~ NUMEROLOGIJA & GEOMANTIJA ~ > ~ Numerologija ~

Odnos izmedu Slova i Brojeva (izracunavanje duse, ime... etc)

<< < (6/8) > >>

jadrankar:


Slovo S je yin slovo, meko, podatno, poput slova C, O, U, ono je nežno, astralno. Uznosi u nove svetove, voli i voljeno je.Slovo S je smerna akcija, putenost, vrlo privlačno, ljubavno slovo, ne odaje agresiju, trpi, srdačno je, posebno u iskazivanju nežnosti. Nije poput slova Z kom na neki način priliči oštro i noževito, već je blago. Pod vladavinom je broja 14, ali i broja 5, zato Z vlada slovom S, ono mu nije sklono ali sluša, ono je za slovo Z masohista, zato onima koji imaju S na početku imena treba savet da izbegavaju one koji nose slovo Z, jer tišinu S remeti oštrina slova Z.

Roditelji onih sa slovom S na početku imena su često Strelci, posebno otac, ili su roditelji 'lutalice', istraživači, oni koji proniču u duhovno i to, duhovno ostavljaju deci u nasljeđe, ne daju roditelji bez razloga i potrebe ime Svetislav, Siniša, Slaven... ta imena uče druge ljubavi, duhovnosti, često su pravnici, često su vezani uz religije, religijske nauke, rade u bogoslovijama, advokatskim kancelarijama, ima ih dosta u astrologiji, numerologiji.
Često su samotnjaci, osobe koje beže u šume, odvajaju se od drugih ne bi li shvatili još ponešto, proširili duhovno znanje roditelja, ali ne samo njih već i dedova za koje su izuzetno vezani, iako poštuju i ženski deo porodice.

Roditelji ne moraju biti Strelci, ali je to znak koji je jako naglašen na bilo koji način. A Strelčevi su im i bol i patnja i ljubav i stradanje i sreća, izuzetno su vezani za njih, kao i za Blizance, koji su jako vezani uz slovo Z.
Često slovo S ulazi u dubioze, nemoguće veze, gubi se u mundanim zadacima i ne nalazi razlog za običnu dnevnu rutinu. Nije sklono životnim grubostima, izbegava sukobe iako se zna obraniti, fluidno je, ali više vezano uz vatru, uz prostore. Ćutanje i prostori.

Ne voli dominantno slovo V, ali se slaže sa U. Slovo S uočava opasnost u slovu V jer lako pada pod njegov uticaj, teško se izvlači iz kandži snažnih i jakih osoba, jer je nežno, jer je posebno, jer voli sve oko sebe, vezano uz univerzalnu ljubav.Slovo S je takođe pastir koji vodi svoje stado ka spoznaji, ali može i pogrešiti jer je ujedno i zmijsko slovo, i opet asocira na Škorpiona, koji se kao znak pojavljuje kod mnogih kojima ime počinje ovim slovom.

Tiho, kao negativna energija, slovo S nosi i dobro i zlo, istom je kao i neka druga slova skelar, zvonar sutona i svitanja, ono koje jaše srednjom stazom poznajući i dobro i loše, i demone i anđele. Slovo S kao zmijsko slovo asocira i na kundalini silu, Tantru, sexualnu silu, stoga ga razotkriva kao sexualno slovo, ali to ne koristi u negativne svrhe.Slovo S skriva snagu, ali skriva i dualnost u sebi, dvoumljenja npr "postoji li bog iako ga poštuje", on sumnja i sumnjiči, on istražuje, shvata da ništa nije uslovljeno, da je sve promenjivo.

jadrankar:


Zora rudi dan se budi, slovo R sija jutrom, suton ga boli, svitanje ga uzdiže. Zaljubljeno je ovo slovo u ljude, silno ih greje, ljubav im daje, grli sve i svakoga.Slovo R je vrhunac sreće, ono je predano drugima, ali skrivene su u njemu sebičnost i egocentričnost. Vezuje se za Lavove, Ovnove, ne voli Vage, ali ih podnosi u poslovnoj sferi.

Brojevi 1 i 2 skloni su ovom slovu, ono trpi i yin i yang, iako je sasvim yang slovo, žestoko i probitačno, ali po svojoj ljubavi, po vokaciji, srdačnosti i ljubavi prema deci, slabijima zapravo ono je i majka, otac i majka, iako ga slovo Q zamenjuje i pomaže u tugovanju, pomaganju drugima. R je otac, Q je majka, R je Sunce, Q je Mesec, tu se negde skriva slovo K koje takođe pripada majčinskim instinktima. Slovo R je zatvoreno, ono nosi sabranu mudrost i ne želi pametovanja, ne sluša savete, rado ih daje, ali ih ne prima, eto zato je to slovo neki puta sebično.

