Aprila«Nedelja nam počinje sa Mesecom u Blizancima koji ima kvadrat sa Merkurom i Neptunom iz Riba i koji nam šalje poruku da ćemo morati puno da se prilagođavamo energijama & situacijama koje nam budu dolazile u susret ovih dana.

U Ponedeljak tranzitni Mars prelazi u znak Vodolije i tu ga dočekuje Saturn koji je u tom znaku već par dana. Ova konjukcija će biti prelomni trenutak ne samo sada, već i za naredni period u životima mnogih od nas.

U Utorak zajedno sa Mesecom koji prelazi u znak Raka, Mars i Saturn će se spojiti preko aspekta konjukcije i doneti jednu novu etapu u naš život na koju moramo biti spremni, kako fizički, tako i mentalno & duhovno, jer promene neće biti ni malo lake i prijatne.

Sam Utorak će nam biti dodatno napet i nepredvidljiv jer će Mesec da se spoji i sa Uranom iz Bika i sa Severnim Mesečevim Čvorom iz Raka, te možemo da očekujemo niz događaja koji će nas u isto vreme i iznenaditi i po malo zabrinuti. Puno Mundanih promena koje će uticati na pojedince i na dalji tok njihovog života.

Sreda će biti dosta napeta, jer je tada prva četvrt Meseca (Mesec iz Raka sklapa kvadrat sa Suncem iz Ovna) a zbog trigona sa Merkurom i Neptunom, ovaj Mesec će nam doneti kontradiktorne vesti & informacije za koje ćemo teško moći da utvrdimo da li su istinite ili ne, što po malo može da unese nervozu u svakodnevnicu.

Četvrtak i dalje Mesec u Raku koji pak sada sklapa opoziciju sa Jupiterom i Plutonom iz Jarca i donosi nam dan koji će biti okrenut rešavanju nekih finansijskih obaveza, a moguće je i da će da se pojave nove informacije (mundano-političke) koje nam se neće možda baš svideti odmah.

Petak će takođe biti dosta težak dan, jer će Mesec biti u Lavu i sklapaće opoziciju sa Marsom i Saturnom i kvadrat sa Uranom, puno dešavanja oko nas koja će na dosta nagao i čak grub način da nam izmene svakodnevnicu. Dan ispunjen nesporazumima i napetim situacijama, a moguće su i neke ne baš prijatne vesti vezane za finansije & zdravlje.

Za vikend imamo malo više dešavanja, Venera prelazi u znak Blizanaca, u Subotu imamo Merkur konjukcija Neptun i Venera sekstil Saturn, a treći u Nedelju Jupiter konjukcija Pluton. Vikend će nam tako na neki način doneti malo oduška od dosta napete i naporne nedelje, i imaćemo priliku da malo makar na kratko „napunimo baterije“ za dalje.

Ova cela nedelja će nam biti posebno emotivna, jer Venera ima trigon i sa Jupiterom i sa Plutonom , koji će pojačati maksimalno naša osećanja. Sam Merkur je cele nedelje pored Neptuna, pa će tako i razum & logika potpuno biti pod uticajem emocija i moraćemo da povedemo računa da ne odreagujemo previše subjektivno u nekim situacijama, da ne bi rekli nešto što ne mislimo zaista.

Sam kraj nedelje posebno će biti okrenut emocijama, jer ne samo što će Venera biti kod fiksne zvezde Plejade („Uplakane Sestre“) već će i Mars & Saturn sklapati kvadrat sa Uranom, te će mnoge situacije koje nam se budu dešavale u ovom periodu posebno izbaciti na videlo sve potisnute i nesvesne emocije koje smo danima potiskivali, ali ipak taj bolni proces će nam pomoći da se rasteretimo većinskog dela nagomilane negativne energije u nama.

https://dnevnikjednogastrologablogspot.wordpress.com/2020/03/30/nedeljni-horoskop-od-30-marta-do-5-aprila-2020/
:srce: Šmiš :mag: My Kipper on Imgur :pisac: Astrološke konsultacije & narudžbine :mail:

     Let me ask you something...
     If someone prays for patience, you think God gives them patience? Or does he give them the opportunity to be patient?
     If he prayed for courage, does God give him courage, or does he give him opportunities to be courageous?
     If someone prayed for the family to be closer, do you think God zaps them with warm fuzzy feelings, or does he give them opportunities to love each other?


~ 7 Lots ~ Lenormand  ~

Van mreže Nenuška*

 • I dont fight because i hate what's in front of me. I fight because i love what's behind me.
 • * Ovaj može da menja Google *
 • *******
 • Poruke: 43621
 • Reputaciona snaga: 36356
 • Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!
 • Pol: Žena
 • 0611704231 ♥ 0631450039
  • Wordpress Dnevnik Jednog Astrologa
Odg: » ○ • ☆ Dnevna Ezoterija ☆ • ○ «
« Odgovor #550 poslato: 28. Mart 2020. 09:42:02 »
»Lutajući ratnik«


Šta je sve znak Riba? Ribe su imaginacija, vidovitost, duhovnost, najdublje vode, okultne moći, isceljenje, strane (neobične, logikom & naukom teško objašnjive) stvari, izolacija, daleke zemlje, ali i sve tajne, gresi, »zabranjeno voće« i poroci. Ko je Mars? On je energija, volja, pokret, borba, odbrana, telesna snaga.

Tranzitni Mars u Ribama će biti tu od 13. Maja do 28. juna 2020. i dok bude prolazio kroz taj znak čak 4 planete će ići svojim retrogradnim hodom ~ Venera, Jupiter, Saturn, Pluton. Njegov ulazak u znak Riba biće ispraćen njegovim kvadratom sa Merkurom iz Blizanaca i konjukcijom Meseca i Saturna u Vodoliji i takođe on će ispratiti promenu znaka Severnog i Južnog Mesečevog Čvora u Blizanac & Strelac osu (05. Jun ~ istog dana kada će biti delimična Lunarna Eklipsa na 15° Strelca!)

Mars je tu ok, jer je to njegov triplicitet. On i ovako vlada vodenim znakom Škorpiona, a i prijatelj je sa Jupiterom, pa tako on ima mogućnost da se adaptira lako na energije znaka Riba (za razliku od energija vazdušne Vodolije koja mu nikako ne prija) Mars koristi energiju & volju & snagu da razvije duhovnost, maštu, da bude kreativan, da stvara (tu mu naravno treba i jaka Venera)

Fizički aspekt je na stopalima i povezivanjem sa energijama Majke Prirode. Trčanje, plesanje, biciklizam, skijanje, klizanje, plivanje itd (ali tu mu treba i istaknut Merkur zbog pokreta, naravno) kao i duge šetnje ili vožnja čamcem & brodom... Donosi talenat za ples, glumu, pevanje, bilo koju umetnost u kojoj je potrebno koristiti samo telo kao vid prenošenja kreativnosti u spoljašnji svet.

Velika energija je usmerena na maštu i kreativnost, tj stvaranje tzv » telesne umetnosti ~ a najbolji primer su borilačke veštine, Tai Qi, Qi Gung... Koncentracija, meditacija i strpljenje je ono što ovaj Mars uči ovde i sa njima lakše kanališe svoju veliku energiju. Miroljubivi ratnik, ali vrlo opasan protivnik. Teško ga je isprovocirati, ali kada mu »pukne film« onda postaje nemilosrdan (posebno uz jako Sunce napr ili ako se nalazi na uglovina natalnog čarta)

Meditacija i samospoznaja tera Mars u Ribama da se izoluje od sveta. Ovaj Mars ne voli da bude u centru pažnje, voli samoću i da radi ono što ga smiruje. To šteti medjuljudskim odnosima, posebno emotivnim. To vam je Mars koji je na dnu mora i totalno (svesno, voljno) izolovan od spoljašnjih uticaja.

