Autor Tema: » ○ ♥ ☆ Dnevna Ezoterija ☆ ♥ ○ «  (Pročitano 29673 puta)

0 Članovi i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže Nenuška*

 • I dont fight because i hate what's in front of me. I fight because i love what's behind me.
 • * Ovaj može da menja Google *
 • *******
 • Poruke: 43752
 • Reputaciona snaga: 36400
 • Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!
 • Pol: Žena
 • 0611704231 ♥ 0631450039
  • Wordpress Dnevnik Jednog Astrologa
Odg: » ○ • ☆ Dnevna Ezoterija ☆ • ○ «
« Odgovor #545 poslato: 27. Mart 2020. 18:31:39 »
»Mala Velika Sreća«


Na svakih 12 godina Venera iz Bika i Jupiter iz Jarca se druže preko aspekta trigona (pošto je Jupiterov ciklus 12 godina) Maj 2008, Mart 1996, Maj 1984, Mart 1972, Maj 1960 itd... Ovog puta 28. Marta 2020. sklapaju ponovo trigon.

Ovo je više nego dobar aspekt, ne samo zbog same simbolike trigona, već i zbog Venere koja je u svom sedištu. Malo kvari postavka Jupitera u Jarcu, jer je to znak njegovog pada (znak gde on gubi puno svojih dobrih osobina) ali u svakom slučaju, ovaj tranzitni aspekt će makar na kratko (par dana pre i par dana posle egzaktne konjukcije) da nam donese malo oduška i pozitivne energije.

Generalno trigon između Venere i Jupitera se smatra vrlo povoljnim, jer se spajaju dva benefika ~ Venera je "mala sreća" (mali zaštitnik) Jupiter je "velika sreća" (veliki zaštitnik)

Venera je sklad, ljubav, sve što je lepo i vredno, naše želje, htenja, potrebe, kako emotivne, tako i telesne (materijalne) Jupiter širi, uvećava, blagosilja, donosi rast i napredak. Aspekt trigona je energija koja pokazuje kako na pozitivan način Više Kosmičke Sile daruju osobi nešto lepo i dobro (na neki način "karmička nagrada") tj ovaj aspekt i bez da tražimo, nam daje nešto lepo i dobro (za razliku od napr aspekta sekstila kada moramo i mi da se potrudimo, pa da uz taj naš trud dodatno dobijemo bonus)

Pa tako, kada se Venera i Jupiter nađu u trigonu, njih svoje nam direktno prenose pozitivne energije Viših Kosmičkih Sila i daruju nam nešto lepo, skladno, emotivno, vredno u datom trenutku (obično su to oni trenuci u životu kad čovek posustane, i najednom se desi nešto zaista lepo i da mu ponovo želju & Veru da ide dalje)

Lično mogu da posvedočim kao vlasnik Venere u trigonu sa Jupiterom, da mi je ovaj natalni aspekt nebrojeno puta donosio spas, baš kada bi mi se desilo nešto loše & tužno što bi me bacilo na dno i potpuno uništilo želju za životom, totalno neočekivano bi mi ponovo vraćao snagu i Veru i optimizam da mogu da nastavim dalje, i to kroz pomoć mojih dragih prijatelja (Venera u 11 polju, Jupiter u 7 polju)

Ovog puta, obe planete su u Zemljanim znacima (naravno, jer drugačije ne bi postojao aspekt trigona) te će tako nešto lepo da počne da se dešava u konkretnom, fizičkom & materijalnom delu našeg života. Aspekt trigona između Venere i Jupitera se često opisuje kao "Palo s'neba" tj potpuno neočekivana sreća, posebno na polju novca i ljubavi.

Naravno, to neće biti ništa odmah uočljivo i grandiozno, zbog slabog Jupitera , ali u datom trenutku će značiti mnogima od nas jako puno (onaj uzvik olakšanja "Bog me pogledao!") To može da bude ili manji dobitak, poboljšanje društevnog statusa, ili uslova na radnom mestu, ili poklon, velika usluga, neočekivana pomoć, pa čak i poboljšanje zdravlja.

Naravno, doneće i neke lepe trenutke i u ljubavi, mogućnost da se osećamo potrebnim, voljenim, korisnim, bitnim, svrsishodnim za nekoga iz naše okoline. Ovaj aspekt budi u čoveku želju da se materijalizuje ljubav, da se učini nešto lepo (jer nedavno Venera je imala i sekstil sa Neptunom iz Riba koji je i dalje na snazi, i podpomaže ovaj trigon dodatno, jer je i on nedavno isto imao aspekt sekstila i sa Jupiterom) pa tako imamo opet naglašenu potrebu da se bude human i pomaže drugima.

Takođe, ovaj aspekt posebno što je u Zemljanim znacima, donosi i želju da se naučeno znanje podeli sa nekim, tj da se primeni "iz teorije u praksu" i na taj način konkretizuje (materijalizuje) iskustvo i pomogne nekome ko nema toliko sreće u životu, pa uz podršku Neptuna iz Riba, vidimo da će u narednom periodu shodno situaciji u Svetu, da se uveća mogućnost da se pomogne svima onima kojima je pomoć potrebna na bolji i brži način.

Naravno, ovaj tranzit će najviše prijati Zemljanim znacima : Biku & Jarcu & Devici i doneće im puno pozitivnih događaja u narednih nekoliko dana. Oni će imati naglašenu mogućnost da poboljšaju svoje finansije, da promene nešto u svom poslu & karijeri, ili da uživaju u emotivnim trenucima sa lepšom & jačom polovinom (uređenje doma, proširenje porodice itd...)

Vodeni znaci tj najviše Ribe će imati blagodeti od ovog trigona, dok će Škorpija i Rak malo manje (s obzirom da Venera iz Bika ima opoziciju sa Škorpijom, a Jupiter iz Jarca ima opoziciju sa Rakom) Oni će imati takođe dobar period, ali će morati i sami malo da porade na tome da dođu do željenog cilja, bilo da je u pitanju finansijska stabilnost ili sreća u ljubavi.

Vatreni i Vazdušni znaci : Strelac i Blizanci će takođe malo imati koristi od ovog tranzita, dok će ostali Vatreni i Vazdušni znaci : Ovan, Lav, Vaga, Vodolija (zbog kvadrata između Jarca i Vage & Ovna, tj Bika i Lava & Vodolije) vrlo malo osetiti blagotvorni uticaj ovog tranzita. Za njih, ovo će biti pomalo nepredvidljiv turbulentan period, kako sa finansijama, tako i u privatnom životu, malo dobitaka, malo gubitaka.

