Autor Tema: » ○ ♥ ☆ Dnevna Ezoterija ☆ ♥ ○ «  (Pročitano 28642 puta)

0 Članovi i 3 gostiju pregledaju ovu temu.

Van mreže Nenuška*

 • I dont fight because i hate what's in front of me. I fight because i love what's behind me.
 • * Ovaj može da menja Google *
 • *******
 • Poruke: 43621
 • Reputaciona snaga: 36356
 • Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!
 • Pol: Žena
 • 0611704231 ♥ 0631450039
  • Wordpress Dnevnik Jednog Astrologa
Odg: » ○ ♥ ☆ Dnevna Ezoterija ☆ ♥ ○ «
« Odgovor #671 poslato: 24. Novembar 2020. 02:26:36 »

     Sunce 21. Novembra 2020. u večernjim satima prelazi iz vodenog fiksnog znaka Škorpiona u vatreni promenljivi znak Strelca i biće tu sve do 21. Decembra kada će nam najaviti početak Zime. Sunce u Strelcu će nam tako preusmeriti fokus sa našeg unutrašnjeg sveta, na spoljašnji, izvan granica u kojima smo do sada (ne)namerno živeli.

     Ovo vatreno klupko će nam tako povećati samopouzdanje, želju za učenjem, spoznajom, preispitivanjem filozofije, religije, politike, zakona, a isto tako će nam dati priliku da budemo spontaniji & iskreniji & otvoreniji & direktniji prema ljudima iz naše okoline (ali i prema sami sebi)

     Sunce u Strelcu kao tranzit će nam doneti nove energije koje će nam pomoći da shvatimo Svet oko sebe i da na taj način shvatimo i sebe, da uvećamo svoju hrabrost i optimizam, da proširimo svoje vidike i shvatanja, da naučimo nešto novo ili da prihatimo neka nova učenja koja su nam možda do sada bila strana ili nerazumljiva (dodatnu pomoć u tom će biti i sama postavka tranzitnog Jupitera u Strelcu naravno)

     Ovaj tranzit će nam takođe omogućiti da dođemo u kontakt sa ljudima koji su potpuno drugačiji od nas, potpuno različiti kako na duhovnom, emotivnom, tako i na društvenom, političkom, verskom ili ekonomskom nivou. Upoznavanje novih ljudi, proširivanje kruga prijatelja, dolazak u kontatk sa duhovnjacima, astrolozima, mudracima.

     Naravno, može da nam donese i priliku za putovanjima, ako ne konkretnim fizičkim, onda makar u mislima, kroz maštu i fantaziju. Budi u nama ne samo kreativnost, već i širokogrudost, optimizam, darežljivost, saosećanje, ali s druge strane i kapricioznost, brzopleto zaključivanje i neobraćanje pažnje na potencijalne probleme & opasnosti.

     Od aspekata tokom svog putešestvija kroz znak Strelca, ovo tranzitno Sunce će imati :

« 25/11 inkonjukcija sa Lilith iz Bika
» 26/11 trigon sa Hironom iz Ovna
« 28/11 inkonjukcija sa Uranom iz Bika
» 09/12 kvadrat sa Neptunom iz Riba
« 11/12 trigon sa Marsom iz Ovna
» od 18/12 do 21/12 konjukcija sa Merkurom
~ kazimi konjukcija 20/12
○ od 21/12 zajedno sa Suncem prelazi u znak Jarca i tako nam najavljuje početak Zime.

     Sunce u Strelcu kao tranzit, posebno ako ima dobre aspekte sa natalnim planetama i prolazi kroz benefično polje, može da donese bolji odnos sa nadređenima & poslodavcima, kao i poštovanje & pohvale od njih. Donosi mogućnosti za nadograđivanjem znanja, bilo da je reč o klasičnom školovanju, bilo samostalnom.

     Takođe, Sunce u Strelcu nam donosi mogućnost da ispravimo svoju lošu Karmu, jer sam znak je taj koji je direktno povezan sa Višim Kosmičkim Silama, pa samim tim može preko Sunca (život, energija, svest) da ojača Veru i duhovnost, da kroz prekognitivne snove & snoviđenja, ili pak »znakove pored puta« nam prenese poruke sa Neba.

     Takođe, zbog pomešanog uticaja samog Jupitera koji će još samo do 19/12 biti u znaku svog pada, znaku Jarca, a od 19/12 (pa sve do 14/05/2021) u znaku Vodolije, ovaj tranzit itekako može da nam poboljša finansijsku situaciju, jer jednostavno donosi sreću, pozitivnost i sva ostala dobročinstva i dela milosrđa, makar i na tih par dana sredine Decembra, tj dok samo Sunce bude bilo u znaku kojim vlada ovaj Jupiter.

     Polje kroz koje bude prolazilo tranzitno Sunce u Strelcu (pod uslovom da ima dobre aspekte sa natalnim planetama!) će u narednom periodu da zasija svojom najpozitivnijom energijom i doneće mogućnost vrlo lepih i srećnih događaja.

https://eternalamarnat.wordpress.com/2020/11/24/sunce-u-strelcu-pocetak-novih-avantura/
:srce: Šmiš :mag: My Kipper on Imgur :pisac: Astrološke konsultacije & narudžbine :mail:

     Let me ask you something...
     If someone prays for patience, you think God gives them patience? Or does he give them the opportunity to be patient?
     If he prayed for courage, does God give him courage, or does he give him opportunities to be courageous?
     If someone prayed for the family to be closer, do you think God zaps them with warm fuzzy feelings, or does he give them opportunities to love each other?


~ 7 Lots ~ Lenormand  ~

Van mreže Nenuška*

 • I dont fight because i hate what's in front of me. I fight because i love what's behind me.
 • * Ovaj može da menja Google *
 • *******
 • Poruke: 43621
 • Reputaciona snaga: 36356
 • Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!
 • Pol: Žena
 • 0611704231 ♥ 0631450039
  • Wordpress Dnevnik Jednog Astrologa
Odg: » ○ • ☆ Dnevna Ezoterija ☆ • ○ «
« Odgovor #670 poslato: 24. Novembar 2020. 01:51:47 »
     Merkur u Strelcu kroz natalna polja :

MERKUR U PRVOM POLJU ~ PODZNAK U STRELCU :

Snalažljivost , posredovanje. Odličan trenutak za usmene ili pisane komunikacije kako bi druge okrenuli na „svoju vodenicu“ ali naravno uz argumente „crno-na-belo“. Misao vam je jasna i vrlo brzo vam se pali „lampica“. Uvek spremni za šalu, bićete poletni i raspoloženi. Pazite da vas pričljivost ne navede pa da vam nešto od izgovorenog ne stvori problem. Period kada treba akcenat staviti na svoje obrazovanje, za poslovne aktivnosti, za priču ili pisanje.

MERKUR U DRUGOM POLJU ~ PODZNAK U ŠKORPIJI :

Ovde je izražen intelektualni rad i zarada od njega. Veoma često osoba razmišlja o novcu, planiranje štednje ili pak neke kupovine. Rešavanje birokratije oko ličnih dokumenata. Mogući pregovori oko izmene profitabilnih ugovora. Pripazite se da ne izgubite nešto, ili da budete žrtva prevare ili krađe, tizvesna je mogućnost gubitka ili kvara nečeg vrednog od pokretne imovine. Novac se često brzo troši jer se pojavljuju nepredviđeni izdaci. Moguće je plaćanje dugova ili neke kazne.

MERKUR U TREĆEM POLJU ~ PODZNAK U VAGI :

Slabi nervi, nesanica, ali u isto vreme i veoma povoljno vreme za pisanje. Ovaj period je jako dobar za učenje, za kontakte, za putovanja. Stalno će te biti u pokretu, telefonski razgovori, dopisivanja, razmene ideja, u isto vreme se obavlja nekoliko stvari. Čuvajte se u saobraćaju. Potenciran više nego obično odnos sa braćom i sestrama. Sa okolinom mogući razgovori (konflikti) usled nemogućnosti da se dođe do dogovora. Problemi sa birokratijom, papirologijom, čekanje na dobijanje nekih potvrda, odlaganje puta.

MERKUR U ČETVRTOM POLJU ~ PODZNAK U DEVICI :

Razmišljanja o kući, roditeljima, početku i kraju, smislu života, traženje boljeg oslonca i odstupnice. U domu moguće je da će biti puno razgovora, nekih smislenih, nekih potpuno nepotrebnih. Dobićete puno dobronamernih saveta od roditelja, koje možete doživeti kao kritiku. Imaćete goste u ovom periodu više nego obično ili ćete češće ići u goste i na proslave. U vezi neke odluke bi bilo poželjno da se prvo posavetujete sa članovima svoje porodice. Razmišljanje o uređenju doma, regulisanju vlasničkih papira oko nekih nekretnina, ili pak konkretnom preseljenju.

