Autor Tema: » ○ • ☆ Dnevna Ezoterija ☆ • ○ «  (Pročitano 23744 puta)

0 Članovi i 4 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže Šišmiš*

 • I dont fight because i hate what's in front of me. I fight because i love what's behind me.
 • * Ovaj može da menja Google *
 • *******
 • Poruke: 42808
 • Reputaciona snaga: 36062
 • Šišmiš is awe-inspiring!Šišmiš is awe-inspiring!Šišmiš is awe-inspiring!Šišmiš is awe-inspiring!Šišmiš is awe-inspiring!Šišmiš is awe-inspiring!Šišmiš is awe-inspiring!Šišmiš is awe-inspiring!Šišmiš is awe-inspiring!Šišmiš is awe-inspiring!Šišmiš is awe-inspiring!Šišmiš is awe-inspiring!
 • Pol: Žena
 • ♥ 061 17 04 231 ♥
  • Wordpress Dnevnik Jednog Astrologa
Odg: » ○ • ☆ Dnevna Ezoterija ☆ • ○ «
« Odgovor #458 poslato: 02. Decembar 2019. 15:13:38 »
»Ghost of Past Present and Future«


Od 02. Decembra u večernjim satima tranzitni Jupiter prelazi u znak Jarca i biće tu sve do sredine Decembra 2020 godine. Prelaskom u znak Jarca pridružuje ste već aktivnom stelijumu planeta ~ Venera , JMČ , Saturn i Pluton...

Jupiter u znaku Jarca se tu ne oseća baš najbolje, a i nema toliko veliki benefični uticaj, niti moć ekspanzije, jer je znak Jarca mesto gde se Jupiter nalazi u svom „padu“ tj postavka planeta u znaku njenog „pada“ je mesto gde ona ima sve što joj ne treba, tj ne želi da ima, ono što ne voli i što joj uopšte ne prija i na taj način ona potpuno gubi koncentraciju da radi svoj posao.

U ovom slučaju, Jupiter koji se vezuje za sve vrline, pravdu & zakon & moral, Veru, dobrotu, Učitelje, filozofe, mudrace, naučnike, istraživače itd… kao i za ekspanziju, plodnost, trudnoću & decu, sve ono što donosi sreću i radost čoveku… se sad našao u znaku koji umanjuje sve to, koji negira i ne želi da poštuje ništa od toga, želi da ima neku svoju filozofiju i praktikuje neki svoj moralni kodeks (koji vrlo često nije u skladu sa opšte društvenim prihvaćenim pravilima)

A to se dešava jer znak Jarca je pod vladavinom Jupiterove sušte suprotnosti, planetom Saturn, koja je planeta zime, samoće, izolacije i pustoši, planete koja u suštini ne ume da se raduje (a Jupiter je baš najveći veseljak od svih) pa tako umanjuje Veru, optimizam, samo-motivaciju, ali i na neki način i moralnost, širinu duha i osećaj za pravdu, te uvećava sumnje, strahove i ne-fer plej odnose, te tako ovaj tranzitni Jupiter nam samo donosi jednostavnu, praktičnu svest o životu, želi samo ono najosnovnije, najjednostavnije, najsigurnije, bez mnogo izazova i uslovljavanja.

Ali, baš zajedno sa Saturnom (koji će isto tako u Aprilu 2020 da promeni znak i pređe u Vodoliju) Jupiter ima direktnu povezanost sa dešavanjima na Mundanom nivou, pa tako baš tada kada oboje budu u istom znaku, znaku Jarca, stupaju na snagu velike promene u Svetu (koje nam možda baš i neće puno odgovarati, ali će biti van našeg uticaja da to i promenimo)

I naravno, takođe, opet zbog ovog Saturna, nezaobilazna priča o Karmi, greškama iz prošlih života, njihovoj ispravci, ali i greškama u ovom životu koje činimo, kao i nerešenoj prošlosti koja nas sustiže, i koja utiče na našu neorganizovanu sadašnjost i tako nam menja kompletno našu neizvesnu budućnost!

Tranzitni Jupiter u Jarcu u toku Decembra 2019 će imati nekoliko zanimljivih aspekata. Prvo će imati napeti kvadrat sa Hironom 08-12 i to će mu biti prvi izazov na njegovom Putu. Ovo će tako biti period neizvesnosti, nesigurnosti, obnavljanja starih rana koje nisu zalečene na pravi način (ili nisu zalečene uopšte ~ sam Hiron tek 13-12 kreće direktno) odnos sa autoritetima se pogoršava, problemi sa profitabilnim poslovnim ugovorima & finansijskom zaleđinom se najednom javljaju, a i samo mentalno & fizičko zdravlje može biti poljuljano.

To će tako da traje sve do sredine Decembra kada će Jupiter da sklopi benefični trigon sa Uranom iz Bika. Ovo je tranzitni aspekt neočekivanih pozitivnih obrta Sudbine. Od sredine Decembra se tako Točak Sreće okrene u našu korist (posebno ako su ove dve planete dobro postavljene u natalnom čartu) i donose nam mogućnost da učinimo nešto dobro za sebe, okrenemo nov list u životu, ostavimo sve ono što ne valja i što je odradilo svoj posao iza sebe, da obnovimo samopouzdanje i samovrednovanje i da omogućimo sebi ispunjenje (sitnih) životnih radosti koje će nam dati snage da nastavimo da pomeramo granice koje nas sputavaju da idemo napred, dalje, na našem Putu.

Pred sam kraj Decembra, imaće konjukciju sa Suncem koja će svojom postavkom u znaku Jarca naravno da prvenstveno pomogne sređivanju i stabilizaciji posla & finansija. Ovaj aspekt će tako da nam omogući da na još bolji način „napunimo baterije“ (sem u slučaju da ova konjukcija nema loše aspekte sa natalnim planetama, ondak će da se desi na žalost suprotno) i da tako sa obnovljenom snagom idemo dalje i da ne samo ostvarujemo vidne rezultate na poslu, već i u samim međuljudskim odnosima, period davanja & poklona, usluga & beneficija, taman da nam da fin zalet za samu Novu Godinu i pred-praznično raspoloženje.

Naravno, nije tranzitni Jupiter u Jarcu baš sav tako „crn“ i loš. On jednosatvno samo jednostavnije posmatra život, gleda da ima sve što mu treba, ali da u isto vreme ne potroši puno novca ili da ne pomeri & promeni svoje utvrđene navike. On nam takođe pomaže da naučimo kako da posle pada se što pre pridignemo i nastavimo dalje (jer je ipak sam Mars planeta akcije i borbe, egzaltiran u ovom znaku)

Jupiter u Jarcu je klasični primer „učiti na sopstvenim greškama“, on nam daje osnovu i utvrđuje put kojim treba da „igramo na sigurno“, uči nas da ne trošimo vreme na nebitne stvari & ljude u našem životu, čini nas skromnijim, i zahvaljujući naučenim novim lekcijama & novim životnim iskustvima, dok je bio u znaku svog sedišta, znaku Strelca, omogućava nam da na bolji način shvatimo svoju ulogu u ovom životu (kako prema sebi, tako i prema drugima)

https://dnevnikjednogastrologablogspot.wordpress.com/2019/12/02/ghost-of-past-present-and-future/
:srce: Natalče šareno :mag: My Kipper on Imgur :pisac: Astrološke konsultacije & narudžbine :mail:

     Let me ask you something...
     If someone prays for patience, you think God gives them patience? Or does he give them the opportunity to be patient?
     If he prayed for courage, does God give him courage, or does he give him opportunities to be courageous?
     If someone prayed for the family to be closer, do you think God zaps them with warm fuzzy feelings, or does he give them opportunities to love each other?


