Autor Tema: » ○ ♥ ☆ Dnevna Ezoterija ☆ ♥ ○ «  (Pročitano 28663 puta)

0 Članovi i 2 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže Nenuška*

 • I dont fight because i hate what's in front of me. I fight because i love what's behind me.
 • * Ovaj može da menja Google *
 • *******
 • Poruke: 43621
 • Reputaciona snaga: 36356
 • Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!
 • Pol: Žena
 • 0611704231 ♥ 0631450039
  • Wordpress Dnevnik Jednog Astrologa
Odg: » ○ • ☆ Dnevna Ezoterija ☆ • ○ «
« Odgovor #621 poslato: 24. Avgust 2020. 19:17:44 »
Potraga za istinom
Merkur u Devica



Merkur u Devici je u svom sedištu i u znaku svoje egzaltacije. Vrlo moćna postavka za ovog krilatog vragolana. Tu će biti od 20. Avgusta do 05. Septembra.

On je neutralan, često leluja tamo ~ amo od extremno racionalnog pristupa životu, do maksimalno nelogičnog pristupa životu (tj to je njemu logično, ko je nama ostalima kriv što ga ne razumemo)

On s jedne strane vlada našim umom, raciom, načinom razmišljanja, učenjem, pamćenjem i rečima.

On nam daje mogućnost da se snađemo u bilo kojoj situaciji, jer nam daje domišljatost pa i lukavost. Tako postaje naš najverniji i najmudriji savetnik u životu.

S druge strane, on itekako ume da bude stidljiv, povučen, zbunjen, da preteruje u analizama i detaljima.

On je majstor da traži „dlaku u jajetu“, da sve preispituje i kritikuje i tako dobija medalju za našeg najnapornijeg saputnika u životu.

ON JE ONAJ KOJI PRIČA, RAZMENJUJE INFORMACIJE, TRGUJE, PREGOVARA, KUPUJE I PRODAJE

On je i diplomata i trgovac, on je i narator i slušalac u isto vreme, on planira sve da bude „pod konac“ ali i remeti monotoniju novim idejama, on govori istinu, ali u isto vreme je zaobilazi, ako mu to odgovara u datom trenutku (i imaće perfektan izgovor & obrazloženje za to)

Ovaj mali Indijana Džouns će na svom putu kroz znak Device imati raznih druženja sa ostalim tranzitnim planetama.

Od aspekata imaće :

• 24-08 inkonjukciju sa Hironom
• 25-08 trigon sa Uranom
• 29-08 trigon sa Jupiterom
• 30-08 opoziciju sa Neptunom
• 01-09 trigon sa Plutonom
• 002-09 kvadrat sa Mesečevim Čvorovima i inkonjukciju sa Lilith
• 03-09 sekstil sa Venerom i trigon sa Saturnom
• 04-09 inkonjukciju sa Marsom
○ od 05-09 prelazi u znak Vage

•○• Merkur će se družiti sa Hironom i Mesečevim Čvorovima, pa ćemo tada malo da se premišljamo da li je pametno nešto da uradimo ili kažemo ili ne. A možda i dobijemo neku vest & informaciju koja nam se možda i ne dopadne… Pazite šta pričate, moguće je da će vas neko pogrešno razumeti… a takodje, pazite se da se ne povredite, ili pak šta jedete (i vodite računa o tome da redovno jedete) i isto tako povedite računa o svom imunitetu koji će biti malo slabiji tada.

•○• Merkur će se družiti i sa Suncem i sa Uranom i Marsom, pa ćemo tada da planiramo našu budućnost na osnovu naših prošlih životnih iskustava. Ovo je lep aspekt „ovde i sad“ i poštovanja prema prošlosti, koja je ništa drugo sem naše sećanje, i poštovanja budućnosti, koja predstavlja samo naše želje, ono što je opipljivo je upravo „ovde i sad“ koje će nam ovaj aspekt i omogućiti da razumemo, a imaćemo dovoljn snage i praktične ambicije da sprovedemo svoje ideje u delo.

•○• Merkur će se družiti i sa Saturnom, Jupiterom i Neptunom, i tada će nam biti vrlo zanimljivi snovi, a i ti dani će nam biti zanimljivi, jer će nam koncentracija biti ko u zlatne ribice i moguće je da će te dane da zapamtimo kao dane kada ništa nije išlo po planu. Pazite da ne izgubite nešto važno, ključeve, dokumenta, pa čak i torbu & tašnu… ili gde ste parkirali kola, ili kako prelazite ulicu… a naravno, vodite računa kada nešto čitate & pišete, da ne bude grešaka… a ako već nešto morate da potpisujete, barem 3 puta pročitajte šta sve piše, da ne bude posle „mama mia„…

•○• Merkur će da se druži sa Plutonom i Venerom pa ćemo tih dana da budemo ko Šerlok Holms, sve će nam biti jasno, logično i bićemo perfektno organizovani i spremni da odradimo svoje obaveze savršenoo (OK… možda to bude i malo više fanatično, ali… biće odradjeno u roku na najbolji mogući način ) pa ćemo tako ponešeni logikom i „praktičnim“ osvrtom na život, da počnemo da filozofiramo o smislu života… a najviše filozofije i istraživanja će biti vezana za naravno, pogađate, ljubav! A možda u isto vreme smislimo odličan način da poboljšamo svoju finansijsku situaciju takodje, ipak je Venera vezana i za finansije, poklone, komfor, uživanje.

… i tako 05-09 prelazi u znak  Vage  gde ga tek čeka velika avantura…
:srce: Šmiš :mag: My Kipper on Imgur :pisac: Astrološke konsultacije & narudžbine :mail:

     Let me ask you something...
     If someone prays for patience, you think God gives them patience? Or does he give them the opportunity to be patient?
     If he prayed for courage, does God give him courage, or does he give him opportunities to be courageous?
     If someone prayed for the family to be closer, do you think God zaps them with warm fuzzy feelings, or does he give them opportunities to love each other?


~ 7 Lots ~ Lenormand  ~

Van mreže Nenuška*

 • I dont fight because i hate what's in front of me. I fight because i love what's behind me.
 • * Ovaj može da menja Google *
 • *******
 • Poruke: 43621
 • Reputaciona snaga: 36356
 • Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!
 • Pol: Žena
 • 0611704231 ♥ 0631450039
  • Wordpress Dnevnik Jednog Astrologa
Odg: » ○ • ☆ Dnevna Ezoterija ☆ • ○ «
« Odgovor #620 poslato: 24. Avgust 2020. 10:52:30 »
Mars :90: Saturn ~ šta nam donose u narednom periodu ?


○ za Podznak u Ovnu ~ Mars u 1 polju, Saturn u 10 polju : problemi na poslu donose probleme unutar vas. Osećate se loše, blokirano, iskorišćeno. Morate naći načina da stanete i napravite pauzu, jer u suprotnom može doći do zdravstvenih problema, koji će (ne)posredno štetno da utiču na posao & karijeru (čak i nedaobog da dobijete otkaz) Takođe, morate da povedete računa da vaš način razmišljanja & ponašanja vam ne našteti ugledu u društvu, potpuno nepotrebno.

○ za Podznak u Biku ~ Mars u 12 polju, Saturn u 9 polju : problemi sa samopouzdanjem, izgubili ste veru u sopstvene vrednosti, sumnjate u sve i svakoga, ponajviše u sebe. Preispitujete svoj odnos sa Bogom, teško vam je da prihvatite da se trenutno nalazite u periodu u kojem morate da promenite neke stavove prema životu, i da potražite savet & vođstvo mudrijeg & iskusnijeg od vas. Problemi sa zakonom & birokratijom, svako rešavanje bilo kakve papirologije se komplikuje. Ovo nije period za razmišljanje o inostranstvu (i potencijalnom preseljenju)

○ za podznak u Blizancima ~ Mars u 11 polju, Saturn u 8 polju : velike prepreke ka ostvarenju ciljeva & želja, jako ste frustrirani i ne vidite izlaz iz nekih situacija. Izostanak razumevanja i podške iz okoline, čak i od najboljih prijatelja, deluje poražavajuće na vas i osećate se kao da svi oko vas žive svoj (srećni) život, a da vi kao da stagnirate, nazadujete, pa čak i na neki način kopnite. Osećate se izigrano od života, puno određene manje (veće) zavisti prema drugima za koje mislite da imaju bolje uslove za život & rad, samo još više povećavaju tugu i bes u vama.

○ za podznak u Raku ~ Mars u 10 polju, Saturn u 7 polju : poslovni i partnerski odnosi su sada na ogromnom testu. Situacija na poslu je teška, puno ulažete snage i energije da se dokažete i pokažete u najboljem svetlu i samo najednom dolazi do blokade i problema. Kolege i nadređeni ni izbliza nisu na istim talasnim dužinama kao vi i tu kreće problem. Isto važi i za emotivne odnose, lepša & jača polovina deluje kao da više nema strpljenja i da želi da odustane od vašeg odnosa, što izaziva strah i frustraciju. Ovo na žalost može da ukaže i na gubitak jednog starijeg člana porodice.

