Autor Tema: » ○ • ☆ Dnevna Ezoterija ☆ • ○ «  (Pročitano 24173 puta)

0 Članovi i 6 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže Anubis Bastet*

 • I dont fight because i hate what's in front of me. I fight because i love what's behind me.
 • * Ovaj može da menja Google *
 • *******
 • Poruke: 42853
 • Reputaciona snaga: 36078
 • Anubis Bastet is awe-inspiring!Anubis Bastet is awe-inspiring!Anubis Bastet is awe-inspiring!Anubis Bastet is awe-inspiring!Anubis Bastet is awe-inspiring!Anubis Bastet is awe-inspiring!Anubis Bastet is awe-inspiring!Anubis Bastet is awe-inspiring!Anubis Bastet is awe-inspiring!Anubis Bastet is awe-inspiring!Anubis Bastet is awe-inspiring!Anubis Bastet is awe-inspiring!
 • Pol: Žena
 • ♥ 061 17 04 231 ♥
  • Wordpress Dnevnik Jednog Astrologa
Odg: » ○ • ☆ Dnevna Ezoterija ☆ • ○ «
« Odgovor #478 poslato: 07. Januar 2020. 17:23:48 »
»The Mind, The Game«


POČETKOM JANUARA IMAMO KONJUKCIJU IZMEĐU MERKURA I JUPITERA NA 07° JARCA.

Sabijski Simbol 08° Jarca pod nazivom «Na suncu pripitomljena ptica peva veselo svoju pesmu» se vezuje za čovekov stav prema ograničenjima ~ apsolutna sreća može da se postigne tako što se čovek potpuno preda ograničenjima i ne bori se protiv njih, tada sve prepreke i granice nestaju sa njegovog Puta.

Ovaj stepen pokazuje dualnost onoga što čovek smatra »blaženstvom« :

-1- preko duhovnosti, intelektualne nadogradnje, činjenja dobrih dela, poštovanja tradicije i zakona, čime se uzdiže Svest čoveka i tako se prevazilaze ograničenja ovog materijalnog sveta, koji je samo usputna stanica za ovo naše smrtno telo, i oslobađajući se zavisnosti od materijalnih dobara, čovek oslobađa i svoje telo i svoj um (na neki način, ispravlja svoje prošlo životne karmičke greške)

-2- sušta suprotnost ~ preko materijalne imovine, zarađivanja novca kako bi se što više kupovalo & trošilo & gomilalo, uživanjem u luksuzu, odeći, nakitu, hrani, te tako čovek sve više i više nestaje u moru nepotrebnih stvari, ubeđujući sebe da je on srećan, jer ima to sve što ima, ne shvatajući da tako gubi svoju Dušu i uništava svoje telo (tj na neki način, stvara niz novih karmičkih grešaka)

Ovaj stepen nas uči pronalaženju „zlatne sredine“ ~ imati sve što je srcu drago, ali samo u okviru onog osnovnog za normalan život, uskladiti potrebe porodice sa poslovnim obavezama, štedeti & čuvati, ali i pomagati & davati drugima, uživati u životu, ali ne preterivati u njemu itd…

DA SE PODSETIMO KO JE MERKUR, KO JE JUPITER, A KO JE JARAC, DA BI NAM OVA KONJUKCIJA BILA JASNIJA :

Merkur : on je po svom osnovnom kvalitetu vrlo sličan Saturnu, hladan, suv, dualan (hemafrodit) Njegova priroda se menja u skladu sa planetom pored koje se nađe (konjukcija, isti znak) On se vezuje za reči, govor, komunikaciju, pregovore, on pokazuje koliko je čovek mudar, kakav mu je karakter, koliko je okrenut Veri i intelektualnom nadograđivanju, a takođe vlada Astrologijom, Divinacijom, Astronomijom. On je planeta informacija, transporta, trgovine, tehnike (mobilni, kompjuter…) On je vrlo druželjubiv i uživa da se ističe u svojoj veštini prikupljanja i prenošenja (ne)bitnih informacija. Naravno, ako se nađe uz malefičnu planetu ili je u znaku svog izgona (Strelac, Ribe) ili je u znaku svog pad (Ribe) on postaje lopov, falsifikator, prevarant, majstor obmane, prepun zavisti, jako zaboravan, rasipnik, tračara, vrlo lošeg & lukavog morala.

Jupiter : dnevna, muška planeta, topao, vlažan, smatra se prirodnim benefikom, planeta rasta & nagomilavanja & ekspanzije. Ali ako se nađe u znaku svog izgona (Blizanci, Devica) ili znaku svog pada (Jarac) tada postaje malefik (ili ako se nađe u konjukciji sa malefikom) On se vezuje za zakone, presuda, pomirenja, činjenje dobrih dela, i intelektualno i dugovno usavršavanje. On se povezuje sa religijom, molitvama, zaštitom, amajlijama. On je pravdoljubiv, uvek u potrazi za istinom, nadograđuje svoje znanje kako bi na što bolji način ga preneo drugima. On se takođe vezuje za plodnost (začeće, decu…) Ovo je planeta koja će uvek da bira pozitivno, optimistično, iskreno verujući da dobro pobeđuje zlo, nije zlopamtilo, ali ume kontradiktorno da se razgnevi zbog nevažne sitnice. Kada je loše postavljen, to je boem „lako ćemo“, vrlo vešto pronalazi „rupe u zakonu“, amoralan, sklon aferama (političkim, zakonskim, ljubavnim…) tada je poznat po korupciji & mitu.

Jarac : zemljani znak, hladan i suv, melanholik, ženski, noćni, zimski, kardinalan. U Tradicionalnoj Astrologiji ovaj znak važi za vrlo agresivan znak, dvostruke prirode, pokazatelj je problema, lošeg morala, ali s druge strane izuzetno vredan, marljiv, servilan, ume da brine o drugima, planira velika dela, ali pravi i velike greške. Vrlo tajnovit, mračan, ni za glavu ni za rep, poštuje tradiciju i pretke, ali u isto vreme čini loša dela koja sramote iste. U Modernoj Astrologiji ovaj znak se vezuje za disciplinu, odgovornost, strogost, ozbiljnost, distancu, smatra se vrlo hladnim i uzdržanim (iako u suštini je to samo njegovo umeće perfektnog kontrolisanja uticaja emocija na razum) Uvek okrenut poslu i karijeri i često zapostavlja privatan život zbog toga.

E sad, ako pogledamo Mundani čart trenutka ove konjukcije, vidimo da su Merkur i Jupiter u društvu i Južnog Mesečevog Čvora, pod Sunčevim zracima, i da imaju s jedne strane trigon sa Uranom i Fortunom iz Bika, a s druge strane kvadrat sa Hironom i Mesecom iz Ovna. Ovo već dosta utiče na klasično tumačenje koje bi MerkurJupiter u Jarcu imala :

"Aspekt koji kao tranzit donosi priširivanje znanja iz različitih oblasti života. Snažni intelektualni podstrek za istraživanjem, čitanjem, pisanjem, predavanjem. Uvećana radoznalost koja gura napred ka sve višim i višim stepenicama znanja i mudrosti. Potreba da se apsolutno sve i svako shvati & razume 100% po bilo koju cenu."

Ali, ovde imamo prvo Južni Mesečev Čvor, koji nije planeta, ali ima isti uticaj kao i da jeste. One će ovu konjukciju da smiri, umiri, uspava čak, jer je to njegova simbolika, on je sve ono što je pasivno, već odrađeno, završeno, jer je on signifikator svega onoga što smo poneli (pa tako i naučili) iz prošlih života, te u ovom to „nešto“ nemamo ni želju ni potrebu ponovo da proučavamo & učimo.