Retko kad se dugo zadržava u gužvama, jer ga to nervira i iscrpljuje. Pre će se zaključati u svojoj radnoj sobi i razmišljati, čitati, pisati, gledati filmove, ili pak sate i sate provoditi u sportskim aktivnostima ili u nekoj bogom zaboravljenoj dalekoj izolovanoj prirodi, ili će pobeći od svega i ćutati u svom čamcu koji pluta negde daleko od ovog konfuznog života...

Previše je okrenut svom unutrašnjem svetu. Njegova snaga dolazi iz nepoznatih dubina Duše (naravno za to mu je potrebna i snaga Jupitera) i ponekad je ni on nije potpuno svestan. On jednostavno mora da ima svoj svet u kojem »puni baterije« inače će ovaj Mars vrlo loše da iskoristi svoje energije, koje će ga skrenuti sa pravog Puta i odvesti u neki vrlo loš svet, svet iluzija, laži, manipulacija, narkotika, alkohola...

Mars u Ribama u ljubavi mora da bude podstaknut estetikom, ali u onom lepom, prefinjenom stilu, mašta mora da mu bude aktivirana, jer je privučen ljudima koji su na neki način okrenuti duhovnom, koji stvaraju, slikaju, pevaju, uživaju u prirodi, muzici, ili bilo kom drugom kreativnom vidu izražavanja i stila života. Što je druga strana više povezana sa Majkom Prirodom i Višim Kosmičkim Silama, to će pre se useliti u srce ovog Marsa.

Zato on jako sporo uspostavlja odnos, sa bilo kim, posebno sa potencijalnom lepošom & jačom polovinom, jer treba mu puno vremena da upozna nekoga, zaista da ga upozna , tj treba da mu vremena da bi se »stopio« sa drugom osobom na jednom vrlo dubokom, duhovnom, nivou (naravno, ovo je pravilo za dobro postavljen Mars, ali ako je aflikovan, desiće se naravno sve suprotno ~ i zato je njegov odnos sa Venerom prilikom tumačenja ljubavnog dela uticaja ovog Marsa, naravno vrlo važan, dobar aspekt donosi izuzetno lepe, iskrene i duboke emocije, loš aspekt će doneti idealizaciju, prevelika očekivanja, razočarenja) Ovom Marsu je itekako potrebna ljubav, jer je u ovom znaku ipak sama Venera egzaltirana.

U današnje »moderno« vreme, ovaj Mars skoro i da nema šanse da ostane na pravom Putu. Potreban je zaista jak (duhovan, svestan) natalni čart, da bi se ovaj Mars ispoljio na pozitivan način. U vreme brzine, žestine, grebanja, guranja, otimanja, stalne borbe za »mestom pod suncem« i pukim opstankom, ovaj Mars se nikako ne snalazi i vrlo često korača stramputicama života (posebno ako je napr spaljen od Sunca, ili u konjukciji sa Mesecom ili pak ima loš aspekt sa Merkurom ili Jupiterom)

Svi njegovi pokušaji da stvori ne samo sebi, već i drugima jedan smireni, lep, miran, realno utopijski svet, padaju u vodu i on je često zbog toga ljut i razočaran i gubi smisao svog života. Tako će i sada, on u nama da budi i razvija želju da se što više povezujemo sa drugima na nekom smislenijem, dubljem, nivou, ne mora to da bude emotivni odnos, već jednostavno možda telepatski odnos jednog čudnog, misterioznog, ali nadasve prelepog prijateljstva.

Naravno, pozitivan (duhovan) uticaj tranzitnog Marsa u Ribama će postojati kod onih koji imaju u svom natalnom čartu dobar aspekt natalnih planeta sa njim. S druge strane, negativan (poročan) uticaj će se pojaviti kod svih onih kod kojih njihove natalne planete sklapaju loš aspekt sa njim.

Naravno da će Ribama, Škorpijama i Rakovima najviše da prija prolazak tranzitnog Marsa kroz znak Riba (sem naravno ako nije u malefičnom polju : 3-6-8-12, ili pak ima loše aspekte sa ličnim planetama) Takođe Bikovima, Vagama, Jarčevima, pa i Ovnovima i Vodolijama, ovaj tranzitni Mars može da odgovara (ali će biti vrlo važno koje aspekte sklapa sa natalnim planetama) ali ostalim Promenljivim Znacima ~ Blizancima, Devicama i Strelčevima baš i neće previše imati koristi (čak možda više i štete) sa ovim Marsom (sem u slučaju da on ima baš dobre aspetke sa natalnim planetama)

Šta će nam doneti tranzitni Mars prolazeći kroz natalna polja :

Tumačenje uz ukombinaciju simbolike samog čarta njegovog prelaska u znak Riba ~ kvadrat sa Merkurom iz Blizanaca i Mesec Saturn konjukcija iz Vodolije i trigon & sekstil sa Severnim i Južnim Mesečevim Čvorom sa ose Rak & Jarac :

•○• Mars u 1 polju & Podznak u Ribama •○•
~ promene u samoj ličnosti „ja vrs. drugi“
~ akcenat treba staviti na sebe samog i promeniti prioritete u partnerskim odnosima
~ treba negovati telo i paziti na ponašanje, fizički izgled i zdravlje

•○• Mars u 2 polju & Podznak u Vodoliji •○•
~ mogućnost poboljšanja finansijske situacije, ali izbegavati kredite & pozajmice
~ prilika da se pronađe dobar (i dugotrajniji) izvor prihoda (a možda i nasledstvo)
~ vraćanje dugova (kako novčanih, tako i karmičkih)

•○• Mars u 3 polju & Podznak u Jarcu •○•
~ nadograđivanje znanja i životnog iskustva kroz kurseve ili dodatne škole
~ promene u životu braća & sestara & rođaka koji utiču i na naš život jako
~ kontakt sa učenim, stručnim, ljudima, osobama na položaju koje mogu pomoći

•○• Mars u 4 polju & Podznak u Strelcu •○•
~ promene u domu (renoviranje, kupo-prodaja, relokacija)
~ novi članovi domaćinstva, ili opraštanje od nekih zauvek (na žalost)
~ promene na poslu (idealno za one koji žele da pokrenu privatan biznis)

•○• Mars u 5 polju & Podznak u Škorpiji •○•
~ karmičke ljubavi, sudbinska dešavanja vezaana za decu
~ više sreće nego pameti (probajte igre na sreću, možda se čudo dosađuje)
~ promene u krugu prijatelja i poznanika koje utiču na naš život

•○• Mars u 6 polju & Podznak u Vagi •○•
~ kontakt sa ljudima koji ne žele dobro, borba sa njima i pobeda nad njima
~ osama koja vodi u buđenje prošloživotnih sećanja i iskustava
~ odrađivanje manjih karmičkih grešaka kroz bolest ili manji gubitak

•○• Mars u 7 polju & Podznak u Devici •○•
~ okretanje ka uspostavljanju reda i pravog smera u partnerskim odnosima
~ rešavanje nekih pitanja vezanih za sudske sporove (tužba, svedočenje…)
~ potencijalna relokacija, ili pak ogromne žiotne promene (novo poglavlje u knjizi života)

•○• Mars u 8 polju & Podznak u Lavu •○•
~ borba sa unutrašnjim demonima, strahovima, panikom, brigama
~ uspostavljanje kontrole nad sopstvenim vrednostima i samopouzdanjem
~ promene vezane za (ne)pokretnu imovinu (izbegavati opet podizanje kredita)

•○• Mars u 9 polju & Podznak u Raku •○•
~ učenje, usavršavanje, završavanje fakulteta, dalji intelektualni napredak
~ susret sa karmičkim srodnim Dušama preko interesovanja za okultno, ezoteriju
~ snažni snovi, proročki, jaka telepatska povezanost sa nekim ljudima