○ za podznak u Lavu ~ Mars u 9 polju, Saturn u 6 polju : izostanak samopouzdanja, mudrog savetovanja & vođstva, konflikt sa drugima usled generacijskih i društvenih (moralnih, religioznih, filozofskih, ekonosmkih ili zakonskih) razlika u vama donosi osećaj kao da vam u grudima stoji pretis lonac koji se pokvario i samo što ne eksplodira. Morate jako da povedete računa o sebi i svom zdravlju i ako i dođe do problema, posavetovati se sa nekoliko lekara stručnjaka. Kontakt sa ljudima koji su na obrazovnom, verskom ili političkom nivou različiti od vas sada donose probleme i potencijalne opasnosti čak.

○ za podznak u Devici ~ Mars u 8 polju, Saturn u 5 polju : osećate se totalno blokirano i sputano, uplašeni ste jer nemate snage, iscrpljeni ste, pousustali ste u borbi sa životom, razmišljate da dignete ruke od svega. Kreativnost vam je takođe blokirana, i to vam može doneti probleme sa poslom, jer nemate kao pre dovoljno volje da se pokažete u najboljem svetlu, već samo želite da pregurate i taj radni dan i odete kući. U ljubavi napeti odnosi sa lepšom & jačom polovinom, ili pak patnja zbog samoće. Za one koji imaju decu, period kada će se mnogo više od uobičajenog brinuti zbog njih (ovo nije period dobar za pokušaj začeća i proširenja porodice nikako)

○ za podznak u Vagi ~ Mars u 7 polju, Saturn u 4 polju : shvatate da živite u „zlatnom kavezu“, imate sve, a nemate ništa. Sve ono što ste do sada smatrali da vam daje osećanje sigurnosti u domu, sa porodicom, sad najednom je dovedeno u pitanje i morate nešto da menjate, jer uviđate da je došlo krajnje vreme, jer u suprotnom, ako ostanete u svojoj zoni komfora, može doći do ozbiljnih konflikata i rastanaka, prekida odnosa, odlaska od kuće, napuštanja, pa i gubitka porodice, doma, pa tako i zdravlja. Posbeno „na tri ćoške“ emotivni odnosi, koji osciliraju od maksimalno strasnog, do zastrašujuće ledenog.

○ za podznak u Škorpiji ~ Mars u 6 polju, Saturn u 3 polju : misli su vam konfuzne, hteli-ne hteli brzate sa zaključcima, što za rezultat ima česte promene rasoloženja, napade panike, probleme sa komunikacijom sa drugima iz vaše okoline. Stalno „crne misli“ i hronično „loš predosećaj“ kvare iole dobro raspoloženje, čak i kada ste sami svesni da nemate toliko razloga za brigu i nerviranje. Pripazite se u saobraćaju, jer ne brzate samo vi, već i drugi. Moguće je i da će vaši bliski rođaci ili prijatelji imati velike probleme u svom žviotu koje će na (ne)posredan način štetno da utiču i na vaš.

○ za podznak u Strelcu ~ Mars u 5 polju, Saturn u 2 polju : nervoza zbog izostanka kreativnosti i pozitivne energije u vama stvara osećaj nedovoljnosti, posmatrate sebe iz vrlo negativnog ugla i nonstop kritikujete sebe da niste dovoljno dobri, uspešni, mudri, i da vas je sreća napustila. Ovo se najviše odražava na vaše samopouzdanje koje je trenutno totalno „ispod nivoa mora“, a to (ne)posredno štetno utiče na vaše emotivne odnose sa lepšom & jačom polovinom, ili pak sam izostanak te osobe u vašem životu trenutno dodatno „doliva ulje na vatru“ i gura vas u ponor samokritike i stava „naravno da sam sam, jer ne vredim ništa“.

○ podznak u Jarcu ~ Mars u 4 polju, Saturn u 1 polju : osećate se kao da vas je neko zatvroio u vrlo malu kutiju iz koje ne možete da izađete. Fizički osećate sputanost i nemogućnost da radite ono što želite, kretanje (bilo fizičko, bilo mentalno) je na neki način ograničeno, i frustracija se samo gomila, a zbog toga postoji mogućnost da se situacija u domu sa ukućanima zbog toga jako pogorša. Napeti odnosi sa porodicom će samo još više da umanjuju tu kutiju u kojoj se nalazite, te na kraju možete imati i zdravstvenih problema zbog toga. Obratite pažnju na svoju (ne)pokretnu imovinu, sada nije vreme za kupo-prodaje, pozajmice, renoviranje doma ili pak preseljenje.

○ podznak u Vodoliji ~ Mars u 3 polju, Saturn u 12 polju : misli su vam trenutno „van koloseka“; teško vam je da se skoncentrišete, osećate se zbunjenim „znakovima pored puta“ koji su više nego kontradiktorni i unose ogromnu negativnu energiju u vašu svakodnevnicu. Baksuz vas često prati, i puno utiče na vaše raspoloženje i odnos sa drugima. U ovom periodu dosta loš odnos sa bliskim prijateljima i rođacima,pa su moguće i svađe i prekidi odnosa sa njima. Jako se pripazite u saobraćaju, pazite na svoje mentalno zdravlje. Jednostavno nije vreme da budete na „istim talasnim dužinama“ sa ljudima iz vaše okoline, morate biti strpljivi da oluja prođe.

○ podznak u Ribama ~ Mars u 2 polju, Saturn u 11 polju : imate pregršt planova, želja, nada, al’ nikako da se situacija „namesti“ i da ih iz teorije sprovedete u delo. To vas naravno jako nervira, jer počinjete da sumnjate u sebe i svoje kvalitete. Ulaganje napora na radnom mestu kao da nema nikakvog rezultata (makar onog koji vi očekujete) i čak povremeno izostaje dobar odnos sa kolegama na radnom mestu. Takođe, moguće je da će doći do iznenadne promene vezane za poslovne ugovore, i dolazak u situacije u kojima morate da se podredite samo da bi sačuvali radno mesto (u nekim slučajevima, može doći i do prekida radnog odnosa, tj ne obnavljanja poslovnog ugovora)

https://eternalamarnat.wordpress.com/2020/08/24/mars-kvadrat-saturn-sta-nam-donose-u-narednom-periodu/
:srce: Šmiš :mag: My Kipper on Imgur :pisac: Astrološke konsultacije & narudžbine :mail:

     Let me ask you something...
     If someone prays for patience, you think God gives them patience? Or does he give them the opportunity to be patient?
     If he prayed for courage, does God give him courage, or does he give him opportunities to be courageous?
     If someone prayed for the family to be closer, do you think God zaps them with warm fuzzy feelings, or does he give them opportunities to love each other?


~ 7 Lots ~ Lenormand  ~

Van mreže Nenuška*

 • I dont fight because i hate what's in front of me. I fight because i love what's behind me.
 • * Ovaj može da menja Google *
 • *******
 • Poruke: 43621
 • Reputaciona snaga: 36356
 • Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!
 • Pol: Žena
 • 0611704231 ♥ 0631450039
  • Wordpress Dnevnik Jednog Astrologa
Odg: » ○ • ☆ Dnevna Ezoterija ☆ • ○ «
« Odgovor #619 poslato: 24. Avgust 2020. 10:50:37 »
Kreni... stani... aman požuri... a kuda si pa krenuo
Mars :90: Saturn



Mars po svojoj prirodi je malefik. Osvajač, bundžija, nasilno deluje i nema strpljenja ni za šta. On udara, seče, buši, cepa, nagonski ide napred. U znaku Ovna kojim on vlada naravno da će biti izuzetno snažan, loš & bezobrazan, komunikacija katastrofa, jer se nonstop žuri & brza & prenagljuje, nebriga za tuđe ideje i stavove i brzopletost utiču na međuljudkse odnose, ali i na zdravlje & povrede, loša organizacija svakodnevnice, opet zbog tvrdoglavog brzanja i nestrpljenje da se pozabavi i sitnicama, a ne samo da gleda „celu sliku“. Mars u Ovnu ne prećutkuje i ne trpi nikoga, i na kraju okolina naravno da odreaguje ko vulkan, i donese štetu svima onima koji su se našli u toj nekoj situaciji, i sa i bez očiglednog (logičkog) razloga.