S druge strane, ova konjukcija je pod sunčevim zracima, pa tako energije ove dve planete neće moći da budu usmerene u pravom smeru. Spaljena planeta vam je kao napr kada bi bez naočara za sunce pokušali da gledate u sunce. Naravno, ne samo što bi vam krenule suze, već ne bi videli ni kuda idete, pa tako bi mogli i da se povredite ili uradite nešto loše.

Tako vam je i sa planetama koje su pod sunčevim zracima (spaljene) One su tu, ali ne znaju gde treba da pošalju svoju energiju. Ako pogledamo Saturn, kao vladara ove konjukcije, i on je pod sunčevim zracima, pa tako iako je u znaku svog sedišta, on vrlo malo može da pomogne Merkuru i Jupiteru da urade nešto dobro.

S treće strane, ova konjukcija ima trigon i sa Uranom iz Bika, koji će nasumično da aktivira Merkur i Jupiter i generalno neće im dozvoliti da održe bilo kakav balans, plus tu je i kvadrat sa Mesecom iz Ovna, pa vidimo da će u celu ovu priču da se umešaju i vrlo jake emocije, što će naravno dodatno da remeti odmerenog Jarca u kojem se nalaze Merkur i Jupiter.

Na kraju, šta će nam ova konjukcija doneti ? Pa, u suštini sve suprotno od očekivanog. Ako nam se pruži prilika da nešto saznamo & naučimo, ili ćemo sami da odbijemo tu mogućnost ili pak će se neko ili nešto isprečiti da ostvarimo to što želimo. Ugovori & pregovori će biti loši, procene povoljnosti na nekom radnom mestu će biti pogrešne, kupo-prodaja može da krene naopako, zdravlje takođe može da bude znatno slabije.

Komunikacija sa okolinom će biti igra gluvih telefona, informacije će biti samo na prvi pogled dobre, a posle kada se skupi još informacija, videćmo da ne samo što su prošle bile pogrešne, već su nam stvrorile i dodatne, nove, probleme. Ovo posebno može da loše utiče (na inače već lošu) birokratiju, rešavanje nekih poslovnih ili sudskih odluka, a dodatno može da nam donese i probleme sa nekim dugovima i nerešenim računima.

Tako će i sam Sabijski Simbol doći do izražaja, dajući nam mogućnost da odaberemo jednu od dve strane medalje ove konjukcije. Ako odaberemo prvu opciju, naičićemo na velike prepreke u vidu testiranja Vere, i da nas nauči da moramo da verujemo u sebe, pa će tako i da uspemo da ostvarimo ono što želimo.

Ako odaberemo drugu opciju, možemo da doživimo neke neprijatnosti oko gubitka finansija, iako smo baš pokušali upravo to da izbegnemo, tj da na teži način naučimo da materijalno ma koliko u današnje vreme je važno, u suštini, nije važno i da moramo da ostanemo u „zlatnoj sredini“ bez prevelikih želja i htenja ako želimo da nastavimo mirno naš život dalje.

Na našu sreću, ovo je tranzit kratkog veka, pa će posle par dana, sve polako da se smiruje… da prođe neće, jer sam Merkur ide ka Suncu, pa će se uticaj sunčevih zraka još više pojačavati, i ovaj Merkur će se ponašati skoro kao da je retrogradan… ali… o tome, u nekom drugom tekstu…

https://dnevnikjednogastrologablogspot.wordpress.com/2020/01/02/the-mind-the-game/
:srce: Natalče šareno :mag: My Kipper on Imgur :pisac: Astrološke konsultacije & narudžbine :mail:

     Let me ask you something...
     If someone prays for patience, you think God gives them patience? Or does he give them the opportunity to be patient?
     If he prayed for courage, does God give him courage, or does he give him opportunities to be courageous?
     If someone prayed for the family to be closer, do you think God zaps them with warm fuzzy feelings, or does he give them opportunities to love each other?


~ 7 Lots ~ Lenormand  ~  Google Arhiva Slika ~

Van mreže Anubis Bastet*

 • I dont fight because i hate what's in front of me. I fight because i love what's behind me.
 • * Ovaj može da menja Google *
 • *******
 • Poruke: 42853
 • Reputaciona snaga: 36078
 • Anubis Bastet is awe-inspiring!Anubis Bastet is awe-inspiring!Anubis Bastet is awe-inspiring!Anubis Bastet is awe-inspiring!Anubis Bastet is awe-inspiring!Anubis Bastet is awe-inspiring!Anubis Bastet is awe-inspiring!Anubis Bastet is awe-inspiring!Anubis Bastet is awe-inspiring!Anubis Bastet is awe-inspiring!Anubis Bastet is awe-inspiring!Anubis Bastet is awe-inspiring!
 • Pol: Žena
 • ♥ 061 17 04 231 ♥
  • Wordpress Dnevnik Jednog Astrologa
Odg: » ○ • ☆ Dnevna Ezoterija ☆ • ○ «
« Odgovor #477 poslato: 04. Januar 2020. 09:10:29 »
Kreni i ugrabi dobru priliku


Do nedavno tranzitni Mars je bio u znaku svog sedišta, znaku Škorpiona, a od 03-01-2020 prelazi u znak Strelca i biće tu sve do 16-02-2020.

Dok je bio u Škorpionu, pomagao nam je da uspostavimo kontakt sa našim unutrašnjim bićem, da nam povrati samopouzdanje i samovrednovanje. Sada, dok bude bio u Strelcu, te naučene lekcije će nam dobro doći, jer nam u susret ide puno novih životnih avantura.

Mars je planeta akcije, libida, borbe, pa kada se nađe u vatrenom avanturističkom znaku Strelca, naravno da će doneti puno promena i novih dašavanja, posebno za Promenljive Znake (Strelac, Devica, Blizanci, Ribe)

Mars u Strelcu "sve se može kad se hoće"

On će nas u narednom perodu pogurati (a neke baš i izgurati) iz naše sigurne, mirne, poznate, ušuškane, zone komfora, i ubaciće nas u situacije u kojima ćemo morati prvenstveno da verujemo u sebe, da se ne oslanjamo na druge i da prevaziđemo strah od nepoznatog.

Znak Strelca se povezuje sa višim obrazovanjem, Verom, filozofijom, zakonom, moralom, inostranstvom, i traženjem životnog smisla i istine, pa će tako ovaj Mars želeti da istraži nove sfere intelektualnog i duhovnog, želeće da nas nauči da uvidimo povoljnu priliku i zgrabimo je na vreme.

U narednih 6 nedelja dok Mars bude putovao kroz znak Strelca, svi ćemo dobiti nov "punjač" za naše "baterije", mnogo bolji od predhodnog, te će nam on omogućiti da vidimo ljude i Svet oko sebe na jedan potpuno nov i mnogo zanimljiv način.

Zahvaljujući ovom stelijumu u Jarcu, ovaj Mars u Strelcu neće previše da talasa i da preuzima na sebe previše projekata, imaće mnogo bolju koncentraciju i uvid u to šta su trenutno najvažniji prioriteti, pa će nam tako naredni period dobro doći ako želimo da završimo neke važne poslove ili projekte.

Mars u Strelcu uz ovaj stelijum nam donosi ogroman optimizam i ljubav prema samom sebi, jer se sve u stvari bazira na realnim činjenicama, a podpomognuto je od strane intelektualne i duhovne snage, pa ćemo tako u narednih 6 meseci imati dovoljno vere u sebe i dovoljno hrabrosti da prevaziđemo sve prepreke i pobedimo sve ono loše što nam ide u susret.