~ 7 Lots ~ Lenormand  ~  Google Arhiva Slika ~

Van mreže Šišmiš*

 • I dont fight because i hate what's in front of me. I fight because i love what's behind me.
 • * Ovaj može da menja Google *
 • *******
 • Poruke: 42808
 • Reputaciona snaga: 36062
 • Šišmiš is awe-inspiring!Šišmiš is awe-inspiring!Šišmiš is awe-inspiring!Šišmiš is awe-inspiring!Šišmiš is awe-inspiring!Šišmiš is awe-inspiring!Šišmiš is awe-inspiring!Šišmiš is awe-inspiring!Šišmiš is awe-inspiring!Šišmiš is awe-inspiring!Šišmiš is awe-inspiring!Šišmiš is awe-inspiring!
 • Pol: Žena
 • ♥ 061 17 04 231 ♥
  • Wordpress Dnevnik Jednog Astrologa
Odg: » ○ • ☆ Dnevna Ezoterija ☆ • ○ «
« Odgovor #457 poslato: 29. Novembar 2019. 17:18:08 »
»Između strasti i časti«Venera :60: Mars03. Decembra imamo lep aspekt sekstila između Venere iz Jarca i Marsa iz Škorpiona koji će pratiti sekstil između Merkura iz Škorpiona i Plutona iz Jarca.Na prvi pogled savršena ljubavna priča, kao da čitamo neki stari roman Emili Bronte, Luize Mej Alkot ili pak Džejn Ostin.

Skladna kobinacija Venere i Marsa je uvek rado viđena kako u natalima, uporednima, tako i ovako preko tranzita, jer spaja Yin i Yang, muškarca i ženu, noć i dan…

Ona je prelepa, svestrana, tradicionalno vaspitana žena, ali po malo van svog vremena (trigon sa Uranom) ima dobar društveni status i potiče iz fine, mnogobrojne, porodice (sekstil sa Mesecom iz Riba i konjukcija sa Jupiterom) uvek tu da pomogne, da ispoštuje želje svojih roditelja, ali možda već i pripada nekom drugom muškarcu (separacija konjukcije sa Jupiterom) ali nije previše srećna u tom odnosu (kvadrat i sa Hironom)

Kada najednom… pojavljuje On, harizmatični, misteriozni, markantni muškarac, vrlo često u sukobu sa mnogima iz svoje okoline (opozicija Uran) iako i on sam možda nosi neku uniformu, neko koga ne drži mesto, ko je stalno u pokretu (trigon sa Mesecom) iz porodice koja možda i nije na istom društvenom statusu kao Njena i možda su čak i stranog porekla, druge Vere (sekstil Jupiter iz Jarca) i koji se vrlo ističe svojim dinamičnim i dominantnim ponašanjem (trigon Severni Mesečev Čvor iz Raka)

Sada su već čitateljke tiho uzdahnule i pripremile maramice, a čitaoci se bolje smestili u svojim foteljama…

Ovo dvoje se sreću na nekom društvenom događaju, male, tihe, ispod žita varnice kreću tokom razgovora ili plesa (Merkur sekstil Pluton i Mesec u Ribama) čežnjivi ali u isto vreme i strastveni pogledi se razmenjuju (Mesec trigon Mars) ali se još uvek ništa ne dešava jer se sve dešava pod budnim okom društva i roditelja (Mesec kvadrat Sunce)

Prvo, tajno počinju da se dopisuju, sve je na početku „između redova“ a kako vreme odmiče tako reči postaju konkretnije (Merkur Pluton) i posle nekog vremena počinju i da se sreću na udaljenim mestima, pored neke šume, mora (Merkur trigon Neptun) i počinju da razmenjuju svoju ljubav, prvo na stidljiv, a posle na vrlo strastven način (proradio sekstil)

Ali… šta se dešava kada Venera iz Jarca se spoji sa Marsom iz Škorpiona? Sem snažne ljubavi i strasti, tu imamo i nešto po malo loše…Mars je egzaltiran u znaku Jarca, pa tako kada se on virtuelno nađe pored nje (stavimo Mars kod Venere u znak Jarca) on se potpuno prepušta svojim strastima i često gubi kontrolu, on želi sve sad i odmah i ne preza ni od čega da bi to što želi osvojio & zgrabio u što kraćem vremenskom roku (jer je inače u znaku svog sedišta sad, u znaku Škorpiona, gde baš i nije oličenje strpljenja, a ni džentlemnskog ponašanja često…)

S druge strane, Veneru ako virtuelno postavimo u Škorpiona, da bude pored ovog Marsa, ona je tu u znaku svog termina i izgona, te tako ova naša heroina kada se nađe pored našeg junaka potpuno gubi sve ono što je tradicionalno, čedno, dostojanstveno, i prepušta se svojim strastima u potpunosti i time ugrožava svoj ugled (jer ona sama u znaku Jarca je bez snage, peregnirana, ali je kombinacija termin & izgon privlači ~ zabranjeno voće napr…)

Sada se već pitate da li je onda ovaj sekstil što ih spaja dobar ili ne? Pa… kako kome…Ako neko već u svom životu ima ovakvu situaciju, neko ko živi slobodan život, prepuštajući se strastima da ga vode, njemu će goditi još malo „ulja na vatru“ da rasplamsa njegov ljubavni život i donese nove dogodovštine i situacije…

Ali za one kojima je potpuno strano prepuštanje strastima i ulaženje u ljubavni odnos sa nekim sa kim baš i ne bi trebalo, to će najverovatnije da bude ne samo problem, već i veliki šok, ali je vrlo moguće da neće moći da odole impulsu ljubavi…

I da se sad vratimo u realnost…Na svakodnevnom nivou, pored emotivnih dešavanja, Venera iz Jarca u sekstilu sa Marsom iz Škorpiona može da nam poboljša našu finansijsku i poslovnu situaciju, posebno uz pomoć preporuka i poznavanja „odgovarajućih osoba“ u našem društvenom okruženju.

Odličan period kada možemo da pokažemo svoju kreativnost i talente i uz malo truda da zablistamo u javnosti zahvaljujući svojim posebnim veštinama koje nas izdvajaju iz mase.

Naravno, sam aspekt sekstila nije toliko snažan kao aspekt trigona, te tako moramo i mi malo da se potrudimo (da je trigon u pitanju, samo bi nam došlo i bez da tražimo) i naravno, treba paziti od koga se traži pomoć i na koji način, da kasnije to ne bi bio „mač sa 2 oštrice“ i doveo nas u situaciju da zažalimo što smo to uradili, bez obzira na novu odličnu poziciju koju nam je ta usluga donela.

Tako, dok traje ovaj tranzit, zahvaljujući i samom aspektu sekstila između Merkura i Plutona, bićemo u prilici da lakše ostvarimo neke svoje želje i planove, da bolje organizujemo svoju svakodnevnicu, odradimo neke birokratske obaveze koje smo do sad ostavljali po strani, možda čak i da aktivnije se pozabavimo kupo-prodajom nekretnine, ili da porazmislimo o potencijalnoj relokaciji.

Misli i želje se sada sprovode u konkretno delo

Generalno, zbog benefičnog aspekta kako Venere i Marsa, tako i Merkura i Plutona, ovo će biti period kada ćemo moći da transformišemo svoje ideje u dela zahvaljujući lepom naletu kreativnosti i inspiracije vođene strastvenom ljubavlju prema onome što radimo i u čemu želimo da se istaknetmo, jer ova kombinacija planeta će nam omogućiti da uspešno pregovaramo (po malo i da se cenjkamo) i da na kraju sklopimo dobre profitabilne ugovore koji nam mogu omogućiti komfor i sigurnost u životu.

https://dnevnikjednogastrologablogspot.wordpress.com/2019/11/28/izmedu-strasti-i-casti/
:srce: Natalče šareno :mag: My Kipper on Imgur :pisac: Astrološke konsultacije & narudžbine :mail:

     Let me ask you something...
     If someone prays for patience, you think God gives them patience? Or does he give them the opportunity to be patient?
     If he prayed for courage, does God give him courage, or does he give him opportunities to be courageous?
     If someone prayed for the family to be closer, do you think God zaps them with warm fuzzy feelings, or does he give them opportunities to love each other?