Saturn s druge strane realno nije ništa bolji… Veruje se da je Saturn karmički u stvari Mars iz prošlog života, koji sad u ovom životu je tu da uputi Marsa da ne pravi greške koje je on pravio u prošlom životu. Saturn je najveći malefik (ako ne računamo transplutone, naravno) On jednostavno je crnjak nad crnjacima, on donosi okončanja, kraj, smrt, gubitak, prekid, katastrofe. Stalno donosi odricanja, tugu, suze, frustracije, prepun je strahova i fobija. Veruje se da Saturn nije ni muško ni žensko, te tako postaje vrlo sličan Merkuru napr, ali sa vrlo mračnim crtama ponašanja, naravno, za razliku od Merkura koji poprima osobine planete pored koje se nađe u datom trenutku, te zbog toga Saturn se povezuje i sa lažima i tajnama, svim onim što je skriveno i „u mraku“…

Saturn u znaku svog prvog sedišta, znaku Jarca (drugi je znak Vodolije) se tu oseća sigurno & snažno, pa povremeno i dominantno i prepotentno (posebno jer je vrlo blizu samog stepena Marsove egzaltacije) On je spor, traži pravdu, poštovanje propisa, zakona, morala, filozofira slično Jupiteru (koji je tu pored njega u znaku Jarca i retrogradan kao i on) do iznemoglosti raspravlja o nepravdama života, sem što Jupiter želi ipak malo i da pomogne, a Saturn odmah da to prekine („sahrani“ i ostavi u prošlosti kojom vlada) i da ide dalje ~ on ma koliko delovao tromo, ipak realno nema tolerancije za ljudske nesavršenosti i gluposti, te tako ni on, kao i Mars, realno nema strpljenja za ljude i situacije za koje on smatra da su nevažne za njegov život…

Generalno, Saturn je sve ono najgore u čoveku, a kvadrat sa Marsom samo će sve to negativno da kad-tad izbaci na površinu, pa je tu onda mučnina, gađenje, odbijanje, izbegavanje, proganjanje u extremnim slučajevima opsesivnog ponašanja i straha od odbačenosti & izolacije. U isto vreme, mislim da je ovo odličan period kada mi sami možmo da „prelomimo“ u sebi sve ono što je loše u našem životu, jer je pritisak toliko jak da realno i nemamo drugog izbora nego da presečemo neke „pupčane vrpce“ i oslobodimo se tereta koji nas već neko vreme vuče na dno. Mars kvadrat Saturn je aspekt koji je vrlo težak, jer donosi ogromne frustracije, jer sprečava osobu da kaže ono što misli ili da pokaže ono što oseća u datom trenutku ~ Mars gura napred, a Saturn mu stao na put i nema dalje, te se tako ova energija gomila, do tačke pucanja, koja ume da bude vrlo gadna.

Ovde će da bude žestoka i teška borba između Saturna i Marsa, oboje su u znaku svog sedišta, te se sa ovim napetim malefičnim aspektom pojavljuju situacije da koliko god mi bili uporni i istrajni, jednostavno neće pa neće, krene pa stane, pa najednom nam treba planinarska oprema da prevaziđemo ogromne prepreke koje su nam se samo najednom potpuno neočekivano našle na našem Putu. Ovo je aspekt sprečavanja, blokade, koji u čoveku donosi i negativni odbrambeni stan, pasivno-agresivni pristup rešavanju problema ~ a upravo tu leži najveća opsanost ~ što više forsiramo, manje šanse i da uspemo, a da se prepustimo i kažemo „Šta Bog da, biće“ šanse nema, jer ni Mars ni Saturn kad su povezani sa ovim aspektom niti žele, niti umeju da se opuste & prepuste Sudbini.

Naravno, najveći problem je taj što će ovaj tranzitni aspekt jako dugo da traje, jer prvo do kraja Septembra Saturn će biti retrogradan, a Mars već od sredine Septembra kreće retrogradno, pa će tu da se „druže“ i huškaju opet, pa ondak Mars od sredine Novembra kreće direktno, pa se opet susreće sa Saturnom i tako do kraja godine, sve dok Saturn ne pređe u znak Vodolije… iako, i tada sam Mars posle Nove Godine prelazi u znak Bika, pa će i tada, opet, ova napeta energija kvadrata da zaživi, ali sa drugačijim posledicama, jer će biti sad u fiksnim znacima Vodolije i Bika… ne treba zaboraviti da će ovog Saturna u stopu da prate i tranzitni Jupiter i tranzitni Pluton, te će tako, ovaj tranzitni Mars da urkšta mačeve i sa njima do kraja 2020 godine…

BLOKADA ĆE BITI U POLJU NATALNOG ČARTA NARAVNO TAMO GDE SE NAĐE TRANZITNI SATURN, A MESTO „ERUPCIJE VULKANA“ ĆE NARAVNO DA BUDE POLJE U NATALNOM ČARTU GDE JE TRANZITNI MARS.

Pa da vidimo gde će i šta će se sve dešavati ~ posebno kod onih koji imaju natalne planete u 3. dekadi Kardinalnih znakova (od 20° do 30° Ovan & Rak & Vaga & Jarac) za njih skoro pa i da neće biti važna postavka tranzitnog Marsa i Saturna u njihovom natalu, jer će zbog orbisa aspekta na te njihove natalne planete, ovaj kvadrat delovati generalno vrlo primetno, stavljajući pak dodatni fokus na polja u kojima se budu našli ovo dvoje… Znači kod Ovna & Raka & Vage & Jarca biće dupli uticaj ovog dinamičnog i izazovnog aspekta kvadrata između Marsa i Saturna, kod ostalih će samo da „radi“ kvadrat preko natalnih polja.

https://eternalamarnat.wordpress.com/2020/08/24/kreni-stani-aman-pozuri-a-gde-pa-brzas-mars-kvadrat-saturn/
:srce: Šmiš :mag: My Kipper on Imgur :pisac: Astrološke konsultacije & narudžbine :mail:

     Let me ask you something...
     If someone prays for patience, you think God gives them patience? Or does he give them the opportunity to be patient?
     If he prayed for courage, does God give him courage, or does he give him opportunities to be courageous?
     If someone prayed for the family to be closer, do you think God zaps them with warm fuzzy feelings, or does he give them opportunities to love each other?


~ 7 Lots ~ Lenormand  ~

Van mreže Nenuška*

 • I dont fight because i hate what's in front of me. I fight because i love what's behind me.
 • * Ovaj može da menja Google *
 • *******
 • Poruke: 43621
 • Reputaciona snaga: 36356
 • Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!
 • Pol: Žena
 • 0611704231 ♥ 0631450039
  • Wordpress Dnevnik Jednog Astrologa
Odg: » ○ • ☆ Dnevna Ezoterija ☆ • ○ «
« Odgovor #618 poslato: 01. Avgust 2020. 16:54:24 »

Zatišije pred novu buru ili nov početak ?

     Drugi letnji mesec nam donosi puno neizvesnosti. Da li ćemo ili nećemo doći do tačke da dobijemo mogućnost da nastavimo svoj život po našim željama, ili pak nas očekuju nove, možda i ne baš željene, promene? Avgust mesec ako ništa drugo dovešće u pitanje našu sposobnost planiranja i organizacije svakodnevnih obaveza, te će teko na neki način da nam hteli-ne hteli unese dinamiku koja će nekima da prija, a nekima i ne, jer u današnje moderno, užurbano, vreme, svaka pogrešna odluka ili nemogućnost da se brzo prilagodimo novonastalim situacijama često ima "bumerang" prvenstveno na našu finansijsku situaciju, pa tako automatski i na naše samopouzranje & samovrednovanje, koje dalje posredno deluje na naš odnos sa nama bliskim osobama.

     Avgust nam počinje sa Punim Mesecom na 11° Vodolije i kvadratom sa njegovim vladarem Uranom iz Bika. Pun Mesec sam po sebi ukazuje na neko okončanje, zenit, kraj jednog perioda, ali zbog napetog aspekta kvadrata baš sa svojim vladarem, nepredvidljivim, po malo destruktivnim, Uranom iz Bika, vidimo da ono što smo mislili da smo odradili & završili ima neočekivani rasplet događaja koji će ne samo da promene tok dešavanja u narednom periodu u našem životu, već uneti i nove učesnike ove dinamične životne priče u naš život, po malo unoseći i nervozu, strepnju jer Uran polako usporava, jer će od 15-08 da krene direktnim hodom, ali i određen tračak nade & sreće da će možda baš ta nova situacija da napokon završi jedan period u našem životu koji nas je do sad pošteno izmučio, jer će pak pa Venera (vladarka znaka Bika) od 07-08 da pređe u znak Raka.

     Sam tranzitni Mars je u znaku Ovna, ali u svojoj senci, tako da će nam se smenjivati aktivni, dinamični, lepi i zanimljivi periodi, sa periodima neočekivanih odlaganja i stagnacija, pa čak i prekida nekih projekata & poslova & odnosa. Ovakva njegova postavka u sedištu (ali i u senci zbog nastupajućeg retrogradnog hoda od 10-09) donosi nam u toku Avgusta velike oscilacije pozitivnih i negativnih energija i moraćemo da povedemo računa da nas ne ponese euforija optimizma i preteranog samopouzdanja, posebno na početku meseca kad bude imao napeti aspekt kvadrata sa retrogradnim Jupiterom iz Jarca (baš u periodu Punog Meseca) kao i druge nedelje Avgusta kada bude imao eksplozivni aspekt kvadrata sa retrogradnim Plutonom iz Jarca i u isto vreme užarenim aspektom trigona sa Suncem iz Lava. Moraćemo da pripazimo da ne donesemo brzoplete i extremno subjektivne odluke u ovom periodu, jer bilo koja pogrešna procena vrlo brzo može skupo da nas košta.

