Autor Tema: » ○ • ☆ Dnevna Ezoterija ☆ • ○ «  (Pročitano 25763 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Nenuš*

 • I dont fight because i hate what's in front of me. I fight because i love what's behind me.
 • * Ovaj može da menja Google *
 • *******
 • Poruke: 43246
 • Reputaciona snaga: 36229
 • Nenuš is awe-inspiring!Nenuš is awe-inspiring!Nenuš is awe-inspiring!Nenuš is awe-inspiring!Nenuš is awe-inspiring!Nenuš is awe-inspiring!Nenuš is awe-inspiring!Nenuš is awe-inspiring!Nenuš is awe-inspiring!Nenuš is awe-inspiring!Nenuš is awe-inspiring!Nenuš is awe-inspiring!
 • Pol: Žena
 • ♥ 061 17 04 231 ♥
  • Wordpress Dnevnik Jednog Astrologa
Odg: » ○ • ☆ Dnevna Ezoterija ☆ • ○ «
« Odgovor #627 poslato: 30. Avgust 2020. 09:15:48 »
DA VIDIMO ŠTA NAS SVE ČEKA U TOKU SEPTEMBRA 2020?

02-09-2020 Pun Mesec u Ribama : ovo će biti jedan od pozitivnijih energija koje sa sobom nosi Pun Mesec, jer će on biti ispraćen snažnim aspektom sa Uranom iz Bika. Pun Mesec u Ribama je čista Yin energija, energija ženstvenosti, prijemčivosti, prilagođavanja, pa nam tako donosi mogućnosti da iskoristimo svoje kreativne potencijale do maksimuma i da na taj način ne samo poboljšamo (finansijski) život, već i da drugima ulepšamo život koliko god je to u našoj moći. Zahvaljujući dobrom aspektu sa Uranom iz Bika, možemo da očekujemo da će ovaj Pun Mesec iz Riba doneti vrlo lepe i prijatne događaje i na polju međuljudskih & emotivnih odnosa.

05-05-2020 tranzitni Merkur prelazi u znak Vage : Merkur jako voli da putuje kroz ovaj Vazdušni Kardinalni Znak, jer su oni vrlo slični po svom temperamentu i načinu razmišljanja, jer znak Vage dodatno naglašava Merkurov talenat za društvenošću i intelektualnim nadograđivanjem. Dok bude bio u znaku Vage, Merkur će pojačati komunikaciju i želju za razmenom ideja & planova, više druženja & podržavanja & razumevanja. Tj do sredine Septembra će tako biti, posle toga će imati napetu opoziciju sa retrogradnim Marsom, kao i kvadrat sa stelijumom u Jarcu, te će tako druga polovina Septembra, pa ćemo tada morati da vežbamo toleranciju & diplomatiju i da donosimo kompromise kako bi ostvarili željene ciljeve.

06-09-2020 tranzitna Venera prelazi u znak Lava i tu će biti sve do 02-10 pa će tako energije koje su do sad bile povezane za dom & porodicu, da se malo razmrdaju i od introvertnog da pređu u ekstrovertno i da nam donesu brojne zanimljive događaje ne samo u našem javnom, već i u našem privatnom životu. Venera u Lavu uživa u ovom znaku, jer joj Lav omogućava tu da zablješti, da se pokaže u svom najboljem svetlu. Tako, Septembar će na lep način, zahvaljujući i naravno Merkuru iz Vage, da nam donese nove situacije i mogućnosti u kojima možemo da poboljšamo ne samo situaciju vezanu za naše finansije i radno mesto, već i da revitalizujemo naše odnose sa nama bliskim ljudima, i da oživimo po malo uspavane ljubavne energije koje su do sad dominirale dok je Venera bila u znaku Raka, i da (po)kažemo sve ono što mislimo & osećamo osobi koja nam se dopada ili pak našoj dragoj lepšoj & jačoj polovini i na taj način ulepšamo svoj privatan život.

10-09-2020 tranzitni Mars kreće u svoj retrogradni hod sa 28° Ovna : on je svake druge godine u svom retrogradnom hodu, ali za razliku od retrogradnog kretanja Merkura i Venere koji su uvek u toku svog retro-ciklusa u konjukciji sa Suncem, Mars pak suprotno uvek se nađe u opoziciji sa Suncem kada je u svom retrogradnom hodu, pa tako umesto da nestane pod sunčevim zracima kao Merkur ili Venera, on baš suprotno, bude vidljiviji i snažniji nego obično. Retrogradni Mars neće da nas jednostavno uspori i ulenji i da izgubimo želju da radimo bilo šta, ne… on će samo da nas uspori kako bi pravilnije kanalisali svoje energije i popravili svoj fikus, odlučnost i spremnost da krenemo u akciju uređenja našeg života. To će sad posebno da bude istaknuto shodno postavci Marsa u znaku njegovog sedišta.

11-09-2020 tranzitni Jupiter je stacionaran i sprema se da posle 122 dana retrogradnog hoda krene (napokon) direktno. Obično shodno benefičnoj simbolici samog Jupitera, njegov direktan hod obično bude period napredovanja i prosperiteta, ali pošto se nalazi u znaku svog pada, u znaku Jarca, on baš i ne može da nam puno pomogne i donese neke zitivne događaje, već će zajedno sa Plutonom i Saturnom sa kojima će sad ponovo da ima uskoro konjukciju (The Final BANG!) samo pokrenuti sve ono što je do sada bilo loše i našim životima, izvući sve to na površinu i dati nam priliku (zahvaljujući i toj konjukciji, ali i kvadratu sa Marsom) da se napokon rešimo ljudi i situacija koje nas na bilo koji način unižavaju, umanjuju mogućnost slobodne volje, dovode u situacije gde moramo da se prilagođavamno i podređujemo i trpimo nepotrebna uznemiravanja & maltretiranja.

17-09-2020 Mlad Mesec u Devici : ove energije će nam doneti dobre vesti, neočekivani razvoj nekih događaja, kako u Svetu, tako i kod nas u našem privatnom životu, i to sve zahvaljujući snažnom benefičnom Zemljanom Trigonu koji će ovaj Mlad Mesec imati sa ~ pogađate ~ ovim stelijumom iz Jarca. Dolazi vreme kada okrećemo novi list, dobijamo novu energiju, pronalazimo rešenja za mnoge probleme. Zdrav razum, logika, praktičnost, organizovanost i dobro oko za detalje će nam pomoći da perfektno uredimo svoj život, započnemo nove poslovne ili porodične projekte, poboljšamo svoje finansije (povišica, promena radnog mesta itd…) sredimo svoj život (renoviranje doma, kupo-prodaja, preseljenje itd…) Naravno, neće sve baš da ide odmah po planu, jer će Mesec imati inkonjukciju sa Marsom, koji će pak u ovom periodu da ima kvadrat sa stelijumom iz Jarca ~ ali, ovo je Mlad Mesec koji nam poručuje „bez muke, nema nauke“ i da će sve posle brojnih uspona i padova napokon lepo da krene u pravom pravcu.

22-09-2020 u 15h31 (CEST +2h Beograd) nam počinje Jesen tj tranzitno Sunce prelazi u znak Vage : te tako uz pratnju Merkura iz Vage i Venere iz Lava, ovo Sunce iako se nalazi u znaku svog pada, imaće prilike da nam donese osveženje u naše živote, posebno na polju partnerskih odnosa (kako poslovnih, tako i emotivnih) Jesenja ravnodnevnica, dan i noć su iste dužine, potreba znaka Vage da uvek sve bude u harmoniji, jednako, da sve uvek bude ispravno, iskreno, lepo, objektivno, pošteno i ferplej. U narednom periodu zahvaljujući naravno Merkuru i Veneri, sa ovim Suncem u Vagi stiže nam lep period usklađivanja sa drugim ljudima, bolja komunikacija, sporazumevanje, podržavanje, razumevanje, poštovanje, jer ovde Ego (koji je svojstven i Suncu, ali i znaku Ovna kojem je suprotan znak Vage) se povlači i „spušta loptu“ te tako zajedno sa retrogradnim Marsom, ovo Sunce će nam dati priliku da čujemo & razumemo druge, kao i oni nas, i da unesemo dugo željeni balans u svoje živote (ili makar da se nađemo na nekoj „zlatnoj sredini“ zbog toga što će u ovom periodu sam Merkur imati opoziciju sa Marsom i kvadrat sa stelijumom iz Jarca)

17-09 ~ 25-09 tranzitni Mars iz Vage ima kvadrat sa Jupiterom & Plutonom & Saturnom i opoziciju sa retrogradnim Marsom : kad sam već spomenula Merkura u predhodnom pasusu… Ovo je zenit frustracija, konflikata, svađa, sukoba. U ovom periodu sve izlazi na videlo, tajne, problemi, opasnosti, sve se dešava „odmah i sad“ i moraćemo vrlo brzo da razmišljamo i da se prilagođavamo (ko zimski ski-slalom po olujnom vremenu napr) Dogovori & pregovori & cenjkanja… sve u cilju da se pronađe rešenje i reše problemi. Zenit nam donosi i osećanje napetosti, ali i osećanje olakšanja, jer posle njega dolazi laganiji period (kao posle snažne oluje na moru kada se talasi smire i omoguće brodu da polako pronađe sigurnu obalu) Upravo će ovaj Merkur iz Vage da bude svetionik u ovom nevremenu, i da nam pomogne da napokon vidimo svetlo na kraju jednog vrlo dugog i mračnog tunela.

