Autor Tema: » ○ • ☆ Dnevna Ezoterija ☆ • ○ «  (Pročitano 20258 puta)

0 Članovi i 1 gost pregledaju ovu temu.

Van mreže Šišmiš*

 • I dont fight because i hate what's in front of me. I fight because i love what's behind me.
 • * Ovaj može da menja Google *
 • *******
 • Poruke: 42052
 • Reputaciona snaga: 35806
 • Šišmiš is awe-inspiring!Šišmiš is awe-inspiring!Šišmiš is awe-inspiring!Šišmiš is awe-inspiring!Šišmiš is awe-inspiring!Šišmiš is awe-inspiring!Šišmiš is awe-inspiring!Šišmiš is awe-inspiring!Šišmiš is awe-inspiring!Šišmiš is awe-inspiring!Šišmiš is awe-inspiring!Šišmiš is awe-inspiring!
 • Pol: Žena
 • ♥ 061 17 04 231 ♥
  • Wordpress Dnevnik Jednog Astrologa
Odg: » ○ • ☆ Dnevna Ezoterija ☆ • ○ «
« Odgovor #462 poslato: 13. Decembar 2019. 22:00:43 »
»Harizmatična Kreativnost«


Pred sam kraj ove godine, imamo jedan zanimljivi, snažni, vodeni trigon između tranzitnog Marsa iz Škorpiona i Neptuna iz Riba. 13. Decembra 2019. Mars i Neptun će se spojiti preko benefičnog aspekta i njih će pratiti i Venerina konjukcija sa Plutonom.

Obe planete su u znaku svog sedišta, pa samim tim i vrlo snažnog uticaja i dodatno sa tranzitnim Mesecom iz Raka danas prave pravi Veliki Trigon na Nebu, te ćemo ovih dana morati da se podsetimo kako da plivamo slobodnim stilom u nastupajućim „bujicama“ životnih izazova…

Mars u Škorpionu udružen sa Neptunom iz Riba i Mesecom iz Raka podstiče našu želju za kreativnim izražavanjem, aktivnim stvaranjem, kao i pokušaj da se ulepša sivkasta realnost, ne da se menja realnost i modifikuje u našu korist, već samo da se istakne sve ono lepo u životu, što nam možda u brzini načina života promiče svakodnevno.

Ovo je snažna energija prepuna iskri šarma i harizme koja nosi Dušu i daje joj potrebni »vetar u leđa« da bi se izborila sa životnim nedaćama. Ovo je mistična kombinacija romantike i strasti, akcije i mašte, borbenosti i želje za harmonijom.

Naravno, ova vodena trojka će nam u narednom periodu, zahvaljujući dodatno Veneri u konjukciji sa Plutonom iz Jarca sa kojima Mars i Neptun sklapaju skladni aspekt sekstila, pojačati emocije i osećanja i želju da budemo „inspiracija“ nekome ili ćemo ako smo sami, i tražimo našu srodnu Dušu, i da je čak i nađemo…

Ovo vam je narodski rečeno aspekt jednog snažnog energetskog pića (tipa Red Bul „daje ti krila“ i sl) jer sa sobom donosi motivisanost i ogromnu želju da se ispolji kerativna snaga misli i ideja, donosi odličan osećaj za bilo koji vid umetnosti, muzike, plesa, pevanja, tj bilo kojeg fizičkog kreativnog izražavanja (naravno, ovde može da budu i borilačke veštine, Tai Qi, Qi Gung…) i naravno, budi uspavanu Veru, želju za mirom, skladom, ali i aktivnim učestvovanjem u humanitarnim poslovima i projektima i dodatno, budi želju za istraživanjem mistike, okultnog, duhovnog, alhemije, ezoterije, astrologije i divinacije.

Ovo je dinamična, ali opet suptilna, energija, „tiha voda breg roni“, koja će da struji kroz naše živote u narednom periodu, jer usklađuje privatnu sferu života sa onom javnom i donosi usklađensot samog čoveka sa opšte prihvaćenim društvenim normama, ali na jedan lep, spontan način, bez sile i nametanja.

Posebno će imati velikog uticaja na organizaciju naših svakodnevnih poslovnih i porodičnih obaveza, a može da nam pomogne da izbacimo iz sebe i oslobodimo se mnogih naših mana i loših navika, jer Neptun će ih istaći (usled svoje negativne strane povlađivanja i sanjarenja) a Mars će ih saseći u korenu (zahvaljujući svojoj disciplini i odlučosti)

Pored toga što je ovaj tranzit dobar da se pokrene neki kreativni hobi, ili da se upiše kurs stranog jezika, vajarstva, plesa, pevanja, Tai Qi-a, isto tako je odličan i za učlanjenje u neke humanitarne organizacije, koje se brinu za zaštitu životinja, okoline, koje pomažu siromašnima u obrazovanju, osamostaljivanju i brinu da se poštuju moralnost i etika kako bi se na što bolji način zaštitili oni kojima sudbina nije bila naklonjena.

Energija ovog Velikog Vodenog Trigona između Marsa Neptuna Meseca u toku ovih dana će nam doneti spontanu naklonost i želju za dobročinstvom, ali i mnogo jače saosećanje i prisniji pristup drugima oko nas, pa je moguće da će ovih dana više nego obično da budemo nekome „rame za plakanje“ ili „draga Saveta“ (ili pak neko nama) jer ovaj trigon budi u svakom čoveku ono sve što je potisnuto i sklonjeno od očiju javnosti, a vezano je za neki bol ili patnju, i izbacuje sve to na videlo, te tako hteo – ne hteo, čovek mora da obelodani svoje probleme i da potraži savet & pomoć za njih ~ ali na njegovu sreću, baš zahvaljujući ovom Vodenom tranzitu, imaće mogućnost i da dobije iskreni valjani savet i stručnu pomoć.

https://dnevnikjednogastrologablogspot.wordpress.com/2019/12/10/harizmaticna-kreativnost/
🔮 Natalče šareno 🔮 My Kipper on Imgur

     Let me ask you something...
     If someone prays for patience, you think God gives them patience? Or does he give them the opportunity to be patient?
     If he prayed for courage, does God give him courage, or does he give him opportunities to be courageous?
     If someone prayed for the family to be closer, do you think God zaps them with warm fuzzy feelings, or does he give them opportunities to love each other?


~ 7 Lots ~ Lenormand  ~  Google Arhiva Slika ~

Van mreže Šišmiš*

 • I dont fight because i hate what's in front of me. I fight because i love what's behind me.
 • * Ovaj može da menja Google *
 • *******
 • Poruke: 42052
 • Reputaciona snaga: 35806
 • Šišmiš is awe-inspiring!Šišmiš is awe-inspiring!Šišmiš is awe-inspiring!Šišmiš is awe-inspiring!Šišmiš is awe-inspiring!Šišmiš is awe-inspiring!Šišmiš is awe-inspiring!Šišmiš is awe-inspiring!Šišmiš is awe-inspiring!Šišmiš is awe-inspiring!Šišmiš is awe-inspiring!Šišmiš is awe-inspiring!
 • Pol: Žena
 • ♥ 061 17 04 231 ♥
  • Wordpress Dnevnik Jednog Astrologa
Odg: » ○ • ☆ Dnevna Ezoterija ☆ • ○ «
« Odgovor #461 poslato: 13. Decembar 2019. 20:12:45 »
»Great Temptations«


Poslednji put kada su se tranzitna Venera i Pluton družili preko aspekta konjukcije, bilo je 09-01-2018 na 19° Jarca, a ove 2019 družiće se dva puta ~ prvi put 23-02 u 04h52am na 22° Jarca, a drugi put 13-12 u 16h16 na 21° Jarca.

