Autor Tema: » ○ • ☆ Dnevna Ezoterija ☆ • ○ «  (Pročitano 23958 puta)

0 Članovi i 3 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže Anubis Bastet*

 • I dont fight because i hate what's in front of me. I fight because i love what's behind me.
 • * Ovaj može da menja Google *
 • *******
 • Poruke: 42832
 • Reputaciona snaga: 36071
 • Anubis Bastet is awe-inspiring!Anubis Bastet is awe-inspiring!Anubis Bastet is awe-inspiring!Anubis Bastet is awe-inspiring!Anubis Bastet is awe-inspiring!Anubis Bastet is awe-inspiring!Anubis Bastet is awe-inspiring!Anubis Bastet is awe-inspiring!Anubis Bastet is awe-inspiring!Anubis Bastet is awe-inspiring!Anubis Bastet is awe-inspiring!Anubis Bastet is awe-inspiring!
 • Pol: Žena
 • ♥ 061 17 04 231 ♥
  • Wordpress Dnevnik Jednog Astrologa
Odg: » ○ • ☆ Dnevna Ezoterija ☆ • ○ «
« Odgovor #578 poslato: 17. Maj 2020. 00:11:43 »
»Kolektivna promena svesti«
 SMČ Blizanci JMČ StrelacPRVO MALA ŠKOLA ASTROLOGIJE

Sverni Mesečev Čvor


Nije planeta, on je senka. Deluje samo uz Mesec. On vlada stvarima koje nismo uspeli da odradimo iz prošlog života (prošlih života) i to nam sad u ovom životu postaje opsesija. Strasti, želje, sve ono što žarko želimo, stremimo, priželjkujemo i želimo da osvojimo da bi ga nazvali „moje“. Severni Mesečev Čvor je opsesija, fixacija na jednu ideju, fanatizam (tj sve ono što želimo, a ne možemo da imamo)

Na neki način, on je naša Pandorina kutija…

Usko je povezan i sa Saturnom – jer Saturn daje granice, a Severni Mesečev Čvor želi da prekorači te granice čak i ako nema ni znanja ni mogućnosti za to. Sve ono što je „van granica“, tabu, nedozvoljeno, „slatki greh“ itd… to je sve on. Negativno postavljen donosi malverzacije, prevare, „gaženje preko leševa“ ~ negativna opsesija & inat. U ekstremnim slučajevima, u natalu loše postavljen Severni Mesečev Čvor može da donese čak i mentalne bolesti.

Južni Mesečev Čvor

Refleksija sa Marsom – pokazatelj svega onoga što smo osvojili, pregurali, naučili (vezano naročito za prošli život) pa samim tim postavka Južnog Mesečevog Čvora u nekom polju pokazuje oblast života koja nas baš posebno i ne interesuje ili ne želimo da imamo posla sa tim. Južni Mesečev Čvor se više vezuje za duhovni život, religiju, mistiku, ezoteriju, astrologiju.

Njemu uopšte nisu bitne materijalne stvari (kao što je pak Severni Mesečev Čvor opsednut njima) Južni Mesečev Čvor bukvalno želi da pobegne od materijalnog. Zato su njih dvoje postavljeni na 180° jedno od drugog i unose „klackalicu“ u život osobe, tamo gde se nalaze u njenom natalnom čartu.

Kolektivne karmičke promene & lekcije Duše se prate kroz kretanje tranzitnih Mesečevih Čvorova. Od Novembra 2018 bavili smo se promenom kolektivne svesti u simbolici znakova Raka i Jarca kroz koje su prolazili Severni i Južni Mesečev Čvor.

Severni i Južni Mesečev Čvor nisu planete, već matematičke tačke, pa tako imamo „Main“ i „True“ poziciju Čvorova ~ matematički tačnija je naravno opcija „True“. Od 05. Maja u 7h49am Čvorovi su se premestili na Blizanac & Strelac osu i tu će biti naredne dve godine.

Od Novembra 2018 na kolektivnom nivou usavršavali smo energije znaka Raka (Severni Mesečev Čvor) kako bi mogli da nadograđujemo dalje svoju individualnost uz pomoć energija znaka Jarca (Južni Mesečev Čvor) Ove energije su bile snažno usmerene na naš osećaj doma & porodice u odnosu ne samo na posao & karijeru, već i na društvenu & političku situaciju oko nas.

Sada kada su se energije promenile i kada su na snazi Blizanci i Strelac sve se okreće znanju, učenju, spoznaji, zakonima, moralnosti, duhovnosti, intelektualnosti, uzvišenosti. Sada treba da sve ono što smo do sada naučili (Blizanci) da sprovedemo u praksu (Strelac)

Za razliku od ose Rak & Jarac, ova osa Blizanci & Strelac je mnogo dinamičnija, brža, aktivnija, pa ćemo se osetiti prozvanim i mi da budemo ažurniji, da više pitamo, saznajemo, zapisujemo, otkrivamo i prenosimo drugima dalje ono što smo spoznali. Sve će se usmeriti na vesti & informacije i na njihov način otkrivanja i prenošenja dalje.

Poslednji put kada su se Čvorovi našli na osi Blizanci & Strelac, to je bio period od Oktobra 2001 do Aprila 2003, pa pošto su oni u suštini stalno u retrogradnom hodu, a i vezuju se direktno za Karmu i Sudbinu, velika je verovatnoća da će u narednom periodu mnoge situacije ili osobe iz ovog predhodnog perioda ponovo da se aktiviraju & pojave u našem životu.

Energija Blizanaca je vrlo živahna, druželjubiva, tako da ćemo uz njenu pomoć da dobijemo volju da delimo svoja životna iskustva sa drugima, da se savetujemo, razmenjujemo ideje i planove, da se ispomažemo međusobno i da tako uz odlično organizovani timski rad postignemo zavidne rezultate, na bilo kom polju našeg života koji nam je trenutno na prvom mestu.

Energije Strelca su takođe vrlo pozitivne, jer su to energije višeg uma, spoznaje, duhovnosti, filozofije, religije, morala, zakona, a i takođe želje da se prošire granice života, ne samo u intelektualnom smislu, već i konkretnom fizičkom smislu, pa eto češćih putovanja, pa i preseljenja, promene mesta života, susreta sa stranim kulturama, učenju i prilagođavanju ljudima koji su dijametralno drugačiji od nas.

https://dnevnikjednogastrologablogspot.wordpress.com/2020/05/17/kolektivna-promena-svesti/
:srce: Natalče šareno :mag: My Kipper on Imgur :pisac: Astrološke konsultacije & narudžbine :mail:

     Let me ask you something...
     If someone prays for patience, you think God gives them patience? Or does he give them the opportunity to be patient?
     If he prayed for courage, does God give him courage, or does he give him opportunities to be courageous?
     If someone prayed for the family to be closer, do you think God zaps them with warm fuzzy feelings, or does he give them opportunities to love each other?


~ 7 Lots ~ Lenormand  ~  Google Arhiva Slika ~

Van mreže Anubis Bastet*

 • I dont fight because i hate what's in front of me. I fight because i love what's behind me.
 • * Ovaj može da menja Google *
 • *******
 • Poruke: 42832
 • Reputaciona snaga: 36071
 • Anubis Bastet is awe-inspiring!Anubis Bastet is awe-inspiring!Anubis Bastet is awe-inspiring!Anubis Bastet is awe-inspiring!Anubis Bastet is awe-inspiring!Anubis Bastet is awe-inspiring!Anubis Bastet is awe-inspiring!Anubis Bastet is awe-inspiring!Anubis Bastet is awe-inspiring!Anubis Bastet is awe-inspiring!Anubis Bastet is awe-inspiring!Anubis Bastet is awe-inspiring!
 • Pol: Žena
 • ♥ 061 17 04 231 ♥
  • Wordpress Dnevnik Jednog Astrologa
Odg: » ○ • ☆ Dnevna Ezoterija ☆ • ○ «
« Odgovor #577 poslato: 16. Maj 2020. 21:51:20 »
»Sunshine in my pocket Sunce  Blizanci «


Od 20. maja do 20. juna tranzitno Sunce će skakutati kroz veseli, vazdušni, dualni znak Blizanaca. Blizanci srećan vam rođendan!

Sunce u Blizancima nam najavljuje treći prolećni mesec i dolazak Leta. Za razliku od Sunca u Biku i njegove fiksne zemljane spore energije, sada ćemo imati pune ruke posla sa velikom energijom punom kreativnih ideja & planova & projekata. Mnogo više druženja, smeha, priče, mnogo više prilika da se neko upozna, preporuči, pomogne da napreduje u životu, na poslu prvenstveno, jer je sad i Merkur ovde u Blizancima isto.

Ovo će biti period "punjenja baterija" shodno predhodnom periodu #ostanikodkuće i do sada smo mirovali, a sada je vreme da pozajmimo od Merkura njegove cipelice sa krilcima i da krenemo da uživamo u životu. Nova poznanstva, nove simpatije (sad je i Venera u Blizancima takođe) nove lepe vesti od rođaka i bliskih prijatelja, pa i komšija takođe.