•○• Mars u 10 polju & Podznak u Blizancima •○•
~ promene u karijeri, radnom mestu, uslovima na poslu
~ promene vezane za društveni status i ugled i žetva onoga što smo posejali
~ promene u odnosu sa roditeljima (ili onima sa kojima se deli „krov nad glavom“)

•○• Mars u 11 polju & Podznak u Biku •○•
~ promene životnih ciljeva & želja
~ spuštanje na zemlju i prihvatanje realnih ostvarljivih planova
~ rastanak od nekih prijatelja i upoznavanje novih

•○• Mars u 12 polju & Podznak u Ovnu •○•
~ aktiviranje prošlih života do maksimuma, posebno na polju partnerskih odnosa
~ borba sa lošim ljudima, žrtveno jagnje, ćorsokak iz kojeg se jedva izvlačimo
~ zdravstveni problemi koji se javljaju zbog loše Karme i koji će trajati neko vreme

Slavne ličnosti sa Marsom u Ribama : Stan Lee, Yuri Gagarin, Merlin Monro, James Garner, Spenser Tracy, Vincent Price, Heath Ledger, Elizabeth Taylor, Vincent Van Gogh, Che Guevara, Tom Hanks & Rita Wilson, David Becham, Michelle Pfeiffer, Tina Turner, Heidi Klum, Cindy Crawford, Bono, Bob Dylan, Julliette Binoche, Elton John, Enrique Iglesias, Denzel Washington, Ser Anthony Hopkins, Johnny Cash, Ava Gardner, Steve McQueen, Billie Holiday, Michelangelo, Francis Bacon, Anthony Bourdain, Carrie Fisher, Lara Fabian, Simone de Beauvoir, Justin Trudeau, Linda Hamilton, Aristotle Onassis, Rowan Atkinson, Giacomo Casanova, Eric Clapton, Phil Collins, Gertrude Stein, Ivana Trump, Annie Lennox, Miriam Makeba, Miles Davis, Dido, Glen Close, Burt Reynolds, Rob Lowe, Niccolo Machiavelli, Herman Hesse, Moliere, Josh Groban, Jane Seymour, Ray Liotta, Bo Derek, Shirley Temple, David Copperfield, Annette Bening, Chris Isaak, Martina Navratilova, Bjorn Borg, Niki Lauda, Errol Flynn, Jack London, Lana Turner, Paco Rabanne, Malcolm Young, Jeremy Clarkson, Alan Alda, Joe Satriani, Erich Fromm, Arthur Rubinstein.https://dnevnikjednogastrologablogspot.wordpress.com/2020/03/24/lutajuci-ratnik/
:srce: Šmiš :mag: My Kipper on Imgur :pisac: Astrološke konsultacije & narudžbine :mail:

     Let me ask you something...
     If someone prays for patience, you think God gives them patience? Or does he give them the opportunity to be patient?
     If he prayed for courage, does God give him courage, or does he give him opportunities to be courageous?
     If someone prayed for the family to be closer, do you think God zaps them with warm fuzzy feelings, or does he give them opportunities to love each other?


~ 7 Lots ~ Lenormand  ~

Van mreže Nenuška*

 • I dont fight because i hate what's in front of me. I fight because i love what's behind me.
 • * Ovaj može da menja Google *
 • *******
 • Poruke: 43621
 • Reputaciona snaga: 36356
 • Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!
 • Pol: Žena
 • 0611704231 ♥ 0631450039
  • Wordpress Dnevnik Jednog Astrologa
Odg: » ○ • ☆ Dnevna Ezoterija ☆ • ○ «
« Odgovor #549 poslato: 28. Mart 2020. 08:59:00 »
     Pa... Merkur u Ovan se baš tu i ne snalazi... plus će biti spaljen od Sunce neko vreme... a i ova nastupajuća :0: Mars Saturn Vodolija baš nije utešna opcija...
:srce: Šmiš :mag: My Kipper on Imgur :pisac: Astrološke konsultacije & narudžbine :mail:

     Let me ask you something...
     If someone prays for patience, you think God gives them patience? Or does he give them the opportunity to be patient?
     If he prayed for courage, does God give him courage, or does he give him opportunities to be courageous?
     If someone prayed for the family to be closer, do you think God zaps them with warm fuzzy feelings, or does he give them opportunities to love each other?


~ 7 Lots ~ Lenormand  ~

Na mreži kosmopolita*

 • *Drugar iz komšiluka *
 • ****
 • Poruke: 1054
 • Reputaciona snaga: 1267
 • kosmopolita is awe-inspiring!kosmopolita is awe-inspiring!kosmopolita is awe-inspiring!kosmopolita is awe-inspiring!kosmopolita is awe-inspiring!kosmopolita is awe-inspiring!kosmopolita is awe-inspiring!kosmopolita is awe-inspiring!kosmopolita is awe-inspiring!kosmopolita is awe-inspiring!kosmopolita is awe-inspiring!kosmopolita is awe-inspiring!
 • Pol: Žena
Odg: » ○ • ☆ Dnevna Ezoterija ☆ • ○ «
« Odgovor #548 poslato: 28. Mart 2020. 08:02:58 »
Konacno da planete promene znak, jos nam samo ostaje Mer u ribama da predje u ovna, pa bude drugacija situacija na nebu/zemlji.
Kosmo Natal

O Bogu – dok ne utvrdiš vjeru u Njega,
O tuđem grijehu – dok se ne sjetiš svoga,
i o sutrašnjem danu – dok ne svane."

Van mreže Nenuška*

 • I dont fight because i hate what's in front of me. I fight because i love what's behind me.
 • * Ovaj može da menja Google *
 • *******
 • Poruke: 43621
 • Reputaciona snaga: 36356
 • Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!
 • Pol: Žena
 • 0611704231 ♥ 0631450039
  • Wordpress Dnevnik Jednog Astrologa
Odg: » ○ • ☆ Dnevna Ezoterija ☆ • ○ «
« Odgovor #547 poslato: 27. Mart 2020. 18:50:40 »
»Biti drugačiji, biti samo svoj«


Njegovo putešestvije u toku ove godine biće vrlo zanimljivo, ne samo što će odmah na ulasku u ovaj znak 30. Marta 2020 i biće tu sve do 13. Maja kada prelazi u znak Riba

U Vodoliji će ga dočekati sam tranzitni Saturn 31. Marta, već i posebno zbog njegovog retrogradnog hoda, od 10. Septembra pa sve do 14. Novembra, kada bude bio u znaku svog sedišta, u znaku Ovna, i poklopio se sa par drugih većih tranzitnih aspekata, ali i pomračenja... jer će on u Ovnu biti od 28. Juna pa sve do 06. Januara 2021!

Ovaj boravak u Vodoliji će samo biti "intro" za simfoniju koju nam spremaju Više Kosmičke Sile kasnije... jer pogledajte, njegov ulazak u Vodoliju biće ispraćen na samo ovom konjukcijom sa Saturnom, već i Jupiter Pluton konjukcijom iz Jarca, koja pak ima egzaktni trigon sa Venerom iz Bika (koja se našla baš kod fixne zvezde Algol)

Ko je Mars u Vodoliji i šta će nam on doneti? Mars je naša snaga, akcija, borbenost, strast, sexualnost, sve ono što naš um i telo tera da ide napred.

Kada se nađe u Vodoliji, ovaj Mars prvenstveno želi slobodu kretanja i poštovanje slobodne volje. A ovog puta će mu držati stranu i sam Saturn u Vodoliji...