MERKUR U PETOM POLJU ~ PODZNAK U LAVU :

Nemir duše, tela i uma, maksimalno pojačana čula. Misli su vam najverovatnije okrenute ka voljenoj osobi, možda razmišljate o nekom zajedničkom putu, planirate izlaske i druženja. Energija bi trebalo da bude usmerena na intelektualno usavršavanje, odlaske u pozorišta, na koncerte, ali i upisivanje na neki kurs plesa, slikanja, stranih jezika, bilo kakvog kreativnog stvaranja. Vi ćete više pričati nego što ćete se pokazati na delu. Razmišljanje o proširenju porodice, trudnoći, porođaju, deca su aktivnija u ovom periodu i imaćete pune ruke posla sa njima.

MERKUR U ŠESTOM POLJU ~ PODZNAK U RAKU :

Vrlo aktivna, po malo konfuzna i neorganizovana svakodnevnica. Zbog napete situacije ili podređenosti na radnom mestu, razmišljate o promeni posla ili ćete pronaći još neki dodatni posao koji će vam biti „izduvni ventil“. Potrebno je da slušate savete iskusnijih i stručnijih od sebe. Inače, radićete više nego što možete i biće vam ugrožen imuni sistem, kao i pluća, pa će te biti skloni alergijama. Preporučuje se što više odmora, urednog života, zdrave hrane i zdravih navika. U ovom periodu više pažnje ćete posvetiti detaljima i delićete savete drugima kako nešto treba da se uradi.

MERKUR U SEDMOM POLJU ~ PODZNAK U BLIZANCIMA :

Sve je okrenuto komunikaciji, dogovorima, pregovorima, bilo da je reč o emotivnom odnosu, ili o poslovnom odnosu. Potrebno je izbegavati raspravke i svađe, jer možda i vi niste baš uvek u pravu, posebno kada je reč o emotivnom odnosu. Za one koji traže srodnu dušu, puno „prilika i ponuda“, ali ništa konkretno. Takođe, više nego obično ćete imati prilike za kraćim putovanjima ili kontaktima sa neobičnim ljudima ili strancima. Odnos sa bliskim prijateljima u ovom periodu će biti naglašen, i međusobno ćete biti podrška jedno drugome, savetovanjem i usmeravanjem ka pravom Putu.

MERKUR U OSMOM POLJU ~ PODZNAK U BIKU :

Suočavanje sa činjenicom da ništa u životu nije večno, pa će biti potrebno više nego obično dobre koncentracije i volje da pre brzo prilagodite novonastalim usponima i padovima. Nervozni ste, čak i malo depresivni, a u nekim situacijama možete biti čak i očajni (i sa i bez konkretnog razloga) Morate čuvati svoje zdravlje, tj najviše nerve, jer ćete u suprotnom baš razboleti. Nemojte previše pažnje posvećivati detaljima, pokušajte da ne praktikujete placebo „imam loš predosećaj“. Uočavaćete stvari mnogo bolje nego ranije. Moguće je da ćete rešiti (ili tek započeti) neki projekat vezan za pozajmicu ili neki kredit.

MERKUR U DEVETOM POLJU ~ PODZNAK U OVNU :

Putovanja, poslovi vezani za više škole, fakultete, inostranstvo. Ovaj period je veoma dobar za obrazovanje, možete lako završiti započeto i dobiti diplomu. Imaćete puno razgovora na temu religije ili filozofije, ne treba biti previše uskogrud, već se prepustite novim informacijama, zaboravite na pravila, dozvolite sebi nov pogled na Svet. Postoji mogućnost odlaska u inostranstvo ili ćete imati posao koji je povezan sa zakonom, državnim ustanovama, politikom, međunarodnom trgovinom. Postoji mogućnost odlaganja nekih putovanja, što zbog birokratskih problema vezanih za zakon, što za ambasade. Pripazite se da ne izgubite nešto na putovanju.

MERKUR U DESETOM POLJU ~ PODZNAK U RIBAMA :

Sve se vrti oko posla, ili traženja posla, razgovora za posao, ili pak promena vezanih za samo radno mesto, premešanje iz jedne kancelarije u drugu, ili pak promena same firme u kojoj radite. Period kada vaše reči i dela dolaze do izražaja, pa je vrlo važno da pazite šta kome pričate, kome se kako obraćate i kako se ponašate. Takođe period kada se posao dobija preko preporuke ili pak se dobijaju pohvale za uloženi rad i trud. Povoljan period za „iz teorije u praksu“ što se tiče promene radnog mesta ako to želite.

MERKUR U JEDANAESTOM POLJU ~ PODZNAK U VODOLIJI :

Pomoć od prijatelja, savetovanja, razmene ideja i životnih iskustava. Često ste u kontaktu ili u domu kod onog drugog. Kraći putevi sa prijateljima na kojima je moguće upoznati još novih prijatelja (ali su to kratkotrajna poznanstva) Odličan period za pravljenje planova i završne organizacije prioriteta, nada i želja. Bićete u prilici da organizujete grupne aktivnosti, pa to sad lepo iskoristite , jer upravo kroz vaša poznanstva i „veze“ sada možete realizovati svoje ciljeve ili neki nov projekat. Nemojte ni sa kim prekidati kontakt, nikada se ne zna kada će vam ko zatrebati, biće vremena da se pravi čistka u krugu prijatelja.

MERKUR U DVANAESTOM POLJU ~ PODZNAK U JARCU :

Moguće je da ćete se osetiti kao višak u svom domu ili na poslu. Potrebno je promeniti svoj stav i ponašanje u odnosu na ljude oko vas, jer možete biti žrtva ogovaranja koje vam može narušiti ugled i poziciju ne samo u društvu, već i na radnom mestu. Neko vas posmatra, špijunira, tajno proverava šta radite, pa se pripazite da nekoga ne isprovocirate, jer u ovom periodu nekako sve će biti dvosmisleno, nedefinisano, prenaglašeno i naopako. Puno tajni, skrivanja, odricanja, patnje, bola, gubitaka, rastanaka. Povlačenje u sebe, dobrovoljna izolacija i bavljenje svojim unutrašnjim bićem je sad najbolji način da se izbegnu greške i pogrešni potezi koji mogu da donesu probleme.
:srce: Šmiš :mag: My Kipper on Imgur :pisac: Astrološke konsultacije & narudžbine :mail:

     Let me ask you something...
     If someone prays for patience, you think God gives them patience? Or does he give them the opportunity to be patient?
     If he prayed for courage, does God give him courage, or does he give him opportunities to be courageous?
     If someone prayed for the family to be closer, do you think God zaps them with warm fuzzy feelings, or does he give them opportunities to love each other?


~ 7 Lots ~ Lenormand  ~

Van mreže Nenuška*

 • I dont fight because i hate what's in front of me. I fight because i love what's behind me.
 • * Ovaj može da menja Google *
 • *******
 • Poruke: 43621
 • Reputaciona snaga: 36356
 • Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!
 • Pol: Žena
 • 0611704231 ♥ 0631450039
  • Wordpress Dnevnik Jednog Astrologa
Odg: » ○ • ☆ Dnevna Ezoterija ☆ • ○ «
« Odgovor #669 poslato: 24. Novembar 2020. 01:48:05 »

     Merkur, naš Gospodin „Znam ja sve“ ima nedefinisani stav prema svom putovanju kroz znak Strelca koje počinje 01. Decembra 2020. godine u večernjim satima.

     S jedne strane, uživa u tome što će imati mali milion prilika da nadogradi svoje znanje, i što će biti potpuno zaokupljen novim informacijama, putevima, filozofiranjem, učenjem, prepričavanjem, upoznavanjem novih ljudi, religija i kultura. Ali u isto vreme, biće zatrpan svim tim, opterećen idejom da nije sve video & čuo & pročitao & zapamtio & preneo dalje, pa tako počinje blago da talasa, da preteruje sa informisanjem i da brka ono što je važno i ono što je sporedno što se tiče informacija.