     Od treće nedelje Avgusta imamo i Mlad Mesec na 26° Lava koji će biti udružen sa Merkurom (28°) i sklapaće sjajni, snažni, vatreni aspekt trigona sa Marsom iz Ovna, ali u isto vreme baš Mars će imati i napeti teški aspekt kvadrata sa retrogradnim Saturnom iz Jarca koji će da traje sve do kraja meseca. U ovom periodu siže nam puno promena, posebno u međuljudskim odnosima, kako poslovnim, tako i emotivnim, jer će u isto vreme i tranzitni Merkur da pređe u znak svog sedišta i egzaltacije, znak Device i biće u tom znaku do prve nedelje Septembra, što znači da će od 22-08 kada Sunce takođe pređe u znak Device biti pod sunčevim zracima i doneti malo otežanu komunikaciju, promenljive i nepotpune informacije, nesporazume i napete odnose sa okolinom, posebno sa starijima i autoritetima.

     Poslednje dve nedelje Avgusta će biti u suštini pod totalnim uticajem ovog Marsa i njegovog aspekta kvadrata sa teškašima iz Jarca. U ovom periodu trebalo bi da napravimo "plus i minus" tabelu koja će nam pomoći da lakše odredimo svoje prioritete, ne samo što se tiče obaveza na poslu, ili u domu prema ukućanima, već i u odnosu sa našom leošom & jačom polovinom. Ta tabela u stvari treba da se bazira na ideji ~ koliko je to što želimo da uradimo važno u smislu da li će i kako će uticati ta naša odluka na naš život sutra, za nedelju dana, za mesec dana ili za pola godine. Ako uvidimo da akcija "odmah i sad" koju bi ovaj Mars iz Ovna jedva dočekao, se ne uklapa sa tim planiranjima za bližu budućnost, treba da pustimo (ali ne i da odustanemo!) od tih planova i projekata, i tako dozvolimo disciplinovanim, logičkim i dalekosežnim energijama Jupitera, Saturna i Plutona iz Jarca da uvedu red u naš život, ne samo "sada" već i u narednom periodu.

     Takođe, poslednja nedelja Avgusta nam donosi i veće promene vezane za naše prihode & karijeru, ali i promene vezane za naš privatan život i našu dragu jaču & lepšu polovinu, jer em će Venera iz Raka da sklapa skladni sekstil sa Uranom iz Bika, već će imati i skladni aspekt trigona sa Neptunom iz Riba, ali u isto vreme imaće i napeti aspekt opozicije i ona sa teškašima iz Jarca, baš u isto vreme kada će i tranzitni Merkur iz Device pak da sklapa snažan, siguran i pozitivan aspekt trigona sa njima, ali avaj i napetu opoziciju sa Neptunom. Merkur i Venera će tako da nam u poslovni i privatan život ne samo da unesu periode romantike, neočekivanih zaljubljivanja, neplaniranih susreta sa dragim osobama iz naše prošlosti, već će i da stave na test naš odnos prema našem ugledu & poslu, jer će nam doneti zanimljive poslovne ponude za koje ćemo morati barem 3 puta dobro da poazmislimo šta ćemo da uradimo, kao i naš stav prema emotivnim odnosima, da li smo spremni da se vežemo za lepšu & jaču polovinu "na duže staze" i počnemo da planiramo o proširenju porodice, ili pak da preispitamo i možda prekinemo taj odnos, kako zarad sebe, ili pak zarad neke druge osobe.

https://eternalamarnat.wordpress.com/2020/08/01/avgust-2020/
:srce: Šmiš :mag: My Kipper on Imgur :pisac: Astrološke konsultacije & narudžbine :mail:

     Let me ask you something...
     If someone prays for patience, you think God gives them patience? Or does he give them the opportunity to be patient?
     If he prayed for courage, does God give him courage, or does he give him opportunities to be courageous?
     If someone prayed for the family to be closer, do you think God zaps them with warm fuzzy feelings, or does he give them opportunities to love each other?


~ 7 Lots ~ Lenormand  ~

Van mreže Nenuška*

 • I dont fight because i hate what's in front of me. I fight because i love what's behind me.
 • * Ovaj može da menja Google *
 • *******
 • Poruke: 43621
 • Reputaciona snaga: 36356
 • Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!
 • Pol: Žena
 • 0611704231 ♥ 0631450039
  • Wordpress Dnevnik Jednog Astrologa
Odg: » ○ • ☆ Dnevna Ezoterija ☆ • ○ «
« Odgovor #617 poslato: 01. Avgust 2020. 10:08:11 »
Preterivanje Mars :90: Jupiter :retro:


Od 01-08-2020 do 08-08-2020 gledajući po dozvoljenom orbisu, tranzitni Mars iz Ovna sklapaće malefični aspekt kvadrata sa retrogradnim tranzitnim Jupiterom iz Jarca. Zenit će biti 05-08-2020 na 19°43'.

Mars 90° Jupiter u bilo kojim znacima da se nadju, donose izuzetno puno energije i ogromni entuzijazam, ali niti osoba ima kontrolu nad tim energijama, niti postoje realne osnove za takvo euforično osećanje & ponašanje. Ovo je aspekt preterane vere u sopstvene vrednosti & snagu & umeće ~ naravno nema ništa lošeg u tome verovati u sebe, ali… treba ipak imati i pravu osnovu, realnu bazu, odakle to znanje i snaga treba da dodju, tj treba biti svestan sopstvenih mana i nedostataka… a to ovaj kvadrat nikako ne pruža.

ŠTO VIŠE, TO BOLJE, PA MAKAR PRESELO . . .

Mars 90° Jupiter vam je aspekt što bi stare bake rekle » ko patka na ljun « tj preuzimanje na sebe previše obaveza i zadataka u želji da se pokažemo u najboljem mogućem svetlu, bilo u odnosu na dom & porodicu, bilo kolege & nadredjene, bilo da je u pitanju naša lepša & jača polovina, a u ovom periodu to će biti posebno naglašeno i zbog aspekta konjukcije izmedju Venere i Severnog Mesečevog Čvora u Blizancima.

Stalna i ogromna potreba za dokazivanjem i potvrdjivanjem. Dodatno, donosi takmičarski duh, koji je na samoj granici fer pleja, a isto tako donosi i problem u prihvatanju bilo kakvog saveta i sugestije (ili nedaobog kritike) nešto napr "sam svoj majstor" u pratnji Marfijevog zakona (ne)verovatnoće...

S jedne strane, ovo je dobar aspekt ako su Mars i Jupiter podržani nekim drugim benefičnim aspektom, jer tada postoji šansa da iz milionitog pokušaja vlasnik ovog kvadrata zaista i "pomeri planinu", ali ako nema podrške sa strane, to će samo da bude "presipanje iz šupljeg u prazno" (i zbog toga vrlo često ove osobe njihova okolina doživljava kao lenje i neodgovorne, što uopšte nisu, samo jednostavno ne mogu & ne umeju da kanališu tu silnu energiju koja ključa u njima i stalno se vrte u krug misleći da rade nešto, a u stvari samo gube vreme i snagu)

SREĆA PRATI HRABRE, ALI NE I U OVOM SLUČAJU . . .

Mars je snaga i akcija, Jupiter je uvećavanje i rast, pa tako spojeni preko napetog aspekta kvadrata, vidimo gomilanje i gomilanje ogromne snage i energije. Tako, ovaj aspekt traži "izduvni ventil" tj kanal kroz koji može (što pre ako je moguće) da izbaci tu silnu energiju ~ tako da vrlo često ovaj aspekt donosi interesovanje za ekstremne sportove, i često to je aspekt » adrenalinskog zavisnika « posebno ako postoji još neki izazovni aspekt (posebno na Marsa)

Ovde su zbog same simbolike aspekta kvadrata (povezuje se upravo sa planetom Mars) sve negativne strane Marsa maksimalno aktivirane ~ posebno jer se Mars nalazi u svom sedištu, a sam Jupiter je u znaku svog pada, preslab da na bilo koji način kontroliše uzavrele energije ovog dinamičnog Marsa koji je već na putu svoje "senke" (pripremanje da se krene u retrogradni hod) Impulsivno reagovanje, vrlo snažan (tvrdoglav) temperament i često dosta preka narav mogu nam u toku ovog tranzita pokvariti dosta toga u našem životu.

MOJ JE VEĆI OD TVOG . . .

Želja za dokazivanjem i takmičenjem može da naruši odnose na radnom mestu, želja da se pokaže superiornost u odnosu sa voljenom osobom (hteli mi to ili ne) će poljuljati bazu samog odnosa i dovesti ga u fazu "pretis lonca" jer ne zaboravite ovaj kvadrat prati pa napeti aspekt opozicije između tranzitnog Merkura iz Raka i retrogradnog Saturna iz Jarca, i svaki razgovor skoro da ne vodi ničemu, tj vodi ka svemu onome što je suprotno odredjeno da bude cilj i smisao.