Sve je lagano, spontano, nasmejano, puno igri reči koje imaju povremeno "repove" i puno situacija u kojima ćemo biti u prilici da naučimo nešto novo ili da prenesemo naše životno iskustvo drugima (Sunce odmah na početku sklapa snažni trigon sa retro Saturnom iz Vodolije) a i puno toga će biti sad prilika da se kaže, tj da se ideje sprovedu u delo.

Kako Proleće bude polako počelo da se menja u Leto, pa će tako i samo naše raspoloženje bude bilo veselije, toplije, pozitivnije, tako će i ovih narednih mesec dana da budemo u situaciji da ne samo isplaniramo neke nove projekte, već i da pronađemo odgovarajuće pomoćnike kako bi te projekte i uspešno ostvarili zahvaljujući samoj simbolici Blizanaca naš mobilni nam neće izlaziti iz ruke, a naše sanduče će biti zatrpano raznim obaveštenjima i važnim mail-ovima.

Sam znak Blizanaca je poznat po svom izvanrednom umeću multitaskinga, njegova prirodna inteligencija i snalažljivost ovom Suncu će omogućiti da bude na više "frontova" u isto vreme bez da se zamara ili gubi vreme. Ali, isto tako, Blizanci su brzopleti pa neki put posao bude površno odrađen, ali na sreću, pa je dosta planeta retrogradnog kretanja (Venera, Jupiter, Saturn...) te neće biti prilike da se napravi brzopleta greška.

Šta će nam sve doneti Sunce u Blizancima :

• flert, smeh, druženje, simpatisanje, osveženi pozitivni pristup međuljudskim i emotivnim odnosima, izađite iz "4 zida" i družite se!

• dobro raspoloženje, humor, šalu, čak i ozbiljne situacije neki put treba pogledati iz onog malo šaljivog ugla, puno SMS i simpatični poruka

• veliko interesovanje za reč, pisanje, čitanje, internet, društvena događanja, okupljanja, obilaske biblioteka, muzeja, buvljih pijaca i seknd-hend-šopova

• uvećaće nam energiju, bićemo orniji, pozitivniji, spremniji, prilagodljiviji, vratiće nam se mladalačka snaga

• doneće nam i želju da se nadogradi znanje, pa eto dobre prilike za nekim kursom vezanim za strane jezike, tehnologiju, psihologiju, ali i ples i muziku

• omogućiće nam da stvari ljude & situacije posmatramo "izvan kutije" tj daće nam mogućnost da kroz multitasking obavimo što više poslova je moguće

• period kada možemo da eksperimentišemo i isprobavamo nove ideje, pa tako da na lagan način nadogradimo naše životno iskustvo

• takođe daće nam priliku za više kretanja, malo ćemo biti kod kuće, možda čak i neki kraći put (makar ovako međugradski) a imaćemo i više gostiju

https://dnevnikjednogastrologablogspot.wordpress.com/2020/05/16/sunshine-in-my-pocket-sunce-u-blizancima/


:srce: Natalče šareno :mag: My Kipper on Imgur :pisac: Astrološke konsultacije & narudžbine :mail:

     Let me ask you something...
     If someone prays for patience, you think God gives them patience? Or does he give them the opportunity to be patient?
     If he prayed for courage, does God give him courage, or does he give him opportunities to be courageous?
     If someone prayed for the family to be closer, do you think God zaps them with warm fuzzy feelings, or does he give them opportunities to love each other?


~ 7 Lots ~ Lenormand  ~  Google Arhiva Slika ~

Van mreže Anubis Bastet*

 • I dont fight because i hate what's in front of me. I fight because i love what's behind me.
 • * Ovaj može da menja Google *
 • *******
 • Poruke: 42832
 • Reputaciona snaga: 36071
 • Anubis Bastet is awe-inspiring!Anubis Bastet is awe-inspiring!Anubis Bastet is awe-inspiring!Anubis Bastet is awe-inspiring!Anubis Bastet is awe-inspiring!Anubis Bastet is awe-inspiring!Anubis Bastet is awe-inspiring!Anubis Bastet is awe-inspiring!Anubis Bastet is awe-inspiring!Anubis Bastet is awe-inspiring!Anubis Bastet is awe-inspiring!Anubis Bastet is awe-inspiring!
 • Pol: Žena
 • ♥ 061 17 04 231 ♥
  • Wordpress Dnevnik Jednog Astrologa
Odg: » ○ • ☆ Dnevna Ezoterija ☆ • ○ «
« Odgovor #576 poslato: 16. Maj 2020. 20:38:29 »
»Istrajnost će biti nagrađena«


17. Maja (i jedno 2 dana pre i 2 dana posle egzaktnog aspekta) na Nebu imamo divni aspekt trigona između Sunca iz Bika i retrogradnog Jupitera iz Jarca

Nebo nas ovim aspektom vraća na nešto lepo, dobro, stabilno, na nešto (ili pored nekog) gde se osećamo sigurnim i srećnim. Ovo važi za jedan od najpovoljnijih aspekata jer je to aspekt sreće, dobročinstva, velikodušnosti, entuzijazma, radosti i neverovatno uvećanu harizmu koja spontano privlači lepo i dobro u naš život.

Sunce iz Bika u trigonu sa retrogradnim Jupiterom iz Jarca ovog puta nam donosi pozitivan stav prema životu, vraćanje nade i Vere da će ipak sve na kraju da bude kako treba. Ovo je srećni tranzit, jer prvenstveno donosi sreću i osećanje sigurnosti u ovom našem materijalnom svetu, pa je ovo period kada se finansije stabilizuju, uvećavaju, posao & karijere počinju da dobijaju drugačiji i konkretniji pravac (a mnogima može da donese i unapređenje)

Ovo je klasični aspekt rasta i razvoja, sam aspekt trigona je "sreća pala s Neba" tj trigon radili mi nešto ili ne, obično nam donese dobre stvari u životu, ali pošto je sad ovo Zemljani trigon, mi sami nećemo sedeti skrštenih ruku i čekati da nam "padne s neba" već ćemo imati dovoljno ideja i motivacije da zasučemo rukave i ostvarimo naše ciljeve (čak i više da dobijemo od očekivanog zbog toga)

Naravno, sa one druge, duhovne, strane, ovo je takođe divan aspekt, jer ukazuje i na razvoj duhovnosti, kroz blagougodna dela pomaganja drugima. Kroz činjenje drugima, mi ne samo što rastemo i razvijamo se, već nam Nebo automatski šalje "nagradu" za učinjeno dobro delo. Ovo su sve one situacije u kojima mi jednostavno spontano dođemo na ideju kako nekome možemo da pomognemo, da ga usrećimo i poboljšamo mu život.

Ovo je harmonična stabilna energija, ali u samom trenutku zenita ovog trigona, imaćemo i Mesec u Ovnu odmah pored Lilith i Hirona, pa ne bi trebalo da dopustimo da nas ovaj ogromni pozitivni nalet energije ubedi da možemo da "pomeramo planine" bez da pre toga dobro isplaniramo svaki naš naredni korak. Ako to ne uradimo, može da se desi da i ne krene baš sve onako kako smo zamislili, jer ne treba ni zaboraviti  da su ipak i sam Jupiter u retro hodu, pored Venere i Saturna.

https://dnevnikjednogastrologablogspot.wordpress.com/2020/05/16/istrajnost-ce-biti-nagradena/


:srce: Natalče šareno :mag: My Kipper on Imgur :pisac: Astrološke konsultacije & narudžbine :mail:

     Let me ask you something...
     If someone prays for patience, you think God gives them patience? Or does he give them the opportunity to be patient?
     If he prayed for courage, does God give him courage, or does he give him opportunities to be courageous?
     If someone prayed for the family to be closer, do you think God zaps them with warm fuzzy feelings, or does he give them opportunities to love each other?


~ 7 Lots ~ Lenormand  ~  Google Arhiva Slika ~

Van mreže Anubis Bastet*

 • I dont fight because i hate what's in front of me. I fight because i love what's behind me.
 • * Ovaj može da menja Google *
 • *******
 • Poruke: 42832
 • Reputaciona snaga: 36071
 • Anubis Bastet is awe-inspiring!Anubis Bastet is awe-inspiring!Anubis Bastet is awe-inspiring!Anubis Bastet is awe-inspiring!Anubis Bastet is awe-inspiring!Anubis Bastet is awe-inspiring!Anubis Bastet is awe-inspiring!Anubis Bastet is awe-inspiring!Anubis Bastet is awe-inspiring!Anubis Bastet is awe-inspiring!Anubis Bastet is awe-inspiring!Anubis Bastet is awe-inspiring!
 • Pol: Žena
 • ♥ 061 17 04 231 ♥
  • Wordpress Dnevnik Jednog Astrologa
Odg: » ○ • ☆ Dnevna Ezoterija ☆ • ○ «
« Odgovor #575 poslato: 16. Maj 2020. 20:06:36 »
»Nemirni um«


Ako se ovih nekoliko dana osećate po malo uznemireno, teško vam je da se skocentrišete, imate manje nesporazume u razgovoru sa drugima, vrlo često informacije budu „od buve, slon“, i stalno imate neki čudan (pred)osećaj da će nešto da krene naopako,  vrlo nemirni i teški snovi za koje sumnjate da nose lošu poruku, pokušavate da započnete nešto i sve nekako ide bezveze i neorganizovano, znatno više nervoze i osećanja frustracije bez nekog očiglednog razloga, to je zato što je na Nebu aktuelan napeti aspekt semi-skvera (135°) između Merkura iz Blizanaca i Plutona iz Jarca.