Ta Venera je imala i konjukciju sa Saturnom pre ove njene konjukcije sa Plutonom, i prošli put u Februaru, i sada, te je tu dosta »pala pod led« shodno Saturnovoj simbolici hlađenja, ograničavanja i odbijanja {ipak je on jak, u znaku je svog sedišta} a sada će pasti u ruke Plutonu, gospodaru Hada… a možda će mu vrlo radosno otrčati u zagrljaj… ‘ajd’ da vidimo…

Mnogi misle da su Venera i Pluton jako različiti… greška u koracima… velika…

Ona boginja lepote i ljubavi, a on bog podzemlja. Ali, postoji mnogo više sličnosti nego što možete i da predpostavite, samo treba malo isčitati Mitologiju i sve će vam biti jasnije… Isto tako, ako samo gledamo Veneru, u Đotišu, ona je između ostalog i gospodarica & učiteljica Demona, a neko ne može da bude gospodar & učitelj nekome, ako i sam makar delimično nije takav po prirodi, zar ne? Dodatno, Venera je vladarka naših želja i bez želja čovek se oseća prazno i besciljno… pa tako, zbog želja koje hoćemo da ispunimo sebi, vrlo često zapadamo u probleme, opasnosti i emotivne provalije… i često, zato, Pluton pored Venere ispadne »mala beba« …

Na primer, iz Mitologije vidimo da, oboje koriste svoje moći kako bi došli do onoga što žele i generalno ne biraju način na koji će to da urade. Oboje takođe »objavljuju rat« svima onima koji im ne uzvraćaju naklonost i ljubav na način na koji oni to žele, bilo milom, bilo silom, a i oboje, svako na svoj način, realno vole da se svete, jer osećanje osvete je ~ želja, a oboje su puni Ega i želja… Oboje koriste svoje moći da zavade i vladaju, oboje se koriste ne baš »fer-plej« postupcima {mito, ucena…} da bi postigli željeni cilj… A i oboje iz čiste dosade često se mešaju u tuđe živote, samo da bi se zabavili sa haosom koji su napravili ljudima…

Ono u čemu se razlikuju je napr stav prema porodici, posebno deci. Venera je plodna i mogla je imati dece {i vala ih je i imala puno} a Pluton naravno kao bog Smrti nije {kako bog Smrti da daje ikome život?} i tako je on neplodan. Oboje su u braku, ali sama Venera je jako nesrećna u tom braku, jer je nju na silu Zevs naterao da se uda za ružnjikavog i smotanog Hefastusa… tj Vulkana… S druge strane {kontradiktorno} Pluton je u vrlo srećnom braku sa Persefonom {koja je samo na početku smatrala Plutona lošim, a posle se ludo zaljubila u njega jer je videla koliko je on u stvari dobar ?!?}

U stvari, šije-mi-ga-đura… posle se ispostavilo da sama Persefona ponekad i još opasnija od samog Hada u svojoj ulozi gospodarice Podzemlja… tj ispod Mire 100 đavola vire…

Ovog puta, ovu konjukciju prati snažni Vodeni trigon između Marsa iz Škorpiona i Neptuna iz Riba, kao i sam Pun Mesec koji se odigrao pre par dana.

Sabijski Simbol 22° Jarca »Časno prihvativši poraz, general predaje svoj mači, na taj način iskazavši uzvišenost svog karaktera« se vezuje za običaje, svrsishodnost i unutrašnju snagu (časnost)

On govori o tome da ma koliko ljudi se trudili da ostvare svoje želje i ciljeve (kako bi se na neki način osetili boljim i uspešnijim od drugih ~ potvrdili svoju svrsishodnost) u suštini najvažnije životne lekcije se uče ne iz pobeda, već iz poraza. Čineći greške, uzvišeni Um uči na njima, dok onaj koji je ostao na nivou Ega samo još više greši i pada.

Što je poraz & pad tragičniji, to je uzvišeni Um u većoj mogućnsoti da doživi intelektualnu i duhovnu transformaciju i unapredi sebe, jer poznato je da pri svakom uzdizanju do „večne svetlosti“ prvo mora da predhodi mračna noć (same Duše)

Pozitivna strana ovog Sabijskog Simbola : spremnost da se prihvati realnost & stvarnost. Jačanje snage karaktera, časti, dostojanstva, posebno u teškim životnim momentima. Marljiv rad, predanost cilju, postojanost, časnost, želja da se pomogne drugima čak i u situacijama u kojima i sami trebaju pomoć, na kraju biva ovenčano uspehom. Učenjem kroz razna životna iskustva se stiče umnost i na taj način se ostvaruje prava karmička uloga u ovom sadašnjem životu.

Negativna strana ovog Sabijskog Simbola : prejak Ego koji ne prihvata poraz i koji krivi sve druge, sem sebe, da su odgovorni za njegov neuspeh, tužnu životnu sudbinu i nemogućnost da se prihvate realne životne činjenice. Vrlo zatvren i plitak um koji nije dorastao izazovima i avanturama koje mu Karma sprema, pa tako ne samo što ne rešava karmičke dugove, već pravi i nove. Često, donosi okretanje lažnoj duhovnosti koja makar na kratko vreme tom Egz pomaže da se promoviše u svetlu koje njemu prija.

Tako, ovaj tranzit će nam dovesti u život situacije ili osobe zbog kojih ćemo biti stavljeni na ogroman i težak Test ~ koliko smo predani i okrenuti nekome ili nečemu, ali da u isto vreme ne odemo u negativni ekstrem da bi došli do tog što želimo. Bilo da je reč o ljubavi, poslu, finansijama, zdravlju…

Sve će se svesti na jedno : da na što dostojanstveniji i skromniji način, bez ikakvog forsiranja & slepog praćenja želja & fanatizma, pronađemo ono što tražimo…

Ipak je vladar ove konjukcije Saturn u Jarcu i svo troje su postavljeni u Mundanom 8 polju ~ ne forsiraj, stradaćeš, pa čak iako si 100% u pravu i ispravan, ne guraj, ne sili, već idi polako dalje, i Veruj da će sve doći na svoje mesto, bez obzira koliko sve trenutno delovalo konfuzno, agresivno, strašno, čudno, ima loš prizvuk & osećaj (sve 8 polje) na kraju će sve izaći na dobro, sve tvoje boli, patnje, padovi, ustajanja, grcanja, strepnje, Vera, upornost i istrajnost će biti nagrađeni (Mars 120° Neptun)

Ako volite, a ljubav vam nije uzvraćena (na način na koji mi to želimo) neka, pustite, vi volite i dalje, druga strana će se pokazati uskoro sa svojim emocijama i stavom prema vama, sigurno.

Ako radite, i mislite da vi sami imate više posla i obaveza od drugih, a finansijski niste zadovoljni, neka, dočiće i vaših „5 min“ uskoro, vi samo nastavite da budete korektni i marljivi.

Ako mislite da je vaš život trenutno težak i besmislen, da drugi žive bolje i lakše od vas, oslobodite se tog osećaja, sve ima svoje zašto i zato, saznaćete uskoro i vi odgovor, samo ostanite dostojanstveni i časni.

Samo je sad važno da idete dalje, oslobođeni Ega, negativnih misli i želja, gledajte napred ka svom cilju, dostojanstveno koračajte ka njemu, sa Dušom koja je sigurna da radi samo ispravne stvari.


https://dnevnikjednogastrologablogspot.wordpress.com/2019/12/09/great-temptations/
🔮 Natalče šareno 🔮 My Kipper on Imgur

     Let me ask you something...
     If someone prays for patience, you think God gives them patience? Or does he give them the opportunity to be patient?
     If he prayed for courage, does God give him courage, or does he give him opportunities to be courageous?
     If someone prayed for the family to be closer, do you think God zaps them with warm fuzzy feelings, or does he give them opportunities to love each other?


~ 7 Lots ~ Lenormand  ~  Google Arhiva Slika ~

Van mreže Šišmiš*

 • I dont fight because i hate what's in front of me. I fight because i love what's behind me.
 • * Ovaj može da menja Google *
 • *******
 • Poruke: 42052
 • Reputaciona snaga: 35806
 • Šišmiš is awe-inspiring!Šišmiš is awe-inspiring!Šišmiš is awe-inspiring!Šišmiš is awe-inspiring!Šišmiš is awe-inspiring!Šišmiš is awe-inspiring!Šišmiš is awe-inspiring!Šišmiš is awe-inspiring!Šišmiš is awe-inspiring!Šišmiš is awe-inspiring!Šišmiš is awe-inspiring!Šišmiš is awe-inspiring!
 • Pol: Žena
 • ♥ 061 17 04 231 ♥
  • Wordpress Dnevnik Jednog Astrologa
Odg: » ○ • ☆ Dnevna Ezoterija ☆ • ○ «
« Odgovor #460 poslato: 10. Decembar 2019. 12:48:08 »
»Non Omnia Possumus Omnes«


11. Decembra 2019 imamo konjukciju između tranzitne Venere i Saturna na 19° Jarca. Njih dvoje će biti uvertira za nastupajući Pun Mesec, koji nam stiže 12. Decembra u ranim jutrarnjim satima na 19° Blizanaca. Ovu konjukciju će pratiti i inkonjukcija između Merkura u Strelcu i Urana u Biku, kao i stacionarnost Hirona iz Ovna, koji od 13. Decembra kreće direktnim hodom.