Ako uspemo da se uskladimo sa vatrenim, brzim, strastnim, veselim, ambicioznim i povremeno nepredvidljivim energijama Marsa u Strelcu, u narednom periodu bukvalno nam niko i ništa neće moći stati na put ka našem cilju.

•○• OVAN •○•
Nove avanture stižu u vaš život. Mars u Strelcu će vam doneti ogormnu želju da proširite svoje horizonte, istražite nova mesta, upoznate nove ljude. Nove prilike, kako na ljubavnom, tako i na poslovnom planu, brzinski stižu u vaš život, budite budni i spremni na akciju!

•○• BIK •○•
Dobićete priliku da postanete još hrabriji i snažniji. Mars u Strelcu će vam transformisati život na jedan zanimljiv način, da čak i vi koji ne volite previše promene, ćete rado prigrliti nove avanture. Dobar period da se okrene "novi životni list", a možda čak i potpuno nova "knjiga".

•○• BLIZANCI •○•
U narednom periodu bićete u kontaktu sa drugima više nego obično. Mars u Strelcu će vam u narednom periodu doneti nova prijateljstva, nove ljubavi, nove izazove, a možda i nove poslovne ponude. Imaćete prilike da više putujete i brže dolazite do željenih informacija.

•○• RAK •○•
Vaša svakodnevnica će doživeti dinamičnu transformaciju. Mars u Strelcu će vas okrenuti ka boljoj organizaciji vašeg života, i staviti fokus na sve ono što do sada niste stizali da završite. Nova snaga i optimizam, želja da se uradi nešto što do sad se nije smelo, pa se zato pripazite povreda, za svaki slučaj.

•○• LAV •○•
Koliko samo lepih i pozitivnih ljudi i situacija vam ide u susret! Mars u Strelcu će vidno poboljšati vaš poslovni, društveni i privatni život. Pozitivan period ispunjen lepim vestima, proslavama, novim poznanstvima. Veliki akcenat na deci i mladim ljudima, koji će vam dodatno ispuniti život srećom.

•○• DEVICA •○•
Nove pozitivne energije stižu u vaš dom. Mars u Strelcu će puno toga da promeni u vašem domu, i u odnosu sa ukućanima. Period povoljan za renoviranje doma, ili preseljenje. Ipak, ne brzajte i ne forsirajte potencijalne promene, jer može doći do nesporazuma sa ukućanima ili odlaganjem planova.

•○• VAGA •○•
Nove ideje, novi planovi, novi projekti. Mars u Strelcu će vam u narednom periodu doneti mogućnost da sprovedete sve "iz teorije u praksu", da nadogradite svoje životno iskustvo, i da dobijete novu & bolju priliku, ne samo na finansijsko & poslovnom planu, već i na polju ljubavi. Uživajte!

•○• ŠKORPIJA •○•
Period finansijskog i poslovnog uspeha. Mars u Strelcu vam donosi mogućnost da organizujete svoje finansije i pokretnu imovinu, da isplanirate povoljne investicije, pokrenete period štednje i ulaganja, i da na taj način osigurate siguran i komforan način života. Takođe, dobiteće priliku da rešite neki poslovni pregovor & ugovor u vašu korist.

○• STRELAC •○•
Kakva vas samo neverovatna avantura čeka! Sve novo i intrigantno ulazi u vaš život zahvaljujući Marsu u Strelcu. Prepustite se svom osećaju, svojoj unutrašnoj Veri i svom optimizmu i slobodno ugrabite prilike koje će vam se pružiti, bilo da je reč o poslu, ljubavi, zdravlju, domu, sve što stiže, dobro će vam doći!

•○• JARAC •○•
Period priprema i prikupljanja novih podataka, određivanje novih prioriteta. Mars u Strelcu vam donosi period kada ćete više biti usmereni na sebe i svoje potrebe i pripremati sebe za nov period kad Mars bude doša u vaš znak. Period kada bi mogli da odete na neki dalek put, bilo u neku stranu zemlju, bilo u dubine vaše Duše.

•○• VODOLIJA •○•
Nove avanture stižu i za vas, ispunjene pozitivnim promenama na mnogim poljima vašeg života. Mars u Strelcu će vam pomoći da ostvarite svaki zacrtani cilj, a i prijaće vam da izađete iz svoje zone komfora i uradite nešto po "svojoj volji" i da tako malo zbunite (na pozitivan način) svoju okolinu.

•○• RIBE •○•
Period fokusa na posao, karijeru, i ostvarenje životnih ciljeva i ambicija. Mars u Strelcu će vam doneti situacije u životu, posebno na polju posla, kada ćete imati prilike da pokažete šta znate i koliko ste snažni i odlučni da se istaknete iznad drugih. Manja ljubomora & konkurencija vam može biti samo podstrek za dalje.

https://dnevnikjednogastrologablogspot.wordpress.com/2020/01/03/kreni-i-ugrabi-dobru-priliku/
:srce: Natalče šareno :mag: My Kipper on Imgur :pisac: Astrološke konsultacije & narudžbine :mail:

     Let me ask you something...
     If someone prays for patience, you think God gives them patience? Or does he give them the opportunity to be patient?
     If he prayed for courage, does God give him courage, or does he give him opportunities to be courageous?
     If someone prayed for the family to be closer, do you think God zaps them with warm fuzzy feelings, or does he give them opportunities to love each other?


~ 7 Lots ~ Lenormand  ~  Google Arhiva Slika ~

Van mreže Anubis Bastet*

 • I dont fight because i hate what's in front of me. I fight because i love what's behind me.
 • * Ovaj može da menja Google *
 • *******
 • Poruke: 42853
 • Reputaciona snaga: 36078
 • Anubis Bastet is awe-inspiring!Anubis Bastet is awe-inspiring!Anubis Bastet is awe-inspiring!Anubis Bastet is awe-inspiring!Anubis Bastet is awe-inspiring!Anubis Bastet is awe-inspiring!Anubis Bastet is awe-inspiring!Anubis Bastet is awe-inspiring!Anubis Bastet is awe-inspiring!Anubis Bastet is awe-inspiring!Anubis Bastet is awe-inspiring!Anubis Bastet is awe-inspiring!
 • Pol: Žena
 • ♥ 061 17 04 231 ♥
  • Wordpress Dnevnik Jednog Astrologa
Odg: » ○ • ☆ Dnevna Ezoterija ☆ • ○ «
« Odgovor #476 poslato: 04. Januar 2020. 09:02:33 »
Januar 2020


Početak nove dekade 21 veka nam počinje sa velikim stelijumom planeta u Jarcu, koji će svoju punu snagu da pokaže 10. Januara za vreme Punog Meseca tj delimičnog pomračenja istog na 19°54' Raka, a ona će pak da bude uvertira konjukciji između Saturna i Plutona na 22°46' Jarca koja se dešava 12. Januara.

Ovakva kombinacija će zasigurno da obeleži kompletnu 2020 godinu i najverovatnije na Mundanom niovu dovesti do nekih krupnijih i ne baš toliko pozitivnih promena u Svetu (kako na polju društva, ekonomije, politike, tako i u onom mnogo važnijem, eko-sistemu... Majka Zemlj@ se probudila i održaće nam par vrlo žestokih lekcija ove godine)

Delimično pomračenje Meseca će nam prvu polovinu Januara 2020 učiniti vrlo emotivnom, ali ne u onom "leptirići i cvetići" emotivnom smislu, već u onom emotivno izazovnom i teškom smislu

Svako ko je rođen sa istaknutim Kardinalnim Znacima (Jarac, Vaga, Rak, Ovan) ili pak je rođen u periodu Punog & Mladog Meseca & Pomračenja, Januar će biti mesec kada će morati posebno da se naoruža strpljenjem i da bude hrabar & uporan u prevazilaženju životnih prepreka i izazova, jer će ovaj Pun Mesec imati opoziciju i sa Merkurom i sa Saturnom i sa Plutonom, što će jako otežati komunikaciju i (spo)razumevanje između ljudi u toku ovog perioda.