     Dok bude putovao kroz znak Strelca, Merkur će se družiti sa sledećim planetama :

» 04/12 inkonjukcija sa Lilith
« 05/12 trigon sa Hironom
» 06/12 inkonjukcija sa Uranom
« 13/12 kvadrat sa Neptunom
« 14/12 konjukcija sa Južnim Mesečevim Čvorom
» 15/12 trigon sa Marsom
« od 18/12 do 22/12 konjukcija sa Suncem ~ kazimi 20/12
○ 21/12 prelazi u znak Jarca zajedno sa Suncem i tako nam oboje donose početak Zime

     Tranzitni Merkur vrlo često dobija nadimak „Džokera“ (engl. „Wild Card“) kada se nađe u znaku Strelca, jer vidno promeni svoj način ponašanja i razmišljanja, jer je znak Strelca za njega izgon, sve ono što on nije ~ Merkur je ideja & reč, Strelac je sav u akciji i delovanju. To će posebno da bude istaknuto u periodu kada tranzitni Merkur bude imao aspekt sa Hironom i trigon sa Marsom.

     Tako, ovaj tranzitni Merkur nam donosi brzoplete komentare, lapsuse, greške u pisanju koje ni autokorekt ne može da ispravi, priču kad joj nije vreme, mogućnost da se otkriju neke tajne, ili pak povrerljive poslovne informacije, a ovo će da bude aktuelno kada tranzitni Merkur bude imao aspekt inkonjukcije sa Uranom i konjukciju sa Južnim Mesečevim Čvorom.

     Naravno, može da donese i pogrešno protumačene reči & izjave, pogrešno popunjena dokumenta, nevažeće overe & prijave dokumenata, ponavljanje testova & ispita u školama, presedanje na putovanjima ili gubljenju kofera & ličnih dokumenata usled slabe organizacije putničke agencije, ili pak neplaniranog čekanja & odbijanja na šalterima sa sve onim „fali ti 1 papir“ situacijama, pogrešno poslatih poruka & e@mail-ova itd… a ovo će posebno da bude naglašeno u periodu kada tranzitni Merkur bude imao kvadrat sa Neptunom.

     Merkur je uvek okrenut ka detaljisanju, budnom obraćanju pažnje na sve sitnice, bile one bitne ili ne, ali samo u obimu koji mu je ispred nosa, dok Strelac uvek makar zaviri iza dozvoljenih granica i ima vrlo široke poglede na svet i ljude oko sebe.

     Tako, Merkur u Strelcu ili uspeva da ukombinuje ove dve suprotnosti i postane izuzentno svestran i sposoban, vizionar filozof, ili pak potpuno padne test i pobrka lončiće i poklopčiće i od svega onoga što je čuo & naučio prenese samo po neki detalj, i to vrlo često… pogrešan… a takve situacije nas mogu čekati pred početak Zime, kada jedno vreme Merkur bude bio spaljen od Sunca, pa kasnije imao i kazimi konjukciju sa njim.

     Zna se da je Strelac taj koji predstavlja na neki način "egzaltaciju" čovekovih svih vrlina & mana & ideja & ponašanja… šta god da on dotakne, to je na neki način uvećano, prošireno, pa i preterano naglašeno.

     On kao i njegov vladar planeta Jupiter voli jednostavno da uživa u životu, živi za to da ima što više znanja, jer zna da mu znanje daje moć da utiče na druge, a on samo želi da poboljša način razmišljanja, pa tako i životnog standarda, ljudi oko njega. Tako ovaj tranzitni Merkur u Strelcu nam donosi određenu dozu filozofiranja u bilo kojoj životnoj situaciji, uvek u potrazi za onim dobrim, lepim, korisnim, pozitivnim.

     To su sve one motivacione poruke, podrška koja je bazirana ne samo na pozitivnim osnovama, već i na iskrenoj dobroj volji i želji da se pomogne, saoseća, razume, ali u isto vreme i učini nešto smisleno i pametno, pa tako period tranzitnog Merkura u Strelcu nam donosi sate i sate razgovora i razmenjivanja ideja, u cilju pronalaželja što boljih rešenja.

     Ali isti ti razgovori, priče i pričice, moraju da budu pod kontrolom, tj moramo da pazimo kako i šta i kome i na koji način naše reči izlaze iz naših usta, da ne bi došlo do nepotrebnih nesporazuma (pa i konflikata) Prvo skoči, pa reci hop, mogla bi da bude simbolika Merkura u Strelcu.

     Takođe, moraćemo da povedemo računa o dokumentima, ključevima, mobilnima, kompjuterima, tehnici generalno, jer je moguće da će i ona malo da brza ili da pobrljavi (jer u celoj ovoj priči, ovaj Merkur u Strelcu će biti i pod Sunčevim zracima jedno vreme tj „spaljen“, što mu u kombinaciji sa njegovim izgonom realno daje karakteristike kao i kada je retrogradnog hoda…)

https://eternalamarnat.wordpress.com/2020/11/24/merkur-u-strelcu/
:srce: Šmiš :mag: My Kipper on Imgur :pisac: Astrološke konsultacije & narudžbine :mail:

     Let me ask you something...
     If someone prays for patience, you think God gives them patience? Or does he give them the opportunity to be patient?
     If he prayed for courage, does God give him courage, or does he give him opportunities to be courageous?
     If someone prayed for the family to be closer, do you think God zaps them with warm fuzzy feelings, or does he give them opportunities to love each other?


~ 7 Lots ~ Lenormand  ~

Van mreže Nenuška*

 • I dont fight because i hate what's in front of me. I fight because i love what's behind me.
 • * Ovaj može da menja Google *
 • *******
 • Poruke: 43621
 • Reputaciona snaga: 36356
 • Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!
 • Pol: Žena
 • 0611704231 ♥ 0631450039
  • Wordpress Dnevnik Jednog Astrologa
Odg: » ○ • ☆ Dnevna Ezoterija ☆ • ○ «
« Odgovor #668 poslato: 22. Novembar 2020. 04:49:45 »
Kako će ova Venera uticati na nas tj prolazak Venere kroz natalna polja :
~ ovo sve važi pod uslovom da ova tranzitna Venera sklapa dobre aspekte sa vašim natalnim planetama, a uz loše aspekte, dešavanja će biti suprotna od ovoga ~

~ 1 polje & Podznak Škorpija ~ promena u fizičkom izgledu, temperament i sam karakter će takođe doživeti pozitivne promene, jaka harizma će vam doneti velike simpatije, pa tako i pomoć & podršku iz okoline
{ljubav prema samom sebi, ljubav je na korak od vas}

~ 2 polje & Podznak Vaga ~ želja da se stabilizuje finansijska situacija, pronalaženje načina da se osigura „zaleđina“, neočekivani pokloni ili novčane beneficije, povoljan period za ulaganja i kupo-prodaju, neplanirani nov izvor prihoda
{ljubav se pronalazi u banci, ili u prodavnici, u domu bliskih prijatelja ili kolega, preko prijatelja vaših roditelja…}

~ 3 polje & Podznak Devica ~ više nego obično vaše emocije & osećanja će uticati na donošenje odluka umesto vašeg rauma, puno razmišljanja & razgovora koji će buditi emotivne reakcije, zanimljiva kraća putovanja, želja za nekim kreativnim kursom
{ljubav na putovanju, preko rođaka ili komšije, u prodavnici mobilnih, knjižari, u pošti…}

~ 4 polje & Podznak Lav ~ želja da se malo renovira i ulepša dom, kupo-prodaja nekretnina, odnosi sa ukućanima dobijaju novu & lepšu & smisleniju dimenziju, utvrđivanje pravog osećanja sigurnosti i komfora i uvećanje istog
{ljubav je već u vašen domu, ljubav dolazi preko roditelja ili porodičnih prijatelja, kuma…}

~ 5 polje & Podznak Rak ~ leptirići u stomaku, nova poznanstva, pozivi na izlazak, pokloni i uživanja, više izbora ljubavi (posebno one fizičke) potencijalno začeće & porođaj, lepi događaji vezani za decu i mlade, Točak Sudbine donosi neočekivanu sreću
{ljubav na nekom mestu zabave, u pozorištu, na proslavi, preko rođaka vaših prijatelja…}

~ 6 polje & Podznak Blizanci ~ bolja organizacija svakodnevnog života, procene i odluke se donose lakše, uvećana želja za uživanjem u „iću i piću“ mogu malo štetno da utiču na zdravlje, željda da se nabavi nov kućni ljubimac ili će vaš kućni ljubimac dobiti prinovu
{ljubav se pronalazi u prodavnici, apoteci, domu zdravlja, ili preko nekog majstora, lekara ili u pet-šopu…}