27-09-2020 tranzitni Merkur prelazi u znak Škorpije : i ovde Merkur voli da bude, jer mu odgovara Škorpijin način sagledavanja života, realnosti, detaljisanja, dubine analiza. Ali, isto tako, njegov prelazak u Fiksni Vodeni znak Škorpiona donosi i osećanje rasterećenosti i oslobođenja od predhodnog perioda i mogućnost da se na mnogo ozbiljniji i smisleniji način uredi misaoni tok, koji će naravno odmah doneti i bolju koncentraciju i organizaciju svakodnevnih obaveza. Merkur u Škorpiji će tako da nam u Septembru vrati Šerloka Holmsa u naš život, i bićemo u prilici da donosimo mnogo bolje procene & odluke koje će naravno za rezultat da imaju pozitivne situacije u našem životu.

27-09-2020 tranzitni Saturn je stacionaran, a konačno 01-10 u ranim jutarnjim satima kreće direktnim hodom sa 25° Jarca : i tada će opet da ima kvadrat sa Marsom, koji će sad da bude pak retrogradan. Ovaj poslednji Kvartal 2020 za ovaj Saturn će biti i poslednji period kada će biti u znaku svog prvog sedišta, znaku Jarca, koji je počeo Decembra 2017, jer će pred kraj Decembra preći u svoj drugi znak, znak Vodolije (gde čak i sam Saturn na neki način više voli da bude) te će tako od Septembra pa do kraja godine, ovaj tranzniti Saturn polako da nam pomaže da završimo i ostavimo iza sebe mnoge situacije i osobe iz naše okoline koje su nas na bilo koji način sputavale da živimo život kakav zaslužujemo & želimo.

30-09 tj 01-10-2020 tranzitni retrogradni Mars kvadrat direktni Saturn : ponavljaju nam se situacije iz Avgusta kada su se ovo dvoje sreli preko ovog istog napetog aspekta, samo tada Saturn (kočnica) je bio retrogradan, pa je ovaj Mars mnogo više ludovao i pravio probleme, dok će sada on sam da bude retrogradan (papučica za gas) a Saturn jači (direktan) i tako ćemo pred kraj Septembra i početak Oktobra imati prilike da uhvatimo obema rukama volan i da vratimo naša kola na autoput života i ponovo počnemo da vidimo prave & ispravne „znakove pored Puta“. Sada za razliku od Avgusta, nećemo imati prepreke koje će nas sputavati (retro Saturn) da pronađemo rešenje za probleme, već ćemo imati čak i strpljenja da preispitamo nekoliko opcija i odlučimo se za onu najbolju.

https://eternalamarnat.wordpress.com/2020/08/30/septembar-2020/
:srce: Šmiš :mag: My Kipper on Imgur :pisac: Astrološke konsultacije & narudžbine :mail:

     Let me ask you something...
     If someone prays for patience, you think God gives them patience? Or does he give them the opportunity to be patient?
     If he prayed for courage, does God give him courage, or does he give him opportunities to be courageous?
     If someone prayed for the family to be closer, do you think God zaps them with warm fuzzy feelings, or does he give them opportunities to love each other?


~ 7 Lots ~ Lenormand  ~  Google Arhiva Slika ~

Van mreže Nenuš*

 • I dont fight because i hate what's in front of me. I fight because i love what's behind me.
 • * Ovaj može da menja Google *
 • *******
 • Poruke: 43246
 • Reputaciona snaga: 36229
 • Nenuš is awe-inspiring!Nenuš is awe-inspiring!Nenuš is awe-inspiring!Nenuš is awe-inspiring!Nenuš is awe-inspiring!Nenuš is awe-inspiring!Nenuš is awe-inspiring!Nenuš is awe-inspiring!Nenuš is awe-inspiring!Nenuš is awe-inspiring!Nenuš is awe-inspiring!Nenuš is awe-inspiring!
 • Pol: Žena
 • ♥ 061 17 04 231 ♥
  • Wordpress Dnevnik Jednog Astrologa
Odg: » ○ • ☆ Dnevna Ezoterija ☆ • ○ «
« Odgovor #626 poslato: 30. Avgust 2020. 09:12:58 »

Septembar 2020 će biti vrlo sličan Martu 2020… Iz drugog ugla, kao da gledamo u ogledalu (i osećamo se ko Alisa u Zemlji Čuda) i u Septembru tranzitni Mars će imati aspekt sa ovim dominantnim stelijumom u Jarcu. Tada, u Martu on je bio u znaku svoje egzaltacije, znaku Jarca, pa je pokrenuo uticaj ovog stelijuma. Sada u Septembru, on se nalazi u znaku svog sedišta, znaku Ovna i preko napetog aspekta kvadrata ponovo aktivira ovaj stelijum Jupiter & Pluton & Saturn. Da li je ovo „jovo-nanovo“ situacije koje nam stižu u susret u Septembru ili pak će „biti sve isto, ali drugačije“? Sada ćemo da vidimo…

Ako računamo na „deja vu“ od Marta… pa… i jeste i nije tako. U Martu ova konjukcija Marsa sa ova tri teškaša je pokrenula kompletno nov život, ne samo kod nas, već i u Svetu. On je realno bio inicijator svih pređašnjih Mundanih događaja. Sada, sa aspektom kvadrata ovaj Mars želi da pronađe rešenje za probleme kojima je bio uzročnik, jer je u Martu bio u znaku svoje egzaltacije i to je bio extremni & preterani izliv dosta negativne energije (sve što je preterano, čak i ono lepo, itekako može da šteti) a sada je u znaku svog sedišta i želi da ispravi stvari i da ih postavi na svoje pravo mesto.

Ali…ništa u životu nije lako, pa tako i ovom Marsu neće biti data mogućnost da deluje u svojoj (pozitivnoj) simbolici „sad-odmah se pronalazi rešenje“, jer će on već od 10. Septembra da krene u svoj retrogradni hod od čak 65 dana (sve do 14. Novembra) Stacionaran je već od 7. Septembra pa će tako sam početak već meseca da bude „napred-nazad“ kao da nam se zaglavila papučica za gas sa kočnicom. Početak njegove stacionarnosti će čak biti ispraćen konjukcijom Meseca i Urana iz Bika, pa tako možemo da očekujemo poštene trzavice već od onda… jer, ovakav Mars (retrogradan) će produžiti uticaj tranzita napetog kvadrata sa stelijumom iz Jarca sve do kraja godine (umesto da uticaj tih tranzitnih aspekata kao i obično potraje par dana)

Septembar, kao i Oktobar, će zato biti mnogo dinamičniji i intenzivniji sa dešavanjima kako na Mundanom planu, tako i na pojedinačnom & ličnom planu. Ovaj Kardinalni T Kvadrat će nam obojiti poslednji Kvartal 2020 sa snažnim energijama znaka Ovna & Vage & Jarca. Ovan je znak individualizma, Vaga pak suprotna njemu, je znak partnerskih odnosa ~ ali tanka je linija između ljubavi i mržnje, pa tako partnerski odnosi vrlo lako mogu da postanu neprijateljski odnosi ~ što se naravno na Mundanom planu najbolje vidi kroz političke odnose između država. Sam znak Jarca se konkretno povezuje sa državom & politikom & uređivanjem.

Tako vidimo da će naredni period da donese borbu ljudi (Ovan & Vaga osa ~ spajanje preko opozicije) ali će na kraju „žrtveni jarac“ biti upravo ovaj stelijum u Jarcu, tj dešavaće se negativne situacije u mnogim državama u Svetu zbog neočekivanih stavova & odluka političara & država, što će za rezultat da ima napad na iste usled nagomilanog nezadovoljstva i besa naroda (retrogradni Mars) Samim tim, Septembar će na neki način biti početak kraja za mnoge dešavanja u Svetu koja su počela od Marta (tj koja su počela još od Zimskog ingresa i pomračenja koje je bilo krajem Decembra 2019)
:srce: Šmiš :mag: My Kipper on Imgur :pisac: Astrološke konsultacije & narudžbine :mail:

     Let me ask you something...
     If someone prays for patience, you think God gives them patience? Or does he give them the opportunity to be patient?
     If he prayed for courage, does God give him courage, or does he give him opportunities to be courageous?
     If someone prayed for the family to be closer, do you think God zaps them with warm fuzzy feelings, or does he give them opportunities to love each other?