Ono što bi najviše moglo da iznervira ovog Marsa u Vodoliji je ~ ako krenete da ga vezujete za sebe, za bilo šta, tj organičavate u bilo čemu ili (najgore od svega, po njemu) je da insistirate da se slepo drži pravila & propisa & protokola (to realno nije radio ni dok je bio u znaku Jarca do nedavno, zašto bi to radio sada?!? A i kad uđe u Vodoliju dodatno pored ove konjukcije sa Saturnom imaće i kvadrat baš sa Uranom...)

Ovo je vrlo inteligentan Mars, jer on je taj koji ide napred, a Vodolija je ta koja želi da otkriva sve ono što je novo i neistraženo.

Često, ovaj Mars u Vodoliji deluje čudno svojoj okolini, jer skoro uvek ima vrlo neobične ideje da se reše neki problemi ili zadaci (sve samo ne nešto "logično" za nas obične smrtnike) a ovog puta zbog konjukcije sa Saturnom ovo će biti pravi "vuk samotnjak" od kojeg će mnogi ne da se sklanjaju, već i da beže...

Mars u Vodoliji želi da iskoristi svoju energiju da napravi promene i reforme postojećih struktura, kako bi oni bili na usluzi svima, kako bi sve to bolje i lakše funkcionisalo i olakšalo ljudima način života. Ali, previše često, te ideje i planovi ovog Marsa u Vodoliji nisu dobrodošle, jer ih mnogo njih jednostavno ne razumeju (i pored najbolje volje)

Ne treba zaboraviti da klasični vladar Vodolije je Saturn (suvladar je Uran) i da sama Vodolija i nije baš toliko "luda, zabavna, vesela, nehajna, slobodna, revolucionar, igra po stolu, ekscentrik koji se kupa u mleku" itd... i takvi slični senzacionalistički atributi koji joj se (pre)često prepisuju.

Ne zaboravite Uran je bio taj koji nije želeo promene, sin Saturn je digao revoluciju protiv njega... Tako da ovaj ulazak Marsa u Vodoliju i momentalna konjukcija sa Saturnom i njihov zajednički kvadrat prema Uranu meni upravo i liči na ovu mitološku priču o sinu (Saturn) koji kreće u rat (Mars) protiv (kvadrat) svog oca (Uran)

Vodolije su u suštini vrlo ozbiljne, vrlo razumne i praktične, iskreno se poistovećuju sa ljudima iz svoje okoline i žele da im pomognu, u skladu sa svojim mogućnostima i znanjem, ali shodno simbolici samog Saturna, svi njeni postupci će generalno koliko toliko da budu u skladu sa propisima, samo po malo će da izleti po neka ideja van šeme i pravila.

Kada se tu nadje Mars on će pokrenuti Vodoliju da se odvaži i da još više potencira simboliku Saturna, kao i njegove zakone i pravila, i da se oslobodi pravila i propisa i unese reformatorske ideje. Mars će joj pomoći da oživi svoje ideje, svoje strasti i žudnje (a ona ih ima puno, zato je često ljudi i vide kao "nekoga sa druge planete" jer previše gleda u budućnost zarad dobrobiti drugih)

Tranzitni Mars u Vodoliji će tako da probudi uspavanog borca u nama. Slobodnije ćemo se izražavati i ponašati (Mars vam je simbol galame, vike, cike, povika, uzvika, svadje, isto tako i sporta, kretanja, akcije, borbe)

Ono što je glavna odlika tranzita Marsa u Vodoliji je da se snaga i energija fokusiraju ne ka borbi & svadji, već ka izgradnji & stvaranju nečeg novog i boljeg.

Mars je ratnik, pored njega je Saturn, general, oboje u Vodoliji donose nam period kada će se mnoga pravila i zakoni promeniti (što znači da će ovog puta ulazak Marsa u znak Vodolije biti veliko važno Mundano dešavanje, jer će naravno direktno imati uticaja na politično & ekonomsku situaciju u Svetu)
Najednom, dobićemo želju da učinimo nešto što do sad nam je bilo čudno, ili smo se plašili šta će se desiti (ili smo se jednostavno plašili jer je ideja opasna) 

Neki od nas će poželeti da skaču padobranom, neki od nas će poželeti da se istetoviraju, neki od nas će poželeti da se oslobode stega i uskogrudog načina ponašanja i oblačenja, a neki od nas će želeti da dokažu sebe u nekom novom svetlu (da "pod stare dane" završe neki drugi fakultet, započnu svoj privatni posao itd...)

Tranzitni (kao i natalni) Mars u Vodoliji često ume da nas zavara da se nećemo ljutiti, da ćemo biti pravi pacifisti, meditacija, yoga, itd... itd... sve kao Hipi pokret i ostale New Age priče & saveti... ali, ipak, to je Mars, kako god da ga okrenemo, to je borac & kavgadžija... to što se on nalazi u pravdoljubivoj Vodoliji ne znači da se on kad tad neće razgalamiti (u pogrešno vreme i na pogrešnom mestu) posebno ako nam se nadje u lošem aspektu sa nekom našom natalnom planetom.

Ovo je vrlo lukav Mars, nedajte se zavarati da je znak Vodolije naivan, baš naprotiv, vladar Saturn (pa i Uran) ni malo nisu ni naivni ni neiskusni, te tako ovom Marsu znak Vodolije samo zabašuri njegovu strastvenu borbenu narav u neki "pravdoljubivi cilj koji spašava čitavo čovečanstvo"...

Probajte da se nadjete na putu ovog Marsa u Vodoliji kad se on jednom odluči da ostvari nešto... nećete se lepo provesti, jer će vas on na finjaka i na najprijateljskiji mogući način ili preskočiti i ignorisati vaše komentare ili pak bez pardona preći preko vas, ubedjujući vas još dodatno da vaše ideje i stavovi su apsolutno glupi sa toliko validnih argumenata, da će te mu se još i zahvaliti što vam je ukazao na to koliko intelektualno ne možete da ga ispratite...

Ma koliko će ovaj tranzitni Mars da nam donese dugo očekivane reforme, promene, budjenje slobodne volje, ipak njegov vladar, tranzitni Saturn je u svom sedištu, baš tu u Vodoliji, tako da će on i dalje da ga na neki način koči i sprečavaće ga da ne napravi nepotrebne greške (a i sam suvladar Uran je u znaku Bika, pa će ipak racio i praktika da dominiraju ovim Marsom ovog puta... ili možda neće... meni i dalje ovo liči na sina (narod) koji će se pobuniti protiv svog oca (država) i doneti nam velike (i ne baš prijatne) promene...

Isto tako će i tranzitni Mars kod Vazdušnih Znakova (Vaga, Vodolija, Blizanci ~ posebno Vodolijama, naravno) da donese povećanu želju za komunikacijom i razmenom ideja, planiranjem, po malo i ne baš mnogo ostvarlje planove.