~ 7 polje & Podznak Bik ~ velika želja da se srede partnerski odnosi ili pronađe Srodna Duša, lepša & jača polovina je posebno naklonjena strasnim izlivima nežnosti, koketiranje sa osobom iz bliskog kruga prijatelja sa kojom je moguća i tajna veza, malo „igranje sa vatrom“ kroz flertovanje
{ljubav dolazi sama, ili preko najbližeg prijatelja, ili preko nekoga ko često putuje u inostranstvo, ali nije stranac…}

~ 8 polje & Podznak Ovan ~ mogućnost da se Duša i telo oslobode svih otrova & briga & strahova, ostavljanje prošlosti iza sebe, regulisanje dugova, rešavanje sudskih sporova, alimentacija, nasleđa, dobar period za štednju (ali ne i za pozajmice)
{ljubav posle neke teške situacije, ljubav se pronalazi iznenada, u nekom savetovalištu, preko medijuma & divinacije…}

~ 9 polje & Podznak Ribe ~ motivisanost da se život dovede u red oslobađajući se štetnih energija, želja intelektualnim usavršavanjem, traženje saveta i nadograđivanje životnog iskustva preko učenih & mudrih & uticajnih osoba, ali i bavljenje mistikom i divinacijom
{ljubav dolazi preko učenih ljudi, iz inostranstva & putnika, zakonodavaca, pa i političara i istaknutih ljudi u društvu, te tako i poslodavca}

~ 10 polje & Podznak Vodolija ~ pojačana harizma može doneti dugo željeni posao ili pak promenu radnih uslova (vidna naklonost nadređenih, i iskrena pomoć kolega…) kao i pronalaženje novih životnih ciljeva i re-definisanje društvenog statusa (promena posla, stupanje u brak…)
{ljubav vam dolazi na vaše radno mesto, preko kolege, iz javnosti tj na javnom mestu, preko neke poznate ličnosti…}

~ 11 polje & Podznak Jarac ~ društveni život će imati pozitivnu transformaciju, učlanjenje u neke društvene organizacije (privatnog tipa) preporuke, pomaganja, podrška, upoznavanje vrlo istaknutih i važnih osoba koje mogu pomoći finansijski ili oko posla (uticajne „veze“ i preporuke)
{ljubav preko ili baš sa prijateljem, ljubav se pronalazi preko nekog udruženja, grupa, društvenih mreža tj preko interneta…}

~ 12 polje & Podznak Strelac ~ proučavanje dosadašnjeg života, analiziranje (ne)namernih grešaka, učenje na njima i nadograđivanje životnog iskustva, saznanje & spoznaja nekih tajni (ne samo ljubavnih) moguće odricanje ili gubitak nečeg (emotivno) važnog
{ljubav se prikrada i dolazi tajno i neplanirano, ljubav na daljinu, ili u nekoj zatvorenoj ustanovi, ili čak možda sa osobom sumnjivog morala}

https://eternalamarnat.wordpress.com/2020/11/21/sve-ili-nista-venera-u-skorpiji/
:srce: Šmiš :mag: My Kipper on Imgur :pisac: Astrološke konsultacije & narudžbine :mail:

     Let me ask you something...
     If someone prays for patience, you think God gives them patience? Or does he give them the opportunity to be patient?
     If he prayed for courage, does God give him courage, or does he give him opportunities to be courageous?
     If someone prayed for the family to be closer, do you think God zaps them with warm fuzzy feelings, or does he give them opportunities to love each other?


~ 7 Lots ~ Lenormand  ~

Van mreže Nenuška*

 • I dont fight because i hate what's in front of me. I fight because i love what's behind me.
 • * Ovaj može da menja Google *
 • *******
 • Poruke: 43621
 • Reputaciona snaga: 36356
 • Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!
 • Pol: Žena
 • 0611704231 ♥ 0631450039
  • Wordpress Dnevnik Jednog Astrologa
Odg: » ○ • ☆ Dnevna Ezoterija ☆ • ○ «
« Odgovor #667 poslato: 22. Novembar 2020. 04:47:50 »
Dobre stvari koje nam donosi tranzitna Venera u Škorpionu

• sagledavanje svoje „mračne“ strane ličnosti
• rasterećenje od svega što je vezano za prošlost
• prekid svega što je štetno
• dozvoliti sebi prepuštanje nekoj želji & potrebi
• pročistiti sebe kako na fizičkom, tako i na duhovnom planu
• promeniti svoj spoljašnji izgled
• pručiti svoju sexualnost i emotivne potrebe tela i uma
• početi ponovo voleti sebe

Tranzitna Venera iz Škorpije donosi nam jednu novu dubinu emocija, ali i načina razmišljanja i percepcije stvarnosti. Ovo nije ni malo naivna Venera, ona vam je pandan Šerloku Holmsu, nju sve interesuje, ona je u mogućnosti sve da vidi i sazna, i zbog toga njene energije nam u život donose želju da budemo selektivniji i odlučniji prema važnim životnim ciljevima ili osobama sa kojima želimo da provodimo vreme, jer ova Venera nikako ne voli da gubi vreme u običnim svakodnevnim ispraznim razgovorima.

Ova tranzitna Venera nosi sa sobom energiju nepogrešivog kompasa koju ima njena intuicija, tako da ćemo u periodu dok ona bude bila u Škrpionu i sami predosećati sve ono što nam loše ide u susret i na odgovarajući način se spremiti da se suočimo sa novim životnim izazovom. Ova Venera je „ili ili“ kod nje je sve ili crno ili belo (ma koliko bila erotična, ona nikako nije za „50 nijansi sive“… barem što se tiče odabira „boja“) Njena energija će nam prvo omogućiti da održimo odgovarajuću distancu sa ljudima iz naše okoline, sve dok ne budemo 100% sigurni da druga strana može & sme da uđe u naš privatan život.

Prijateljstva koja se sklope u toku ovog tranzita u najvećem broju slučajeva traju do kraja života. A što se tiče ljubavi, naravno da će osećanja i emocije do 15. Decembra biti maksimalno naglašene, sve ćemo „obojiti“ sa strastima i željama, ali zahvaljujući ovoj mudroj Veneri, nećemo „bacati bisere pred svinje“ već ćemo samo onim odabranim dozvoliti da nam priđu (i na taj način i da započnemo emotivni odnos) A za one koji su već u divnom društvu svoje lepše & jače polovine, narednih par nedelja mogu da se prepuste emocijama i strastima i da razgore stari plam, a neki kroz tu „vatru“ mogu i da prošire neplanirano i svoju porodicu.

Naravno, ova Venera ima i svoje negativne strane… kao i svaki znak (i planeta) Ovo može da bude tako i period najmračnijih i najkomplikovanijih psiho-emotivnih stanja. Ovo je znak u kojem se Venera nalazi u svom „izgonu“ (mestu koje je za 180° suprotno od mesta njenog sedišta, od mesta gde se ona oseća kao kod kuće) Zbog toga, dok traje tranzit Venere kroz znak Škorpije, na svim životnim poljima, posebno onim koji su pod uticajem osećanja & partnerskih odnosa, ali i finansija & ugađanja & zone komfora, više nego obično dožive promene tj vidne transformacije. Ova Venera tako donosi odbacivanje svega onoga što nam ne prija više (stara odeća, stari stan, stara kola, loš emotivni odnos itd…)
:srce: Šmiš :mag: My Kipper on Imgur :pisac: Astrološke konsultacije & narudžbine :mail:

     Let me ask you something...
     If someone prays for patience, you think God gives them patience? Or does he give them the opportunity to be patient?
     If he prayed for courage, does God give him courage, or does he give him opportunities to be courageous?
     If someone prayed for the family to be closer, do you think God zaps them with warm fuzzy feelings, or does he give them opportunities to love each other?


~ 7 Lots ~ Lenormand  ~

Van mreže Nenuška*

 • I dont fight because i hate what's in front of me. I fight because i love what's behind me.
 • * Ovaj može da menja Google *
 • *******
 • Poruke: 43621
 • Reputaciona snaga: 36356
 • Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!
 • Pol: Žena
 • 0611704231 ♥ 0631450039
  • Wordpress Dnevnik Jednog Astrologa
Odg: » ○ • ☆ Dnevna Ezoterija ☆ • ○ «
« Odgovor #666 poslato: 22. Novembar 2020. 04:46:51 »


 :tr: Venera Škorpija

Od 21. Novembra stižu nam nove energije, tranzitna Venera prva menja znak i iz lepršave Vage prelazi u ozbiljnu Škorpiju, i biće tu sve do 15. Decembra, a par sati posle nje i tranzitno Sunce iz Škorpije prelazi u znak Strelca i tu će biti sve do početka Zime 21. Decembra.