Dugo isčekivana konjukcija između Saturna i Plutona možemo da najbolje opišemo kroz citat iz Dikensovog "Priča o dva grada" koja se u potpunosti uklapa u simboliku ovog aspekta : "To su bila najbolja vremena, to su bila najgora vremena, to je bilo doba mudrosti, to je bilo doba gluposti, to je bila epoha verovanja, to je bila epoha neverice".

Ova konjukcija se dešava u proseku na svake 34 godine, te tako početkom Novembra 1982 Saturn i Pluton su se udružili na 27° Vage, a pre toga sredinom Avgusta 1947 na 13° Lava... i kada se dve vrlo teške i hladne planete nađu zajedno, naravno da donose tešku energiju sa sobom. Pošto su u pitanju spore planete, njihova konjukcija je samo Zenit određenog perioda procesa evolucije, kako čoveka & društva, tako i same planete Zemlje.

Ono što će pojačati težinu ovog aspekta je činjenica da će i Saturn i Pluton biti spaljeni od Sunca, a pored njih je i Merkur, koji ne samo što će biti pod teškim uticajem Saturna i Plutona, već će biti spaljen i od Sunca.

Pored toga, sama činjenica da je ovaj stelijum u Jarcu vođen Saturnom u svom sedištu, kao i postavkom Jupitera u konjukciji sa Južnim Mesečevim Čvorom koji su takođe pod Sunčevim zracima, vidimo da će ovaj period biti i snažno karmički naglašen

U toku Januara imaćemo i puno drugih zanimljivih tranzitnih aspekata ;

02-01 MerkurJupiter, 07-01 Sunce 60° Neptun, 08-01 Merkur 60° Neptun, 10-01 SunceMerkur, 12-01 Merkur 0° i Saturn i Pluton, 13-01 Sunce 0° i Pluton i Saturn, 16-01 Venera 60° Uran, 18-01 Merkur 90° Uran, 23-01 Sunce 90° Uran i Venera 60° Jupiter, 25-01 Merkur 60° Mars, 27-01 Venera 90° Mars i VeneraNeptun i 28-01 Mars 90° Neptun. Vidimo da će ovaj Merkur baš da ima pune ruke posla u toku ovog Januara.

Od 16-01 Merkur prelazi u znak Vodolije i biće tu sve do 03-02. Venera će 13-01 da pređe u znak svoje egzaltacije, znak Riba i biće tu sve do 07-02. Mars će sve da ih preduhitri i već na početku meseca, 03-01, će preći u znak Strelca i biće tu sve do 16-02. Od retrogradnih planeta imamo Uran koji će 11-01 da krene direktno.

Takođe, 24-01 imamo Mlad Mesec na 04° Vodolije {početak Kineske Lunarne Nove Godine ~ Godina metalnog Pacova} koji će pak da bude propraćen kvadratom sa baš Uranom iz Bika i koji će da najavi period (ne)vidljivih promena koje su počele da se dešavaju i koje hteli mi to ili ne, moramo da prihvatimo, jer u suprotnom, ako budemo negirali promene, biće nam vrlo teško da se prilagodimo novim situacijama koje nam velikom brzinom stižu u susret.

Sa srećom nam bilo!

https://dnevnikjednogastrologablogspot.wordpress.com/2020/01/01/januar-2020/
:srce: Natalče šareno :mag: My Kipper on Imgur :pisac: Astrološke konsultacije & narudžbine :mail:

     Let me ask you something...
     If someone prays for patience, you think God gives them patience? Or does he give them the opportunity to be patient?
     If he prayed for courage, does God give him courage, or does he give him opportunities to be courageous?
     If someone prayed for the family to be closer, do you think God zaps them with warm fuzzy feelings, or does he give them opportunities to love each other?


~ 7 Lots ~ Lenormand  ~  Google Arhiva Slika ~

Van mreže Anubis Bastet*

 • I dont fight because i hate what's in front of me. I fight because i love what's behind me.
 • * Ovaj može da menja Google *
 • *******
 • Poruke: 42853
 • Reputaciona snaga: 36078
 • Anubis Bastet is awe-inspiring!Anubis Bastet is awe-inspiring!Anubis Bastet is awe-inspiring!Anubis Bastet is awe-inspiring!Anubis Bastet is awe-inspiring!Anubis Bastet is awe-inspiring!Anubis Bastet is awe-inspiring!Anubis Bastet is awe-inspiring!Anubis Bastet is awe-inspiring!Anubis Bastet is awe-inspiring!Anubis Bastet is awe-inspiring!Anubis Bastet is awe-inspiring!
 • Pol: Žena
 • ♥ 061 17 04 231 ♥
  • Wordpress Dnevnik Jednog Astrologa
Odg: » ○ • ☆ Dnevna Ezoterija ☆ • ○ «
« Odgovor #475 poslato: 25. Decembar 2019. 01:05:14 »
»Express the Uniqueness«


Baš za Božićno veče, 24. Decembra u 22h43 imamo lep trigon između Sunca iz Jarca i Urana iz Bika. Ovaj aspekt će biti uvod za nastupajući kazimi između Sunca i Jupitera, ali i Sunčevog sopstvenog pomračenja koji mu predhodi jedan dan pre tog kazimija.

Tako ovo troje (Sunce Jupiter Uran) da nam budu završnica ove 2019 godine i najaviće drugu dekadu 21 veka, ponovo na neki način ponavljanje „trojstva“ i sudbinskog (karmičkog) koje nam predstoji da odradimo u narednom periodu (jer nam sledi opet pomračenje, ali i već sad svima poznata konjukcija između Saturna i Plutona u Januaru 2020)

Uran je takav da uklanja lično vezivanje i subjektivnost, on je aktivan, ali posmatrač, ne dotiče ga ništa, niti iko. S druge strane, sušta suprotnost, Sunce Ego, subjektivno, lično… sada oboje u Zemljanim znacima, spojeni benefičnim aspektom. Biće zanimljivo.

Sam znak Bika je oličenje želje za sigurnim, trajnim, stabilnim, proverenim, 100 godina unapred isplaniranim… Sam znak Jarca je tu da da formu, oblik, smisao, i potrebnu koncentraciju i disciplinu da se sprovedu planovi u delo.

Sunce će tako da pogura Uran, koji će pak da nam pomogne da bolje vidimo svoj put, tj da na bolji, jasniji, konkretniji način nam promeni svakodnevne navike i rutinu, i da nas usmeri u novom pravcu (taman se sve lepo i uklapa sa nedavnom kombinacijom planeta između Venere & Neptuna i Marsa & Plutona koje su nam donekle promene na finansijskom i emotivnom planu)

Ovaj Zemljani trigon će nam tako omogućiti da na jedan praktičan, ali opet specifičan način, pokažemo drugima svoju jedinstvenost, svoje kvalitete i sposobnosti, što će naravno najviše da nam pomogne na poslovnom planu.

Zemljani znaci su mirni i usporeni, ali zahvaljujući energijama Sunca i Urana, dobićemo mogućnost da pokrenemo nešto u svom životu i da nešto kasnije dobijemo zasluženu nagradu za svoj rad i trud.