Ovo je tranzit koji će nam doneti tj kod nekih i pojačati osećanje neshvaćenosti, neprihvaćenosti i nevoljenosti. Često kod mnogih od nas budi ideju da su ljudi oko nas nešto ljuti na nas, da nas ne vole ili čak da nas mrze (a ideja nastaje upravo zbog kvadrata i kombinacije sedišta & pada, koji dodatno "doliva ulje na vatru" sa idejom da su ti ljudi iz naše okoline u stvari zavidni što mi nešto znamo ili imamo i da se zato tako "loše" ponašaju prema nama)

BOGATSTVO JE ISTO ŠTO I MORSKA VODA, ŠTO JE VIŠE PIJEMO, ŽEDNIJI SMO . . .

Povremeno, ako je ovaj kvadrat podržan lošim aspektima sa drugim planetama, može doneti kockare, muvatore, kriminalce, tj sve one osobe koje na brzinu (Mars) žele da se obogate i uspeju u životu (Jupiter) čak i ako to nije najbolji (zakonski podržan) način (90°) Ovo je aspekt »čačka mečku pod rep« tj velika želja da se vidi da li sreća postoji i koji je najbrži & najkraći put do nje ali naravno, može jednostavno da pokaže i neke potencijalne, ali na sreću prolazne, probleme sa birokratijom & zakonom.

Ono što može da pomogne da se ovaj tranzitni aspekt ipak iskoristi na dobar način, jeste da se prvo napravi spisak onoga što je zaista važno i prioritet, biti maksimalno disciplinovan, raditi na sebi i korigovati sopstvene mane ~ sam Jupiter je na sreću u skladnom aspektu sekstila sa Neptunom iz Riba, te bi to moglo puno da stiša strasti i pojača samosvesnost i da naglasi potrebu da se bude prvenstevno skromnan. Ako se uspe u tome, ovih nekoliko dana, čak i pored baš Merkura u opoziciji sa Saturnom, mogu da budu vrlo uspešni i povoljni.

POZNATE OSOBE RODJENE SA OVOM KOMBINACIJOM

John Edward 0°04′, Eric Burdon 0°08′, Brad Pitt 0°11′, Arthur Ashe 0°13′, Louis-Ferdinand Celine 0°13′, Alene Bertha Durek 0°20′, Johnny Carson 0°27, Michael Crichton 0°28′, Wolfgang Borchert 0°31′, Chuck Berry 0°36′, Miranda Barbour 0°38′, David Cochrane 0°39′, Gerardus Mercator 0°41′, Mary Wollstonecraft 0°43′, Marcel Proust 0°47′, Victoria Sackville-West 0°49′, Jim Kerr 0°52′, Monica Seles 1°00′, Julia Gillard 1°01′, Ritchie Valens 1°11′, Helmut Kohl 1°12′, Indira Gandhi 1°22′, Marie Curie 1°36′, Ray Larsen 1°45′, King Henry VIII 1°49′, Vincent van Gogh 1°51′, Robin Williams 1°57′, Burt Reynolds 2°28′, Nancy Kerrigan 2°36′, Lionel Messi 2°49′.

I jedan vic koji dosta dobro može da dočara ovaj aspekt izmedju Marsa i Jupitera

„Šeta Mujo čaršijom i zamiriše mu burek iz jedne pekare. Ode, kupi, ide dalje. Šeta i dalje i najednom mu zamiriše druga pekara. Udje, naruči, pojede i ode dalje. I tako on ide dalje niz čaršiju kad mu zamiriši još jedna pekara. Udje on unutra i kaže : Dajte mi 2 pogačice, prodavačica ga pita da li za ovde ili za poneti, a on kaže ovde ~ uzima te 2 pogačice i počne da trlja oči sa njima i viče „Na, evo vam gladne oči, na, najedite se“ ☺

https://eternalamarnat.wordpress.com/2020/08/01/preterivanje-mars-kvadrat-jupiter/
:srce: Šmiš :mag: My Kipper on Imgur :pisac: Astrološke konsultacije & narudžbine :mail:

     Let me ask you something...
     If someone prays for patience, you think God gives them patience? Or does he give them the opportunity to be patient?
     If he prayed for courage, does God give him courage, or does he give him opportunities to be courageous?
     If someone prayed for the family to be closer, do you think God zaps them with warm fuzzy feelings, or does he give them opportunities to love each other?


~ 7 Lots ~ Lenormand  ~

Van mreže Nenuška*

 • I dont fight because i hate what's in front of me. I fight because i love what's behind me.
 • * Ovaj može da menja Google *
 • *******
 • Poruke: 43621
 • Reputaciona snaga: 36356
 • Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!
 • Pol: Žena
 • 0611704231 ♥ 0631450039
  • Wordpress Dnevnik Jednog Astrologa
Odg: » ○ • ☆ Dnevna Ezoterija ☆ • ○ «
« Odgovor #616 poslato: 30. Jul 2020. 23:03:10 »
»Puno ideja, a malo dela«
 Merkur :180: Jupiter & Merkur :120: Neptun & Jupiter :60: Neptun



Pred kraj Jula imaćemo opoziciju između Merkura iz Raka i retrogradnog Jupitera iz Jarca, koji će biti ispraćen i Merkurovim trigonom sa Neptunom iz Riba.

Zanimljiva kombinacija tranzita koja će nam u život u jednom kraćem periodu doneti par situacija u kojima ćemo morati da vrlo brzo odreagujemo i da se prilagodimo kako znamo i umemo što bolje daljim razvojem događaja, ako želimo da postignemo ono što smo odredili za naš trenutni primarni cilj u životu, jer ovo je tranzitna kombinacija koja nas uči da nije sve što čujemo & pročitamo & vidimo baš i istinito & tačno i da moramo da koristimo i svoj racio i svoje životno iskustvo kako bi došli do pravih informacija.

Ova opozicija generalno nije mnogo loša, to vam je ono "od šume ne vidi drvo", jer je um toliko širok i toliko ga sve interesuje, da previđa male, ali važne, detalje, te nije u mogućnosti da sprovede iz teorije u praksu ono što je zacrtao, jer mu fale odgovarajuće informacije, a i sam pristup radu je više subjektivan (pa čak i vrlo emotivan) umesto da bude disciplinovan (i racionalan) Ovo je "bazirano na istinitinim događajima" aspekt ~ sve je tačno, ali samo do određenih granica, sve je ispravno, ali samo fale neki detalji... a to samo malo kasnije može skupo da košta ako ne povedemo računa sada.

Ova kombinacija će sad ovih par dana da nas stavi u "rebus" i da nam nametne razna pitanja koja su vezana najviše za naše prioritete u životu, i može nam pomoći da pronađemo "ahilovu petu" u nekim planovima i projektima na vreme, da posle baš zbog tih "slabih tački" ne bi došlo do odlaganja ili pak otkazivanja realizacije tih projekata.

Ali, neki put, kada su privatni poslovi u pitanju, ovo je dobar tranzit koji omogućava da se kroz neobične kreativne ideje (koje su jasne samo vlasniku istih) sprovede neki projekat u delo. Ovaj tranzit nas uči da kroz interakciju sa drugima i prikupljanjem njihovih ideja i životnog iskustva, oformimo svoje ideje i zamisli i da ih na taj način objedinimo u jednu skladnu celinu i da tako dođemo do onoga što želimo.

Ovo je aspekt koji se okreće ka našim finansijama, ali i aspekt koji se okreće i našem privatnom životu. Samo je važno da se oslobodimo grandioznih ideja i planova i da se zadržimo na onim jednostavnim planovima, tj projektima koji nam obezbeđuju "sad i odmah" ono najosnovnije, jer vreme i nije naklonjeno nekim velikim idejama (ipak je i sam Jupiter retrogradan, pa će i ovo sve da ide dosta sporo i otežano)

Previđanje detalja, zaturene informacije, podaci & vesti koje kasne, falinke u nekim dokumentima & birokratiji takođe će sada da imaju većeg udela u stabilnosti naših finansija, ali i stabilnosti na radnom mestu (narednih par dana tako i nije poželjno konkurisati za neko radno mesto, već sačekati da ovaj tranzit prođe) A isto tako, ovo je aspekt koji može da donese previše obećanja, koja i pored najbolje volje ne mogu da se ispune, jer ovo je aspekt što bi narod rekao "hvalila se baba svojim starcem" tj iz najbolje volje prikazati nešto u dobrom svetlu, a situacija je takva da ni izbliza nije sve tako dobro kao što deluje na prvi pogled.

Takođe, Merkur & Jupiter & Neptun mogu da nam donesu prevelik nivo samopouzdanja i optimizma na neki način, da sa stavom "sve Bog gleda, ne moram ja tu ništa da radim" da previdimo činjenicu da iako Bog nas gleda i pomaže kad god to zaslužimo, ipak... moramo i mi da se potrudimo i zasučemo rukave i upravo zaslužimo svojim delima Božiju pomoć.

Naravno da će paralelno sa ovim biti pokrenuta i naša Vera & Nada da će ipak uskoro da sve krene na bolje, i hoće, ali i mi moramo da se potrudimo (načinom razmišljanja i ponašanja) da to bolje i mi pokrenemo zajedno sa Božijom voljom.