U tom periodu imaćemo prilike da na različite načine otkrijemo suštinu onoga što nas motiviše, pokreće, čemu težimo i koji su nam zaista pravi prioriteti u životu. Dešavaće nam se situacije u kojima ćemo hteli ili ne da promenimo svoju životnu filozofiju, da promenimo i svoj stav prema komforu, šta nas čini srećnim i zadovoljnim, šta nam prija, a šta ne kada je naša zona komfora u pitanju, a i da promenimo ugao gledanja (ako je potrebno) prema Mundanim političkim & verskim & ekonomskim dešavanjima zbog samog Sunca iz Strelca.

Dok bude plovila kroz znak Škorpiona, ova naša Venera će imati sledeća druženja sa ostalim tranzitnim planetama :

• 24/11 opozicija Lilith iz Bika ~ period kada ćemo malo više da brinemo o tome šta ljudi misle i osećaju prema nama, puno toga ćemo shvatati previše lično, pa ćemo morati da malo povedemo računa da se ne naljutimo na nekoga bez (validnog) razloga, moguća su i nadmetanja sa lepšom & jačom polovinom ko više sumnja i ko je više ljubomoran i posesivan na onog drugog

• 25/11 inkonjukcija Hiron iz Ovna ~ u ovom periodu moramo da ostanemo disciplinovani i ne dozvolimo da nam se samopouzdanje i samovrednovanje poljulja, ali isto tako da ne forsiramo ostvarenje nekog cilja, samo zato što će nama barem u tom trenutku život biti lepši, ne znamo sve informacije i moramo da budemo strpljivi, jer su moguće velike i teške greške

• 27/11 opozicija Uran iz Bika ~ neko ili nešto će nas u ovom periodu svojski izbaciti iz naše zone komfora, narušiti nam osećanje stabilnosti i sigurnosti, to može da bude neki neočekivani događaj na radnom mestu koji će uticati na finansije, ili pak neplanirana situacija u privatnom životu, za one koji su pored jače & lepše polovine pripazite se da vam želja za slobodom ne ugrozi odnos

• 05/12 inkonjukcija Mars iz Ovna ~ period kada će odnosi sa drugima malo da budu „na tri ćoške“ i gde ćemo (na silu često) morati da pravimo kompromise, nepredviđeni izdaci i troškovi, konfuzna komunikacija sa okolinom, posebno sa jačom & lepšom polovinom (pripazite se jer neki put „posle svađe sve je slađe“ sad neće imati efekta i bilo kakva rasprava bi mogla štetno da utiče na odnos)

• 05/12 trigon Neptun iz Riba ~ period kada ćemo uživati u snažnim osećanjima, erotika & romantika će prožimati svaki deo našeg bića, naglašena potreba za druženjem, fizičkim kontaktom, udvaranjem, produbljivanjem odnosa na jedan viši i smisleniji nivo, takođe puno „znakova pored puta“ i snažan uticaj Viših Kosmičkih Sila na neke naše odluke

• 07/12 inkonjukcija SMČ iz Blizanaca ~ šta želja zna šta je nemoguće, pa se zato potrudite da ne odreagujete subjektivno i brzopleto i date nekome obećanje koje možda kasnije nećete moći (ili umeti) da ispunite, ne planirajte ništa na duže staze, ne ograničavajte sebe lošim iskustvima iz prolosti, ali i ne gubite vreme na nepotrebno analoziranje

• 10/12 sekstil Pluton iz Jarca ~ odličan period da se dovedemo u red, kako zdravstveno, tako i psiho-emotivno, pa na kraju i finansijski, puno toga će se okrenuti u našu korist, pozitivne energije donose balans između želja i realnih mogućnosti, pa je tako ovo odličan period za početak novih poslovnih poduhvata koji će vidno uticati na poboljšanje finansija

• 14/12 sekstil Jupiter iz Jarca ~ uživanje u životu, druženje, razmena pozitivne energije, mogućnost da se unesu promene i u domu, i u emotivnom odnosu, ali i na radnom mestu (ili pak da se pronađe željeni posao) najviše blagodeti će biti na materijalnom polju života, ali naravno i lepe energije da osnaže ljubavni odnos ili pak dovedu u vaš život zanimljivu osobu koja može biti baš „the one“

• 15/12 sekstil Saturn iz Jarca ~ osećanje da je jedan period života došao do svog kraja, energije su takve da nesvesno i svesno osećamo da je došao kraj nekim odnosima, situacijama, i da je vreme da se polako spremamo za transformaciju u našem životu, puno toga smo do sad uradili & odradili koliko toliko uspešno, i sada je period kada ćemo od Viših Kosmičkih Sila dobiti nove zadatke.
:srce: Šmiš :mag: My Kipper on Imgur :pisac: Astrološke konsultacije & narudžbine :mail:

     Let me ask you something...
     If someone prays for patience, you think God gives them patience? Or does he give them the opportunity to be patient?
     If he prayed for courage, does God give him courage, or does he give him opportunities to be courageous?
     If someone prayed for the family to be closer, do you think God zaps them with warm fuzzy feelings, or does he give them opportunities to love each other?


~ 7 Lots ~ Lenormand  ~

Van mreže Nenuška*

 • I dont fight because i hate what's in front of me. I fight because i love what's behind me.
 • * Ovaj može da menja Google *
 • *******
 • Poruke: 43621
 • Reputaciona snaga: 36356
 • Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!
 • Pol: Žena
 • 0611704231 ♥ 0631450039
  • Wordpress Dnevnik Jednog Astrologa
Odg: » ○ • ☆ Dnevna Ezoterija ☆ • ○ «
« Odgovor #665 poslato: 22. Novembar 2020. 03:13:23 »
     Tranzitna Lilith u Biku kroz natalna polja :

○ Podznak Ovan
~ može doneti probleme sa finansijama i pokretnom imovinom, trošenje novca na nepotrebne stvari u periodima oscilacija samovrednovanja i samopouzdanja, loše utiče na izvor prihoda i može da promeni poslovne ugovore

○ Podznak Bik
~ može doneti problem oko prihvatanja sopstvenih kvaliteta, posebno pogrešnog stava prema sopstvenom telu i izgledu, te tako donosi period stalnog preispistivanja, preterivanja, kažnjavanja i osećanja nezadovoljstva na tom polju

○ Podznak Blizanci
~ može doneti probleme sa negativnim ljudima iz okoline koji će vrlo lako da otkrivaju ličnu „Ahilovu petu“ i direktno u centra da gađaju sa svojim komentarima i ponašanjem, što može doneti do velike psihičke iscrpljenosti

○ Podznak Rak
~ može doneti probleme u odnosima sa bliskim prijateljima i kolegama usled različitih stavova prema životu, drugačijih prioriteta i ciljeva, kao i metoda sa kojima se dolazi do tog cilja, a može da donese i probleme na društvenim mrežama

○ Podznak Lav
~ može doneti problematične odnose na radnom mestu i sa autoritetima, nemogućnost da se pronađe satisfakcija sa poslom, ili samim tokom karijere, gubljenje perspektive i smisla što se tiče samog posla i smisla & reda koji on unosi u život

○ Podznak Devica
~ može doneti preispitivanje životne filozofije, rasprave sa ljudima oko političkih ili verskih uverenja, loš odnos sa autoritetima & nadređenima & zakonodavcima, pogrešna savetovanja od strane „stručnjaka“

○ Podznak Vaga
~ može doneti probleme sa skrivenim & nesvesnim strahovima, povećanu negativnu energiju (uticaj kako drugih, tako i podzemnih voda napr) ali i uvećano interesovanje za misticizam, magiju, onostrano, divinaciju (i učenje i praktikovanje)

○ Podznak Škorpija
~ može naravno da donese probleme u bliskim odnosima sa jačom & lepšom polovinom, nemogućnost da se prevaziđe posesivnost i ljubomora, a za slobodne može da donese osobu koja će vrlo brzo da im zakomplikuje život do maksimuma

○ Podznak Strelac
~ može doneti ogromnu potrebu da se pobegne iz sive monotone svakodnevnice, svaki dan jedan kao drugi počinju da uzimaju danak i na samo zdravlje, a može da bude i loš & naporan period i za vaše kućne ljubimce

○ Podznak Jarac
~ može doneti uvećanu želju za ljubavlju i seksom, koja ako nije zadovoljena se usmerava ka nekom drugom, a ne lepšoj & jačoj polovini, a može doneti i usputne i vrlo kratke veze, koje su samo strast bez smisla i cilja

○ Podznak Vodolija
~ može doneti napetu situaciju u domu sa roditeljima, ukućanima, decom, svako želi da dominira, niko nikoga ne sluša (pa ni poštuje) problemi sa nepokretnom imovinom ili nasleđem, nije dobar period za sređivanje doma ili preseljenje

○ Podznak Ribe
~ može doneti komplikovanu komunikaciju sa okolinom, na pitanje se odgovara ili pitanjem ili potpuno levim komentarom, loš odnos sa braćom & sestrama & rodbinom, komplikacije na kraćim putevima, nervoza & nesanica & pad imuniteta

     O generalnom značenju & uticaju same Lilith kroz znake & polja možete pročitati i » ovde « ...
:srce: Šmiš :mag: My Kipper on Imgur :pisac: Astrološke konsultacije & narudžbine :mail:

     Let me ask you something...
     If someone prays for patience, you think God gives them patience? Or does he give them the opportunity to be patient?
     If he prayed for courage, does God give him courage, or does he give him opportunities to be courageous?
     If someone prayed for the family to be closer, do you think God zaps them with warm fuzzy feelings, or does he give them opportunities to love each other?