~ 7 Lots ~ Lenormand  ~  Google Arhiva Slika ~

Van mreže Šišmiš*

 • I dont fight because i hate what's in front of me. I fight because i love what's behind me.
 • * Ovaj može da menja Google *
 • *******
 • Poruke: 42808
 • Reputaciona snaga: 36062
 • Šišmiš is awe-inspiring!Šišmiš is awe-inspiring!Šišmiš is awe-inspiring!Šišmiš is awe-inspiring!Šišmiš is awe-inspiring!Šišmiš is awe-inspiring!Šišmiš is awe-inspiring!Šišmiš is awe-inspiring!Šišmiš is awe-inspiring!Šišmiš is awe-inspiring!Šišmiš is awe-inspiring!Šišmiš is awe-inspiring!
 • Pol: Žena
 • ♥ 061 17 04 231 ♥
  • Wordpress Dnevnik Jednog Astrologa
Odg: » ○ • ☆ Dnevna Ezoterija ☆ • ○ «
« Odgovor #456 poslato: 24. Novembar 2019. 05:54:08 »
»Playing with Fire«


Ako ste ovih dana ili vi ili vaši ukućani, prijatelji, kolege, komšije… po malo na „3 ćoške“ uz primesu emotivnih reakcija „ko šibica i petarda“… to je zato što se gore na Nebu hvataju u koštac tranzitni Mars iz Škorpiona i Uran iz Bika preko napetog aspekta opozicije i to : Mars na stepenu pada Meseca, a Uran na stepenu egzaltacije istog tog Meseca...

Naravno da zbog samog sporog kretanja ovog Urana, ova 180° na osi Bik & Škorpija nije toliko česta, i ona se dešavala baš u okviru ovog stepena tamo davne 1808, pa 1852, pa sad 24-11-2019 (naravno, bilo ih je i pre toga, al’ samo navodim primer vremenske distance zbog Bika i Škorpiona)

Poslednji put preko opozicije ovo dvoje su se družili na osi Vaga & Ovan pre dve godine (01-12-2017) i vrlo verovatno da će nam se mnoge situacije i osobe na neki način ponovo aktivirati u ovom periodu, ali ovog puta će sve da ima potpuno drugačiji prizvuk i dežavu poentu…

Ono što će posebno da bude zanimljivo (i to ne baš u pozitivnom smislu u suštini…) je to što će i Mesec da bude tu odmah pored Marsa u Škorpionu, pa će tako i on da sklapa opoziciju sa Uranom…

Sama opozicija Marsa i Urana je kao jedna praćka, koja odapinje ne samo vatromet već i petarde, ali se posle ispostavlja da nije praćka, već bumerang, koji se onome koji je poslao te petarde na drugu stranu, vraća i to neočekivano, s leđa.

Ovo je vrlo nepredvidiva energija, previše uzbuđenja, želje za kretanjem, akcijom, preteranog samopouzdanja i prevelike želje za (vrlo često nepotrebnim) rizikovanjem, te tako retko ko može da izađe na kraj sa njom, mnogi su pokušali i nisu uspeli…

Pokušaj da se napr kroz ekstremne sportove izbaci iz sebe ova nagomilana energija po neki put uspeva, ali moramo da pogledamo planete vladare znakova u kojima se nalaze Mars i Uran, pa ako su te planete dobre (u sedištu, dobro aspektovane, u pozitivnim poljima) ondak OK, ta energija dobija svoje usmerenje, ali ako je suprotno od toga, tada imamo ne samo teranje inata, preterivanje i natezanje, već i upadanje u vrlo opasne situacije koje itekako mogu da povrede osobu (bilo fizički, bilo emotivno ili psihički)

Ovo je aspekt koji gura i vuče osobu da (ne)svesno u inat društvenim pravilima i običajima živi svoj neki specifični način života. Mnogi ovaj aspekt doživljavaju kao veliku opasnost i provokaciju i on u njima budi strah i paniku, dok neki pak jedva čekaju da ih protrese struja kako bi makar na kratko disali punim plućima onako kako potajno odavno priželjkuju.

Naravno, treba voditi računa, jer će u ovoj kombinaciji ipak biti umešan i sam Mesec, pa će sve što se kaže & uradi imati mnogo ličniji pečat i mnogo duži vek uticaja & trajanja.

Ako ste se pripremili da okrenete svoj život naopačke i da prekinete odnos sa svim onim što vas je do sad sputavalo (društvo, posao, ukućani, lepša & jača polovina…) onda samo napred, ali ako ne želite da prekinete odnos sa nekim i želite da sačuvate svoju poziciju, onda se pripazite ovih dana šta kome i kako kažete.

Kao što rekoh na početku, poslednji put ovo dvoje su se natezali Decembar 2017, pa će tako sada u ovom narednom periodu mnogo što-šta iz tog perioda da nam se vrati u život.

Sve ono što nas je tada isprovociralo, izneverilo, izbacilo iz takta, iznerviralo i nakupilo ogroman bes u nama, a (možda) nismo odreagovali u skladu sa osećanjima, direktno, eksplozivno i tada na taj način prekinuli tu negativnu energiju koja je ušla u naš život, već smo zarad „mira u kući“ i onog malopre pomenutog straha, prećutali… će sad da se opet pojavi i da nam testira toleranciju i strpljenje (naravno, zbog fiksne postavke u Biku i Škorpiji, ovog puta se ništa neće „gurati pod tepih“) i tako nas u narednih par dana očakuje puno toga što će nam promeniti navike, razmišljanje, stav o nekome ili nečemu, pomoći ili odmoći (kako ko) da se bolje organizuju neki projetki ili planovi, ali samo pod uslovom da smo se izveštili sa strpljenjem i taktičnom diplomatijom.

Retko kad i Mars i Uran povezujem sa emocijama i osećanjima (onim ljubavnim „strastvenim“) jer to ostavljam sve Veneri, jer je to njen posao, ali ovog puta ova 180° će imati uticaja na naš privatan život, jer u Mundanom čartu u trenutku Zenita ove opozicije Venera će imati konjukciju sa Jupiterom u Strelcu baš na vrhu samog Mundanog 7 polja.

Pa tako, neće samo poslovni odnosi & ugovori da budu „na tapetu“ u ovom periodu, već i ljubavni odnosi & ugovori, jer će ovde i sam Mesec u Škorpionu da probudi osećanje nagomilane ljutnje i besa usked prevelikih očekivanja i ogromnjh želja (koje će probuditi Venera i Jupiter) te se zato pripazite da ne prekinete neki odnos jer vam trenutno nešto smeta i nije vam po volji ~ ali ako vam nešto smeta već duži vremenski period, i zaista više nema smisla, e onda je baš došlo vreme da se to nešto izbaci iz vašeg života, raskid, razvod, prekid poslovnog odnosa itd… i da se tako rasterećeni i oslobođeni spremite za nešto novo i lepo u vašem životu.

Sa srećom!

„Vatra je dobar sluga, ali loš gospodar“
https://dnevnikjednogastrologablogspot.wordpress.com/2019/11/24/playing-with-fire/


:srce: Natalče šareno :mag: My Kipper on Imgur :pisac: Astrološke konsultacije & narudžbine :mail:

     Let me ask you something...
     If someone prays for patience, you think God gives them patience? Or does he give them the opportunity to be patient?
     If he prayed for courage, does God give him courage, or does he give him opportunities to be courageous?
     If someone prayed for the family to be closer, do you think God zaps them with warm fuzzy feelings, or does he give them opportunities to love each other?


~ 7 Lots ~ Lenormand  ~  Google Arhiva Slika ~

Van mreže Šišmiš*

 • I dont fight because i hate what's in front of me. I fight because i love what's behind me.
 • * Ovaj može da menja Google *
 • *******
 • Poruke: 42808
 • Reputaciona snaga: 36062
 • Šišmiš is awe-inspiring!Šišmiš is awe-inspiring!Šišmiš is awe-inspiring!Šišmiš is awe-inspiring!Šišmiš is awe-inspiring!Šišmiš is awe-inspiring!Šišmiš is awe-inspiring!Šišmiš is awe-inspiring!Šišmiš is awe-inspiring!Šišmiš is awe-inspiring!Šišmiš is awe-inspiring!Šišmiš is awe-inspiring!
 • Pol: Žena
 • ♥ 061 17 04 231 ♥
  • Wordpress Dnevnik Jednog Astrologa
Odg: » ○ • ☆ Dnevna Ezoterija ☆ • ○ «
« Odgovor #455 poslato: 20. Novembar 2019. 02:10:48 »
»Bez straha od nepoznatog«


Sunce 22. Novembra 2019. u popodnevnim satima prelazi iz vodenog fiksnog znaka Škorpiona u vatreni promenljivi znak Strelca i biće tu sve do 22. Decembra kada će nam najaviti početak Zime.

Sunce u Strelcu će nam tako preusmeriti fokus sa našeg unutrašnjeg sveta, na spoljašnji, izvan granica u kojima smo do sada (ne)namerno živeli.