Emotivni odnosi pod dejstvom ove tranzitne kombinacije mogu malo da zapadnu u manje probleme, jer će komunikacija i sporazumevanje da budu malo otežani i dogovori & pregovori neće moći tako lako da se završavaju, jer ne samo što se sa našom lepšom & jačom polovinom ne nalazimo na istim talasnim dužinama, već i mi i oni previše se oslanjamo na subjektivan doživljaj (bilo čega) što dodatno može da unese određenu konfuziju u odnos (tako da ovih nekoliko dana treba i da izbegavate ne samo ulazak u emotivni odnos, već i rešavanje nekih većih pitanja koja na posredan način utiču na stabilnost vašeg emotivnog odnosa)

https://eternalamarnat.wordpress.com/2020/07/28/puno-ideja-a-malo-dela-merkur-opozicija-jupiter/
:srce: Šmiš :mag: My Kipper on Imgur :pisac: Astrološke konsultacije & narudžbine :mail:

     Let me ask you something...
     If someone prays for patience, you think God gives them patience? Or does he give them the opportunity to be patient?
     If he prayed for courage, does God give him courage, or does he give him opportunities to be courageous?
     If someone prayed for the family to be closer, do you think God zaps them with warm fuzzy feelings, or does he give them opportunities to love each other?


~ 7 Lots ~ Lenormand  ~

Van mreže Nenuška*

 • I dont fight because i hate what's in front of me. I fight because i love what's behind me.
 • * Ovaj može da menja Google *
 • *******
 • Poruke: 43621
 • Reputaciona snaga: 36356
 • Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!
 • Pol: Žena
 • 0611704231 ♥ 0631450039
  • Wordpress Dnevnik Jednog Astrologa
Odg: » ○ • ☆ Dnevna Ezoterija ☆ • ○ «
« Odgovor #615 poslato: 30. Jul 2020. 21:15:11 »
»Vreme je za želje i snove«
 Venera :0: SMČ Blizanci



Venera i Severni Mesečev Čvor su na neki način vrlo slični, i jednog i drugog tera napred velika ŽELJA (za bilo čim, bilo kim) zato ova njihova konjukcija će imati velikog uticaja na mnoge od nas.

Venera planeta ljubavi, novca, društvenosti, umetnosti, kreativnosti, luksuza, komfora, partnerskih odnosa poslednje nedelje Jula i prve nedelje Avgusta 2020 sklapa konjukciju sa Severnim Mesečevim Čvorom, koji ima ulogu uvećanja i povećanja, širenja, ostvarenja ciljeva (ali na mnogo drskiji i fanatičniji način od Jupitera koji je takodje zadužen za ekspanziju)

Venera i Severni Mesečev Čvor pojačavaju jedno drugome opsesivnu potrebu da se maksimalno obezbedi komfor, sigurnost, luksuz ~ tj drugim rečima, da se na bilo koji način dodje do veće sume novca koji će to da omogući.

Venera i Severni Mesečev Čvor su oboje svako na svoj način vrlo harizmatični, puteni, seksualni, magnetski privlače ljude (bilo kog pola) ka sebi i uživaju da to rade i ne prezaju ni da „igraju na kvarno“ samo da bi ostvarili svoje ŽELJE. Ova konjukcija na neki način donosi fatalnu harizmu koju napr imaju glumci, umetnici, poznate ličnosti, koji čak ne moraju ni fizički da budu lepi, ali imaju ono „nešto“ od čega klecaju kolena i ženama i muškarcima.

Ono što Venera voli kod Severnog Mesečevog Čvora je to što je on taj koji obožava da ruši tabue, da ide u inat utvrdjenim društvenim pravilima morala & zakona, jer tako on njoj pruža mogućnost da potpuno ispolji svoju pohotnu stranu do maksimuma ~ mnoge žene koje imaju ovu konjukciju u svom natalu su femme fatale, a muškarac koji ima ovu konjukciju u svom natalu uvek nekako nailazi na takve partnerke.

A … isto tako … ne treba zaboraviti da napr u Đotišu ista ta Venera je gospodarica i učiteljica demona, a da bi neko učio i vladao nečim, on sam mora da bude isto to ili makar delimično to – a Severni Mesečev Čvor i jeste demon, tj glava demona (ostatak tela je Južni Mesečev Čvor) i zato se njih dvoje više nego dobro slažu (čak i kada nisu u dobrom aspektu)

S obzirom na tabu-brejkera, ovde ljubav, partnerski odnosi, pa i brak, teško da mogu da ostanu u „zlatnoj sredini“, vrlo često su to slobodne veze, vambračne, strastvene, koje traju, pa puknu, pa onda opet ispočetka krenu. Često, ova konjukcija donosi manipulaciju preko ljubavi u odnosima te zato i nije u mogućnosti da održi harmoničan odnos.

Naravno, ako je sama planeta koja je vladar ove konjukcije dobro postavljena, ova konjukcija neće biti tako raspuštena i na sve strane, tj neće samo ova konjukcija da donese raskalašnost i želju za telesnim uživanjima.

Ako je u pitanju Merkur, eto fantastičnog trgovca, pregovarača, predavača, pisca. Ako je to Jupiter eto putnika, učenjaka, duhovnjaka. Ako je u pitanju Saturn, onda imamo fanatičnog advokata, branioca, zakonodavca, političara. Ako je u pitanju Mars, eto nam fantastičnog sportiste, tužioca, vojnika. Ako je u pitanju Sunce, ete osobe koja je odličan vodja, političar, lekar, neko ko ume da prikaže sebe u najboljem svetlu. Ako je Mesec, eto odličnog savetnika, negovatelja, fanatičnog borca za ljudska prava.

Ova konjukcija donosi želju za puno, još više, nikad nije dovoljno, tako da ove osobe koje imaju ovu konjukciju u svom natalu često iako ne baš talentovane za brak i porodicu, tj očuvanje istog, ipak žele da imaju puno dece, veliku porodicu, puno ljudi oko sebe. Ovo su svi oni koji imaju jako puno prijatelja (čak i onih pravih, vernih, dugogodišnjih) Ovi ljudi uživaju u množini, u gužvi, upijaju ko sundjer energije koje se mogu naći napr na nekim većim okupljanjima. Njima nikada nije dosta i dovoljno… ničega…

Ono što je najspecifičnije za Severni Mesečev Čvor, je… da je on gospodar iluzija… Njemu je potrebna iluzija jer iako je fanatik, nije lud, tj nerealan (sem u slučaju da je zaista loše postavljen u natalu i da ima loše aspekte sa maleficima, onda zaista i može da donese neku mentalnu bolest) da ne shvata da je realnost vrlo surova i da debelo mora da se zagreje stolica ili zasuču rukavi da bi se postigao uspeh u životu (tj USPEH o kojem on sanja)

Pa će tako vrlo često Severni Mesečev Čvor da donese ne samo odlične madjioničare, već i fantastične glumce, kameleone, majstore svog zanata. Napr glumac Jared Leto novija generacija ga zna iz filmova „Requiem for a Dream“ (izgubio preko 25kg zbog uloge) „Lord of War“ (naučio ruski jezik) „Chapter 27“ (ugojio se preko 25kg zbog uloge) „Dallas Buyers Club“ (umalo nije dobio anoreksiju zbog gubitka kilograma) itd… maestralno ume da se transformiše za svaku svoju ulogu u filmu, do granice neprepoznatljivosti – on ima Veneru u konjukciji sa Severnim Mesečevim Čvorom u 5 polju – polju kreativnosti upravo) ali isto tako kolege ga smatraju vrlo čudnom i ne predvidljivom osobom koja se ponekad previše stopi sa ulogom koju igra.

Venera i Severni Mesečev Čvor vodjeni ŽELJOM daju u natalnom čartu izuzetnu moć koncentracije na cilj, isto tako, zbog njihove želje da budu primećeni, Venera i Severni Mesečev Čvor u konjukciji daju osobi mogućnost da bez puno muke se uvuče u ljudsku psihu / podsvest i da pronadje ono što ta druga osoba skriva ili pak gde je „tanka“.

Ovo je aspekt inovatora, pronalazača, osobe koja želi da otkrije tudje želje i da ih realizuje (jer preko njih realizuje i svoje usput) Ovo je aspekt koji potencira spoljašnju lepotu, pa tako tu imamo obično osobe koje su vezane za umetnost, slikarstvo ili pak šminku, kozmetiku, modu.

Pa tako, ovu konjukciju imaju : Sigmund Freud u Ovnu, poznati Howard Hughes u Lavu, ili pak Stevie Wonder u Ovnu, ili napr Charles Bronson u Vagi, pa Jimmy Carter u Lavu, Marcello Mastroianni u Lavu, pa u Raku Swami Muktananda, ili pak poznati Yves Rosher u Biku, prelepa Catherine Oxemberg u Lavu, ili pak Marie de’Medici u Blizancima, pa poznati Klaus Maria Brandauer u Lavu, ili Elvis Presley u Jarcu, itd…

Tako, ovaj tranzit koji će se dešavati ovih nekoliko dana,  će mnogima od nas da donese što-šta zanimljivog u životu, sve zavisno od polja u kojem se nadju Venera i Severni Mesečev Čvor.