Omanje „ulje na vatru“ donosi i Merkurov aspekt sekstila sa Hironom iz Ovna, slabeći nas i usmeravajući nas na stalna analiziranja „kako-zašto-zbog čega“, a u osnovi kritičke „pod lupom“ analize postavljamo sebe kao glavnog krivca, jer se osećamo bespomoćnim i bezvrednim u nekim trenucima kada i pored date šanse mi (po našoj proceni) ne iskoristimo maksimum iz nje, i tako upadamo u vrzino kolo otvaranja starih rana, vraćanja u prošlost (posebno onaj loši deo) i ponovnim (bolnim) zaranjanjem u sebe tražeći odgovore za koje još nije došlo vreme da ih dobijemo.

Na sreću, pa je ovo samo prolazna negativna energija koja se neće zadržavati dugo u našem životu. Idu bolji dani :srce:

https://dnevnikjednogastrologablogspot.wordpress.com/2020/05/16/nemirni-um/
:srce: Natalče šareno :mag: My Kipper on Imgur :pisac: Astrološke konsultacije & narudžbine :mail:

     Let me ask you something...
     If someone prays for patience, you think God gives them patience? Or does he give them the opportunity to be patient?
     If he prayed for courage, does God give him courage, or does he give him opportunities to be courageous?
     If someone prayed for the family to be closer, do you think God zaps them with warm fuzzy feelings, or does he give them opportunities to love each other?


~ 7 Lots ~ Lenormand  ~  Google Arhiva Slika ~

Van mreže Anubis Bastet*

 • I dont fight because i hate what's in front of me. I fight because i love what's behind me.
 • * Ovaj može da menja Google *
 • *******
 • Poruke: 42832
 • Reputaciona snaga: 36071
 • Anubis Bastet is awe-inspiring!Anubis Bastet is awe-inspiring!Anubis Bastet is awe-inspiring!Anubis Bastet is awe-inspiring!Anubis Bastet is awe-inspiring!Anubis Bastet is awe-inspiring!Anubis Bastet is awe-inspiring!Anubis Bastet is awe-inspiring!Anubis Bastet is awe-inspiring!Anubis Bastet is awe-inspiring!Anubis Bastet is awe-inspiring!Anubis Bastet is awe-inspiring!
 • Pol: Žena
 • ♥ 061 17 04 231 ♥
  • Wordpress Dnevnik Jednog Astrologa
Odg: » ○ • ☆ Dnevna Ezoterija ☆ • ○ «
« Odgovor #574 poslato: 13. Maj 2020. 07:02:09 »
»Kada vreme krene unazad«On je naš početak i kraj
On je naš Krst koji nosimo na Golgotu
On je direktna, jednostavna, bolna, gola, istina

Da se prvo podsetimo ko je Saturn (mala škola Astrologije)

Po tradiciji Saturn je poslednja planeta u nizu od 7 tradicionalnih planeta, i prva superiorna planeta. Njegov ciklus traje 29 godina. On je hladan, suv, krut i neprilagodljiv, dvopolan, distanciran i zbog toga se tumači kao malefična (loša) planeta, iako ne mora i da donese nešto loše ako je dobro postavljen u natalnom čartu.

On je vladar 1 i 8 polja u natalu (prirodno vladarstvo po poljima) 1 poljem vlada jer nam on daje našu strukturu tela (skelet) i vlada kožom koja drži taj skelet na jednom mestu (daje formu, oblik, smisao) 8 poljem vlada jer je on starenje, odumiranje, smrt, prolaznost.

Saturn se vezuje za skromnost, introverciju, uslužnost, podređenost, ali i upornost, istrajnost, ozbiljan pristup životu, disciplinu, čistu logiku te tako i nauku, ali isto tako vezuje se za tajne, kao tajne čoveka, tako i tajne Prirode i Univerzuma, te se tako povezuje i za mistiku, magiju, alhemiju i prenošenje tog Tajnih Znanja generacijski sa kolena na kolena, pa tako on se vezuje i za opsenarstvo i prerušavanje (te uz Mesečeve Čvorove govori i o drugim entitetima koji nas okružuju, dobrim i lošim, a golim okom nevidljivim, barem za neke nevidljivi...)

Takođe, pošto je vladar prolaznosti, tj Gospodar Vremena (Grci su ga zvali Hronos) on je vladar i sećanja, zaborava, tajni, prošlosti, našeg porekla, korena (pa ako je opet u kombinaciji sa Mesečvim Čvorovima on se vezuje za naš DNK) te tako je on i vladar Karme i prošlih života

Saturn će biti stacionaran već od 09. Maja u večernjim satima, zvanično kreće retrogradnim hodom 13. Maja takođe u večernjim satima (on je i ovako noćna planeta) i njegov retrogradni hod će trajati sve do 26. Septembra kada će ponovo biti stacionaran, a ponovo kreće direktnim hodom od 01. Oktobra, a svoju pravu brzinu (da se vrati na stepen odakle je krenuo retrogradno) dobiće tek od 03. Januara sledeće godine (u isto vreme kada i Mars bude iz Ovna prešao u znak Bika)

Saturn sam po sebi donosi odgovornost, puno rada i truda, ali i prepreka i ograničenja, puno grešaka iz kojih učimo i tako bogatimo svoje životno iskustvo i postajemo mudriji

Pošto je on planeta Karme, kada je retrogradan (znamo da retrogradnost planete se isto tako vezuje za Karmu) karmički dugovi postaju jasniji & vidljiviji, pa samim tim i dolazi do uslova za njihovu ispravku, jer svesno shvatamo greške ili ih ćemo imati dežavu situacije koje će nas setiti na neke naše prošle živote, pa ćemo tako da shvatimo zašto se neke stvari naopako dešavaju u našem životu i zašto sa nekim osobama imamo problema da uspostavimo harmoničan odnos (posebno ovo će biti naglašeno i zbog same Venere koja je takođe retrogradna)

Kada je Saturn retrogradan tada je idealan period za preispitivanje i rezimiranje šta smo do sada naučili što je u simbolici Saturna : ograničenja, disciplina, odgovornost, autoritet, poštovanje, skromnost

Tranzitni Saturn nema isti uticaj kod svih, kod nekoga će samo da uspori ritam života, kod nekoga će da donese jako puno obaveza, a kod nekoga će da stavi totalnu blokadu. On se i ovako povezuje sa odlaganjima, nagomilanim obavezama, čekanjem, isčekivanjem, negiranjem i odbijanjem. Isto, vlada dugovima (kako materijalnim, tako i duhovnim) i hroničnim zdravstvenim problemima. Tranzitni retrogradni Saturn možemo da posmatramo kao reset dugme na kompjuteru, neki put moramo da ga pritisnemo jer kompjuter neće da radi, hteli mi to ili ne.

Uticaj retrogradnog Saturna se menja od osobe do osobe iz prostog razloga što naravno nismo svi isti, neko je rođen pod njegovom vladavinom, tako da mu i ne smeta pritisak koji ovaj tranzit donosi. Neko ga ima vrlo naglašenog (sedište, egzaltacija) u svom natalu, pa već postoji urođena navika da mu u životu baš ne ide sve po planu. A neko pak baš i ima retrogradnog Saturna u svom natalu, i te osobe najčešće najviše i osete ovaj tranzit, jer on tek onda stavi fokus na polje života u simbolici kuće u natalnom čartu gde se nalazi i tako donosi situaciju koja mora ponovo i ponovo da se proživljava sve dok se ne odradi to do perfekcije, tj dokle god zaista ne shvatimo & naučimo zašto nam se neke situacije i osobe ponavljaju u životu (i to ne baš u pozitivnoj akonotaciji)

Retrogradni tranzitni Saturn je težak tranzit, jer sama simbolika Saturna je da otežava, da usporava, samo da bi čovek na staložen i praktičan način živeo svoj život, da nauči da bude strpljiv, disciplinovan, odmeren, skroman. Tamo gde se nađe u natalnom čartu, retro Saturn donosi prepreke, poteškoće, a u isto vreme (kontradiktorno) uveća želju čoveka da baš taj deo svog života pokrene & aktivira. Naravno, čovek krene da forsira taj deo života, i u najvećem broju slučajeva dolazi do nerviranja i frustracija, jer ma koliko god da se ulaže trud, jednostavno neće pa neće. A zašto?

To vam je napr čovek dobije unapređenje i bude jako zadovoljan sobom, ali ne menja svoj način rada na novom radnom mestu, a poslodavac shodno novom opisu radnog mesta počinje da dodaje sve više i više obaveza i počinje da traži više, počinje više da "savetuje" i da kritikuje, ali taj čovek ne shvata da mora da se promeni i prilagodi kako bi opravdao to unapređenje i poverenje koje mu je poslodavac ukazao. Čovek radi, satire se od posla, ali ne menja metod rada, te poslodavac nikako da je zadovoljan. Čovek ne menjajući način svog rada, počinje sve više i više da ostaje na poslu, zapostavlja dom, porodicu, partnerku, pa i svoje zdravlje... i na kraju popušta pod ptiriskom, poslodavac je ljut i daje mu otkaz.