Ovo vatreno klupko će nam tako povećati samopouzdanje, želju za učenjem, spoznajom, preispitivanjem filozofije, religije, politike, zakona, a isto tako će nam dati priliku da budemo spontaniji & iskreniji & otvoreniji & direktniji prema ljudima iz naše okoline (ali i prema sami sebi)

Sunce u Strelcu kao tranzit će nam doneti nove energije koje će nam pomoći da shvatimo Svet oko sebe i da na taj način shvatimo i sebe, da uvećamo svoju hrabrost i optimizam, da proširimo svoje vidike i shvatanja, da naučimo nešto novo ili da prihatimo neka nova učenja koja su nam možda do sada bila strana ili nerazumljiva (dodatnu pomoć u tom će biti i sama postavka tranzitnog Jupitera u Strelcu naravno)

Ovaj tranzit će nam takođe omogućiti da dođemo u kontakt sa ljudima koji su potpuno drugačiji od nas, potpuno različiti kako na duhovnom, emotivnom, tako i na društvenom, političkom, verskom ili ekonomskom nivou. Upoznavanje novih ljudi, proširivanje kruga prijatelja, dolazak u kontatk sa duhovnjacima, astrolozima, mudracima.

Naravno, može da nam donese i priliku za putovanjima, ako ne konkretnim fizičkim, onda makar u mislima, kroz maštu i fantaziju. Budi u nama ne samo kreativnost, već i širokogrudost, optimizam, darežljivost, saosećanje, ali s druge strane i kapricioznost, brzopleto zaključivanje i neobraćanje pažnje na potencijalne probleme & opasnosti.

Od aspekata tokom svog putešestvija kroz znak Strelca, ovo tranzitno Sunce će imati :

• 24-11 120° Hiron iz Ovna
• 26-11 150° Uran iz Bika
• 02-12 150° SMČ iz Raka
• 08-12 90° Neptun iz Riba
• 10-12 135° Uran iz Bika
• 17-12 90° Lilit iz Riba

Sunce u Strelcu kao tranzit, posebno ako ima dobre aspekte sa natalnim planetama i prolazi kroz benefično polje, može da donese bolji odnos sa nadređenima & poslodavcima, kao i poštovanje & pohvale od njih. Donosi mogućnosti za nadograđivanjem znanja, bilo da je reč o klasičnom školovanju, bilo samostalnom.

Takođe, Sunce u Strelcu nam donosi mogućnost da ispravimo svoju lošu Karmu, jer sam znak je taj koji je direktno povezan sa Višim Kosmičkim Silama, pa samim tim može preko Sunca (život, energija, svest) da ojača Veru i duhovnost, da kroz prekognitivne snove & snoviđenja, ili pak »znakove pored puta« nam prenese poruke sa Neba.

Takođe, zbog benefičnog uticaja samog Jupitera koji će još malo da bude u ovom znaku (od 02-12 prelazi u znak svog pada, znak Jarca) ovaj tranzit itekako može da nam poboljša finansijsku situaciju, jer jednostavno donosi sreću, pozitivnost i sva ostala dobročinstva i dela milosrđa.

Polje kroz koje bude prolazilo tranzitno Sunce u Strelcu (pod uslovom da ima dobre aspekte sa natalnim planetama!) će u narednom periodu da zasija svojom najpozitivnijom energijom i doneće mogućnost vrlo lepih i srećnih događaja.


https://dnevnikjednogastrologablogspot.wordpress.com/2019/11/18/bez-straha-od-nepoznatog/

:srce: Natalče šareno :mag: My Kipper on Imgur :pisac: Astrološke konsultacije & narudžbine :mail:

     Let me ask you something...
     If someone prays for patience, you think God gives them patience? Or does he give them the opportunity to be patient?
     If he prayed for courage, does God give him courage, or does he give him opportunities to be courageous?
     If someone prayed for the family to be closer, do you think God zaps them with warm fuzzy feelings, or does he give them opportunities to love each other?


~ 7 Lots ~ Lenormand  ~  Google Arhiva Slika ~

Van mreže Šišmiš*

 • I dont fight because i hate what's in front of me. I fight because i love what's behind me.
 • * Ovaj može da menja Google *
 • *******
 • Poruke: 42808
 • Reputaciona snaga: 36062
 • Šišmiš is awe-inspiring!Šišmiš is awe-inspiring!Šišmiš is awe-inspiring!Šišmiš is awe-inspiring!Šišmiš is awe-inspiring!Šišmiš is awe-inspiring!Šišmiš is awe-inspiring!Šišmiš is awe-inspiring!Šišmiš is awe-inspiring!Šišmiš is awe-inspiring!Šišmiš is awe-inspiring!Šišmiš is awe-inspiring!
 • Pol: Žena
 • ♥ 061 17 04 231 ♥
  • Wordpress Dnevnik Jednog Astrologa
Odg: » ○ • ☆ Dnevna Ezoterija ☆ • ○ «
« Odgovor #454 poslato: 18. Novembar 2019. 00:13:57 »

Tranzitni Mars u Škorpionu kroz natalna polja :

◘ 1 polje ◘
• uz dobre aspekte : častan karakter, hrabrost, borbenost, uvećana harizma
○ uz loše aspekte : svadljivost, navalentnost, mane izlaze na videlo

◘ 2 polje ◘
• uz dobre aspekte : poboljšana vitalnost, sklapanje profitabilnih ugovora i poboljšanje finansija
○ uz loše aspekte : raskidi profitabilnih ugovora, umanjena vitalnost, veliki troškovi i izdaci

◘ 3 polje ◘
• uz dobre aspekte : dobar odnos sa braćom i sestrama, uvećan broj putovanja, posete & gosti
○ uz loše aspekte : problemi sa rodbinom, loše za dom i roditelje, nestalnost & nestabilnost uma

◘ 4 polje ◘
• uz dobre aspekte : snažno osećanje pripadanja, rešavanje problema koji ugrožavaju osećanje sigurnosti i komfora u domu
○ uz loše aspekte : problemi i konflikti u domu, loše za ukućane, kvarovi i gubici doma, jako poljuljano osećanje sigurnosti

◘ 5 polje ◘
• uz dobre aspekte : neočekivano dobra sreća, podrška voljenih „vetar u leđa“, neplanirana trudnoća koja donosi brak
○ uz loše aspekte : problemi u ljubavi, sa decom, nagli loši obrti sudbine & od sreće do suza

◘ 6 polje ◘
• uz dobre aspekte : rešavanje problema koji donose bol, patnju, i sve ono što povređuje fizički & emotivno
○ uz loše aspekte : neočekivani zdravstveni problemi & hirurške intervencije, kvarovi & kontakt sa majstorima

◘ 7 polje ◘
• uz dobre aspekte : dinamični odnosi (više fizički nego emotivni) želja za promenama & relokacijom
○ uz loše aspekte : svađe i prekidi odnosa, problemi koji donose neprijatne životne promene

◘ 8 polje ◘
• uz dobre aspekte : za dlaku izbegavanje opasnosti, lečenje od bolesti, ostavljanje prošlosti iza sebe
• uz loše aspekte : opasnosti koje skraćuju vitalnost i dugovečnost, teške povrede i bolesti, strahovi, fobije

◘ 9 polje ◘
• uz dobre aspekte : ponašanje & odluke imaju povoljan ishod, usavršavanje i nadogradnja uma i životnog iskustva
○ uz loše aspekte : izgubljen životni cilj, pogrešna uverenja, prekid školovanja, uplitanje u kriminalne radnje

◘ 10 polje ◘
• uz dobre aspekte : zaslugom uloženog rada i truda dolazi se do bolje pozicije na poslu & u društvu
○ uz loše aspekte : gubitak ugleda, problemi sa radnim mestom & karijerom ~ davanje ili dobijanje otkaza

◘ 11 polje ◘
• uz dobre aspekte : velika motivisanost za dokazivanjem, rešavanje velikih životnih problema
○ uz loše aspekte : pogrešne odluke, loše društvo, neostvarene ambicije, preterana očekivanja & planovi & želje

◘ 12 polje ◘
• uz dobre aspekte : pobeda nad neprijateljem, povoljno rešen sudski spor
○ uz loše aspekte : opasnost od lopova, nasilnika, mobing, sudske kazne