Tranzitni Mars će Zemljanim Znacima (Jarac, Devica, Bik) da donese mogućnost da konkretizuju svoje ideje i planove (sem možda za Bika, jer je ipak to aspekt kvadrata koji će čak i sprečiti Bikove da realizuju svoje ideje i planove)

Vodenim Znacima (Rak, Škorpija, Ribe) tranzitni Mars u Vodoliji će doneti mogućnost da ispolje sve svoje emocije, želje, osećanja naglas (i to vrlo glasno, posebno kod Škorpiona, koji će preko aspekta kvadrata baš da se razgalame, jer su predugo ćutali)

I na kraju, tranzitni Mars u Vodoliji će Vatrenim Znacima (Ovan, Lav, Strelac) samo da dolije ulje na vatru, te će nonstop da budu kao da su za doručak pojeli električnu jegulju i imaju višak energije (sem naravno za Lavove, koji će imati opoziciju, pa će stalno da se klackaju od ispuvanog balona do gospodara džungle)

Poznate ličnosti sa Marsom u Vodoliji : François Rabelais, Richard Wagner (kompozitor) Claude Bernard, Giuseppe Verdi (kompozitor), Robert Koch (fizičar), Mary Adams Lloyd (pisac i astrolog), David Hand (animator), Richard Wagner (glumac) Jacques Prévert (pisac) George Oppenheimer (pisac i scenarista) Hans-Georg Gadamer (filozof) Luis Buñuel (film) Oskar Morgenstern (matematičar) Langston Hughes (pisac) Charles Lindbergh (pilot) Jean Bonfils (Biskup od Nice) otkriven Pluton (18-02-1930) Christian Zuber (film) John Frankenheimer (film) Joanne Woodward (film) Ion Iliescu (precednik Rumunije) Allison Hayes(film) Antony Charles Robert Armstrong-Jones (fotograf) Beverly Baker (tenis) Piper Laurie (film) Cesare Maldini (fudbal) François Truffaut (film) Alfred Worden (astronaut) John Williams (kompozitor & film) Miloš Forman (film) Ted Kenedi (politika) Princ Naruhito (Japan) Lorenzo Saba (karate) Ivan Lendl (tenis) Ayrton Senna (auto-trke) Kelly LeBrock (film) Nena (pevačica) Jennifer Grey (film) Annabella Sciorra (film) Nina Janković (film) Adel (pevačica) Vladimir Dašić (košarka) Kristen Stewart (film) Emma Watson (film)

https://dnevnikjednogastrologablogspot.wordpress.com/2020/03/24/biti-drugaciji-biti-samo-svoj/
:srce: Šmiš :mag: My Kipper on Imgur :pisac: Astrološke konsultacije & narudžbine :mail:

     Let me ask you something...
     If someone prays for patience, you think God gives them patience? Or does he give them the opportunity to be patient?
     If he prayed for courage, does God give him courage, or does he give him opportunities to be courageous?
     If someone prayed for the family to be closer, do you think God zaps them with warm fuzzy feelings, or does he give them opportunities to love each other?


~ 7 Lots ~ Lenormand  ~

Van mreže Nenuška*

 • I dont fight because i hate what's in front of me. I fight because i love what's behind me.
 • * Ovaj može da menja Google *
 • *******
 • Poruke: 43621
 • Reputaciona snaga: 36356
 • Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!
 • Pol: Žena
 • 0611704231 ♥ 0631450039
  • Wordpress Dnevnik Jednog Astrologa
Odg: » ○ • ☆ Dnevna Ezoterija ☆ • ○ «
« Odgovor #546 poslato: 27. Mart 2020. 18:39:31 »
»Snaga Univerzalne Ljubavi«


29. Marta 2020. na Nebu imamo snažan trigon između Venere iz Bika i Plutona iz Jarca. Dan pre, Venera je imala i trigon sa Jupiterom, a nedavno i sekstil sa Neptunom iz Riba, a uskoro nas očekuje i konjukcija između Jupitera i Plutona u Aprilu. Snažne Mundane priče sa fokusom na ovu Veneru.

Šta je Venera? Ona je sve ono što čovek želi da ima pored sebe u svom životu, sve njegove potrebe, čežnje, bilo one neopipljive (emocije, atmosfera) bilo one opipljive (ljubav & sex, udobna odeća & obuća, uređen dom, pun sto & frižider dobrom hranom, stabilna finansijska situacija itd...) Venera iz Bika ima snagu da meterijalizuje te želje, da im da formu, smisao, svrhu. Uz Plutona ovog puta, ona dobija mogućnost da transformiše lične želje da postanu želje svih ljudi na ovom Svetu. Ovo je prava slika Majke Zemlje koja kao Fenix dolazi do tačke svog nestanka, i najednom samo kreće sa uzdizanjem i oporavkom.

U periodu kada nikada nije bilo važnije da se poštuje disciplina, ili nečija ličnost, i sačuvaju prave životne vrednosti ("ostati čovek bez obzira na težinu situacije") ova Venera i njena energija koja će se ukombinovati sa snažnom energijom Plutona prvo će nam pokazati šta je ono važno u životu ~ naučiće nas da više cenimo ono što imamo i da ubuduće pažljivije biramo šta želimo da posedujemo, a na sreću tu su i Jupiter i Neptun još uvek, koji održavaju dodatni balans da se zadrži pravi Put u novoj fazi našeg sazrevanja.

Ovih par meseci imamo priliku da budemo svedoci velikih Mundanih promena, ali i vrlo brzih rezultata tih promena ~ ako ništa drugo, uvideli smo da sve ono što volimo, može u deliću sekunde da nestane (a nedavni tranzitni aspekt između Marsa i Plutona nam je to glasno stavio na znanje, a naredni aspekt Marsa sa Saturnom će da proveri da li smo čuli i shvatili poruku Viših Kosmičkih Sila ili ne...) pa nas je to naučilo da malo manje budemo zavisni od materijalnih stvari u životu i da se malo okrenemo i duhovnoj strani i obnovimo naš odnos sa Majkom Priordom.

Naravno da ovaj aspekt ima i onu svoju mračnu stranu, čak i ako je u pitanju benefični aspekt trigona, jer s jedne strane imamo Veneru u Biku, u svom sedištu, što pojačava ideju "želim i uzimam ono što je najbolje za mene", dok sam Pluton donosi period kriza, tragedija, muka, patnji, gubitaka, i tek posle "vaternog krštenja" omogućava onome ko je naučio svoju lekciju, da se uzdigne iz pepela i nastavi dalje svoj život. Mnogi ne nauče svoju lekciju, jer postanu opsednuti nebitnim stvarima u životu i potpuno izgube pravi smisao ne samo svog, već i bilo čijeg postojanja ~ živi dobro da bi bio u mogućnosti da pomogneš drugome.

Naravno, na onom najjednostavnijem, svakodnevnom, nivou, ovaj tranzit može da donese uvećanu potrebu za ljubavlju, strastima, ali u isto vreme i da poveća posesivnost i ljubomoru. Ogromna želja da se "pazi i mazi i zove Đole" draga nam lepša & jača polovina, pa povremeno da se petera u tome. Takođe, ovaj aspekt može da pomogne oko prihoda, da ih uveća, potpuno neočekivano (posebno jer Venera ima i aspekt sa Jupiterom) Sve u svemu ~ volite i poštujte ljude oko sebe, ma kakvi oni bili... ne kaže se džabe "Osmehni se svakom prolazniku, nikada ne znaš kroz koji pakao on prolazi i možda je tvoj osmeh jedina lepa stvar koja mu se desila danas" :srce:

https://dnevnikjednogastrologablogspot.wordpress.com/2020/03/27/snaga-univerzalne-ljubavi/
:srce: Šmiš :mag: My Kipper on Imgur :pisac: Astrološke konsultacije & narudžbine :mail:

     Let me ask you something...
     If someone prays for patience, you think God gives them patience? Or does he give them the opportunity to be patient?
     If he prayed for courage, does God give him courage, or does he give him opportunities to be courageous?
     If someone prayed for the family to be closer, do you think God zaps them with warm fuzzy feelings, or does he give them opportunities to love each other?


~ 7 Lots ~ Lenormand  ~

Van mreže Nenuška*

 • I dont fight because i hate what's in front of me. I fight because i love what's behind me.
 • * Ovaj može da menja Google *
 • *******
 • Poruke: 43621
 • Reputaciona snaga: 36356
 • Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!
 • Pol: Žena
 • 0611704231 ♥ 0631450039
  • Wordpress Dnevnik Jednog Astrologa
Odg: » ○ • ☆ Dnevna Ezoterija ☆ • ○ «
« Odgovor #545 poslato: 27. Mart 2020. 18:31:39 »
»Mala Velika Sreća«


Na svakih 12 godina Venera iz Bika i Jupiter iz Jarca se druže preko aspekta trigona (pošto je Jupiterov ciklus 12 godina) Maj 2008, Mart 1996, Maj 1984, Mart 1972, Maj 1960 itd... Ovog puta 28. Marta 2020. sklapaju ponovo trigon.