Ovaj aspekt trigona između Venere i Jupitera naravno mogu da osete, pa čak donekle i u pozitivu, i ovi ostali znaci (Ovan, Lav, Vaga, Vodolija) ako jedna od ove dve tranzitne planete ima konjukciju sa nekom njihovom natalnom planetom (tipa Merkur, Venera, Mars, Jupiter, Saturn) ili pak su Venera i Jupiter u nekom od benefičnih polja (1-5-7-9-11 polje u natalu) ili pak su ili Venera ili Jupiter u konjukciji sa arapskom tačkom Duha ili Fortunom.

https://dnevnikjednogastrologablogspot.wordpress.com/2020/03/24/mala-velika-sreca/
:srce: Šmiš :mag: My Kipper on Imgur :pisac: Astrološke konsultacije & narudžbine :mail:

     Let me ask you something...
     If someone prays for patience, you think God gives them patience? Or does he give them the opportunity to be patient?
     If he prayed for courage, does God give him courage, or does he give him opportunities to be courageous?
     If someone prayed for the family to be closer, do you think God zaps them with warm fuzzy feelings, or does he give them opportunities to love each other?


~ 7 Lots ~ Lenormand  ~

Van mreže Nenuška*

 • I dont fight because i hate what's in front of me. I fight because i love what's behind me.
 • * Ovaj može da menja Google *
 • *******
 • Poruke: 43752
 • Reputaciona snaga: 36400
 • Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!
 • Pol: Žena
 • 0611704231 ♥ 0631450039
  • Wordpress Dnevnik Jednog Astrologa
Odg: » ○ • ☆ Dnevna Ezoterija ☆ • ○ «
« Odgovor #544 poslato: 23. Mart 2020. 10:03:07 »
Nedeljni horoskop za period od 23. Marta do 29. Marta 2020.


Ova nedelja nam počinje sa Mesecom u Ribama i skladnim aspektom Venere prema Neptunu, i konjukciji između Marsa i Plutona. Energije koje su na neki način suprotne jedna drugoj, i nama će takođe da donesu kontradiktorne situacije. Moraćemo da budemo posebno strpljivi i pažljivo da posmatramo šta se dešava oko nas.

Od Utorka Mesec prelazi u znak Ovna, druži se sa Suncem, pa nam eto Mladog Meseca za početak Proleća tj prvi Mlad Mesec u toku ove nove astrološke godine i odmah će naleteti na Hiron i Lilith koji će tako uneti određenu ne baš harmoničnu i lako savladivu energiju u našu svakodnevnicu.

I dalje je akcenat na zemljanim znacima, te će tako ovaj Mlad Mesec u vatrenom Ovnu da još više uzburka dešavanja, ali zahvaljujući i samom Saturnu koji je prešao u znak Vodolije, ovaj Mlad Mesec neće „zapaliti vatru i doneti požar“ već će imati priliku da nam donese nove, pa i pozitivne, situacije u našu svakodnevnicu.

Od Četvrtka Mesec prelazi u znak svoje egzaltacije, znak Bika i nailazi odmah na Urana, ali i na napet aspekt upravo sa Saturnom, pa će nam tako sredina nedelje biti malo „povuci-potegni“. Ali, već Petak i Subota će biti bolji, jer će ovaj Mesec imati skladne aspekte sa ovim snažnim stelijumom u znaku Jarca.

Poslednji dan, Nedelja, donosi nam manje promene raspoloženja, jer Mesec prelazi u znak Blizanaca i nailazi na kvadrat sa Merkurom iz Riba, pa će nam sam kraj ove nedelje po malo biti „džombast“ i ne baš mnogo lagan.

Venera je i dalje u znaku svog sedišta, u znaku Bika i u toku ove nedelje imaće skladan odnos sa Neptunom, a u Petak i Subotu i sa Mesecom. Posebno pre-emotivni dani će biti Utorak i Petak, pa bi trebalo da povedemo računa da ne odreagujemo ishitreno i previše subjektivno.

Što se tiče zdravlja, shodno ovoj našoj trenutnoj situaciji, čuvajte se i pazite se što je više moguće. Negujte prvenstveno svoje mentalno i duhovno zdravlje, jer je ono osnova i za dobro fizičko zdravlje.

https://dnevnikjednogastrologablogspot.wordpress.com/2020/03/23/nedeljni-horoskop-za-period-od-23-marta-do-26-marta-2020/
:srce: Šmiš :mag: My Kipper on Imgur :pisac: Astrološke konsultacije & narudžbine :mail:

     Let me ask you something...
     If someone prays for patience, you think God gives them patience? Or does he give them the opportunity to be patient?
     If he prayed for courage, does God give him courage, or does he give him opportunities to be courageous?
     If someone prayed for the family to be closer, do you think God zaps them with warm fuzzy feelings, or does he give them opportunities to love each other?


~ 7 Lots ~ Lenormand  ~

Van mreže Nenuška*

 • I dont fight because i hate what's in front of me. I fight because i love what's behind me.
 • * Ovaj može da menja Google *
 • *******
 • Poruke: 43752
 • Reputaciona snaga: 36400
 • Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!
 • Pol: Žena
 • 0611704231 ♥ 0631450039
  • Wordpress Dnevnik Jednog Astrologa
Odg: » ○ • ☆ Dnevna Ezoterija ☆ • ○ «
« Odgovor #543 poslato: 22. Mart 2020. 11:31:17 »
»Da nema Smrti, ne bi bilo ni Života«


Još od Decembra 2008. Mars i Pluton se spajaju preko aspekta konjukcije u znaku Jarca i ima snagu delovanja od skoro 2 nedelje (nedelju dana pre ezgaktne konjukcije i nedelju dana posle) :

○ 28-12-2008 01° Jarca
○ 14-12-2010 04° Jarca
○ 27-11-2012 08° Jarca
○ 11-11-2014 11° Jarca
○ 19-10-2016 15° Jarca
○ 26-04-2018 21° Jarca
○ 23-03-2020 24° Jarca

Na svake dve godine njih dvoje nam na neki način promene naš tok života, bilo u pozitivu, bilo u negativu {sve zavisno koje aspekte ima ova konjukcija sa našim natalanim planetama} Aspekt konjukcije (ili konjunkcije) je aspekt koji naglašava i spaja energije dve planete (ili više planeta = stelijum) i to mesto postaje „ἐγώ εἰμι τὸ Ἄλφα καὶ τὸ Ὦ“ tj „alfa i omega“ nekih potpuno novih dešavanja u našem životu, te će tako naravno planeta vladar da bude pokazatelj kakve će to promene da budu ~ u ovom slučaju, to je Saturn koji je nedavno prešao u znak Vodolije.

Mars je planeta koja je brza, borbena, uvek u nekom pokretu, u potrazi za istinom i pravdom (a neki put i kavgom) i ovde je u znaku svoje egzaltacije, te tako postaje i hiperaktivan, izuzetno samopouzdan, pomalo agresivnog takmičarskog duha. S druge strane, Pluton je spor, generacijski, Mundani, on je „tiha voda breg roni“, on je tu da nam donese situacije kada moramo da dotaknemo dno života, skoro da umremo, da bi mogli da se „rodimo ponovo“.