Slovo R je poput P sa nogicom, treba mu štap ne bi li izdržao breme mudrosti, glava mu je teška, ne snalazi seponekad , treba mu saputnik sa kojim bi podelio misli, razdelio, analizirao, treba mu neko sa slovom I ili J, treba mu analitičar, ali ono to radi tajno, ne želi da pokaže da mu je potrebna podrška, pomoć u promišljanju sopstvenih spoznaja, mudrosti, misli samih.Ono je duhovno, ono je željno da podeli svoju mudrost svima, ali mora ukloniti Ego, raditi na poniznosti. Ego mu je jak, drzak je, radije je u sukobu nego da se povinuje tuđim željama. To slovo kako god okrenemo greje druge, ono sadrži pola slova O, pola spoznaje, ne treba mu cela.

Zato dobro podnosi one koji nose slovo O, podnosi one koji nose slovo I, pa i J, sklon je osobama koje nose slovo K, a slovo P mu je rođak zapravo, lebdeći rođak, jer je P u vatreno i temperamentno kroči svetom. R je uzemljen sa dve noge, ne gubi uzemljenje iako je vatreno i temperamentno slovo, ponekad silno furiozno, brzo. Snalazi se i sa slovom T koje ga uči spuštanju iz Ego visina.Jaka je veza sa Lavom, sa njima stalno i ljubav i rat, iako ono voli ceo zodijački krug, svih 12 znakova. Jarčevi, Vodolije i Ribe nisu mu skloni.

Slaže se sa brojevima 11 i 19, 1 i 2, 28 takođe, ali sa 29 se teško slaže, ne trpi ga, a teško podnosi i broj 7, ali nekako pronadju zajednički jezik. Ne slaže se ni sa Neptunom koji predstavlja iluziju, mrak, tamu, loše svetlo, skrivanje, tajne, a R je svemu tome suprotnost, zato mu nekako Ribe nisu sklone, jer im svetli u tami koju Ribe vole više od jarke svetlosti. Kombinacija slova L i R, ili R i L je jako dobra kombinacija, na primer Lordan, Loredana

jadrankar:


O je kao omča. Mada, pre bi to slovo bilo celina, krug. Slovo O je moguće oblikovati u bilo koji geometrijski oblik, pa su tu i matematika i nauka, logika ali i osećaj za druge. Onaj ko ima početno slovo imena O nije previše otvoren za kompromise, a opet s druge strane on u sebi nosi ceo svemir, ne spoznaju o svemiru već svemir sam po sebi. O je savršenstvo bez mana, tek je na fizičkom nivou omča, jer onaj koji nije spreman da pomiri razum i logiku stavlja sam sebi omču oko vrata.

O i M su u sukobu, baš zbog razuma i emocija, M i N su emotivna slova, O je racionalno. O se ne slaže sa emotivnim pristupom životu i akcijama, ono pledira na racionalan i otvoren pristup stvarima, situacijama, dogadjajima.O je poput Škorpiona koje u sebi sadrži sve elemente i kvalitete, ima njegovu snagu, ali ne i emociju. Slovo O ima emociju Jarca ili Vodolije, pa su često u lošim odnosima sa Jarčevima, jer su slični, ma u kom znaku da su rođeni. Ljudi sa početnim slovom O imena slični su Jarčevima i Vodolijama, ali ipak u dubini duše baš oni im najviše znače.

Gordi su oni imaju slovo O na početku svog imena, dostojanstveni, plemićkog držanja, kulturni i civilizovani i ne treba im posebno vaspitanje za kulturan odnos. Sabrana su dela oni kojima slovo O vodi ime.O asocira na univerzalnu ljubav, pa se ne snalazi u monogamnim zajednicama. Nije posebno seksualno, ali je blisko tantri, koristi seks za duhovno uzdizanje, a ne samo za jedan doživljaj. Slovo O je univerzum, vladar mnogih u okruženju, možda zato oseća odbijanje zajednice, zbog uzvišenosti koja ga nosi kroz život.