~ 7 Lots ~ Lenormand  ~  Google Arhiva Slika ~

Van mreže Nenuš*

 • I dont fight because i hate what's in front of me. I fight because i love what's behind me.
 • * Ovaj može da menja Google *
 • *******
 • Poruke: 43246
 • Reputaciona snaga: 36229
 • Nenuš is awe-inspiring!Nenuš is awe-inspiring!Nenuš is awe-inspiring!Nenuš is awe-inspiring!Nenuš is awe-inspiring!Nenuš is awe-inspiring!Nenuš is awe-inspiring!Nenuš is awe-inspiring!Nenuš is awe-inspiring!Nenuš is awe-inspiring!Nenuš is awe-inspiring!Nenuš is awe-inspiring!
 • Pol: Žena
 • ♥ 061 17 04 231 ♥
  • Wordpress Dnevnik Jednog Astrologa
Odg: » ○ • ☆ Dnevna Ezoterija ☆ • ○ «
« Odgovor #625 poslato: 28. Avgust 2020. 19:37:37 »
Moje je moje, a i tvoje je moje…
Venera :180: PlutonOpozicija izmedju tranzitne Venere u Raku i tranzitnog retrogradnog Plutona u Jarcu pred kraj Avgusta nam donosi vrlo intenzivan i negativan pritisak za naše privatne odnose (kako porodične, tako i emotivne) Ovaj aspekt budi sumnju, posesivnost, želju za špijuniranjem druge strane, ogromnu opsesivnu želju za dominacijom nad svima, posebno u emotivnim odnosima.   

Ovaj aspekt donosi želju za emotivnom manipulacijom, ucenjivanjima („ako me ostaviš, ubiću se“) opsesivno kompulsivnim teranjem jednog te istog (čak i kad je odnos odavno prestao da postoji, osoba ne može nikako godinama da to prihvati i na kraju zapada u teško psihičko stanje depresije i razočarenja u potencijalne nove emotivne odnose ~ sama retrogradnost Plutona u Jarcu ukazuje na život u prošlosti) a možda da donese i želju za proganjanjem (ili pak da sama osoba bude žrtva nečijeg proganjanja)     

Ovo je aspekt koji budi onu tamnu stranu naše ličnosti, posebno u ljubavi. Svi mi se trudimo da budemo super dobri prema dragoj nam osobi, ali svako od nas je imao momenat teške ljubomore i stava „on/ona je samo moj(a)“… Neke od nas je ta ljubomora brzo prošla, neke nije… U ekstremnim slučajevima imamo Otela i Dezdemonu u realnom životu..     

Isto tako, u isto vreme, ovaj tranzitni aspekt pojačava harizmu i zračenje energija u nama (posebno će delovati na sve nas koji imamo naglašene Kardinalne Znake u svom natalu – Rak; Jarac; Ovan; Vaga) i pojačava želju za ljubavlju (posebno onom fizičkom)   

Ovo će tako biti period kada će mnogi od nas naći čudno privučeni osobama koje do sad ne samo što nismo primećivali, već nismo ni uzimali za opciju „možda“ kada je izbor našeg partnera & partnerke u pitanju… što naravno ne mora da ima i happy end… mnogi od nas se sećaju filma „Fatalna privlačnost“ slične tematike…

Opozicija deluje kao klacklaica, čas gore, čas dole, čas dobro, čas loše… tj što bi astrolozi u šali rekli „Dok jednom ne smrkne, drugom ne svane“ aspekt…    Realno, vrlo zamarajući aspekt koji nikuda ne vodi. Bilo da je reč o natalnom aspektu, tranzitnom ili uporednom, opozicija je realno najteža, jer stalno daje i stalno oduzima i tek posle neke ogromne žrtve i odricanja (smrkavanja) nešto konkretno može da se desi (svanjivanje) da bi na kraju ipak, obe strane bile na nekakvom gubitku…   

Zbog pojačane harizme, naravno da će na neki način ova opozicija da probudi i onu našu animalnu stranu ličnosti, pa će mnogi od nas u ovom periodu da požele da isprobaju napr SM (ako do sad to već nisu uradili) u želji da testiraju granice svog odnosa sa partnerom (jer sam SM je realno ništa drugo nego  testiranje granica & poverenja) Sad je sigurno mnogima od vas pao napamet film „50 nijansi sive“… ok… i meni je… iako taj film realno nema blage veze sa SM-om…   

Naravno, ako postoji neki loš aspekt ove dve planete sa nekom natalnom planetom ili one aktiviraju malefična polja u natalu, ovo eksperimentisanje baš i nije preporučljivo, jer može da odvuče jednu ili obe strane u neke lavirinte podsvesti iz kojih vrlo često nema povratka.

Venera opozicija Pluton je vezana za uspostavljanjem emotivnih (i telesnih) prioriteta, koja se bazira na poreklu naših davno naučenih i ukorenjenih ideja i stavova o tome, koji se naravno baziraju na posmatranju emotivnog odnosa izmedju naših roditelja i zato je ova opozicija vrlo kritična, jer može vrlo često (ako postoje drugi loši aspekti u natalu) da daju pogrešnu sliku koja je uloga žene, a koja uloga muškarca u emotivnom odnosu.

I za kraj, kao što je i sam pevač Sting rekao davno ~ jedna jako lepa pesma koja je posvećena proganjanju i opsesivnoj ljubavi...https://dnevnikjednogastrologablogspot.wordpress.com/2020/08/28/moje-je-moje-a-i-tvoje-je-moje-venera-opozicija-pluton/
:srce: Šmiš :mag: My Kipper on Imgur :pisac: Astrološke konsultacije & narudžbine :mail:

     Let me ask you something...
     If someone prays for patience, you think God gives them patience? Or does he give them the opportunity to be patient?
     If he prayed for courage, does God give him courage, or does he give him opportunities to be courageous?
     If someone prayed for the family to be closer, do you think God zaps them with warm fuzzy feelings, or does he give them opportunities to love each other?


~ 7 Lots ~ Lenormand  ~  Google Arhiva Slika ~

Van mreže Nenuš*

 • I dont fight because i hate what's in front of me. I fight because i love what's behind me.
 • * Ovaj može da menja Google *
 • *******
 • Poruke: 43246
 • Reputaciona snaga: 36229
 • Nenuš is awe-inspiring!Nenuš is awe-inspiring!Nenuš is awe-inspiring!Nenuš is awe-inspiring!Nenuš is awe-inspiring!Nenuš is awe-inspiring!Nenuš is awe-inspiring!Nenuš is awe-inspiring!Nenuš is awe-inspiring!Nenuš is awe-inspiring!Nenuš is awe-inspiring!Nenuš is awe-inspiring!
 • Pol: Žena
 • ♥ 061 17 04 231 ♥
  • Wordpress Dnevnik Jednog Astrologa
Odg: » ○ • ☆ Dnevna Ezoterija ☆ • ○ «
« Odgovor #624 poslato: 28. Avgust 2020. 09:16:53 »
Snovi na javi
Venera Rak :120: Neptun RibeOvih dana na Nebu imamo prelepi trigon između Venere iz Raka i Neptuna iz Riba, a dodatno oboje imaju i aspekt sa Jupiterom iz Jarca. Pošto se ovaj tranzti dešava u Vodenim znacima Raka i Riba, naravno da će nam emocije i osećanja biti naglašena u narednih par dana, ali na sreću, tranzitni Merkur je ipak u svom sedištu, pa nećemo mnogo da „odplivamo daleko od obale“.

Kao tranzitni aspekt, Venera trigon Neptun generalno je odličan za sanjarenje, zaljubljivanje, odmor, fantaziranje, kreativno stvaranje, pokretanje projekata koji za cilj imaju da ulepšaju životnu svakodnevnicu i pomognu onima koji trenutno nemaju sreće u životu. Ovo je tranzit koji donosi posebno povoljne rezultate kada je cilj stvaranje nečeg lepog i pozitivnog u pitanju. Isto tako, snovi će biti maximalno naglašeni, pa obavezno zapisujte šta ste sanjali.

Ovaj tranzit pojačava osećanja i emocije, naglašeni su saosećajnost, dobrota, požrtvovanost, činjenje usluga, darivanje, pomaganje, kao i želja da se povežemo sa ljudima u nekom humanitarnom radu, pa su to sve grupe za zaštitu životinja & životne sredine, te naravno tu na neki način odmah paralelno sa tim dolaze i akcije & mitinzi & protesti koji za cilj imaju skretanje pažnje na važne ~ humane ~ stvari u životu.