Oboje su vladari i znaka Škorpiona ~ Mars je tradicionalni vladar, Pluton je u moderno vreme pridodat kao vladar. Te tako ova konjukcija 23. Marta na 24° Jarca podpomognuta i Jupiterom koji je tu odmah pored njih i aspektom sekstila između Venere i Neptuna koji se dešava isti dan, vidimo da ćemo u narednom periodu doživeti kako fizičku, tako i duhovnu žestoku transformaciju, koja će nam iz korena promeniti ne samo pogled na sebe, druge, već i na ceo Svet.

OVA KONJUKCIJA SE DEŠAVA VISOKO U 10 POLJU MUNDANOG ČARTA, ŠTO ZNAČI DA ĆE ONA IMATI UTICAJA NA CEO SVET

Ovo je čist mundano-politički aspekt (s obzirom da se dešava u znaku Jarca) a dodatno i mundano-humanitaran (s obzirom da se Saturn nalazi u znaku Vodolije) U Mundanoj Astrologiji 10 polje se vezuje za vlast & vladu, vladajuće telo & vladara, sve partije & vrhovni sud. To je polje ideala kojima celokupno društvo teži. Ovo je vrlo važno Mundano polje, jer pokazuje realnu sliku neke države (u ovom slučaju celog Sveta)

Vidimo da se ovde udružuju snage (konjukcija) država & naroda (10 polje) prvenstveno na materijalnom planu (znak Jarca) te vidimo udruživanje dobara & novca & investicije, zajednički projekti, istraživanja & analize, prodiranje u najdalje sfere ljudskog postojanja & DNK, nauka & biologija & fizika & medicina itd… (Saturn u Vodoliji)

Ova konjukcija se u astrološkom svetu obično tumači kao „Što je moje, to je moje, što je tvoje, to je moje, a i ti takođe pripadaš meni“ ali zahvaljujući snažnom aspektu između Venere iz Bika i Neptuna iz Riba, ova konjukcija neće biti toliko negativna & sebična, već bi mogli da ovaj opis preformulišemo kao „Što je moje, može biti i tvoje, što je tvoje, moglo bi biti i moje, ti i ja pripadamo jedno drugome, ti i ja smo deo jedne velike celine“.

MarsPluton će ovog puta uz pomoć Venere i Neptuna da donese snagu i hrabrost da se čovek uhvati u koštac sa životnim nedaćama. Sama konjukcija je mesto umiranja i Fenix rođenja, uz kreativnu energiju Venere u sekstilu sa Neptunom, transformacija će biti i tela i uma, prolazak kroz Golgotu (sama konjukcija) i prelazak na neko mnogo bolje mesto (sekstil)

Naravno, na žalost, ovo može zaista biti konkretna fizička smrt {usled ratova, teških bolesti ~ epidemije, pandemije, prirodnih katastrofa ~ zemljotresa, požara…} i odlazak Duše u neku drugu kosmičku sferu, ali isto tako može da označava da zbog opasnosti od smrti, ljudi se udružuju i pronalaze rešenje za tu opasnost ~ a tu najviše će pomoći sam Saturn iz Vodolije ~ da ukaže na Nov Put za celo Čovečanstvo.

Ako zanemarimo na trenutak dešavanja u Svetu, i pogledamo šta će ova konjukcija da nam donese na svakodnevnom nivou vidimo da će se mnogo toga „vrteti“ oko finansija, gubataka, nasleđa, smrti, dugova (kamataši, kladionice & zalagaonice…) kredita, plaćanja zakonskih obaveza & kazni, životno osiguranje, ulaganja & štednje, kao i nametnuta ograničenja, nova pravila & kazne upravo na tim poljima.

Ova konjukcija se u astrološkom svetu povezuje sa 7 smrtnih grehova ~ požuda (blud) gordost, pohlepa (škrtost) zavist, proždrljivost, gnev, lenjost. Na sreću, ovaj aspekt je ispraćen Venerinim sekstilom sa Neptunom, pa će tako na neki način Više Kosmičke Sile da nam pruže mogućnost da se oslobodimo mnogih naših mana & grehova {na ne baš lagan način, ali… dobićemo šansu za ispravak, a to je ono što je važno} pa će tako da krenu da se bude : univerzalna ljubav, pokornost, darivanje, širokogudost, smernost, umerenost, post tela & duha & duše, blagost i rad zarad drugoga, ne samo zarad sebe.

https://dnevnikjednogastrologablogspot.wordpress.com/2020/03/22/da-nema-smrti-ne-bi-bilo-ni-zivota/
:srce: Šmiš :mag: My Kipper on Imgur :pisac: Astrološke konsultacije & narudžbine :mail:

     Let me ask you something...
     If someone prays for patience, you think God gives them patience? Or does he give them the opportunity to be patient?
     If he prayed for courage, does God give him courage, or does he give him opportunities to be courageous?
     If someone prayed for the family to be closer, do you think God zaps them with warm fuzzy feelings, or does he give them opportunities to love each other?


~ 7 Lots ~ Lenormand  ~

Van mreže Nenuška*

 • I dont fight because i hate what's in front of me. I fight because i love what's behind me.
 • * Ovaj može da menja Google *
 • *******
 • Poruke: 43752
 • Reputaciona snaga: 36400
 • Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!
 • Pol: Žena
 • 0611704231 ♥ 0631450039
  • Wordpress Dnevnik Jednog Astrologa
Odg: » ○ • ☆ Dnevna Ezoterija ☆ • ○ «
« Odgovor #542 poslato: 22. Mart 2020. 11:25:43 »
»Ljubav će spasiti Svet«


23. Marta u ranim jutarnjim satima imamo predivan aspekt sekstila između Venere iz Bika i Neptuna iz Riba ~ koji dodatno ima i konjukciju sa Mesecom. Takođe, svo troje imaju i skladne aspekte sa snažnim stelijumom u Jarcu ~ Jupiter Mars Pluton, što dodatno pojačava pozitivni uticaj ove dve tranzitne planete!

Nov momenat u ovoj Mundanoj priči je što je baš vladar ovog stelijuma u Jarcu, Saturn , upravo promenio znak i prešao u znak Vodolije! On sam ima skladni aspekt sa Suncem iz Ovna, koji se nalazi pored Hirona , pa tako vidimo da se cela ova slika na Nebu uklapa polako kao slagalica sa trenutnim Mundanim dešavanjima vezanim za ovaj virus i daje novu nadu za boljitkom. Nove promene i nove životne faze su pred nama, i trebamo da budemo spremni da im se brzo prilagodimo.

Aspekt Venere i Neptuna doprinosi usklađivanju energija svih ljudi, životinja, biljaka i drugih entiteta koji žive na Zemlji. Ovo je posebno snažan aspekt jer su obe planete u znaku svog sedišta, te tako imaju maksimalnu snagu delovanja.