Za ove ljude je ipak važno da obavezno završe fakultet jer time dokazuje svoje Ja, a ujedno će time dati puno i zajednici. Slovo 'O' asocira na nulu '0' - nula je krug kao i slovo 'O' i nije teško uočiti njihove sličnosti - oba su istraživači, ne stide se najgorih poslova, a nemaju ni straha. Istraživači su, putnici, naučnici, doktori nauka, oni koji prvi probijaju put, poput Ovna, poput prirodnog I polja, a opet završava sa Ribom, XI polje mu nije nepoznato jer sam predstavlja čitav krug.P je plodnost u mislima, šturo je na fizičkom nivou ali izuzetno duhovno slovo. Ne prima puno iz svemira, od viših inteligencija, iznosi svoje tačke gledišta stečene tokom godina. Svesno je prolaznosti ali ipak nikada ne prima savete.Ovo je vrlo nemirno i lako zapaljivo, tačnije eksplozivno slovo. Reaguje uvek na prvu, ima formaciju Marsa, pa je dosta slično Ovnu i Škorpionu. Otac je na rubu agresije, uvek impulsivan i autoritativan.

Majka je domaći tip, može raditi bez problema na svim poslovima, ali je u suštini spokojna koja trpi autoritarnost oca osobe koja se zove imenom sa početnim slovom P. Iako tako ne izgleda otac ove osobe je veoma vredna i poslovna, čak preduzimljiva osoba, ali unutar četiri zida poput generala, sve je po pravilima službe.
Ljutnja je generalno funkcionalna u tom slovu, pa su službe poput vojske, policije, obezbedjenja i tako dalje vezano uz borbenost odličan izbor, ali osoba mora proći tretman protiv zapaljivosti, jer podsećamo da reaguje uvek na prvu, svađe su konstanta.

Slovo 'D' odlično funkcioniše uz slovo 'P', jer u zajednici daju neverojatnu plodnost, ne reagiraju na provokacije drugih iz okruženja, a poznato je da je slovo P prihvatljivo i velikom slovu B, npr Petar Borović, prvo slovo prezimena 'B' dodaje fizičku snagu i preduzimljivost slovu 'P'.Ipak plodnost u mislima ne garantuje dobru realizaciju na fizičkom nivou - sva ta inteligencija, jer mora imati podršku, podrška je bitna stavka slovu P. Ono je visoko vredno duhovno slovo, izuzetne oštrine, i živčanosti i to ga sprečava u vrednovanju sopstvene inteligencije.

Slova P, B, D, R i O su slova koja se poštuju, plodna slova, medju kojima je B izuzetno plodno, kao i O i D koje je pored toga i preduzimljivo, dok slovo R biva oštro i bezobrazno koje sa tananom linijom strasti u ljubavima.
Slovo Pdaruje ljutnju, živčanost i bezobrazno ponašanje, ali iza toga se skriva krhka emotivnost, mudrost, pa i određena melanholija koja je vezama uz teško detinjstvo uz stroge roditelje, čiju žrtvu poštuje iznad svega.
Sa braćom i sestrama teško odrasta ali ih voli i održava ih snažnima, daje im silu energije, jer je ima na pretek ali je nteško plasira, i teško ulaže u značajne aktivnosti.

Škorpioni i Ovnovi su mu problem, ali i strast, shodno tome bitne su i opozicije ovih znakova, Bikovi i Vage. Vage izuzetno ceni, jer kao seksualno slovo uživa u njihovoj rečitosti (slovo P osim fizičkog voli i mentalni nadražaj).
Paziti na žlezde u telu, na jajnike kod žena, dnji abdomen, te testise kod muškaraca. Kloniti se tesnih pantalona ili pak neadekvatnog veša (nositi bokserice). Glava i zubi su problem kod ljudi koje slovo P imaju na početku svogimena. Kvalitet je brzina, kao i lakoća kojom prenose znanje na druge. Ovo slovo može sve, ali se vrlo lako može i upropastiti.

jadrankar:


Ribe, more, Ribe, analogija znaka Ribe, ljubav prema moru, svemu što Neptun donosi, baš sve - iluziju, mayu, poeziju, priču, bajku, basnu, doskočicu, šalu, akciju, ali i tugu, iskonsku bol, onu koja sažima noću, koja trga, koja ne dopušta pokret, koja zaledi, koja od suza prave male ledene kuglice i one padaju li padaju, i rasipaju se u stotine malih komadića šireći se prostorom kao reč koju slovo M pronosi svetom.