Sabijski Stepen 20° Jarca pod nazivom »Skriveni Crkveni hor peva za vreme Službe« se vezuje za poštovanje, obilje, i mogućnost da se uhvati ritam života.

Poruka ovog Sabijskog Simbola je „savršeni timski rad“ tj mogućnost & želja ljudi da se međusobno podržavaju i da svaki od njih sa svojim talentom i umećima pomogne onom drugom koji pak ima neki svoj poseban talenat kojim će pomoći nekom trećem.

Dodatno, ovaj Sabijski Simbol se povezuje sa moćnim uticajem zvuka & melodije & pesme (jer se zna da je za uspostavljanje komunikacije sa Višim Kosmičkim Silama uvek muzika bila ta koja je bila najbolji univerzalni jezik sporazumevanja od pamtiveka pa na ovamo)

Pozitivna strana ovog Sabijskog Simbola je : uspešno usklađivanje sopstvenih interesa sa interesima okoline, želja i mogućnost čoveka da iako se stopi sa društvom oko sebe ostane infividualna, posebna, univerzalna jedinka. Ovaj stepen pokazuje spremnost čoveka da prepozna svoje pravo mesto u društvu u kojem se nalazi i da na taj način uspostavi smisleniji & humaniji odnos sa drugim ljudima koji ga okružuju u njegovom svakodnevnom životu. Pokazuje bezuslovnu podršku, razumevanje i poštovanje tuđeg života i čoveka kao jedinstvene jedinke. Ovo je stepen koji pokazuje ono najlepše i najpozitivnije u čoveku što može da se probudi & aktivira u situacijama kada je drugima potrebna pomoć bilo koje vrste.

Negativna strana ovog Sabijskog Simbola je : naravno, sve suprtono, izostanak i mogućnosti i želje da se osoba integriše u društvo zarad ne samo sopstvenih povoljnosti, već i zarad usluge i pomaganja drugima. Tako, negativna strana ovog stepena ukazuje na nemogućnost osobe da bude individualna jedinka, već da se prilagođava drugima i imitira ih, oponašajući njihov način razmišljanja & života, jer nije u mogućnosti da razvije sopstveni način rezonovanja i interakcije sa drugima. Tako, ovaj stepen u negativnom smislu pokazuje robove društvenih navika i uverenja koji nemaju svoju Svest i koji su celog života nesrećni zbog toga (a ne rade ništa da bi to i promenili, jer niti žele, niti umeju, niti imaju mogućnost za to)

Ovo se izuzetno lepo uklapa i u samu simboliku konjukcije između Venere i Saturna. Svaki aspekt ima svoju dobru i svoju lošu stranu. Tako i ova konjukcija isto.

S jedne strane, one pozitivne, ova konjukcija kao tranzit nam donosi nam vernost, poštovanje, tradiciju, Venera je sve ono lepo u životu, Saturn je Gospodar Vremena, pa tako donosi nešto što će trajati večno, do kraja života, a možda i posle toga. Venera je komfor, zadovoljstvo, materijalno, luksuz, Saturn je osiguranje, zaštita, trajanje, pa tako imamo i stabilizaciju finansija, i održavanje & trajanje osećanja komfora i sigurnosti. Pozitivna strana tako donosi određeni „pečat“ dobre sreće, ozvaničenje i potvrdu nečeg lepog i kvalitetnog što će dugo da traje.

Sve što se bude započelo tokom uticaja ovog tranzita, posebno ako ova konjukcija ima dobru postavku u natalnom čartu, a vezano je za emocije, komfor, materijalno, doneće kasnije velike i pozitivne dugotrajne rezultate, a ako ima lošu postavku tada naravno da će biti kao kamen spoticanja, tj „kamen o vrat“ i doneće nove prepreke i probleme i mnogo toga što smo isplanirali u narednom periodu će biti ako ništa drugo odloženo, ako ne i otkazano.

Tako, s druge, negativne strane, Venera su naše sve želje, i one praktične, dobre, i one koje mogu da nas uvuku u problem i donesu razočarenje, a Saturn sa svojim granicama, blokadama, škrtim i uskogrudim pogledom na Svet oko sebe, naravno da će još više da umanji mogućnsot da se ostvari neka želja, da se podele lepe emocije, pa tako ova konjukcija donosi povlačenje, hladnoću, tešku komunikaciju usled sumnji i frustracija, kompleksa, prezira, izolaciju, kako željenu, tako i nametnutu…

Ovo je tranzitni aspekt koji će nas podsetiti šta je ono što u dubini duše zaista želimo za sebe i naše najmilije. Podsetiće nas šta je to što nas čini srećnim, sigurnim, šta je ono što nam daje svrhu i smisao našeg rođenja i života. Ovaj aspekt kroz teške situacije nas vraća onom osnovnom, jednostavnom, skromnom, zdravom, pogledu na svet i ljude oko nas.

U ovom modernom užurbanom vremenu, ova konjukcija će nas usporiti i dosta spustiti na zemlju, kako bi mogli bolje da sagledamo neke stvari i ljude u našem životu, da uvidimo da ono što nam je u stvari sasvim dovoljno da živimo jedan skroman i miran život već možda tu pored nas i da „ne tražimo leba preko pogače“ i da uvidimo pravu lepotu jednostavnosti (napr ovo vam je aspekt minimalizma u arhitekturi, koji može da se primeni i na sam stil i način života)

Ljudi gledaju u zvezde i pate za njihovom lepotom, a ne vide pored svog stopala prelepi cvet (čovek uvek želi nešto što mu je nedostižno, a ne primećuje ono što je već tu u njegovom životu jer je previše jednostavno) te će tako ova konjukcija između Venere i Saturna u Jarcu da nas opomene da moramo da smanjimo svoje želje (Venera) i da se zadovoljimo onim što trenutno imamo (Saturn) i da to prihvatimo tako kako je, makar na neko vreme (konjukcija)

Što više budemo želeli i hteli nešto da požurimo i što pre dobijemo (tj forsirali Veneru koja je ovde u znaku Jarca u svom triplicitetu i terminu) to će sve manje i manje mogućnosti biti da to što želimo i ostvarimo (Saturn u svom sedištu, mnogo jači od Venere, stavlja Kineski zid na sred našeg Puta) jer kako reče Šopenhauer „Najsigurniji način da ne postaneš vrlo nesrećan je taj da ne zahtevaš da budeš vrlo srećan“…

https://dnevnikjednogastrologablogspot.wordpress.com/2019/12/09/non-omnia-possumus-omnes/
🔮 Natalče šareno 🔮 My Kipper on Imgur

     Let me ask you something...
     If someone prays for patience, you think God gives them patience? Or does he give them the opportunity to be patient?
     If he prayed for courage, does God give him courage, or does he give him opportunities to be courageous?
     If someone prayed for the family to be closer, do you think God zaps them with warm fuzzy feelings, or does he give them opportunities to love each other?