Ovo je period kada se bude sve pozitivne emocije i osećanja, saosećanje, briga, pažnja, nežnost, želja da se pomogne svima, potreba da se čine dobra & humana dela. Na nekom svakodnevnom nivou, ovaj tranzit je idealan za obnavljanje ljubavi sa jačom & lepšom polovinom, uživanjem u sitnim životnim radostima koje do sada zbog brzine načina života nismo primećivali. Ovo je aspekt koji povezuje ljude koji su fizički udaljeni jedno od drugog (obnavljanje kontakta, pomirenja...) ili koji su na neki način do sada bili udaljeni, ali ih isti životni ciljevi sada spajaju.

Dodatno, sam Mesec pored Neptuna takođe pojačava tu pozitivnu energiju i daje joj mogućnost da se brzo proširi svuda oko nas, pa čak i oko cele Zemlje. Ovo je snažni bioenergetski omotač koji može da pomogne Zemlji da se revitalizuje i obnovi svoju snagu, kako bi se započeo nov život, bolji i zdraviji. Venera u sekstilu sa Mesecom i Neptunom sada može da bude pravi "Kosmički Lek" koji će polako da počne da ispravlja greške i da leči celo Čovečanstvo, i vrati povobitnu harmoniju čoveka i Prirode.

Najveću pomoć Veneri i Neptunu pružaju upravo Mars & Jupiter & Pluton iz Jarca, budeći "inicijalnu kapislu" masovnog pokretanja svega onog dobrog i pozitivnog u ljudima. Ovo je aspekt duhovne kreativnosti koja izvire iz najdubljih pora čovekove Duše, želja da se materijalizuje sve što je moguće što će na bilo koji način pomoći ili učiniti život lakšim i komfornijim, a shodno simbolici ove tri planete, tu su obuhvaćene sve grane medicine, nauke, vojske, zakona, koji se sada udružuju da pronađu zajednički "lek" za celu planetu Zemlju.

Poznati sa Venerom u Biku i Neptunom u Ribama : René Lalique (poznati dizajner umetničkih dela na staklu) Theo van Gogh (brat poznatog slikara, trgovac umetničkim delima) Louis Franchet d'Espèrey (poznati maršal francuske i počasni vojvoda srpske & jugoslovenske vojske) Ja'far al-Sadiq (naučnik iz 8. veka osnivača Džafarske škole jurisprudencije) Karl Pearson (biostatističar i matematičar, zaslužan za uspostavljanje discipline matematičke statistike) Rodolphe Salis (vlasnik poznatog kabarea "Le Chat Noir" i smatra se osnivačem modernog kabarea) Heinrich Rantzau (danski državnik, pisac i astronom) Giuseppe Tartini (venecijanski poznati violinista i kompozitor barokne muzike iz 17. veka) Frederik van Eeden (poznati holandski pisac i psihijatar sa kraja 19. veka) Luther Burbank (američki botaničar, pionir u nauci o poljoprivredi) Frederick Leigh Gardner (britanski okultista iz 19. veka) i Ronald Ross (engleski epidemiolog, zaslužan za otkrivanje veze između komaraca i malarije)

https://dnevnikjednogastrologablogspot.wordpress.com/2020/03/22/ljubav-ce-izleciti-svet/


:srce: Šmiš :mag: My Kipper on Imgur :pisac: Astrološke konsultacije & narudžbine :mail:

     Let me ask you something...
     If someone prays for patience, you think God gives them patience? Or does he give them the opportunity to be patient?
     If he prayed for courage, does God give him courage, or does he give him opportunities to be courageous?
     If someone prayed for the family to be closer, do you think God zaps them with warm fuzzy feelings, or does he give them opportunities to love each other?


~ 7 Lots ~ Lenormand  ~

Van mreže Nenuška*

 • I dont fight because i hate what's in front of me. I fight because i love what's behind me.
 • * Ovaj može da menja Google *
 • *******
 • Poruke: 43752
 • Reputaciona snaga: 36400
 • Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!
 • Pol: Žena
 • 0611704231 ♥ 0631450039
  • Wordpress Dnevnik Jednog Astrologa
Odg: » ○ • ☆ Dnevna Ezoterija ☆ • ○ «
« Odgovor #541 poslato: 20. Mart 2020. 16:22:40 »
Tranzitni Saturn u Vodoliji


22. Marta 2020 u ranim jutarnjim satima tranzitni Saturn prelazi u znak Vodolije, u znak svog drugog sedišta. Tu će biti sve do početka Marta 2023. godine.

Do 01. Jula će biti u Vodoliji, kada će zbog retrogradnog hoda, da se vrati u znak Jarca opet, i biće tu sve do 17. Decembra, kada će ponovo da se vrati u znak Vodolije.

U retrogradnom hodu će biti od 11. Maja pa sve do 29. Septembra i u stopu će ga pratiti tranzitni Jupiter (čak i u svom retrogradnom hodu od 14. Maja do 13. Septembra) da bi se na kraju godine, tačnije 21. Decembra spojili preko konjukcije na 00° Vodolije {što je na Mundanom planu izuzetno važan događaj}

Tranzitni Saturn je poslednji put bio u znaku Vodolije od Februara 1991 do Januara 1994, pa oni stariji čitaoci bi mogli da očekuju i da će im se neke osobe ili situacije iz tog perioda možda sada ponoviti & pojaviti… ali ovog puta, naravno, pristup celoj toj situaciji ili odnos sa tom osobom će biti kompletno drugačiji {jer je jedan ciklus sazrevanja završen}

Njegov ulazak u Vodoliju pored toga što stiže par dana posle početka Proleća (Sunce u Ovnu) će biti propraćen i Mladim Mesecom u Ovnu 24. Marta, a pred kraj Marta i 30. Marta ulaskom Marsa u znak Vodolije i njihove konjukcije 31. Marta.

ŠTA JE SVE SATURN U VODOLIJI, ČEMU NAS UČI, NA ŠTA NAS OPOMINJE, KUDA NAS USMERAVA?

Mudro birajte svoje prijatelje. Sada je došlo vreme da se pročisti krug prijatelja i izdvoji „žito od kukolja. Vreme za stupanjem u odnos sa onima koji imaju iste životne poglede & ciljeve i koji vas rado vide u svojoj budućnosti. Vreme je da prestanete da „vučete za rukav“ neke ljude u želji da zadržite kontakt sa njima. Posebno dobro vreme da se pokažemo kao dobri prijatelji ~ i u dobru i u zlu, ne važi samo za brak, već i za prijateljstva, ona prava, naravno. Naredni period nas usmerava ka preuzimanju odgovornosti za neka dešavanja u životu drugih ljudi oko nas.