Ovaj aspekt bi trebalo iskoristiti i ne bi trebalo da budemo pasivni i da čekamo da nam se nešto lepo desi, već da zajedno sa ovim pozitivnim uticajem Viših Kosmičkih Sila uapredimo i poboljšamo svoj život i uredimo ga onako kako nama to odgovara.

Aspekt trigona će nam naravno puno pomoći u tome i u narednom periodu uvesti nam u život osobe koje će iskreno želeti da nam pomognu i da nas podrže u našim ciljevima. Ovo i jeste na neki način svrha ovog aspekta ~ da nam ostvari neku našu veliku želju (naravno, koja je povezana sa našim praktičnim delom života)

Trigon između Sunca iz Jarca i Urana iz Bika će nam tako doneti onaj „Aha!“ momenat, tj poguraće naše sive ćelije da pronađemo bolji (i lakši) put do naših želja.

Zahvaljujući samoj simbolici aspekta trigona (koji uvek donosi i pozitivnu energiju i vrlo povoljne situacije & prilike) u narednom periodu svojom individualnošću ćemo biti u mogućnosti da se istaknemo u društvu i steknemo bolji uvid u svoje karmičko nasleđe i sve ono što smo poneli sa sobom iz prošlih života i što se sada materijalizuje u vidu naših dela (ponašanja, razmišljanja, ostvarenosti na polju života koje nam je najvažnije)

Isto tako, upravo zahvaljujući svojoj posebnosti, dobijamo bolji uvid na koji način naš život utiče na druge živote i kako sve te osobe oko nas utiču na nas same ~ dobijamo mogućnost da budemo aktivni posmatrač (bez uticaja emocija) kako na život drugih, tako i na sopstveni život, te je tako naredni period odličan i za samospoznaju (ali više na jednom naučnom nivou, nego na duhovnom)

Ovo je aspekt timskog rada gde je svakome omogućeno da bude jedinka za sebe, ali jedinka koja je svesni deo „mase“ i aspekt koji svojim energijama donosi sklad i smisao u životu, kako nas, tako i drugih oko nas.

Pa tako, ako vam ovo dvoje aktiviraju u natalnom čartu : Sunce, Mesec, Asc, Mc, arapsku tačku Duha ili Fortunu, u narednom periodu možete očekivati :

Ovan
~ sreća u nesreći, isplivaćete iz neke loše situacije i osloboditi se problema ili ćete otkriti ono što vas je do sada „guralo“ na dole, umesto na gore

Bik
~ stisnite zube i skočite, nećete zažaliti, jer ovo je period kada ćete napokon dobiti svojih „5 min“ da zablistate sa svojim znanjem i umećem

Blizanci
~ promenite svoj stav o sopstvenim vrednostima i eto poboljšanja finansija, kao i samog zdravlja i života

Rak
~ stižu vesti koje će vam promeniti život (a možda i mesto boravka) kraća putovanja ili neočekivani gosti takođe donose promene

Lav
~ prihvatite promene u domu, i promeniće vam se odnos sa ukućanima, odlučite se već jednom da treba da unesete dašag novog i eto sreće

Devica
~ neočekivane promene vezane za ljubav & decu, kontakt sa neobičnim strancima, ne analizirajte puno, prepustite se

Vaga
~ apsolutna promena životne svakodnevnice, ne gunđajte, već dignite sedalicu, zasucite rukave i radite, i uspeh je tu

Škorpija
~ promene u bilo kojim partnerskim odnosima, posebno naravno emotivnim, a možda  vas čak čeka i potencijalno preseljenje

Strelac
~ bez filozofiranja, prihvatite da je sve u životu prolazno, neko & nešto jednostavno mora da ode iz vašeg života, biće vam lakše da idete dalje

Jarac
~ obratite pažnju na snove, upoznaćete neke važne ljude, ili pak imati prilike za putovanjem koje će vam promeniti život

Vodolija
~ promenite svoje prioritete (krenite da brojite od broja 1 = sebe) i poboljšaće vam se situacija na poslu

Ribe
~ preispitajte svoje nade & želje & planove, tu nešto škripi, treba da se mnogo toga promeni, pa će te i uspeti da ih ostvarite

https://dnevnikjednogastrologablogspot.wordpress.com/2019/12/18/express-the-uniqueness/
:srce: Natalče šareno :mag: My Kipper on Imgur :pisac: Astrološke konsultacije & narudžbine :mail:

     Let me ask you something...
     If someone prays for patience, you think God gives them patience? Or does he give them the opportunity to be patient?
     If he prayed for courage, does God give him courage, or does he give him opportunities to be courageous?
     If someone prayed for the family to be closer, do you think God zaps them with warm fuzzy feelings, or does he give them opportunities to love each other?


~ 7 Lots ~ Lenormand  ~  Google Arhiva Slika ~

Na mreži kosmopolita*

 • *Drugar iz komšiluka *
 • ****
 • Poruke: 1040
 • Reputaciona snaga: 1262
 • kosmopolita is awe-inspiring!kosmopolita is awe-inspiring!kosmopolita is awe-inspiring!kosmopolita is awe-inspiring!kosmopolita is awe-inspiring!kosmopolita is awe-inspiring!kosmopolita is awe-inspiring!kosmopolita is awe-inspiring!kosmopolita is awe-inspiring!kosmopolita is awe-inspiring!kosmopolita is awe-inspiring!kosmopolita is awe-inspiring!
 • Pol: Žena
Odg: » ○ • ☆ Dnevna Ezoterija ☆ • ○ «
« Odgovor #474 poslato: 23. Decembar 2019. 19:07:28 »
Citala sam malopre na Sito i reseto,bas je pomracenje sa Ju i meni je na istom stepenu Ju.Imam i drugaricu koja je vaga, mali pacov takodje u kineskom, i njoj je Ju na istom stepenu.Samo zdravlja, bude nesto dobro od ovoga.
Kosmo Natal

O Bogu – dok ne utvrdiš vjeru u Njega,
O tuđem grijehu – dok se ne sjetiš svoga,
i o sutrašnjem danu – dok ne svane."

Van mreže Anubis Bastet*

 • I dont fight because i hate what's in front of me. I fight because i love what's behind me.
 • * Ovaj može da menja Google *
 • *******
 • Poruke: 42853
 • Reputaciona snaga: 36078
 • Anubis Bastet is awe-inspiring!Anubis Bastet is awe-inspiring!Anubis Bastet is awe-inspiring!Anubis Bastet is awe-inspiring!Anubis Bastet is awe-inspiring!Anubis Bastet is awe-inspiring!Anubis Bastet is awe-inspiring!Anubis Bastet is awe-inspiring!Anubis Bastet is awe-inspiring!Anubis Bastet is awe-inspiring!Anubis Bastet is awe-inspiring!Anubis Bastet is awe-inspiring!
 • Pol: Žena
 • ♥ 061 17 04 231 ♥
  • Wordpress Dnevnik Jednog Astrologa
Odg: » ○ • ☆ Dnevna Ezoterija ☆ • ○ «
« Odgovor #473 poslato: 23. Decembar 2019. 18:10:03 »
     Da, biće zanimljiv kraj Decembra :pamet: Noćas ću da odradim još tih par aspekata (i to Pomračenje) koja se dešavaju do kraja meseca :pisac: taman da ispunim noć sebi :komp:
:srce: Natalče šareno :mag: My Kipper on Imgur :pisac: Astrološke konsultacije & narudžbine :mail:

     Let me ask you something...
     If someone prays for patience, you think God gives them patience? Or does he give them the opportunity to be patient?
     If he prayed for courage, does God give him courage, or does he give him opportunities to be courageous?
     If someone prayed for the family to be closer, do you think God zaps them with warm fuzzy feelings, or does he give them opportunities to love each other?