Naravno, čoveku koji ne želi da se promeni, sva krivica će biti na poslodavcu. Smatraće da je poslodavac zao i da izrabljuje i da je na pravdi Boga dobio otkaz. Ali, situacija nije takva. Krivac je taj čovek koji nije želeo da se promeni, koji nije želeo da nadogradi svoje životno  & poslovno iskustvo (shodno novom radnom mestu) i koji je smatrao da ako nastavi da radi kao i do sad, sve će biti dobro. E to vam je retro Saturn, on nas tera da stanemo, sagledamo situaciju i da se promenimo, da nadogradimo sebe, da unapredimo sebe, da budemo bolja verzija nas samih. A to kaljenje čelika je teško, naporno, iscrpljujuće, posebno za one koji ne shvataju da ograničenja postoje samo da bi se nešto naučilo iz njih, jer kada se nauči lekcija, ograničenja nestaju i otvara se put za dalje.

https://dnevnikjednogastrologablogspot.wordpress.com/2020/05/13/kada-vreme-krene-unazad/

     Uticaj :tr: Saturn za svaki znak stiže za koji dan :pisac:
:srce: Natalče šareno :mag: My Kipper on Imgur :pisac: Astrološke konsultacije & narudžbine :mail:

     Let me ask you something...
     If someone prays for patience, you think God gives them patience? Or does he give them the opportunity to be patient?
     If he prayed for courage, does God give him courage, or does he give him opportunities to be courageous?
     If someone prayed for the family to be closer, do you think God zaps them with warm fuzzy feelings, or does he give them opportunities to love each other?


~ 7 Lots ~ Lenormand  ~  Google Arhiva Slika ~

Van mreže Anubis Bastet*

 • I dont fight because i hate what's in front of me. I fight because i love what's behind me.
 • * Ovaj može da menja Google *
 • *******
 • Poruke: 42832
 • Reputaciona snaga: 36071
 • Anubis Bastet is awe-inspiring!Anubis Bastet is awe-inspiring!Anubis Bastet is awe-inspiring!Anubis Bastet is awe-inspiring!Anubis Bastet is awe-inspiring!Anubis Bastet is awe-inspiring!Anubis Bastet is awe-inspiring!Anubis Bastet is awe-inspiring!Anubis Bastet is awe-inspiring!Anubis Bastet is awe-inspiring!Anubis Bastet is awe-inspiring!Anubis Bastet is awe-inspiring!
 • Pol: Žena
 • ♥ 061 17 04 231 ♥
  • Wordpress Dnevnik Jednog Astrologa
Odg: » ○ • ☆ Dnevna Ezoterija ☆ • ○ «
« Odgovor #573 poslato: 12. Maj 2020. 22:07:13 »
»Nasloni moje vreme na svoje, tako će večnost duže trajati«


Retrogradna tranzitna Venera se dešava na svakih godinu ipo dana i traje 40 dana. To znači da Venera je samo 7% svog vremena u retrogradnom hodu, što u odnosu na ostale tranzitne planete je najkraći period tog hoda. Mars je u proseku 9% i takođe kao i Venera treba mu oko godinu i nešto da ponovo bude retrogradan, Merkur 19% svog vremena u retro hodu.

Naravno Merkur je najčešće u retro-hodu (kao što su i spore planete Jupiter, Saturn i transplutoni, svake godine po par meseci retrogradni) a oni će takođe sad da prave društvo Veneri i da budu retrogradni celo Leto (sem Marsa koji će biti retro tek najesen pa do Januara 2021)

Znamo da se retrogradnost povezuje sa Karmom, jer nas svaka retrogradna planeta vraća na nešto od pre, u bližu ili dalju prošlost, a neki put aktivira prošlo životne situacije i osobe da se pojave u našem životu (po prvi put ili ponovo) jer nismo završili određeni ciklus (zadatak, ispravili karmičke grehe) sa njima. Pa tako, shodno činjenici da će i sam Gospodar Karme, gos'n Saturn da krene par dana posle Venere u retrogradni hod, eto nam puno karmičkih dešavanja koja nam idu u susret.

Retrogradna Venera nam tako vraća sve ono za šta smo na neki emotivan (materijalni) način vezani (bili i ostali, nismo hteli ili mogli da to ostavimo u prošlosti, jer je emocija koja nas je vezivala za tu situaciju ili osobu bila previše jaka, a naša volja previše slaba ~ Venera je i samopovlađivanje & samougađanje & samopopuštanje naravno) te tako pored toga što će naravno najviše da ima uticaja na naš privatan život, može takođe i da aktivira polje finansija & materijalnih dobara & (ne)pokretne imovine.

Zanimljiv astronomski podatak vezan za Veneru ~ baš zbog njenog retrogradnog kretanja ona na Nebu ona zajedno sa Zemljom u odnosu na Sunce svojim kretanjem formira predivnu Mandalu u obliku Pentagrama. To njeno kretanje se čak i u astronomiji naziva "Ples Venere".

Ovaj "ples" između Venere i Zemlje se bazira na susretu Venere i Zemlje, što matematički stvara upravo ovaj obrazac Pentagrama kada se njih dvoje susretnu i krenu da "plešu" oko Sunca. Ova slika nam pokazuje šta se dešava kada Venera je najbliža Zemlji (u ciklusu od 8 godina) i ovaj obrazac (Pentagrama) se upravo dešava kada je Venera u svom retro-hodu.

Svi znamo simboliku Pentagrama : 4 fizička elementa : zemlja, Voda, Vazduh i Vatra i ~ Peti Element : Duh.

Pentagram simboliše prirodu i mikrokosmos (po magijskom verovanju ovo je simbolika kada je jedan krak uperen na gore, dok je suprotno sa dva kraka uperen na gore povezan sa negativnim energijama i entitetima) te tako Veneru možemo da povežemo i sa pozitivnim uticajem Prirode (Viših Kosmičkih Sila) koja ona nama prenosi & donosi u život kada je u svom retro-hodu.

Ali, ne treba zaboraviti da napr u Đotišu, Venera je i učiteljica demona, pa tako kako god nju gledali kao benefika, malu sreću & zaštitnika, uvek postoji onaj mali deo lošeg u njoj ~ a to loše su upravo naše želje i htenja, neki put nas želje odvedu na Pravi Put, a neretko (kod nekih i prečesto) nas te želje i htenja odvedu na neku od stramputica Života...

Sada da se vratimo na Astrologiju...

Šta će nam doneti ova Venera u svom retrogradnom hodu, posebno što je postavljena u  dvojnom, promenljivom, znaku Blizanaca. Prvo i osnovno naravno ~ vraćanje nekog "posebnog" (i u dobrom i u lošem smislu) u naš život. Možemo da očekujemo da nam u 2h ujutru stigne poruka od bivše ljubavi "E, ćao, šta radiš?" ili pak da potpuno neočekivano dobijemo poruku  "Jesi li za kafu?" od osobe sa kojom se samo platonski simpatišemo mesecima. Takođe, ova retro Venera može i da donese mogućnost i pomirenja (posebno ako je dobro postavljena u natalnom čartu) bilo da je u pitanju bivša ljubav, rođak ili prijatelj.

Za sve one kojima njihov odnos sa lepšom & jačom polovinom škripi već neko vreme, ova retro Venera bi mogla da bude "znak" i prekida tog odnosa ~ znači napomena : samo ako već postoje neko duže vreme problemi u ljubavnom odnosu, ova Venera će doneti i kraj tog odnosa,  jer ne treba zaboraviti da ona dok je u Blizancima će imati 3 puta kvadart sa Neptunom, te će tako omogućiti da se uvide greške i zablude, a i zato što njena retrogradnost je tu da natera da se napravi "Plus i minus tabela" i da se racionalno bez trukne emocija proceni koliko je taj ljubavni odnos pozitivan i ima svoju svrhu & smisao u životu.

Njen uticaj će posebno da bude jak u periodu kada i tranzitni Merkur bude bio u znaku Blizanaca (od 11-05 do 28-05) jer je on tu u svom sedištu i naravno da će i Veneru da usmeri na svoju osnovnu simboliku. U isto vreme po drugi put će aktivirati i kvadrat sa Neptunom iz Riba, tako da i sa te strane vidimo da će ovaj period od -/+ 17 dana Maja biti izuzetno važan za mnoge što se tiče njihovog privatnog života.