Sada nije vreme da se „kud Turci, tu i mali Mujo“, izbegavati poistovećivanje sa drugima, posebno sa većim brojem ljudi. Treba sačuvati integritet, i samo-svest, držati se svojih načela & stavova & prioriteta, čak i ako to znači „biti crna ovca“ u datom trenutku. Sada masovne energije donose samo opterećenje, i nepotrebno iscrpljivanje, kako psihe, tako i vitalnosti. Vreme je da se uoče razlike u stavovima & ponašanju & životnim ciljevima, i da se ogradimo od svega onoga što se ne uklapa u naše ideje & planove za budućnost.

Vreme je da se bude „vuk samotnjak“, izbegavati nepotrebne veze & obećanja koja se daju pro-forme. Povucite se i budite posmatrač. Popnite se na planinu i posmatrajte šta se dešava ispod vas, jer samo tako ćete moći da steknete pravu sliku cele situacije, pa tako i vašeg života. Određena samo-izolacija, ograđivanje od površnih, svakodnevnih „ko pokvarena ploča“ ljudi i situacija će u narednom periodu biti „pola zdravlja“, ako ne i „100% dobro zdravlje“, posebno za intelektualni & duhovni deo ličnosti.

Promenite svoj stav (kod nekih i zavisnost) od društevnih mreža. Stižu nova pravila svuda, pa tako i nove opomene i kazne. Period kada se mnogo toga menja u shvatanju šta je čovek u odnosu na druge, tj „čovek je društveno biće“ sada dobija jedno potpuno novo značenje. Sada dolazi period kada se pokazuje pravo lice čoveka ~ koliko je human, koliko je iskren, koliko ima poštovanja prema drugima, koliko je posvećen, odan, veran. Sve ima svoje granice (odbrane, izdržljivosti, strpljenja) pa se tako postavlja pitanje „Da li će taj neko drugi da uradi isto ono što bi mi uradili za njega & nju?“

Naredni period stavlja na test našu hrabrost. Kakvu hrabrost? Hrabrost da se bude zaista, iskreno, potpuno, drugačiji od drugih, po cenu bilo čega, bukvalno… po cenu bilo čega. Rad na sebi, svojoj Svesti, pa tako rad i na Duši i Karmi, kako prošloj, tako i sadašnjoj i budućoj. Došlo je vreme da se „štrči u masi“ i da se bude obeležen kao neko ko odskače od društveno prihvaćenih pravila (barem onih previše staromodnih, uskogrudih…)

Sada je vreme za promene zakona & pravila, jer samo tako ćemo prestati da se spotičemo o stare prepreke i da ih prevaziđemo i raskrčimo sebi dalje Nov Put. E zato je sad na testu naša hrabrost… setite se Mitologije… Saturn je taj koji je bio revolucionar i ustao protiv svog oca, Urana. Saturn je bio taj koji je pokrenuo promene i doneo nove zakone i pravila, ali tek posle žestoke revolucije i puno, puno, borbe.

Vreme je da se pozabavimo svojom tzv. „slobodom“. Da shvatimo da mi nemamo slobodnu volju (sve što radimo, radimo u skladu sa planetarnom postavkom u našem natalu) već da nadogradimo to sa čim smo rođeni, da poboljšamo sebe, na emotivnom, intelektualnom, duhovnom nivou koliko god je to moguće. Da malo više pažnje obratimo na one „iznad nas“ koji imaju „zakonsko pravo“ da odlučuju u naše ime, pretvarajući nas tako u moderno robovlasničko društvo.

Da pogledamo, pa tako i vidimo, koliko nam moderna tehnologija „olakšava“ život (ili ne?) Da shvatimo koliko smo postali zavisni od „lajkova“, pregleda naših „storija“, ili „šerovanja“ naših objava. Da se vratimo u dobra stara vremena kada je licem-u-lice bilo jednino, vredno, druženje, a ne razgovori preko Vibera, ili neke druge aplikacije. Osećati bliskost energija sagovornika, posmatrati sve njegove grimase i gestikulacije i postati jedno sa njim. Bataliti tehnologiju, e-knjige, vratiti se u biblioteku i uživati u mirisu starih knjiga i šuškanju njihovih požutelih listova.

Vreme je da se nauka restartuje i vrati na početak. Čista logika, posmatranje, analiza, ali ona ljudska, okom, dušom, ne tehnikom i elektronikom. Čovek nije mašina, pa da se deli na sitnije delove (pa tako imamo more lekara koji su stručnjaci samo za jedan deo tela napr) Mnogo se čovek udaljio od Prirode i Kosmosa iz kojeg je nastao, a moderna tehnologija nam daje iluziju da smo im bliže nego ikada.

Čovek je jedna celina, sve u njemu zavisi od nekoga & nečega u njegovom telu, emocije direktno utiču na imunitet, ne kaže se džabe „ono što misliš, to i privlačiš u svoj život“ ~ placebo efekat u bilo kojoj oblasti našeg života. Vreme je da se čovek vrati prirodi, dok je nije u potpunosti uništio, tj dok se Majka Priroda nije dovoljno naljutila i još više kaznila čoveka za svoju nepromišljenost i bahatost. Čovek je Čovek, a Majka Priroda (Bog) je drugo i to nikada ne treba brkati.


Citat
Čovek : „Majko Zemljo, zašto se sve ovo događa ljudima? Glad, bolesti, ratovi, uništenja, zagađenje, prenaseljenost, prirodne katastrofe…“

Majka ZEmlja : „Mnoga druga moja deca, druge vrste, životinje, često su dolazila i pitala me vrlo slično pitanje : „Majko Zemljo, zašto čovek?“

https://dnevnikjednogastrologablogspot.wordpress.com/2020/03/20/tranzitni-saturn-u-vodoliji/

:srce: Šmiš :mag: My Kipper on Imgur :pisac: Astrološke konsultacije & narudžbine :mail:

     Let me ask you something...
     If someone prays for patience, you think God gives them patience? Or does he give them the opportunity to be patient?
     If he prayed for courage, does God give him courage, or does he give him opportunities to be courageous?
     If someone prayed for the family to be closer, do you think God zaps them with warm fuzzy feelings, or does he give them opportunities to love each other?