Mars i njegovi aspekti :

• 20-11 135° Neptun
• 21-11 150° Hiron
• 24-11 180° Uran
• 02-12 135° Lilit
• 03-12 60° Venera
• 04-12 120° SMČ
• 13-12 120° Neptun
• 14-12 135° Hiron
• 22-12 60° Pluton
• 24-12 135° SMČ
• 29-12 120° Lilit

Tranzitni Mars u Škorpionu & natalne planete :

Sunce
~ nagli porast vitalnosti, snage i energije, koji ako se ne usmeri kako treba može da donese probleme sa autoritetom, povrede i velike probleme

Mesec
~ naglašene emocije, pojačana osećanja, umanjena logika i povećana subjektivnost, nervoza, uvećana posesivnost i sumnje

Merkur
~ osećanje intelektualne superiornosti može biti mač sa 2 oštrice, pa ili da donese napredak na poslu, ili pak da ugrozi radno mesto, pažnja u saobraćaju

Venera
~ probuđene emocije i ogromna potreba i za fizičkom i za emotivnom podrškom, povećana harizma, ali i strasti, ljubomora i posesivnosti, suprotnosti se privlače

Mars
~ porast i naboj pozitivne energije, snage, samopouzdanja, vitalnosti, strastvenosti, pravilno usmerena snaga donosi dobitke i napredak

Jupiter
~ izražena potreba za poboljšanjem kvaliteta života (kako u intelektualnom, tako i u materijalnom) period povoljan za nove početke

Saturn
~ težak period, dominira osećanje sputanosti, umora, iscrpljenosti, naglašena disciplina, reorganizacija životnih prioriteta, opterećenost obavezama

◘ sa transplutonima Uran, Neptun, Pluton
~ Mundana dešavanja utiču na jedinku, društvene & ekonomske & političke situacije menjaju život (i tu nema puno toga što može da se spreči ili zaobiđe) situacije „kud Turci, tu i mali Mujo“, neizbežni udari Sudbine.
:srce: Natalče šareno :mag: My Kipper on Imgur :pisac: Astrološke konsultacije & narudžbine :mail:

     Let me ask you something...
     If someone prays for patience, you think God gives them patience? Or does he give them the opportunity to be patient?
     If he prayed for courage, does God give him courage, or does he give him opportunities to be courageous?
     If someone prayed for the family to be closer, do you think God zaps them with warm fuzzy feelings, or does he give them opportunities to love each other?


~ 7 Lots ~ Lenormand  ~  Google Arhiva Slika ~

Van mreže Šišmiš*

 • I dont fight because i hate what's in front of me. I fight because i love what's behind me.
 • * Ovaj može da menja Google *
 • *******
 • Poruke: 42808
 • Reputaciona snaga: 36062
 • Šišmiš is awe-inspiring!Šišmiš is awe-inspiring!Šišmiš is awe-inspiring!Šišmiš is awe-inspiring!Šišmiš is awe-inspiring!Šišmiš is awe-inspiring!Šišmiš is awe-inspiring!Šišmiš is awe-inspiring!Šišmiš is awe-inspiring!Šišmiš is awe-inspiring!Šišmiš is awe-inspiring!Šišmiš is awe-inspiring!
 • Pol: Žena
 • ♥ 061 17 04 231 ♥
  • Wordpress Dnevnik Jednog Astrologa
Odg: » ○ • ☆ Dnevna Ezoterija ☆ • ○ «
« Odgovor #453 poslato: 18. Novembar 2019. 00:11:20 »
Sve je dozvoljeno u ljubavi i ratu Mars u Škorpija


Tranzitni Mars prelazi u znak Škorpiona od 19. Novembra i biće tu sve do 03. Januara 2020.
Mars je po prirodi muški, noćni, vruć i suv, ljut. Vlada Ovnom i Škorpionom. Egzaltiran je u Jarcu. Pad mu je u Raku. Izgon mu je u Biku i Vagi. Ima prirodno vladarstvo nad 3 i 10 poljem, a raduje se u 6 polju.

Mnogi stari Tradicionalni Astrolozi ga opisuju kao velikog malefika, koji donosi probleme, sukobe, lažna obećanja & kriminalne radnje, povrede, lutanja. S druge strane on je dobar za komandovanje, snagu, hrabrost i akciju.

Usled toga, Mars nam dođe kao podvojena ličnost, Dr Džekil i Mr Hajd jer u isto vreme on je agresivni borac (svojevoljni kolerik) koji ima i dobre namere, ali mu je ponašanje takvo da lako „sklizne“ sa dobrog Puta na (vrlo) loš.

Mars u Škorpionu koji je u svom noćnom sedištu, će tako aktivirati u narednom periodu u nama i ambiciju, i snažnu pokretačku energiju, želju da se istaknemo, da se pokažemo i dokažemo, da ostavimo „trag“ iza sebe. Doneće nam i srljanje i brzopleto zaključivanje, izlaganje opasnostima i veliko rizikovanje.

Isto tako u Tradicionalnoj Astrologiji, Mars u Škorpionu se vezuje za iznenadna i nepredvidiva događanja, impulsivne i nestrpljive rekcije, vrlo subjektivne zaključke, sklonost nesporazumima, svađama, lošim manirima i uvredljivim rečima i vrlo naglo gubljenje kontrole nad ponašanjem, jer Mars u Škorpionu predstavlja „ključalu vodu“, pa će tako i u nama za vreme njegovog tranzita da bude jedan manji ili veći (zavisno od aspekata koje ima sa natalnim planetama) pretis lonac.

Takođe, njegove energije u Škorpionu dok traje njegov tranzit mogu da nam donesu nagle odluke o promeni mesta boravka, jednostavno spakujemo najsonovnije i odemo, može da nam donese loše društvo, probleme u međuljudskim odnosima, posebno sa suprotnim polom, pa u toku njegovog tranzita moguće su prevare, afere, preljube, raskidi i razvodi i nikako nije dobro započinjati bilo kakve odnose (poslovne ili emotivne) dok on putuje kroz ovaj znak.

Zbog svoje nepredvidive prirode, on se vezuje i za putovanja ~ ona stara narodna „tur mu pun pudravca, ne drži ga mesto“ i on je najčešće glavni uzrok da neko ima neutoljivu želju za putovanjima i stalnim kretanjem.

On je večiti nomad, jer njegov unutrašnji nemir ga stalno drži spremnog da ide dalje, napred, da traži mesto gde će, možda, da ostane, makar malo, duže…

U toku njegovog tranzita, imaćemo češće kontakte sa ljudima koji nose „uniformu“, prvenstveno sa lekarima i veterinarima (shodno tome što Mars se vezuje za ta zanimanja i jer se Mars raduje u 6 polju, polju bolesti i životinja, tj polju lekara i kućnih ljubimaca) i može da nam donese period baksuzluka (Marfi trlja ruke od sreće) kao i period povreda (kako fizičkih, tako i emotivnih)
:srce: Natalče šareno :mag: My Kipper on Imgur :pisac: Astrološke konsultacije & narudžbine :mail:

     Let me ask you something...
     If someone prays for patience, you think God gives them patience? Or does he give them the opportunity to be patient?
     If he prayed for courage, does God give him courage, or does he give him opportunities to be courageous?
     If someone prayed for the family to be closer, do you think God zaps them with warm fuzzy feelings, or does he give them opportunities to love each other?


~ 7 Lots ~ Lenormand  ~  Google Arhiva Slika ~

Van mreže Šišmiš*

 • I dont fight because i hate what's in front of me. I fight because i love what's behind me.
 • * Ovaj može da menja Google *
 • *******
 • Poruke: 42808
 • Reputaciona snaga: 36062
 • Šišmiš is awe-inspiring!Šišmiš is awe-inspiring!Šišmiš is awe-inspiring!Šišmiš is awe-inspiring!Šišmiš is awe-inspiring!Šišmiš is awe-inspiring!Šišmiš is awe-inspiring!Šišmiš is awe-inspiring!Šišmiš is awe-inspiring!Šišmiš is awe-inspiring!Šišmiš is awe-inspiring!Šišmiš is awe-inspiring!
 • Pol: Žena
 • ♥ 061 17 04 231 ♥
  • Wordpress Dnevnik Jednog Astrologa
Odg: » ○ • ☆ Dnevna Ezoterija ☆ • ○ «
« Odgovor #452 poslato: 13. Novembar 2019. 02:40:41 »
» Put u središte zemlje «

Tranzitni Merkur je zvanično od 31. Oktobra retrogradan, iako se njegovo usporavanje moglo osetiti i par nedelja pre toga.