~ 7 Lots ~ Lenormand  ~  Google Arhiva Slika ~

Van mreže Šišmiš*

 • I dont fight because i hate what's in front of me. I fight because i love what's behind me.
 • * Ovaj može da menja Google *
 • *******
 • Poruke: 42052
 • Reputaciona snaga: 35806
 • Šišmiš is awe-inspiring!Šišmiš is awe-inspiring!Šišmiš is awe-inspiring!Šišmiš is awe-inspiring!Šišmiš is awe-inspiring!Šišmiš is awe-inspiring!Šišmiš is awe-inspiring!Šišmiš is awe-inspiring!Šišmiš is awe-inspiring!Šišmiš is awe-inspiring!Šišmiš is awe-inspiring!Šišmiš is awe-inspiring!
 • Pol: Žena
 • ♥ 061 17 04 231 ♥
  • Wordpress Dnevnik Jednog Astrologa
Odg: » ○ • ☆ Dnevna Ezoterija ☆ • ○ «
« Odgovor #459 poslato: 02. Decembar 2019. 15:16:42 »
Uticaj tranzitnog Jupitera u znaku Jarca na ostale znake ZodijakaNaravno da će najviše sreće imati Zemljani Znaci (Devica i Bik , a ponajviše Jarac ) od ovog tranzitnog Jupitera (opet, naravno pod uslovom da nema loših aspekata od strane natalnih planeta, ili pak ovaj Jupiter nije postavljen u 6-8-12 polju) Doneće vam mnogo pozitivne energije i šanse da zablistate. Mnoge želje će se u ovom periodu ostvariti. Dominantne će biti želje za obezbeđivanje materijalnih stvari, ali i društevnog statusa.Drugi po redu će biti Vodeni Znaci (Škorpija i Ribe, manje-više znak Rak , zbog opozicije) Sve ono što ste želeli za sebe i za svoje najmilije u narednom periodu ćete imati prilike da ostvarite, renoviranje & kupo-prodaja nekretnina, prošitenje porodice, preseljenje. Važno je da prihvatite da neke stvari & osobe moraju da odu iz vašeg života, kako bi ustupili mesto nečem boljem i važnijem.Vatreni znaci (Strelac, Lav i ponajviše Ovan) će u narednom periodu imati puno toga da rešavaju u svom životu, počevši od svog doma i odnosa sa ukućanima, do stabilizacije na radnom mestu u odnosu kako sa kolegama, tako i sa nadređenima. Te će tako ovaj tranzitni Jupiter će vam doneti nove testove vezane za životne lekcije koje obuhvataju međuljudske odnose (koji se prvenstveno baziraju ili na zajedničkom deljenju krova nad glavom ili pak radnog mesta)I na posletku, ostajemo mi, Vazdušni Znaci (Vodolija, Blizanci i posebno ~ Vaga) kojima će ovaj tranzitni Jupiter u Jarcu da potpuno obrne život, uzdrma kompletno sve u životu, korene, zaleđinu, odstupnicu, osećanje sigurnosti, komfora, pomeraće nam tlo pod nogama dokle god ne naučimo da se oslonimo sami na sebe, da ne budemo više toliko nesigurni i neodlučni i da postanemo svesni svoje unutrašnje snage, jer samo tako ćemo moći da ostvarimo ono što najviše želimo u narednom periodu.

Slikovito Jupiter u Jarcu može da se opiše kao Ebenezer Skrudž (glavni lik romana „Božićna Priča“ iz 1843 književnika Čarlsa Dikensa) koji posle susreta sa Duhom Prošlosti, Sadašnjosti i Budućnosti, doživljava jednu vrstu epifanije i menja se na bolje (barem ga ja tako doživljavam)

 
🔮 Natalče šareno 🔮 My Kipper on Imgur

     Let me ask you something...
     If someone prays for patience, you think God gives them patience? Or does he give them the opportunity to be patient?
     If he prayed for courage, does God give him courage, or does he give him opportunities to be courageous?
     If someone prayed for the family to be closer, do you think God zaps them with warm fuzzy feelings, or does he give them opportunities to love each other?


~ 7 Lots ~ Lenormand  ~  Google Arhiva Slika ~

Van mreže Šišmiš*

 • I dont fight because i hate what's in front of me. I fight because i love what's behind me.
 • * Ovaj može da menja Google *
 • *******
 • Poruke: 42052
 • Reputaciona snaga: 35806
 • Šišmiš is awe-inspiring!Šišmiš is awe-inspiring!Šišmiš is awe-inspiring!Šišmiš is awe-inspiring!Šišmiš is awe-inspiring!Šišmiš is awe-inspiring!Šišmiš is awe-inspiring!Šišmiš is awe-inspiring!Šišmiš is awe-inspiring!Šišmiš is awe-inspiring!Šišmiš is awe-inspiring!Šišmiš is awe-inspiring!
 • Pol: Žena
 • ♥ 061 17 04 231 ♥
  • Wordpress Dnevnik Jednog Astrologa
Odg: » ○ • ☆ Dnevna Ezoterija ☆ • ○ «
« Odgovor #458 poslato: 02. Decembar 2019. 15:13:38 »
»Ghost of Past Present and Future«


Od 02. Decembra u večernjim satima tranzitni Jupiter prelazi u znak Jarca i biće tu sve do sredine Decembra 2020 godine. Prelaskom u znak Jarca pridružuje ste već aktivnom stelijumu planeta ~ Venera , JMČ , Saturn i Pluton...

Jupiter u znaku Jarca se tu ne oseća baš najbolje, a i nema toliko veliki benefični uticaj, niti moć ekspanzije, jer je znak Jarca mesto gde se Jupiter nalazi u svom „padu“ tj postavka planeta u znaku njenog „pada“ je mesto gde ona ima sve što joj ne treba, tj ne želi da ima, ono što ne voli i što joj uopšte ne prija i na taj način ona potpuno gubi koncentraciju da radi svoj posao.

U ovom slučaju, Jupiter koji se vezuje za sve vrline, pravdu & zakon & moral, Veru, dobrotu, Učitelje, filozofe, mudrace, naučnike, istraživače itd… kao i za ekspanziju, plodnost, trudnoću & decu, sve ono što donosi sreću i radost čoveku… se sad našao u znaku koji umanjuje sve to, koji negira i ne želi da poštuje ništa od toga, želi da ima neku svoju filozofiju i praktikuje neki svoj moralni kodeks (koji vrlo često nije u skladu sa opšte društvenim prihvaćenim pravilima)

A to se dešava jer znak Jarca je pod vladavinom Jupiterove sušte suprotnosti, planetom Saturn, koja je planeta zime, samoće, izolacije i pustoši, planete koja u suštini ne ume da se raduje (a Jupiter je baš najveći veseljak od svih) pa tako umanjuje Veru, optimizam, samo-motivaciju, ali i na neki način i moralnost, širinu duha i osećaj za pravdu, te uvećava sumnje, strahove i ne-fer plej odnose, te tako ovaj tranzitni Jupiter nam samo donosi jednostavnu, praktičnu svest o životu, želi samo ono najosnovnije, najjednostavnije, najsigurnije, bez mnogo izazova i uslovljavanja.

Ali, baš zajedno sa Saturnom (koji će isto tako u Aprilu 2020 da promeni znak i pređe u Vodoliju) Jupiter ima direktnu povezanost sa dešavanjima na Mundanom nivou, pa tako baš tada kada oboje budu u istom znaku, znaku Jarca, stupaju na snagu velike promene u Svetu (koje nam možda baš i neće puno odgovarati, ali će biti van našeg uticaja da to i promenimo)

I naravno, takođe, opet zbog ovog Saturna, nezaobilazna priča o Karmi, greškama iz prošlih života, njihovoj ispravci, ali i greškama u ovom životu koje činimo, kao i nerešenoj prošlosti koja nas sustiže, i koja utiče na našu neorganizovanu sadašnjost i tako nam menja kompletno našu neizvesnu budućnost!

Tranzitni Jupiter u Jarcu u toku Decembra 2019 će imati nekoliko zanimljivih aspekata. Prvo će imati napeti kvadrat sa Hironom 08-12 i to će mu biti prvi izazov na njegovom Putu. Ovo će tako biti period neizvesnosti, nesigurnosti, obnavljanja starih rana koje nisu zalečene na pravi način (ili nisu zalečene uopšte ~ sam Hiron tek 13-12 kreće direktno) odnos sa autoritetima se pogoršava, problemi sa profitabilnim poslovnim ugovorima & finansijskom zaleđinom se najednom javljaju, a i samo mentalno & fizičko zdravlje može biti poljuljano.

To će tako da traje sve do sredine Decembra kada će Jupiter da sklopi benefični trigon sa Uranom iz Bika. Ovo je tranzitni aspekt neočekivanih pozitivnih obrta Sudbine. Od sredine Decembra se tako Točak Sreće okrene u našu korist (posebno ako su ove dve planete dobro postavljene u natalnom čartu) i donose nam mogućnost da učinimo nešto dobro za sebe, okrenemo nov list u životu, ostavimo sve ono što ne valja i što je odradilo svoj posao iza sebe, da obnovimo samopouzdanje i samovrednovanje i da omogućimo sebi ispunjenje (sitnih) životnih radosti koje će nam dati snage da nastavimo da pomeramo granice koje nas sputavaju da idemo napred, dalje, na našem Putu.

Pred sam kraj Decembra, imaće konjukciju sa Suncem koja će svojom postavkom u znaku Jarca naravno da prvenstveno pomogne sređivanju i stabilizaciji posla & finansija. Ovaj aspekt će tako da nam omogući da na još bolji način „napunimo baterije“ (sem u slučaju da ova konjukcija nema loše aspekte sa natalnim planetama, ondak će da se desi na žalost suprotno) i da tako sa obnovljenom snagom idemo dalje i da ne samo ostvarujemo vidne rezultate na poslu, već i u samim međuljudskim odnosima, period davanja & poklona, usluga & beneficija, taman da nam da fin zalet za samu Novu Godinu i pred-praznično raspoloženje.