~ 7 Lots ~ Lenormand  ~

Van mreže Nenuška*

 • I dont fight because i hate what's in front of me. I fight because i love what's behind me.
 • * Ovaj može da menja Google *
 • *******
 • Poruke: 43752
 • Reputaciona snaga: 36400
 • Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!
 • Pol: Žena
 • 0611704231 ♥ 0631450039
  • Wordpress Dnevnik Jednog Astrologa
Odg: » ○ • ☆ Dnevna Ezoterija ☆ • ○ «
« Odgovor #540 poslato: 18. Mart 2020. 07:43:40 »
»Novo poglavlje u životu«


Sunce u Ovnu vesnik Proleća {i astrološki početak Nove Godine ~ a istog dana je i Svetski Dan Astrologa, naravno} prelazi u ovaj znak 20. Marta i narednih 30 dana snažnom egzaltiranom energijom će uticati na puno toga u našem životu. Tamo gde se nađe Sunce u Ovnu u našem natalnom čartu, u narednom periodu će izgledati kao da je Kosmos uperio ogromni reflektor i osvetljava i one najzabačenije uglove našeg života (u simbolici samog polja)

Tranzitno Sunce u Ovnu sa svojim osnovnim ciljem ~ dokazati se i uspeti u ostvarenju želja & ciljeva, pokrenuće novo poglavlje u našem životu. Pošto je ovo znak Sunčeve egzaltacije {vrlo snažna pozicija kada Sunce ima priliku da zasija najjače što može} naravno da će snaga, motivacija, želje, potrebe za uspehom biti maksimalno istaknute. Sama egzaltacija uvećava kako fizičku, tako i psihičku snagu, dajući nam mogućnost da prevaziđemo mnoge prepreke koje su nam delovale nemoguće dok je Sunce bilo u znaku Riba.

Ali, egzaltacija sama po sebi jeste dobra postavka za planetu, ali samo pod uslovom da ne postoji neki loš aspekt, ili pak je dispozitor posavljen loše u čartu. Ovde imamo Sunce u Ovnu, vladar je planeta Mars u Jarcu, u znaku svoje egzaltacije takođe i u egzaktnoj konjukciji sa Jupiterom koji je pak tu u Jarcu u znaku svog pada. Pošto je takva situacija, vidimo da će ova egzaltacija (pre)često u narednom periodu da nam donese preterivanje, impulsivno reagovanje, brzopletost, ljutnju, nestrpljenje, pa tako i frustraciju i razočrenje.

Tranzitno Sunce u Ovnu donosi hrabrost i istrajnost, ali u isto vreme i tvrdoglavnost i određeni pritisak "sad ili odmah ili ništa od cele priče". Takođe, želja za dokazivanjem može da ode u ekstrem takmičenja sa drugima, koje pak može da odvede na stramputicu "glavom kroz zid" {a s druge strane tog zida, vrlo često, može da bude provalija} Želja za slobodom je velika, potreba da se osamostalimo i budemo potpuno nezavisni snažno naglašena, pa u ekstremnom slučaju može da pojača egoizam & sebičnost.

Na samom početku, dočekaće ga Hiron i Lilith i kvadrat sa osom Severnog i Južnog Mesečevog Čvora, pa će tako ovo egzaltirano Sunce da okrene svoje zrake baš u tom simboličnom pravcu ~ u pravcu pronalaženja rešenja za trenutni mundani problem sa ovim virusom. Vidimo da i iz samog Mundanog čarta to Sunce je upravo vladar 6 polja ~ polja bolesti, loše sreće, te tako definitivno imamo potvrdu da ćemo u narednom periodu sve što nam se dešava u životu prilagođavati simbolici ovog 6 polja.

24. Marta imamo Mlad Mesec {Sunce konjukcija Mesec} na 04° Ovna, koji će biti obeležen i Saturnovim prelaskom u znak Vodolije i Marsovim prelaskom u znak Vodolijae, a 08. Aprila Pun Mesec {Sunce opozicija Mesec} na 18° Vage, koji će biti ispraćen Jupiter konjukcija Pluton iz Jarca.

https://dnevnikjednogastrologablogspot.wordpress.com/2020/03/18/novo-poglavlje-zivota-sunce-u-ovnu/
:srce: Šmiš :mag: My Kipper on Imgur :pisac: Astrološke konsultacije & narudžbine :mail:

     Let me ask you something...
     If someone prays for patience, you think God gives them patience? Or does he give them the opportunity to be patient?
     If he prayed for courage, does God give him courage, or does he give him opportunities to be courageous?
     If someone prayed for the family to be closer, do you think God zaps them with warm fuzzy feelings, or does he give them opportunities to love each other?


~ 7 Lots ~ Lenormand  ~

Van mreže Nenuška*

 • I dont fight because i hate what's in front of me. I fight because i love what's behind me.
 • * Ovaj može da menja Google *
 • *******
 • Poruke: 43752
 • Reputaciona snaga: 36400
 • Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!
 • Pol: Žena
 • 0611704231 ♥ 0631450039
  • Wordpress Dnevnik Jednog Astrologa
Odg: » ○ • ☆ Dnevna Ezoterija ☆ • ○ «
« Odgovor #539 poslato: 16. Mart 2020. 09:27:38 »
»Nedeljni horoskop od 16. Marta do 22. Marta«


Ova nedelja nam počinje sa Mesecom u Strelcu, koji simbolično predstavlja želju da se u svakodnevnom životu pronađe makar jedna lepa sitnica koja će ulepšati dan. Posle toga, prolaskom kroz znak Jarca, Utorak & Sreda, Mesec će preći preko stelijuma Mars Jupiter Pluton i Saturn, pa će nam sredina nedelje biti dosta napeta, biće puno dešavanja, kako kod nas, tako i u Svetu. Vikend će nam biti obojen Mesecom u Ribama i Saturnovim prelaskom u znak Vodolije.

Od Petka Sunce nam donosi Proleće, tj prelazi u znak svoje egzaltacije, znak Ovna, a Mesec će tada biti u Vodoliji, pa će nam tako ova dva Svetla najaviti zanimljivo Proleće ispunjeno raznim neočekivanim dešavanjima, jer će takođe, početak proleća nam biti dodatno obojen i snažnom konjukcijom između Marsa i Jupitera.. U toku ove nedelje veliki akcenat će biti na tehnologiji & internetu, društvenim dešavanjima u Svetu, politici, ekonomiji, posebno za vikend kada Merkur bude sklopio aspekt sa Uranom.

Ova nedelja što se tiče partnerskih odnosa i ljubavi generalno i dalje je pod uticajem Venere u znaku Bika, koja će polako da nam budi uspavanu pozitivnu energiju, kako se polako bude približavala sklapanju skladnog, snažnog, lepog, aspekta trigona, kako sa Marsom, tako i sa Jupiterom, pa kasnije i sa Plutonom (to tek poslednje nedelje Marta se sve dešava, ali se već oseća u toku ove nedelje) Pozitivno emotivni dani će nam biti Utorak i Sreda, pa malo tumbanja u Četvrtak i Petak, pa onda malo odmaranja od svega i svakoga za vikend.

https://dnevnikjednogastrologablogspot.wordpress.com/2020/03/16/nedeljni-horoskop-od-16-marta-do-22-marta/
:srce: Šmiš :mag: My Kipper on Imgur :pisac: Astrološke konsultacije & narudžbine :mail:

     Let me ask you something...
     If someone prays for patience, you think God gives them patience? Or does he give them the opportunity to be patient?
     If he prayed for courage, does God give him courage, or does he give him opportunities to be courageous?
     If someone prayed for the family to be closer, do you think God zaps them with warm fuzzy feelings, or does he give them opportunities to love each other?