~ 7 Lots ~ Lenormand  ~  Google Arhiva Slika ~

Na mreži kosmopolita*

 • *Drugar iz komšiluka *
 • ****
 • Poruke: 1040
 • Reputaciona snaga: 1262
 • kosmopolita is awe-inspiring!kosmopolita is awe-inspiring!kosmopolita is awe-inspiring!kosmopolita is awe-inspiring!kosmopolita is awe-inspiring!kosmopolita is awe-inspiring!kosmopolita is awe-inspiring!kosmopolita is awe-inspiring!kosmopolita is awe-inspiring!kosmopolita is awe-inspiring!kosmopolita is awe-inspiring!kosmopolita is awe-inspiring!
 • Pol: Žena
Odg: » ○ • ☆ Dnevna Ezoterija ☆ • ○ «
« Odgovor #472 poslato: 23. Decembar 2019. 17:31:05 »
Bese prekosutra mlad Mo i pomracenje, meni je tu negde JU,videcemo...
Kosmo Natal

O Bogu – dok ne utvrdiš vjeru u Njega,
O tuđem grijehu – dok se ne sjetiš svoga,
i o sutrašnjem danu – dok ne svane."

Van mreže Anubis Bastet*

 • I dont fight because i hate what's in front of me. I fight because i love what's behind me.
 • * Ovaj može da menja Google *
 • *******
 • Poruke: 42853
 • Reputaciona snaga: 36078
 • Anubis Bastet is awe-inspiring!Anubis Bastet is awe-inspiring!Anubis Bastet is awe-inspiring!Anubis Bastet is awe-inspiring!Anubis Bastet is awe-inspiring!Anubis Bastet is awe-inspiring!Anubis Bastet is awe-inspiring!Anubis Bastet is awe-inspiring!Anubis Bastet is awe-inspiring!Anubis Bastet is awe-inspiring!Anubis Bastet is awe-inspiring!Anubis Bastet is awe-inspiring!
 • Pol: Žena
 • ♥ 061 17 04 231 ♥
  • Wordpress Dnevnik Jednog Astrologa
Odg: » ○ • ☆ Dnevna Ezoterija ☆ • ○ «
« Odgovor #471 poslato: 23. Decembar 2019. 05:05:06 »
»Challenge and Change«


https://dnevnikjednogastrologablogspot.wordpress.com/2019/12/22/challenge-and-change/

22. Decembra imamo dva vrlo važna tranzitna aspekta koji se dešavaju skoro u isto vreme : prvi je Venera iz Vodolije koja ima aspekt kvadrata sa Uranom iz Bika, a drugi je sekstil između Marsa iz Škorpiona i Plutona iz Jarca.

Venera u kvadratu sa Uranom donosi nam izazovne životne situacije koje nam narušavaju naš osećaj sigurnosti, stabilnosti, komfora, sreće, zadovoljstva. Ali, pošto ovde imamo povezanost preko znakova ~ Venera je u znaku kojim vlada Uran, a Uran je u znaku kojim vlada Venera ~ vidimo da će u stvari ovi izazovi dobro da nam dođu, da nas malo trgnu iz monotone svakodnevnice i probude taman na vreme da uočimo odgovarajući trenutak za akciju.

Ovaj kvadrat će uticati na ne samo naš privatan život koji nam pruža osećanje reda i smisla, već i na našu (ne)pokretnu imovinu koja nam pruža osećanje stigurnosti i komfora. On će doneti najviše promene onima koji su baš zapali u rutinu sive životne svakodnevnice, pa će tako u narednom periodu biti prinuđeni da promene neke stvari u svom životu, ako žele da ponovo „pohvataju konce“ svog života.

S druge strane, aspekt sekstila između Marsa i Plutona donosi ogroman nalet energije i želje za postizanjem određenog specifičnog cilja u životu. Ovde imamo opet zanimljiv odnos između planeta ~ Mars je u znaku kojim vlada Pluton, a Pluton je u znaku gde je Mars egzaltiran ~ te tako će njih dvoje da nam brzinski napune baterije i tako povećaju snagu i izdržljivost (a po malo i inat & tvrdoglavost)

Ovaj sekstil tako donosi novu „inicijalnu kapislu“ u naš život i daje nam signal da nešto moramo da promenimo ako želimo da dođemo do željenog cilja. Ovo je ona iskonska energija, koja čuči sklupčana duboko u nama i koja se budi samo u onim životnim trenucima kada se „slože kockice“ i kada je potrebno brzo da se dela kako bi se zgrabio pravi trenutak i doživeo uspeh.

Tako, u narednom periodu imaćemo prilike da vidimo (otkrijemo) koliko smo snalažljivi & hrabri i koliko imamo zdravog inata da se izborimo sa novim i vrlo neočekivanim životnim izazovima, posebno na polju ljubavi i finansija.

Ovim izazovima nikako ne treba pristupiti sa negativnim stavom, jer će nam to automatski doneti poraz, već treba da ih posmatramo kao nešto dobro, što će da nas promeni, ali u pozitivu i omogući da unapredimo sebe.

Ovaj period nam tako donosi vrlo neobičnu ljubavnu priču, koja će nas staviti u poziciju da posumnjamo u svoje sposobnosti i mogućnosti i da nas natera da se zapitamo da li smo dorasli izazovu da se upustimo u tu ljubavnu avanturu sa tako neobičnom osobom. Ako odlučite da se upustite u tu avanturu, budite spremni da se menjate iz korena.

Za one koji su već našli svoju srodnu Dušu, naredni period će biti samo potvrda da li je to zaista tako ~ tj da li je pored njih njihova „druga polovina“ ili ne, jer će energije ove 4 planete protutnjati kroz njihov po malo uspavani odnos i doneti promene ~ prihvatanjem ili odbijanjem, kroji se dalje sudbina tog odnosa.

Isto tako, na finansijskom & poslovnom planu svi oni koju su sada u potrazi za svojim idealnim radnim mestom, imaće prilike (a možda i nekoliko njih) da dobju ponudu koja će možda na neki način da deluje suviše dobro (i nemoguće) te će se najednom naći na raskrsnici „a šta sad, da li da rizikujem ili ne?“ ali će morati brzo da donesu odluku da li da prihvate ponudu, kako im ona ne bi iskliznula iz ruku.

Za one koji imaju već posao i misle da su im finansije stabilne, očekuje takođe iznenađenje, jer će naredni period i njima da donese novine, možda situacije koje će iz najednom trgnuti i naterati da bolje analiziraju „za i protiv“ tabelu i možda čak odluče da napuste taj posao i potraže nov (koji će se takođe vrlo brzo i pojaviti na njihovo opšte čuđenje)
:srce: Natalče šareno :mag: My Kipper on Imgur :pisac: Astrološke konsultacije & narudžbine :mail:

     Let me ask you something...
     If someone prays for patience, you think God gives them patience? Or does he give them the opportunity to be patient?
     If he prayed for courage, does God give him courage, or does he give him opportunities to be courageous?
     If someone prayed for the family to be closer, do you think God zaps them with warm fuzzy feelings, or does he give them opportunities to love each other?