Njen ponovni uspon će biti početkom juna, tačnije kada bude bila Penumbrialna Lunarna Eklipsa na 15° Strelca 05-06, jer će tada i Severni Mesečev Čvor da pređe u znak Blizanaca (ovo pomračenje će takođe biti vidljivo i nad Balkanom) pa će tako i on da ima svog uticaja na Venere (znamo da je Severni Mesečev Čvor zadužen za sadašnju Karmu, tj sve ono što u ovom životu treba (dobro) da uradimo, kako bi obezbedili sebi karmički naš naredni život)

Njena retrogradnost će trajati do početka Leta, baš pred sledeće Pomračenje, kada će da krene direktnim hodom i pred sam njen izlazak iz znaka Blizanaca, početkom Avgusta ponovo će se udružiti, ali ovog puta preko egzaktne konjukcije sa Severnim Mesečevim Čvorom. To će biti treće i najsnažnije aktiviranje Karme u našim životima i "treća sreća" što se tiče nas samih da ispravimo svoje karmičke grehe koji nas u ovom životu sprečavaju da imamo ono što želimo i što nam je potrebno da bi se osećali srećnim i svrsishodnim.

Na koga će najviše imati uticaja ova retrogradna Venera?

Naravno ne samo na Blizance (pa posredno i na Strelčeve) već i na znak Bika i Vage, jer je ona njihova vladarka. Za ova 4 znaka naredni period će biti ispunjen potpuno neočekivanim, neplaniranim, željenim i neželjenim situacijama u odnosu na ljude iz njihove (emotivne) prošlosti (bivše jače & lepše polovine, bivši prijatelji, rođaci...) Za Blizance i Strelčeve ogroman fokus na ljubavnom životu i realizaciji svih planova na tom polju kao i na potencijalnim većim životnim promenama (napr preseljenje) a za Bikove i Vage, pored ljubavi, najveći fokus će biti i na finansijama & (ne)pokretnoj imovini, kao i na regulisanju potencijalnih problema vezanih za zdravstvenu situaciju.

To znači da za sve vas čije je Sunce, Podznak ili pak sama Venera u znaku Blizanaca, Bika, Strelca ili Vage, naredni period će biti vrlo zanimljiv i ispunjen brojnim životnim testovima i to na svim poljima vašeg Života.

Za Ovnove ova retro Venera će pokrenuti simboliku njihovog 3 polja : uvećaće se želja za kretanjem, komunikacijom, promenama, više će želeti da se intelektualno usavršavaju (hobi, kurs, sport) Imaće mogućnost da možda na kraći period odputuju negde, ili priliku da završe neke birokratske probleme vezane za neke finansije & (ne)pokretnu imovinu. Takođe, imaće priliku da osveže svoj dom sa nekim tehničkim aparatom, možda novim mobilnim telefonom, laptopom, iako nije iskljčuena ni opcija češćih susreta sa majstorima zbog kvarova kućnih aparata. Dodatno, naglašen odnos sa rođacima, njihov život u narednom periodu će mnogo više nego do sada imati uticaja na vašu svakodnevnicu.

Za Rakove ova retro Venera će pokrenuti simboliku njihovog 12 polja : prilika da se poradi na sebi u duhovnom smislu, da se oslobodite svih štetnih ljudi iz vašeg života, da zahvaljujući svojim moralnim i duhovnim načelima donesete važne i ispravne životne odluke posebno vezane za vas same, ali i za vaš porodični i emotivni život. Sve što vam ne prija, u narednom periodu imaćete prilike da ostavite iza sebe i da se oslobodite iscrpljujuće negativne energije. Isto tako, za mnoge, ovaj period može da bude okrenut i nekoj skrivenoj simpatiji ili tajnom ljubavnom odnosu, koji će u mnogo čemu da promeni prioritete i želje u životu. Za neke u narednom periodu biće prilike da okončaju neki sudski spor, ili da završe do kraja neki projekat koji ih je već jako dugo vremena iscrpljivao finansijski.

Za Lavove ova retro Venera će aktivirati simboliku 11 polja : probudiće se motivacija i puno kreativnih ideja da se obezbede što bolji uslovi na radnom mestu, kako bi se iskoristio pun potencijal i na taj način promenila finansijska situacija. Takođe, biće u prilici da prošire svoj krug prijatelja, ali i poznanika (kako bliskih, tako i poslovnih) i da dođu u kontat sa onima koji itekako mogu da im pomognu na finansijskom & poslovnom nivou. Uz pomoć i podršku tih ljudi, aktiviraće se i dobri uslovi da se ostvare neki veći projekti i planovi. Takođe, u privatnom životu mogu da očekuju puno lepih momenata ne samo sa jačom & lepšom polovinom, već generalno u odnosu sa svim dragim i bitnim osobama.

Za Device ova retro Venera će aktivirati simboliku 10 polja : akcenat na poslu i karijeri, na poboljšanju ugleda & reputacije, kao i na potencijalna poboljšanja & uvećanja što se tiče plate. Takođe, ovo može da bude posebno i emotivan period, jer stavlja fokus i na samu ljubav, i potrebu da se unese harmonija u privatan život. Moguća je emotivna veza koja će vrlo brzo da postane vidljiva & javna, ali u isto vreme će postojati neke manje prepreke, koje dolaze iz doma, bilo vašeg, bilo vaše lepše & jače polovine, da se taj odnos konkretizuje (veridba, venčanje) Za mnoge, ovo će biti period ponovnog razmatranja planova vezanih za uvećanje porodice (trudnoća) ili pak će biti stavljen pozitivni fokus na život njihove dece.

Za Škorpije ova retro Venera će aktivirati simboliku 8 polja : to znači da će u ovom narednom periodu imati mogućnost da potpuno pročiste sebe, na svim nivoima, kako telesno i tako da poboljšaju sebi zdravlje, tako i na psihološkom nivou, da se oslobode loših ljudi iz svoje okoline i da na taj način neutrališu nepotrebno gubljenje energije. Takođe, ovo će biti period i kada će se sa uspehom suočiti sa nekim svojim većim strahovima, prevazići ih i ostaviti sve loše iza sebe i omogućiti sebi da "okrenu nov list u životu". Ljubav će biti jedna od okosnica psiho-fizičke transformacije, puno toga će se dešavati, mogući su susreti sa bivšim ljubavima, ili pak pomirenja posle dužeg vremena, a za one koji su pored svoje jače & lepše polovine period zajedničkog ulaganja u odnos i stabilizaciji samog odnosa da dobije svoj pravi smisao i svrhu.

Za Jarčeve ova retro Venera će aktivirati simboliku 6 polja : što znači da će im se u narednom periodu njihova dobro uređena i organizovana svakodnevnica puno promeniti. Nova dešavanja, nova poznanstva, će imati velikog uticaja na svakodnevni život i vrlo često ćete morati potpuno da reorganizujete svoje obaveze da bi se prilagodili tim neočekivanim situacijama. Takođe, ovo je polje i zdravlja, pa će se tako pružiti mogućnost pronalaženja odgovarajućeg sistema ishrane i načina života koji će revitalizovati energije i imunitet, te tako za neke ovo će biti period oporavka i jačanja. Ljubav će u ovom periodu malo da se druži sa Marfijem i njegovim zakonom (ne)verovatnoće, pa možete očekivati da će odnos sa jačom & lepšom polovinom biti malo izmenjen i stavljen na test izdržljivosti.

Za Vodolije ova retro Venera će aktivirati simboliku 5 polja : što znači da će u narednom peridou da vas prati sreća. Pratiće vas srećne okolnosti na skoro svim životnim poljima, posebno naravno u ljubavi, ali i novim poznanstvima i prijateljstvima, koji će ulepšati vašu svakodnevnicu. Takođe veliki fokus na deci, bilo da je u pitanju željena trudnoća, bilo da je u pitanju konkretno planiranje života deteta (škola, fakultet, van-nastavne aktivnosti) Naredni period će takođe da vam donese i brojne lepe vesti i događaje kako iz užeg kruga porodice, tako i iz kruga bliskih prijatelja (pozivi na krštenja, veridbe, venčanja...) Mogućnost i renoviranja doma, kupo-prodaje nekretnina, kao i bilo koji drugi način da se ulepša svakodnevnica i porodičan život. Možete očekivati male znake pažnje, ali i vrlo vredne poklone.

Za Ribe retro Venera će aktivirati simboliku 4 polja : želju da se dom učini što lepšim i komfornijim, da se poboljšaju odnosi sa ukućanima, da se pomirite sa nekim (lepšom & jačom polovinom, prijateljem, rođakom) U narednom periodu biće veliki fokus na uređenju doma, renoviranju ili planiranju i realizaciji potencijalnog preseljenja. Takođe, biće pod lupom vaš osećaj svrsishodnosti, smisla vašeg postojanja & rođenja, pa će ovo na neki način da bude period "duhovnog pohoda" za pronalaženjem nekih odgovora vezanih za vaš život. Takođe, naravno, stavlja akcenat i na odnos sa ukućanima, tj sa svim onima sa kojma delite "krov nad glavom". Privatan život će biti okrenut pronalaženju srodne duše sa kojom može vrlo brzo da se dobije željeni pravac tog odnosa, a za one koji su pored jače & lepše polovine period kada će zajednički raditi na uvećanju komfora i sigurnosti u svom domu.

https://dnevnikjednogastrologablogspot.wordpress.com/2020/05/12/nasloni-moje-vreme-na-svoje-tako-ce-vecnost-duze-trajati/
:srce: Natalče šareno :mag: My Kipper on Imgur :pisac: Astrološke konsultacije & narudžbine :mail:

     Let me ask you something...
     If someone prays for patience, you think God gives them patience? Or does he give them the opportunity to be patient?
     If he prayed for courage, does God give him courage, or does he give him opportunities to be courageous?
     If someone prayed for the family to be closer, do you think God zaps them with warm fuzzy feelings, or does he give them opportunities to love each other?