Spremite se na period kreativnosti, dobitaka, uživanja, novih ljubavi ili novih strastvenih veza, uživajte da budete u centru pažnje ili se potrudite da neko vama bude centar sveta, delite komplimente, stvarajte nešto lepo. Ugadjajte i sebi i drugima, istaknite sve ono lepo u životu, obradujte nekoga sa poklonom, lepom reči, pogledom, postupkom. Od sitnih životnih radosti napravite neki grandiozni gest i oduševite i druge i budite ponosni na sebe što ste usrećili još nekoga.

Pokušajte da izbegnete negativni uticaj Severnog Mesečevog Čvora na Veneru koji joj donosi opsesivnosti i posesivnost, želju za dominacijaom, želju za menjanjem partnera samo zato što trenutno ta osoba ne ispoljava ljubav na onaj način na koji vi želite da budete voljeni.

Odbijte od sebe preveliku želju za materijalnim, luksuznim, uživanjima u (ne)porektnoj imovini, sada to nije važno – to je ono što nas ova konjukcija sada uči – da shvatimo da sve što je opipljivo ne traje dugo, već samo ono što nije materijalno može da da večnu vrednost u našem životu.

Naslovna fotografija Serena Malyon on Twitter „#Metsona…

https://eternalamarnat.wordpress.com/2020/07/15/vreme-za-zelje-i-snove/


:srce: Šmiš :mag: My Kipper on Imgur :pisac: Astrološke konsultacije & narudžbine :mail:

     Let me ask you something...
     If someone prays for patience, you think God gives them patience? Or does he give them the opportunity to be patient?
     If he prayed for courage, does God give him courage, or does he give him opportunities to be courageous?
     If someone prayed for the family to be closer, do you think God zaps them with warm fuzzy feelings, or does he give them opportunities to love each other?


~ 7 Lots ~ Lenormand  ~

Van mreže Nenuška*

 • I dont fight because i hate what's in front of me. I fight because i love what's behind me.
 • * Ovaj može da menja Google *
 • *******
 • Poruke: 43621
 • Reputaciona snaga: 36356
 • Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!
 • Pol: Žena
 • 0611704231 ♥ 0631450039
  • Wordpress Dnevnik Jednog Astrologa
Odg: » ○ • ☆ Dnevna Ezoterija ☆ • ○ «
« Odgovor #614 poslato: 30. Jul 2020. 02:01:03 »
Stay Alert! Mars in Shadow!

Mars entered in shadow period! From now on and the whole August watch for themes which develop because they will have to be worked hard on or issues there addressed while Mars is retrograde, and then moves direct, so till the end of the year!!

If you do the right steps now, you can ease off the pressure and stress of the retrograde phase!
But things will start heating up... watch for the beginning of Mars events like: arguments, fights, accidents, inflammatory or sudden health conditions, fixing something, having to apply a lot of will power and energy in some direction, having to overcome obstacles, seeing something which is not working well (breaks, faults, inefficiency, any problems) and having to perfect it.

Izvor : https://www.facebook.com/AstroLada-200036536701188
:srce: Šmiš :mag: My Kipper on Imgur :pisac: Astrološke konsultacije & narudžbine :mail:

     Let me ask you something...
     If someone prays for patience, you think God gives them patience? Or does he give them the opportunity to be patient?
     If he prayed for courage, does God give him courage, or does he give him opportunities to be courageous?
     If someone prayed for the family to be closer, do you think God zaps them with warm fuzzy feelings, or does he give them opportunities to love each other?


~ 7 Lots ~ Lenormand  ~

Van mreže Nenuška*

 • I dont fight because i hate what's in front of me. I fight because i love what's behind me.
 • * Ovaj može da menja Google *
 • *******
 • Poruke: 43621
 • Reputaciona snaga: 36356
 • Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!
 • Pol: Žena
 • 0611704231 ♥ 0631450039
  • Wordpress Dnevnik Jednog Astrologa
Odg: » ○ • ☆ Dnevna Ezoterija ☆ • ○ «
« Odgovor #613 poslato: 21. Jul 2020. 02:54:35 »
» $unce u Lavu«


22. Jula Sunce prelazi u znak svog sedišta, znak Lava i biće tu sve do 22. Avgusta.

Sunce je kralj u planetarnom kabinetu. Predstavlja karijeru, status, menadžment i dobru organizaciju, pa tako i minstre i političare. Takođe sve državne institucije, vladu, upravljanje & dovođenje u red društva.

Na sociološkom planu Sunce je otac, svi nadređeni kao što su šefovi, poslodavci ili pak autoritet kojem verujemo. Sunce je muški princip, vladar svih dana u nedelji (sa posebnim akcentom na Nedelju) kao i svih znakova Zodijaka. Ono se vezuje za naše pretke, naš DNK, naše poreklo.

U Astrologiji se Sunce smatra Dušom i u našim životima on predstavlja naše Sopstvo i Ego. Sa drugog aspekta on je svetlo, znanje. Ono daje ritam prirodi, smenu dana i noći, a takođe daje osobi osećaj za muziku i ritam. Ono je naša snaga, harizma, hrabrost.

Tamo gde se nađe tranzitno Sunce, ono ili daje život, ili pak donosi požar (sve zavisno od toga kakve aspekte ima sa natalnim planetama) Pa tako :

• kroz 1 polje & podznak Lav • akcenat na samoj ličnosti, telu, temperamentu
• kroz 2 polje & podznak Rak • akcenat na finansijama, hrani, samopouzdanju
• kroz 3 polje & podznak Blizanci • akcenat na rodbini, svakodnevnim obavezama
• kroz 4 polje & podznak Bik • akcenat na roditeljima, domu, komforu, sigurnosti
• kroz 5 polje & podznak Ovan• akcenat na ljubavi, sexu, zabavi, kreativnosti, hobiju
• kroz 6 polje & podznak Ribe • akcenat na zdravlju, lošim ljudima, problemima
• kroz 7 polje & podznak Vodolija • akcenat na ljubavi, sudskim procesima, relokaciji
• kroz 8 polje & podznak Jarac • akcenat na starom, prošlom, zaboravljenom, smrti
• kroz 9 polje pozdnak Strelac • akcenat na inostranstvu, poslodavcima, Veri, ezoteriji
• kroz 10 polje & podznak Škorpija • akcenat na poslu, ugledu, časti, statusu u društvu
• kroz 11 polje podznak Vaga • akcenat na prijateljima, udruženjima, darovi s Neba
• kroz 12 polje & podznak Devica • akcenat na ispravljanju karmičkih grešaka

Isto važi i za natalne planete :

○ pored Sunca ~ srećan rođendan, došlo je vaših "5 minuta", sa srećom!
○ pored Meseca ~ akcenat na domu, promenama, putovanjima
○ pored Merkura ~ akcenat na komunikaciji, učenju, birokratiji
○ pored Venere ~ akcenat na ljubavi, komforu, sreći, uživanjima
○ pored Marsa ~ akcenat na snazi, borbi, akciji, upornosti
○ pored Jupitera ~ akcenat na uverenjima, zakonu, snovima, Veri
○ pored Saturna ~ akcenat na (samo)disciplini i organizaciji, poslu & karijeri
○ pored Severnog Mesečevog Čvora ~ uvećanje snage, pozitivne karmičke promene
○ pored Južnog Mesečevog Čvora ~ umanjenje snage, negativne karmičke promene

https://eternalamarnat.wordpress.com/2020/07/21/sunce-u-lavu/
:srce: Šmiš :mag: My Kipper on Imgur :pisac: Astrološke konsultacije & narudžbine :mail:

     Let me ask you something...
     If someone prays for patience, you think God gives them patience? Or does he give them the opportunity to be patient?
     If he prayed for courage, does God give him courage, or does he give him opportunities to be courageous?
     If someone prayed for the family to be closer, do you think God zaps them with warm fuzzy feelings, or does he give them opportunities to love each other?


~ 7 Lots ~ Lenormand  ~

Van mreže Nenuška*

 • I dont fight because i hate what's in front of me. I fight because i love what's behind me.
 • * Ovaj može da menja Google *
 • *******
 • Poruke: 43621
 • Reputaciona snaga: 36356
 • Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!
 • Pol: Žena
 • 0611704231 ♥ 0631450039
  • Wordpress Dnevnik Jednog Astrologa
Odg: » ○ • ☆ Dnevna Ezoterija ☆ • ○ «
« Odgovor #612 poslato: 13. Jul 2020. 12:27:08 »
»Uspostavljanje prave kontrole«
Sunce :180: Pluton :retro:



15. Jula imamo opoziciju između Sunca iz Raka i retrogradnog Plutona iz Jarca.

Ovo dvoje su se prvi put sreli preko opozicije krajem juna 2009 i od onda svako Leto se druže preko ovog aspekta donoseći nam u tom trenutku važne životne prekratnice.