Ovo je više nego dobar aspekt, ne samo zbog same simbolike trigona, već i zbog Venere koja je u svom sedištu. Malo kvari postavka Jupitera u Jarcu, jer je to znak njegovog pada (znak gde on gubi puno svojih dobrih osobina) ali u svakom slučaju, ovaj tranzitni aspekt će makar na kratko (par dana pre i par dana posle egzaktne konjukcije) da nam donese malo oduška i pozitivne energije.

Generalno trigon između Venere i Jupitera se smatra vrlo povoljnim, jer se spajaju dva benefika ~ Venera je "mala sreća" (mali zaštitnik) Jupiter je "velika sreća" (veliki zaštitnik)

Venera je sklad, ljubav, sve što je lepo i vredno, naše želje, htenja, potrebe, kako emotivne, tako i telesne (materijalne) Jupiter širi, uvećava, blagosilja, donosi rast i napredak. Aspekt trigona je energija koja pokazuje kako na pozitivan način Više Kosmičke Sile daruju osobi nešto lepo i dobro (na neki način "karmička nagrada") tj ovaj aspekt i bez da tražimo, nam daje nešto lepo i dobro (za razliku od napr aspekta sekstila kada moramo i mi da se potrudimo, pa da uz taj naš trud dodatno dobijemo bonus)

Pa tako, kada se Venera i Jupiter nađu u trigonu, njih svoje nam direktno prenose pozitivne energije Viših Kosmičkih Sila i daruju nam nešto lepo, skladno, emotivno, vredno u datom trenutku (obično su to oni trenuci u životu kad čovek posustane, i najednom se desi nešto zaista lepo i da mu ponovo želju & Veru da ide dalje)

Lično mogu da posvedočim kao vlasnik Venere u trigonu sa Jupiterom, da mi je ovaj natalni aspekt nebrojeno puta donosio spas, baš kada bi mi se desilo nešto loše & tužno što bi me bacilo na dno i potpuno uništilo želju za životom, totalno neočekivano bi mi ponovo vraćao snagu i Veru i optimizam da mogu da nastavim dalje, i to kroz pomoć mojih dragih prijatelja (Venera u 11 polju, Jupiter u 7 polju)

Ovog puta, obe planete su u Zemljanim znacima (naravno, jer drugačije ne bi postojao aspekt trigona) te će tako nešto lepo da počne da se dešava u konkretnom, fizičkom & materijalnom delu našeg života. Aspekt trigona između Venere i Jupitera se često opisuje kao "Palo s'neba" tj potpuno neočekivana sreća, posebno na polju novca i ljubavi.

Naravno, to neće biti ništa odmah uočljivo i grandiozno, zbog slabog Jupitera , ali u datom trenutku će značiti mnogima od nas jako puno (onaj uzvik olakšanja "Bog me pogledao!") To može da bude ili manji dobitak, poboljšanje društevnog statusa, ili uslova na radnom mestu, ili poklon, velika usluga, neočekivana pomoć, pa čak i poboljšanje zdravlja.

Naravno, doneće i neke lepe trenutke i u ljubavi, mogućnost da se osećamo potrebnim, voljenim, korisnim, bitnim, svrsishodnim za nekoga iz naše okoline. Ovaj aspekt budi u čoveku želju da se materijalizuje ljubav, da se učini nešto lepo (jer nedavno Venera je imala i sekstil sa Neptunom iz Riba koji je i dalje na snazi, i podpomaže ovaj trigon dodatno, jer je i on nedavno isto imao aspekt sekstila i sa Jupiterom) pa tako imamo opet naglašenu potrebu da se bude human i pomaže drugima.

Takođe, ovaj aspekt posebno što je u Zemljanim znacima, donosi i želju da se naučeno znanje podeli sa nekim, tj da se primeni "iz teorije u praksu" i na taj način konkretizuje (materijalizuje) iskustvo i pomogne nekome ko nema toliko sreće u životu, pa uz podršku Neptuna iz Riba, vidimo da će u narednom periodu shodno situaciji u Svetu, da se uveća mogućnost da se pomogne svima onima kojima je pomoć potrebna na bolji i brži način.

Naravno, ovaj tranzit će najviše prijati Zemljanim znacima : Biku & Jarcu & Devici i doneće im puno pozitivnih događaja u narednih nekoliko dana. Oni će imati naglašenu mogućnost da poboljšaju svoje finansije, da promene nešto u svom poslu & karijeri, ili da uživaju u emotivnim trenucima sa lepšom & jačom polovinom (uređenje doma, proširenje porodice itd...)

Vodeni znaci tj najviše Ribe će imati blagodeti od ovog trigona, dok će Škorpija i Rak malo manje (s obzirom da Venera iz Bika ima opoziciju sa Škorpijom, a Jupiter iz Jarca ima opoziciju sa Rakom) Oni će imati takođe dobar period, ali će morati i sami malo da porade na tome da dođu do željenog cilja, bilo da je u pitanju finansijska stabilnost ili sreća u ljubavi.

Vatreni i Vazdušni znaci : Strelac i Blizanci će takođe malo imati koristi od ovog tranzita, dok će ostali Vatreni i Vazdušni znaci : Ovan, Lav, Vaga, Vodolija (zbog kvadrata između Jarca i Vage & Ovna, tj Bika i Lava & Vodolije) vrlo malo osetiti blagotvorni uticaj ovog tranzita. Za njih, ovo će biti pomalo nepredvidljiv turbulentan period, kako sa finansijama, tako i u privatnom životu, malo dobitaka, malo gubitaka.

Ovaj aspekt trigona između Venere i Jupitera naravno mogu da osete, pa čak donekle i u pozitivu, i ovi ostali znaci (Ovan, Lav, Vaga, Vodolija) ako jedna od ove dve tranzitne planete ima konjukciju sa nekom njihovom natalnom planetom (tipa Merkur, Venera, Mars, Jupiter, Saturn) ili pak su Venera i Jupiter u nekom od benefičnih polja (1-5-7-9-11 polje u natalu) ili pak su ili Venera ili Jupiter u konjukciji sa arapskom tačkom Duha ili Fortunom.

https://dnevnikjednogastrologablogspot.wordpress.com/2020/03/24/mala-velika-sreca/
:srce: Šmiš :mag: My Kipper on Imgur :pisac: Astrološke konsultacije & narudžbine :mail:

     Let me ask you something...
     If someone prays for patience, you think God gives them patience? Or does he give them the opportunity to be patient?
     If he prayed for courage, does God give him courage, or does he give him opportunities to be courageous?
     If someone prayed for the family to be closer, do you think God zaps them with warm fuzzy feelings, or does he give them opportunities to love each other?


~ 7 Lots ~ Lenormand  ~

Van mreže Nenuška*

 • I dont fight because i hate what's in front of me. I fight because i love what's behind me.
 • * Ovaj može da menja Google *
 • *******
 • Poruke: 43621
 • Reputaciona snaga: 36356
 • Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!
 • Pol: Žena
 • 0611704231 ♥ 0631450039
  • Wordpress Dnevnik Jednog Astrologa
Odg: » ○ • ☆ Dnevna Ezoterija ☆ • ○ «
« Odgovor #544 poslato: 23. Mart 2020. 10:03:07 »
Nedeljni horoskop za period od 23. Marta do 29. Marta 2020.


Ova nedelja nam počinje sa Mesecom u Ribama i skladnim aspektom Venere prema Neptunu, i konjukciji između Marsa i Plutona. Energije koje su na neki način suprotne jedna drugoj, i nama će takođe da donesu kontradiktorne situacije. Moraćemo da budemo posebno strpljivi i pažljivo da posmatramo šta se dešava oko nas.