U toku svog retrogradnog putešestvija koje traje 3 nedelje okvirno (i još par nedelja dok ne krene svojom pravom brzinom) on će biti pod Sunčevim zracima neko vreme, a zenit tj kazimi konjukcija sa Suncem će biti 11. Novembra na 18° Škorpiona.

E sad… Ovaj kazimi je ispraćen i Punim Mesecom u Biku, što pokreće recepciju uticaja ove tri planete jedne na drugu i to u pozitivnom pravcu (iako je u pitanju aspekt opozicije koji ih spaja)

Dodatno, 18° Škorpiona se povezuje sa Sabijskim Simbolom pod nazivom »Papagaj ponavlja naučene reči« i povezuje se sa čovekovim umećem da protumači poruke Viših Kosmičkih Sila.

Dodatno još i sam dispozitor ove konjukcije, Mars, je u aspektu sekstila sa Jupiterom, a suvladar tog kazimija, Pluton, je u separacionom sekstilu sa Neptunom iz Riba, što dodatno naravno pojačava uticaj Viših Kosmičkih Sila na čoveka i mogućnost da kroz snoviđenja, znakove pored puta, pa i Divinaciju, Ezoteriju i Astrologiju, čovek dođe do ogovora koji mu trebaju.

Vreme kada će ovaj kazimi u stvari da krene da daje svoje rezultate (zajedno sa Punim Mesecom) će naravno da bude period kad sam Mars pređe u znak svog sedišta, znak Škorpiona, i odmah bude sklopio opoziciju sa Uranom (koji je kao što se vidi ovde u Mundanom čartu trenutka kazimija, baš u konjukciji sa Mesecom!)

Na neki način, u periodu kada i samo Sunce bude prešlo u znak Strelca (pa tako podeli znak sa Jupiterom, sa kojim je u trenutku kazimija Mars imao aspekt) otvaraju se skrivena vrata koja će nas povezati direktno sa Kosmosom. Dodatni blagoslov u tom periodu ćemo imati i preko konjukcije između Venere i Jupitera u Strelcu, na stepenu vrlo blizu Centra Galaksije ♥

Zašto pričam o Vratima koja vode do Viših Kosmičkih Sila? Zato što će baš u trenutku ovog kazimija, niko drugi, do baš Mars, da bude u konjukciji sa Vertexom ~ upravo Vratima koja vode u druge dimenzije! Pa da citiram samu sebe :

Uticaj Vertexa predstavlja „treću najbitniju tačku“ u našem natalnom čartu, tj. treći Put kojim mi biramo da idemo kroz život {Sveto Trojstvo, momentalna asocijacija}

• Asc’ (podznak, 1 polje) predstavlja telo i um i okruženje u kome odrastamo
• Mc’ (Zenit, 10 polje) predstavlja dalji nastavak Puta kojim mi kako odrastamo idemo, tj to su naša dostignuća i težnje u životu
~ Asc’ na neki način predstavlja „detinjstvo i nesvesno“ , dok Mc’ predstalja „odrastanje , zrelost i svesnost“

• Vertex (Vx) samim tim , predstavlja Kosmičku Svesnost, tj. našu mogućnost da prihvatimo i razumemo ideju da smo deo Univerzuma, a ne izolovana jedinka i da sve što činimo na neki način ima uticaja na sve ljude oko nas, znali mi njih ili ne (sistem domino efekta)

I tako, ovaj kazimi posebno ako bude u konjukciji sa nekom vašom ličnom planetom ~ Sunce, Mesec, Fortuna, tačka Duha, Asc, Mc ili pak baš vašim Vertexom ~ eto vam savršene prilike da zaista promenite tok svog života!

Hteli vi to ili ne, da li ste to planirali ili ne, velike, pozitivne, promene vam stižu vrlo brzo u vaš život ♥

Znamo da retrogradna planeta nas vuče u prošlost, ovog puta, tu je upletena i Karma, jer ovaj kazimi je ispraćen i sekstilom između Saturna i Neptuna dodatno (a i sam Saturn je i dalje u konjukciji sa Južnim Mesečevim Čvorom ~ čista Karma prošlih života)

Tako baš preko ovog kazimija u narednom periodu ćemo imati mogućnost da spoznamo mnogo toga, i nevažne i važne informacije, da upoznamo puno ljudi koji se ne samo ne uklapaju u neke uobičajene društveno prihvaćene norme, već i mi sami da se promenimo, na bolje ♥

https://dnevnikjednogastrologablogspot.wordpress.com/2019/11/13/put-u-srediste-zemlje/
:srce: Natalče šareno :mag: My Kipper on Imgur :pisac: Astrološke konsultacije & narudžbine :mail:

     Let me ask you something...
     If someone prays for patience, you think God gives them patience? Or does he give them the opportunity to be patient?
     If he prayed for courage, does God give him courage, or does he give him opportunities to be courageous?
     If someone prayed for the family to be closer, do you think God zaps them with warm fuzzy feelings, or does he give them opportunities to love each other?


~ 7 Lots ~ Lenormand  ~  Google Arhiva Slika ~

Van mreže Šišmiš*

 • I dont fight because i hate what's in front of me. I fight because i love what's behind me.
 • * Ovaj može da menja Google *
 • *******
 • Poruke: 42808
 • Reputaciona snaga: 36062
 • Šišmiš is awe-inspiring!Šišmiš is awe-inspiring!Šišmiš is awe-inspiring!Šišmiš is awe-inspiring!Šišmiš is awe-inspiring!Šišmiš is awe-inspiring!Šišmiš is awe-inspiring!Šišmiš is awe-inspiring!Šišmiš is awe-inspiring!Šišmiš is awe-inspiring!Šišmiš is awe-inspiring!Šišmiš is awe-inspiring!
 • Pol: Žena
 • ♥ 061 17 04 231 ♥
  • Wordpress Dnevnik Jednog Astrologa
Odg: » ○ • ☆ Dnevna Ezoterija ☆ • ○ «
« Odgovor #451 poslato: 02. Novembar 2019. 09:10:54 »
»Čitanje između redova«
~ Sunce Škorpija ~Od 23. Oktobra 2019. u večernjim satima tranzitno Sunce prelazi u znak svog peregrina, znak Škorpiona (peregrin = znak u kojem planeta nema dostojanstva, nema snage, lutalica…)

Sunce u Škorpionu je vezano za vrhunac Jeseni, pa tako ono donosi hladnije vreme, kiše, nevremena, ali budi i negativne podzemne vode i energije.

Isto tako, u ljudima budi ono iskonsko, ne baš pozitivno, sve ono što nose vekovima u sebi, prenoseći kroz (najčešće negativnu) porodičnu Karmu sve ono što je najosnovnije, najpotrebnije za opstanak & preživljavanje među drugima.

Period kada Sunce prolazi kroz znak Škorpiona dešavaju se mnoge kontradiktorne, ali i teške & opasne situacije, koje donose (ne)željene promene i transformacije u život čoveka ~ jer Sunce je nosilac života, snaga, vitalnost, dok je Škorpija povezana sa podzemljem, svime onim što je skriveno, ispod, nevidljivo golim okom.

Ovog puta, tranzitno Sunce u Škorpionu će imati blago negativni uticaj na sve nas, jer je vladar Škorpiona ~ Mars, postavljen u znaku Vage , znaku njegovog izgona, a suvladar Pluton je u Jarcu u društvu Saturna i Južnog Mesečevog Čvora ~ a i dodatno, ono najglavnije, ne samo što će taj Mars imati kvadrat sa Saturnom, već će imati i kvadrat sa baš Plutonom. Tako, ovaj period od 23-10 do 22-11 će biti više nego dinamičan i turbulentan.