M je u principu ćutljivo ali kada ima što šta da kaže ovaj čovek će govoriti. M je slovo koje daje širinu, koje daje osobi sklonost dalekim putovanjima, i duhom i telom. Otac je često rođen u znaku Riba, ali je tu i Devica imala svoj deo posla.Zdravstveno su prisutni problemi sa stopalima, hipofizom, štitnom žlezdom, česti su problemi ovoga slova, a velikim delom zbog stresa koji vešto skrivaju, kao i tugu, jad, bol. Otvaraju se kroz smeh i radost, ali da li je ta radost uvek baš radost, jer ona ih uvodi u stres.

Oni ne opterećuju druge, ALI!!! Početno slovo M daje osjećaj žrtve, sklonost kukanju, u fazama, sa početkom jeseni počnu i žalopojke, ako ne rečima onda iznutra, sećanja na bolne trenutke naviru i muče.Slovo M je i borbeno slovo, ono je spremnik znanja, ono podseća na raketu kako ga god okrenemo, dakle ono ima misiju da se pokrene, ali i da pokrene druge. Ono je i slovo V s dva štapa sa strane - znači voli rođene u znaku Bika, žali za njima, voli ih i poštuje, ali ima i jak ego, voli pobedu (Victory), ali nesigurnost će ih često zaustaviti pred samim ciljem.

Pevač je onaj ko ga ima na početku imena, svirač, lepršavi pesnik, rečiti govornik.M je duplo W, sakupljač vremena, strpljivi čekač, kišničar, nosač vode, vodeničar, skriveno poštuje osobenjake, a Vodolije ceni zbog njhihove posebnosti, pa će često biti u vezama s Ribama, Vodolijama, Ovnovima, a Device izbegavati. Iako, Bik vodi igru, rođeni u znaku Bika zna dobro da upravlja slovom M.  Početna slova D i M se vole.

Slovo M je dupli šator, vigvam, što asocijacije govore, govore o kulturnom blagu koje nosi, o ekologiji, o poštovanju vrednosti,  poštpvanju svega živog, bez odvajanja, bez segregacije, ono je milost, ono je pokretač, ono je strah u svojoj suštini protiv koga se bori dugo, ali uspešno, jer oštro dočekuje nevolje, ne dopušta puno protiv sebe. Onaj ko ga ne poznaje bolje da mu se ne približava.Sakupljač je, kao i slovo D, može sakupljati narodno blago, etno svoga naroda, može stvarati struju ili studirati elektrotehniku, ali i muziku, jer je rodjen muzikalan. Slaže se sa Škorpionima, Ribama, Rakovima. Odličan je psiholog, psihijatar, može biti i astrolog. Nema površnosti u slovu M.N je slovo, kao i duplo W i M dualno, slovo dvoumljenja, gotovo uskogrudo.Za razliku od M nije toliko plodno, oštro, ide na prvu, nije za otvorenu komunikaciju, nepopustljivo. Škorpion je otac, često, ili otac rođen u jesen.Ovo je slovo koje poštuje slovo P, kao što slovo P poštuje slovo N. N se ponaša škorpionski, otresito, temperamentno, ali je recimo od slova H drugačije po temperamentu - N je vodeno slovo, emotivno, vrelih emocija i često upada u čudne situacije, ponekada i smešne, ili opasne, jer opasnost zapravo voli.

Čovek koji ima prvo slovo N u svom imenu mora se kloniti droga i alkohola, opijata uopšte, jer lako gubi razum u tim situacijama. Ustvari on je često čak prijatan na početku opijanja, ali nakon kratkog vremena postaje agresivan.
Genetski je već prisutna sklonost opijatima, pa i poistovjećivanje sa roditeljem, ocem najčešće. Često su opijati povezani sa neurotičnošću koju će suzbiti znanjem, učenjem o sebi.

Ovi ljudi moraju izbegavati naporne emotivne veze, ili veze sa partnerima koji nisu verni, sa onima koji uživaju blagodeti bigamije, iako je samo slovo sklono drugačijim seksualnim odnosima (sado-mazo) iako ne obavezno.
Ovo slovo ima i svoje kvalitete - vredno je, završava tuđe poslove, ako je čisto od opijata snalazi se u svim mogućim situacijama. Mora pripaziti na ishranu, jer se ne hrani redovno, ne pazi na hranljive vrednosti prehrambenih proizvoda. Često je ili ekstremno podgojeno ili je tanane i vretenaste građe.