~ 7 Lots ~ Lenormand  ~

Van mreže Nenuška*

 • I dont fight because i hate what's in front of me. I fight because i love what's behind me.
 • * Ovaj može da menja Google *
 • *******
 • Poruke: 43752
 • Reputaciona snaga: 36400
 • Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!
 • Pol: Žena
 • 0611704231 ♥ 0631450039
  • Wordpress Dnevnik Jednog Astrologa
Odg: » ○ • ☆ Dnevna Ezoterija ☆ • ○ «
« Odgovor #538 poslato: 12. Mart 2020. 19:24:22 »
»Kada, ako ne sad i odmah?«


14. Marta u popodnevnim časovima, na Nebu imamo aspekt sekstila između Sunca iz Riba i Plutona iz Jarca.

Snažni Mundani aspekt, koji će imati pozamašnog uticaja na Svet, ali i na nas pojedinačno, posebno ako u natalnoj karti postoji dobra povezanost između Sunca i Plutona ~ preko aspekta konjukcije, sekstila ili trigona, ali ako postoji loš aspekt ~ kvadrat ili opozicija, to takođe može biti promena, ali ne baš povoljna...

Sunce sekstil Pluton kao tranzit uvećava potrebu za dokazivanjem i uspehom. Snažno utiče na urođenu čovekovu potrebu da ostavi "trag u istoriji" (na bilo koji način, čak iako je u pitanju pozitivan aspekt, to ne mora da znači da je ta potreba pozitivna) te tako može da donese vrlo nagle i velike promene u naš život, i vrlo je verovatno da u datom trenutku nećemo odreagovati na pravi način, što će naravno malo da iskomplikuje situaciju, jer najverovatnije i nećemo biti spremni da se brzo prilagodimo čudnim novim situacijama.

Aspekt koji budi veliku odlučnost i osećanje svrhe & smisla, te stavlja opsesivno & kompulsivan fokus na ostvarenje određene ideje & namere. Sunce iz Riba uz Plutona iz Jarca budi (ne)svesne & podsvesne težnje da se učini nešto grandiozno i tako da smisao ne samo sopstvenog rođenja, već i postojanja svih živih bića na Svetu. Ovaj tranzitni aspekt tako budi u nama jako snažnu želju da sve što se ne uklapa u našu životnu filozofiju, sve što na bilo koji način nas sputava, drži u prošlosti, ne valja, ne radi, ne prija, se momentalno odstrani iz našeg života, milom ili silom...

Ovu energiju možemo da kontrolišemo samo pod uslovom da ne zloupotrebimo snagu i moć koju ona nosi sa sobom i da imamo vrlo veliko znanje o poslu & projektu koji želimo da odradimo (ili pak zaista snažnu postavku Sunca i Plutona u natalu) Evo jednostavnog i slikovitog primera (verujem da su mnogi gledali taj Diznijev crtani "Fantazija") kada Miki Maus kao Čarobnjakov šegrt pokušava da svojim (ne)znanjem upravlja metlama kako bi što pre završio svoje obaveze. Naravno, neukost ga dovodi u veliki problem, i samo zahvaljujući Čarobnjaku on ostaje živ.

Kao što rekoh na početku, ovo je Mundani aspekt koji će na posredan način uticati na naš život ~ menjajući ga pozitivno ili negativno u skladu sa našom natalnom kartom. U poslednjih par godina na žalost, u trenutku samog egzaktnog sekstila između Sunca iz Riba i Plutona iz Jarca, u Svetu dešavale su se velike tragedije koje su promenile živote ogromnog broja ljudi : Tōhoku cunami & zemljotres 2011 , pad aviona 302 iz Etiopije 2019 i masakr u Christchurchu ... te uz aspekt sekstila između Marsa i Neptuna koji se dešava isto ovog dana, nadam se da se neće ponoviti ni izbliza slične tragedije u Svetu (iako, shodno dešavanjima vezanim za virus Korone, ko zna...) Pa tako, sa srećom u narednom periodu...

Do sledećeg čitanja
Pozdrav od mog  Sunce :0: Pluton

https://dnevnikjednogastrologablogspot.wordpress.com/2020/03/12/kada-ako-ne-sada-i-odmah/
:srce: Šmiš :mag: My Kipper on Imgur :pisac: Astrološke konsultacije & narudžbine :mail:

     Let me ask you something...
     If someone prays for patience, you think God gives them patience? Or does he give them the opportunity to be patient?
     If he prayed for courage, does God give him courage, or does he give him opportunities to be courageous?
     If someone prayed for the family to be closer, do you think God zaps them with warm fuzzy feelings, or does he give them opportunities to love each other?


~ 7 Lots ~ Lenormand  ~

Van mreže Nenuška*

 • I dont fight because i hate what's in front of me. I fight because i love what's behind me.
 • * Ovaj može da menja Google *
 • *******
 • Poruke: 43752
 • Reputaciona snaga: 36400
 • Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!
 • Pol: Žena
 • 0611704231 ♥ 0631450039
  • Wordpress Dnevnik Jednog Astrologa
Odg: » ○ • ☆ Dnevna Ezoterija ☆ • ○ «
« Odgovor #537 poslato: 12. Mart 2020. 19:19:07 »
»Probudi se i ostvari svoje snove«


14. Marta na Nebu imamo skladni aspekt sekstila između Marsa iz Jarca i Neptuna iz Riba. Ovo je aspekt koji donosi usklađivanje između dve planete koje su dosta različite, ali zajedno mogu da donesu pozitivne situacije i povoljne prilike.

Aspekt sekstila se smatra laganim aspektom, nema snagu trigona, ali je povoljan, jer na jedna lagan, prirodan način (naravno uz naš trud) poboljšava situacije u našem životu (sa trigonom bi mogli samo da sednemo i da sačekamo kada će nešto lepo da nam "padne s Neba" napr)

Mars sekstil Neptun vam je ona stara narodna poslovica "Sreća kuca na vrata" i donosi na jedno izvesno vreme nove prilike u naš život koje bi trebalo da iskoristimo, jer će kasnije itekako da nam se isplate. Ponude & prilike se pojavljuju dosta neočekivano, na početku deluju nerealno i previše lepo (Neptun u sedištu) ali ipak na kraju se pokazuju kao vrlo povoljne i dobre (egzaltirani Mars)

Ono što treba da imamo na umu je to da je Mars generalno po svojoj prirodi brza, žustar, borben, aktivan, vojnik, ratnik, uvek spreman da se bori za ono što veruje, a sad se nalazi u znaku svoje egzaltacije , gde su sve ove osobine maksimalno izražene, pa je sad to jedna snažna hiperaktivna energija koja ako se ne usmeri, može itekako da donese probleme.