Naravno da će emocije i osećanja koja ovaj tranzit budi prvenstveno da utiču na naš privatan život, za one koji su u potrazi za srodnom Dušom u ovom periodu je mogu i pronaći, ali treba da obrate pažnju da ne idealizuju drugu stranu previše, jer ipak je ova Venera u opoziciji sa tranzitnim retrogradnim Jupiterom, pa postoji problem da se ne ponove greške u partnerskim odnosima baš zbog tog preteranog sanjarenja koji mnogi od nas imaju kada je reč o „idealnoj ljubavi“.

S druge strane, oni koji već uživaju u društvu svoje jače & lepše polovine, ovaj naredni period će biti ispunjen lepim emocijama, razmeni nežnosti, poklonima, izlascima, maženjem & poljubcima, uživanjima u intimi, kao da su tek na početku svog ljubavnog zajedničkog puta, pa se bude osećanja i želje da se učini sve za drugu stranu („skidanje zvezda sa neba“) kako bi se ona osećala voljenom.

Svakodnevnica pod ovim baršunastim sanjarskim tranzitnim aspektom će u narednom periodu biti okrenuta interesovanju za umetnost, muziku, filmove, posete galerijama, pozorištima, kao i želji da se malo ne samo životna (monotona) svakodnevnica oboji u dugine boje, već i da se sam dom ulepša & sredi, pa eto odlične prilike za sve one koji žele da renoviraju svoj dom, da ispune sebi želju i urede dom koji će odisati harmoničnim energijama.

https://eternalamarnat.wordpress.com/2020/08/27/snovi-na-javi-venera-trigon-neptun/


:srce: Šmiš :mag: My Kipper on Imgur :pisac: Astrološke konsultacije & narudžbine :mail:

     Let me ask you something...
     If someone prays for patience, you think God gives them patience? Or does he give them the opportunity to be patient?
     If he prayed for courage, does God give him courage, or does he give him opportunities to be courageous?
     If someone prayed for the family to be closer, do you think God zaps them with warm fuzzy feelings, or does he give them opportunities to love each other?


~ 7 Lots ~ Lenormand  ~  Google Arhiva Slika ~

Van mreže Nenuš*

 • I dont fight because i hate what's in front of me. I fight because i love what's behind me.
 • * Ovaj može da menja Google *
 • *******
 • Poruke: 43246
 • Reputaciona snaga: 36229
 • Nenuš is awe-inspiring!Nenuš is awe-inspiring!Nenuš is awe-inspiring!Nenuš is awe-inspiring!Nenuš is awe-inspiring!Nenuš is awe-inspiring!Nenuš is awe-inspiring!Nenuš is awe-inspiring!Nenuš is awe-inspiring!Nenuš is awe-inspiring!Nenuš is awe-inspiring!Nenuš is awe-inspiring!
 • Pol: Žena
 • ♥ 061 17 04 231 ♥
  • Wordpress Dnevnik Jednog Astrologa
Odg: » ○ • ☆ Dnevna Ezoterija ☆ • ○ «
« Odgovor #623 poslato: 26. Avgust 2020. 19:59:42 »
Ono što želiš pokazuje koliko zaista vrediš
Venera :180: JupiterKraj Avgusta će biti „obojen“ tranzitnim aspektom opozicije između Venere i Jupitera. Ovakva postavka je vrlo interesantna, jer su u pitanju dva benefika koja se spajaju preko malefičnog aspekta. Ovo je klackalica koja na nekoliko dana u naš život donese i lepe i ne baš lepe situacije. Ovo je aspekt bezbrižnog pristupa životu, vrlo jednostavnom, spontanom, skoro pa detinjem stavu prema svemu onome što je lepo i čini život interesantnim. Generalno, ako je dobro postavljen u natalu, ovaj tranzit može da donese većinom lepe zabave, izlaske i druženja, sve je lagano, površno i usputno i bez opterećenja…

Sa ovim tranzitom na Nebu, nekoliko dana ćemo imati prilike da se opustimo i uživamo u životu, ali samo pod uslovom da ne izgubimo kontrolu & meru sa željama i htenjima, ali i s druge strane, ako nam naše finansije uopšte i dozvole tako nešto. Venera opozicija Jupiter je aspekt zabavljanja, smeha, dobre hrane, pića, koketiranja, šarmiranja, zavođenja, uživanja u svim telesnim potrebama (hrana & sex) i čine nas srećnim i zadovoljnim, pa makar na kratko. Ovo vam je simbolično predstavljeno kao naše putovanje na godišnji odmor, gde se na određeno vreme zaboravlja na realnosti i uživa u svim (ne)mogućim životnim radostima, i tek pred kraj dolazi do nerviranja jer se vraćamo u sivu monotonu svakodnevnicu…

Isto tako, druga strana ovog tranzitnog aspekta je ta što donosi nehajnost, stav „ma lako ćemo mi to“, lenjost, površnost, nezainteresovanost za realne i ozbiljne probleme u životu i nadasve tranzit koji upozorava na kontakt sa vrlo neodgovornim i samoživim ljudima. Izostanak volje & želje kod mnogih ljudi da se „zasuku rukavi“ i sopstvenim trudom i pameću dođu do željenog cilja, i umesto toga prepuštanju „sreći i sudbini“ lako može da donese veliko razočarenje i frustraciju usled „srušenih kula od karata“ da će već neko od ljudi iz okoline nije našao da „podmetne leđa“ i „učinio dobro delo“ time što je završio posao umesto njih, pa tako često ovaj tranzit može da ukaže na nemoralne postupke (tipa mita) sa kojima osoba želi da ostvari svoj neki cilj.

Isto tako, naravno zbog same Venere i njene povezanosti sa ljubavlju i uživanjima sa lepšom & jačom polovinom (iako ni Jupiter nije daleko od toga) ovaj tranzit može da donese i preterivanje u privatnoj sferi, i da na neki način malo poljulja odnos, jer više stavlja akcenat na poklonima, izlascima, koji za cilj imaju da pre „kupe“ ljubav, nego da je osveže, kao i spoljašnjoj lepoti, zabavama, prepuštanju epikurejskom načinu života, da u jednom periodu sam odnos može da ode u ekstrem i da potpuno izgubi smisao, jer sama simbolika opozicije je „dođe, pa ode, dođe pa ode“ što znači da emocije i fizičke potrebe osciliraju, i čim nisu odmah zadovoljene, velika mogućnost postoji da će doći do ljubavne prevare u potrazi za ispunjenjem „emotivnih“ potreba i želja, jer je i ovo kao i Venera kvadrat Jupiter aspekt afere & preljube, ali sa manjim štetnim posledicama.

https://eternalamarnat.wordpress.com/2020/08/24/ono-sto-zelis-pokazuje-koliko-zaista-vredis-venera-opozicija-jupiter/
:srce: Šmiš :mag: My Kipper on Imgur :pisac: Astrološke konsultacije & narudžbine :mail:

     Let me ask you something...
     If someone prays for patience, you think God gives them patience? Or does he give them the opportunity to be patient?
     If he prayed for courage, does God give him courage, or does he give him opportunities to be courageous?
     If someone prayed for the family to be closer, do you think God zaps them with warm fuzzy feelings, or does he give them opportunities to love each other?


~ 7 Lots ~ Lenormand  ~  Google Arhiva Slika ~

Van mreže Nenuš*

 • I dont fight because i hate what's in front of me. I fight because i love what's behind me.
 • * Ovaj može da menja Google *
 • *******
 • Poruke: 43246
 • Reputaciona snaga: 36229
 • Nenuš is awe-inspiring!Nenuš is awe-inspiring!Nenuš is awe-inspiring!Nenuš is awe-inspiring!Nenuš is awe-inspiring!Nenuš is awe-inspiring!Nenuš is awe-inspiring!Nenuš is awe-inspiring!Nenuš is awe-inspiring!Nenuš is awe-inspiring!Nenuš is awe-inspiring!Nenuš is awe-inspiring!
 • Pol: Žena
 • ♥ 061 17 04 231 ♥
  • Wordpress Dnevnik Jednog Astrologa
Odg: » ○ • ☆ Dnevna Ezoterija ☆ • ○ «
« Odgovor #622 poslato: 24. Avgust 2020. 19:21:01 »
TRANZITNI MERKUR KROZ NATALNA POLJA DONOSI SLEDEĆE :

• u 1 polju ili konjukciji sa Marsom •
~ buđenje ideja, promena ponašanja, pa i izgleda, sam svoj kritičar, brzanje, (de)koncentracija

• u 2 polju ili u konjukciji sa Venerom •
~ razmišljanja o novcu (pozajmici, kreditu, štednji) sklapanje profitabilnih poslovnih ugovora

• u 3 polju ili u konjukciji sa Merkurom •
~ pisanje, razmena informacija, kursevi, kraća putovanja, pozivi u goste, promene u životima rođaka

• u 4 polju ili u konjukciji sa Mesecom •
~ promene u domu, želja za preseljenjem, ili pak promene u komšiluku, česti gosti