Tranzitno Sunce u Škorpionu će proći kroz tri faze u toku svog putešestvija kroz ovaj znak. Pa tako :

1. deo puta od 23-10 do 03-11 je pod uticajem Marsa te tako s obzirom da će tranzitni Mars u ovom periodu biti u Vagi, ovaj period će biti baš pun izazova i poteškoća. Doneće probleme u odnosima sa ukućanima, sukobe između ljudi bazirane na verskim i društvenim različitostima, može doneti vrlo loše vremenske uslove, povaćan broj bolesnih, a i da utiče na pojavu prirodnih katastrofa. S druge strane, može da nam donese i probleme sa finansijama & poslom, nepredviđene troškove (pa i kazne) loše situacije na radnom mestu, davanje & dobijanje otkaza.

2. deo puta od 03-11 do 13-11 je pod uticajem Sunca te tako će do maksimuma doći do izražaja sam Škorpion, i u ovom periodu ćemo se okrenuti mistici, ezoteriji, proučavanju i otkrivanju tajni. Naravno na svakodnevnom nivou, period kada ćemo se okrenuti intelektualnoj nadogradnji, imaćemo prilike da ulaganjem i velikim trudom dođemo do željenog cilja, mogućnost zaposlenja ali ne u struci, manja poboljšanja na radnom mestu, finansije solidne, ali ne i baš stabilne. Mogućnost povreda (i treba obratiti pažnju na prevoz)

3. deo puta od 13-11 do 23-11 je pod uticajem Venere te tako u ovom periodu kada Venera bude bila u Strelcu, možemo očekivati poboljšanje situacije na skoro svim poljima (ništa radikalno, ali boljitak je siguran) Kontakt sa ljudima iz inostranstva. Postojaće problemi sa mlađim ukućanima, ali i usputni nesporazumi sa lepšom & jačom polovinom (posebno pred kraj perioda jer i sam tranzitni Mars menja znak i prelazi u Škorpiona) Ako postoji zaleđina ili dobra preporuka („veza“) u ovom periodu posao & zarada mogu biti solidni. Period kad treba obratiti pažnju na ishranu (baš obratiti pažnju!)

https://dnevnikjednogastrologablogspot.wordpress.com/2019/10/23/citanje-izmedu-redova/
:srce: Natalče šareno :mag: My Kipper on Imgur :pisac: Astrološke konsultacije & narudžbine :mail:

     Let me ask you something...
     If someone prays for patience, you think God gives them patience? Or does he give them the opportunity to be patient?
     If he prayed for courage, does God give him courage, or does he give him opportunities to be courageous?
     If someone prayed for the family to be closer, do you think God zaps them with warm fuzzy feelings, or does he give them opportunities to love each other?


~ 7 Lots ~ Lenormand  ~  Google Arhiva Slika ~

Van mreže Šišmiš*

 • I dont fight because i hate what's in front of me. I fight because i love what's behind me.
 • * Ovaj može da menja Google *
 • *******
 • Poruke: 42808
 • Reputaciona snaga: 36062
 • Šišmiš is awe-inspiring!Šišmiš is awe-inspiring!Šišmiš is awe-inspiring!Šišmiš is awe-inspiring!Šišmiš is awe-inspiring!Šišmiš is awe-inspiring!Šišmiš is awe-inspiring!Šišmiš is awe-inspiring!Šišmiš is awe-inspiring!Šišmiš is awe-inspiring!Šišmiš is awe-inspiring!Šišmiš is awe-inspiring!
 • Pol: Žena
 • ♥ 061 17 04 231 ♥
  • Wordpress Dnevnik Jednog Astrologa
Odg: » ○ • ☆ Dnevna Ezoterija ☆ • ○ «
« Odgovor #450 poslato: 15. Septembar 2019. 13:59:04 »
Nedelja dan Sunce
~ 15-09-2019 ~Današnji Sunčev dan nam počinje sa sa Mesečkom koji samo što je uskočio u znak Ovna i odmah sklapa opoziciju sa Venerom iz Vage, pa posle toga ima opoziciju i sa Merkurom, a nešto kasnije konjukciju sa Hironom, i to bi bilo to za danas što se tiče njega, a i ostalih tranzita. Na prvi pogled i ne baš nešto dinamična Nedelja… ali… ko zna…Za one koji i danas rade (srećan rad) na poslu će atmosfera biti dosta aktivna, sve će generalno da ide svojim, malo ubrzanim, tokom.

Malo zategnut odnos sa koleginicama danas, koje će biti dosta „na kraj srca“ i neće moći da ostave po strani neke svoje privatne probleme koje imaju i to će dosta uticati na radnu atmosferu.

I sam odnos sa nadređenima (posebno ako su žene u pitanju) danas neće biti baš jednsotavan i biće potrebno malo više takta i diplomatije kako bi se zaobišao nesporazum sa njima. Iako će svako da radi svoj posao, nekako spontano će situacija nameštati da se bave i tuđim, uz povremene nervozne komentare i zamerke.Ni u domu ništa bolja situacija… danas mi dame ćemo jednostavno imati problema da se uzdržimo od komenata i kritike, iako ćemo se truditi svim silama da ne kažemo baš sve ono što nam se mota po mislima, te tako će najverovatnije naše lepše jače polovine ili pak ostali mlađi članovi, imati pune ruke posla da izdrže naše bombardovanje…

Dosta subjektivno posmatranje svega danas za rezultat može da ima rasprave u kući i oko najbanalnijih stvari… zašto širiš veš baš tako, nemaš pojma, ja ću to da završim… zašto dodaješ soli u hranu toliko, ko te je učio da kuvaš… zbog čega je nered u sobi, kao da živim sa pećinskim ljudima… zašto je kupljeno ovo kad je toliko skupo, bilo je na akciji, moglo je da se uštedi… itd…Naravno da će i međuljudski odnos biti na klackalici, ili ringišpilu ili pak na toboganu svih emocija danas… ma ceo luna park kod nekih danas može da bude aktivan.. Ma koliko sve na prvi pogled bilo isto, opet neće biti isto.

Odnos sa prijateljima će biti dobar, ali će povremeno da provejava vrlo zategnuta i napeta priča, savetovanje, podrška i razumevanje će postojati, ali samo do određenih granica, jer će nestrpljenje i brzopleto zaključivanje često da „skrati fitilj“ pa su moguće i manje rasprave sa njima (naravno, akcenat na odnosima sa drugaricama i prijateljicama)

U partnerskim odnosima danas onako „ispod žita“ će se nazirati nezadovoljstvo trenutnim odnosom, postojaće ogromna želja da se nešto promeni, ali ne i uslovi za to. Ako još postoji i mešanje od strane porodice (s bilo koje strane) u sam emotivni odnos, današnji dan će baš da bude ko „kec na jedanaest“ da se započne žučna rasprava zbog mnogo toga što „škripi“ u ljubavnoj priči u poslednje vreme.Što se tiče zdravlja, danas treba da povedemo računa o povredama, posebno udarcima ili posekotinama.

Takođe, potencijalne glavobolje, neispavanost, nervoza, oscilirajući pritisak mogu da pokvare (inače narušeno) rasoploženje, a ne bi bilo baš najbolje tražiti utehu u hrani, posebno slatkišima, kako bi se popravilo makar raspoloženje…

Moguće su prehlade, posebno grla ali i bešike, najbolje bi bilo umesto kafe uzimati čaj (ako se mi kafopije nagovorimo naravno na to) a mogući su i bolovi & grčevi u donjem stomaku & crevima usled nagomilanih gasova, te bi tako danas bilo dobro zaobići ljutu i začinjenu hranu, a možda uzeti Kim koji će pomoći oko tih gasova i napetosti u donjem stomaku.
Lenormand Karta za Nedelju
~ 10 Kosa ~Dan posvećen donošenju odluke da se prekine nešto loše. Da se odviknete smopovladjivanja, ugadjanja, lenjstvovanja, da se oslobodite neke druge loše navike (kafa, cigare…) ili da uklonite iz svog života nekoga & nečega ko vam narušava harmoniju (pa i zdravlje)

Ovo je dan kada treba duže da spavate (ako je to moguće) jer se inače ova karta vezuje za nesanicu.

Prilikom odnosa sa drugima budite pošteni i iskreni, ma koliko to bolelo i vas i njih, otvoreno se izjasnite šta vas muči, nemojte skrivati ništa, ali gledajte da ne budete grubi.