Naravno, nije tranzitni Jupiter u Jarcu baš sav tako „crn“ i loš. On jednosatvno samo jednostavnije posmatra život, gleda da ima sve što mu treba, ali da u isto vreme ne potroši puno novca ili da ne pomeri & promeni svoje utvrđene navike. On nam takođe pomaže da naučimo kako da posle pada se što pre pridignemo i nastavimo dalje (jer je ipak sam Mars planeta akcije i borbe, egzaltiran u ovom znaku)

Jupiter u Jarcu je klasični primer „učiti na sopstvenim greškama“, on nam daje osnovu i utvrđuje put kojim treba da „igramo na sigurno“, uči nas da ne trošimo vreme na nebitne stvari & ljude u našem životu, čini nas skromnijim, i zahvaljujući naučenim novim lekcijama & novim životnim iskustvima, dok je bio u znaku svog sedišta, znaku Strelca, omogućava nam da na bolji način shvatimo svoju ulogu u ovom životu (kako prema sebi, tako i prema drugima)

https://dnevnikjednogastrologablogspot.wordpress.com/2019/12/02/ghost-of-past-present-and-future/
🔮 Natalče šareno 🔮 My Kipper on Imgur

     Let me ask you something...
     If someone prays for patience, you think God gives them patience? Or does he give them the opportunity to be patient?
     If he prayed for courage, does God give him courage, or does he give him opportunities to be courageous?
     If someone prayed for the family to be closer, do you think God zaps them with warm fuzzy feelings, or does he give them opportunities to love each other?


~ 7 Lots ~ Lenormand  ~  Google Arhiva Slika ~

Van mreže Šišmiš*

 • I dont fight because i hate what's in front of me. I fight because i love what's behind me.
 • * Ovaj može da menja Google *
 • *******
 • Poruke: 42052
 • Reputaciona snaga: 35806
 • Šišmiš is awe-inspiring!Šišmiš is awe-inspiring!Šišmiš is awe-inspiring!Šišmiš is awe-inspiring!Šišmiš is awe-inspiring!Šišmiš is awe-inspiring!Šišmiš is awe-inspiring!Šišmiš is awe-inspiring!Šišmiš is awe-inspiring!Šišmiš is awe-inspiring!Šišmiš is awe-inspiring!Šišmiš is awe-inspiring!
 • Pol: Žena
 • ♥ 061 17 04 231 ♥
  • Wordpress Dnevnik Jednog Astrologa
Odg: » ○ • ☆ Dnevna Ezoterija ☆ • ○ «
« Odgovor #457 poslato: 29. Novembar 2019. 17:18:08 »
»Između strasti i časti«Venera :60: Mars03. Decembra imamo lep aspekt sekstila između Venere iz Jarca i Marsa iz Škorpiona koji će pratiti sekstil između Merkura iz Škorpiona i Plutona iz Jarca.Na prvi pogled savršena ljubavna priča, kao da čitamo neki stari roman Emili Bronte, Luize Mej Alkot ili pak Džejn Ostin.

Skladna kobinacija Venere i Marsa je uvek rado viđena kako u natalima, uporednima, tako i ovako preko tranzita, jer spaja Yin i Yang, muškarca i ženu, noć i dan…

Ona je prelepa, svestrana, tradicionalno vaspitana žena, ali po malo van svog vremena (trigon sa Uranom) ima dobar društveni status i potiče iz fine, mnogobrojne, porodice (sekstil sa Mesecom iz Riba i konjukcija sa Jupiterom) uvek tu da pomogne, da ispoštuje želje svojih roditelja, ali možda već i pripada nekom drugom muškarcu (separacija konjukcije sa Jupiterom) ali nije previše srećna u tom odnosu (kvadrat i sa Hironom)

Kada najednom… pojavljuje On, harizmatični, misteriozni, markantni muškarac, vrlo često u sukobu sa mnogima iz svoje okoline (opozicija Uran) iako i on sam možda nosi neku uniformu, neko koga ne drži mesto, ko je stalno u pokretu (trigon sa Mesecom) iz porodice koja možda i nije na istom društvenom statusu kao Njena i možda su čak i stranog porekla, druge Vere (sekstil Jupiter iz Jarca) i koji se vrlo ističe svojim dinamičnim i dominantnim ponašanjem (trigon Severni Mesečev Čvor iz Raka)

Sada su već čitateljke tiho uzdahnule i pripremile maramice, a čitaoci se bolje smestili u svojim foteljama…

Ovo dvoje se sreću na nekom društvenom događaju, male, tihe, ispod žita varnice kreću tokom razgovora ili plesa (Merkur sekstil Pluton i Mesec u Ribama) čežnjivi ali u isto vreme i strastveni pogledi se razmenjuju (Mesec trigon Mars) ali se još uvek ništa ne dešava jer se sve dešava pod budnim okom društva i roditelja (Mesec kvadrat Sunce)

Prvo, tajno počinju da se dopisuju, sve je na početku „između redova“ a kako vreme odmiče tako reči postaju konkretnije (Merkur Pluton) i posle nekog vremena počinju i da se sreću na udaljenim mestima, pored neke šume, mora (Merkur trigon Neptun) i počinju da razmenjuju svoju ljubav, prvo na stidljiv, a posle na vrlo strastven način (proradio sekstil)

Ali… šta se dešava kada Venera iz Jarca se spoji sa Marsom iz Škorpiona? Sem snažne ljubavi i strasti, tu imamo i nešto po malo loše…Mars je egzaltiran u znaku Jarca, pa tako kada se on virtuelno nađe pored nje (stavimo Mars kod Venere u znak Jarca) on se potpuno prepušta svojim strastima i često gubi kontrolu, on želi sve sad i odmah i ne preza ni od čega da bi to što želi osvojio & zgrabio u što kraćem vremenskom roku (jer je inače u znaku svog sedišta sad, u znaku Škorpiona, gde baš i nije oličenje strpljenja, a ni džentlemnskog ponašanja često…)

S druge strane, Veneru ako virtuelno postavimo u Škorpiona, da bude pored ovog Marsa, ona je tu u znaku svog termina i izgona, te tako ova naša heroina kada se nađe pored našeg junaka potpuno gubi sve ono što je tradicionalno, čedno, dostojanstveno, i prepušta se svojim strastima u potpunosti i time ugrožava svoj ugled (jer ona sama u znaku Jarca je bez snage, peregnirana, ali je kombinacija termin & izgon privlači ~ zabranjeno voće napr…)

Sada se već pitate da li je onda ovaj sekstil što ih spaja dobar ili ne? Pa… kako kome…Ako neko već u svom životu ima ovakvu situaciju, neko ko živi slobodan život, prepuštajući se strastima da ga vode, njemu će goditi još malo „ulja na vatru“ da rasplamsa njegov ljubavni život i donese nove dogodovštine i situacije…

Ali za one kojima je potpuno strano prepuštanje strastima i ulaženje u ljubavni odnos sa nekim sa kim baš i ne bi trebalo, to će najverovatnije da bude ne samo problem, već i veliki šok, ali je vrlo moguće da neće moći da odole impulsu ljubavi…

I da se sad vratimo u realnost…Na svakodnevnom nivou, pored emotivnih dešavanja, Venera iz Jarca u sekstilu sa Marsom iz Škorpiona može da nam poboljša našu finansijsku i poslovnu situaciju, posebno uz pomoć preporuka i poznavanja „odgovarajućih osoba“ u našem društvenom okruženju.

Odličan period kada možemo da pokažemo svoju kreativnost i talente i uz malo truda da zablistamo u javnosti zahvaljujući svojim posebnim veštinama koje nas izdvajaju iz mase.

Naravno, sam aspekt sekstila nije toliko snažan kao aspekt trigona, te tako moramo i mi malo da se potrudimo (da je trigon u pitanju, samo bi nam došlo i bez da tražimo) i naravno, treba paziti od koga se traži pomoć i na koji način, da kasnije to ne bi bio „mač sa 2 oštrice“ i doveo nas u situaciju da zažalimo što smo to uradili, bez obzira na novu odličnu poziciju koju nam je ta usluga donela.

Tako, dok traje ovaj tranzit, zahvaljujući i samom aspektu sekstila između Merkura i Plutona, bićemo u prilici da lakše ostvarimo neke svoje želje i planove, da bolje organizujemo svoju svakodnevnicu, odradimo neke birokratske obaveze koje smo do sad ostavljali po strani, možda čak i da aktivnije se pozabavimo kupo-prodajom nekretnine, ili da porazmislimo o potencijalnoj relokaciji.