• u 5 polju ili u konjukciji sa Suncem •
~ razmišljanje o deci, planiranje porodice, kreativni hobi, sportske aktivnosti, više izlazaka i zabave

• u 6 polju ili u konjukciji sa Merkurom •
~ ubrzan tempo svakodnevnice, promene radnih navika, rešavanje pitanja oko zdravlja, novi kućni ljubimac

• u 7 polju ili u konjukciji sa Venerom •
~ nova poznanstva ili pak ozvaničenje veze, kraća putovanja u inostranstvo, manji sudski sporovi

• u 8 polju ili u konjukciji sa Plutonom •
~ promena načina razmišljanja, ostavljanje tradicionalnih i tabu ideja & pravila iza sebe, ostavinska rasprava

• u 9 polju ili u konjukciji sa Jupiterom •
~ nadograđivanje znanja, nova Učenja, divinacija, mnogo što-šta dobrog od stranaca

• u 10 polju ili u konjukciji sa Saturnom •
~ produženje poslovnih ugovora, potpisivanja & overe & odobrenja, poboljšanje radnih uslova, pohvale

• u 11 polju ili u konjukciji sa Uranom •
~ novi prijatelji, kontakt ili učlanjenje u neke veće grupe & organizacije, iz teorije u praksu što se tiče planova & želja

• u 12 polju ili u konjukciji sa Neptunom •
~ povlačenje u sebe, meditacija, voljna izolacija, okretanje ka prošlosti da bi se razumela sadašnjost i spoznala budućnost

I da ovu priču o krilatom vragolanu završimo sa jednim malim omažom slika u pokretu, koji daje sjajan opis baš ovog Merkura u Devici (barem meni lično) koji na svom životnom putu kroz ovaj znak doživljava razne avanture i uči nas kako da se snalazimo u raznim situacijama, kroz logiku, humor, hrabrost, lukavstvo, istrajnost, premazanost, sarkazam, pa čak i da naučimo šta je prava spontanost…https://dnevnikjednogastrologablogspot.wordpress.com/2020/08/20/potraga-za-istinom-merkur-u-devici/
:srce: Šmiš :mag: My Kipper on Imgur :pisac: Astrološke konsultacije & narudžbine :mail:

     Let me ask you something...
     If someone prays for patience, you think God gives them patience? Or does he give them the opportunity to be patient?
     If he prayed for courage, does God give him courage, or does he give him opportunities to be courageous?
     If someone prayed for the family to be closer, do you think God zaps them with warm fuzzy feelings, or does he give them opportunities to love each other?


~ 7 Lots ~ Lenormand  ~  Google Arhiva Slika ~

Van mreže Nenuš*

 • I dont fight because i hate what's in front of me. I fight because i love what's behind me.
 • * Ovaj može da menja Google *
 • *******
 • Poruke: 43246
 • Reputaciona snaga: 36229
 • Nenuš is awe-inspiring!Nenuš is awe-inspiring!Nenuš is awe-inspiring!Nenuš is awe-inspiring!Nenuš is awe-inspiring!Nenuš is awe-inspiring!Nenuš is awe-inspiring!Nenuš is awe-inspiring!Nenuš is awe-inspiring!Nenuš is awe-inspiring!Nenuš is awe-inspiring!Nenuš is awe-inspiring!
 • Pol: Žena
 • ♥ 061 17 04 231 ♥
  • Wordpress Dnevnik Jednog Astrologa
Odg: » ○ • ☆ Dnevna Ezoterija ☆ • ○ «
« Odgovor #621 poslato: 24. Avgust 2020. 19:17:44 »
Potraga za istinom
Merkur u DevicaMerkur u Devici je u svom sedištu i u znaku svoje egzaltacije. Vrlo moćna postavka za ovog krilatog vragolana. Tu će biti od 20. Avgusta do 05. Septembra.

On je neutralan, često leluja tamo ~ amo od extremno racionalnog pristupa životu, do maksimalno nelogičnog pristupa životu (tj to je njemu logično, ko je nama ostalima kriv što ga ne razumemo)

On s jedne strane vlada našim umom, raciom, načinom razmišljanja, učenjem, pamćenjem i rečima.

On nam daje mogućnost da se snađemo u bilo kojoj situaciji, jer nam daje domišljatost pa i lukavost. Tako postaje naš najverniji i najmudriji savetnik u životu.

S druge strane, on itekako ume da bude stidljiv, povučen, zbunjen, da preteruje u analizama i detaljima.

On je majstor da traži „dlaku u jajetu“, da sve preispituje i kritikuje i tako dobija medalju za našeg najnapornijeg saputnika u životu.

ON JE ONAJ KOJI PRIČA, RAZMENJUJE INFORMACIJE, TRGUJE, PREGOVARA, KUPUJE I PRODAJE

On je i diplomata i trgovac, on je i narator i slušalac u isto vreme, on planira sve da bude „pod konac“ ali i remeti monotoniju novim idejama, on govori istinu, ali u isto vreme je zaobilazi, ako mu to odgovara u datom trenutku (i imaće perfektan izgovor & obrazloženje za to)

Ovaj mali Indijana Džouns će na svom putu kroz znak Device imati raznih druženja sa ostalim tranzitnim planetama.

Od aspekata imaće :

• 24-08 inkonjukciju sa Hironom
• 25-08 trigon sa Uranom
• 29-08 trigon sa Jupiterom
• 30-08 opoziciju sa Neptunom
• 01-09 trigon sa Plutonom
• 002-09 kvadrat sa Mesečevim Čvorovima i inkonjukciju sa Lilith
• 03-09 sekstil sa Venerom i trigon sa Saturnom
• 04-09 inkonjukciju sa Marsom
○ od 05-09 prelazi u znak Vage

•○• Merkur će se družiti sa Hironom i Mesečevim Čvorovima, pa ćemo tada malo da se premišljamo da li je pametno nešto da uradimo ili kažemo ili ne. A možda i dobijemo neku vest & informaciju koja nam se možda i ne dopadne… Pazite šta pričate, moguće je da će vas neko pogrešno razumeti… a takodje, pazite se da se ne povredite, ili pak šta jedete (i vodite računa o tome da redovno jedete) i isto tako povedite računa o svom imunitetu koji će biti malo slabiji tada.

•○• Merkur će se družiti i sa Suncem i sa Uranom i Marsom, pa ćemo tada da planiramo našu budućnost na osnovu naših prošlih životnih iskustava. Ovo je lep aspekt „ovde i sad“ i poštovanja prema prošlosti, koja je ništa drugo sem naše sećanje, i poštovanja budućnosti, koja predstavlja samo naše želje, ono što je opipljivo je upravo „ovde i sad“ koje će nam ovaj aspekt i omogućiti da razumemo, a imaćemo dovoljn snage i praktične ambicije da sprovedemo svoje ideje u delo.

•○• Merkur će se družiti i sa Saturnom, Jupiterom i Neptunom, i tada će nam biti vrlo zanimljivi snovi, a i ti dani će nam biti zanimljivi, jer će nam koncentracija biti ko u zlatne ribice i moguće je da će te dane da zapamtimo kao dane kada ništa nije išlo po planu. Pazite da ne izgubite nešto važno, ključeve, dokumenta, pa čak i torbu & tašnu… ili gde ste parkirali kola, ili kako prelazite ulicu… a naravno, vodite računa kada nešto čitate & pišete, da ne bude grešaka… a ako već nešto morate da potpisujete, barem 3 puta pročitajte šta sve piše, da ne bude posle „mama mia„…

•○• Merkur će da se druži sa Plutonom i Venerom pa ćemo tih dana da budemo ko Šerlok Holms, sve će nam biti jasno, logično i bićemo perfektno organizovani i spremni da odradimo svoje obaveze savršenoo (OK… možda to bude i malo više fanatično, ali… biće odradjeno u roku na najbolji mogući način ) pa ćemo tako ponešeni logikom i „praktičnim“ osvrtom na život, da počnemo da filozofiramo o smislu života… a najviše filozofije i istraživanja će biti vezana za naravno, pogađate, ljubav! A možda u isto vreme smislimo odličan način da poboljšamo svoju finansijsku situaciju takodje, ipak je Venera vezana i za finansije, poklone, komfor, uživanje.

… i tako 05-09 prelazi u znak  Vage  gde ga tek čeka velika avantura…
:srce: Šmiš :mag: My Kipper on Imgur :pisac: Astrološke konsultacije & narudžbine :mail:

     Let me ask you something...
     If someone prays for patience, you think God gives them patience? Or does he give them the opportunity to be patient?
     If he prayed for courage, does God give him courage, or does he give him opportunities to be courageous?
     If someone prayed for the family to be closer, do you think God zaps them with warm fuzzy feelings, or does he give them opportunities to love each other?