Njihovo druženje na osi Rak & Jarac će trajati još samo dva Leta, sve do kraja Jula 2023, te će tako energija koja je povezana sa simbolikom Raka (dom, porodica, narod, koreni) i simbolikom Jarca (tradicija, zakon, država) još da budu aktuelni neko vreme i imati uticaja na naš život.

Sunce opozicija retrogradni Pluton je aspekt ponavljanja krize, bilo da se radi o sopstvenom indentitetu, bilo da se radi o nekom društvenom & Mundanom događaju, a obično su ta dva usko povezana sa ovim tranzitom. Takođe, ona iznosi na videlo sve mane i loše osobine koje čovek & društvo & država skrivaju u sebi, kao što su bolesti zavisnosti, manipulacija, špijunaža, borba za prevlast & moć.

Na ličnom nivou, Sunce opozicija Pluton donosi u jednom periodu krizu u odnosima sa drugima, posebno sa onima za koje smo snažno emotivno vezani, pa ako se energije ne usmere kako treba, dolazi do želje za dominacijom i manipulacijom odnosa preko emocija. Budi se (nepotrebna) sumnja i ljubomora, koja gura čoveka u lavirint opsesivnih mračnih misli da druga strana nije iskrena, da nije verna i potpuno posvećena tom emotivnom odnosu.

Na Mundanom nivou dolazi do javnog preispitivanja uticaja vlasti i države koju ona ima nad narodom. Uvećan je broj napada, krađa, nasilja, destrukcije, negativne energije, tenzija, pa čak i na neki način "revolucija" su vrlo često aktivirani u periodu trajanja ovog tranzita, a naravno može da pokrene i velike prirodne katastrofe koje sa sobom nose puno žrtava (zemljotrese, vulkane, poplave) jer ipak ovaj tranzit prati i Merkur kvadrat Mars & Hiron još uvek...

Ono što je važno da se zapamti kod ovog aspekta :

a ) težak i izazovan, ali na sreću ne traje previše dugo;

b) traži od nas da budemo spremni da se prilagođavamo i prihvatimo izazovne promene, nikako da preispitujemo ili pak im se odupiremo;

c) da što više negujemo pozitivne energije i vibracije, jer svaki makar i najmanji loš impuls aktivira ovu opoziciju da utiče na nas negativno;

d) i ono najvažnije ~ trenutno ništa nije pod našom kontrolom, te ne treba paničiti već se primiriti i "puniti baterije" za nove događaje koji nam idu u susret.

Sunce je svetlo, Pluton je tama, pa tako tamo gde se u natalu nađe Sunce, ono će osvetliti "tamni" deo našeg života i dati nam priliku da popravimo & poboljšamo & ispravimo taj problem.

Naravno, sada je ponovo na snazi uticaj tranzitnog Plutona iz Jarca, pa tako ako je Pluton u :

○ u 1 polju (podznak Jarac) to znači da ako želite sebe da promenite i unapredite, bilo na spoljašnjem & fizičkom nivou, ili pak unutrašnjem & duhovnom nivou, treba da se prilagođavate kroz simboliku vašeg natalnog 7 polja (partnerski odnosi, bilo emotivni, bilo poslovni, ili pak relokacija, rešavanje nekog sudskog spora)

○ u 2 polju (podznak Strelac) to znači da ako želite da promenite i poboljšate svoje finansije, da uvećate i stabilizujete svoju (ne)pokretnu imovinu, poboljšate uslove da vaše telo bude zdravije i snažnije, treba da se prilagođavate kroz simboliku vašeg 8 polja (odplaćivanje dugova, bilo finansijskih, bilo karmičkih)

○ u 3 polju (podznak Škorpija) to znači da ako želite da promenite način razmišljanja & komunikacije, kao i odnos sa rođacima, da uspostavite određenu kontrolu nad vašom svakodnevnicom, ili u saobraćaju, treba da se prilagođavate kroz simboliku vašeg natalnog 9 polja (Vera, filozofija, intelekt, promena poslodavca & posla, samo-motivacija, savetovanje sa stručnim licima)

○ u 4 polju (podznak Vaga) to znači da ako želite da promenite situaciju u vašem domu & odnos sa porodicom, da poboljšate osećanje sigurnosti i komfora, kao i da poboljšate zdravlje svih ukućana, treba da se prilagođavate kroz simboliku vašeg 10 polja (radno mesto, status, karijera, ugled, način na koji vas drugi doživljavaju i shodno tome vaša pozicija na društvenoj lestvici)

○ u 5 polju (podznak Devica) to znači da ako želite da promenite situaciju u vašem ljubavnom životu, ili odnos sa decom, ili pak da isplanirate & istrajete sigurno sa trudnoćom, da pronađete kreativan hobi koji će vam revitalizovati energije, treba da se prilagođavate kroz simboliku vašeg 11 polja (uži i širi krug prijatelja, poznanstva & veze, svi oni ljudi koji su na boljoj društvenoj lestvici od vas, većim grupama & udruženjima, društvene mreže)

○ u 6 polju (podznak Lav) to znači da ako želite da promenite svoju svakodnevnicu na bolje, da unesete više discipline i organizacije, ili pak da popravite svoje zdravlje, da se oporavite od lošeg perioda, da učinite nešto dobro za vašeg kućnog ljubimca, treba da se prilagođavate kroz simboliku vašeg natalnog 12 polja (izbegavanje preteranih želja i prohteva, prilagođavanje, odricanje, prepuštanje, ispaštanje zbog grešaka kako u ovom životu, tako i u prošlom životu)

○ u 7 polju (podznak Rak) to znači da ako želite da se pozitivno promeni situacija u odnosu ili na poslovna partnerstva, ili pak odnos sa lepšom & jačom polovinom, da se verite ili stupite u brak, ili pak promenite mesto života, morate da se prilagođavate kroz simboliku natalnog 1 polja (radite na sebi, kako intelektualno, tako i duhovno, tako i na fizičkom nivou, učinite sebe lepim i iznutra i spolja)

○ u 8 polju (podznak Blizanci) to znači da ako želite da ispravite svoje karmičke greške ili da budete u boljoj poziciji da rešavate pitanja vaših dugova (pozajmice, krediti) ili pak da okončate neki sudski spor & ostavinsku raspravu, treba da se prilagođavate kroz simboliku vašeg 2 polja (finansije, samopouzdanje, poslovni ugovori, samovrednovanje)

○ u 9 polju (podznak Bik) to znači ako želite da promenite poslodavca, da se preselite u inostranstvo, završite više obrazovanje, poboljšate krug mudrih i stručnih osoba od kojih možete dobiti dobar savet ili pomoć, treba da se prilagođavate ili kroz simboliku vašeg 3 polja (um, komunikacija, misli, pa i rođaci, svakodnevna rutina koju treba promeniti, kraći putevi) 

○ u 10 polju (podznak Ovan) to znači ako želite da promenite situaciju na radnom mestu & tok dalje karijere, vaš status u društvu, način na koji vas drugi ljudi iz vaše okoline doživljavaju, treba da se prilagođavate kroz simboliku vašeg 4 polja (dom, porodica, tradicija, poboljšanje kvaliteta života, pronalaženje smisla svog postojanja, uvećanje i jačanje osećanje komfora i sigurnosti)

○ u 11 polju (podznak Ribe) to znači ako želite da ostvarite svoje snove & planove, ili poboljšate svoj krug prijatelja, uspostavite bolji odnos sa ljudima koji su povezani sa društevnim mrežama ili većim grupama & udruženjima, kako bi sebi poboljšali status i finansije (preko posla) treba da se prilagođavate kroz simboliku ili vašeg natalnog 5 polja (ljubav, kreativnost, deca, hobi, stvaranje & kreativnost, umetnost, sreća & dobročinstvo)

○ u 12 polju (podznak Vodolija) to znači da ako želite da se oslobodite strahova, patnji, tuge, odricanja, da oslobodite sebe nekog podređenog teškog položaja (bilo u domu ili na radnom mestu) da odradite svoje prošloživotne grehe, treba da se prilagođavate kroz simboliku ili vašeg natalnog 6 polja (disciplina, organizacija, vođenje računa o sebi i svom zdravlju, poštovanje pravila, bavljenje humanitarnim radom vezanim za ugrožene ~ ljude, životinje, očuvanje prirode)

https://dnevnikjednogastrologablogspot.wordpress.com/2020/07/13/uspostavljanje-prave-kontrole/
:srce: Šmiš :mag: My Kipper on Imgur :pisac: Astrološke konsultacije & narudžbine :mail:

     Let me ask you something...
     If someone prays for patience, you think God gives them patience? Or does he give them the opportunity to be patient?
     If he prayed for courage, does God give him courage, or does he give him opportunities to be courageous?
     If someone prayed for the family to be closer, do you think God zaps them with warm fuzzy feelings, or does he give them opportunities to love each other?


~ 7 Lots ~ Lenormand  ~