Misli i želje se sada sprovode u konkretno delo

Generalno, zbog benefičnog aspekta kako Venere i Marsa, tako i Merkura i Plutona, ovo će biti period kada ćemo moći da transformišemo svoje ideje u dela zahvaljujući lepom naletu kreativnosti i inspiracije vođene strastvenom ljubavlju prema onome što radimo i u čemu želimo da se istaknetmo, jer ova kombinacija planeta će nam omogućiti da uspešno pregovaramo (po malo i da se cenjkamo) i da na kraju sklopimo dobre profitabilne ugovore koji nam mogu omogućiti komfor i sigurnost u životu.

https://dnevnikjednogastrologablogspot.wordpress.com/2019/11/28/izmedu-strasti-i-casti/
🔮 Natalče šareno 🔮 My Kipper on Imgur

     Let me ask you something...
     If someone prays for patience, you think God gives them patience? Or does he give them the opportunity to be patient?
     If he prayed for courage, does God give him courage, or does he give him opportunities to be courageous?
     If someone prayed for the family to be closer, do you think God zaps them with warm fuzzy feelings, or does he give them opportunities to love each other?


~ 7 Lots ~ Lenormand  ~  Google Arhiva Slika ~

Van mreže Šišmiš*

 • I dont fight because i hate what's in front of me. I fight because i love what's behind me.
 • * Ovaj može da menja Google *
 • *******
 • Poruke: 42052
 • Reputaciona snaga: 35806
 • Šišmiš is awe-inspiring!Šišmiš is awe-inspiring!Šišmiš is awe-inspiring!Šišmiš is awe-inspiring!Šišmiš is awe-inspiring!Šišmiš is awe-inspiring!Šišmiš is awe-inspiring!Šišmiš is awe-inspiring!Šišmiš is awe-inspiring!Šišmiš is awe-inspiring!Šišmiš is awe-inspiring!Šišmiš is awe-inspiring!
 • Pol: Žena
 • ♥ 061 17 04 231 ♥
  • Wordpress Dnevnik Jednog Astrologa
Odg: » ○ • ☆ Dnevna Ezoterija ☆ • ○ «
« Odgovor #456 poslato: 24. Novembar 2019. 05:54:08 »
»Playing with Fire«


Ako ste ovih dana ili vi ili vaši ukućani, prijatelji, kolege, komšije… po malo na „3 ćoške“ uz primesu emotivnih reakcija „ko šibica i petarda“… to je zato što se gore na Nebu hvataju u koštac tranzitni Mars iz Škorpiona i Uran iz Bika preko napetog aspekta opozicije i to : Mars na stepenu pada Meseca, a Uran na stepenu egzaltacije istog tog Meseca...

Naravno da zbog samog sporog kretanja ovog Urana, ova 180° na osi Bik & Škorpija nije toliko česta, i ona se dešavala baš u okviru ovog stepena tamo davne 1808, pa 1852, pa sad 24-11-2019 (naravno, bilo ih je i pre toga, al’ samo navodim primer vremenske distance zbog Bika i Škorpiona)

Poslednji put preko opozicije ovo dvoje su se družili na osi Vaga & Ovan pre dve godine (01-12-2017) i vrlo verovatno da će nam se mnoge situacije i osobe na neki način ponovo aktivirati u ovom periodu, ali ovog puta će sve da ima potpuno drugačiji prizvuk i dežavu poentu…

Ono što će posebno da bude zanimljivo (i to ne baš u pozitivnom smislu u suštini…) je to što će i Mesec da bude tu odmah pored Marsa u Škorpionu, pa će tako i on da sklapa opoziciju sa Uranom…

Sama opozicija Marsa i Urana je kao jedna praćka, koja odapinje ne samo vatromet već i petarde, ali se posle ispostavlja da nije praćka, već bumerang, koji se onome koji je poslao te petarde na drugu stranu, vraća i to neočekivano, s leđa.

Ovo je vrlo nepredvidiva energija, previše uzbuđenja, želje za kretanjem, akcijom, preteranog samopouzdanja i prevelike želje za (vrlo često nepotrebnim) rizikovanjem, te tako retko ko može da izađe na kraj sa njom, mnogi su pokušali i nisu uspeli…

Pokušaj da se napr kroz ekstremne sportove izbaci iz sebe ova nagomilana energija po neki put uspeva, ali moramo da pogledamo planete vladare znakova u kojima se nalaze Mars i Uran, pa ako su te planete dobre (u sedištu, dobro aspektovane, u pozitivnim poljima) ondak OK, ta energija dobija svoje usmerenje, ali ako je suprotno od toga, tada imamo ne samo teranje inata, preterivanje i natezanje, već i upadanje u vrlo opasne situacije koje itekako mogu da povrede osobu (bilo fizički, bilo emotivno ili psihički)

Ovo je aspekt koji gura i vuče osobu da (ne)svesno u inat društvenim pravilima i običajima živi svoj neki specifični način života. Mnogi ovaj aspekt doživljavaju kao veliku opasnost i provokaciju i on u njima budi strah i paniku, dok neki pak jedva čekaju da ih protrese struja kako bi makar na kratko disali punim plućima onako kako potajno odavno priželjkuju.

Naravno, treba voditi računa, jer će u ovoj kombinaciji ipak biti umešan i sam Mesec, pa će sve što se kaže & uradi imati mnogo ličniji pečat i mnogo duži vek uticaja & trajanja.

Ako ste se pripremili da okrenete svoj život naopačke i da prekinete odnos sa svim onim što vas je do sad sputavalo (društvo, posao, ukućani, lepša & jača polovina…) onda samo napred, ali ako ne želite da prekinete odnos sa nekim i želite da sačuvate svoju poziciju, onda se pripazite ovih dana šta kome i kako kažete.

Kao što rekoh na početku, poslednji put ovo dvoje su se natezali Decembar 2017, pa će tako sada u ovom narednom periodu mnogo što-šta iz tog perioda da nam se vrati u život.

Sve ono što nas je tada isprovociralo, izneverilo, izbacilo iz takta, iznerviralo i nakupilo ogroman bes u nama, a (možda) nismo odreagovali u skladu sa osećanjima, direktno, eksplozivno i tada na taj način prekinuli tu negativnu energiju koja je ušla u naš život, već smo zarad „mira u kući“ i onog malopre pomenutog straha, prećutali… će sad da se opet pojavi i da nam testira toleranciju i strpljenje (naravno, zbog fiksne postavke u Biku i Škorpiji, ovog puta se ništa neće „gurati pod tepih“) i tako nas u narednih par dana očakuje puno toga što će nam promeniti navike, razmišljanje, stav o nekome ili nečemu, pomoći ili odmoći (kako ko) da se bolje organizuju neki projetki ili planovi, ali samo pod uslovom da smo se izveštili sa strpljenjem i taktičnom diplomatijom.

Retko kad i Mars i Uran povezujem sa emocijama i osećanjima (onim ljubavnim „strastvenim“) jer to ostavljam sve Veneri, jer je to njen posao, ali ovog puta ova 180° će imati uticaja na naš privatan život, jer u Mundanom čartu u trenutku Zenita ove opozicije Venera će imati konjukciju sa Jupiterom u Strelcu baš na vrhu samog Mundanog 7 polja.

Pa tako, neće samo poslovni odnosi & ugovori da budu „na tapetu“ u ovom periodu, već i ljubavni odnosi & ugovori, jer će ovde i sam Mesec u Škorpionu da probudi osećanje nagomilane ljutnje i besa usked prevelikih očekivanja i ogromnjh želja (koje će probuditi Venera i Jupiter) te se zato pripazite da ne prekinete neki odnos jer vam trenutno nešto smeta i nije vam po volji ~ ali ako vam nešto smeta već duži vremenski period, i zaista više nema smisla, e onda je baš došlo vreme da se to nešto izbaci iz vašeg života, raskid, razvod, prekid poslovnog odnosa itd… i da se tako rasterećeni i oslobođeni spremite za nešto novo i lepo u vašem životu.

Sa srećom!

„Vatra je dobar sluga, ali loš gospodar“
https://dnevnikjednogastrologablogspot.wordpress.com/2019/11/24/playing-with-fire/


🔮 Natalče šareno 🔮 My Kipper on Imgur

     Let me ask you something...
     If someone prays for patience, you think God gives them patience? Or does he give them the opportunity to be patient?
     If he prayed for courage, does God give him courage, or does he give him opportunities to be courageous?
     If someone prayed for the family to be closer, do you think God zaps them with warm fuzzy feelings, or does he give them opportunities to love each other?