~ 7 Lots ~ Lenormand  ~  Google Arhiva Slika ~

Van mreže Nenuš*

 • I dont fight because i hate what's in front of me. I fight because i love what's behind me.
 • * Ovaj može da menja Google *
 • *******
 • Poruke: 43246
 • Reputaciona snaga: 36229
 • Nenuš is awe-inspiring!Nenuš is awe-inspiring!Nenuš is awe-inspiring!Nenuš is awe-inspiring!Nenuš is awe-inspiring!Nenuš is awe-inspiring!Nenuš is awe-inspiring!Nenuš is awe-inspiring!Nenuš is awe-inspiring!Nenuš is awe-inspiring!Nenuš is awe-inspiring!Nenuš is awe-inspiring!
 • Pol: Žena
 • ♥ 061 17 04 231 ♥
  • Wordpress Dnevnik Jednog Astrologa
Odg: » ○ • ☆ Dnevna Ezoterija ☆ • ○ «
« Odgovor #620 poslato: 24. Avgust 2020. 10:52:30 »
Mars :90: Saturn ~ šta nam donose u narednom periodu ?


○ za Podznak u Ovnu ~ Mars u 1 polju, Saturn u 10 polju : problemi na poslu donose probleme unutar vas. Osećate se loše, blokirano, iskorišćeno. Morate naći načina da stanete i napravite pauzu, jer u suprotnom može doći do zdravstvenih problema, koji će (ne)posredno štetno da utiču na posao & karijeru (čak i nedaobog da dobijete otkaz) Takođe, morate da povedete računa da vaš način razmišljanja & ponašanja vam ne našteti ugledu u društvu, potpuno nepotrebno.

○ za Podznak u Biku ~ Mars u 12 polju, Saturn u 9 polju : problemi sa samopouzdanjem, izgubili ste veru u sopstvene vrednosti, sumnjate u sve i svakoga, ponajviše u sebe. Preispitujete svoj odnos sa Bogom, teško vam je da prihvatite da se trenutno nalazite u periodu u kojem morate da promenite neke stavove prema životu, i da potražite savet & vođstvo mudrijeg & iskusnijeg od vas. Problemi sa zakonom & birokratijom, svako rešavanje bilo kakve papirologije se komplikuje. Ovo nije period za razmišljanje o inostranstvu (i potencijalnom preseljenju)

○ za podznak u Blizancima ~ Mars u 11 polju, Saturn u 8 polju : velike prepreke ka ostvarenju ciljeva & želja, jako ste frustrirani i ne vidite izlaz iz nekih situacija. Izostanak razumevanja i podške iz okoline, čak i od najboljih prijatelja, deluje poražavajuće na vas i osećate se kao da svi oko vas žive svoj (srećni) život, a da vi kao da stagnirate, nazadujete, pa čak i na neki način kopnite. Osećate se izigrano od života, puno određene manje (veće) zavisti prema drugima za koje mislite da imaju bolje uslove za život & rad, samo još više povećavaju tugu i bes u vama.

○ za podznak u Raku ~ Mars u 10 polju, Saturn u 7 polju : poslovni i partnerski odnosi su sada na ogromnom testu. Situacija na poslu je teška, puno ulažete snage i energije da se dokažete i pokažete u najboljem svetlu i samo najednom dolazi do blokade i problema. Kolege i nadređeni ni izbliza nisu na istim talasnim dužinama kao vi i tu kreće problem. Isto važi i za emotivne odnose, lepša & jača polovina deluje kao da više nema strpljenja i da želi da odustane od vašeg odnosa, što izaziva strah i frustraciju. Ovo na žalost može da ukaže i na gubitak jednog starijeg člana porodice.

○ za podznak u Lavu ~ Mars u 9 polju, Saturn u 6 polju : izostanak samopouzdanja, mudrog savetovanja & vođstva, konflikt sa drugima usled generacijskih i društvenih (moralnih, religioznih, filozofskih, ekonosmkih ili zakonskih) razlika u vama donosi osećaj kao da vam u grudima stoji pretis lonac koji se pokvario i samo što ne eksplodira. Morate jako da povedete računa o sebi i svom zdravlju i ako i dođe do problema, posavetovati se sa nekoliko lekara stručnjaka. Kontakt sa ljudima koji su na obrazovnom, verskom ili političkom nivou različiti od vas sada donose probleme i potencijalne opasnosti čak.

○ za podznak u Devici ~ Mars u 8 polju, Saturn u 5 polju : osećate se totalno blokirano i sputano, uplašeni ste jer nemate snage, iscrpljeni ste, pousustali ste u borbi sa životom, razmišljate da dignete ruke od svega. Kreativnost vam je takođe blokirana, i to vam može doneti probleme sa poslom, jer nemate kao pre dovoljno volje da se pokažete u najboljem svetlu, već samo želite da pregurate i taj radni dan i odete kući. U ljubavi napeti odnosi sa lepšom & jačom polovinom, ili pak patnja zbog samoće. Za one koji imaju decu, period kada će se mnogo više od uobičajenog brinuti zbog njih (ovo nije period dobar za pokušaj začeća i proširenja porodice nikako)

○ za podznak u Vagi ~ Mars u 7 polju, Saturn u 4 polju : shvatate da živite u „zlatnom kavezu“, imate sve, a nemate ništa. Sve ono što ste do sada smatrali da vam daje osećanje sigurnosti u domu, sa porodicom, sad najednom je dovedeno u pitanje i morate nešto da menjate, jer uviđate da je došlo krajnje vreme, jer u suprotnom, ako ostanete u svojoj zoni komfora, može doći do ozbiljnih konflikata i rastanaka, prekida odnosa, odlaska od kuće, napuštanja, pa i gubitka porodice, doma, pa tako i zdravlja. Posbeno „na tri ćoške“ emotivni odnosi, koji osciliraju od maksimalno strasnog, do zastrašujuće ledenog.

○ za podznak u Škorpiji ~ Mars u 6 polju, Saturn u 3 polju : misli su vam konfuzne, hteli-ne hteli brzate sa zaključcima, što za rezultat ima česte promene rasoloženja, napade panike, probleme sa komunikacijom sa drugima iz vaše okoline. Stalno „crne misli“ i hronično „loš predosećaj“ kvare iole dobro raspoloženje, čak i kada ste sami svesni da nemate toliko razloga za brigu i nerviranje. Pripazite se u saobraćaju, jer ne brzate samo vi, već i drugi. Moguće je i da će vaši bliski rođaci ili prijatelji imati velike probleme u svom žviotu koje će na (ne)posredan način štetno da utiču i na vaš.

○ za podznak u Strelcu ~ Mars u 5 polju, Saturn u 2 polju : nervoza zbog izostanka kreativnosti i pozitivne energije u vama stvara osećaj nedovoljnosti, posmatrate sebe iz vrlo negativnog ugla i nonstop kritikujete sebe da niste dovoljno dobri, uspešni, mudri, i da vas je sreća napustila. Ovo se najviše odražava na vaše samopouzdanje koje je trenutno totalno „ispod nivoa mora“, a to (ne)posredno štetno utiče na vaše emotivne odnose sa lepšom & jačom polovinom, ili pak sam izostanak te osobe u vašem životu trenutno dodatno „doliva ulje na vatru“ i gura vas u ponor samokritike i stava „naravno da sam sam, jer ne vredim ništa“.

○ podznak u Jarcu ~ Mars u 4 polju, Saturn u 1 polju : osećate se kao da vas je neko zatvroio u vrlo malu kutiju iz koje ne možete da izađete. Fizički osećate sputanost i nemogućnost da radite ono što želite, kretanje (bilo fizičko, bilo mentalno) je na neki način ograničeno, i frustracija se samo gomila, a zbog toga postoji mogućnost da se situacija u domu sa ukućanima zbog toga jako pogorša. Napeti odnosi sa porodicom će samo još više da umanjuju tu kutiju u kojoj se nalazite, te na kraju možete imati i zdravstvenih problema zbog toga. Obratite pažnju na svoju (ne)pokretnu imovinu, sada nije vreme za kupo-prodaje, pozajmice, renoviranje doma ili pak preseljenje.

○ podznak u Vodoliji ~ Mars u 3 polju, Saturn u 12 polju : misli su vam trenutno „van koloseka“; teško vam je da se skoncentrišete, osećate se zbunjenim „znakovima pored puta“ koji su više nego kontradiktorni i unose ogromnu negativnu energiju u vašu svakodnevnicu. Baksuz vas često prati, i puno utiče na vaše raspoloženje i odnos sa drugima. U ovom periodu dosta loš odnos sa bliskim prijateljima i rođacima,pa su moguće i svađe i prekidi odnosa sa njima. Jako se pripazite u saobraćaju, pazite na svoje mentalno zdravlje. Jednostavno nije vreme da budete na „istim talasnim dužinama“ sa ljudima iz vaše okoline, morate biti strpljivi da oluja prođe.