S druge strane, Neptun je planeta koja je sušta suprotnost Marsu, dalek, spor, mističan, duhavan, pa postavljen u znaku svog sedišta, u znaku Riba, naglašavaće želju za obnavljanjem Vere, razvojem duhovnosti, mistike i uticaće na pojačanu intuiciju i snove (iako, ako ćemo po Mitologiji, Neptun ni malo nije bio ni duhovan, ni dobar, on je realno vladar munja, gromova, zemljotresa i prirodnih katastrofa)

Pa tako, ovaj sekstil između Marsa i Neptuna u suštini može da nam donese puno toga, naravno više dobrog nego lošeg (posebno pod uslovom ako ove dve tranzitne planete prave dobre aspekte sa vašim natalnim planetama) kako na fizičkom planu, tako i na onom unutrašnjem, psihičkom.

Ovaj tranzitni aspekt tako donosi želju za pokretanjem nekih humanih projekata, želju za isceljenjem, želju za što većim intelektualno & duhovnim uzdizanjem, duhovnu ili religioznu borbu (bitka između demona i anđela, da se pesnički izrazim) Isto tako, uvećava interesovanje za Astrologijom, Mistikom, Astronomijom, Divinacijom, Mitologijom, jer utiče na "ono nešto" u nama, pa tako budi i prekogniciju. Snovi koje ovih dana budete imali, zasigurno imaju vrlo važnu poruku.

U skladu sa trenutnim Mundanim dešavanjima, ovaj aspekt bi mogao da donese otkrivanje nekih tajni vezanih za zakon & vojsku & državu, ili pak da se krene aktivnije bavljenje pitanjima oko Corona virusa ili pak da bude par manjih elementarnih nepogoda (zemljotresi, vulkani, poplave...) jer ne treba zaboraviti da istog dana, 14-03, na Nebu imamo i Sunce iz Riba koje sklapa sekstil sa Plutonom iz Jarca... Sve u svemu, sredina Marta će biti vrlo živahna i dinamična.

https://dnevnikjednogastrologablogspot.wordpress.com/2020/03/12/probudi-se-i-ostvari-svoje-snove/
:srce: Šmiš :mag: My Kipper on Imgur :pisac: Astrološke konsultacije & narudžbine :mail:

     Let me ask you something...
     If someone prays for patience, you think God gives them patience? Or does he give them the opportunity to be patient?
     If he prayed for courage, does God give him courage, or does he give him opportunities to be courageous?
     If someone prayed for the family to be closer, do you think God zaps them with warm fuzzy feelings, or does he give them opportunities to love each other?


~ 7 Lots ~ Lenormand  ~

Van mreže Nenuška*

 • I dont fight because i hate what's in front of me. I fight because i love what's behind me.
 • * Ovaj može da menja Google *
 • *******
 • Poruke: 43752
 • Reputaciona snaga: 36400
 • Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!
 • Pol: Žena
 • 0611704231 ♥ 0631450039
  • Wordpress Dnevnik Jednog Astrologa
Odg: » ○ • ☆ Dnevna Ezoterija ☆ • ○ «
« Odgovor #536 poslato: 12. Mart 2020. 19:15:09 »
»Na pravom mestu, u pravom trenutku«


Malo kasnim sa tekstom...

11. Marta na Nebu imamo lep aspekt sekstila između Sunca iz Riba i Jupitera iz Jarca .

Ovo je tranzit koji donosi optimizam, dobru sreću, radost. Zavisno da li verujete u Sudbinu i slobodnu volju, vi ćete ili imati sreće ili će vaš optimizam da privuče neki neočekivani pozitivni događaj. U svakom slučaju, ovo se smatra jednim od najsrećnijih tranzita.

Iz pozitivnog ugla, tj kada ove dve tranzitne planete imaju dobre aspekte sa vašim natalnim planetama, sekstil Sunce i Jupitera donosi mogućnost da se pokrenu neki novi projekti ili pak uberu plodovi uloženog truda. Ovo je aspekt profita, zarade, vidnog poboljšanja finansijske situacije, pa tako i samog kvaliteta života. On donosi dobronamernost, darežljivost, želju da se učini nešto lepo za drugoga. Posebno povoljna priča za sve one koji završavaju neke birokratske & sudske procese trenutno, jer donosi naklonost zakona & države.

Ako pak pogledamo iz onog ne baš tako "super-lepo-finog" ugla, tj kada ove dve tranzitne planete nemaju dobar aspekt sa vašim natalnim planetama, Sunce iz Riba (bez dostojanstva) u sekstilu sa Jupiterom iz Jarca (u znaku svog pada) može da donese problem baš zbog tog optimizma i uverenja da "dobro uvek nadvlada zlo". Može da donese ulaganja koja će ili mnogo kasnije od planiranog, ili pak neće uopšte, da donesu željenu zaradu. Aspekt koji može da na početku donese pokretanje reašvanje nekih zakonskih pitanja, a da posle krene u potpuno pogrešnom pravcu (zbog korupcije, mita i rupa u zakonu) Ovo je "sreća u nesreći" na neki način...

Generalno, ovo je lagani aspekt koji će par dana da nekima od nas da priliku da uvećaju malo svoje finansije, možda malo urede & obnove svoj dom, na kratko zablistaju na radnom mesu, ili pak odu na neko kraće putovanje, dođu u kontakt sa prijateljima iz inostranstva, uključe se u rad nekih većih organizacija, ili grupa koje su na neki način povezane sa intelektualnim & duhovnim ili pak zakonskim poslovima, ili jednostavno više provode vremena na društvenim mrežama u virtuelnom druženju sa istomišljenicima.

U suštini, ovaj tranzitni aspekt će samo da malo olakša neke teže trenutke u našim životima, i učini ih nekako lakše "svarljivim".

Poznate ličnosti rođene sa Suncem u Ribama i Jupiterom u Jarcu : Olivija Vajld, Ivana Tramp, Šakil O'Nil, Niki Lauda, Patrik Dafi, Amerigo Vespuči, Ivan Lendl, Valentina Tereškova, Nensi Vilson, Erik Estrada, Alfred Vajt, Gema Galgani, Majkl Čeng, Karl Maj, Andreas Sepi, Alfred Lovenstajn, Žorž Dima, Laurel Klark, Ferdinand Oliver Porše, Badi Tejt, Geri Lokvud i Petar Pavlenski.

https://dnevnikjednogastrologablogspot.wordpress.com/2020/03/11/na-pravom-mestu-u-pravom-trenutku/
:srce: Šmiš :mag: My Kipper on Imgur :pisac: Astrološke konsultacije & narudžbine :mail:

     Let me ask you something...
     If someone prays for patience, you think God gives them patience? Or does he give them the opportunity to be patient?
     If he prayed for courage, does God give him courage, or does he give him opportunities to be courageous?
     If someone prayed for the family to be closer, do you think God zaps them with warm fuzzy feelings, or does he give them opportunities to love each other?


~ 7 Lots ~ Lenormand  ~