~ 7 Lots ~ Lenormand  ~  Google Arhiva Slika ~

Van mreže Šišmiš*

 • I dont fight because i hate what's in front of me. I fight because i love what's behind me.
 • * Ovaj može da menja Google *
 • *******
 • Poruke: 42052
 • Reputaciona snaga: 35806
 • Šišmiš is awe-inspiring!Šišmiš is awe-inspiring!Šišmiš is awe-inspiring!Šišmiš is awe-inspiring!Šišmiš is awe-inspiring!Šišmiš is awe-inspiring!Šišmiš is awe-inspiring!Šišmiš is awe-inspiring!Šišmiš is awe-inspiring!Šišmiš is awe-inspiring!Šišmiš is awe-inspiring!Šišmiš is awe-inspiring!
 • Pol: Žena
 • ♥ 061 17 04 231 ♥
  • Wordpress Dnevnik Jednog Astrologa
Odg: » ○ • ☆ Dnevna Ezoterija ☆ • ○ «
« Odgovor #455 poslato: 20. Novembar 2019. 02:10:48 »
»Bez straha od nepoznatog«


Sunce 22. Novembra 2019. u popodnevnim satima prelazi iz vodenog fiksnog znaka Škorpiona u vatreni promenljivi znak Strelca i biće tu sve do 22. Decembra kada će nam najaviti početak Zime.

Sunce u Strelcu će nam tako preusmeriti fokus sa našeg unutrašnjeg sveta, na spoljašnji, izvan granica u kojima smo do sada (ne)namerno živeli.

Ovo vatreno klupko će nam tako povećati samopouzdanje, želju za učenjem, spoznajom, preispitivanjem filozofije, religije, politike, zakona, a isto tako će nam dati priliku da budemo spontaniji & iskreniji & otvoreniji & direktniji prema ljudima iz naše okoline (ali i prema sami sebi)

Sunce u Strelcu kao tranzit će nam doneti nove energije koje će nam pomoći da shvatimo Svet oko sebe i da na taj način shvatimo i sebe, da uvećamo svoju hrabrost i optimizam, da proširimo svoje vidike i shvatanja, da naučimo nešto novo ili da prihatimo neka nova učenja koja su nam možda do sada bila strana ili nerazumljiva (dodatnu pomoć u tom će biti i sama postavka tranzitnog Jupitera u Strelcu naravno)

Ovaj tranzit će nam takođe omogućiti da dođemo u kontakt sa ljudima koji su potpuno drugačiji od nas, potpuno različiti kako na duhovnom, emotivnom, tako i na društvenom, političkom, verskom ili ekonomskom nivou. Upoznavanje novih ljudi, proširivanje kruga prijatelja, dolazak u kontatk sa duhovnjacima, astrolozima, mudracima.

Naravno, može da nam donese i priliku za putovanjima, ako ne konkretnim fizičkim, onda makar u mislima, kroz maštu i fantaziju. Budi u nama ne samo kreativnost, već i širokogrudost, optimizam, darežljivost, saosećanje, ali s druge strane i kapricioznost, brzopleto zaključivanje i neobraćanje pažnje na potencijalne probleme & opasnosti.

Od aspekata tokom svog putešestvija kroz znak Strelca, ovo tranzitno Sunce će imati :

• 24-11 120° Hiron iz Ovna
• 26-11 150° Uran iz Bika
• 02-12 150° SMČ iz Raka
• 08-12 90° Neptun iz Riba
• 10-12 135° Uran iz Bika
• 17-12 90° Lilit iz Riba

Sunce u Strelcu kao tranzit, posebno ako ima dobre aspekte sa natalnim planetama i prolazi kroz benefično polje, može da donese bolji odnos sa nadređenima & poslodavcima, kao i poštovanje & pohvale od njih. Donosi mogućnosti za nadograđivanjem znanja, bilo da je reč o klasičnom školovanju, bilo samostalnom.

Takođe, Sunce u Strelcu nam donosi mogućnost da ispravimo svoju lošu Karmu, jer sam znak je taj koji je direktno povezan sa Višim Kosmičkim Silama, pa samim tim može preko Sunca (život, energija, svest) da ojača Veru i duhovnost, da kroz prekognitivne snove & snoviđenja, ili pak »znakove pored puta« nam prenese poruke sa Neba.

Takođe, zbog benefičnog uticaja samog Jupitera koji će još malo da bude u ovom znaku (od 02-12 prelazi u znak svog pada, znak Jarca) ovaj tranzit itekako može da nam poboljša finansijsku situaciju, jer jednostavno donosi sreću, pozitivnost i sva ostala dobročinstva i dela milosrđa.

Polje kroz koje bude prolazilo tranzitno Sunce u Strelcu (pod uslovom da ima dobre aspekte sa natalnim planetama!) će u narednom periodu da zasija svojom najpozitivnijom energijom i doneće mogućnost vrlo lepih i srećnih događaja.


https://dnevnikjednogastrologablogspot.wordpress.com/2019/11/18/bez-straha-od-nepoznatog/

🔮 Natalče šareno 🔮 My Kipper on Imgur

     Let me ask you something...
     If someone prays for patience, you think God gives them patience? Or does he give them the opportunity to be patient?
     If he prayed for courage, does God give him courage, or does he give him opportunities to be courageous?
     If someone prayed for the family to be closer, do you think God zaps them with warm fuzzy feelings, or does he give them opportunities to love each other?


~ 7 Lots ~ Lenormand  ~  Google Arhiva Slika ~

Van mreže Šišmiš*

 • I dont fight because i hate what's in front of me. I fight because i love what's behind me.
 • * Ovaj može da menja Google *
 • *******
 • Poruke: 42052
 • Reputaciona snaga: 35806
 • Šišmiš is awe-inspiring!Šišmiš is awe-inspiring!Šišmiš is awe-inspiring!Šišmiš is awe-inspiring!Šišmiš is awe-inspiring!Šišmiš is awe-inspiring!Šišmiš is awe-inspiring!Šišmiš is awe-inspiring!Šišmiš is awe-inspiring!Šišmiš is awe-inspiring!Šišmiš is awe-inspiring!Šišmiš is awe-inspiring!
 • Pol: Žena
 • ♥ 061 17 04 231 ♥
  • Wordpress Dnevnik Jednog Astrologa
Odg: » ○ • ☆ Dnevna Ezoterija ☆ • ○ «
« Odgovor #454 poslato: 18. Novembar 2019. 00:13:57 »

Tranzitni Mars u Škorpionu kroz natalna polja :

◘ 1 polje ◘
• uz dobre aspekte : častan karakter, hrabrost, borbenost, uvećana harizma
○ uz loše aspekte : svadljivost, navalentnost, mane izlaze na videlo

◘ 2 polje ◘
• uz dobre aspekte : poboljšana vitalnost, sklapanje profitabilnih ugovora i poboljšanje finansija
○ uz loše aspekte : raskidi profitabilnih ugovora, umanjena vitalnost, veliki troškovi i izdaci

◘ 3 polje ◘
• uz dobre aspekte : dobar odnos sa braćom i sestrama, uvećan broj putovanja, posete & gosti
○ uz loše aspekte : problemi sa rodbinom, loše za dom i roditelje, nestalnost & nestabilnost uma

◘ 4 polje ◘
• uz dobre aspekte : snažno osećanje pripadanja, rešavanje problema koji ugrožavaju osećanje sigurnosti i komfora u domu
○ uz loše aspekte : problemi i konflikti u domu, loše za ukućane, kvarovi i gubici doma, jako poljuljano osećanje sigurnosti

◘ 5 polje ◘
• uz dobre aspekte : neočekivano dobra sreća, podrška voljenih „vetar u leđa“, neplanirana trudnoća koja donosi brak
○ uz loše aspekte : problemi u ljubavi, sa decom, nagli loši obrti sudbine & od sreće do suza

◘ 6 polje ◘
• uz dobre aspekte : rešavanje problema koji donose bol, patnju, i sve ono što povređuje fizički & emotivno
○ uz loše aspekte : neočekivani zdravstveni problemi & hirurške intervencije, kvarovi & kontakt sa majstorima

◘ 7 polje ◘
• uz dobre aspekte : dinamični odnosi (više fizički nego emotivni) želja za promenama & relokacijom
○ uz loše aspekte : svađe i prekidi odnosa, problemi koji donose neprijatne životne promene