~ 7 Lots ~ Lenormand  ~  Google Arhiva Slika ~

Van mreže Anubis Bastet*

 • I dont fight because i hate what's in front of me. I fight because i love what's behind me.
 • * Ovaj može da menja Google *
 • *******
 • Poruke: 42853
 • Reputaciona snaga: 36078
 • Anubis Bastet is awe-inspiring!Anubis Bastet is awe-inspiring!Anubis Bastet is awe-inspiring!Anubis Bastet is awe-inspiring!Anubis Bastet is awe-inspiring!Anubis Bastet is awe-inspiring!Anubis Bastet is awe-inspiring!Anubis Bastet is awe-inspiring!Anubis Bastet is awe-inspiring!Anubis Bastet is awe-inspiring!Anubis Bastet is awe-inspiring!Anubis Bastet is awe-inspiring!
 • Pol: Žena
 • ♥ 061 17 04 231 ♥
  • Wordpress Dnevnik Jednog Astrologa
Odg: » ○ • ☆ Dnevna Ezoterija ☆ • ○ «
« Odgovor #470 poslato: 23. Decembar 2019. 05:02:03 »
»U potrazi za najboljim«


https://dnevnikjednogastrologablogspot.wordpress.com/2019/12/21/u-potrazi-za-najboljim/

Od 22. Decembra tranzitno Sunce prelazi u znak Jarca i biće tu sve do 20. Januara 2020.

Na svom putu kroz znak Jarca, tranzitno Sunce će imati pune ruke posla. Samo što bude ušlo u znak Jarca već će 23. Decembra da ima napeti razgovor sa Hironom iz Ovna preko aspekta kvadrata, da bi sutra već odmeravalo snagu sa Uranom iz Bika preko aspekta trigona.

Pred sam kraj Decembra, prvo 26. će biti pomračeno, da bi 27. imalo kazimi sa Jupiterom, a na samom kraju meseca 30. kazimi sa Južnim Mesečevim Čvorom.

U toku Januara prva nedelja će biti period odmora, da bi već od 07. Sunce se lepo družilo sa Neptunom iz Riba preko aspekta sesktila, 10. će imati ozbiljne razgovore preko kazimija sa Merkurom, ali će biti umešano istog dana i u priču oko pomračenja Meseca, 13. će da se spoji i sa Plutonom i sa Saturnom preko kazimija i doneti nam velike promene, pred sam kraj, pre nego što promeni znak, 19. Januara će malo flertovati sa Lilith preko aspekta sekstila i sutradan odlučiti da pređe u znak svog izgona, znak Vodolije.

Sunce u znaku Jarca je pod vladavinom Saturna, koji je pak trenutno još uvek u znaku svog sedišta, tj takođe se nalazi u Jarcu, pa će tako ovog puta Sunce da nam donese period koji je potpuno okrenut organizaciji našeg poslovnog života i disciplinovanju naše svakodnevnice. Sve se svodi na to da se živi u ovom ovde sada trenutku, ali u cilju realizacije planova koji imaju dalekosežni pozitivan uticaj na naš život.

Ono će od nas da traži da budemo skoncentrisani na naše ciljeve, da još jednom proučimo naše planove i projekte koje želimo da realizujemo, da budemo odgovorniji, profesionalniji i da obnovimo svoju ambiciju i težnju ka uspehu. Biće nam važno kako nas drugi doživljavaju i puno ćemo vremena i truda uložiti u poboljšanju svog imidža i statusa, ali na jedan vrlo praktičan i ozbiljan način.

Sunce u tranzitu kroz znak Jarca donosi želju da se (napokon) vide rezultati uloženog truda i nikad-kraja čekanju na materijalizaciju naših želja i planova. Takođe, ono nas (zajedno sa Saturnom ovog puta) drži u okviru društveno utvrđenih granica i propisa i podseća nas da se setimo (i obnovimo učenje) dosadašnjih životnih iskustava, da ne bi (opet) naparvili grešku.

Sve što se sada radi, radi se u cilju stabilizacije svakodnevnice i što boljoj poziciji u društvu & poslu. Period kada se ili dobija pohvala & unapređenje, ili pak kada se donosi odluka da se menja posao, jer ovaj više ne zadovoljava nove životne kriterijume. Takođe, ovo Sunce će nam u život uvesti ljude koji su organizovani, disciplinovani i koji mogu da nam pomognu (ako ništa makar svojim uzorom) kako treba da organizujemo svoj život da bi bili uspešni i zadovoljni (sami sa sobom)

Šta nam donosi Sunce u Jarcu ?

Naravno da će najviše koristi imati sami Jarčevi ~ srećan vam solarni povratak (kao i svi oni koji imaju ili Mesec ili Podznak ili vrh 10 polja, Fortunu ili tačku Duha u ovom znaku)

◘ Ovnovima ◘
~ promene vezane za posao, kao i za društveni status, mogućnost novih poslovnih ponuda, prekida radnog odnosa

◘ Bikovima ◘
~ nova životna iskustva, mogućnost intelektualnog i profesionalnog usavršavanja, putovanja u inostranstvo ili kontakt sa strancima

◘ Blizancima ◘
~ odrađivanje karmičkih dugova, ali i onih konkretnih, materijalnih, dugova, plaćanja kredita, regulisanje nekih birokratskih problema

◘ Rakovima ◘
~ donosi želju za stabilizacijom partnerskih odnosa, ali i želju za promenom mesta prebivališta, makar na kraće vreme

◘ Lavovima ◘
~ promena tempa obaveza, nova svakodnevna dešavanja koja će nekako morati da se uklope u ustaljeni raspored, obratite pažnju i na svoje zdravlje

◘ Devicama ◘
~ nova poznanstva, druženja, izlasci na lepa mesta za zabavu, potencijalna ljubav ili pak ozvaničenje trenutne ljubavi & proširenje porodice za još jednog člana

◘ Vagama ◘
~ donosi promene vezane u domu i za njihov osećaj sigurnosti i komfora, kao i za osećanje stabilnosti i budi želju da se uradi nešto smisleno i dugoročno što se tiče novog životnog perioda koji dolazi

◘ Škorpijama ◘
~ sledi period kraćih putovanja, češćih promenljivih odnosa sa rodbinom, treba da obrate pažnju u prevozu, i da skupe strpljenja za rešavanje nekih birokratskih obaveza

◘ Strelčevima ◘
~ naredni period donosi mogućnost vidnog poboljšanja finansijske situacije, sklapanje unosnih profitabilnih ugovora, ali i mogućnost da uvećaju svoju (ne)pokretnu imovinu

◘ Vodolijama ◘
~ donosi promene koje su vezane za njihovu Karmu, donosi im u život osobe i situacije sa kojima nisu do kraja rasčišćeni računi, a takođe bi trebalo da pripaze malo na zdravlje

◘ Ribama ◘
~ u narednom periodu slede promene vezane za njihove planove (posebno vezane za posao & karijeru) i upoznavanje uticajnih osoba koje itekako mogu da im pomognu u daljem životu sa njihovim projektima
:srce: Natalče šareno :mag: My Kipper on Imgur :pisac: Astrološke konsultacije & narudžbine :mail:

     Let me ask you something...
     If someone prays for patience, you think God gives them patience? Or does he give them the opportunity to be patient?
     If he prayed for courage, does God give him courage, or does he give him opportunities to be courageous?
     If someone prayed for the family to be closer, do you think God zaps them with warm fuzzy feelings, or does he give them opportunities to love each other?