~ 7 Lots ~ Lenormand  ~  Google Arhiva Slika ~

Van mreže Anubis Bastet*

 • I dont fight because i hate what's in front of me. I fight because i love what's behind me.
 • * Ovaj može da menja Google *
 • *******
 • Poruke: 42832
 • Reputaciona snaga: 36071
 • Anubis Bastet is awe-inspiring!Anubis Bastet is awe-inspiring!Anubis Bastet is awe-inspiring!Anubis Bastet is awe-inspiring!Anubis Bastet is awe-inspiring!Anubis Bastet is awe-inspiring!Anubis Bastet is awe-inspiring!Anubis Bastet is awe-inspiring!Anubis Bastet is awe-inspiring!Anubis Bastet is awe-inspiring!Anubis Bastet is awe-inspiring!Anubis Bastet is awe-inspiring!
 • Pol: Žena
 • ♥ 061 17 04 231 ♥
  • Wordpress Dnevnik Jednog Astrologa
Odg: » ○ • ☆ Dnevna Ezoterija ☆ • ○ «
« Odgovor #572 poslato: 11. Maj 2020. 04:35:06 »
Nedeljni horoskop od 11. do 17. Maja


Ova nedelja nam počinje sa snažnim uticajem Meseca u znaku Jarca, znak njegovog izgona, pa očekujte neočekivano ~ ne planirajte ništa previše unapred i spremite se na iznenađenja. Isto tako, ova nedelja će nam biti obojena i bojnim promenama što se tiče pozicija tranzitnih planeta ~ Merkur će preći u znak svog sedišta, znak Blizanaca, Saturn, Jupiter i Venera će krenuti retrogradnim hodom, a Mars će iz Vodolije da pređe u znak Riba.

Ponedeljak 11-05-2020

Dan nam počinje po malo uspavano, usporeno, znamo da imamo dosta nedovršenih obaveza, ali nekako smo bez puno ideja kako da te planove sprovedemo u delo. Najviše će nam faliti koncentracije na poslu, a mogući su i nesporazumi i raspave, pa treba obratiti pažnju šta se kada kaže (iako je danas najbolje prećutati, bilo šta da je u pitanju) Situacija u domu takođe dosta "naelektrisana", ukućani su svako za sebe nervozni i nemaju ni malo strpljenja, pa će tako bilo koji dogovori danas "pasti u vodu". Odnos sa lepšom & jačom polovinom ne promenjen, čak po malo izostaje nežnosti i podrške. Što se zdravlja tiče, treba obratiti pažnju na potencijalne povrede gornjih ekstremiteta i biti pažljiv u saobraćaju.


Utorak 12-05-2020

Dosta emotivno izazovan dan pred nama. Puno toga ćemo dosta subjektivno da doživljavamo (čak i situacije koje uopte nemaju veze sa nama) Situacija na radnom mestu po malo nedefinisana, pa se pripazite i nekih potencijalnih tračeva. Mogući su neplanirani izdaci, pa povedite računa o svom novčaniku. Odnosi sa ukućanima su i dalje malo napeti, ali se nazire mogućnost da se prevaziđu nesporazumi i generacijske razlike. Veća koncentracija na mlađe ukućane i rešavanje nekih njihovih problema. Što se tiče odnosa sa jačom & lepšom polovinom, danas možemo da očekujemo mnogo emotivnije reakcije od njih (možda čak i malo previše emotivne) Što se zdravlja tiče, danas zaobiđite slatkiše i slanu & masnu hranu, ubacite što više zeleniša i voća i radite lagane vežbe istezanja i disanja.


Sreda 13-05-2020

Dan počinje sa par iznenađenja, neke situacije ili osobe iz prošlosti nam se potpuno neočekivano vraćaju u život, neki će time da nam učine veliku uslugu, a neki pak medveđu uslugu. Dobro obratite pažnju kako teče razgovor sa njima da ne bi došlo do pogrešno protumačenih signala. U domu situacija je malo živnula, oseća se nova pozitivna energija koja polako počinje da ispunjava dom. Moguć je i vrlo konstruktivan razgovor oko nekih finansija ili (ne)pokretne imovine. Što se tiče odnosa sa lepšom & jačom polovinom, danas možete da očekujete lepu i harmoničnu razmenu pozitivnih emocija sa njima. Što se zdravlja tiče, nervoza, malo slabija koncentracija, oscilirajući pritisak i pospanost, pa bi bilo dobro ishranu obogatiti vitaminima i mineralima.


Četvrtak 14-05-2020

Nove pozitivne energije polako počinji da nam "pune baterije" već od ranog jutra i osećamo se poletnim i dobro raspoloženim. Imamo dovoljno i volje i snage i motivacije da odradimo neke poslove i projekte koje smo ostavili "za neki drugi dan" jer ćemo danas imati ne samo dobre savetnike pored sebe (posebno na radnom mestu) već i sve uslove da završiomo započeto. U domu je moguće da će stariji ukućani malo da budu nostalgični za "starim dobrim vremenima" pa bi moglo da dođe do par nesporazuma sa njima oko toga. Odnos sa jačom & lepšom polovinom danas će biti po malo usporen i nedorečen, ali ne treba brzopleto aktivirati "crne misli" zbog toga. Što se tiče zdravlja, obratite pažnju na ishranu, unosite što više tečnosti, krećite se i radite lagane vežbe da bi poboljšali cirkulaciju donjih ekstremiteta.


Petak 15-05-2020

Danas će postojati mogućnost da budemo po malo "na 3 ćoške" i da nećemo baš da budemo oličenje strpljivog diplomate. Dosta oscilirajuće i po malo kontradiktorne energije će strujati među ljudima, pa treba povesti računa posebno na radnom mestu da se ne započne neki razgovor koji može da odvede na stranpucitu i okrene ili kolege ili poslodavca protiv nas. U domu, situacija posebno sa ženskim ukućanima će biti napeta, postojaće određeno nezadovoljstvo, pa čak i ljutnja s druge strane, al izostanak prave komunikacije neće dati mogućnost da se ta napeta atmosfera i razreši. Odnos sa lepšom & jačom polovinom će biti sličan, osciliranje između razuma i emocija i pokušaj da se uspostavi makar nekakva smislena komunikacija. Što se zdravlja tiče odsutnost, nervoza, pa se treba paziti povreda, kao i u saobraćaju.


Subota 16-05-2020

Danas će takođe da bude dan praćen osećanjem "ispuvanog balona" i raspoloženje će nam se u toku dana često menjati, što će naravno da loše utiče na komunikaciju sa okolinom (jer i kod drugih će takođe da bude slična situacija) Izostanak volje i motivacije će se posebno primetiti na radnom mestu, pa će mnogi poslovi ostati nedovršeni ili će pak morati da se rade ispočetka jer nadređeni neće biti zadovoljni sa njima. Danas postoji mogućnost manjih neplaniranih troškova (vezani za tehniku & majstore najviše) Situacija u domu nepromenjena, sem što će i dalje ženski članovi biti hiper-emotivni (isto važi i za odnos sa jačom & lepšom polovinom) Što se zdravlja tiče nadustost, slabije varenje, zadržavanje vode u šakama i stopalima, pa treba vežbati disanje i raditi lagane vežbe.


Nedelja 17-05-2020

Današnji dan će biti posebno aktivan, jer će uskomešane energije da nam donesu puno novih ideja, ali ne i uslova za njihovu realizaciju, pa tako u dok budemo u potrazi za načinom na koji možemo da sprovedemo ideje u delo, možemo da naletimo i na neku raspravu, neki nesporazum, da zaturimo ili izgubimo nešto vredno & važno. U domu posebno oscilirajuća atmosfera, od lepog i emotivnog, to napetog i izazovnog, puno toga se priča, ali malo ko sluša ili želi da uradi. Odnos sa lepšom & jačom polovinom donekle dobar, iako će i tu da varniče emocije i kad treba i kad ne treba. Što se zdravlja tiče, zaboravnost, pospanost, ali i alergijske & metereopatske reakcije, pa bi bilo dobro odmarati i uživati u laganoj muzici i ukusnom nedeljnom ručku.


https://dnevnikjednogastrologablogspot.wordpress.com/2020/05/10/nedeljni-horoskop-od-11-do-17-maja/
:srce: Natalče šareno :mag: My Kipper on Imgur :pisac: Astrološke konsultacije & narudžbine :mail:

     Let me ask you something...
     If someone prays for patience, you think God gives them patience? Or does he give them the opportunity to be patient?
     If he prayed for courage, does God give him courage, or does he give him opportunities to be courageous?
     If someone prayed for the family to be closer, do you think God zaps them with warm fuzzy feelings, or does he give them opportunities to love each other?