◘ 8 polje ◘
• uz dobre aspekte : za dlaku izbegavanje opasnosti, lečenje od bolesti, ostavljanje prošlosti iza sebe
• uz loše aspekte : opasnosti koje skraćuju vitalnost i dugovečnost, teške povrede i bolesti, strahovi, fobije

◘ 9 polje ◘
• uz dobre aspekte : ponašanje & odluke imaju povoljan ishod, usavršavanje i nadogradnja uma i životnog iskustva
○ uz loše aspekte : izgubljen životni cilj, pogrešna uverenja, prekid školovanja, uplitanje u kriminalne radnje

◘ 10 polje ◘
• uz dobre aspekte : zaslugom uloženog rada i truda dolazi se do bolje pozicije na poslu & u društvu
○ uz loše aspekte : gubitak ugleda, problemi sa radnim mestom & karijerom ~ davanje ili dobijanje otkaza

◘ 11 polje ◘
• uz dobre aspekte : velika motivisanost za dokazivanjem, rešavanje velikih životnih problema
○ uz loše aspekte : pogrešne odluke, loše društvo, neostvarene ambicije, preterana očekivanja & planovi & želje

◘ 12 polje ◘
• uz dobre aspekte : pobeda nad neprijateljem, povoljno rešen sudski spor
○ uz loše aspekte : opasnost od lopova, nasilnika, mobing, sudske kazne

Mars i njegovi aspekti :

• 20-11 135° Neptun
• 21-11 150° Hiron
• 24-11 180° Uran
• 02-12 135° Lilit
• 03-12 60° Venera
• 04-12 120° SMČ
• 13-12 120° Neptun
• 14-12 135° Hiron
• 22-12 60° Pluton
• 24-12 135° SMČ
• 29-12 120° Lilit

Tranzitni Mars u Škorpionu & natalne planete :

Sunce
~ nagli porast vitalnosti, snage i energije, koji ako se ne usmeri kako treba može da donese probleme sa autoritetom, povrede i velike probleme

Mesec
~ naglašene emocije, pojačana osećanja, umanjena logika i povećana subjektivnost, nervoza, uvećana posesivnost i sumnje

Merkur
~ osećanje intelektualne superiornosti može biti mač sa 2 oštrice, pa ili da donese napredak na poslu, ili pak da ugrozi radno mesto, pažnja u saobraćaju

Venera
~ probuđene emocije i ogromna potreba i za fizičkom i za emotivnom podrškom, povećana harizma, ali i strasti, ljubomora i posesivnosti, suprotnosti se privlače

Mars
~ porast i naboj pozitivne energije, snage, samopouzdanja, vitalnosti, strastvenosti, pravilno usmerena snaga donosi dobitke i napredak

Jupiter
~ izražena potreba za poboljšanjem kvaliteta života (kako u intelektualnom, tako i u materijalnom) period povoljan za nove početke

Saturn
~ težak period, dominira osećanje sputanosti, umora, iscrpljenosti, naglašena disciplina, reorganizacija životnih prioriteta, opterećenost obavezama

◘ sa transplutonima Uran, Neptun, Pluton
~ Mundana dešavanja utiču na jedinku, društvene & ekonomske & političke situacije menjaju život (i tu nema puno toga što može da se spreči ili zaobiđe) situacije „kud Turci, tu i mali Mujo“, neizbežni udari Sudbine.
🔮 Natalče šareno 🔮 My Kipper on Imgur

     Let me ask you something...
     If someone prays for patience, you think God gives them patience? Or does he give them the opportunity to be patient?
     If he prayed for courage, does God give him courage, or does he give him opportunities to be courageous?
     If someone prayed for the family to be closer, do you think God zaps them with warm fuzzy feelings, or does he give them opportunities to love each other?


~ 7 Lots ~ Lenormand  ~  Google Arhiva Slika ~

Van mreže Šišmiš*

 • I dont fight because i hate what's in front of me. I fight because i love what's behind me.
 • * Ovaj može da menja Google *
 • *******
 • Poruke: 42052
 • Reputaciona snaga: 35806
 • Šišmiš is awe-inspiring!Šišmiš is awe-inspiring!Šišmiš is awe-inspiring!Šišmiš is awe-inspiring!Šišmiš is awe-inspiring!Šišmiš is awe-inspiring!Šišmiš is awe-inspiring!Šišmiš is awe-inspiring!Šišmiš is awe-inspiring!Šišmiš is awe-inspiring!Šišmiš is awe-inspiring!Šišmiš is awe-inspiring!
 • Pol: Žena
 • ♥ 061 17 04 231 ♥
  • Wordpress Dnevnik Jednog Astrologa
Odg: » ○ • ☆ Dnevna Ezoterija ☆ • ○ «
« Odgovor #453 poslato: 18. Novembar 2019. 00:11:20 »
Sve je dozvoljeno u ljubavi i ratu Mars u Škorpija


Tranzitni Mars prelazi u znak Škorpiona od 19. Novembra i biće tu sve do 03. Januara 2020.
Mars je po prirodi muški, noćni, vruć i suv, ljut. Vlada Ovnom i Škorpionom. Egzaltiran je u Jarcu. Pad mu je u Raku. Izgon mu je u Biku i Vagi. Ima prirodno vladarstvo nad 3 i 10 poljem, a raduje se u 6 polju.

Mnogi stari Tradicionalni Astrolozi ga opisuju kao velikog malefika, koji donosi probleme, sukobe, lažna obećanja & kriminalne radnje, povrede, lutanja. S druge strane on je dobar za komandovanje, snagu, hrabrost i akciju.

Usled toga, Mars nam dođe kao podvojena ličnost, Dr Džekil i Mr Hajd jer u isto vreme on je agresivni borac (svojevoljni kolerik) koji ima i dobre namere, ali mu je ponašanje takvo da lako „sklizne“ sa dobrog Puta na (vrlo) loš.

Mars u Škorpionu koji je u svom noćnom sedištu, će tako aktivirati u narednom periodu u nama i ambiciju, i snažnu pokretačku energiju, želju da se istaknemo, da se pokažemo i dokažemo, da ostavimo „trag“ iza sebe. Doneće nam i srljanje i brzopleto zaključivanje, izlaganje opasnostima i veliko rizikovanje.

Isto tako u Tradicionalnoj Astrologiji, Mars u Škorpionu se vezuje za iznenadna i nepredvidiva događanja, impulsivne i nestrpljive rekcije, vrlo subjektivne zaključke, sklonost nesporazumima, svađama, lošim manirima i uvredljivim rečima i vrlo naglo gubljenje kontrole nad ponašanjem, jer Mars u Škorpionu predstavlja „ključalu vodu“, pa će tako i u nama za vreme njegovog tranzita da bude jedan manji ili veći (zavisno od aspekata koje ima sa natalnim planetama) pretis lonac.

Takođe, njegove energije u Škorpionu dok traje njegov tranzit mogu da nam donesu nagle odluke o promeni mesta boravka, jednostavno spakujemo najsonovnije i odemo, može da nam donese loše društvo, probleme u međuljudskim odnosima, posebno sa suprotnim polom, pa u toku njegovog tranzita moguće su prevare, afere, preljube, raskidi i razvodi i nikako nije dobro započinjati bilo kakve odnose (poslovne ili emotivne) dok on putuje kroz ovaj znak.

Zbog svoje nepredvidive prirode, on se vezuje i za putovanja ~ ona stara narodna „tur mu pun pudravca, ne drži ga mesto“ i on je najčešće glavni uzrok da neko ima neutoljivu želju za putovanjima i stalnim kretanjem.

On je večiti nomad, jer njegov unutrašnji nemir ga stalno drži spremnog da ide dalje, napred, da traži mesto gde će, možda, da ostane, makar malo, duže…

U toku njegovog tranzita, imaćemo češće kontakte sa ljudima koji nose „uniformu“, prvenstveno sa lekarima i veterinarima (shodno tome što Mars se vezuje za ta zanimanja i jer se Mars raduje u 6 polju, polju bolesti i životinja, tj polju lekara i kućnih ljubimaca) i može da nam donese period baksuzluka (Marfi trlja ruke od sreće) kao i period povreda (kako fizičkih, tako i emotivnih)
🔮 Natalče šareno 🔮 My Kipper on Imgur

     Let me ask you something...
     If someone prays for patience, you think God gives them patience? Or does he give them the opportunity to be patient?
     If he prayed for courage, does God give him courage, or does he give him opportunities to be courageous?
     If someone prayed for the family to be closer, do you think God zaps them with warm fuzzy feelings, or does he give them opportunities to love each other?


~ 7 Lots ~ Lenormand  ~  Google Arhiva Slika ~