~ 7 Lots ~ Lenormand  ~  Google Arhiva Slika ~

Van mreže Anubis Bastet*

 • I dont fight because i hate what's in front of me. I fight because i love what's behind me.
 • * Ovaj može da menja Google *
 • *******
 • Poruke: 42853
 • Reputaciona snaga: 36078
 • Anubis Bastet is awe-inspiring!Anubis Bastet is awe-inspiring!Anubis Bastet is awe-inspiring!Anubis Bastet is awe-inspiring!Anubis Bastet is awe-inspiring!Anubis Bastet is awe-inspiring!Anubis Bastet is awe-inspiring!Anubis Bastet is awe-inspiring!Anubis Bastet is awe-inspiring!Anubis Bastet is awe-inspiring!Anubis Bastet is awe-inspiring!Anubis Bastet is awe-inspiring!
 • Pol: Žena
 • ♥ 061 17 04 231 ♥
  • Wordpress Dnevnik Jednog Astrologa
Odg: » ○ • ☆ Dnevna Ezoterija ☆ • ○ «
« Odgovor #469 poslato: 23. Decembar 2019. 04:55:12 »
»U krug, u krug, izgubismo se i ja i drug…«


https://dnevnikjednogastrologablogspot.wordpress.com/2019/12/20/u-krug-u-krug-izgubismo-se-i-ja-i-drug/

Tranzit Merkur kvadrat Neptun vrlo često donosi iskrivljenu sliku stvarnosti. Jednostavno, te energije daju potpuno drugačiji uvid u neku situaciju ili osobu. Kao kada bi neko ko ima zdrave oči uzeo naočare sa -10 dioptrijom i pokušao da vidi svet na taj način. Ovih dana, od 17. do 23. Decembra imaćemo (ne)priliku da to iskusimo i sami…

Ovo je tranzitni aspekt vrhunske iluzije, kad ni sam madjioničar više nije siguran da li je sve to njegova veština, ili su neke čudne sile umešale svoje prste. Ovo je aspekt one stare narodne »jedno misli, drugo kaže, treće uradi«
Ovakav malefični tranzit može da nam donese puno toga lošeg, jer ništa nije onako kako se na prvi pogled & utisak čini. Ništa više nije logično, čak i kad imamo ispred sebe „crno na belo“ mi to opet dovodimo u pitanje. Neodlučnost, zbunjenost, malodušnost… Vrlo nepovoljan period za donošenje važnih životnih odluka, zbog pogrešnih procena.

Takođe, može da donese i pojačanu sumnju & skeptičnost, što posebno ima loš uticaj na medjuljudske odnose, jer se na neki period gubi poverenje u onu drugu stranu, čak i bez ikakvih konkretnih osnova & dokaza, pa su moguće optužbe i one osnovane i one neosnovane, ali u isto vreme i debelo prikrivanje nekih (ne)istina samo „zarad mira u kući“…

Takođe, ovo je tranzit zaboravnosti, pa će nam naredni period biti ispunjen stituacijama koje su krenule loše samo zato što smo nešto zabvoravili vezano za njih, isto tako zaboravnost da se nekome javimo, da odemo negde, da ponesemo nešto sa sobom… birajte…

Ono što će dodatno da otežava ovu konfuznu priču je činjenica da vladar Strelca i suvladar Riba, planeta Jupiter, se sada nalazi u znaku Jarca, u znaku svog pada, što ovaj inače malefični aspekt kvadrata, dodatno gura na stramputicu, jer ni on sam sada neće biti previše skoncentrisan jer em je pod sunečvim zracima, em mu još uvek traje i kvadrat sa Hironom i trigon sa Uranom, pa neće znati na koju stranu da se okrene… i tako može više da odmogne, nego da pomogne…

Šta će nam doneti Merkur 90° Neptun?

Da se podsetimo šta je sve Merkur ? agent, akt-tašna, biblioteka, blag vetar, brzina, budna racionalna svest, čula (posebno sluh i vid) daljinski, detalji, detetktiv, duplikat, fijoka, glasnik, ideja, imitacija, intelekt, kanap, ključevi, kompas, korice za dokumenta, koverta (pismo, papir) kvaka, logika, majstor, mapa, menjač, misli, naočare, nervi, novac (metalni) oglas (mali) pertle, pijaca (trgovina, prodavac, račun) pisanje (pribor, radni sto) pošta (sanduče, poštarina) potpis, potvrda, prtljag, reči, refleksi, rodjaci (komšije) saobraćak (znaci, pravila) spretnost, sveska (knjiga, dokument, fascikla, uždbenik) šivaća mašina, štampač, telefon, točak, volan, zvuk.

Šta je sve Strelac ? autoput, avantura, banka, brdo, brod, bilo koje vrste ceremonija, časopisi (veliki oglasi) lokacija koja je na visini i vidljiva, izdavač, knjiga, logika, pravnici & ministri, ambasade & pasoš, velike životinje (posebno konji) najveća i najviša soba u kući (sve što je na spratu, negde gore skoro van dohvata ruke) obuka (vojna) profesori & stručnjaci, religija & filozofija (i osobe iz te branše) viši i apstraktni um.

Šta je sve Neptun u Ribama ? apoteka & lekovi, umetnost (ples, balet) bajke & fantazije (iluzije i obmane & opsesije) sve što je povezano sa vodom (posude, lokacije) pa tako i nevremena & poplave, humanitarne organizacije & bolnice, ezoterija & mistika & okultno, imitacija & oponašanje, alternativna medicina & prirodni lekovi, duvan & alkohol & opijati, idealizacija & nedostižnost, zavisnost & parazitiranje, preuveličavanje & prevare, proricanje & prosvetljenje, tajne & misterije, astronomija & Nebo, univerznalnost…

Vidimo da će nam ovaj naredni period biti okrenut preživljavanju mnogobrojnih tragi-komičnih situacija zamena uloga i velikih nesporazuma. Odlaganja, kašnjenja, promene u poslednjoj sekundi. Zaobiđite ako možete kupovinu bilo čega, jer je moguće da će garancija da bude nevažeća, period kad nije povoljno upisati neki kurs, ili se prihvatiti nekog novog hobija.

Problemi oko dogovora & ugovora, potpisivanja & overavanja. Skupljanje dokumenata & informacija će ići ko „bebi pelena“… Pazite se pogrešnih lekarskih dijagnoza i ne budite „sam svoj apotekar“!

Računi & paketi će kasniti ili će biti pogrešni, više nego obično, informacije & podaci će biti nedorečeni ili pogrešni. Problemi u prevozu, bilo da ste vi za volanom, bilo da ste na suvozačevom sedištu. Odlaganja & promena vezana za neki put, dogovor, kupo-prodaju, planovi krenuli naopako, Marfi skače od sreće i sa zadovoljstvom se raduje praznicima…

Teži period za sve one koji se bave intelektualnim radom & učenjem & polaganjem ispita, ili pak pisanjem ili pak dokumentacijom & knjigovodjstvom… Proverite sva dokumenta, sve račune, da se ne bi najednom pojavilo nešto što može da vam donese glavobolju…

Izgubljeni & zatureni predmeti po kući & na poslu, negde su… Boga pitaj gde… Kvar mobilnog telefona, GPS navigacije, problemi sa tehnikom i malim kućnim aparatima, neizbežni, naravno. Proveravajte i sve one aparate i tehniku koja je na bilo koji način povezana sa vodom, da ne bi kasnije bio „Bal na vodi“ po kući… Takođe, proveravajte dokumentaciju vezanu za automobil, ali i sam automobil, obratite pažnju na (auto)putevima u ranim jutarnjim i kasnim večernjim satima, zbog slabije vidljivosti ali i umanjene koncentracije.
:srce: Natalče šareno :mag: My Kipper on Imgur :pisac: Astrološke konsultacije & narudžbine :mail:

     Let me ask you something...
     If someone prays for patience, you think God gives them patience? Or does he give them the opportunity to be patient?
     If he prayed for courage, does God give him courage, or does he give him opportunities to be courageous?
     If someone prayed for the family to be closer, do you think God zaps them with warm fuzzy feelings, or does he give them opportunities to love each other?


~ 7 Lots ~ Lenormand  ~  Google Arhiva Slika ~