~ 7 Lots ~ Lenormand  ~

Van mreže Nenuška*

 • I dont fight because i hate what's in front of me. I fight because i love what's behind me.
 • * Ovaj može da menja Google *
 • *******
 • Poruke: 43621
 • Reputaciona snaga: 36356
 • Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!
 • Pol: Žena
 • 0611704231 ♥ 0631450039
  • Wordpress Dnevnik Jednog Astrologa
Odg: » ○ • ☆ Dnevna Ezoterija ☆ • ○ «
« Odgovor #664 poslato: 22. Novembar 2020. 03:11:42 »

:tr: Lilit Bik

     Od 21. Oktobra 2020. do 18. Jula 2021. imaćemo tranzitnu Litith da prolazi kroz znak Bika.

     Ko je Lilith? Mitologija nam priča priču o zavodnici koja je bila saputnica samog Đavola. Žena koja je uništavala sve pred sobom, mrzela i muškarce i decu i sve što je bilo vezano za tradiciju i društveno utvrđene „vrline“ porodičnog života. Po legendi, s druge strane, veruje se da je Lilith bila prva Adamova supruga, ali da je zbog svog raskalašnog i rasterećenog ponašanja brzo zamenjena sa smernom i podređenom Evom. Shodno tim, povezuju je i za veštičarenje, okultno, magiju (tj ono najmračnije u čoveku)

     U svakom slučaju, Lilith se smatra oličenjem najpohotnijih, najnegativnijih, i najdivljih osećanja & emocija, pa i načina razmišljanja & ponašanja. Neki je smatraju „oslobođenom ženom“ tj ženom koja ne haje za tabue i tradiconalna pravila ponašanja, koja se u suštini ponaša kao muškarac koristeći svoje ženske čari kako bi došla do pozicije i moći. Ona se okreće protiv utvrđenih pravila ponašanja vezanih za pozicju žene u društvu, okreće se fizičkoj ljubavi, sexu, strastima, uživanjima u porocima, odbija ideju da postane nečija supruga ili ne-dao-bog majka.

     I u ovo današnje „moderno“ vreme, pre će biti osuđena i ocrnjena žena koja je digla glas, i borila se za svoje mesto pod Suncem (ne samo od muškaraca, već i od mnogih drugih žena) ponašala se slobodno (izlazila, konzumirala alkohol, cigare itd…) živela sama, nije se udavala ili rađala, već „radila šta je htela“, samostalno se izborila za svoje radno mesto, napredovala u karijeri, ili se razvela pa sama odhranila decu itd… nego što bi bio osuđen i ocrnjen muškarac da se nađe u toj istoj poziciji (klasika ~ ako je žena imala više partnera u svom životu, ona je raskalašna, ako je muškarac imao više žena on je don-žuan)

     U Astrologiji, Lilith se tumači na par načina, ali postoji jedno univerzalno pravilo kod svih Astrologa ~ tamo gde vam se nađe Lilith (bilo natalna, bilo tranzitna) u vašem natalnom čartu, tu je vaše „dugme za samouništenjem“ tj simbolika tog polja će na neki način biti razlog što ćete sebi (ne)namerno da zakomplikujete život ~ ili ga pak „uništiti“ što se tiče opšte prihvaćenih društvenih pravila i normi ponašanja.

     Naravno da će automatski Lilith da se poveže sa našom prošloživotnom Karmom, tj svim onim što smo činili loše u prošlim životima i sada to ili nastavljamo dalje da radimo, ili pak ispaštamo zbog toga, Na primer :

~ u nekom prošlom životu učinili smo nešto loše svojoj jačoj lepšoj polovini, ili smo pak išli „sa cveta na cvet“ povređujući drugu stranu, a u ovom životu iskreno želimo da budemo u vezi & braku, ali nailazimo na partnere koji se izuzetno loše ponašaju prema nama ili pak ne možemo uopšte da pronađemo svoju Srodnu Dušu i ostajemo na kraju sami

~ u nekom prošlom životu bili smo loši prema našoj deci, nismo ih priznali, odbacili & napustili smo ih, pa možda čak i ubili, a u ovom životu imamo jaku želju da se ostvarimo kao roditelj, ali nam deca ili donose probleme, ili pak zbog deteta dolazimo sami u neki problem (odbacivanje & osuđivanje od roditelja, društva, zakona…) ili pak nismo u mogućnosti da ih imamo

Kao tranzit, Lilith provodi oko 9 meseci u svakom znaku Zodijaka, a orbita joj traje 9 godina

     Njen uticaj kao tranzit je da okrene naglavačke simboliku natalnog polja kroz koje prolazi. Sve u simbolici tog polja će u tom periodu biti prenaglašeno, teško, budiće revolt i osećanje da „tu nešto mora da se menja ili ću da iskočim iz sopstvene kože“, ali u isto vreme može da pokrene osećanje krivice u skladu sa simbolikom tog polja kroz koje prolazi ili pak kroz simboliku planete sa kojom se nađe u aspektu konjukcije ~ tj ukratko ~ gde je Lilith, tu su problemi. Isto važi i za njenu konjukciju sa nekom natalnom planetom.

     Lilith dok prolazi kroz zemljani znak Bika donosi najčešće osećanje krivice zbog buđenja želje za uživanjem u manjim i većim životnim radostima. Sve ono što nas čini srećnim, zadovoljnim i sigurnim (hrana, piće, odeća, nakit, nekretnine…) sada počinje da bude izvor nerviranja, koji ako se ne reguliše na početku, može ove energije da odvuče u vrlo pogrešnom pravcu, tj iz jednog ekstrema znaka Bika ~ praktičnost & skromnost, do onog drugog ~ epikurejski.

     To osećanje krivice što želimo nešto da posedujemo lepo i kvalitetno u životu vremenom može da preraste u nepotrebno gomilanje, tj da ode u drugi ekstrem i da od nekoga ko je bio vrlo skroman i praktičan, najednom stvori megalomana nezasitih želja i potreba.

     Naravno, ovde je aktuelna i seksualna energija, jer nas i ljubav tj sex takođe čine srećnim, pa tako imamo ekstrem i u osvajanjima, zavođenjima, i ne poštovanju pravila i moralnih zakona, te tako može da se javi osećanje i krivice i besa jer emocije „vuku“ na jednu stranu, a razum i društvena pravla „vuku“ na drugu stranu. Pošto je Lilith u Biku, ovo će itekako da bude naglašeno, stalno ćemo žonglirati između onoga što nam um i telo traže u ljubavi i onoga što neće da „bode oči“ i smeta „finim i poštenim“ ljudima iz naše okoline.

     Takođe Lilith kad prolazi kroz znak Bika može da donese velike probleme sa ishranom i stavom prema sopstvenom telu. Rastrzanost između komfora, zdravlja i onoga što javnost želi da vidi što se tiče našeg izgleda & pojave, sa ovom tranzitnom Lilith je maksimalno naglašena, te tako ona može vrlo štetdno da deluje na zdravlje i da donese poremećaje u ishrani ~ ili skoro nasilnu dijetu, ili pak zatrpavanje u hrani.

     To se dešava jer naš um spontano povezuje hranu sa osećanjem stabilnosti, na psihološkom nivou čovek je miran i oseća se sigurno ako „ima hrane na stolu“, pa eto ekstrema prejedanja, tj zbog tranzitne Lilith ovde pak sad može da probudi i taj osećaj krivice „treba mi više, želim više, a opet znam da neko drugi nema ni to osnovno, sram da me bude“ i eto ekstrema gladovanja.