○ podznak u Ribama ~ Mars u 2 polju, Saturn u 11 polju : imate pregršt planova, želja, nada, al’ nikako da se situacija „namesti“ i da ih iz teorije sprovedete u delo. To vas naravno jako nervira, jer počinjete da sumnjate u sebe i svoje kvalitete. Ulaganje napora na radnom mestu kao da nema nikakvog rezultata (makar onog koji vi očekujete) i čak povremeno izostaje dobar odnos sa kolegama na radnom mestu. Takođe, moguće je da će doći do iznenadne promene vezane za poslovne ugovore, i dolazak u situacije u kojima morate da se podredite samo da bi sačuvali radno mesto (u nekim slučajevima, može doći i do prekida radnog odnosa, tj ne obnavljanja poslovnog ugovora)

https://eternalamarnat.wordpress.com/2020/08/24/mars-kvadrat-saturn-sta-nam-donose-u-narednom-periodu/
:srce: Šmiš :mag: My Kipper on Imgur :pisac: Astrološke konsultacije & narudžbine :mail:

     Let me ask you something...
     If someone prays for patience, you think God gives them patience? Or does he give them the opportunity to be patient?
     If he prayed for courage, does God give him courage, or does he give him opportunities to be courageous?
     If someone prayed for the family to be closer, do you think God zaps them with warm fuzzy feelings, or does he give them opportunities to love each other?


~ 7 Lots ~ Lenormand  ~  Google Arhiva Slika ~

Van mreže Nenuš*

 • I dont fight because i hate what's in front of me. I fight because i love what's behind me.
 • * Ovaj može da menja Google *
 • *******
 • Poruke: 43246
 • Reputaciona snaga: 36229
 • Nenuš is awe-inspiring!Nenuš is awe-inspiring!Nenuš is awe-inspiring!Nenuš is awe-inspiring!Nenuš is awe-inspiring!Nenuš is awe-inspiring!Nenuš is awe-inspiring!Nenuš is awe-inspiring!Nenuš is awe-inspiring!Nenuš is awe-inspiring!Nenuš is awe-inspiring!Nenuš is awe-inspiring!
 • Pol: Žena
 • ♥ 061 17 04 231 ♥
  • Wordpress Dnevnik Jednog Astrologa
Odg: » ○ • ☆ Dnevna Ezoterija ☆ • ○ «
« Odgovor #619 poslato: 24. Avgust 2020. 10:50:37 »
Kreni... stani... aman požuri... a kuda si pa krenuo
Mars :90: SaturnMars po svojoj prirodi je malefik. Osvajač, bundžija, nasilno deluje i nema strpljenja ni za šta. On udara, seče, buši, cepa, nagonski ide napred. U znaku Ovna kojim on vlada naravno da će biti izuzetno snažan, loš & bezobrazan, komunikacija katastrofa, jer se nonstop žuri & brza & prenagljuje, nebriga za tuđe ideje i stavove i brzopletost utiču na međuljudkse odnose, ali i na zdravlje & povrede, loša organizacija svakodnevnice, opet zbog tvrdoglavog brzanja i nestrpljenje da se pozabavi i sitnicama, a ne samo da gleda „celu sliku“. Mars u Ovnu ne prećutkuje i ne trpi nikoga, i na kraju okolina naravno da odreaguje ko vulkan, i donese štetu svima onima koji su se našli u toj nekoj situaciji, i sa i bez očiglednog (logičkog) razloga.

Saturn s druge strane realno nije ništa bolji… Veruje se da je Saturn karmički u stvari Mars iz prošlog života, koji sad u ovom životu je tu da uputi Marsa da ne pravi greške koje je on pravio u prošlom životu. Saturn je najveći malefik (ako ne računamo transplutone, naravno) On jednostavno je crnjak nad crnjacima, on donosi okončanja, kraj, smrt, gubitak, prekid, katastrofe. Stalno donosi odricanja, tugu, suze, frustracije, prepun je strahova i fobija. Veruje se da Saturn nije ni muško ni žensko, te tako postaje vrlo sličan Merkuru napr, ali sa vrlo mračnim crtama ponašanja, naravno, za razliku od Merkura koji poprima osobine planete pored koje se nađe u datom trenutku, te zbog toga Saturn se povezuje i sa lažima i tajnama, svim onim što je skriveno i „u mraku“…

Saturn u znaku svog prvog sedišta, znaku Jarca (drugi je znak Vodolije) se tu oseća sigurno & snažno, pa povremeno i dominantno i prepotentno (posebno jer je vrlo blizu samog stepena Marsove egzaltacije) On je spor, traži pravdu, poštovanje propisa, zakona, morala, filozofira slično Jupiteru (koji je tu pored njega u znaku Jarca i retrogradan kao i on) do iznemoglosti raspravlja o nepravdama života, sem što Jupiter želi ipak malo i da pomogne, a Saturn odmah da to prekine („sahrani“ i ostavi u prošlosti kojom vlada) i da ide dalje ~ on ma koliko delovao tromo, ipak realno nema tolerancije za ljudske nesavršenosti i gluposti, te tako ni on, kao i Mars, realno nema strpljenja za ljude i situacije za koje on smatra da su nevažne za njegov život…

Generalno, Saturn je sve ono najgore u čoveku, a kvadrat sa Marsom samo će sve to negativno da kad-tad izbaci na površinu, pa je tu onda mučnina, gađenje, odbijanje, izbegavanje, proganjanje u extremnim slučajevima opsesivnog ponašanja i straha od odbačenosti & izolacije. U isto vreme, mislim da je ovo odličan period kada mi sami možmo da „prelomimo“ u sebi sve ono što je loše u našem životu, jer je pritisak toliko jak da realno i nemamo drugog izbora nego da presečemo neke „pupčane vrpce“ i oslobodimo se tereta koji nas već neko vreme vuče na dno. Mars kvadrat Saturn je aspekt koji je vrlo težak, jer donosi ogromne frustracije, jer sprečava osobu da kaže ono što misli ili da pokaže ono što oseća u datom trenutku ~ Mars gura napred, a Saturn mu stao na put i nema dalje, te se tako ova energija gomila, do tačke pucanja, koja ume da bude vrlo gadna.

Ovde će da bude žestoka i teška borba između Saturna i Marsa, oboje su u znaku svog sedišta, te se sa ovim napetim malefičnim aspektom pojavljuju situacije da koliko god mi bili uporni i istrajni, jednostavno neće pa neće, krene pa stane, pa najednom nam treba planinarska oprema da prevaziđemo ogromne prepreke koje su nam se samo najednom potpuno neočekivano našle na našem Putu. Ovo je aspekt sprečavanja, blokade, koji u čoveku donosi i negativni odbrambeni stan, pasivno-agresivni pristup rešavanju problema ~ a upravo tu leži najveća opsanost ~ što više forsiramo, manje šanse i da uspemo, a da se prepustimo i kažemo „Šta Bog da, biće“ šanse nema, jer ni Mars ni Saturn kad su povezani sa ovim aspektom niti žele, niti umeju da se opuste & prepuste Sudbini.

Naravno, najveći problem je taj što će ovaj tranzitni aspekt jako dugo da traje, jer prvo do kraja Septembra Saturn će biti retrogradan, a Mars već od sredine Septembra kreće retrogradno, pa će tu da se „druže“ i huškaju opet, pa ondak Mars od sredine Novembra kreće direktno, pa se opet susreće sa Saturnom i tako do kraja godine, sve dok Saturn ne pređe u znak Vodolije… iako, i tada sam Mars posle Nove Godine prelazi u znak Bika, pa će i tada, opet, ova napeta energija kvadrata da zaživi, ali sa drugačijim posledicama, jer će biti sad u fiksnim znacima Vodolije i Bika… ne treba zaboraviti da će ovog Saturna u stopu da prate i tranzitni Jupiter i tranzitni Pluton, te će tako, ovaj tranzitni Mars da urkšta mačeve i sa njima do kraja 2020 godine…

BLOKADA ĆE BITI U POLJU NATALNOG ČARTA NARAVNO TAMO GDE SE NAĐE TRANZITNI SATURN, A MESTO „ERUPCIJE VULKANA“ ĆE NARAVNO DA BUDE POLJE U NATALNOM ČARTU GDE JE TRANZITNI MARS.