Od Utorka Mesec prelazi u znak Ovna, druži se sa Suncem, pa nam eto Mladog Meseca za početak Proleća tj prvi Mlad Mesec u toku ove nove astrološke godine i odmah će naleteti na Hiron i Lilith koji će tako uneti određenu ne baš harmoničnu i lako savladivu energiju u našu svakodnevnicu.

I dalje je akcenat na zemljanim znacima, te će tako ovaj Mlad Mesec u vatrenom Ovnu da još više uzburka dešavanja, ali zahvaljujući i samom Saturnu koji je prešao u znak Vodolije, ovaj Mlad Mesec neće „zapaliti vatru i doneti požar“ već će imati priliku da nam donese nove, pa i pozitivne, situacije u našu svakodnevnicu.

Od Četvrtka Mesec prelazi u znak svoje egzaltacije, znak Bika i nailazi odmah na Urana, ali i na napet aspekt upravo sa Saturnom, pa će nam tako sredina nedelje biti malo „povuci-potegni“. Ali, već Petak i Subota će biti bolji, jer će ovaj Mesec imati skladne aspekte sa ovim snažnim stelijumom u znaku Jarca.

Poslednji dan, Nedelja, donosi nam manje promene raspoloženja, jer Mesec prelazi u znak Blizanaca i nailazi na kvadrat sa Merkurom iz Riba, pa će nam sam kraj ove nedelje po malo biti „džombast“ i ne baš mnogo lagan.

Venera je i dalje u znaku svog sedišta, u znaku Bika i u toku ove nedelje imaće skladan odnos sa Neptunom, a u Petak i Subotu i sa Mesecom. Posebno pre-emotivni dani će biti Utorak i Petak, pa bi trebalo da povedemo računa da ne odreagujemo ishitreno i previše subjektivno.

Što se tiče zdravlja, shodno ovoj našoj trenutnoj situaciji, čuvajte se i pazite se što je više moguće. Negujte prvenstveno svoje mentalno i duhovno zdravlje, jer je ono osnova i za dobro fizičko zdravlje.

https://dnevnikjednogastrologablogspot.wordpress.com/2020/03/23/nedeljni-horoskop-za-period-od-23-marta-do-26-marta-2020/
:srce: Šmiš :mag: My Kipper on Imgur :pisac: Astrološke konsultacije & narudžbine :mail:

     Let me ask you something...
     If someone prays for patience, you think God gives them patience? Or does he give them the opportunity to be patient?
     If he prayed for courage, does God give him courage, or does he give him opportunities to be courageous?
     If someone prayed for the family to be closer, do you think God zaps them with warm fuzzy feelings, or does he give them opportunities to love each other?


~ 7 Lots ~ Lenormand  ~

Van mreže Nenuška*

 • I dont fight because i hate what's in front of me. I fight because i love what's behind me.
 • * Ovaj može da menja Google *
 • *******
 • Poruke: 43621
 • Reputaciona snaga: 36356
 • Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!
 • Pol: Žena
 • 0611704231 ♥ 0631450039
  • Wordpress Dnevnik Jednog Astrologa
Odg: » ○ • ☆ Dnevna Ezoterija ☆ • ○ «
« Odgovor #543 poslato: 22. Mart 2020. 11:31:17 »
»Da nema Smrti, ne bi bilo ni Života«


Još od Decembra 2008. Mars i Pluton se spajaju preko aspekta konjukcije u znaku Jarca i ima snagu delovanja od skoro 2 nedelje (nedelju dana pre ezgaktne konjukcije i nedelju dana posle) :

○ 28-12-2008 01° Jarca
○ 14-12-2010 04° Jarca
○ 27-11-2012 08° Jarca
○ 11-11-2014 11° Jarca
○ 19-10-2016 15° Jarca
○ 26-04-2018 21° Jarca
○ 23-03-2020 24° Jarca

Na svake dve godine njih dvoje nam na neki način promene naš tok života, bilo u pozitivu, bilo u negativu {sve zavisno koje aspekte ima ova konjukcija sa našim natalanim planetama} Aspekt konjukcije (ili konjunkcije) je aspekt koji naglašava i spaja energije dve planete (ili više planeta = stelijum) i to mesto postaje „ἐγώ εἰμι τὸ Ἄλφα καὶ τὸ Ὦ“ tj „alfa i omega“ nekih potpuno novih dešavanja u našem životu, te će tako naravno planeta vladar da bude pokazatelj kakve će to promene da budu ~ u ovom slučaju, to je Saturn koji je nedavno prešao u znak Vodolije.

Mars je planeta koja je brza, borbena, uvek u nekom pokretu, u potrazi za istinom i pravdom (a neki put i kavgom) i ovde je u znaku svoje egzaltacije, te tako postaje i hiperaktivan, izuzetno samopouzdan, pomalo agresivnog takmičarskog duha. S druge strane, Pluton je spor, generacijski, Mundani, on je „tiha voda breg roni“, on je tu da nam donese situacije kada moramo da dotaknemo dno života, skoro da umremo, da bi mogli da se „rodimo ponovo“.

Oboje su vladari i znaka Škorpiona ~ Mars je tradicionalni vladar, Pluton je u moderno vreme pridodat kao vladar. Te tako ova konjukcija 23. Marta na 24° Jarca podpomognuta i Jupiterom koji je tu odmah pored njih i aspektom sekstila između Venere i Neptuna koji se dešava isti dan, vidimo da ćemo u narednom periodu doživeti kako fizičku, tako i duhovnu žestoku transformaciju, koja će nam iz korena promeniti ne samo pogled na sebe, druge, već i na ceo Svet.

OVA KONJUKCIJA SE DEŠAVA VISOKO U 10 POLJU MUNDANOG ČARTA, ŠTO ZNAČI DA ĆE ONA IMATI UTICAJA NA CEO SVET

Ovo je čist mundano-politički aspekt (s obzirom da se dešava u znaku Jarca) a dodatno i mundano-humanitaran (s obzirom da se Saturn nalazi u znaku Vodolije) U Mundanoj Astrologiji 10 polje se vezuje za vlast & vladu, vladajuće telo & vladara, sve partije & vrhovni sud. To je polje ideala kojima celokupno društvo teži. Ovo je vrlo važno Mundano polje, jer pokazuje realnu sliku neke države (u ovom slučaju celog Sveta)

Vidimo da se ovde udružuju snage (konjukcija) država & naroda (10 polje) prvenstveno na materijalnom planu (znak Jarca) te vidimo udruživanje dobara & novca & investicije, zajednički projekti, istraživanja & analize, prodiranje u najdalje sfere ljudskog postojanja & DNK, nauka & biologija & fizika & medicina itd… (Saturn u Vodoliji)

Ova konjukcija se u astrološkom svetu obično tumači kao „Što je moje, to je moje, što je tvoje, to je moje, a i ti takođe pripadaš meni“ ali zahvaljujući snažnom aspektu između Venere iz Bika i Neptuna iz Riba, ova konjukcija neće biti toliko negativna & sebična, već bi mogli da ovaj opis preformulišemo kao „Što je moje, može biti i tvoje, što je tvoje, moglo bi biti i moje, ti i ja pripadamo jedno drugome, ti i ja smo deo jedne velike celine“.

MarsPluton će ovog puta uz pomoć Venere i Neptuna da donese snagu i hrabrost da se čovek uhvati u koštac sa životnim nedaćama. Sama konjukcija je mesto umiranja i Fenix rođenja, uz kreativnu energiju Venere u sekstilu sa Neptunom, transformacija će biti i tela i uma, prolazak kroz Golgotu (sama konjukcija) i prelazak na neko mnogo bolje mesto (sekstil)

Naravno, na žalost, ovo može zaista biti konkretna fizička smrt {usled ratova, teških bolesti ~ epidemije, pandemije, prirodnih katastrofa ~ zemljotresa, požara…} i odlazak Duše u neku drugu kosmičku sferu, ali isto tako može da označava da zbog opasnosti od smrti, ljudi se udružuju i pronalaze rešenje za tu opasnost ~ a tu najviše će pomoći sam Saturn iz Vodolije ~ da ukaže na Nov Put za celo Čovečanstvo.