     U nekim slučajevima, hrana se povezuje naravno i sa emocijama ~ koliko smo sami sebi lepi i privlačni i koliko volimo sebe & koliko cenimo i vrednujemo sebe ~ dovoljno toliko da bi nas neko želeo i voleo (onoliko koliko nama treba da bi bili sigurni u tu „ljubav“) te tako imamo u ovom slučaju tranzitne Lilith iz Bika i odricanje od hrane tj preterivanje u hrani svaki put kada ne dobijemo dovoljno pažnje i ljubavi koju smo zacrtali da druga strana (bilo da je u pitanju roditelj, rođak, prijatelj ili jača & lepša polovina) nam daje.

https://eternalamarnat.wordpress.com/2020/10/21/lilith-u-biku/
:srce: Šmiš :mag: My Kipper on Imgur :pisac: Astrološke konsultacije & narudžbine :mail:

     Let me ask you something...
     If someone prays for patience, you think God gives them patience? Or does he give them the opportunity to be patient?
     If he prayed for courage, does God give him courage, or does he give him opportunities to be courageous?
     If someone prayed for the family to be closer, do you think God zaps them with warm fuzzy feelings, or does he give them opportunities to love each other?


~ 7 Lots ~ Lenormand  ~

Van mreže Nenuška*

 • I dont fight because i hate what's in front of me. I fight because i love what's behind me.
 • * Ovaj može da menja Google *
 • *******
 • Poruke: 43621
 • Reputaciona snaga: 36356
 • Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!
 • Pol: Žena
 • 0611704231 ♥ 0631450039
  • Wordpress Dnevnik Jednog Astrologa
Odg: » ○ • ☆ Dnevna Ezoterija ☆ • ○ «
« Odgovor #663 poslato: 09. Novembar 2020. 08:52:13 »


Samo u snovima i u ljubavi ništa nije nemoguće

Druga nedelja Novembra i na Nebu imamo dve snažne tranzitne kombinacije koje će nam trajati sve do kraja nedelje. Prvo ćemo imati opoziciju između Venere iz Vage i retrogradnog Marsa iz Ovna, a posle toga lep trigon između Sunca iz Škorpije i Neptuna iz Riba.Mundani čart zenita opozicije između Venere iz Vage i još-samo-malo retrogradnog Marsa iz Ovna nam stavlja fokus samo na ljubav i partnerske odnose. Vidimo da su Venera & Mars na Mundanoj osi 5/11 polja (davanje & primanje ljubavi) a na Mundanoj osi 1/7 polja (mi i naša lepša & jača polovina) se nalaze Severni i Južni Mesečev Čvor, koji su naravno super povezani preko aspekta sekstila & trigona sa Venerom i Marsom.

Osa 5/11 polja je inače osa naših umnih i telesnih potreba & želja što se tiče ljubavi i partnerskih odnosa. Aspekt opozicije između Venere i Marsa naglašava harizmu i seksualnu potrebu, javlja se ogromna želja za fizičkim kontaktom, ali sama priroda aspekta opozicije je da nam nešto da, pa da nam to nešto i oduzme i tako u krug („kuma donela, kuma odnela“) te se tako sa ovim aspektom i ovakvom postavkom javljaju velike emotivne tj seksualne frustracije i tenzije (posebno jer i sami Mesečevi Čvorovi, pored svoje karmičke funkcije, se i vezuju za sexualne odnose i našu sexualnost)

E, sad. Ako ste već u emotivnom odnosu koji je stabilan, baziran na obostranom razumevanju, poštovanju i podršci, naravno da će ova opozicija samo da rasplamsa strasti i vaš odnos će procvetati. Ali, ako ste u odnosu koji je na „steklenim nogicama“ ovaj aspekt može i da slomije te „nogice“, jer neće biti uslova da „posle svađe, sve je slađe“ što kaže narodna poslovica… Ako ste u potrazi za srodnom Dušom, ovaj aspekt itekako može na vaš životni Put da dovede vrlo zanimljivu osobu, ali ishod te priče će zavisiti od vašeg obostranog stava da li želite da taj odnos ostane na „friends with benefits“ ili pak da se razvije u nešto trajnije i stabilnije.Dan posle, Sunce iz Škorpije sklapa predivni trigon sa Neptunom iz Riba. Ovo je klasični aspekt koji donosi čoveku mogućnost da stupi u kontakt sa Višim Kosmičkim Silama i unapredi sebe kao ljudsko biće na bilo kom polju svog života. Ovaj aspekt nam donosi izraženu brižnu prirodu, jak senzibilitet, snažne ideale i tradicionalnu moralnost. Harizmatičnost i određena misterioznost deluje vrlo jako na okolinu i tako nam ovaj trigon donosi mogućnosti da ne samo ostavimo vrlo specifičan utisak na okolinu, već i da imamo velikog uticaja na ljude oko sebe.

Takođe, ovo je aspekt i jake Vere (bez obzira u kojem se znaku nađu ove planete, a ovde je u pitanju Voda, emotivni deo koji utiče na naša uverenja) i donosi nam potrebu ne samo da se bavimo lepim (umetnost, ples, stvaranje…) već i uvećava interesovanje za Ezoteriju & Divinaciju jer ovaj trigon nam otvora „kanal“ koji povezuje nas sa Višim Kosmičkim Silama. Aspekt trigona između Sunca i Neptuna nam donosi iskreno i od srca razumevanje tuđe patnje i bola (a možda kod nekoga bude i praktični „kurs“ i situacija u životu koja će ga na konkretan način naučiti kako je živeti u težim ~ tužnijim ~ uslovima u odnosu na one na koje je navikao) jer se tranzitno Sunce nalazi u 1 polju Mundanog čarta, a Neptun u 5 polju Mundanog čarta. Ovo je aspekt mira, spokoja, tišine, meditacije, sprovođenja nada & želja u stvarnost i razmene čiste i najdivnije ljubavi.

Sunce trigon Neptun kao tranzit je aspekt koji pojačava naša osećanja i emocije, donosi empatiju, želju za očuvanjem životne sredine, pomaganjem ugroženima, brigom o napuštenim životinjama. Ovaj aspekt budi u čoveku ono najhumanije, po cenu sopstvenog stradanja potrebu da pomaže drugima oko sebe. Ovo je aspekt koji se povezuje sa radom humanitarnih udruženja. Ovaj tranzit će nam omogućiti da proširimo i bolje razumemo Svet oko sebe. Ono što je najvažnije, omogućiće nam da postignemo (davno zacrtane) životne ciljeve, koji se ne tiču samo nas, već i drugih, makar na posrednom nivou (sistem domino efekta ~ učiniš jednom čoveku dobro delo, taj čovek će učiniti dobro delo trećem čoveku, taj treći četvrtom, četvrti petom i tako će se svi povezati sa ovom predivnom inspirativnom energijom dobrote Božanske ljubavi)Tako, ova kombinacija nam u toku ove nedelje Novembra može i otvoriti oči što se tiče ljubavi, i one koju tražimo već neko vreme, i ona koja dobijamo od naše lepše & jače polovine, može nam dovesti vrlo zanimljive ljude u naš život, ljude koji mogu svojim razmišljanjem i ponašanjem da nas nauče puno toga. Snovi će biti izuzetno jaki, puni poruka, i skoro da uopšte neće biti zbujunjući i simbolični, već vrlo jasni i direktni. Emocije će dominirati, pa malo samo treba da povedemo računa da ne odreagujemo previše subjektivno, jer je ipak i dalje u toku napeti kvadrat između Merkura iz Vage i Saturna iz Jarca, a s druge strane i Venera i Mars imaju malo širi aspekt kvadrata sa stelijumom u Jarcu, posebno Jupiterom & Plutonom, te su pogrešne procene & odluke vrlo moguće.https://www.ickypen.co.uk/tag/follow-your-heart
:srce: ŽELIM VAM LEPU :srce: SREĆNU :srce: USPEŠNU :srce: NEDELJU :srce:

https://eternalamarnat.wordpress.com/2020/11/09/samo-u-snovima-i-u-ljubavi-nista-nije-nemoguce/
:srce: Šmiš :mag: My Kipper on Imgur :pisac: Astrološke konsultacije & narudžbine :mail:

     Let me ask you something...
     If someone prays for patience, you think God gives them patience? Or does he give them the opportunity to be patient?
     If he prayed for courage, does God give him courage, or does he give him opportunities to be courageous?
     If someone prayed for the family to be closer, do you think God zaps them with warm fuzzy feelings, or does he give them opportunities to love each other?