~ 7 Lots ~ Lenormand  ~  Google Arhiva Slika ~

Van mreže Anubis Bastet*

 • I dont fight because i hate what's in front of me. I fight because i love what's behind me.
 • * Ovaj može da menja Google *
 • *******
 • Poruke: 42832
 • Reputaciona snaga: 36071
 • Anubis Bastet is awe-inspiring!Anubis Bastet is awe-inspiring!Anubis Bastet is awe-inspiring!Anubis Bastet is awe-inspiring!Anubis Bastet is awe-inspiring!Anubis Bastet is awe-inspiring!Anubis Bastet is awe-inspiring!Anubis Bastet is awe-inspiring!Anubis Bastet is awe-inspiring!Anubis Bastet is awe-inspiring!Anubis Bastet is awe-inspiring!Anubis Bastet is awe-inspiring!
 • Pol: Žena
 • ♥ 061 17 04 231 ♥
  • Wordpress Dnevnik Jednog Astrologa
Odg: » ○ • ☆ Dnevna Ezoterija ☆ • ○ «
« Odgovor #571 poslato: 11. Maj 2020. 03:11:46 »
«Na svetu nema ništa moćnijeg i ništa slabijeg od reči«


Od 11. Maja u minut do ponoći tranzitni Merkur prelazi u znak svog sedišta, znak Blizanaca i tu će biti sve do 28. Maja kada će preći znak Raka.

Merkur je planeta koja vlada putovanjima, komunikacijom, umom, rečima, on je vesnik, iscelitelj, pesnik, vodič kroz podzemlje, pregovarač i trgovac. Sa svojim čarobnim kaducejem u ruci i krilcima na nogama on nam donosi mogućnost da uspostavimo ravnotežu u našem životu, ali i da uspostavimo bolju komunikaciju sa samim sobom (pa tako i našim precima, poreklom, genetikom, karmom…)

Kada se nađe u znaku Blizanaca on dobija na brzini, kako uma, tako i tela. Sve se odvija brzo, efikasno (ne brzinom kada je u znaku Ovna, kada je sve „odmah i sad ili nikako“ već brzinom koja je usklađena sa datom situacijom) On tako nam u narednih par nedelja će doneti mogućnost da bolje se sporazumevamo sa drugima, da nam donese dobre poslovne ponude & razgovore za posao & pregovore oko promena na radnom mestu & ili vezano za platu, isto tako može da nam donese i mogućnost kupo-prodaja, on je izvrstan trgovac, i žednog preko vode može da prevede, ako je zagrejan da nešto odradi što je naumio.

Čim bude ušao u znak Blizanaca odmah će ga dočekati snažni benefični aspekt trigona sa Saturnom iz Vodolije, što će nam dati mogućnost da konkretizujemo svoje reči u dela i da realizujemo svoje želje i projekte onako kako smo to naumili, ali trebaće nam dosta strpljenja, jer i sam Saturn kreće retrogradnim hodom, pa će sve realizacije ići, ali malo sporije od željenog (ali bitno je da će ići napred)

Posle par dana susrešće se preko skladnog aspekta sekstila sa Hironom iz Ovna, te tako u ovom periodu možemo da budemo posebno raspoloženi da pomažemo i savetujemo druge, ili pak da sami tražimo savete i pomoć od osoba od poverenja. Međusobno poštovanje i razumevanje težine života će posebno da pomogne u razmeni ideja i saveta i dati nam svima mogućnost da makar na neko vreme zalečimo naše „rane“ koje nas prate neko duže vreme.

Sredinom meseca Merkur će se perko napetog aspekta semikvadrata malo pokačiti sa Plutonom i Jupiterom iz Jarca, pa u tom periodu ćemo malo teže da se sporazumevamo sa ljudima iz naše okoline i ne bi trebalo da započinjemo velike projekte (posebno ako su u igri veće sume novca) i moraćemo dobro da proverimo sve birokratske & zakonske odredbe, da ne bi kasnije projekti stagnirali ili bili odbijeni zbog nekog previđenog detalja.

Posle toga Merkur će se družiti preko skladnog aspekta sekstila sa Lilith, pa će nam to dati novu snagu i uverenje da ipak možemo sami nešto da postignemo, bez većih usluga ili pomoći (gurkanja, „veza“ i preporuka) od drugih, ali isto tako, može nam malo uzburkati komunikaciju sa okolinom, posebno na nivou društvenih i generacijskih razlika, jer će u isto vreme Merkur da ima i napeti semiskver sa Saturnom.

Posle toga, Merkur će malo da odmara uz konjukciju sa Venerom, pa će tih par dana da bude sve lepo i fino, informacije i komunikacija će biti skladni, puni smeha i razumevanja. A moguće je i da će ova konjukcija kod nekih da iznedri neka lepa ljubavna osećanja, ili pak (javne) izjave simpatiji ili jačoj & lepšoj polovini. Takođe, lep period za neko dobro delo, poklon ili jednostavno uživanje u sitnim životnim radostima.

Ali, trebamo da budemo malo i oprezni šta i kome kažemo, jer će u isto vreme Merkur da ima i napeti aspekt kvadrata sa Neptunom iz Riba (u isto vreme po drugi put retrogradna Venera će sklapati kvadrat sa Neptunom) i biće vrlo važno da budemo jasni i glasni, bez ikakvih „podrazumeva se šta je pisac hteo da kaže“ ~ u ovom periodu samo reč, jasna i glasna, bez igre reči, bez simbolike, bez poigravanja nas može spasiti da ne napravimo grešku i zakomplikujemo neku situaciju zbog (nepotrebnog) nesporazuma.

Na kraju svog puta Merkur će se ponovo družiti sa Plutonom i Jupiterom, ovog puta preko aspekta inkonjukcije, pa ćemo ponovo morati da biramo „od dva zla, ono manje“ i da se dosta nevoljno (dobrovoljno podmoranje) prilagođavamo novonastalim situacijama, ali baš to prilagođavanje će nam dati mogućnost da dobijemo neočekivano nove informacije ili pak drugačije (bolje) uslove za kasniju realizaciju naših planova.

https://dnevnikjednogastrologablogspot.wordpress.com/2020/05/11/na-svetu-nema-nista-mocnijeg-i-nista-slabijeg-od-reci/
:srce: Natalče šareno :mag: My Kipper on Imgur :pisac: Astrološke konsultacije & narudžbine :mail:

     Let me ask you something...
     If someone prays for patience, you think God gives them patience? Or does he give them the opportunity to be patient?
     If he prayed for courage, does God give him courage, or does he give him opportunities to be courageous?
     If someone prayed for the family to be closer, do you think God zaps them with warm fuzzy feelings, or does he give them opportunities to love each other?


~ 7 Lots ~ Lenormand  ~  Google Arhiva Slika ~

Van mreže Anubis Bastet*

 • I dont fight because i hate what's in front of me. I fight because i love what's behind me.
 • * Ovaj može da menja Google *
 • *******
 • Poruke: 42832
 • Reputaciona snaga: 36071
 • Anubis Bastet is awe-inspiring!Anubis Bastet is awe-inspiring!Anubis Bastet is awe-inspiring!Anubis Bastet is awe-inspiring!Anubis Bastet is awe-inspiring!Anubis Bastet is awe-inspiring!Anubis Bastet is awe-inspiring!Anubis Bastet is awe-inspiring!Anubis Bastet is awe-inspiring!Anubis Bastet is awe-inspiring!Anubis Bastet is awe-inspiring!Anubis Bastet is awe-inspiring!
 • Pol: Žena
 • ♥ 061 17 04 231 ♥
  • Wordpress Dnevnik Jednog Astrologa
Odg: » ○ • ☆ Dnevna Ezoterija ☆ • ○ «
« Odgovor #570 poslato: 11. Maj 2020. 03:06:58 »
»Reči su opasnije od bilo kog oružija«


Pre nego što oboje budu promenili svoj znak, Merkur i Mars će se sresti preko napetog aspekta kvadrata 11. Maja, baš istog dana kada i tranzitni Saturn iz Vodolije bude krenuo u svoj retrogradni hod.

Ovo je kombinacija tranzita koja nas (ne)namerno gura da donosimo brzoplete (u 99,99% slučajeva vrlo pogrešne) zaključke i odluke. Aspekt nesporazuma koje brzinom svetlosti donose svađe, vikanje, rasprave, nadigravanje sa „argumentima“, pa čak kod nekoga može da donese i fizičke obračune (da bi se na što bolji, konkretniji, način, dokazalo sopstveno mišljenje… jel… kad se nema pravi argument, i pesnica je dovoljna…)

NARAVNO, MEĐULJUDSKI ODNOSI SU PRVI NA UDARU. SVAKO PRIČA SVOJU PRIČU I ISKRENO JE UBEĐEN DA JE SAMO ON U PRAVU, NIGDE STRPLJENJA DA SE SASLUŠA DRUGA STRANA I POKUŠA DA SE RAZUME TUDJE MIŠLJENJE I STAV.
Pošto je dodatno tranzitni Merkur kod fiksne zvezde Algol i pod sunčevim zracima, ona stara narodna „prvo skoči pa reci hop“ ovde uz ovaj aspekt kvadrata sa Marsom iz Vodolije nikako nema šanse da se ne ispoštuje, a ne i da se praktikuje, jer dodatno Saturn (kočnica) je sada stacionaran i sprema se da krene unazad i ne obraća previše pažnje na ovo dvoje.