Pa da vidimo gde će i šta će se sve dešavati ~ posebno kod onih koji imaju natalne planete u 3. dekadi Kardinalnih znakova (od 20° do 30° Ovan & Rak & Vaga & Jarac) za njih skoro pa i da neće biti važna postavka tranzitnog Marsa i Saturna u njihovom natalu, jer će zbog orbisa aspekta na te njihove natalne planete, ovaj kvadrat delovati generalno vrlo primetno, stavljajući pak dodatni fokus na polja u kojima se budu našli ovo dvoje… Znači kod Ovna & Raka & Vage & Jarca biće dupli uticaj ovog dinamičnog i izazovnog aspekta kvadrata između Marsa i Saturna, kod ostalih će samo da „radi“ kvadrat preko natalnih polja.

https://eternalamarnat.wordpress.com/2020/08/24/kreni-stani-aman-pozuri-a-gde-pa-brzas-mars-kvadrat-saturn/
:srce: Šmiš :mag: My Kipper on Imgur :pisac: Astrološke konsultacije & narudžbine :mail:

     Let me ask you something...
     If someone prays for patience, you think God gives them patience? Or does he give them the opportunity to be patient?
     If he prayed for courage, does God give him courage, or does he give him opportunities to be courageous?
     If someone prayed for the family to be closer, do you think God zaps them with warm fuzzy feelings, or does he give them opportunities to love each other?


~ 7 Lots ~ Lenormand  ~  Google Arhiva Slika ~

Van mreže Nenuš*

 • I dont fight because i hate what's in front of me. I fight because i love what's behind me.
 • * Ovaj može da menja Google *
 • *******
 • Poruke: 43246
 • Reputaciona snaga: 36229
 • Nenuš is awe-inspiring!Nenuš is awe-inspiring!Nenuš is awe-inspiring!Nenuš is awe-inspiring!Nenuš is awe-inspiring!Nenuš is awe-inspiring!Nenuš is awe-inspiring!Nenuš is awe-inspiring!Nenuš is awe-inspiring!Nenuš is awe-inspiring!Nenuš is awe-inspiring!Nenuš is awe-inspiring!
 • Pol: Žena
 • ♥ 061 17 04 231 ♥
  • Wordpress Dnevnik Jednog Astrologa
Odg: » ○ • ☆ Dnevna Ezoterija ☆ • ○ «
« Odgovor #618 poslato: 01. Avgust 2020. 16:54:24 »

Zatišije pred novu buru ili nov početak ?

     Drugi letnji mesec nam donosi puno neizvesnosti. Da li ćemo ili nećemo doći do tačke da dobijemo mogućnost da nastavimo svoj život po našim željama, ili pak nas očekuju nove, možda i ne baš željene, promene? Avgust mesec ako ništa drugo dovešće u pitanje našu sposobnost planiranja i organizacije svakodnevnih obaveza, te će teko na neki način da nam hteli-ne hteli unese dinamiku koja će nekima da prija, a nekima i ne, jer u današnje moderno, užurbano, vreme, svaka pogrešna odluka ili nemogućnost da se brzo prilagodimo novonastalim situacijama često ima "bumerang" prvenstveno na našu finansijsku situaciju, pa tako automatski i na naše samopouzranje & samovrednovanje, koje dalje posredno deluje na naš odnos sa nama bliskim osobama.

     Avgust nam počinje sa Punim Mesecom na 11° Vodolije i kvadratom sa njegovim vladarem Uranom iz Bika. Pun Mesec sam po sebi ukazuje na neko okončanje, zenit, kraj jednog perioda, ali zbog napetog aspekta kvadrata baš sa svojim vladarem, nepredvidljivim, po malo destruktivnim, Uranom iz Bika, vidimo da ono što smo mislili da smo odradili & završili ima neočekivani rasplet događaja koji će ne samo da promene tok dešavanja u narednom periodu u našem životu, već uneti i nove učesnike ove dinamične životne priče u naš život, po malo unoseći i nervozu, strepnju jer Uran polako usporava, jer će od 15-08 da krene direktnim hodom, ali i određen tračak nade & sreće da će možda baš ta nova situacija da napokon završi jedan period u našem životu koji nas je do sad pošteno izmučio, jer će pak pa Venera (vladarka znaka Bika) od 07-08 da pređe u znak Raka.

     Sam tranzitni Mars je u znaku Ovna, ali u svojoj senci, tako da će nam se smenjivati aktivni, dinamični, lepi i zanimljivi periodi, sa periodima neočekivanih odlaganja i stagnacija, pa čak i prekida nekih projekata & poslova & odnosa. Ovakva njegova postavka u sedištu (ali i u senci zbog nastupajućeg retrogradnog hoda od 10-09) donosi nam u toku Avgusta velike oscilacije pozitivnih i negativnih energija i moraćemo da povedemo računa da nas ne ponese euforija optimizma i preteranog samopouzdanja, posebno na početku meseca kad bude imao napeti aspekt kvadrata sa retrogradnim Jupiterom iz Jarca (baš u periodu Punog Meseca) kao i druge nedelje Avgusta kada bude imao eksplozivni aspekt kvadrata sa retrogradnim Plutonom iz Jarca i u isto vreme užarenim aspektom trigona sa Suncem iz Lava. Moraćemo da pripazimo da ne donesemo brzoplete i extremno subjektivne odluke u ovom periodu, jer bilo koja pogrešna procena vrlo brzo može skupo da nas košta.

     Od treće nedelje Avgusta imamo i Mlad Mesec na 26° Lava koji će biti udružen sa Merkurom (28°) i sklapaće sjajni, snažni, vatreni aspekt trigona sa Marsom iz Ovna, ali u isto vreme baš Mars će imati i napeti teški aspekt kvadrata sa retrogradnim Saturnom iz Jarca koji će da traje sve do kraja meseca. U ovom periodu siže nam puno promena, posebno u međuljudskim odnosima, kako poslovnim, tako i emotivnim, jer će u isto vreme i tranzitni Merkur da pređe u znak svog sedišta i egzaltacije, znak Device i biće u tom znaku do prve nedelje Septembra, što znači da će od 22-08 kada Sunce takođe pređe u znak Device biti pod sunčevim zracima i doneti malo otežanu komunikaciju, promenljive i nepotpune informacije, nesporazume i napete odnose sa okolinom, posebno sa starijima i autoritetima.

     Poslednje dve nedelje Avgusta će biti u suštini pod totalnim uticajem ovog Marsa i njegovog aspekta kvadrata sa teškašima iz Jarca. U ovom periodu trebalo bi da napravimo "plus i minus" tabelu koja će nam pomoći da lakše odredimo svoje prioritete, ne samo što se tiče obaveza na poslu, ili u domu prema ukućanima, već i u odnosu sa našom leošom & jačom polovinom. Ta tabela u stvari treba da se bazira na ideji ~ koliko je to što želimo da uradimo važno u smislu da li će i kako će uticati ta naša odluka na naš život sutra, za nedelju dana, za mesec dana ili za pola godine. Ako uvidimo da akcija "odmah i sad" koju bi ovaj Mars iz Ovna jedva dočekao, se ne uklapa sa tim planiranjima za bližu budućnost, treba da pustimo (ali ne i da odustanemo!) od tih planova i projekata, i tako dozvolimo disciplinovanim, logičkim i dalekosežnim energijama Jupitera, Saturna i Plutona iz Jarca da uvedu red u naš život, ne samo "sada" već i u narednom periodu.

     Takođe, poslednja nedelja Avgusta nam donosi i veće promene vezane za naše prihode & karijeru, ali i promene vezane za naš privatan život i našu dragu jaču & lepšu polovinu, jer em će Venera iz Raka da sklapa skladni sekstil sa Uranom iz Bika, već će imati i skladni aspekt trigona sa Neptunom iz Riba, ali u isto vreme imaće i napeti aspekt opozicije i ona sa teškašima iz Jarca, baš u isto vreme kada će i tranzitni Merkur iz Device pak da sklapa snažan, siguran i pozitivan aspekt trigona sa njima, ali avaj i napetu opoziciju sa Neptunom. Merkur i Venera će tako da nam u poslovni i privatan život ne samo da unesu periode romantike, neočekivanih zaljubljivanja, neplaniranih susreta sa dragim osobama iz naše prošlosti, već će i da stave na test naš odnos prema našem ugledu & poslu, jer će nam doneti zanimljive poslovne ponude za koje ćemo morati barem 3 puta dobro da poazmislimo šta ćemo da uradimo, kao i naš stav prema emotivnim odnosima, da li smo spremni da se vežemo za lepšu & jaču polovinu "na duže staze" i počnemo da planiramo o proširenju porodice, ili pak da preispitamo i možda prekinemo taj odnos, kako zarad sebe, ili pak zarad neke druge osobe.

https://eternalamarnat.wordpress.com/2020/08/01/avgust-2020/
:srce: Šmiš :mag: My Kipper on Imgur :pisac: Astrološke konsultacije & narudžbine :mail:

     Let me ask you something...
     If someone prays for patience, you think God gives them patience? Or does he give them the opportunity to be patient?
     If he prayed for courage, does God give him courage, or does he give him opportunities to be courageous?
     If someone prayed for the family to be closer, do you think God zaps them with warm fuzzy feelings, or does he give them opportunities to love each other?


~ 7 Lots ~ Lenormand  ~  Google Arhiva Slika ~