~ 7 Lots ~ Lenormand  ~

Van mreže Nenuška*

 • I dont fight because i hate what's in front of me. I fight because i love what's behind me.
 • * Ovaj može da menja Google *
 • *******
 • Poruke: 43621
 • Reputaciona snaga: 36356
 • Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!Nenuška is awe-inspiring!
 • Pol: Žena
 • 0611704231 ♥ 0631450039
  • Wordpress Dnevnik Jednog Astrologa
Odg: » ○ • ☆ Dnevna Ezoterija ☆ • ○ «
« Odgovor #662 poslato: 07. Novembar 2020. 05:28:35 »


Rađanje novih pravila i zakona Jupiter :0: Pluton

Jupiter i Pluton su već u toku 2020 godine imali dva puta susret preko aspekta konjukcije, 5. Aprila i 30. Juna, i sada 12. Novembra završavaju svoj ciklus konjukcije u znaku Jarca (poslednji put u ovom znaku, ove dve planete su se našle 25. Februara 1771. godine)

Pre 12 godina Jupiter je bio u znaku Jarca i tako započeo posrednim putem da izbacuje na površinu uticaj samog tranzitnog Saturna. Ove dve planete se uvek posmatraju zajedno, posebno kada je reč o tranzitima, jer njih dvoje su „hronokratori“ i pokazuju periode velikih Mundanih dešavanja. U toku 2020 i njih dvoje su zajedno putovali kroz znak Jarca, a pred sam kraj godine oboje će preći u znak Vodolije, imati konjukciju i tako najaviti jedan nov period (novi svetski poredak najverovatnije)

Ova 2020. godina je i počela sa konjukcijom izmešu Saturna i Plutona, a završiće se sa konjukcijom između Saturna i Jupitera, sa ovim dodatnim konjukcijama Jupitera sa Plutonom. Vidimo da tako ova 2020. godina je zaista specifična i posebna u životima svih nas, jer ove tri planete donose velike, teške, iscrpljujuće, opasne, promene i transformacije samog društva tj kompletnu Mundanu transformaciju ne samo svesti i duhovnog dela života, već i fizičkog aspekta života.

Jupiter konjukcija Pluton koja se dešava tri puta u toku ove 2020. godine naglašava period od Aprila do Novembra, u kojem dolazi do tog novog poretka što se tiče funkcionisanja kompletnog društvenog sistema, pa tako i kompletnog Sveta, ne samo pojedinca. Kao rezultat, ova konjukcija tako je započela Mundanu promenu u Aprilu i završava je sada u Novembru, pripremajući teren za ovu Veliku Konjukciju hronokratora 21. Decembra 2020. godine (poslednji put u Vodoliji oni su bili davnog 25. Januara 1405. godine)

Ova konjukcija između Jupitera i Plutona u toku ovog perioda od Aprila do Novembra nas je naučila da se prilagođavamo novim situacijama koje nam ne odgovaraju, ovo je konjukcija koja se zove „aspekt plutokratije“ i ukazuje na snažni uticaj zakona & politike na jedinku i na njen kompletan život ~ drugim rečima, ova konjukcija menja čoveka iz korena zbog trenutno aktuelnih dešavanja u sferi politike, društva, ekonomije, zdravstva, i svega onoga što jedna država ima u sebi.

Ova konjukcija će ovog puta biti vrlo jakog uticaja, jer njen dispozitor, vladar Saturn je u znaku svog sedišta, a on ako se sećate Mitologije, Saturn je taj koji je bio revolucionar i ustao protiv svog oca, Urana. Saturn je bio taj koji je pokrenuo promene i doneo nove zakone i pravila, da bi ga posle toga njegov sin Jupiter isto tako svrgnuo sa trona i preuzeo vladavinu na Nebu. On je Gospodar Vremena i prostora, on je Žetelac, te tako vidimo da će ova konjukcija između Jupitera i Plutona u stvari da bude setva dosadašnjih događaja koji su pokrenuti u prvom kvartalu ove godine.

Tako, ova konjukcija Jupitera i Plutona, podržana ovim Saturnom, donosi nam period kada počinjemo da primenjujemo stečeno znanje i nadograđeno životno iskustvo posle svih uspona i padova koje smo doživeli u toku ove izuzetno teške 2020. godine. Oni su nas naučili preživljavanju, izdržljivosti, korišćenju svesti & uma kako bi se što bolje prilagodili novim situacijama. Ova konjukcija donosi snažan fokus na ono što je najvažnije u životu ~ prilagoditi se & preživeti krize (kako lične, tako i Mundane)

Ovo bi inače bila fantastično dobra priča, s obzirom da je ova konjukcija pod uticajem planete koja je u svom sedištu, ali… ipak na žalost nije… Ova konjukcija ima jedan vrlo težak aspekt, aspekt kvadrata sa tranzitnim Marsom iz Ovna koji će samo jedan dan posle zenita ove konjukcije da krene direktnim hodom (iako će u svojojoj senci ostati sve do 2. Januara 2021 par dana pre nego što pređe u znak Bika) i koji će dosta da poljulja benefični uticaj ovog aspekta između Jupitera i Plutona.

Jupiter konjukcija Pluton se najviše povezuje sa izgrađenim smislom i osećajem za materijalno i pronicljivim okom i umom da se uvidi najbolji izvor zarade & prihoda, tj ova konjukcija je vrlo često istaknuta u natalima onih ljudi koji su vešti sa novcem, trgovci napr (tj bogataši, milioneri, bilioneri) ali i kod onih koji su vešti u baratanju sa zakonom i politikom (a u poslednje vreme, u Svetu, nekako ove dve stvari su postale vrlo usko povezane, što baš i nije dobro, jer politika nije trgovina ~ te tako politička scena više deluje kao „Judin dodir“ na sve ostale oblasti jedne države…)

Ali, pošto postoji ovaj negativni aspekt od strane Marsa, vidimo da će sa ovom konjukcijom koja se dešava treći put ove godine, da dođe i do zenita svih pogrešnih i loših postupaka zakonodavaca & političara & ljudi na vlasti (na Mundanom, globalnom nivou) i da će to imati velikog (pa i štetnog) uticaja na „malog čoveka“ tj na nas. Ovaj napeti aspekt tako može da donese baš suprotno, probleme sa poslom & finansijama, narušen ugled & čast & dostojanstvo, problemi sa zakonom itd… Mars kvadrat Jupiter je aspekt preterivanja, Mars kvadrat Plutona je nametanje moći nad slabijem… pa tako, ova treća konjukcija pred kraj ove godine nam donosi ili-ili situaciju… ili će se situacija sa ljudima koji odlučuju umesto malog čoveka poboljšati za njega, ili pak će doći do još većih problema i patnji u njegovom životu…

Inače, ova konjukcija se dešava na Sabijskom Stepenu pod nazivom „Vojska se poređala u besprekornu liniju, a svečano obučeni oficiri predaju vojniku dve medalje za hrabrost“.

Pozitivna strana ovog Sabijskog Stepena : snažno moralno i racionalno razmišljanje. Ovo su ljudi koji u najtežim životnim situacijama ostaju prisebni i nikada ne podležu subjektivnom ili negativnom toku misli. U njima postoje uzvišeni ciljevi koji su najviše posvećeni životu i njegovom očuvanju. Spremni su hrabro da se bore za pravdu i istinu i nikada ne popuštaju pred i mnogo jačim protivnicima. Njihovo poštenje je dostojno nagrađeno od strane društva (naroda) u kojem imaju izuzetno poštovanje.

Negativna strana ovog Sabijskog Stepena : iritantna ekstravagancija. Ove osobe se ne znaju (i ne žele) kontrolisati i paziti na svoje ponašanje. Pohlepa ka materijalnom im je pomračila um, i ne prezaju ni od čega kako bi sebi obezbedili što više nepokretne i pokretne imovine. Ovo su osobe koje otimaju od drugih, bezdušno troše na sve (ne)moguće luksuze koje im novac može pružiti. Ne veruju u ljubav i dobrotu i gledaju samo sebe.

… nekako vrlo simbolično oslikana ova 2020 godina, barem po meni… zar ne?

https://eternalamarnat.wordpress.com/2020/11/06/radanje-novih-pravila-i-zakona-jupiter-konjukcija-pluton/
:srce: Šmiš :mag: My Kipper on Imgur :pisac: Astrološke konsultacije & narudžbine :mail:

     Let me ask you something...
     If someone prays for patience, you think God gives them patience? Or does he give them the opportunity to be patient?
     If he prayed for courage, does God give him courage, or does he give him opportunities to be courageous?
     If someone prayed for the family to be closer, do you think God zaps them with warm fuzzy feelings, or does he give them opportunities to love each other?


~ 7 Lots ~ Lenormand  ~