Uopšteno : nervoza, nerviranje i za najmanju sitnicu, preterivanje, preuveličavanje, brzanje, sklonost povredama (fizičkim, emotivnim) neracionalno ponašanje, loša koncentracija, nesanica, preterivanje, takmičarski vrlo ne-fer-plej duh, isterivanje pravde, traženje dlake u jajetu, pa kvarovi tehnike & elektronike, bilo čega što je vezano za struju, oštre stvari, žice, gajtane…

Zdravlje : glavobolje, problemi sa motorikom posebno šaka & povrede prstiju i šaka, bolovi u ramenima ili listovima nogu & grčevi u mišićima, problemi sa glasnim žicama & alergijske reakcije, čulia koja zakažu neočekivano, potencijalni problemi sa jetrom (pesak napr) oscilirajućim pritiskom, gornjim delom pluća i dijafragmom (kao da vas je neko udario u stomak ili seo na grudi bol) i naravno pazite se u prevozu, pod obavezno!

Nekakvo privremeno rešenje koje bi moglo da na neki način „istroši“ ovu negativnu energiju kvadrata je ~ umesto da se pravimo pametni i filozofiramo o politici, religiji, (tudjim) životnim pričama, namećemo svoje stavove i ljutimo se kad oni nisu prihvaćeni, trebalo bi da se povučemo u osamu i poradimo na sebi, da se bavimo nekim mirnim hobijem, sklanjajući se daleko od drugih (isto tako „na tri ćoške“ raspoloženih) ljudi. Na našu sreću pa ovaj tranzit traje samo dan, dva…

Posebno će oni koji već u svom natalu imaju Merkur & Mars povezani preko nekog težeg aspekta (konjukcija, kvadrat, opozicija) u ovom periodu da „hodaju po žeravici“ i da se vrlo često „ujedu za jezik“ samo da bi održali „mir u kući“… a neki se neće truditi, već će reći ono što misle „pa kud puklo, da puklo“… a bome ima da pukne… ali, i oni koji imaju dobar aspekt (sekstil, trigon) će u ovom periodu malo da budu u situaciji kada će morati da dobro porazmisle šta da kažu i da li da kažu to što misle…

https://dnevnikjednogastrologablogspot.wordpress.com/2020/05/11/reci-su-opasnije-od-bilo-kog-oruzija/
:srce: Natalče šareno :mag: My Kipper on Imgur :pisac: Astrološke konsultacije & narudžbine :mail:

     Let me ask you something...
     If someone prays for patience, you think God gives them patience? Or does he give them the opportunity to be patient?
     If he prayed for courage, does God give him courage, or does he give him opportunities to be courageous?
     If someone prayed for the family to be closer, do you think God zaps them with warm fuzzy feelings, or does he give them opportunities to love each other?


~ 7 Lots ~ Lenormand  ~  Google Arhiva Slika ~

Van mreže Anubis Bastet*

 • I dont fight because i hate what's in front of me. I fight because i love what's behind me.
 • * Ovaj može da menja Google *
 • *******
 • Poruke: 42832
 • Reputaciona snaga: 36071
 • Anubis Bastet is awe-inspiring!Anubis Bastet is awe-inspiring!Anubis Bastet is awe-inspiring!Anubis Bastet is awe-inspiring!Anubis Bastet is awe-inspiring!Anubis Bastet is awe-inspiring!Anubis Bastet is awe-inspiring!Anubis Bastet is awe-inspiring!Anubis Bastet is awe-inspiring!Anubis Bastet is awe-inspiring!Anubis Bastet is awe-inspiring!Anubis Bastet is awe-inspiring!
 • Pol: Žena
 • ♥ 061 17 04 231 ♥
  • Wordpress Dnevnik Jednog Astrologa
Odg: » ○ • ☆ Dnevna Ezoterija ☆ • ○ «
« Odgovor #569 poslato: 04. Maj 2020. 00:52:29 »
»Sve što vidiš u meni, to nije moje, tvoje je«


Merkur iz Bika će ovih dana da bude posebno zauzet, jer će imati puno aspekata sa drugim tranzitnim planetama. 

04. Maja  Merkur ima kazimi konjukciju sa Suncem, 07. Maja će imati sekstil sa Neptunom iz Riba, koji će 10. Maja takođe da sklopi sekstil sa Suncem.

Ovo je kombinacija aspekata koji bude intuiciju i kod onih koji je nemaju. Aspekti koji nam pomažu da bolje „pročitamo“ sagovornika, tj sve ono što je skriveno, nedefinisano, maglovito, izbacimo na svetlost dana i tako bolje sagledamo celu priču. Ovo troje će nam olakšati „čitanje između redova“ i čak kod nekih može pojačati prekogniciju, prekognitivne snove, pa čak i telepatiju, ili pak uspostavljanje bolje komunikacije sa Višim Kosmičkim Silama.

Ovo je kombinacija aspekata koja nam donosi mogućnost da se na lagan način postavimo „u tuđe cipele“ i da razumemo tuđ život i ono što je najvažnije ~ damo odgovarajuću podršku i mudar savet, a isto tako i aspekti koji nam pomažu da obnovimo Veru i da se ponovo lako povežemo sa Višim Kosmičkim Silama.

Generalno, ovi aspekti će najviše osetiti oni koji i sami u svom natalnom čartu imaju neki aspekt između Sunca & Merkura & Neptuna (ili im oni vladaju Asc, Mc ili su im u konjukciji sa Svetlima) jer je ovo vrlo lagan aspekt, tako da kod mnogih može jednostavno da prođe i da se ne oseti na žalost.

SUNCE I MERKUR U ZEMLJANOM, PRAKTIČNOM, RACIONALNOM ZNAKU BIKA DAJE SNAŽNU OSNOVU ZA OVOG NEPTUNA IZ RIBA I NJEGOVU MAŠTU

Ove energije najbolje možemo da iskoristimo tako što ćemo više pažnje posvetiti drugima, da iz njihovog života pronađemo odgovore i rešenja za naš život. Bavljenjem svim onim poslovima koji materijalizuju ljubav, brigu, bilo koje pozitivno osećanje, sada dodatno mogu da nam pomognu da i mi sami stanemo „na noge“… kao zemlja posle lagane prolećne kiše, plodno tlo za novi život, rast i razvoj…

Ovo je aspekt svih humanitarnih organizacija, udruženja, zaštitnika slabih i bespomoćnih, pa budimo onda i mi makar ovih dana deo te divne družine

Ovo je aspekt inspiracije & motivacije, kako drugih, tako i nas samih. Za razliku od napr konjukcije, gde su u igri i pozitivne i negativne strane kako Sunca i Merkura, tako i Neptuna, aspekt sekstila donosi samo ono lepo od njih.

Ovaj aspekt budi u ljudima želju da čine dobra dela, da budu bolji, da se pozabave svojim manama i porocima (koji sad najednom zbog Sunčevih zraka postaju vrlo vidljivi) Ovo je period kada možemo da osvežimo svoj život, da zacelimo neke duboke potisnute & skrivene rane na našoj Duši.

Isto tako i aspekt koji nam pomaže da se brže i lakše prilagodimo novim situacijama u životu (svako ko u svom natalu ima aspekt između Sunca / Merkura i Neptuna vrlo je vešt „kameleon“ i ume da se snađe u životnim nedaćama) a pošto je ovaj dupli sekstil propraćen i Punim Mesecom u Škorpiji, to možemo da tumačimo kao „genetsku“ (karmičku) promenu u čoveku, kompletna transformacija, „pad sistema“ i potpuni „reset“ svega u čoveku.

Pa tako ako ovih dana osećate više nego obično svu težinu u životu na vašim plećima, posebno na polju posla ili u ljubavi, to je upravo zbog ovog aspekta, tako nas Sunce & Merkur i Neptun uči (uz pomoć Punog Meseca) da kroz patnju i bol bolje razumemo druge oko sebe, da ma koliko život bio težak, uvek postoji onaj tračak lepog i srećnog kada se učini neko dobro delo.

Ovaj dupli sekstil će nam uz pomoć Anđela oko nas usmeriti ka nekom boljem & laganijem pravcu u životu ♥ da kroz praktičan & racionalni, a opet u isto vreme saosećajan & nežan način, razumemo druge, život, pa tako i sebe ♥ Divnog li perioda za uspostavljanjem odnosa sa Višim Kosmičkim Silama ♥ Uz osmeh i toplu ruku Anđela možete očekivati da će se ovih par dana zasigurno desiti barem jedno Božije čudo ♥

https://dnevnikjednogastrologablogspot.wordpress.com/2020/05/04/sve-sto-vidis-u-meni-to-nije-moje-tvoje-je/


:srce: Natalče šareno :mag: My Kipper on Imgur :pisac: Astrološke konsultacije & narudžbine :mail:

     Let me ask you something...
     If someone prays for patience, you think God gives them patience? Or does he give them the opportunity to be patient?
     If he prayed for courage, does God give him courage, or does he give him opportunities to be courageous?
     If someone prayed for the family to be closer, do you think God zaps them with warm fuzzy feelings, or does he give them opportunities to love each other?


~ 7 Lots ~ Lenormand  ~  Google Arhiva Slika ~