Ako zanemarimo na trenutak dešavanja u Svetu, i pogledamo šta će ova konjukcija da nam donese na svakodnevnom nivou vidimo da će se mnogo toga „vrteti“ oko finansija, gubataka, nasleđa, smrti, dugova (kamataši, kladionice & zalagaonice…) kredita, plaćanja zakonskih obaveza & kazni, životno osiguranje, ulaganja & štednje, kao i nametnuta ograničenja, nova pravila & kazne upravo na tim poljima.

Ova konjukcija se u astrološkom svetu povezuje sa 7 smrtnih grehova ~ požuda (blud) gordost, pohlepa (škrtost) zavist, proždrljivost, gnev, lenjost. Na sreću, ovaj aspekt je ispraćen Venerinim sekstilom sa Neptunom, pa će tako na neki način Više Kosmičke Sile da nam pruže mogućnost da se oslobodimo mnogih naših mana & grehova {na ne baš lagan način, ali… dobićemo šansu za ispravak, a to je ono što je važno} pa će tako da krenu da se bude : univerzalna ljubav, pokornost, darivanje, širokogudost, smernost, umerenost, post tela & duha & duše, blagost i rad zarad drugoga, ne samo zarad sebe.

https://dnevnikjednogastrologablogspot.wordpress.com/2020/03/22/da-nema-smrti-ne-bi-bilo-ni-zivota/
:srce: Šmiš :mag: My Kipper on Imgur :pisac: Astrološke konsultacije & narudžbine :mail:

     Let me ask you something...
     If someone prays for patience, you think God gives them patience? Or does he give them the opportunity to be patient?
     If he prayed for courage, does God give him courage, or does he give him opportunities to be courageous?
     If someone prayed for the family to be closer, do you think God zaps them with warm fuzzy feelings, or does he give them opportunities to love each other?


~ 7 Lots ~ Lenormand  ~

Van mreže Nenuška*

 • I dont fight because i hate what's in front of me. I fight because i love what's behind me.
 • * Ovaj može da menja Google *
 • *******
 • Poruke: 43621
 • Reputaciona snaga: 36356
 • Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!
 • Pol: Žena
 • 0611704231 ♥ 0631450039
  • Wordpress Dnevnik Jednog Astrologa
Odg: » ○ • ☆ Dnevna Ezoterija ☆ • ○ «
« Odgovor #542 poslato: 22. Mart 2020. 11:25:43 »
»Ljubav će spasiti Svet«


23. Marta u ranim jutarnjim satima imamo predivan aspekt sekstila između Venere iz Bika i Neptuna iz Riba ~ koji dodatno ima i konjukciju sa Mesecom. Takođe, svo troje imaju i skladne aspekte sa snažnim stelijumom u Jarcu ~ Jupiter Mars Pluton, što dodatno pojačava pozitivni uticaj ove dve tranzitne planete!

Nov momenat u ovoj Mundanoj priči je što je baš vladar ovog stelijuma u Jarcu, Saturn , upravo promenio znak i prešao u znak Vodolije! On sam ima skladni aspekt sa Suncem iz Ovna, koji se nalazi pored Hirona , pa tako vidimo da se cela ova slika na Nebu uklapa polako kao slagalica sa trenutnim Mundanim dešavanjima vezanim za ovaj virus i daje novu nadu za boljitkom. Nove promene i nove životne faze su pred nama, i trebamo da budemo spremni da im se brzo prilagodimo.

Aspekt Venere i Neptuna doprinosi usklađivanju energija svih ljudi, životinja, biljaka i drugih entiteta koji žive na Zemlji. Ovo je posebno snažan aspekt jer su obe planete u znaku svog sedišta, te tako imaju maksimalnu snagu delovanja.

Ovo je period kada se bude sve pozitivne emocije i osećanja, saosećanje, briga, pažnja, nežnost, želja da se pomogne svima, potreba da se čine dobra & humana dela. Na nekom svakodnevnom nivou, ovaj tranzit je idealan za obnavljanje ljubavi sa jačom & lepšom polovinom, uživanjem u sitnim životnim radostima koje do sada zbog brzine načina života nismo primećivali. Ovo je aspekt koji povezuje ljude koji su fizički udaljeni jedno od drugog (obnavljanje kontakta, pomirenja...) ili koji su na neki način do sada bili udaljeni, ali ih isti životni ciljevi sada spajaju.

Dodatno, sam Mesec pored Neptuna takođe pojačava tu pozitivnu energiju i daje joj mogućnost da se brzo proširi svuda oko nas, pa čak i oko cele Zemlje. Ovo je snažni bioenergetski omotač koji može da pomogne Zemlji da se revitalizuje i obnovi svoju snagu, kako bi se započeo nov život, bolji i zdraviji. Venera u sekstilu sa Mesecom i Neptunom sada može da bude pravi "Kosmički Lek" koji će polako da počne da ispravlja greške i da leči celo Čovečanstvo, i vrati povobitnu harmoniju čoveka i Prirode.

Najveću pomoć Veneri i Neptunu pružaju upravo Mars & Jupiter & Pluton iz Jarca, budeći "inicijalnu kapislu" masovnog pokretanja svega onog dobrog i pozitivnog u ljudima. Ovo je aspekt duhovne kreativnosti koja izvire iz najdubljih pora čovekove Duše, želja da se materijalizuje sve što je moguće što će na bilo koji način pomoći ili učiniti život lakšim i komfornijim, a shodno simbolici ove tri planete, tu su obuhvaćene sve grane medicine, nauke, vojske, zakona, koji se sada udružuju da pronađu zajednički "lek" za celu planetu Zemlju.

Poznati sa Venerom u Biku i Neptunom u Ribama : René Lalique (poznati dizajner umetničkih dela na staklu) Theo van Gogh (brat poznatog slikara, trgovac umetničkim delima) Louis Franchet d'Espèrey (poznati maršal francuske i počasni vojvoda srpske & jugoslovenske vojske) Ja'far al-Sadiq (naučnik iz 8. veka osnivača Džafarske škole jurisprudencije) Karl Pearson (biostatističar i matematičar, zaslužan za uspostavljanje discipline matematičke statistike) Rodolphe Salis (vlasnik poznatog kabarea "Le Chat Noir" i smatra se osnivačem modernog kabarea) Heinrich Rantzau (danski državnik, pisac i astronom) Giuseppe Tartini (venecijanski poznati violinista i kompozitor barokne muzike iz 17. veka) Frederik van Eeden (poznati holandski pisac i psihijatar sa kraja 19. veka) Luther Burbank (američki botaničar, pionir u nauci o poljoprivredi) Frederick Leigh Gardner (britanski okultista iz 19. veka) i Ronald Ross (engleski epidemiolog, zaslužan za otkrivanje veze između komaraca i malarije)

https://dnevnikjednogastrologablogspot.wordpress.com/2020/03/22/ljubav-ce-izleciti-svet/


:srce: Šmiš :mag: My Kipper on Imgur :pisac: Astrološke konsultacije & narudžbine :mail:

     Let me ask you something...
     If someone prays for patience, you think God gives them patience? Or does he give them the opportunity to be patient?
     If he prayed for courage, does God give him courage, or does he give him opportunities to be courageous?
     If someone prayed for the family to be closer, do you think God zaps them with warm fuzzy feelings, or does he give them opportunities to love each other?


~ 7 Lots ~ Lenormand  ~