Slaže se sa slovom M, Ribe i Rakovi su mu mili i dragi, sa njima nalazi zajednički jezik, najviše zbog izrazitih emotivnih stanja. Emotivna inteligencija je izuzetna kao i kod imena sa početnim slovima M i K. Pripaziti na prostatu.

jadrankar:


Slovo L korespondira se petim i jedanaestim astrološkim poljima. Dolazi do značaja u sedmom polju odnosa, trećem takođe u polju komunikacije i praktičnosti, ali više vladavine reči. Vrlo je komunikativno slovo, nije baš rečito, ali silu mudrosti ili silnu mudrost rado prenosi zajednici, malom krugu ljudi, onima koji ga žele slušati, ne nameće se, nije ljubopitljiv, nije zamorno slovo.

Natus sa početnim L postojan je i dostojanstven, gord, bio niži ili visok stasom, on je uvek ponizan ako se radi o zvezdama, ali je velik kada se bavi značajnim zadacima, pregalac, neimar, veliki radnik, pomaže drugima, ali ne trpi nerad, sporost, odustajanje. On izdržava sve i svašta, mnogo toga može podneti, silu ne moli, niti je daje, ali ume da bude oštar protivnik. On sam je mešavina Lava i Vage, ponekad je Sunce ljudima, ponekad pravnik, ili sudija.

Često je u vezi s Vagama, ali i Lavovima, ali je sa Lavovima često u svadji, teško se rešava njihove ispunjenosti, pa i nadmenosti, bahatosti. Lavovi su im karmički određeni, pa su često to njihovi voljeni, roditelji, otac najčešće rođeni u tom vatrenom znaku, ili su pak vezani za njihovu suprotnost Vodolije. Oni koji imaju to slovo na početku imena vole čudne ljude, one kojima upravlja Uran ili im je Uran pojačan u natalnoj karti. U strasnoj su vezi sa Vodolijama, ali isto tako ne traju dugo, jer strast prodje i ostanu samo teškoće, ali u dubini duše ti odnosi traju dugo.

L je poput motike poljoprivrednog oruđa, voli da se bavi zemljom, iako korespondira i sa vatrom i sa vazduhom. Fluidno je slovo, ujedno je i nosač, viličar, onaj koji se brine o psihičkim bolestima, dobro neguje one kojima se poremetio sklad življenja, pa se mnogi drugi pitaju koliko ih je u njima samima - e tu slovo L vlada, ono je doktor, dobar psiholog, pedijatar, hirurg, psihijatar. Nije otmičar tuđih misli, veselo se obraća i zdravima i bolesnima, ono poštuje individualnost ali ne dozvoljava da remeti njegovu.

Izuzetno je zaljubljivo slovo, kraljevskog držanja, ali isto tako mudro drži do sebe i ne priznaje do kraja svoju zaljubljenost. Voli da bude obožavan, hedonista je, izuzetno energičan,  veće glave, osrednje visine, često runtave kose, ili pak jake 'grive', voli da je lep i primećen u prostoru. Predstavlja se skromno ali zahteva punu pažnju, pleni pozornicom zbivanja, često je glumac ili se bavi medijima. Kao motika on služi zemlji ali kroz stvaranje, ukazuje na izuzetnu plodnost, ali ne slaže se sa zemljanim znacima, teško se snalazi sa tamnim Škorpionima, ali i sa izuzetno posesivnim i praktičnim Bikovima.

Ne trpi slovo V, a drago mu je slovo H, E mu je drago zbog sličnosti, žali što nema merdevine kao slovo E pa da se penje pod zvezde i bude pesnik. Izuzetno se dopunjuje sa slovom F, jer slovo L daje slovu F onu prvu tako potrebnu osnovu za prvi korak. Slaže se ljudima kojima je prvo slovo imena T, ono mu služi poput kišobrana uz njega se oseća sigurno, razmenjuju pravne aspekte, mudruju zajedno.

Slovo L voli rođene u znaku Vage, sa njima se najbolje snalazi, u mislima, rečima, akcijama... jedno drugo prate u stopu. Istina više je kosmopolita ali žudno upija znanje, to ga drži drži na zemlji i u zemaljskom uživa. Ćesto ima i urednu vikendicu, dobar auto, antikvarni nameštaj mu je opsesija, zna i ume sa novcem. Ima svoje loše strane - voli da ga drugi dvore, da mu tepaju i tetoše ga, što više želi biti voljen, mažen i pažen, a kada je negativan izuzetno vatren i temperamentan. Ako doživi prevaru supružnika postaje krajnje okrutan. Iz drugih životnih kriza sa lakoćom pronalazi put, i brzo se izdiže iz mogućih ambisa.

Navigacija

[0] Indeks poruka

[#] Sledeća strana

[*] Prethodna strana

Idi na punu verziju