Ova karta donosi brze odluke da se nešto ukloni iz života. Ova karta označava presecanje, prekid sa svim onim što pravi probleme, što sputava, što blokira i donosi bol i patnju.

Naravno, svaki takav postupak je vrlo bolan, jer ma koliko osoba želela da se oslobodi nečeg lošeg u svom životu, ipak postoje emocije straha „a šta će biti posle“.
:srce: Natalče šareno :mag: My Kipper on Imgur :pisac: Astrološke konsultacije & narudžbine :mail:

     Let me ask you something...
     If someone prays for patience, you think God gives them patience? Or does he give them the opportunity to be patient?
     If he prayed for courage, does God give him courage, or does he give him opportunities to be courageous?
     If someone prayed for the family to be closer, do you think God zaps them with warm fuzzy feelings, or does he give them opportunities to love each other?


~ 7 Lots ~ Lenormand  ~  Google Arhiva Slika ~

Van mreže Šišmiš*

 • I dont fight because i hate what's in front of me. I fight because i love what's behind me.
 • * Ovaj može da menja Google *
 • *******
 • Poruke: 42808
 • Reputaciona snaga: 36062
 • Šišmiš is awe-inspiring!Šišmiš is awe-inspiring!Šišmiš is awe-inspiring!Šišmiš is awe-inspiring!Šišmiš is awe-inspiring!Šišmiš is awe-inspiring!Šišmiš is awe-inspiring!Šišmiš is awe-inspiring!Šišmiš is awe-inspiring!Šišmiš is awe-inspiring!Šišmiš is awe-inspiring!Šišmiš is awe-inspiring!
 • Pol: Žena
 • ♥ 061 17 04 231 ♥
  • Wordpress Dnevnik Jednog Astrologa
Odg: » ○ • ☆ Dnevna Ezoterija ☆ • ○ «
« Odgovor #449 poslato: 14. Septembar 2019. 00:44:56 »
Subota dan Saturn
~ 14-09-2019 ~Današnji Saturnov dan nam počinje sa Mesečkom u Ribama koji završava aspekt konjukcije sa Neptunom, i ide ka sekstilu sa Plutonom iz Jarca i posle toga opoziciji sa Suncem iz Device { Pun Me$ec } i posle toga prelazi u Prazan Hod.

Neće stići da sklopi aspekt ni sa Merkurom ni sa Venerom jer oni zajedno ruku pod ruku prelaze danas u znak Vage i ostaju tu do prve nedelje Oktobra.

Danas takođe u skoro isto vreme kada bude bio Pun Mesec imamo i opoziciju između Marsa iz Device i Neptuna iz Riba. Dinamična Subota…Na poslu puno obaveza, odgovorno ćemo zasući rukave i prionuti na posao.

Prepodne dosta naporan i zahtevan period, ali već popodne polako se situacija opušta i stvari kreću svojim prirodnim tokom.

Želja za perfekcijom nam danas može oduzeti dosta vremena, ali i mentalne snage, pa pokušajte sebe da usmerite ka dobro, i na vreme obavljenom poslu, a ne ka tome da sve po cenu života mora da bude „pod konac“, jer niti će kolege imati razumevanja za to, niti će nadređeni umeti da cene vaš silan trud.

Za one koji su u potrazi za poslom, današnji dan će biti više okrenut pauzi i tihoj zabrinutosti i strepnji da li će se ikada pronaći više to neko radno mesto (pa samim tim i finansijska sigurnost i poboljšano osećanje samo-vrednovanja)Kod kuće dinamika takođe, ne baš kao van „4 zida“ ali sasvim dovoljno posla i obaveza da ćemo u jednom trenutku samo stati na sred sobe i reći „A kuda ja pa to žurim i što se ja ovoliko polomih oko nečega što ni malo nema veze sa pravim životom???“

Želja da se pronađe balans između onoga što je zaista potrebno u domu i onoga što svako od nas sanjari da ima svoj „idealni dom“ danas će biti posebno izražena, i to ne samo kod nas već i kod drugih ukućana, kod nekih manje, kod nekih više naglašena.

Moguće je da će se povesti razgovor na tu temu (promene u domu, ili promene samog doma) ali se pripazite da se razgovor ne zaoštri i krene u vrlo pogrešnom pravcu ~ izbegnite kritiku i osuđivanje i pokušajte da nađete neke zajedničke teme & interesovanja & ciljeve i držite se njih (makar bila i samo 1 tema za razgovor, danas nije dan za rasprave, nikako, zažalićete…)Što se međuljudskih odnosa tiče, danas će baš biti velikih oscilacija, kako u odnosu sa prijateljima, tako i u odnosu na lepšu nam jaču polovinu (ili tajnu simpatiju, kako ko)

Prijatelji će biti raspoloženi i moguće je da će biti i nekih poziva za izlazak i druženje, moguće je i da će biti poziva na neku proslavu. Očekujte zanimljive & lepe vesti od njih, ali nemojte ih osuđivati ako se to nešto što njih raduje ne uklapa u neke vaše životne stavove.

U odnosu na jaču lepšu polovinu, postojaće određene začkoljice i crvići sumnje, koji mogu malo da zabibere odnos i da naruše harmoniju u odnosu. I oni kao i vi, su u fazi samopreispitivanja i samoanalize, čak i bolje od vas vide svoje mane i greške i zasigurno se jedu „ko mlad mesec“ zbog toga, a pred vama glume Supermena ili Čeličnu Lejdi… Makar danas pređite preko grešaka, kako njihovih, tako i svojih i pokušajte da nađete nešto lepo što će oboje da obraduje i na taj način sačuva mir u Duši i srcu kod oboje.

Za one koji traže srodnu Dušu, današnji dan će biti pun iznenađenja. Naravno, ne očekujte da će potencijalna ljubav jednostavno pasti s neba (sem u slučaju da nije reč o nekom padobrancu…) ali, možete očekivati da baš u onom trenutku kada budete odlučili da ćete ipak ostatak života provesti sami, najednom se pojavi nešto ili pak neko ko će izmeniti taj stav vrlo brzo. Samo još malo strpljenja…Na polju zdravlja, danas naravno zbog Punog Meseca može doći do određenog preterivanja, posebno u popodnevnim i večernjim satima što se tiče hrane ili pića.

Svi oni koji imaju genetski predispozicije za probleme sa pritiskom, slabijom krvnom slikom, dijabetesom ili pak problema sa uro-genitalnim organima, danas neka malo više povedu računa o sebi i svom zdravlju.

Takođe u toku prepodneva mogući su problemi sa koncentracijom (pa otuda nervoza i bezvoljnost) koja može dovesti do povreda. U toku popodneva i večeri pak moguće je da će se pojaviti problemi sa ili alergijom ili pak nekom virusnom prehladom.
Lenormand Karta za Subotu
~ 32 Me$ec ~Dnevno otvaranje : ovo će biti dan kada postoji opasnost da sve previše lično doživljavate, te se pazite da se ne zaletite i u naletu emocija pogrešno protumačite nečije ponašanje.

Danas će vam lepo raditi intuicija, ili možete imati neki Deža Vu momenat u odnosima sa drugima. Možda ćete vi biti „sa dve noge na zemlji“ ali će zato neko vama blizak da bude „u oblacima“ i teško ćete dopreti do zdravog razuma kod te osobe danas.

U ljubavi : za slobodne, izadjite u grad, idite na neka poznata mesta zbave. Družite se. Za one koji su u vezi, ovo će biti period lepog druženja, romantičnih izlazaka, zajedničkog sanjarenja.

Posao : puno kretaivnih ideja, mogućnost da budete pohvaljeni i postavljeni za primer drugima na svom radnom mestu. Za one koji traže posao, nemojte se povoditi za ponude koje vam se nude, jer postoji mogućnost da to baš i nije to što ste imali u planu za sebe što se tiče vaše karijere.
:srce: Natalče šareno :mag: My Kipper on Imgur :pisac: Astrološke konsultacije & narudžbine :mail:

     Let me ask you something...
     If someone prays for patience, you think God gives them patience? Or does he give them the opportunity to be patient?
     If he prayed for courage, does God give him courage, or does he give him opportunities to be courageous?
     If someone prayed for the family to be closer, do you think God zaps them with warm fuzzy feelings, or does he give them opportunities to love each other?


~ 7 Lots ~ Lenormand  ~  Google Arhiva Slika ~